8959
WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép
HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
-
#2038 Igen, mert nem lesz 9999999 darab iron ore alapból az AHban, vagy más.
Meglátjuk. -
Beni521 #2037 ha kijön a játék lassabb lesz a fejlődés mint a testen? -
Hunor1 #2036 @Carkey :
Én is láttam néha a chatot hogy nagy csatában vagytok, lehetne egy kicsit bővebben hogy mi is történt? Mi vaaan ?? 2 nap múlva mindenki 0-ról indul újból ?? Ha igen akkor nem lehetne néhányunknak összehangolni az új kezdést a societyben? Ki mit kezdjen gyártani mint trader, vagy ha valaki értékes lootot szerez a missionben akkor átadni annak akinek jobban passzol a karijához stb?
@Kurfürst :
ENgem érdekel ne ( mármint a society group stategy) -
#2035 Hogy miért nem fogjuk tudni Amerikából megrendelni a PoftheBS-t?
Ezért:
Rettegjetek! :) -
#2034 Én meg izzadtam, de nem csobbant ... :) -
gstup #2033 Tanusithatom!Nem volt rossz móka,kis popcorn,cola és csak hallgattam az ágyúzást!:) -
#2032 Havidíj lesz, meg ugye meg kell venni a játékot 1x (+ kiegek, ha lesznek, gondolom ...)
Le is lehet majd tölteni, meg dobozosan is rendelheted/veheted. -
Kurfürst #2031 Két kérdés.
1, Ha kijön a gém, milyen költségekkel számolunk? Lesz egy alapjáték + havidíj, v. letöltöd a klienst és csak havidíj?
2, Egy ilen group-os mókában benne lennék ha vkit érdekel! -
#2030 Mondjuk igazuk van azoknak, hogy tök elég lenne TCre feltenni az új contentet, mert kutyatöke sem lesz L50 kevesebb mint 1 hónap alatt most, hogy átalakult a OS money drop ... -
#2029 Nem igazán, mert bejelentették a wipeot, és durván december 1. az utolsó nap, hogy normálisan játszhassuk a játékkal. :)
Azért jó lett volna a navyvel is elérni a L50t, ha már van writem, megvan a hajótest az alapnak, a vitorla, stb. Na sebaj. Az bizti, hogy barom ötlet, különösen ha kiadják január elején, mert lófasz sem fogja újranyomni a kariját, különösen, hogy 1 hónapja SEM lesz rá. Na ez van.
Végül is mindent kipróbáltam, van egy dolog ami remélem még mükszik majd. Tudom melyik oldalon indulok, mit kell tennem kezdéskor, stb.
Az, hogy most lesz új city, lesz új statozás, tökmindegy. A Bermuda, Postillionen-Stralsund-Defiant/Deliverance cuccokkal kell menni, ha meg ezek nincsenek, akkor végül is mindegy, hogy az MC Stralsundig mivel mész. Azt már érdemes megvenni, és nem kell hozzá pár hét, max 1 hónap, és mindenki L50 lesz, ha csak ezzel az egy hajóval harcol, lesz egy rakat pénze, és utána meg elég az economyt fejleszteni ...
Az bizti hogykipróbálva az összes national classt, ezek közül a sokat szidott FT a legjobb class. Amit tegnap túlélésből produkált a Couronne Galleon - Silver megmondhatja -, na azt nem volt semmi látni. Már már úgy tűnt, hogy vége, de mégsem, sőt. Szerintem egy class nem tudná ugyanezt produkálni ... :) -
cain #2028 gondolom ment a learn2play meg az ignore az ürgének. -
#2027 Tk. két napunk van ... -
#2026 December 3ig wipe. Nem hiszem el ... -
#2025 #1951 -
#2024 Egyik gyerek beírt a bétafórumra, hogy jaj, szegény kalózok, geci spanyolok, nem hagyják őket játszani, mert kalózék felviszik pirate pvp terültre a térséget, erre jönnek a szemét L50 navyk/privateerek és lemészárolják őket SOLokkal, szóval ezzel sürgősen álljanak le. A másik meg nation chatre feljött a friss spanyoljával és elkezdte szidni a magaszintűeket, hogy ők gecik, bezzeg a kicsik milyen jók, kedvesek, meg mindenki barom aki már L50. :) -
#2023 Jaja. De írtuk! :) -
#2022 hopp legutóbbi stress testesek is be tundak már lépni. pedig nem is voltam lvl5 :) -
#2021 Nem tudom, de egy biztos: nekem szólóban, egyedül sikerült egy full - mindent én gyártok kivéve a ship provisionst - economyt összehoznom. Közben két - lassan három - karit tolok egyszerre, és együtt, egymást segítve élvezem (élveztem a B1ig) a bétát. Most nehezebb a lóvé miatt, de a bejött playerek miatt abszolút nem kis profittal nyomom így is.
