Naval Action

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Persze. A 20 fontosok pontatlanabbak ... 😄

A medve nem játék.

Forolto
Fritz,mirõl beszélsz.Mi van a Privnek?Egy nyomorult hajója van,ami classspec az a Hercules.

Nevetséges az egész.Jó kis hajó lenne,ha tényleg lvl 50es statjai lennének.De nincs.

Fritz Von...
De van sajnos. A structure-t fel tudom tolni én is megközelítõen SOL szintre, azzal nincs baj. Az oldalpáncélja brutálisan gyenge. Az ágyúi igaz, hogy gyorsan tüzelnek, de a 15 font és a SOL nagy ágyúi között óriási különbség van tûzerõben.
Ezen kívül az egész hajó lomha, és lassú. Persze, ekkora raktérrel milyen lenne, de akkor az FLS eldönthette volna, hogy 1000-es raktér, vagy manõverezhetõség. Ha már egyszer warshipnek van beállítva.
Nekem ez volt az utolsó MC Oli craftom, többet nem ülök bele PvP csatáknál.
Az 1.2-ig pedig ki fog még tartani, akkor felül fogom bírálni az álláspontomat.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

a.carkey
A pancélon kivul nekem más bajom nincs vele.

A medve nem játék.

Ha aktivak akarunk lenni spanyol oldalon heavy group pal! Mint ahogy csinaltuk havananal, st jhonsnal es santo domingonal, akkor 1-2 50 lvl NO ra meg rohadtul szukseg van.

Valahogy en tegnap ota mar nem tekintem olyan jo hajonak MC Olit, kicsit tobbre tartottam...
a.carkey
Jelen pillanatban az FTmmel van 3 hajóm. 2 MC Oli, 1 Triton, 1 San Matteo. A Triton nálam most az outfitting raktár, mert sok értelmét nem látom használni (jelenleg). A San Matteo szállít, az egyik MC Oli farm + PvE, a másik meg csak PvP.

A PvP hajómmal eddig az volt a probléma, hogy nem tudtam a 15 fontos ágyúimmal SOL lõtávba kerülni. Ezt kiküszöböltem, és most már túllövöm alapból az Alexandert lõtávban. Várhatóan 1.2vel a hajóm alaptulajdonságai páncélzat terén tovább fognak nõni, de most errõl még nem értekeznék.

Viszont sokáig gondolkodtam, hogy most akkor mit kéne csinálni? Milyen outfittinget tegyen fel az ember pluszban a hajóra?

Nos a rangenövelõ mellett ugye erõsíteni kell a páncélt vagy a structuret. Ha reinforced Armort teszek fel, bár nõ az armor, de csökken a speed. Ha reinforced GP 4, akkor már jobb a dolog. De ezt még kb. lehet fokozni - és ezzel az ágyúkat nehezebben kilõhetõvé tenni - egy RGP, ex -el. Nos ez megvan. A páncélt átlõni nehéz, ha nagy, meg sok a DR, stb. DE !!!, azt azért ne felejtsük el, hogy hiába teszem minél erõsebb páncélzatóvá az MC Olit, ha amikor rámlõnek, már rég a structuret bontják, amikor a páncélzatomon még javában van 600. Mivel az MC Oli armorja alapból szar, így JELENLEG (1.2ig mindenképpen), kénytelen vagyok azt is erõsíteni, DE! ha értelmes armor kerül 1x majd rá, akkor feleslegesen nem fogom eröltetni a RGP,ex -et, hanem még erõsebbé teszem a Structure-t, egy Reinforced Structurrel, mert ha csobbanunk, az sosem az armor, hanem a structure hiánya miatt van ugye ...

A páncél rész tehát jelenleg két reinforced hull a két slotban, generalban meg 1 RGP, ex és egy Ironwoodos Structure erõsítõ.

A general részhez jön hozzá a még a rangenövelõ.

A sail és rig kategóriában nekem speckó most speed van, mert alapból szar az MC Oli és a nimblevel kevés változás van, különösen ha forgásról van szó.

