Naval Action

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roberts-en amúgy most szerintem nem sok ütõképes kalóz soc van, ugyebár a rulers of the seven seas-t sokan ismerik, van 1-2 port-juk, meg rajtuk kívül van még talán 2 ütõképes soc, de a nagy részük recruitol, az Unus pro Omnibus is, mert sokan elmentek még amikor fizetõs volt. Most viszont jók az erõviszonyok, nemsokára teljesen ki lesz egyenlítve valószínûleg.
Nem lehet, mert a red devil az egyetlen 50es hajó, ami close haulnál a leggyorsabb. Hasonló karakterisztikájú hajó, amit nemcsak kalózok tudnak használni, az egyedül az arcadia mc, de az 44-es (red devil erõsen csökkentet módja). Egyedül arcadia mc-s privaterek tudják utolérni a reddeviles köcsögöket, de a privater arcadia-val esélytelen egy reddeviles kalóz ellen.

Az egy dolog, hogy 4 50es kinyír ha bemész a PvP zónába (rakományra fájhat a foguk). Ha em akarsz süllyedni, a normálisabb playerek megadják a surrendert ha valaki kéri.

Na de az közröhej ha mondjuk egy iszonyat erõs 6 fõs groupnál 3 reddeviles kockázatmentesen kinyír bárkit, ha csak egy pillanatra leszakad valaki a többitõl, vagy elfelejti bekapcsolni az autojoin-t.

Viszont ezeket mások is ki tudnak használni. Állítsatok nekik csapdát. Nem akarok panaszkodni, de engem meg folyton a spanyolok szivatnak, rámjönnek 30 ason 4 en 50 esek, kikötõkben camp-elgetnek, ugyebár tortuga környéke az egyik legvadabb régió ahogy láttam, amikor ott pvp-van egyedül nem merek oda menni, csak ha minden árom úszni szeretnék. 😄
Igen ez az egyik lehetõség, hogy a nem használt textúrákat loading-kor, amikor új textúrákat tölt be, nem veszi ki a memóriából, de ez esetben a keményebb gépeknek bírnia kellene. Mivel még egy 16G ram os gépet is megfektetett, én inkább arra tippelnék, hogy valahol egy hiba miatt egy vagy több bizonyos textúrát betölt, (tegyem azt mondjuk betölti OS-loading-kor a tenger textúráit) de miután betöltötte visszakanyarodik a ciklus, és elkezdi újra betölteni, mert azt érzékeli, hogy még nincs betöltve, és ezzel létrejön egy végtelen ciklus, és csak tölti újra és újra ugyanazt a textúrát, amíg meg nem telik a ram, és ki nem crash-el a játék. Egy ilyen végtelen ciklus ki tudja nyírni még a 16g ram-os gépet is fél másodperc alatt, én is írtam már ilyet (szivatás gyanánt) java-ban 😊 Saját gépem is megfeküdt az indítás után fél másodpercel, ki kell nyomnom azonnal, mert nem volt bele írva biztonsági mechanizmus, megsült volna a ramom, meg talán a proci is. 😄 Pedig csak egy nagyon egyszerû pár soros ciklus volt. Vigyázni kell az ilyesmivel.
Azt szokták csinálni, hogy 1 red devil betámad egy egész groupot, aztán close haul-nál utolérhetetlenül elhúz a bré-be. Ezzel is lefoglalja 2 percre a groupot. Ha meg valaki nincs autojoin-on, a társai azonnal lecsapnak rá, és legyen bármilyen hajó, 2 red devil ellen esélytelen bárki egyedül, mert meglógni nem tud, csakis hátszéllel (de a red deviles mocskok eleve olyan irányból várnak hogy ne lehessen meglógni), és nagyobb hajók rájuk sem tudnak fordulni olyan mozgékonyak, kisebb de könyebben manõverezhetõ hajókat meg egyszerûen szembeszélnek löknek, addig meg a másik szétszedi a vitorlát, vagy kilövi hátulról.

Igazából nem is a Red Devillel van az igazi baj, hanem azokkal a játékmechanizmusokkal, amiket a reddevilesek gátlástalanul ki tudnak használni.

