8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • a.carkey
    Egy MMO a grindről szól, ha hiszed, ha nem.

Az, hogy elmondom a véleményem valamiről, leírva az összes kurva lehetőséget, ki mire számítson, mit várhat, már ne haragudj az nem fikázás, különösen ha EGY BÉTA TESZTRŐL VAN SZÓ, ahol ugye eldől a játék sorsa. Ráadásul adva van valami, amit szétcsesztek. Te tipikusan az a player lehetsz, aki élvezte az NGEt is. Ugyanolyan alattomosan szétcsesztek egy jól működő gamet, ahogy itt is sutyiban AZÉRT HOGY A BAROM PLAYER MINÉL TÖBBET ÉS HOSSZABB IDEIG FIZESSEN A PÉNZÉHES MULTINAK, szépent elnyújtottak, és egy GUILD!!!! számára IS!!! legalább fél éves elérhetetlenségbe tettek egy olyan hajót ami a csúcs, ÉS NEM CONTENTEL PRÓBÁLTÁK a játék minőségét és a fun érzést javítani, hanem PÉNZ GRINDDEL és a béna KÜLDIJEIKET ERÖLTETVE! Ez tény, nem fika.

Mondom mindezt azok után, hogy B28 előtt (három talán két hónapja sem) ez a játék még FUN érzést adott, és csak azért nem mondtam hogy kiadható mert rettentő sok BUG volt benne. Ez a játék KONCEPCIÓBELI változásokon ment át a SOE megjelenése óta, pont azért, és ez derült ki a egyel előtti patch óta, hogy MINÉL TÖBB PÉNZT ÁLDOZZON RÁ AZ EMBER, és miért??? Azért, hogy EGY GUILD FÉL ÉV ALATT megépítsen 1 azaz egy darab Invinciblet, és vajon az 50 tag közül kinek? Vagy a további 49 tag még 25 évet fizessen elő a programért, hogy NEKI is legye 1 SOLja, amit egy kalóz LAZA mozdulattal el tud foglalni? Ez kérlek a legnagyobb lehúzások egyike. Érted? Ez nem fika, hanem a tények. Ez változott. Oké, szebb lett, még jobban el lehet adni, el lehet lenni vele, de hosszútávon, ami egy MMO dolga háááát ... kurvára pénzkidobásnak tűnik. Bízom benne, hogy fél év alatt szépen dobják a SOEt vagy megjön az eszük, és inkább a már korábban felsorolt contentet teszik bele, nem eröltetik ezt a baromságot a SOL-építéssel.

Az én játékstílusom semmivel sem különbözik a bent játszóéktől, csak tudod 4. alkalommal kezdtem újra így már máshogy állok hozzá, pl. tudom, hogy ha fejlődni akar az ember, nem ágyúgolyóra költeni a pénzét, és egy halifaxel harcolni L13ig, akkor kérem pár laza küldi után irány az OS, ahol 3x annyi xp jár egy hajóért, mint egy küldiben. Ráadasul 1 ellen mész, és nem 10 lő téged, mint egy küldiben, hanem csak egy. Minél előbb jutsz pl. postira, amivel már elintézhetsz egy L50-es hajót is. Ezáltal előbb lootolsz olyan rare receptet, mint pl. egy large ship construction, ami volt, hogy 500k ért ment el, mar kurva rare volt. Máris nincs ki az ember segge a gatyából, tud letenni létesítményeket, elkezdhet pl. drága mindenkinek kellő fát, vagy cinket bányászni. Magyarul el lehet kezdeni vele egy gazdaságot, mert ugye bebizonyosodott open bétában, hogy ingot iron gyártásból (3 óra labor, meg kell hozzá iron ore, amit drága kibányászni) 1 ingot már csak 130ért ment ...

Na szóval lehet, hogy ez úgy jött le, hogy panaszkodás, vagy fika, de csak tudod ez olyan, mintha valaki meg akar venni egy hypolt gamet, és azt írja egy újság, hogy ez jó, nem ír negatívumot, aztán a player megveszi, és a végén rohadtul csalódik egy nagyon, mert lehet hogy szép, de semmi különöse. Ezért ráadásul még mindig nem tiszta, hogy 10 vagy 15 dollár havidíjat kell majd fizetni, nem tudni mennyi eu szerver lesz, lesz-e kezdetben eu szerver egyáltalán, hová érdemes mennie pl. egy magyar playernek, stb.

Én részemről a 2418ban leírtam, hogy ki vegye és ne vegye meg. Remélem mindenki magára ismer játékstílusban.

