8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • gstup
    Szerintem a sleek is elég!:D Ja és már nem menő a double planked armor mert ha 2-t raksz felé csak rosszabb lesz tőle a hajód! :D Éljen a heavy flanked és felesleges a 2 runners rig is mint a régi szép időkben,amikor a maci 28 csomóval ment a pvp-ben....Ja és Jockey ne ijedj meg én 3rd rate alá nem adom pb-n!!!:D Hajót most is magamnak csinálom mint anno a jó kis 1st és 2nd ratemet. És igen,szólj Neokának,hogy viszik az outfittingeket!XD Ja és a szokásos hülyeségem,pvp-re jó a mercy is nagyon csak nem olyan olcsó!:) Na nem ontom a hülyeséget...
  • mkfdd
    Pontosabban a heavy herc 1 lsb a többi többe kerül most néztem. De 1 heavy herc már bőven elég PB-kre.
  • mkfdd
    A régi Herculeseket is nerfelték de sokkal olcsóbb az előállítása 1 lsb kell csak asszem olyan 350-400k körül vannak ah-ban. A macedon 100-160k (alexander deed)+40 mov (szóval ez is herc árkategória kb). A macedon tűzereje mint az alexandernek, de majdnem olyan jól lehet vele manőverezni mint egy nagyobb fregattal. A gyorsulása rosszabb kicsivel de azt lehet skillekkel egyensúlyozni. 6os csoportokban ilyenekkel szoktak járni többnyire. Én is féltem a populációtól de inkább Robertsre mentem mert mikor elkezdtem Antigua igazi káosz volt. Dayflip, nightflip, altflip, crossteamers... Aki csak tudott használta az exploitokat. Nemzetet váltani már csak map végén lehet. Ha valaki ugyanarról az IP-ről ugyanabban a csatában mindkét oldalon jelen van azt bannolják úgy tudom úgyhogy ilyen gondok sincsenek. Az altflipet is már büntetik. Belevették a szabályzatba. Robertsen igaz alacsonyabb a populáció, de mivel a játékosok 80%a európai, mindenki egyszerre pvp-zik. A PB-k mindig olyan 6óra és éjfél között indulnak. Persze egy-két korai PB is be szokott csúszni de ott általában mindkét oldalon kevesen szoktak lenni.

Annak ellenére hogy viszonylag alacsony a populáció jelenleg minden PB-ben minden oldalon legalább 20an szoktak lenni. Mindig hasonló hajókkal. Nem az szokott győzni akik többen, jobb hajókban vannak, hanem akik szervezettebbek. Azért nyerik a spanyolok is a PB-ket most zsinórban, mert jó a vezetés.

OS PVP is mindi aktív délután/este, mert mindenki egyszerre csinálja. Mikor Rosueaut támadták a spanyolok vagy 6-8 6 fős csoport gyepálta egymást a pirosban, és a külső zónában is 2-4 fős kalóz csapatok korzóztak lecsapva pár elkószált hajóra. A kikötő meg tele volt franciákkal, spanyolokkal, akik tolták az unrest bundlet hogy szerezzenek elég pontot a PB-re. Mintha nem is lett volna semmi populációs probléma a szerveren öröm volt nézni azt az aktivitást, pedig f2p még sehol nincs. Az egyetlen baj hogy pugban nem nagyon lehet most OS pvp-zni (max kalózoknál). Nincs elég jelentkező mindenki inkább a guildtársakkal megy.
  • Jockey
    no ezeket jo hallani
    kieg elott azert pb oldalon sok problema volt, pont magyar kezdemenyezesre az amugy aktualisan haldoklo spanyol nemztbe ponet neokakek kezdtek el hozogotani pb-re 2-3th rateket, de alt kipicsaztak minket, vagy sokat buktunk igy lealltunk a dologgal, mert nem volt eleg player pb-kre.
    macedom/m meg elvileg van navinal, mondjuk az pecs elott is nagyon kis faajon ladik volt, nemtom mennyiben valtoztattak a karakterisztikajat, de amit leirtal hajok azok relative low budget-uek, szal ha ezeket hasznaljak fokepp az nekem csak jo hir:)
    mondjuk a privaterremmel kevesbe orulok a H nerfnek de mind1, talab 1HH meg 1HMC-m van, kerdes akorabban legyartott daraboknal is modositottak vagy csak az ujonnan legyartottaknal valtoztattak?
    fitting az megint mas kerdes, ez is uj hir, hogy nm addnak ossze a hasonszoru statok ez jo lehet, mert kieg elott mikor jatszottam sajnos speed fit nelkul nehez volt elklerulni hogy belefuss egy ganker csapatba..
    no majd szetnezek csak legyen mar f2lp vegre
    nekem karijaim fokepp robertsen vannak, en time zone miatt szivem szerint nem nagyon akarnek us szerveren porogni, persze ha csak small scale pvp a cel akkor lehet jobb valasztas a populacio miatt, bar elkepzelesem szerint eddig is inkabb a xrealm volt a gond, es mivel maponkent valaszthatsz hova mentel jellemzo volt a gyengelkedo nemzet elhagyasa..
    mindenesetre remeleml jo kis pop novekedest hoz majd a f2p eslsznek jo kis fightok, bar aki akarta igy low pop mellett is lehetett jokat pvpni..:)
  • mkfdd
    Lesz magyar guild tudtommal. Legalábbis remélem. Jeleneleg elég kicsi guildben vagyok benne (4-5 aktív tag). Mi úgy cisnáljuk most hogy 4-6 slotot mindenki a guild érdekében használ előre megbeszélve. Van egy ürge aki gyártja a hajókat, többiek meg az alapanyagokat hozzá, így a hajókat le tudjuk gyártani saját magunknak. A többi helyet meg mindenki arra használja amire akarja (eladásra termel vagy saját magának). Szeretek én is szöszmötölni a gazdasággal, de sokkal előnyösebb létrehozni guilden belüli zárt láncokat. Pont azért mert nem mindent lehet megszerezni AH-ból és ha igen, akkor is sokszor elég drágán.