Viszont a gun outfitting tekintetében meg mindig úgy voltam, hogy mire kell a hajó:
A. PvP?
B. PvE?
C. Egyéb

C. Egyéb.
Ezalatt a szállítást nézzük, és ott ugye zéró gunnal kell számolni, a cél a leléphetõség. PvP-ben erre csökken az esély, teli hajóvel meg ugye nem harcol az ember, így ilyen hajón mindig speed és fordulás a lényeg.

B. PvE.
Ilyenkor mindig közel kell menni, és kihasználni a lehetõségeket, a hajó két oldalát, stb. Itt mindig close rangere teszek, ami 200yardon belül hatásos lehet, ekkor range helyett gorgon van a generalban (és reinforced armor és ironwoodos vagy reinforced structure erõsítõ). Mindegy, a végeredmény (egy baszott erõs structure és egy jelenleg közepes armor mellett) a két 40%os lövést kihasználva egy komoly tûzerõ, minimum 800as alapsebzéssel, vagy mégtöbbel.

C. PvP
Itt én elgondolkodtam ugye, hogy mi felelne meg legjobban a SOLok kiegészítésére, a linetaktikára, ha rangenövelõ JELENLEG alapból követelmény PvPnél egy FT esetében.
Arra jutottam, hogy mindig az, ami a hajó erõssége?
SOLnál és a navy fõskillnél - reload - (a capolás miatt) felesleges speedre tenni, mert úgyis van rá csökkentõ skill, és azért nehézkes túlzottan a bugos szarságok miatt a reload timeot 30 secre csökkenteni 50rõl. A SOLra accuracyt vagy damage növelõt érdemes tenni. Az accuracyt nem kell magyarázni, de a damageben mi is a lényeg?
A. Messzirõl lõ sok hajó, és nagyokat sebeznek a célponton (Wadding).
B. Messzirõl lõ sok hajó és pontotosan de erõsített damaggel sebeznek a célponton (Perfect).
C. Más.

Az A lehetõség, az egyértelmû, de szerintem colossalnál kevés és bugos. A B lehetõség meg kevés, mégha vegyesen is ad.
A C lehetõségnél meg ott van, hogy mit tudna a close range raider? Szóval érdekes lenne kipróbálni, hogy 5 SOLból 2 accuracys gun outfittingel, 1 waddingel, 1 pedig kivégzõ close rangel van felszerelve, mert ugye (elõbb utóbb kinyuvadnak és ha 200 yardon belülre kerül egy SOL, nos akkor el gondolkozhat a célpont, hogy raiderrel egy +100-os damage skillt bekapva milyen esélyei vannak túlélésre. (Persze lehet mind az 5 SOL egyforma, vagy accuracy vagy wadding, stb.)

És akkor itt jön be a képbe az FT, hogy mit tegyen az MC Oli-ra?
Nos, mivel a hajó karakterisztikájából az adódik, hogy kurva gyorsan tudnak lõni az ágyúi, így mindenképpen a reloadot javaslom rá. Ezzel, plusz 1 perces hasty firevel, 1 perc alatt 3x !!! lehetne 1 oldalról lõni, míg a navy csak max 2x tud. Így én specko a reload és rangenövelésnél maradtam. A Havana battleben majd meglátom, hogy ez jó v. rossz döntés volt. (Az kedd!) Az FT buff skillekkel pl. tudnék még segíteni a groupban. Ehhez ugye elvileg át kéne variálni a karaktert, de elég ideiglenesen is. Nem nagy kunszt - különösen, hogy csak 3 naponta lehet és érdemes bármit is gyártani, és elég hozzá a carrier respec, 10 smallból. És mivel az ember farmol mint állat, ha kell neki pénz, így mindenképpen összejön neki 10 bármilyen egyforma medál, amibõl bármikor lehet 10 smallt csinálni.

Na ennyi.

A medve nem játék.

