8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • Califa
    Az utolsó patch óta- elötte szotyiért lehetett lerakni.Bár a 3 milla egy fél napos trade-ből megvan, Az 50k dublon kicsit túlárazottnak tűnik. egyébbként New Edinbórot és Playont behúztuk (RAN) klán.......Csak szolok a Magyaroknak ha valakit érdekelne..........
  • Hunor1
    "vicces" : 3 million reals and 50k doubloons for a level 3 shipyard.
  • Hunor1
    okszi. kiváncsi leszek hogy alakul majd ha teljes megjelenés lesz. vissza is akarok majd menni én is, de jelenleg nem sok késztetést érzek ra. no meg most az Anno 1800-at tolom, és kurvára tetszik ! :)
  • Paladin
    Nem a mostani patchról beszéltem, hanem a megjelenéskor teljes wipe-ról. Erre linkeltem a február 27-i dev postot, hogy ennél frissebb infó alapján mondta-e Califa, hogy rank és crafting xp megmarad, mert akkor a devek az ellenkezőjét írták. (A korábbi ígéreteikkel ellentétben)
  • Hunor1
    nem inkább ez a topic ?
    map wipe
  • Califa
    Nem tudom ,de a MAI nappal a MAP reset megtörtént !!!!!
  • Paladin
    Ennél frissebb?
  • Califa
    utolsó infó amiről tudok hogy a béta fejlesztők azaz MI, ennyi előnyt kapunk hivatalos megjenéskor :craft,és rank marad.
  • Paladin
    Rang és crafting szint? Nem vagy lemaradva?
    Vagy viszakoztak, és mégis megmarad?
  • Califa
    Igen ,Lelketlen vagyok ! a wipe-ról annyit lehet tudni hogy: 1-2 héten belül bevezetik a front lines (azaz front rendszerű háborút) ez úgy fog kinézni hogy az adott nemzet csak az ellenséges vízhez legközelebbi várostól indíthat maximum 2 város távolságba port battle-t, megszűnik hogy a térkép másik végébe elfoglaljanak városokat.(mivel a hostile pontot fel kel húzni egy port battle indíásához) az összes ilyen hely gyakorlatilag 24 órás PvP zóna lesz . E mellett bekerül a klánok által felügyelt városokba a klán nyersanyag termelés / gyártás minden klántagnak elérhető amit valaki már lerakott.Felgyorsítva a craftot ezzel.Valamint a klánok a városokba védelmi erődöket tudnak majd építeni,hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezt 1-2 héten belül beteszik és MAP RESET lesz ! Nyárra ígérik a játék hivatalos kiadását.A korai hozzáférés (early access)megszűnésével pedig teljes wipe lesz, csak az elért rang, és craft szint marad meg, valamint a megvásárolt DLC-k.
  • Hunor1
    MIkor is lenne ez a nagy wipe? Zappa vagyok amúgy
    Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2019.04.22. 20:10:08
  • Hunor1
    Lelketlen? (Califa)
  • Califa
    Ujra szervezödött a RAN clan ,főleg New Edinboro és Encontradosnál vagyunk aktivak.Nagy wipe elötti főproba gyanánt.Irwin,Mego,Senti,Kopasz,Fucsy,Repi,és jómagam.
  • sakkay
    Vr támogatás van?
  • MegotAJ
    Sziasztok! :))))
    Na van wipe,vagy most mi van? :)
    Pár hónapot most végig olvastam.Hát meg van a véleményem nekem is!
    Túl van bonyolítva a sok szarsággal,kevés a játékos,lassú xp hozzam,többet szállítasz mint harcolsz, stb...........
    És még sorolhatnám.De ha megszűnik az early access,akkor lehet hogy elkezdjük.
    Szerintem,előző early access előtt volt a jó,még a Hollnand oldalon :))))
  • Hunor1
    a skillek alatt azt értem hogy a játékos tapasztalata. szóval legyen már elég annyi hogy egy ügyesebb játékosnak amúgy is van elég tapasztalata a harcban, ne legyenek még neki +++ skilles/bónuszos könyvecskéi :)
  • Hunor1
    jó hogy ilyen lelkes vagy :) de nyilván később kezdted :))))
  • Kurfürst
    Conniet nem próbáltam, de most elég erősen buffolták hull armorban a nagyobb hajókat, Connie (férjezett nevén USS United States...) konrkétan erősebb armor és HP mint a Wapen von Hamburg.