Lehet, hogy el lehet(ne) kezdeni kicsiben is, de erre nincs ideje az embernek, mert csak craftolni és semmi fun, fejlődés, hát ... az SWGben már egyszer ezt végigcsináltam, és bár egy ideig jó volt, egy idő után pont ez lett benne a rossz, és akkor váltottam (össze is jött rögtön a jedi, 3 maxos kari, 3 maxos pilot class, stb.). De közben szarrá kerestem magam. Biznisz persze jó ha 3000 a napi bevétel, de én hozzászoktam a nagyobb lóvéhoz, és egyszerűen kicsiben engem nem vonz a dolog.
Mondjuk én már másodszor kezdtem újra, mert ugye volt egy wipe is.
Ez a mostani lesz remélem a 4. fullos karim plusz ugye a privateert is nyomom közben. Ma L35 lett meg a navyvel és jó móka volt, bár szinte zéró volt a loot és a royal. :( -
Kurfürst #2020
Ja igen, én amit nagyon szeretnék még látni az különféle PLAYER vérdíjak, küldetések, ilyesmik. NAGYON durva kereskedelmi háborúkat lehetne úgy vívni riválisok ellen.. pl. van 1 (névtelen:D )kiírás hogy minden kalóz 500 arany bónuszt kap minden egyes elsüllyesztett rivális kereskedőhajóért.. (asszem megoldható, mert vmit "fület" itt is fog dobni mint régen a Diablo-ban, nem..? hallom a kalózok ált. le vannak égve, szóval rajzanának a bulira.. :D -
Kurfürst #2019
Hú, igyekszek reagálni...
0, Küldipénzből kezdtem el a gyártást, röhögni fogsz, de vmi 10 000-ből, és közben vettem 1 bermudát is.. Iszonyatosan gyorsan visszajött a befeketés. Megéri a trade, persze, navy karakter az más, de hát a navy a dicsőséggel is beéri, mi, mocskos kis privateerek szeretjük ha mellé jön kézzelfoghatóbb dolog is :)
1, Ez így igaz, mondom, hiánygazdaság van. DE! A piacon mindíg lesznek rések ahova be lehet törni, ezt biztosítja hogy csak 10 telek van, az egyik termelési tényező (munka) ugye fix, és ez is limitet jelent.
Magyarán, NEM TUDSZ önellátó lenni, kell a másik cucca, és ha ez így van, akkor van kereskedés, van piaca a cuccodnak ha jól választod meg mit termelsz. Ug
és beszállítóként még alacsony szinten is jól lehet keresni.. én például
szintet is kell lépni, legalábbis amíg nincsenek különféle összedolgozó guild-ek meg society-k.
4, Alap recepteket gyártok ami az épülettel jött.
Megmondom neked mit csináltam. Volt 1 küldi, kaptam egy Master Draftsmen deed-et. Azzal elkezdem a vállalkozást, a Campeche-i vicc-et felszámoltam rögtön, így ott volt raktár ahol én akartam, potom 200-ért. Azzal gyártottam néhány structure deed-et, és nem potompénzért, hanem KURVA DRÁGÁN adtam el (2000 egy medium shipyard-ért? szerinted..? és veszik) . Megintcsak : meg kell nézni miből van hiány, azt ui. el lehet adni. Hiány meg mindíg lesz.