Mert tudod még egy olyat, mint az SWG esetében (szintén köze volt hozzá a SOEnak) nem szeretnék, hogy egyik nap még 1450 dollárt ér a karakterem, a másik nap meg kezdő class a jedi ...
  • Fritz Von...
    Marketing OK lesz.
    Billing, reg: ez sosem volt baj a SOEnál.
    Launchpad, egyéb: nehéz lehet egy nagyjából kész holmihoz hozzáhegeszteni valamit. Más logika, más dolgok. A SOE olyan, mint a Tesco. Van egy alap áruházterv és azt teszik le mindenhova. Ha nem felel meg a hely, akkor vagy változtatnak, vagy odébbállnak. :)
  • a.carkey
    Marketing> open beta (kalap kaki)
    Billing/registration> nem volt elég béta kulcs sem, még azoknak sem akik benne voltak, másfél hétig jártunk utána napokat ülve a net előtt egy aussie sráccal, hogy kapják már be, és privik meg forum üzik százait zúdítva a devekre; sok még mindig hibás, plusz ami az előrendelésnél a station.comon volt az minden, csak nem emberi és 21. századi volt.
    launchpad>bár javul, de még mindig van, hogy óráig kell töltögetni pár mega szirszart.

Eddig hivatalosan ennyiben vannak benne, de látva azt a vérengzést, ami szeptember óta (B28!!!) ezzel a játékkal történt, nos az szinte minden szinten hasonlít arra, amit az általuk kezelt-működtetett programoknál már tapasztaltunk párszázezren.

Nekem az egyik barátom úgy várta a PotBSt mint a messiást, amint hír jött a SOE bármilyen szinten való belépéséről, azonnal otthagyta. Végig szenvedte ezt már az SWGben, a Matrixban és az EQk-ban.
  • cain
    bocs, én élveztem a játékot. jópofa volt, tetszett. a szabályait elfogadtam, úgy, ahogy voltak. kihívást jelent, szórakoztat. te ezek szerint nem. sőt, a hozzászólásaidat tekintve, hónapok óta nem. mégis játszol vele, mert ingyen van, és folyamatosan fikázod.
    na, az ilyenből nem kérek.
    hogy neked a grind az életed, mint amilyen néhány swg-s megszállotnak is volt, akikkel ha beszéltél, 3 mondat után jött a szokásos "levághatlak?", mert a jeti grindhez az kellett, attól ez még nem biztos, hogy olyan rossz játék. legfeljebb nem neked készült, a te játékstílusodhoz nem feltétlenül alkalmas. de egyszer majd csak rájössz...

további jó játékot és tesztelést annak, aki tényleg játszani szeretne.
  • Fritz Von...
    Egyébként ha már a névnél tartunk, nekem megvan a spanyol nevem. :) Nem mondom meg, mert atom lesz és lenyúlja valaki. :)
  • Fritz Von...
    Akkor még akár jó is lehet. :)
  • Fritz Von...
    Neem, mondom vicc volt. :) Én random néven nyomom, Vidál Palafox. :)
  • Fritz Von...
    Poént félretéve egy fontos dolog van, amit mindenkinek át kéne gondolnia.
    Egészen rövid sztori Eu szerverek ügyében, SOE viszonylatban.

Eq2ben, amikor otthagytuk a Sidhe guildot a PvP miatt, Eu szerverre mentünk. Ott fel is építettünk egy NAGYON jó alapokon nyugvó guildet, a szerver második legerősebbje lettünk. Sajnos a játékosok egyre inkább elhagyták a szervert. Sírt mindenki a SOEnak, hogy vonja össze egy helyre az összes EU szervert, mert volt olyan, hogy 2 órán keresztül nem találtunk senkit, aki le lehetett volna ölni. Nem tették meg.
    Idővel mindenki csinált kiskarit USA PvP szerveren, ott elbohóckodtunk egy kis ideig. Végül a rajtunk kívülálló okok miatt felbomlott a guild.
    Volt egy ingyenes szerver transzfer később, de mivel épp Eq2 stop volt, nem vettem benne részt. Később 50 USD volt, hogy a karimat áttegyék az egyetlen értelmes PvP szerverre....

Vanguardban (bár nem töltöttem ott sok időt) szintén Eu team PvP szerveren indultunk. SOE baszott mindenre, játékosok elmentek, szerver kihalt. Ígértek szerverösszevonást, aztán egy x ideig mindenki áttettek FFA PvP szerverre (mindenki mindenki ellen, mint a gyogyóban). És végül x hónap után tudtak valamit kezdeni, hogy Eu PvE szervert kreáltak. Most az más kérdés, hogy a VG PvP rendszere el lett baszva.

A történet tanulsága: elvileg lesz 12 US és 6 EU szerver. Azt kellene eldönteni és tudni, hogy kb. milyen mennyiségú játékos lesz, maradunk-e EU szerveren kisebb lag miatt, vagy US szerver a populáció miatt. Mert az kurvaélet, hogy ha rossz szervert választunk, akkor a SOE-ra lehet várni, mire valamit is tesz. Ennek meg a játékosok isszák meg a levét.
  • Blondy
    szerintem a te karaktereddel már találkoztam a tengeren. legalábbis ez a német név nekem tök ismerős. Az én avatarom is felejthetetlen ha egyszer meglátod. Sárga ruhás nőcike piros kalapban piros sál, kesztyű, sárga piros csikos szoknya, sárga faláb, piros csizma szőke hosszú haj. És egyfolytában kurválkodok vele a mólokon :D
  • cain
    a soe a szervereket sem adja a játékhoz. csak a marketinget, billinget és a launchpadot adják.
  • Fritz Von...
    Én arra emlékszem, hogy találkoztam valakivel, aki egy ezrest ígért, ha táncolok neki meztelenül, hogy jól érezze magát.