Indefihez volt most szerencsém. Poénból megütköztem vele egy grindelős olcsósított Trioncomaleeban. Gyorsabb volt mint én. Oké, akkor adunk neki közelről, XP grindnek jó lesz (ma kiderült hogy nem) + a hajóm se nagyon tetszett.

Mint kiderült, full carronade volt, most ez a nagyjából 3 sortűz kellett tőle. A carronade ilyen böszme, relatív gyors hajón meta lett úgy látszik, mert iszonyú sebzást csinál ha betalál a mostani állapot szerint.

Le Requint nem láttam mostanában. Abból kiindulva, hogy a Hercules mennyivel szarabb lett attól, hogy a nagyobb ágyúk nagyobbat sebeznek, az LRQ meg eleve üvegből volt, én nem tartok tőle annyira, max ha kisebb hajóból indulsz.
  • Kurfürst
    A könyvek = skillek. A könyvekből tanulod meg a skillt és utána a tiéd lesz, de addig amíg szűz (olvasatlan) a könyv, el lehet adni a piacon jó pénzért.

A full wipe nekem is új, korábban tényleg arról volt szó, hogy a crafting meg a level XP megmarad. Most meg kiderül hogy nem. Részben fel vagyok b*szva, mert a grind elég fárasztó, másrészt ott van az is hogy az új játékosok releasekor kicsit tovább maradnak, meg hátha könnyebb lesz kicsit a követelémény, mondjuk a közepes fregattokig, meg 400-as crewig eljutni, az utána jövő hajók már nem is annyira jönnek be.

A crafting speciel nem érdekel, mert kurva gyorsan 1-2 hét alatt fel lehet hozni jelenleg (most vagyok 42 szintű crafter úgy, hogy talán ha 5-10 hajót raktam össze, nagyrészt rumot meg vitorlajavítást gyártottam). Az XP a szívás, mert az elején nagyon nehéz normális hajót kapni (bár kapunk valami Pandorát, egyátalán mi az?).

Amúgy a porosz oldalon fasza a zászló, jópofa a közösség, egyébként meg belaktam a bázisaikat, az angoloknál többieknél meg heringparty van ahogy hallom. Ha amúgy is megy a levesbe minden, max csinálok egy új karit.
  • Hunor1
    szerintem az XP grindelést még fogják javítani, mert biztosan sokan hangot adnak annak hogy basznak visszalépni ha 0-ról kell megint kezdeniük. de ezt a könyves szarakodást nem értem. az akkor miért maradna meg? nekem pl. EGY SINCS! már nem játszottam amikor ezeket a szarokat behozták, és nem is tetszenek ezek a légből kapott bónuszok amiknek a segítségével iszonyat előnyökhöz jutnak egyesek(nyilván a veteránok akik éjjel/nappal nyomulnak a pvp-ben) . nekem az lenne a normális ha pusztán a hajó felépítése(milyen fából készül) + a SKILLEK számítanának csak! nehogy már egy Bellonából csináljanak gyors és fordulékony hajót a bizbasz könyvekkel.
  • Paladin
    Hát ez szomorú. Anno annyira nem bántam a steam EA előtt a wipe-ot, elég tisztességesen lehetett rangot lépni. Most viszont azt figyeltem meg, amikor decemberben újra elővettem, hogy alig csorog az xp.
    Nem érzek kedvet ahhoz, hogy újra nekiálljak felmászni a ranglétrán ilyen sebességgel.
  • PrasCo
    "Tutorial ranks will not remain - full xp reset will be applied on release. This decision was hard but it is best for the game.
    Only books/skill books will be recovered, as they were very hard to get." (Forrás: Feb. 27. 'admin' hozzászólás az angol fórumról)
    Ez tűnik kurrens információnak ill. a topik széthámozásával jutottam a lentiekre, de ismétlem, nem tűnnek a megbízhatóság bronzba öntött szobrának, úgyhogy... :)
  • Torzonborz
    Na igen ha rank xp megy a levesbe akkor a régebbi játékosok közül sokan biztos, hogy nem fognak visszatérni.
  • Paladin
    Még egy augusztusi posztban is azt írták, hogy "Rank xp, crafting xp is safe and guaranteed"... azóta meggondolták magukat?
    Akkor játszanak egyedül ;)
  • PrasCo
    Igen, megy is emiatt a "nem erről volt szó, hazudtatok", "nem hazudtunk, megváltoztak a körülmények" adok-kapok. Most ahogy nézem a mai(?) peccset, kábé visszahozták a PvP mark-ot, a Connie és az Indef pedig ment eggyel feljebbi rate-be. Talán a Connie esetében működött a vodkától a "szuperfregatt = harmadosztályú sorhajó" képzettársítás, az Indef meg túl erős volt Solo Patrolban - a LeReq esetében persze, továbbra is tücskök ciripelnek. Oké, mosom kezeimet, az finom megfogalmazás, hogy "nem erre a játékra vagyok ráfüggve", úgy párhavonta fog el, hogy egy-két hétvégén elpöcsölök vele, de dögöljek meg, ha látom az egész mögött húzódó koncepciót. Főleg akkor, ha ezt elvileg már a megjelenéshez egész közel játsszák el.