Jelenleg a stratégiám nagyon egyszerű. Havanában vagyok a hajóépítőknek beszállító. Egyszerű cuccokat gyártok (vitorla, kötél), amiből sok fogy, de szűkös a kínálat. Azért szűkös, mert pl. a vitorlakészítés minden folyamata időigényes, aki pedig hajót épít, annak nincs erre fölösleges kapacitása (10 telek max. ugye). Hajó ugye meg mindíg kell, akkor meg kell vitorla is. :) Persze oké hogy még pofátlan áron adom el, és idővel a piac úgymond ki fogja egyenesíteni magát (vagy egyszerűen ÉN szorítok ki mindenkit erről a területről lokálisan, és akkor meg én mondom az áratés kész. Nekem ugyanis tökmindegy, hogy az az árú amit én néhány száz pénzért gyártottam, meddig rohad tömegével az aukciós házban, főleg ha 100-nak kellene sűrgősen, és a 100-ból min. 50 kénytelen tőlem venni mert egyszerűen mástól nem jut neki. Mindíg lesznek ilyenek... ha ugyanis a többiek ráfekszenek az én gyártási területemre hirtelen, akkor másból lesz hiány, és oda lehet benyomulni.
A hajó lootot nem tudom, nekem level 16 privateerként szépen dobogat, hasonló hajónként 2-300-at, de hallom magasabb szinten van inkább gond a nagy hajókkal. Igazából életszagúbb lenne ha több rakományt dobna a hajó inkáb...
5a, Komplett economy : Hát akkor addig gyűjtöm a pénzt a küldikkel, fejlődgetek, hagyom más építse fel szépen az economit (az alapdolgok nagyszámú player esetén sokkal gyorsabban meglesznek, mint a bétában), max. nem én leszek a leggazdagabb... ha nagy verseny lesz, az úgyis inkább az árakat viszi le, ergó olcsóbb lesz a hajó, egy normális guilben pedig még olcsóbb..
5b, Miért kéne lootolni, vért izzadni stb..? 200 ért építettem raktárat, 1-2000-ből gyárat meg ültetvényt, és már ment is a biznisz.. nem kell hozzá sok. Egyszer beindítod, már akkor van 1 kis mellékes jövedelmed, külön színt visz a játékmenetbe (számomra is meglepő, de jobban élvezem a spekulációt az AH-ban mint a tengeri csatát!). Mert ugye 3000 dbl lehet hogy nem sok mindenre elég, viszont nem is kell érte szinte semmit csinálni, és ha már úgyis az a sirám hogy keveset dob a hajó, hát nem jobb megspróloni 10-15 hajó dögunalmas grindelését..? Mert pl. ha a jelenlegi napi profitszintet tudom tartani, egy héten belül simán lenne elég pénzem a - per pillanat irreálisan drága - 20 ágyús fregattra, úgy, hogy naponta egy legyet sem bántok, csak este beloggolok 20 percre gyártani-eladni. Másnap este meg ott az üzenet login után hogy nesze, megint kerestél 5000 pénzt. HÁT MI EZ HA NEM KURVA JÓ, kérdem én!!?
6, Amint ez bekövetkezik, és túl sűrűn előfordul, kialakulnak a konvojok (épeszű kalózok meg nem támadják meg, hacsak nem bandákban, de akkor meg a többi hajó simán átjut), lesz dolga a Navy karaktereknek (SOL-al oszlatni a kikötők előtt) stb. A Karib tenger meg nagy, mindent nem lehet PvP-ni - ha meg mégis, ugye hogy mikor lehet az a dev-ek állítják tetszés szerint a megfelelő játékélnény érdekében).
7, Ez lehet, de! Tegyük fel van hajód, és van némi gazdaságod. Elveszted a hajód, mert sűrűn lövik ki. Oké, de akkor meg lesz igény hajókra, ergo sokan neki állnak építeni, és mivel gyak. az egész itteni gazdaság egy hatalmas hajóépítési piramis, ha sok hajót gyártanak, a legalapabb cuccodat és nagy számban fogják venni, MERT HIÁNY lesz. És lesz megint pénzed hajóra. Ha meg sűrűn veszti el vki, az persze szopacs, de hát ugye az élet is ilyen, van akinek szopacs, sőt, a legtöbbnek inkább az.. nem kell duhajkodni nagyon, legalább vigyáznak az emberek a hajókra. És persze még mindíg ott vannak a civil hajók, elérhető áron, a kalóz relatíve könnyen szerez.