Igen köszönöm, most már teljesen tiszta a 3 lépcsõfok. Eddig nem értettem, de most már okés a dolog. 😊
Sokan arra tippelnek, hogy a baj forrása valami ilyesmi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_leak

Lila gõzöm sincs a programozásról, de gondolom valami ilyesmi lehet a probléma mibenléte:
A nem használt textúrák lassan tûnnek el, így feleslegesen foglalják a helyet, és instance-váltásoknál folyamatosan halmozódnak egészen addig, míg tejesen ki nem fut a gép a felhasználható szabad helybõl, és a játék össze nem omlik. Ezért fagy ki szinte mindig közvetlenül instance-váltás után, és pont azért az erõsebb gépekkel történik, mert náluk van felhúzva a grafika. Még 16G ram-os emberke is panaszkodott ilyenrõl 😄.

Nekem is a textúra lehúzása + shader kikapcs segített csak, de remélem mielõbb javítják mert így elég rusnya néhol a játék.

Egyébként van egy másik eléggé elterjedt bug (víz nem tükrözi az eget akkor sem ha be van kapcsolva). 2.2-re ígérték a javítást, de lehet hogy már most megcsinálták, és azért ekkora a patch.

Jockey
hát, oda kell menni heavy grouppal autojoin beállítva és egyként mozogni, akkor elvileg nem kellene tudniuk szétszedni groupot, azok a red devilek meg csak megéreznek tán egy 5fõs macedon sortüzet..:-)
mondom úgy, hogy nem pvpztem f2p óta még, szal lehet faszság amit írok, de elvileg ezért találták ki az autojoin-t..

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Nekem kb 50bol 1x dobott errort memoria hianyra hivatkozva, mikor kiakartam menni egy kikotobol az OS-re
Torzonborz
ja nekem is simán ment korábban.
de most is csak tengeri csatánál jön elõ a fagyás máshol ok.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Fritz Von...
Mekkora lehetett a bug, ha a bugfix 4,4 GB? 😄

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Fritz Von...
Hát nekem dualcore 3GHz, 4 GB ram, HD 4850 és WinXp van, és ez 1920x1080-ban maxra húzva egyszerre két accountot is simán elvisz. Nemtom mi lehet a baj...

mkfdd: isten hozott a játékban. A aklózok ennyit tudnak. Antiguán is detto ugyanez a helyzet, ott még rosszabb is, mert Robertsen sok spanyol veterán pvpik kalozként, és õk korrektek (neveket nem mondok, mert inkognitoban vannak). Antiguan az megy 24/7, hogy tonna kaloz van a pirosban, es minden szarra raugranak, meg ha a kikotobol is kiugrasz es rajtad van a serthetetlenseg, radfordul az osszes, es latod a kardot fejuk felett, mindegyiknel autofire 😄
De a leggusztustalanabb nem is ez, hanem, hogyha probáltok valami portot flippelni, vagy counterelni, õk ugye mindig többen vannak, red devil mindig akad, és ha õk gyengébb hajókban vannak, akkor csak griefelgetik a csoportodat.... a másik csoportuk meg blokádol, vagy flottat irt, és így flippelnek egy portot. Illetve mindig megpróbálják splittelni a partyt..
Szivem szerint kivetetném az összes xebecet a játékból, egyik legundorítóbb hajó a Red Devil..
Jockey
"We will be publishing build 2.1.114.0 to our live servers on Monday, December 13th, between 1:30am and 5:00am Pacific*.

This is a bug fix build that resolves some issues with Treasure Aisle transactions, and also fixes some crashes.

We apologize for any inconvenience caused by this outage."
ennyi..

Torzonborz
pecs nótsz van ?
nálam is elõjött az a bibi amit vki korábban írt :
maxra húzott grafika + 4 giga ram és kiakasztja a gépemet ( értsd csutkára lefagy ).
medium beállításokkal +shader kikapcs okés úgy nincs ilyen gond.
remélem gyorsan javítják.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Jockey
waoww, 4giga pecs ami elvileg csak fixing..:-9

megbnéztem, hogy milyencuccaim vannak economyban és van sok logging campem meg carpenterem. ezeket esetleg tudom folytatni, vaghy ha kell le is bonthatom õket. van lignum vitae campem is.

majd kiszedm belõlük az anyagot mert elvileg 3 nap labour van bennük.