A kiegészítő előtt én nem játszottam de azt tudom hogy eléggé megváltoztatott bizonyos dolgokat. A két legfontosab újítás a governorok mellett, hogy 1st és 2nd rate hajókatnmár nem lehet gyártani, és a Herculeseket is lenerfelték ennek szellemében. Így már nincs olyan hogy az egyik nemzet végig gyalogol a többin ha sikerül elintézni a fő flottájukat, mert azok nem tudják pótolni a hajóikat. A megmaradt 1st/2nd rate-re mindenki vigyáz mert nem lehet pótolni. PB-be mindneki Herculessel vagy vmi 4th rate-tel jár. Néha előfordul egy-egy Wenden vagy Valiant, de azok sem túl népszerűek már mert túl lassúak a többi hajóhoz képest, és a csaták sokkal taktikusabbá váltak.

Ezek a dolgok elég jót tettek az RvR-nek mert könnyű pótolni a veszteségeket egy-egy rosszul sikerült PB után, és nincs az hogy egy nemzet pár vereség után teljesen kiég. Maximum mentálisan :D)

A másik, hogy nem lehet a hajó kiegészítőknél csak egy-két bizonyos statra rágyúrni (pl csak dmg növelő cuccokkal telerakni a hajót), mert minden egyes újabb kiegészítő egyre kevésbé hatásos. Ennek az az előnye hogy nincsenek 30 csomóval haladó hajók, egy lövéssel ölő hajók stb. Mindenki vegyesen pakolja tele a hajókat kiegészítőkkel.

Nem tudom előtte milyen volt a balansz de most elég jónak tűnik. Viszonylag könnyen talpra tud állni egy nemzet sorozatos vereségek után. Pont a spanyolok jó példa erre most Robertsen. 110 pontra zuhantak az alacsony populáció miatt, de felhozták magukat 172re egy hét alatt. 5 hete tart a map és az állás: britek 178, franciák 187, spanyolok 172, kalózok 165.

Lista a hajókról:
    http://potbs.wikia.com/wiki/Ship_Overview_by_Level
  • a.carkey
    +
  • a.carkey
    3/4 év béta. :)
  • a.carkey
    1 évig játszottam vele és azt sem tudom miről beszélsz. :)
  • Hunor1
    Ja van valahol elérhető hajó enciklopédia az újdonságokkal együtt?
  • Hunor1
    FT-kén bocs...
  • Hunor1
    Oksa,Akkor tehát a quilden belül az alapanyag gyártóknak a többiek dobnak össze egy hajót gondolom. Én csak a bétában voltam az uccsó fázisban GT-ként és nagyon élveztem a gyártást és kereskedelmet.Csak hát azóta rengeteg újítás is történt a játékban is. Majd lesz magyar quild is vagy valahová beléptek?
  • mkfdd
    A legkedveltebb a macedon minden mennyiségben. Minden NO azzal jár most heavy group OS pvp-zni és PB-be. FT-nél a mount blanc. Többinél a különféle Hercules variációk, de ezek már egyre kevésbé közkedveltek a nerfnek hála. 1v1-ben kedvelt hajók: Red devil (még mindig gusztustalan sterncamper rageboarder ócó ölhetetlen hajó mert ha gáz van utolérhetetlenül elmenekül), capri mc, trinidad és hasonló kisebb de könnyen irányitható fregattok...