Profitgyártás : Nemtom, per pillanat nekem a néhányezer naponta NAGYON megfelel, 2 napja indítottam a gazdaságot, és még sehol nincs felfuttatva, bár már dolgozom a "van Guld Ship Supplies" projecten, kicsit olyan Rockefelleres allűrökkel. :D
Apropos, kíváncsi lennék a kalózokkal való (fekete)kereskedés milyen lesz a véglegesben. Ez akkor lenne érdekes, ha a hajók sok árut dobnának, nem két rumoshordót meg egy kósza deszkát...
Hajógyártásnak szvsz guildben lenne értelme, lebarterezni (amúgy az összes nehézség, amit mondtál, inkább erre fogja rákényszeríteni a játékost, pl. a FT olcsóbban fogja adni azt a nyamvadt SOLt/fregatott, ha már a harmadik Indiamant veszíti el és rájön hogy jobban jár ha a haver a guildból ott megy vele konvojban egy nagy morcona hadihajón. Mert ugye kalózként én is inkább a könnyebb, ugyanolyan zsíros célpontot fogom megcélozni inkább.. így aztán ha nem magyar mentalitás lesz, egyszer csak rájön a FT hogy hoppá komám, adok én neked egy Level 20 Fregatott ingyé/beszerzési áron, viszont akkor ilyen és ilyen időközönként legyél már szíves minket kísérgetni. És mindenki jól jár. Főleg ha pölö annak a FT-nek én szállítom 32-ért azt a vitorlát, ami nekem is 32-be kerül de egyébként 350-ért adom (és szétkapkodják).
Arról nem beszélve, hogy ezen a szinten ez TÉNYLEG szerepjáték lesz, a freetrader profitot termel, a navy tényleg azzal foglalatoskodik hogy ezt védje, a privateer a zavarosban halászik stb, és nem abból hogy húbazzszintetléptem.
Megmondom őszintén, én az ilyen világokat szeretem. Megcsinálják, van életképes szabályrendszere, aztán beledobnak és elvan a gyerek, ha játszik, alakítja a kis világát, és nem vezetik kézenfogva. Ez itt totálisan adott szvsz.
-
Hunor1 #2018 Ez nagyon tetszik Kurfürst !!!
Mondjuk nekem még kicsit kaotikusnak tűnik.. ill. az nem tetszik hogy elviszel valamit a fél világon keresztül, berakod az AH-ba és várhatsz amíg elviszik. Persze nekem is jól jött amikor a kezdőfreetrader cuccomat feltettem, aztán megvettek 3 egységet belőle 1000/darabért !! pedig csak valami 26 dublon/egységre volt kirakva( akkor ez volt az általános éppen) AZ sem valami életszerü hogy X városban veszel valamit és az árú többszáz kilométerrel arréb Y városban realizálódik !! Azért akkor még nem voltak műholdak....és számítógépes kereskedés..SZerintem a hagyományos kereskedelem jobb lenne.Megpakolom a hajómat mondjuk dohánnyal, és elviszem másik kikötőbe ahol AZONNAL eladom, ( ha megéri persze) A termelés is egy kicsit lehetne egyszerűbb, túl sok az alapanyag + tudás+ deed+megépítés..stb.Na mindegy..majd csak beindul nekem is az üzlet.Eddig ugyanis a karakteremet gyúrtam, a hajómat upgradeltem . 3,4,5 ezerből gazdálkodom, amiből upgradelek , lőszert veszek ,mühelyt építek deedet veszek..
De az stratégiád a society működésére tényleg megfontolandó, csak persze kell ehez 6-10 valóban összedolgozó AKTÍV player...Lehet majd többször kereslek online tippekért. -
bracsek #2017 Az. -
#2016 Ez hosszú lesz.