Este majd leszek, akkor megbeszélhatjük.
A napokban én is megutáltam a kalózokat, de iszonyatosan. Megtapasztaltam, milyen szervezettséget öltött náluk a gankelés. Ha fele ennyire lennének szervezettek RvR-ben mint gankelésben, akkor esély se lenne ellenük. De csakis ehhez értenek. Meg a panaszkodáshoz ha valami nem úgy sikerül ahogy elképzelik. Annak ellenére, hogy a legmagasabb a populációjuk, egyetlen heavy groupot láttam csak eddig, akik épp blokád alatt tartottak egy kikötõt. Ki is vertek minket rendesen, mert puggal voltunk.

Kétféle kalóz van: a kezdõ akinek ajánlották az oldalt mert erõsek a classok, illetve a veterán kalózok akik csakis az egyenlõtlen küzdelemre hajtanak. Ellenkezõ esetben elhúzzák a csíkot. Aki valódi, csoportos PvP-t akar, meg kiélvezni a játék valódi értelmét (RvR) az elõbb utóbb elhúz a kalóz oldalról, mert belátja, hogy vicc ami ott megy.

Váh utálom õket...

Az lsb-t gyártom majd én, 2 accounttal megvan szinte minden alapanyag oak, fir és lignum vitae-t kivéve (ezekhez kéne majd a 3. account). Ezeket vagy megszerzem majd olcsón AH-ból vagy majd guilden belül kunyerálok. Heti olyan 5-7 lsb-t tudok csinálni majd. Még nem tudom pontosan, nem takarítottam még be az alapanyagkoat. Hagyom hogy gyûljön kicsit.

Assembly yardot én nem tudom mikor rakták be a játékba, de én imádom. Large shipyard mellé levágtam 7 assembly yardot, és azzal szinte mindent meg lehet csinálni. Nem kell 50 féle termelési lánc. Elég x assembly yard meg y bánya/favágótelep/ültetvény.

Egyébként ha azon gondolkodsz hova vidd az assembly yyardokat, én La Isabelát találtam a legalkalmasabbnak. Igaz hogy ott most 25% az adó (FTnek 12.5), de maximumon van az infrastruktúra szintje, szóval még így is olcsóbb (és gyorsabb) a gyártás, mint Gibarában vagy Puerto del Principe-ben.

Torzonborz
elõny : passz , van egyáltalán olyan ? 😛

hátrány : mindenki utálni fog 😄

sziasztok.

Kaloz oldalon lenni milyen elõnyökkel es htrnyokkal jr?

Fritz Von...
Ha nincs kifejezetten erõs szükséged a pénzre, akkor ezeket érdemes eltenni. Ugyanis a nagy hajókhoz lineship bundle kell, mondjuk 6-8 db. Egy bundle-höz kell:

Blocks, Lignum Vitae: 100
Blocks, Oak: 140
Frame Timber, Oak: 35
Hemp Canvas: 140
Hemp Rope: 140
Logs, Fir: 140
Logs, Oak: 140
Logs, Teak: 100
Planks, Oak: 140
Planks, Teak: 100
Ship Fittings, Brass: 100
Ship Fittings, Iron: 140

Tehát egy nagy hajóhoz alsó hangon, ágyúk és egyebek nélkül kell 800 brass fitting. 😊

A limestone fillérekért van sisalban(?) Addig amíg el nem dõl hogy mivel száljanak be a "kicsik" addig akkor marad a forge. Most csináltam 40 Brass fittinget, de ahogy nézem a kalózokhoz viszem eladni mert ott pörög a piac...60K az értékesítés, és veszik. Gyártottam Large Wadding 3,4 et.Szintén arra 4-5 K ért veszik! cirka 80K ami benn van a hajómban csak Waddingból😊 Hajókhoz ágyús upgradékat huge-ig tudok csinálni. Szóljatok ha kell a ha kellenek a hajóitokba. Valszeg 2 héten belül én is befizetek a prémiumra és akkor már többet tudok én is gyártani. DE FONTOS a kapcsolat és a TANÁCS mert még nem látom át teljesen a gyártási folyamatokat, és hogy mibõl mennyi kell.
Fritz Von...
Egyelõre nincs még instrukció. Ahogy Frekazoid is, én is elõfizettem 2 másik accountra, úgyhogy perpill 30 sloton tudok gyártani. Azonban az újítások (amik jók lettek) miatt újra kell gondolni az egész felépítést. Ez az Assembly yard nagyon jó épület, de sajnos "river" kell hozzá, ami például Havanában nincs. Tehát a main karimmal is lehet átszervezni mindent (ehhez lvl 45-ös FTnek kell lenni).
Ahogy ez kialakul, már jobban lehet látni, hogy mikre lesz szükség.

