8959
WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép
HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
-
#2398 Igen, mert ez egy javított Age of Sail motor. Ez van. Ilyen volt anno:
-
#2397 pont ezt nézegettem én is tegnap. elég fura , hogy a hajó állandóan vízszintesen "áll" és úgy szeli a hullámokat. mintha vmi lebegés buff lenne rajta :D ja egyébként most már nincs az a "célkör" vagy mi a franc a hajó körül ami mutatja a lövegek találati távolságát és szögét ? vagy be kell kapcsolni külön ? régen nem kellett . na mindegy.
-
#2396 Pont a végtelenül vontatott grind miatt menekültem vissza a VoyageCentury kevésbé-vontatott grindjébe (és itt a kevésbé vontatotton van a hangsúly). Olvasva, hogy milyen durva hibákat vétenek a FLS/SOE fejesei...nos, mostmár valahogy nem tudok bosszankodni a VCO hibáin.
Valahogy nagyon nem nyerte el a tetszésemet, hogy küldetésenként kapok max 150XP-t, miközben túlságosan vontatottra lett csinálva mindegyik (fél óra mire egyáltalán elérem a célpontot, megint fél óra mire kilövöm, megint fél óra mire elérem a kijáratot (kicsit túloztam, de csak a szemléltetés miatt)). Ha ez ellen az egyetlen ellenszer a térképen fel-alá mászkálás mob-hajókat hajkurászva akkor asszem hanyagolom.
Arról nem is beszélve, hogy a POTBS-ban egy merő förtelem a víz (ami egy tengeri játéknál megbocsáthatatlan hiba). A VCO-ban hiányoznak az állandó hullámok (csak viharban vannak, és ott egész jók), de legalább értelmes szinten van tartva a tükröződés és a bump-maping.
Na meg NAGYON érdekes dizájnerdöntés volt a FLS részéről, hogy bár vannak hullámok és a hajók képesek le-fel mozogni rajtuk, SŐT, forduláskor be is dőlnek, de arról megfeledkeztek, hogy a hullámvölgybe zuhanáskor és onnan kijőve a hajó orra/fara is megemelkedik/lesűllyed. Nagyon bárgyún néz ki a "hullámlovaglás" szerintem.
Lehet szőrszálhasogatásnak tűnik egyesekne az amit most írtam és elnézést ha valakinek a lelkébe gázoltam, de ha már egyszer egy F2P játék szebben meg tudta oldani mindezt, akkor egyszerűen muszáj kieresztenem a gőzt. -
#2395 1. Kezdetek.
Képzeljük el: összeáll a guild. Mindenki termel valamit: A. Teak, B. Oak, C. Fir, D. Provisions E. ..., Z. Lignum Vitae
Van 50 ember. 10 milla egy SOL.
Kinek adod az első legyártott SOLt (nálam a SOL=Invincible)???
Annak aki gravelt bányászott (10 darab 12 db), vagy aki Ligmum Vitaet (10 darab 1800 db)?
1 hajó kb. fél, 3/4 év, és van egy 3rd rated.
2. Mivel támad a jónép? Milyen gyorsan fejlődik? Merre, hová?
Ebben a játékban/szerveren azé a nemzeté a kezdeményezés, és vsz az 1. és 2. SOL, aki a leggyorsabban fejlődik, vagy a leginkább taktikus.
Mert 6 vs 6 csatában, akinek SOLja van, az kérem szarrá lövi a másikat mint a sicc, és tévedtek ha azt hiszitek, hogy kinyírtok bárkit is 6 Stralsunddal, ugyanis egy felturbózott SOL egy sorozattal minimum 2000et tud sebezni (egutóbb az enyém pl. 2200at sebzett 100 y-ról). Ráadásul 18as speedje van alapból! És nem 11 v. 16 fontos ágyúi ...
Egy Invincible - CSAK EZT ÉRDEMES GYÁRTANI, a TÖBBI IDŐ ÉS PÉNZPOCSÉKOLÁS - olyan iszonyatos pusztítást végez jó kezekben, hogy minden L50 alatti hajó felkötheti a gagyót. Eleve fel lehet vinni 3000 fölé rajta az armort. Ehhez jön a 2900 körüli structure, plusz a 3500as vitorla. Ha még teak armor vagy annál jobb armor is van rajta, nos kérem akárki jöhet ellene. 6osával aprít az bárkit egészen a Trinityig. És ha valahol egy SOLvan, van több is, vagy hozzá hasonló nagyobb hajók is. Egyetlen szopacs egy jó kezekben lévő SOL ellen több másik SOL, 2nd rate minimum, ill főleg egy jó kis connection lost lehet, ill. ha szarrá lövik a társait vagy 6 kalóz egy óvatlan bug következtében elkapja a hajót ...