Fritz Von...
Ezzel is van ám baj. Pénzhez jelenleg úgy lehet jutni, hogy farmolsz Santo Domingoban, vagy máshol.
Ha az FT skilljeit átrendezem úgy, hogy csapatbuffokat tegyen fel, akkor szólóban lesz szopás, és nem jutok pénzhez rendesen.
Ha a kereskedelmi skilleket szedem le, akkor meg ugye... És egyelõre azért még mindig a craft és a kereskedelem az elsõ FTnek.
Persze lehetne small pennantokat farmolni, hogy legyen egy halom respec, de azt azért csak nem gondolta komolyan senki, hogy egy FT ezért fog lowlvl bermudákat ölni.

Szóval nem rózsás a helyzet.

Ahogy este taglaltuk!

Innentol kezdve heavy group ellen csak ugy megyunk, hogy mi is heavy groupot allitunk ki! 5 SOL 1 FT v 1 Privateer
De inkabb FT a buffok miatt amit a groupra tud tenni.
A privaternek en abban latom most lehetoseget, hogy a heavy group nak segitenek felderitokent. Esetleg tobb privateer osszedolgozva elkapja ellenfel spottereit es megmegprobalja szetzilalni a heavy groupjukat!

Lathatjatok nincs mas megoldas egy 4-5-6 SOL hajoval felallo group ellen nem tudunk mit csinalni, kenytelenek vagyunk mi is hasonlo erot felvonultatni!
Ennyi!
Torzonborz
fel kéne már fogni hogy a privateer nem line harcra való. nem tudom ki találta ki ezt a baromságot. nekünk a hejók elött/mögött kell cikáznunk , a lesérült hajókat elintnünk és a menkülõket elkapnunk.
a gond az hogy ehez nincs megfelelõ hajónk mert egy sol ki tud fordulni ami röhej.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Fritz Von...
De. Neked még rosszabb a helyzet, mert az FTnek van legalább MC Oliphantja. Ami PvPre ugyanúgy teljesen alkalmatlan nagy halom fos, de a privateernek még ilyenje sincs.

Forolto
Ez van,szerinted én nem ugyanebben a cipõben járok a priv karimmal?

Forolto
Az egy xar és a warhammer is,összes fantasy egy nagy kalap ...ar,Historical játékot akarok.

Fritz Von...
Egyébként azért durva, hogy az FLS töketlensége miatt mindenki arra van kényszerítve, hogy akkor most másik kari grind ismét.
A piac teljesen el van baszva, a hajók szarok, a skillek szarok, tehát az FT választásom teljesen idõ és pénzkidobás volt.

Fritz Von...
Everquest2. 😛

Forolto
Szerintem meg mindenki húzzon fel egy navalt,a priv és a FT semmire nem képes line harcra,mert nincs megfelelõ hajója rá.Várom az 1.2-öt és figyelem a fórumokat,hogy hátha megoldásra lel a sok problémánk.

Egy jó játékot nem lehet 2 hónap alatt ennyire leírni,én kitartok egy darabig.

Nem is látok a közeljõvõre megfelelõ mmo-t,majd esetleg a stargate,de egy biztos egyik se lehet tökéletes.

Jockey
en most igen tavol vagyok az esemenyektol, de latom zajlik az elet.
engem igazabol tokeletesen kielegit ha OS-en legyakunk par enemy-t, a PB oldal sztem akezdetektol fogva tudott volt, hogy sok lud disznot gyoz alapu lesz, amig kinem termelnek a kissebb nemzetek is (mi, franciak, kalozok...) megfelelo mennyisegu SOL-t, vagy amig ki nem alakul az a kezdeti fegyelmezettseg ami a jatek elejen jellemezte pl a spanyol oldalt. Sztem ez nem lesz gond, sokan mar a 2-3ik altjukat szintezik es 100%ig biztos vagyok abban, hogy minimum fele navy/t csinal a nagy hajok miatt..
Az elejen mi osztottuk az angolokat es rohogtunk rajtuk, most ok kerekedtek folenybe, hit and run taktika kell es ezt kidolgozni a legmagasabb szintre..:-) (esnem a mi sol/jainkat kell sullyeszteni hanem az oveket, taktikan gondolkozzunk mi eletkepes solok ellen, sok kis hajo kurva messzirol? stb...)
pb-hez meg szepen huzni kell mindenkinek az FT vagy navy altjat
nemtom mikor talalok itt vietnamba megint egy netkavezot, de jelentkezem..:-)

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Ez hasznos kis link!
Thx!