Na oké, de milyen pénzből kezded el liveon a gyártást? Mert ha küldipénzből, az nagyon nem fog menni. Hidd el nekem, tök ráfizetés egy idő után. Ugyanis ne azt nézd, hogy itt mennyiért megy el, hanem azt, hogy:
1. kevesen vannak a szerveren, kialakult a gazdaság, és azért ilyenek az árak, mert mindenki az újak szétszedésével van elfoglalva és viszont.
2. amikor jöttél, még volt lóvé amiből vehettél, építhettél, stb.
3. most nincs lóvé, én szarrá hajózhatom magam, és a mai termés 1 szint (34-ről 35-re) volt 8000 db úgy, hogy CSAK L45+ hajókat öltem, akkor más alacsony szinten SEM fogja tudni megvenni a dolgokat. (Anno ez nekem durván 75000 db volt.)
4. az, hogy te ezt vagy azt gyárthatsz, az annak köszönthető, hogy szarért hugyért mennek a receptek, én is tucatáron - akármennyi is volt korábban - 500-1000 között adtam el egy csomót, de amikor egy szerver beindul nem ezek az árak lesznek, vagy azért mert nem lesz ugye pénz amiből a jónép 100 napig meg tudná venni az igazán ütős recepteket, ami RARE (számoljunk úgy, hogy tényleg kb. 170 nap 500000 db kigrindelése), vagy mert rakat player lesz, és nagyon le fogják vinni a guildek az árakat, a jó recepteket a gazdagok (privateer) megveszi, sok szar meg marad a piacon, de ha gyártani akarsz, akkor vagy lootolni kell a receptet, vagy pénz kell rá és bizony drágán meg kell venni (anno pl. 50k-t fizettem a large ship constructionért, a navalt meg lootoltam, 2x is, mert kivették a largeot egy időre! :) ).
5. ne felejtsd el, hogy amikor idejöttél, már komplett economy volt, rakat hajóval, nyersanyaggal, stb. De valamiből fel kell építeni még a termelőhelyeket is! Ahhoz is nyersanyag kell. Azért, hogy építhess, azt bizony vagy lootolni kell, vagy beváltani a medalokat, eu kereskedőkkel bizniszelni, stb. Már egy raktár felépítése is 0-201000 dublonig terjedhet!
6. most jelenleg az van, hogy alig van pvp area, de képzeld el azt a helyzetet, amikor MINDEN fontos port előtt (nemcsak spanyol) a kedves playerek, mind a 10000en pirate vagy normális pvp zónát csinálnak. Na akkor kereskedj, szállíts át a gyűrűn! :)
7. nincs surrender. A mostani jónép ha szarban volt, surrenderezett, és mentette a hajóját, amivel tovább dolgozhatott. De ha pl. mondjuk veszel egy jó hajót a küldipénzeken, és pár óra után harcban elsüllyed vagy disconnect, crash miatt kilövik, miközben te nem tudsz visszajönni, akkor mindened oda. Persze szép újrakezdeni előlről, de baromi szar érzés ha nem a te hibádból veszik oda a hajód. A wipe óta nekem 1 hajóm ment el, és egy db lossot kaptam. Egyik sem az én hibám volt ...
8. valakinek az általad említett nagyhajót meg is kell építenie, mert még ugye ha nem is veszed, az Atlas Barkhoz (L19) is 150 small medal kell ami csak harcban jön össze. :)
Mert ha te gyártani akarsz, és tényleg profitot akasz nem pedig ráfizetést vagy napi 3000t ami nem sok mindenre elég, akkor:
1. rögtön mikor kijön a játék ott kell lenni, mert így te alakítod az árakat és az újak elé dobhatsz jópár hajót amiből rohadt nagy profitot termelhetsz és megalapozhatod a jövőd a játékban.
2. két acc kell legalább az elején és a másikkal csak bányászni kell.