Amúgy attól nem kell félni hogy nem lehet boldogulni a gazdaságban. Az lehet hogy vannak guildek zárt gazdasággal, de ezek nem árulnak, csak saját maguknak termelnek. A spanyoloknál az AH szinte majdnem üres. Ha vki pl Huge Runner Rig-et árul 10k alatt azt azonnal elkapkodják. Az admiral-nak, és a wellmade/first rate javítóknak is egész jó piaca van. Van pár nyersanyag is amit el szoktak vinni elég jó áron.

Nem halott a gazdaság egyáltalán, csak nem lehet mindent eladni. Meg jobban megéri zárt gazdaságot kialakítani.
  • Jockey
    nem is nagyon volt full tápos cucc anno
    ha egy capmc-t vagy valami kisebb hajót kellet felszerelni az azért 100kból kijött, bár most, hogy nerfelték meg módostottak a hajókon nemtom pontosan mi a helyzet, mik a kedvelt hajók..
  • Snipa
    ha nincs pvp flag a noob friss kapitanyokon es nem mennek be izmozni egy pvp zonaba akkor nem lesz olyan hogy full tapos regi karakterek szetcincaljak az ujakat...

• Snipa
    ugy mukodik mint a valo eletben, piacot/vasarlot kell szerezned, ha mar a kotelet emlitetted, akkor nem ott arulod majd a kotelet ahol legyartod hanem te idot olsz bele es elviszed oda ahol a hajokat gyartjak igy eladhatod kicsivel olcsobban esetleg kicsivel dragabban a megfelelo helyen... a lenyeg hogy toled vegyek ;-)
    de az nyilvanvalo ha nem sullyednek a hajok nincs gyartas nem kell senkinek semmi, az a jo ha minel tobb a pvp es sullyednek a hajok...

figyelni kell az arakat, kereslet kinalat stb... nem ebbol fog mindenki meggazdagodni! meg sok idot elvon embertol inkabb society n belul oldottunk meg mindig ilyeneket pl gyartasi aron adtuk el egymasnak a cuccokat...
  • Hunor1
    Na most akkor ez a free hogy is fog kinézni srácok? Megjelennek a többnyire noob friss kapitányok és összetalálkoznak a fullra maxolt karakterekkel és hajóikkal? Gondolom a termelési láncok már régen kialakultak a bent maradó profi traderek miatt, így mondjuk hiába állnék neki mondjuk a kötélgyártásnak amilor egyeseknél hatalmas készletek lehetnek. Ez most olyan mintha egy tescoval szemben a sarkon akarnék kisboltot nyitni NULLA tőkével....
  • Jeffjohnson
    Nekem is nagy csalódás volt mikor kiderült ,hogy nem 22. jön várom én is nagyon.
  • Snipa
    kozelharcnal en hasznalom gyorsbilleket de ott is kb 5 db ot, tobbit egyszeruen nem erdemes billre rakni, sok van beloluk...

tegnap antiguan RL vs orosz kalozok (4 vs 4) sima gyozelem RL nek :-)
    pedig egy dauntless fregattal voltam... igaz a mi oldalunkon "veteran" kapitanyok voltak ;-)
  • Jockey
    de lehet, de nincs érteleme, annyi skill-t használsz, látod 4-5 quick bar is kevés..
    másik részről azért ez nem wow szintű skill nyomkodást igényel, itt van időd átgondolni mit csinálj és hát sok lehetőségből is lehet választani..:-)
    sztem az egyik legjobb pvp-je van a játéknak, ez ezekből a videokból látszik egyértelműen, én ahogy jön a f2p egyre jobban kattanok rá megint, hajók(gyönyörűek), tenger, kikötők jó kis skirmish pvp, teljesen rápörögtem..:-)
  • Jeffjohnson
    Ezt már a múltkori videónál is akartam kérdezni. Gyorsbillentyűre nem lehet rakni a gombokat? Kicsit furán néz ki egy mmoban amikor egérrel nyomkodják a skilleket mondjuk ezt leszámítva szép csapatmunkát toltak.
  • Jockey
    hehe, azthiszem ezt robertsen van, ice hola legalabb is tt jatszik, aki keszitette a felvetelt eleg jol kijot a bulibol:)

http://www.youtube.com/watch?v=jjUeCucPLro&feature=player_embedded
  • Snipa
    hmmm nem meglepo hogy nem indul el idoben a free ;-)
  • Jeffjohnson
    "The exact release time may change based on conversations we have with SOE later this week, and we plan to keep you up to date with any changes."