3. Port Battle
Korábban az volt, hogy ha kilőttél egy L45 hajót, kaptál 175 pontot, egy L50ért 200at/port. Kurva gyorsan fel is ment a contention pointsok száma.
Most? 2 azaz kettő pont jár BÁRMILYEN porttal azonos hajóért ami legalább L45!, és ha nincs új pont közvetlenül utána, akkor kérem lemegy a contention pontok száma, és ahogy elnéztem Rudynál ez is bugosnak néz ki vagy nagyon nerfelt, ugyanis csak az számít be, amit KÖZVETLENÜL a kikötő előtt lősz ki (ez korábban 50 miles radiusz volt ...). :) Ha 100-200 spanyol grindel egy kikötőt, másik 200 egy másikat, akkor SEM megy fel a contention pont liveon 10k player miatt, mert rögtön jön majd száz másik nemzethez tartozó, + az anyanemzethez tartozók, és rögtön lemegy a pontok száma, és nehéz így betenni a portot. Betaban a patch óta könnyebb, de most már azért van szórás is, hisz van aki L40 más meg csak L21, és épp hogy postira váltott.
Sajna az sem gáz, ha elfoglalják az ironwood lelőhelyünket, mert akkor nem 1800, hanem 2000 dbért termeljük majd a fát ...
4. PvP
Pvpzni lehet alacsonyabb szinten, de mivel? Egy FT mondjuk 99%, hogy ha ügyes túléli, sőt megöl egy hajót, aztán ha kilövik az övét, gyárt magának egy másikat. De egy navy? Miből vesz új hajót? Egy L48as Tigreért kapható 480 dublonból? Vagy egy L50es San Matteoból lootolt 681 dublonból? Ma 10k XPnél is többet grindeltem ki két óra alatt úgy, hogy angolul chateltem egy spanyol gyerekkel közben. Elment az idő, gyorsan esett az XP is. Ráadásul PvP területen keresztül mert csak ott volt hajó és 3 hajó elleni küzdelem után mikor szarrá volt lőve a hajóm beszállhatott volna egy player pirate vagy privateer, aztán annyi is volt.
5. Grind.
Persze, hogy nem kell sietni, különösen most hogy hónapokig, értsd akár 1 évig nem lesz egy SOL sem ingame, de ki mivel írtja inkább az ellent? Postival vagy Defianttal??? Lehet persze küldizni is, de minek, mikor a pénzen kívül sokmindent nem ad, max. a hajód kockáztatod, ha kilövik. Carthagena után már nem szir szar locust jön, hanem Raa, meg ilyenek.
Amikor erről a gaméról kijöttek az első hírek, nos itt szó sem volt grindről. Erre mi lett belőle? Iszonyat grind. Bár ez még mindig az egyszerűbb rész a játéknak. A gond szerintem az lesz, hogy nincs benne elég lóvé. Ha meg kétezer FT fog eladni, akkor anyagár + 2% lesz a hajók ára. Kurvára nem éri meg ...
6. Összefogás.
Össze lehet fogni, meg lehet próbálni, de lásd 1es pont! Most leírom: hogy iszonyat írigység lenne belőle, különösen ha nagylétszámú a guild. (Ez tuti! Plusz magyarok vagyunk ...) Különösen ha sok az új, a newbie player és 15 év alatt vannak. Mert ugye attól még, hogy összeáll 50 ember, attól még nem lesz SOL, hiába rak le ez 3 large shipyardot, a másik meg 10 oak loggingot, a pénzt össze kell hozzá dobni és működtetni kell? Aki a lignum vitaet kapja, az meg majd néz vagy aki a cinket ... :)
Közvetlen megoldásként az pl. talán még működhetne, ha esetleg mindenki csinálná amit akar, és ha kéne a másiknak cucc, az egyik anyagárnál kicsit drágábban adná el neki, és viszont. Így máskor ha segítségre szorul, akkor az is segíthetne a másiknak. Mert itt ugye recepteket is be kell szerezni, stb, stb.
Én szívesen benne vagyok a csoportos grindben, de a játék rendszeréből adódóan - kurvára el van baszva - kevesebb az xp groupban, lassabb is mint soloban ... :( Ráadásul iszonyat bugos még mindig az instance. Plusz, desszertnek az is ott van, hogy néha nem enged be egy-egy instanceba másokat, aztán el is ment 10 perc a napi két órából és még semmi sem történt. :(
... különösen hogy az ember - LOL! - de egyedül tényleg sokszor gyorsabban és biztonságosabban halad, különösen ha csak 2 órája van naponta játszani.