0Fritz0

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

a.carkey
1,2. Egyszerûen gyorsabban fejlõdtek. Én sem rinyáltam, de még a live kezdete elõtt leírtam, hogy ez lesz. Az is igaz, hogy én a 2. hadjáratra saccoltam, hogy felélednek és szarrávernek mindenkit. Nos, az elsõre sikerült.
3. Mindig a leggyengébb oldalt választom.
4. Ezzel nem értek egyet. De elmenekülni sem mindig lehetséges, ls. Fritz St. Johns elõtt ...
5. A balanceot ált. mindig az követel, aki a legnagyobb létszámban van, de gyengébbnek érzi magát. DE jelen játék esetében a béta óta írjuk, hogy legyen limitálva, hogy hány player lehet/side/szerver. Kb. B24-B26nál 1x kipróbálták, a legelsõ stress tesztnél, milyen is lenne a dolog, ha minden naciónál bizonyos számot engednének fel. Akkor 250 volt a max. Viszont akkor még eloszlott a jónép és nem jött ki a mennyiségeli sok lúd, disznót gyõz elv, mert 3 napig volt, rádadásul hétvégén mentek vagy 10 órát a szerverek, mert nem bírták a playeráradatot, de ebbõl az FLS - tévesen - azt vonta le, nem kell balance.
Viszont az open béta végén "a mindenkinek SOLja van" event során viszont MÁR KIJÖTT. Aki volt, az tudja, hogy a térképen MINDEHOL a briteknél/csata 10k pontjuk volt és mivel dupla annyian voltak mint a spanyolok és franciák vegyesen, szétkurták az összes SOLos groupot/pvp zóna, mert hiába vertél meg groupot 1, max. két veszteséggel, mikor kijöttél a csatából már 6an ugrottak rád. Egyedül a kalózok ill. franciák ellen lehetett keresnivalód, mert nekik nem volt annyi SOLjuk, mint a briteknek. Na ez pl. az unbalanceból IS adódott. Hiába voltál jó taktikus, 5vs6ban minimális esélyed volt Invincible vs Invincible csatákban. Tudom, mert végig pvpztem az egész utolsó vasárnapot és éjjel 4kor is fent voltam ... ÉS!!! ott is az volt, hogy L40ig szarrá volt verve minden buzi brit a szerveren, és jól jöttünk ki a dologból, de ahogy elérték a legerõsebb hajót, azonnal szopacs volt. Az bizti, hogy az elsõ 3rd és 2nd rateek nagyon meg fogják változtatni a portcsatákat. Ha egyáltalán lesz még populáció.
5+1: Erre való a többi szerver!

A medve nem játék.

Nekem ezt azért nehéz elfogadni
1.Senki nem rinyált hogy az angolok többen vannak míg kikaptak
2.Senki nem rinyálna ha mi lennénk többen.
3.amikor oldalt választottál tudtad hogy a gyengébb oldalt választod
4.Ez a legfontosabb szerintem a balance a tehetetlen playerek fegyvere olyan nehézségek megoldására melyeket vagy lusták, vagy pancserok megoldani, egyszerûbb hisztizni egy fórumon mint megtanulni játszani, vegyük pl.:a freetradert (tisztelet a kivételnek) rinyálnak hogy nem tudják kilõni a Solokat az egyik idiótának se jutott eszébe hogy nem muszáj és nem kell harcolni és el lehet menekülni ha pedig solokat akar kilövöldözni akkor készítsen egy Navyt és hajrá.
5.A balance úgy kezdõdik hogy egyik nap még csak a létszámot szabályzod, másnap már azt hogy milyen hajóik lehetnek harmadnap már kuka a játék a fantasztikus balanctól és az ami szép, izgalmas és érdekes volt benne elveszik.(Ezt már egyszer végig nézztem köszi nem kérek belõle)