3. neked kell gyártanod/termelned először valamit (van pár jó dolog ami jól jöhet már a kezdetekben), de csak hogy tudd, 10 ore gold kitermelése 4 óra munkaidő és 1800 dublon, és ebből még nincs ingot gold, ami kb. ugyanennyi pénz, és akkor még el kell adni.
4. Rakat pénzt kell összeszedni CSAK harcból, ami lehetséges, mert 3 olyan classfüggetlen hajó van amivel tényleg lehet haladni, mégha civil is.
5. Csak azt tudom írni most is, hogy ha nincs egy JÓ tartalék hajód raktáron, nincs legalább!!! 50k dublonod a számládon, és nem vagy legalább L20, szerintem nem érdemes gyártani, mert nincs profit és elég egy hiba, máris veszteséges vagy, és onnan nehezebb kijönni, MERT minél magasabb szinten vagy, annál nehezebb szar hajóval ellenfelet ölni, úgyhogy vigyázni kell a hajókra a jövőben nagyon! Mondok egy példát:
Van egy kezdő Halifaxod vagy más. Fejlődsz, megveszed az első nagyobb hajód, és mivel nincs sok pénzed, és szeretnél L19en egy Atlas Barkot, úgy döntesz, hogy addig semmi, majd abból a profitból folytatod a bizniszt. Eléred a L19t, megveszed a Barkot, erre miközben szállítasz, kilövik a hajód. Nyelsz egyet, de kilövik másodszor, majd harmadszor, végül elvész a hajód. Marad a kezdő halifexed. Mivel L19 vagy, xpt igazán vagy kardos küldikből (dögunalom és döglassú) szerezhetsz. Mert ugye szinted -3 ami még jó xp. Utána már bőven 100 XP alatt kapsz/kilőtt hajó, ami úgy 40-60 xp. De L20on a küldikben már nem otter skuda vagy halifax van, hanem cerberus, raa, lexington, stb. Na azt szép kinyírni halifaxel! :)
Vegyük azt, hogy vállalkozást indítasz be januárban a liveon. De most a szombat utáni pénzt kapod egy kilőtt hajóért! :)
Teljesen más egy épület felhúzása így, mintha OSen hozzá lehetne grindelni a pénzt, mint úgy, hogy most szart sem lehet grindelni OSen :).
De meglátjuk. Véleményem szerint a jó megoldás ez lenne:
L1-L10 hajókért 10-200 db
L11-L20 hajókért 201-400 db
L21-L30 hajókért 401-600 db
L31-L40 hajókért 601-800 db
L41-L50 hajókért 801-1000 db
L51+ hajókért (rare) 2000+ db
Küldiben:
ugyanez/2
Viszont az is tény, hogy FTként tegyenek alám egy Postillionen Frigateot (L20), arre teszek megfelelő kiegeket, és tulajdonképpen bármelyik L50 hajót kilövöm, ha legalább medium 2es armor, raiders, és nible, speed van rajta. Ha csak 1es akkor azért nem kockáztatok meg egy MC Oliphantot vagy egy 4th ratet, pedig 20x8 lb + 4 swivel van rajta ...
De már talán egy van Hoorn shippel IS majdnem minden jöhet, csak ezzel lassabb lesz :)
Navy, Privateer, Kalóz persze más, ott tulajdonképpen sokkal egyszerűbb a dolog, de nem sokkal.
Más.
A farmolás lehet hogy rossz, de még mindig, ezzel a szar money drop rattel IS jobb profit, mint nélküle, mert lol, de még most a low level hajók dobnak 300 körül, a nagyobbak meg alig, de ez bug, javítják majd, mint az önhatalmú autoresolution baromságot. Amúgy hidd el, okosan farmolni és OSen harcolni sokkal nagyobb meló (különösen a surrender hiánya miatt, de előtte is bizony kemény meló volt - L50 18500 XP!!!, ezt érd el küldivel!), mint bugos küldiken végigmenni.
Jók az elképzelések Society vonatkozásban, viszont vedd figyelembe, hogy a privateernek is kell hajó amivel üthet, de ha nincs lóvé, nem lesz hajó, és nem tud anélkül ütni, valamint figyeld meg, ha bejönnek a magyarok, mindenki megy majd a saját feje után, 10x fog új szerveren karit indítani, átmegy, törli amit csinált, stb.