Az sem jó móka, ha OSen egy emberre lő 3 hajó, és mindenki másfelé megy, próbál kikerülni a tűzvonalból, vagy csak simán mást sem csinál, mint lő, na akkor tényleg nem lehet kilőni normálisan senkit, csak ha már a 2.at gyógyítom magamon. Közröhej.
Missziók persze más tészta, de fejlődni, de grindelni???
Szerintem jelen állapotában a játékban nincs RPG, nincs content, nincs rivalizálás - max. a piacon -, bugos, instabil, unbalance és szarrá lett nerfelve.
Ami jó: ship combat, pvp. De a SOLok tulajdonképpeni kikerülésével szerintem rá fog kefélni az FLS. A SOE ismét kiszedi minden pénzét a gamereknek, és csak szarabb lesz a játék. 3-4 (talán 2) év múlva pedig XMas Giftnek, vagy évi rewardnak minden noob kap majd egy SOLt, vagy ha 4 hónap játékkal a háta mögött 6 hónap múlva visszatér, ahogy mostanában rewardokkal szórják a jónépet az SWGben is ... -
#2394 Hát én meg ezt úgy látom, hogy eléggé hasonlít az alaprendszer a WW2 Online-hoz. Legalábbis annyiban, hogy itt szerintem pont nem az a lényeg, hogy guildek rivalizáljanak, meg gyorsan lvl 50 legyél SOL hajóval. Hanem pont az a lényege, hogy egy oldal fogjon össze (spanyol, brit, stb...) és egyszerre, szervezetten támadjon meg városokat és foglaljon el. Aztán hogy most egyik guild Gibarát támadja, a másik meg Port of Spaint, az mindegy, akár segíteni is lehet. Pont, mint anno a német HQ kiadott, megszervezett hadjáratai (aki játszott WW2 online-t, az tudja).
Itt nincs olyan cél, mint egy hagyományos MMOban, hogy legyél überfasza cuccokban, mert ha az ellen jön egy SOL-lal, de mi meg megyünk ellene 6 Stralsunddal, akkor az szépen meg fog feküdni. :)
A szint nyilván kell a jobb hajó miatt, de lvl 40 körül nem fogok iszonyat módon grindelni az 50ért. Szépen lehet szórakozni, támadgatni. :)
A lényeg, hogy mint nép kell összefogni, hogy ne foglalják el mondjuk az ironwood kitermelőhelyünket.
-
Hunor1 #2393 ok, mindenki másképp éli meg.Nekem most van 150K .m .. de qrvára nem izgat hogy 300 K legyen 2 nap múlva.Most (150K) is nyugi van, megvan mindenem, ezért nem motivál a több pénz jelenleg..Amúgy minden játékban az expanzió érdekel leginkább.A következő szinthez viszont már sokezer XP kellene. De tegnap már éreztem hogy unom hogy fregattokra vadásszak 1v1 és ált. ugyanúgy leágyúzzam, vagy boardingoljam őket.8-10 ok. de 50 ..?? az tényleg uncsi nekem..túl sematikus.És akkor is mi van? Egy stralsund a Posti helyett....nna bumm, valamivel jobb hajó stb.. Igazából ezt a játékot szingliként játszottam, játszottuk az utóbbi időben.( nem tudom hogy volt a korábbi bétában) Egyedüli érdekességnek a guildeket tartom itt..már ha rendesen működnek.A liveon is az éerdekelne hogy : Összeállna egy jó magyar guild.MINDENKINEK meglenne a feladata(gyártás, beszállítás ,szállítmányok biztosítása, rivalizálás másik klánokkal, STRATÉGIA, együttműködés) menne a rivalizálás a többi guilddel stb. De szerintem ezek nem lesznek teljesen így .Most nem sok esélyt adok arra hogy havidíjért játszak majd vele. -
#2392 Ezért nem értem, miért csökkentették az OS lootot?
Mert csak azért, hogy minél többet perkáljanak le a playerek kurvára elérhetetlenné tenni a játékosok számára a célt, hááát ...
Olyan ez, mint az SWGben a jedi.
Először holocrongrind ment. Emlékszem, 3 AT-STvel (még nem nerfelt) írtottuk a force sensitiveket a Dantooineon, hogy dobjanak egy-egy kristályt (még nem volt buff). Jó móka volt.
Aztán jött a falu. Agyfaszt lehetett kapni a hónapokig tartott időre grindtől, mert ha nem jött össze, három hónapot lemaradtál MINIMUM.