egy kérdés pedig: Mit csinálsz azzal a playerel aki vagy angol vagy kalóz akar lenni de nem fér bele a keretbe?
a.carkey
Értsd már meg Cimbi, hogy ha nekik van 3 pvp területük, és nekünk van 3 pvp területünk, akkor nekik jelenleg van rá minimum 6 6 fõs SOL groupjuk, míg nekünk max. 1, néha 2. Ne mondjad már, hogy nem befolyásol semmit a létszám? Persze ha te egyszerre 3 helyen is ott tudsz lenni, hogy levidd a pontokat, akkor nem szóltam. Én jelenleg nem tudok. És engem zavar, hogy míg õk be tudnak tenni 3 várost egyszerre tõlünk pvpbe, addig mi max. egyet, azt is félig, közel sem PB állapotba. Ennyi.

Itt jön elõ a balance.
Ha 6 6 fõs brit SOL groupból a playerek közül 1x6 a franciáknál, 1x6 a kalózoknál, 1x6 meg nálunk lenne, akkor mi és a franciák is meg tudnánk uyanezt csinálni, mert ott tudnánk legalább 2 helyen lenni. Ez már talán balance lenne. Persze, vannak a skillek, meg van a taktika, de ha teszem azt bemész pvp csatába 6 SOLlal, és ellened is megy 6 SOL, akkor van arra esély, hogy minimum 1 player tõlünk is csobbanjon. És ahogy kijössz, ott van egy másik 6os SOL group, aki azonnal neked esik, és máris 5vs6 van. És akkor újabb csobban közülünk, mégha istenek is vagyunk, és ahogy kijössz a csatából, máris ott van nekik egy 3. 6os SOL group, ami betámad, és vagy lelépsz, vagy hatan szétlõnek. Szóval íme a balance.

És igen, a kalózok sokan vannak, úgy néz ki végül is balfaszok, de mivel nincs SOLjuk, legalábbis elég, addig nem fognak és tudnak ugrálni, hacsak nem akarnak naponta 70-100kt kibaszni az ablakon, mint amikor a franciák ellen 4-6 hajó összejön nekik. Amint lesz SOLhoz hasonló hajójuk, annyi volt nekünk meg a franciáknak, és a briteknek nem, mert velük szövetségben vannak a Robertsen, és ennek szemtanúja is voltam, amikor a Bahamákon egy San Mateos brit éppen lebonyolította a bizniszt velük. Alexandert témáztak le. Összesen 3 darabot. + mivel a kalózok folyamatosan sírnak, elõbb utóbb lesz nekik is SOLhoz hasonlatos hajójuk ...

A medve nem játék.

van ingyen hónap 😮

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

Ez szerintem fölösleges hiszti az hogy mennyi angol van nem sok mindent befolyásol egy pvp csatában max 6 fõ lehet pl.: egy pvp zónában van 100 angol és 6 spanyol akkor is max csak 6 angol harcolhat 94 meg unatkozik egyetlen elõnye PB-ban van itt nagyobb a valószínûsége hogy több Sol spawnol angol részrõl mint spanyol viszont annak is nagyobb a valószínûsége hogy valami b..m Bermudával jön.
Mostmar igen.

arra gondolsz aminek van egy install exe és 4 data fileja? mert ha igen akkor tényleg ez lehet a gond 😊

Ti feltudtok lépni?
a.carkey
Hehe. Egyszerre.

A medve nem játék.

a.carkey
Szerintem meg vagy alacsonyabbra állították a számokat, vagy bug.

Mondjuk sosem értettem, hogy miért nem írják ki ténylegesen, hogy 125 spanyol online, vagy 1232483539579359 brit online. Stb.

A medve nem játék.

Fritz Von...
Szerintem senki nem kíváncsi a tényleges létszámra, ennek pont az aktuálisat kell mutatnia.
Inkább marketinget sejtek mögötte. Mivel erõsen visszaesett a létszám, ezért a kijelzésnél kicsit lejjebb vették a limitet, hogy most megint heavy és ilyesmi legyen a képen.

