8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • Torzonborz
    uninstall :D
  • Gyadi
    Van valami how-to ahhoz, hogy mit tegyek a lassú patch-elés ellen?
    Már jön néhány órája, de nem sokat moccant a mutató.
  • a.carkey
    Fehér a ruhád. :)
  • a.carkey
    A loot kicsit változott.

Egy L50es hajó 437 dublont dobott (anno 1500+, neha 2200). Egy L44es 622 dublont ...

Sajnos lassan drágább lesz az ágyúgolyó, mint a drop. :)
  • Kata
    Hogy fehér?
  • a.carkey
    Ja, és mindenki ismét fehér ... :)
  • a.carkey
    Kb. :) Nem tudom hogy műkÖdik. Mos megyek San Juanba megnézni.
  • Kata
    Hanem? Nyerni sorshúzáson? :O
  • a.carkey
    Nem tudom megépítetted-e a Trinityd, de már NEM LEHET építeni. :)
  • a.carkey
    Ja és belépéskor még ez fogad:

"Blackbeard 1.0.13.0 is up"

és alatta meg:

"When’s the next update? We hope to push 1.0.whatever to Testbed late Monday or early Tuesday."

Na ennyit az átgondoltságról.
  • a.carkey
    Aham!

Ja, csak a teszt miatt hajtunk az L50re, pedig úgyis mindenki az lesz a béta végén, mint minden wipe előtt ...

Szerintem te sem helyesled, hogy rámész majd mondjuk egy 8as treasure fleetre, amiből hirtelen - egy bug miatt - 12 lesz, és nem tudsz lelépni, és szétlövik a Trinityd, amiért annyit melóztál. PvPben úgysem lövik szét, de ha jó loot ill egyebek kellenek, ahhoz bizony 4+ hajóra kell majd menni ... :)

Na ezért kell sírni, ha valami ultrahülyeség, mint pl. a surrender kivétele. Nem azt csinálják, hogy van pve és pvp surrender, hanem egyszerűen kivesznek egy kezdetek óta bentlévő skillt ... Pont azért, mert nem gondolták át.

Másoknak is kezd leesni a béta legfaszabb cseréje!

Pedig gondoltam ma kigyúrom a karim, és amíg lehet, és ameddig eljutottam lenyomom az összes karrier küldim, mert még tudom használni a surrendert. Erre nem kedden, hanem szombat hajnalban nyomják fel figyelmeztetés nélkül a B1.00.00.00t. :)

Ez olyan SWGs volt. De ezzel nem tesznek maguknak jót.

A másik meg a patch letöltése. Mondjuk végigszenvedtem 5 órát a testbednél és az ide is jó volt, úgyhogy pár perc alatt lent volt, de a amúgy 5-6 óra míg lehúzol pár száz mega patchet. És ez bizony nem az FLS hibája ... (Annyira előre lehetett látni ...)
  • Snipa
    Anulu szerintem Te inkább ne játsz vele! Túlspirázod a dolgokat!
    Várd meg míg kiadják! Ez csak test! És mi nem azért játszunk, hogy élvezzük hanem azért, hogy teszteljünk! ;-)
  • a.carkey
    Oh baz! Felqurták az 1.0t a Blackbeardre ...
  • a.carkey
    Hogyne! Sajna itthon a legutolsó szériát nem adták le ... :(

Link1
    Link 2

És itt a régi nagy film, még a Gregory Peckes (Captain Horatio Hornblower címmel adták külföldön):

Link 1
    Link 2
  • cain
    nem vesztettél sokat. bár nagyon szépen van fényképezve, számomra nagy csalódás volt a film.
  • Des
    van Hornblower sorozat?? wtf! kedvenc könyvem volt kiskoromban!
  • a.carkey
    Kb. 20 perce írtam chatbe, hogy 9 óra, péntek, jönnek az amerikaiak, beszarnak a szerverek, leállás, stb. Erre 8.45, és már kezdődik is. Nem lehet beszélni az NPCkkel, nincs global map, stb. Király ez a game. Esküszöm röhögni fog rajtuk a sajtó ha ezt kiadják januárban. Annyira, de annyira, de annyira nincs kész és bugos, hogy egyszerűen röhej. Amikor majd 100000 ember kezdéskor ráveti magát a bugos launcherre, ott kezdődnek majd a problémák. Aztán az állandóan összeomló szerverek a töménytelen player miatt, bár amióta ismerem, két szerver még nem ment. Nem tudom mi lesz itt, de ha egyet nem tudnak rendesen karbantartani, mi lesz itt 11 szerverrel???
  • a.carkey
    Sajna az is el van qurva. Bár jó a csattanója. :)

A legjobb hajós film még mindig a Hornblower című brit sorozat, ami ugye az Őfelsége kapitányának is az eredeti címe (az alapján készült).
  • Kata
    feltétlenül megnézem, anno moziban kihagytam
  • Hunor1
    @ Carkey:
    Tegnap megnéztem az új Elizabethet a moziban, hallván jó kis tengeri csaták vannak benne ... Hát, a Gregory Peck féle Őfelsége kapitányában több és jobb volt minden, mint itt, pedig az 40 éve készült. Így elkurni ezt a filmet! Ejjj!