Aztán jött az NGE és saját választható class lett a jedi. :)
Gondolkoztam, hogy eladom a karim, még ért 1470 dollárt akkor. Erre jött először a CU, lement az áruk. Aztán az NGE, és értéke sem maradt.
Na itt ugyanezt érzem. Minél több pénzt kihúzni a delkivens zsebéből. Ezt meg a SOLok szinte elérhetetlenségével teszik.
Az a gáz, hogy a legrosszabbul a prvateerek jártak, mert ugye 2 writes hajójuk volt, és mindegyikhez minimum 8 kell az új alkatrészből. :) -
#2391 Korábban kezdtem a bétát, ráéreztem, ezért van az, hogy pl. én előrébb tartok, mert tudom mit hogy kell, mit éri meg, stb. De mivel 23-án wipe, így sok értelme már nincs a dolognak, én is leálltam. Ma elment 115k ért darabonként két defiant, 2 cerberus 30k ért, szóval már csak 9.5 milla kell, és össze tudom majd rakni a SOLt. :)
Szóval ne kezdjen senki navyként, ráér még a boring fejlődésre 1 hónappal azelőtt, hogy 10 milláért összerakja a SOLt az FT karijával. :) -
#2390 Nincs hajsz. Még egyszer mondja azt valaki, hogy a SOE megjelenésével nem cseszték szét az egész játékot!
Nézzétek meg a hiv. fórumot. Amióta kijöttek ezzel a peccsel, azóta sokon visszamondták a megrendelést, és RIPnek bélyegzik a játékot. -
Hunor1 #2389 ..öö .. bocsi de ez már sztem irreális...mire ezt elérnéd már meguntad a játékot is..( én kb kicsit megálltam..gyártottam hajókat, eladtam őket, voltam kicsit grupiban .. stb. most mehetnék én is Havannába és megcsinálhatnám a large shipyardot..de már nem nagyon motivál, nem ad plusszt azonkívül hogy mindenből több kell. 24 es vagyok most , 3 szint kéne hogy 27 es stralsundra ülhessek..de már qrva sok XP kell ezen a szinten is .A grindelési hajszát nem nagyon kedvelem sajna...) -
#2388 "capping out at the 104, which has a minimum production cost of about 9.6m doubloons." -
#2387 Na skacok!
Cepi, Jose, Plusi!
Kicsit megnehezítették a SOL szerzést. Mivel elfoglalhatják a kalózok szinte ingyért, van db pontja, így pár szó a legyártásáról.
Először is az Invincible 80 ship provisions lett ...
Aztán betettek egy új alkatrészt, amiből rögtön 20 kell neki. Nos, ha csak annyit mondok, hogy 3000 oak planks kell hozzá, plusz hasonlók ironwoodból, teakből stb, így - mivel szinte zéró az OS - egy komyol guildmunka kell majd. Szerintem fejeteket el kezdhetitek beverni a falba, mert 720 lignum vitae kitermelése 1296000 db, és ebből kell 1500 plank (amiknek a kitermelése 2250000 db). Aztán csak a craft ugye 350k db, szóval, mire végleg elkészül a hajó, mert ugye 80 royal is kell hozzá, nos durván 100 milla lehet majd az ára, MINIMUM!!!
Úgyhogy aki indul, semmiképpen ne navy karaktert csináljon, hanem privateer vagy FT! Gyűjtse a pénzt, és ha van ereje, tárolni, hát tárolja. Iszonyat meló lesz már csak a kitermelése is ...
-
Jammer #2386 Woooh! Köszi! :) -
Kurfürst #2385
Jobb klikk a Ship Deeden az Ships holdon, lesz vmi olyasmi a menüben hogy "Cseréld be a Deedet hajóra". Na azt megnyom és a Harbour Masternél a dockban már vár a hajó. -
Jammer #2384 Lenne egy kérdésem... Hogyan lesz a megvásárolt ShipDeed -ből hajó ? Valami NPC -vel meg tudom építtetni ? -
#2383 Megoldva. -
#2382 Jött egy ilyen mail:
"Bitte überprüfen Sie untenstehende Bestellung (Stückzahl, Versandart,
Preis etc.) und mailen Sie uns etwaige Falsch-Eingaben UMGEHEND zurück.
Bestelländerungen bitte per Mail an [email protected]."