Zappa: ha iront csináltok, azzal biztosan tudtok segíteni, de ugyanilyen fontos például az oak. Azért egy nagy hajóhoz (és a lineship bundle gyártáshoz) több ezer oak log kell majd. Arra figyeljetek oda, hogy limestone is kell az iron ingothoz.

Zappa vagyok. Sajnos nem jött még instrukció a hajóépítõktõl hogy mit gyártsanak a 2 slottal rendelkezõk! Így most saját fejem után menve építettem 2 Forge-t. Norbyusz bányászik iron ohre-t. Tehát Ingot Iront tudunk gyártani.Sõt én tudok Ingot Brasst is, ágyúkat Brass és Iron fittinget hajókhoz stb.Jó lenne valahogy megbeszélni hogy akkor ezeket tároljuk és adjuk oda a készítõknek vagy mi legyen??? A poacon eladni nem nagy pénz ezeket, grindeléssel a tíz-húszszorosa összejön...
Ja csak még annyit fûznék hozzá, és bocsánat, hogy itt telefloodolom a fórumot, amint kijött a f2p, én elõfizettem 3 másik accountra is, így összesen szerverenként/oldalanként van 40 economy slotom, amivel azért már lehet termelni, és önellátó is tudsz lenni, ha a megfelelõ cuccokat gyártod. Sõt az már hab a tortán ha elmész kicsit grindolni (fõleg úgy, hogy max 6 karakterrel grindolhatsz egymagad, ha 6x futtatod a játékot, és ha elbirja a géped), vagy neadj isten daily questeket csinálni (utobbit én személy szerint gyûlölöm).
Tessék itt egy link, arról, hogy pontosan melyik kategória milyen bónuszt ad:
http://www.burningsea.com/page/f2p
Ennek szerintem nem kéne kérdésnek lennie, ha kicsit is akarsz játszani a játékkal, mert különben játszhatatlan azzal amit alapbol adnak. Ha belegondolsz ha rászánsz a játékra ilyen ~4000Ft-ot (és többet nemigen kell, hacsak nem akarsz captain's club member lenni, de az nem fontos), akkor olyan mintha elmennél a boltba és vennél egy régebbi játékot.
Gyanitom megértetted, de azért leírom még1x, biztos ami biztos, meg, hogy egy helyen legyen: Amint elõfizettél egy hónapra, akkor captain's club member leszel, ami azzal jár, hogy kapsz bonusz xp-t, bonus loot-ot, ezek azthiszem mind 20%-ok. Amint lejár az 1 hónap, premium member leszel, egészen addig, amig ujbol elo nem fizetsz, es akkor megint captain's club member leszel. Amint 1x elofizettel mar a multban, premium membernel rosszabb pozicioba nem kerulhetsz.
Ugye a 3 lepcsõfok az a Free 2 Play, Premium member, Captain's club. Premiumon mindent megkapsz, amiert alapbol pontokat kéne költened Free 2 play accounttal.
Igy mar remelem sokkal atlathatobb.
Az nem sok, szerintem befizetek. 😊
0Fritz0
A hatalmas armada harmada.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