@Hunor1: Igen, és mint DLC-hajót kapjuk meg, mert nem tudom, miért. Ez a terv, legalábbis.
    De ismétlem, majd elhiszem a dolgokat akkor, ha már magunk mögött hagytuk őket.

...és egy kicsit még akkor sem. Mindegy, amíg nem veszem túl komolyan és működik a "minden nap egy ajándék"-hozzáállás, addig felőlem kábé azt csinálnak, amit akarnak.
  • Paladin
    Anno arról volt szó, hogy a steamre menéskor lesz (volt) az utolsó xp wipe.

Hát nem tudom... elég keveset játszom, és amilyen kevés xp-t lehet kapni mostanában, nem hiszem, hogy nekiállok újra karaktert húzni...
  • Hunor1
    nnna, Pandora, hmm az nem lenne rossz a kutter mellé ! :)) persze gyorsan fel kéne húzni a karit is hozzá. majd meglátjuk. de az nem egy DLC ladik most ?
  • PrasCo
    Tudtommal eeelvileg minden-vájp lesz (mármint nem a mostani economy wipe-nél, hanem a hivatalos megjelenésnél), kivéve a book knowledge-t. De ugrik a hajó xp-k, a karakter tapasztalati szint, a kraft xp, a baromira minden - kivéve a megtanult könyveket. Nem, én sem tudom, mi a logika ebben, hogy ha már feszítjük a víztükröt a kiskacsáknak, akkor miért nem teljes atom megy, az sem okozna számottevően nagyobb felhördülést akkor már.
    Pláne, hogy a kiskacsákat az indulást követő második órában már pont ugyanúgy pofán fogják taposni LeReq-ökkel, mintha nem lett volna vájp, de ez - mint ahogy a fentiek en bloc - jellemezze a GameLabs-t.
    Mint ahogy az is, hogy a "tudtommal" nem biztos, semmi sem biztos, az főleg nem, amit ezek még explicite ki is jelentenek.

Az angol fórumon megakadt a szemem egy másik hozzászóláson is különben, miszerint a nagy vájpolgatás közepette elsiklunk egy komolyabb probléma mellett, mármint hogy kézcsók, ezek szerint ez a játék de facto ÍGY hirtelenjében megérett a kiadásra? :D
    Nos, ahogy érzik. ¯\_(ツ)_/¯

Szerk: Örli ekszesszesként viszont elvileg kapunk majd egy Pandora-t. "Hurrá."
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2019.03.04. 18:52:16
  • Torzonborz
    Ennyi változtatás után talán nem is lenne rossz egy teljes wipe, mondjuk a rangot azért meghagyhatnák mert a francnak se lenne kedve megint xp-t grindelni. :D
  • Hunor1
    na köszi ! érdekes tegnap azt "olvastam" ki admintól egy topicban hogy a fejlesztők MINDENT le akarnak nullázni ha meglesz a release ! szóval bármit is csinálhatsz ebben a szűk intervallumban, amint megjelenik a játék mindenki noob lesz ( én pláne, mert elfelejtek szinte mindent mire visszatérnék)
    mondjuk az nem is rossz ha mondjuk egy fregattal már nem lehet majd egy SOL.t olyan könnyen a tat mögött forogva kinyírni ! mert az egyáltalán nem volt realisztikus. csak sajnálni tudom a sok teak fámat, mert azt el fogom veszíteni .
    ööööö, mi is a jó a porosz oldalon ? :)
  • Kurfürst
    Az angolom elég jó, de nekem se teljesen tiszta minden.

Ami eddig tapasztalat:

- nagyobb hajók, nagyobb agyuk brutálisan erősek lettek. Eddig nem volt nagy különbség az agyuk között, most van siman kétszeres is sebzesben és meg is látszik. Tegnap meggankelt egy rakás svéd egy Herculesben de ami durva volt hogy az Endymionnak kb két sortűz voltam. Az elsőre lement kb az oldalam fele 2/3-a és a hull 1/3 (!!). Ez a teak/white oak, milyen lehet a többi ?