Vasárnap lesz a "kapitány és Katona" című film ! ( 20:30RTL..de ellenőrizzétek azért )Aki szereti a hajós történeteket annak ez a film kihagyhatatlan ! ez egy qrva jóóó film !!
  • cain
    szvsz a highlevel content igazából csak a kiadás után fog érkezni.
  • Pluskast
    Én most hét végén akarom megnézni.
  • a.carkey
    Tegnap megnéztem az új Elizabethet a moziban, hallván jó kis tengeri csaták vannak benne ... Hát, a Gregory Peck féle Őfelsége kapitányában több és jobb volt minden, mint itt, pedig az 40 éve készült. Így elkurni ezt a filmet! Ejjj!
  • a.carkey
    Ja, külön topicja van a srácnak :)
  • Pluskast
    Kata neked most milyen hajód van?
  • Pluskast
    Nem is arra gondoltam, hogy a tiéd:) Hanem hogy a srác reklámozza saját magát.
  • a.carkey
    Nagyon nincs ez így jól! Ls. #1961
  • Oriza
    Igazolom Sajnos megint lemaradtam itt erről a stress test2-ről, bétám még azóta sincs, úgyhogy várok a soromra.
  • cain
    még jó, hogy a flying labs ténykedésével ezek szerint minden rendben. =)
  • Kata
    Elviekben L50 után a kihívás a termelés, a gazdálkodás, hajóépítés lenne pont, no meg a gazdaságra erősen kiható harcok a kikötőkért, területekért.
  • a.carkey
    Ja és bár lelassították, szerintem 3 hétnél tovább most sem tart elérni az 50es szintet ...
  • a.carkey
    Néztem tcn ezt az új buildet és Tortuga kivételével - Katanak csak simán sok lag city - semmi olyan új és jó dolog nincs benne, aminek értelme van. A chat már vagy 3 éves volt, tehát az az épp ideje volt kategória, a statkiírást meg az előző buildben baszták el, még szép hogy javítják, de nekik az már fícsör ...

Amúgy egy gané, és az új átdolgozott skillrendszerrel - a la SWG NGE - valami hihetetlen bakot lőttek ... Mondhatnám gamre kiható bugnak is ...

De tény, hogy ritka jó játék VOLT a PoftheBS mostanáig. A köv patchben az a baj hogy megint tök mást fogunk látni, mint ami az 1.00.00.00ban lesz most. Szóval sok értelmét nem érzem egy folyamatos gameplaynek és bár fog hiányozni, nem követem el azt a hibát még egyszer, hogy kigrindelem az SWGben a jedim, és szart sem ér a class utána, meg a legkisebb lúzer is jedi lehet.

Ha december végén, karácsonyra látom, hogy jó irányba haladnak, a SOE is kijavítja a launchert, akkor megveszem, ha nem látok reményt benne, otthagyom. Mert jelenleg se RPG nincs benne, kihívás L50 után. És kérem ez nagy hiba ...
  • Kata
    Én is VCO-ztam sokáig, és meg kell mondjam nudli a Burning Sea-hoz képest. Minden tekintetben!

VCO rendszere nagyon béna. Az is röhejes, hogy egy hajót veszel, és azt upgradeled szintenként, így egyre nagyobb lesz a hajó. A valóságban egy kis hajóból sosem lesz(lett) három ütegfedélzetes sorhajó. És akkor még nem is említettem a vco-ban irreálisan túllihegett ágyúszámot a hajókon.
    A vco nekem nem adott túlzottan nagy játékélményt, a hülye farmoláson és grindelésen kívül másról nem szólt, ami két hónap után nagyon unalmassá vált. Egyedül a társaság miatt jártam fel már a végén.
    Az a városon kívüli bejárható terület egyrészt még nincs kész a potbs-ben, de a vco-ban nehogy már olyannyira el legyünk durranva a "környékként" bejárható _kertekkel_, illetve egy-két esetben végeláthatatlan low-tex, tök üres pusztákon át való gyaloglással (Alex, Zhigu).

Javaslatom az, hogy előbb várd meg mi lesz ebből a végére, és utána dönts. Addig vco-zz, mert itt kitéped a hajad a soe bénázásaitól, és hogy minden javítás 10 új hibát szül, illetve régebben fixen működő dolgok hirtelen elromlanak. :)
  • a.carkey
    Szerintem inkább áll a Voyager Century Onlinera az, amit leírtál! No flame, de ha neked itt nincs kereskedés és nincs craft, akkor nagyon le vagyok maradva, vagy egyáltalán nem próbáltad a craftot ...

És természetesen ki tudsz hajózni a városból, átmehetsz ugye másik városba, stb, bár nem tudom mit értettél azon, hogy nem tudsz kimenni.