Semmi sem biztos!
  • mkfdd
    Jövőhét hétfő a hivatalos dátum.
    http://www.burningsea.com/page/news/article&article_id=271055
  • gstup
    Megvagy!:)
  • Fritz Von...
    Basszák meg akkor. :)

Pedig ma reggel már a jó kis potbs zenék jártak a fejemben a reggeli fürdés közben. :)
  • Jeffjohnson
    "Understand that there's quite a bit of work on the SOE side as well as our own. Among other things, they need to change the account type for every single possible account type (subscription, expired subscription, this sort of trial, that sort of trial, expired this sort of trial, expired that sort of trial, and on and on) as well as changing a bunch of stuff on their web sites and account back-end systems. Coordinating their work and ours is complicated to say the least.

While some of us had visions of tons of new players spending their entire Thanksgiving weekend doing their Christmas shopping in Pirates of the Burning Sea's Treasure Aisle, we've had to measure that against the risk of putting out a build with too many bugs on a short week when many folks crucial to responding to potential problems aren't available to do so. Folks at SOE and FLS eventually agreed it's safest to wait.

As for transfers, in almost all cases, you should be able to transfer from a closed server to an open server now. If you tried weeks ago and failed and got told by CS that it's just not possible, try again. If it still fails, you may indeed be SOL in which case you have my most sincere apologies. (You have my apologies anyway for all the troubles we've had with that system. ) But if you haven't tried in a month, it's worth checking again as we had some technical difficulties that we've managed to either resolve or work around. (Transfers between open servers were available when we closed servers. If you didn't use the opportunity during the weeks after the closure, it's gone now.)

Thanksgiving is this coming Thursday. FLS have that day and Friday off. FYI. If I get to spend the day w/ family & friends instead of dealing with technical issues in preparation for this change, I'll be very thankful. "

Csütörtök és péntek szabadnap lesz nekik. Ebből max jövőhét közepére lesz leghamarabb valami ami már december.
  • mkfdd
    Gstup megkereslek majd délután ha fent leszel (felvettem friendlistbe a karaktereid), csak előbb be kell fizetnem magam mert lejárt az ingyen 1 hónapom :)
  • mkfdd
    Dominga de León
    Olalla de León
    Pegleg Bundy
    (spanyol oldal, Roberts)

Eddig egyébként nagyon szarul álltak a spanyolok Robertsen. Sosem tudtak ezen a mapon 10-12nél több embert kiállítani egyik PB-re sem, így a britek és kalózok a spanyolokon kezdtek pontot farmolni mert a franciákkal nem tudtak mihez kezdeni. A Forte de France előtti PB-n például 14 kalóz vs 4 spanyol volt... Aztán visszajött vmi régi veterán soc és azóta a spanyolok zsinórban nyerik a PB-ket. Mindenki a spanyolokat támadja most mert bár pontokban leghátul áll, egyik napról a másikra underdogból hihetetlen erős oldal lett :). Robertsen egész jó most a balance. Amiket hallottam Antiguáról ott nagyobb bajok vannak tudtommal.
  • gstup
    Roseau PB.Most lett vége.24 vs 24 .Béka zabálok mind egy szálig elestek.Nálunk 0 veszteség!:D
  • Jeffjohnson
    Érdekes ez a nulla reklámozás is...
  • Jeffjohnson
    The 22nd was the earliest possible release date due to legalities of giving notice to players. We're expecting launch to be early the week after Thanksgiving.

Nem lesz itt semmi 22.én! Thanksgiving 25. van magyarán leghamarabb 29. lesz belőle valami vagy még később.
  • Jockey
    latom en, de a dockyard es ship slot, eco slot a premiumnal is ugyanannyi es aki valaha elofizeto volt, az automatice premium lesz tudomasom szerint, de lehet rosszul tudom
  • gstup
    Akkor lehet elnéztem vlmit!:D
  • gstup
    http://www.burningsea.com/page/f2p
  • Jockey
    semmi ertelme nem volt befizetni ahogy en nezem, mert se shipyardban sem masban nem jobb a fizetos resz, max a loot bonusok es qek miatt
  • gstup
    Lol,most nézem a Resurrection of spain-nek egy leaderje van a Neuszka!:D
  • gstup
    Már mindegy,mert előfizettem egy hónapot.Kevésnek tartottam a free slotot és a tartható hajókat,szóval inkább befizettem egy hónapot aztán meglátom...Ma fenn leszek,szóval akinek van accja az keressen meg vagy írja be a nevét.Robertsen leszek és Gold/Silver/Bronz Martenként hasítom az óceánt.
  • Jockey
    elvileg igen
  • gstup
    Nov 22. a FtP kezdete?