15 dollár + adó, olyan 3500ft+ -al szamolj.
Köszi a választ, akkor így ezzel a módszerrel valóban megéri, ha elég egyszer elõfizetni egy hónapra, és megkapom a plusz slotokat, és a hónap végén nem vonja õket vissza. Forintban kb mennyi lehet egy elõfizetés egy accountra?
CptXecutor: Nem erdemes egyenkent vasarolni slotokat meg ilyeneket, fizess elo a jatekra 1 honapot, aztan azonnal vonjad is vissza az elofizetest. Ez unlockolja az osszes eco slotot (10/szerver), megkapod mind az 5 drydock slotot, es mind a 100 storage slotot, illetve 1 honapig csinalhatod az epic küldetéseket (b.tortuga,trinidad, stb).
Es kerdesedre valaszolva, igen ha egyszer valamit ebben a jatekban megvasarolsz az örökéletû marad. Termeszetesen kiveve a consumables (fogyaszthato cuccok, pl.: hull patch, stb).
Illetve sot, hulyen szamoltam, mert 200k/5=40k, illetve 250k/5=50k, nemis 60 😛
Ingame chashert vegyétek szerintem, Antiguan k. olcsó, 300-400k dub, az szinte semmi 300pontert, foleg ha belegondoltok, hogy olyan dolgokat tudtok ezzel szerezni mint a St. Elmo's fire, meg a Smuggler's overhaul, vagy Fine cuban cigars. Es 250 illetve 200 pontert 5öt kapsz, attol fugg, hogy captain's club tag vagy e vagy sem.
Es ha matekoztok kicsit, akkor 300k/5=60k darabja. Nincs még1 item a jatekban ami csökkenti az ellenseg moraljat, csak a St. Elmo's Fire. Akkor a Smuggler's overhaul pedig javit olyan ~1500 arbocot es ad 20% sebesseget. Siman megeri a 60k-t darabja, foleg ha egyszerre 3 karakterrel grindolsz mindennap 2 orat mondjuk 😄
Bizony. Én még nem próbáltam, de ha drágán jön ki akkor hagyom, meg az is érdekelne, hogy ha egyszer megveszek egy plusz karakter slot-ot akkor az örök életû lesz ameddig él az account érvényes, vagy ezt havonta újítani kell? Mert akkor megint csak felejtõs számomra a dolog...
Én akartam venni pontot, de a kártyámat nem fogadja el, és paypal-lal meg nem lehet fizetni, csak station cash-t!

Csak kíváncsiságból kérdezném, hogy 1 burning sea pont kb mennyi lehet forintban? Vagy ha úgy könnyebb számolni, akkor vegyünk mondjuk 100 pontot.
Jockey
aucs..😊

kepfeltoltes hu/view/101212/299_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ezt most fogtuk kb 5 perce, Antigua, MT, kaloz Seek N Destroy soc. Nevere mar nem emlekszem, de gyanitom vagy az ereit vagdossa, vagy egy üveg jacket nyakal ;]
kepfeltoltes utan ertelemszeruen rakjatok pontot, mashogy nem engedte a forum 😛
Igen!
Torzonborz
f2p után ez várható volt 😊

zomg, hat itt meg mivan? 😛
Hirtelen izzik a forum. Majdnem, hogy ket evig semmi, aztan mint derült égbõl a mennykõ 😛
Az összes magyar Robertsen van spanyol oldalt roche-,valerio-,ice-,stokes, stb -ékkal?
0Fritz0

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

NO-nek melyik hajóval érdemesebb menni 20as szint után?
A locusttal, vagy a Postillionen fregattal?

Legfrissebb skill tervezõ:

Skill planner
Ha megadom magam akkor "csak" a süllyedéskor elveszíthetõ itemeket adom át? Tehát például a ship upgrade cuccokat nem?
Meg azért is csinálják mert õszintén valljuk be,mindenki utálja a kalózokat.A kalózok 3/4-e rohadt ganker és ezáltal az összes többit is elítélik(nem mindenki,én speciel sem név sem kaszt alapján nem ítélek,de azért én sem szívlelem a kalózokat,és én még a toleráns fajta vagyok,nem ütök low lvl-t,stb.).De pl. tegnap is 6vs6 volt kalózok ellen 4-et kiszedtünk és 2 elmenekült.Erre 10 perc múlva visszajöttek 3 red devil-el és szétszedték a groupot teljesen(3-at berántott 1,2-t megint 1 és én egyedül maradtam...)

úgy értem hogy akkor másoknál akik hasznosabb cuccokra állnak rá felszabadulnak slotok
ez jó ötlet így, hogy a F2P 2 slotokat bevonni, mert egyedül önmagukban nem sok értelmük van gazdaságilag.Viszont ha be lennének vonva egy termelési láncolatban akkor más hasznosabb helyek szabadulhatnának fel