De támogatom, viszont szerintem a FT jobb a harcra, mint egy navy. Ezerszer jobb skilleji vannak, és a navy csak hajókban veri. De majd meglátjuk. Remélkedjünk! :) -
Kurfürst #2015
Farmolásról kábé azzal ekvivalens, mintha vki - 60 IQ-jú révén - segédmunkásként elhelyezkedve akarna bálnamerdzsóra gyűjtögetni...
Kereskedni kell, a többi zsebpénz.. jól ki van ez találva, és eddig ez az a pont ami k. tetszik a PoBS-ban.. szarrá spekulálom magam, nézem az AH-ban az árakat, mi mennyiért fogy, miből van kínálat az adott portban, mi az amit a közelben olcsóbban is megkaphat - mert pölö ha neki ágyúgolyóbis kell, San Juanban adhatom akár 200-ért is, ha ugyan 80-ért megkaphatja, csak épp Vera Cruzban... nem fog odáig áthajózni. A Freetradernek meg asszem van olyan skillje amivel látja az összes kikötőt, nem? Onnantól kezdve csak annyi hogy farmolsz magadnak némi pénzt, egy szép öblös kereskedőhajót (akár ingyér bizonyos küldikért), veszel vmit 10k-ért, áthajózol vele a világ másik végére és eladod 20-ért. Persze jó utánanézni hogy veszik-e. De akár a leggyíkabb hajóval is, ha van spórolt pénzed teszem azt megveszed a ship deed-eket ahol olcsó, és többezret keresve rajta passzolod tovább máshol, ahol nincs/drága.. és mivel per pillanat erősen hiánygazdaság van (pl. heavy round shot elég sok helyen egyszerűen nincs), majdnem mindent el lehet adni vkinek...
A csúcs az lenne ha a mi kis societink kidolgozna egy kőkemény üzleti tervet, pl. Freetrader építi a hajókat, a többiek a piaci árnál olcsóbban termelik neki az alapanyagokat/alkatrészeket.. PvP zónákban pedig egy elég magas szintű privateer/naval officer elég gyorsan ki tudja ütni a külföldi konkurrenciát, egyszerűen azzal, hogy lesben áll és a méregdrága, nagy Player kereskedőhajókat levadássza stb.
Hmmm... ez akár az K.u.K. West India Company alapítólevele is lehetne, a valóságban is köbö ez volt.. -
Kurfürst #2014 Honnan..? Pár napja csinálom a trade-t, szóval még elég gyík szinten, de így is 3-4-5 ezret csinál nekem naponta... mellé még csinálok 10 küldit monnyuk, az napi 10k.
Valszeg az az oka, hogy mivel viszonylag kevés játékos van, így nincs igazi piac, pontosabban hiánygazdaság van (kevés a crafter kapacitás), és ha okosan kiszúrod miből van hiány és mi az amit tutira megvesz a nép, így gyakorlatilag annyit kérsz el a cuccért amennyit akarsz.. iszonyantos haszonkulccsal lehet dolgozni, mert nincs nagyon verseny, nagyon sok téren. A hajókínálat pl. elég szegényes, és regióként eltér. Azt a Bermuda sloopot, amit New Spain-ben 8-9000ért nyomnak, az Antillákon 4500ért megkaptam. -
#2013 Itt egy topic egy jó kis számítással, hogy mennyi is egy SOL. :) -
#2012 Azért az a Naval Provisioning 500000ért kicsit még mindig durva, spekuláció ide vagy oda.
De hogy honnan van ennyi pénze a jónépnek, az azért érdekelne, mert küldikkel ilyen gyorsan NEM LEHET fejlődni, az OSen meg szart sem dobnak a hajók ...