Állítólag a kisebb hajók kevesbe fordulnak jól (nem próbáltam, de ezek azert alapvetően jó változások, korábban büntetlenül körbe lehetett táncolni egy kis hajóval a nagyot, és ha eltart akkor se volt nagyon nagy baj.

SoL ez alapján nem tudom milyen lehet, ha ez egy szaros nehéz fregatt.

A boarding rendszerben változás, hogy új kezelelofelulet van, van nemi info hogy mi, mi ellen jó, és nem látod hogy mit lép az ellenség - a gép ebben valszeg csal mert mindig az reagálja amit kell.

Craftingban elveszik az összes trading és crafting cucc, ha jól értem ez a fákat és a ritka fákat, vasat stb-t jelenti, elveszik az 50 ezer feletti della, a többi, pl hajók, agyuk, upgrade k maradnak. Úgyhogy tegnap este kihanytam magamból egy csomo hajót és igyekeztem elkölteni upgradekre amit lehet, elkészült a világ leglassabb Wapen von Hamburgja is..

Rang és crafting level, megtanult skillek maradnak. Egyebkent ez igaz lesz a releasre is.

A craftingban valahogy ugy változik a dolog, hogy a ritka fákat nem random dobja a gép egyes kikötőkben, ahol lehet rá licitálni egy buy orderrel, hanem lesz nehány fix kikötő ahol ezek lesznek es nehány vándorló exotikus fa lelőhely. Klánok ezeket valamilyen misszió tekintetében megszerezhetik, de eddig csak annyit lattam hogy valami rohadt sok dublont kell adni és akkor ad mondjuk 2500 white oakot is.

Apropos, unalmamban csináltam egy magyar klánt porosz oldalon, [HWIC] néven (Hungarian West India Company), ha valaki akkor jönni nyugodtan jöjjön, talán valami érteleme is lesz úgy. :)
  • Hunor1
    Hello Kurfürst ! köszi az infót . bocs hogy ilyenekkel nyaggatlak de: az angolom nem túl acélos, és nem mindig tudom "átlátni" a változtatásokat, főleg hogy tőmondatokban jelenik meg. megtennéd hogy a legérdekesebb újításokat érthetőbben-magyarul- leírnád ? mert látom hogy vannak új pvp-pve missziók, "challengek" , illetve a kereskedelemben is jönnek be új dolgok.

a partial wipében mit vesznek el megint ?
    köszönettel Zappa
  • Kurfürst
    Patch 30, rengeteg újítással.

Elsőre elég jónak tűnnek.

Ja és jövő héten partial wipe.
  • Hunor1
    szia Cimbi ! :))
  • Califa
    A baj a early access-el az hogy ami működik ,azt addig formálják hogy a 2000 emberből már csak 200 fogadja el a "forradalmi újításaikat" Beteg játszhatatlan szart csináltak egy fasza szép és játszható játékból.A térképen az "A" pontból "B" pontra eljutáson nem változtatnak mert hiteltelen lenne a játék, de a f.szopó POROSZ meg Orosz az ott van a karibi térségbe. a kereskedelem ahogy van felejtős....most már.Régen megérte hozni vinni a nyersanyagot.Akkor az volt a baj hogy voltak akik ráálltak és kőgazdagok lettek.Hát szét qrták. Se szó se beszéd töröltek mindent......akkor játszanak vele a fejlesztők. dupla/tripla akkuntokat leszámolva ,lassan annyi nemzet van mint player ......sorolhatnám még de minek............ Több volt ebbe a játékba fasza Magyar kis csapat közös PvP,1450 óra játék időm van benne,mégsem tudnak vissza csalogatni a játék mostani állapotában.
  • lammaer
    Többek közt ezért is vagyok mérges az egész early access koncepcióra... mire értelmes módon kiforrja magát a játék a többség már nem játszik vele :S
  • Kurfürst
    8 eurós Hercules DLC és minden nap megkapod ingyen az egyik legfajább fregattot ha elveszted :)
  • Hunor1
    ja, aztán kezdhetünk a kutterral... :) hiába a fullos rank...
  • Torzonborz
    Megjelenéskor sztem páran biztos visszanézünk, csak addig meg ne unjátok :D
  • Paladin
    Így