Van lőfegyver használat is harcban, sőt a Dirty Fighting ágban duplán is tudsz lőni, csak venni kell egy pisztolyt.

Itt is vannak guildek, ahol van poszt, össze lehetne fogni a craftért, de jelenleg nincs sem kereslet, sem igazán kínálat (kínálat van, csak idiótáék eléggé elszálltak az árakkal ...) A bétában a guild (company) jelenleg főleg a magyarokat összefogó erőként működik. Amint kijön a B1.00.00.00 (kedd?) átalakul az egész, mert végre group alapú lesz a fejlődés, más lesz az xp, stb. Most az van, hogy jobban jársz ha nem fejlődsz highlevel playerrel, mert csak lehúz, lelassít, stb ... :( Az első akadály jelenleg ott kezdődik, hogy valaki New Spainben van, és van aki már San Junannál. 1000 mérföld kb. 15-20 perc hátszélben, szembeszélben még több. És igazán jó hajók csak a fővárosok körül vannak.

Mondanám azt, hogy a kicsiknek kéne jelenleg összefogniuk, de sajna össze-vissza estek be a playerek, ráadásul kevés van aki huzamosabb ideig nyomja. :( Lehetetlen kontrolálni, hogy pl. én amikor tudok, vagyok, de pl. este már keveset, míg más este esik be, és akkor fejlődne. Nagyon nehéz. Mert áthúzom az illetőt San Juanhoz, ahol van xp, és hajó, de pl. ráérek 1 órát, aztán a másiknak vissza kell mennie a low levelebb hajókhoz, stb. Nem tudom mennyire érthető, de bent kell lenni és látni kell a dolgot.

A PvP itt is jó, sőt, szerintem minél magasabb a szinted, annál jobb.
    Itt sem megvenni kell a skillt, hanem fejleszteni a karid, és választhatsz hozzá egy-egy skillt, pontokért. Ne mondd már, hogy a VCOban lighter, light, medium, big, bigger, best névenvannak a skillfejlődések. Pontalapú ez mindenhol, csak itt így működik ...

A VCO ha jól tudom anno ingyenes volt, így több a player. Ez még csak béta. A B1.00.00.00val meg úgyis átalakul az egész game. Irtó faszság, de ez van. Kb. akkora hátralépés lesz a build, mint az NGE volt az SWGben.

De pont ezért nem javaslom. Nagyon el fogják cseszni sok irányban. De az is lehet, hogy pl. ez fog bejönni az újaknak/sokaknak, mint anno az NGE.

Ha neked a VCO jobban bejön, maradj annál, de nem 10nél kezdődik a PoftheBS. Érj el L50t, vegyél egy nagyhajót, és kezdj el komolyan pvpzni!
  • leskin
    Üdv, kérdés :) Jelenleg ugyebár van a Voyage Century (Booty Bay) Valamint ez a gamma. Hajózós, kalózos témában. Mindkettőt kipróbáltam, bár ezt csak pár órát lvl 10-ig.

Kérdés: jól látom, hogy ez inkább amcsi hülyegyerekeknek készül egyszerű szabályrendszerrel? Kereskedés gyk nulla, város, guildmenedzsment kb szintén. 2 dolog testszik - a kéziharc szabálya (egyensúly, kezdeményezés, életerő - mindháromra figyelni taktikát építeni, sok variációs lehetőség - mondjuk francért nincs normális lőfegyver használat?) és a sok fajta hajó. Valamint grafikailag szebb. Ami még nem tetszi az a bezártság érzés. Nem tudok pl kimenni a városból a szárazföldre, csak küldik erejéig.

Voyage century-ban ugyebár kereskedés, guildok, városmenedzsment, pvp nagyon ki van dolgozva. Ellenben kevés a hajófajta (gyk minden hajó erősségből 3 van) ellenben a fejlődés használat alapú, nem megveszem a skillt, hanem fejleszteni kell... Szóval egy szónak is száz a vége: egyiket ki akarom választani amivel nyomom, és várnék véleményeket pro és kontra....
  • a.carkey
    Ennyire gyors azért nem vagyok. Nem az enyém. Ekkora hülye, hogy kalózoknak adjam el, ne vagyok. Ha minden áron harcot akarnak, akkor miért nem a britnek adja el Garbad a hajókat? :)
  • Pluskast
    Hmm kis cégreklám?:)
  • a.carkey
    Új topic a bétafórumon:

"Selling SOLs to rats"

A paraszt még árakat is ír:
    "You get to capture it from me.

Invincible -- TBA
    Valiants - 300k per dura
    Reason - 150k per dura
    Mourdant -- 75k per dura

Can sell any other class only ship on request."

Szép!
  • a.carkey
    K.

Sima trade. Jobbgomb az emberen a városban és trade. Tengeren is lehet tradelni.
  • Hunor1
    (megvan az L17 kari Anulu..ma este leszek 17 után )