(Tipp: korábbi tartalékok elköltése) -
Kurfürst #2011
Ez a kereskedős buli nagyon komoly... Havanában egész jó kis pénzeket keresek (kezdő szinten persze).. komolyan mondom, többet tanultam itt kereslet-kínálatról, árrésről meg spekulációról néhány óra alatt mint az össze közgáz előadáson amin voltam. Oké, az adta az alapokat, de mégis. -
#2010 Majd annyi szervert vesznek, hogy egy szerveren max 400 ember legyen (minden nációban 100 hellyel) -
#2009 Érdekes lesz 11 vagy 12 szerveren, az biztos ... -
Hunor1 #2008 .........csak tudnám hogy mitől lesznek stabilabbak a szerverek januárban..ma este már vagy a 6 crash van:-((((( -
#2007 :DD -
#2006 Én pl. anno a L50 karrier küldinél navyvel lazán elvesztettem 1 Invincible DBt (az akkori 3 ból). Pedig nem volt piskóta az a hajó. Most pl. sokkal szarabb ... -
#2005 *ugyanazok a hajók jók most is -
#2004 Szerintem még mindig ugyanazok a hajók most is, mint régebben. Talán a Xebec az egyedüli aminek az új változata jobb. A többi új hajó nevetségesen szar. Még a nagy dirrel durral beharangozott Alexander sem jó. Új textúra, jó leírni, hogy mennyi hajó van a játékban, de semmi egyéb. Ráadásul még mindig nem oldották meg a L1-13ig fennálló űrt ami hajókban tapasztalható. Most, hogy a loot sem ua, még kevesebbszer fog az ember hajót cserélni. :( -
#2003 Baszki, vannak tények. Ezeken az sem változtat ha itt bárkinek köze van az FLS vagy a SONY fan klubbhoz.
Totálisan elcseszték az elmúlt három hónapban. Totálisan. Annyira átalakult az egész, és sajnos NAGYON rossz irányba.
Hogy szépen szidjam. Eddig volt egy csúnyácska csaj, aki legalább jól öltözködött, voltak belső értékei, kedves volt, értelmes és az ember hosszú távon látta benne a jövőt, talán az igazi házastársat. De hanem is veszi el az ember, nyugodtan ajánlhatta bármelyik barátjának. Most meg mi van? A csajból lett egy dagadt picsa, aki dohányzik, (rumot) iszik - néha a szó szoros értelmében -, ettől teljesen elhülyült, több pénzt és időt húz le tőled mint amennyit ér, és még magára is erölteti a miniszoknyát, hogy szebb legyen, pedig csak csúnyább lesz tőle, ráadásul pont ezért még lassabban is fut, mert még a fingás sem viszi előre, mert az is beszorul hátul, olyan "szép" lett a miniben. Különösen ha külföldre megy, mondjuk Jamaicába vagy Haitibe.
Hogy visszatérjek a valóságba, olyan dolgok mellett, hogy kinyuvasztasz egy high level ellenséget és dob 2, azaz kettő dublont már nem lehet elmenni. Oké, "sok" volt néha a money loot, bár ezt is kétlem, különösen, hogy egy carrier skill respec 10000 dublon, de ez nevetséges. Ráadásul ezt véglegesnek szánják. És ami jelenleg létezik, az már a GOLD verzió. Ez kerül majd a DVDre. A surrender kivételéről már nem is beszélek. Eddig simán használta az ember a nagyhajóját, mert tudta, ha lenne is egy connection lost, akkor még pont van annyi ideje, hogy visszalépjen és vagy szétlőjje az ellent, vagy lelépjen. Ráadásul mivel bugos sok küldi sokszor CSAK ÍGY lehetett megcsinálni. Különösen a karrier küldik bugosak. Na most a kivételével gombot varrhatunk a hajókra egy connection lost esetében, és a karrier küldiket, különösen pl. a navy L50es küldit LEHETETLEN megcsinálni (persze hogy az is unbalance bugos) nélküle. -
Hunor1 #2002 Viszont vannak most új hajók ! -
cain #2001 anulu, néha tényleg olyan ordenáré módon szidod a játékot, hogy az embernek még attól is elmegy a kedve, hogy belépjen. =( -
#2000 Annyira azért nem gáz. :) -
Kurfürst #1999 Állítsd le a letöltést amikor lelassul, és indítsd újra.