Was? -
#2381 bocs, osztrák -
#2380 Hunnen leírta, hogy német oldalról hogy kell megrendelni:
www.mmogames.hu
Mondjuk nem tiszta, hogy miért csak 5 euro ... -
#2379 Köszi! -
#2378 Kosár tartalmának szerkesztése
Regisztrálás vásárlóként
Rendelés feladása
Nincs részletenkénti szállítás, lehetőség szerint minden árucikket egyben szállítanak, postaköltséget spórolva (ez okozhat szállítási késedelmet)
amúgy nem tudok németül -
#2377 Ezeket tudja valaki, hogy mit jelentenek?
Warenkorb bearbeiten
Als Kunde registrieren
Bestellung aufgeben
"keine Teillieferung
Nach Möglichkeit alle Artikel zusammen liefern, um Portokosten zu sparen (kann zu Lieferverzögerungen führen)." -
#2376 Ma írtam be a kérdést, és gondolom Hunnen kb. 10 perce válaszolhatott, mert az előbb még nem volt ott. :) De legalább van. Ezt nézegettem is, de mivel nem volt raktáron nekik, hanyagoltam.
Még mindig jobb, mintha szlovák lenne ... -
#2375 osztrák online shop ahol van preorder PotBs és szállítanak hozzánk. infó mmogames.hu-ról mert ugya AZT IS ÉRDEMES NÉHA OLVASNI :P -
Cepheus #2374 Fogalmam sincs már, hogy van e következő fázis, úgy emlékszem van, de nem akarok hülyeséget beszélni. A legtisztább, ha megkérdezed a srácot, irogat a PotBS fórumába is. Linket sajnos tűzfalbeállítások miatt nem tudok szúrni, de a European Pre-order topic, 24es oldal legfelső commentje, Arturr néven, Őt kell megkeresned. -
#2373 Faszért nem lehet kijavítani egy csomagküldő cégnél ezt a bugot???? -
#2372 Sajna nálam vmi miatt nem a shipping címet, hanem a billinget kéri először.
Mi garantálja, hogy odaszállít amit megadtam, illetve ha megadom a kártyaszámom, nem azonnal vonja le, hanem rákérdez még a shipping addressre is? Ez ugyanis a második fázis, a game kiválasztás után rögtön. Ha itt nem jön shipping választás, hát bukok lóvét ... :(
-
Cepheus #2371 Nem, de folyamatos értesítést kapok emailben. Legutóbbi az volt, hogy szerda-csütörtökön kapják meg pre-order boxokat, és utána küldik. Mivel Én is ugyanezt gondoltam, ezért csak a pre-order boxot rendeltem, ami ha vmi oknál fogva mégse érkezne meg, akkor is csak 4 fontot bukok. Benne van a pakliban, de folyamatos email értesítés, és telefonos beszélgetés után nem hinném hogy megtörténik.... -
#2370 Sorry. Csak 11k. -
#2369 Cepi!
Neked már megjött a dobozod? -
#2368 Nekem ez nem szimpi. Iszonyat bugos az egész oldal. Billing addresst ír csak ki, sehol a shipping address, és már kérné is a kártyaszámot. Azonkívül nem látom miként vagyok bejelentkezve, stb.
Valaki próbálja ki, aki meri, mert ez számomra egyelőre nem kóser ebben a formában. 12k forint, az 12k forint. -
Jammer #2367 THX! -
Cepheus #2366 www.gameongames.co.uk -
Jammer #2365 Üdv. Megkérdezhetem, hogy ez melyik forgalmazó ? -
Cepheus #2364 Amit megadtam az miért nem jó? Nem tudsz kiválasztani európai országokat, de hivatalos fórumon is írja az üzlet tulaja hogy tudja a problémát, válasszuk ki UK-t, majd mikor a kidobja delivery meg billing address-t, azaz ellenőrizzük mindent helyesen adtunk e meg, ott írjuk be a rendes címet. És TÉNYLEG szállít magyarországra (is). -
#2363 Az iconok alatti kék csík mutatja! -
#2362 Talált vki olyan oldalt ami TÉNYLEG szállít Magyarországra Pre-Order boxot? -
karesz115 #2361 Hm. Azt hol tudom megnézni, hogy mennyi XP-m van, és hogy mennyi kell a következő szintig? Amúgy vicces volt, mikor végre a 16. szintet meglépve vettem egy új hajót, az első csatában kilőtték, mert megállás nélkül elkezdett pörögni a kamera, és nem tudtam semmit csinálni, csak kiabálni hogy a ku...a.... -
#2360 Oops O.o srry a google vmi olyan oldalt hozott be ahol 2005 októberi volt az utolsó hozzászólás amíg nem frissítettem :D -
#2359 Ha hiszitek ha nem, elkezdődött az Open Beta :D
Katt