Szerintem csak megcsinálták végre hogy ne az aktuális játékos létszámot, hanem a szerveren ténylegesen játszó játékos létszámot mutassa. Nekem tegnap is ezeket mutatta, de szerintem mindenkinek 😊

a.carkey
Valamit nagyon elbasztak a serverekkel 😊 Nekem reggel heavy britet, kalózt, moderate spanyolt és franciát írt 😊

Remélem nem lesz rollback, mert kinyírom magam. Elég érdekes dolgokat ír ki a lista. Meg hiányzik róla jópár szerver. Csak nem nagy összevonás következik? 😊

A medve nem játék.

Gondolom a sima 2 gigás verziód van meg és nem az 5 gigás, az utóbbi alig tölt le valamit, azt töltsd le valahonnan, szerintem gyorsabb lesz 😊

fog oldodni

Sztem ez meg ma meg fogoldodni

Újraindítottam... most 26óra van hátra a rooms_a.pig file letöltésébõl (ja és nem csökken hanem nõ az idõ), nem értem, tûzfalon kiengedtem, routeren kiengedtem, és megint rá kell jönnöm, hogy a SOE mekkore trágya kiadó, swg-ben is utáltam ezt a szar lanchpadot... ezzel megy el az ingyen hónapom, hogy patchelem a játékot hát lol

Torzonborz
indítsd újra a lauchpadot mert ennyire nem lehet lassú a letöltése.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Az meg h lehet?!
En is a heten vettem meg,es Nekem is 1*re szedte le az azota megjelent frissiteseket,de ez kb 1 ora volt.

Nincs valami oldal ahonnan le lehet tölteni a frissítéseket, mert már 15 órája tölti a cuccot és még 16 van hátra, nem hiszem el, hogy enyire lassú lenne, a wow általában 5-6 óra alatt lefrissít nulláról...

Torzonborz
mittomén. nem farmoltam még 6 órán keresztül egyfolytában. már így is néha szó szerint fizikai fájdlmat érzek ettõl a qrva grindtõl <#idiota>

Fritz Von...
Mivel egyelõre ez viszi elõre az egész játékot. Mennyi lootot tudsz 6 óra alatt kifarmolni, hogy utána 30 percig PvPzhess. 😊

Torzonborz
csak ezen a looton tudsz lovagolni ejnye 😄

Fritz Von...
A priv nem érdemel semmit, eleve 20%-kal nagyobb lootot kap! 😛

Forolto
Priv.Hajókhoz mikor óhajtanak hozzányúlni?Még annyi esélyünk sincs mint az FT-nek.Nevetséges és felháborító,hogy kénytelen vagyok egy naval-t felhúzni,hogy egyáltalán lássak egy normális portcsatát és ne csobbanjak az elsõ néhány másodpercben,persze ha lesz megfelelõ vezetés.

Jó lenne fontossági sorrendet felállítani és kezdeni azzal akik jobban megérdemlik.

a.carkey
1.2 Kurvára megerõsítik az Olit és a Ft hajókat. Megszûnik craft szempontjából a Triton, új lesz helyette. Megmarad a régi is, de ha csobban, agyõ!

A medve nem játék.

Unatkoztam tegnap és feltöltöttem az OLI duráját 7-re,egy két süllyedést még elbírok 😛
R

- Spatalos server : Elyos oldal Chichizachi - Templar \"...Faith and arms...\"

Snipa : Táncoltál már az ördöggel sápadt holdfénynél:?
R

- Spatalos server : Elyos oldal Chichizachi - Templar \"...Faith and arms...\"

Forolto
Hallom mi volt Havannánál...Ezt a töketlen bandát hihetettlen.Ha leírnám milyen emberek kitiltanának a fórumról és bannolnák az accomat.😊

Forolto
Hol a picsában van ElDiabló?

Fritz Von...
Hát nem is tudom, hogy mi a jobb. Ha mi is ott vagyunk, vagy ha nem. 😊
Az elmúlt 3 napban csak a mi guildünk lassan 50 durabilityt úsztatott le. 😛

Meg mindig mienk a legnagyobb pontszam nem?
Nem kell egybol raas-t a falra festeni mikozben tancol!

Aljunk fel es adjunk a pofajukba!