(Vicc) :D
  • Blondy
    Diego!

Van itt valami ami meglepne ha igaz volna. Ma tortugán összefutottam egy spanyol fickóval kb 1 orája. Elöször jó szőkepicsa kalóz módjára gondoltam jól seggbe rugdosom, mit keres ez tortugán? De aztán gondoltam inkább lesmárolom kitudja hogyan reagál. Na a vége az lett, hogy vagy fél oráig táncikáltunk együtt a mólon stb,,,, Arra emléxem hogy lvl37-es spanyol ficko volt. Szétröhögném az agyam ha kiderülne hogy az egyetlen spanyol akivel flörtöltem a szerveren igazábol magyar! ;)

Blondymiss
    lvl30
    Starslund frigate
  • Fritz Von...
    Nekem eddig (jó, nem sokat toltam sajnos) a max pénzem 60k volt. És nem éreztem eddig kevésnek. :)
  • Cepheus
    Yarrrrrr!!!!
  • a.carkey
    Igen. Nálam is ez volt az az MMO aminél feelingben azt éreztem amit anno az SWGnél. Nagy dolog ez, mert közben kipróbáltam egy rakat MMOt.

A Live tényleg mindig más, remélem pozitív irányba változik, de szerintem a pénz kevesebb lesz, nem több ...

Nekem bétában a legdrágább eladásom 500k volt egy Valiantért.
    Mostanáig durván 750k jött össze az open betaban. De taktikázni kellett, cipelni a cuccost Barticaba Capecheből 1900 milest.
  • Fritz Von...
    Nna. Ez a beszéd. :)
  • Snipa
    nah, szerintem 1 probat meger max 1-2 honap mulva befejezzuk! ;)

majd itelkezem ha a preorderrel nyomtam 1 hetet! :)

cepi keszitsd a rumos hordot, hamarosan ujra a britek ellen fogunk vitorlazni! ;-)
  • Fritz Von...
    Ja és még valami. A POTBS egyelőre nem SOE tulajdonban levő game (legjobb tudomásom szerint). A SOE a szervereket, illetve az online "supportot", stb adja, tehát a management-et. A Vanguardot annak idején kivásárolták, mégpedig azért, hogy a saját "gyerekük", az Everquest 2 tovább tudjon fejlődni. Ami megjegyzem, nagyon fasza játék is lett, pláne a legutolsó kieggel.
    Ez a játék nem ütközik az Eq2 érdekeivel, más stílus. Nincs is SOE tulajdonban, éppen ezért én azt gondolom, hogy az FLS is rendesen fog fejleszteni.

Legyen nekem igazam. :)
  • Fritz Von...
    OK én ezt mind elhiszem. Ennek ellenére a következő a helyzet:

1. SWG nem is volt, nem is lesz
    2. WoW dedósoknak való
    3. Vanguard egy rakás szar
    4. DAOC régi (de hallottam, hogy jó volt)
    5. Everquest2 nekem tetszik, B tervnek még mindig elmegy, de azért már nem sokáig.
    6. Eve, egyéb MMO nem jönnek be
    7. Age od Conan vagy jön, vagy nem jön márciusban.

Ergo: ha valami újat akarok, akkor ez marad. Én azt is elhiszem, hogy sokmindent elrontottak benne, vagy még nincs kész. De azért bétából nem hiszem, hogy le kellene vonni sok következtetést. Mire a játékosok zöme eléri a lvl 50-et, az minumim egy hónap, de inkább 2. Addig még csinálhatnak valami jót.
    Én is látok hibákat, de látok olyasmit is, ami eddig nem nagyon volt MMO fronton.
    Engem nagyon érdekel az az economy, amit ebbe belevittek, és szerintem erre egyáltalán nem lehet sok panasz. :)
    Már csak emiatt is jó lehet. A high lvl content meg majd kialakul, vagy nem. Max itt is lesz egy high lvl karim, amihez bármikor vissza lehet(ne) térni. :P
  • a.carkey
    Csak szemléltetésképpen!

The following is for the standard Pommern frigate:

Structure Labor Hours Total
    Shipyard (Large) 54
    Forge 208.5
    Mine (Iron) 62
    Quarry (Limestone) 124
    Quarry (Granite) 10.5
    Weaponsmith 39.4
    Mine (Copper) 14
    Mine (Zinc) 4
    Logging Camp 5
    Lumber Mill 137.5
    Logging Camp (Oak) 91
    Logging Camp (Ironwood) 4
    Logging Camp (Teak) 2
    Logging Camp (Fir) 26
    Carpenter 7
    Textile Mill 33.5
    Plantation (General) 64
    Tar Distillery 28
    Provisioner 36
    Curing Shed 7
    Fishing Lodge 2
    Grain Mill 28
    Slaughterhouse 2
    Rum Distillery 12
    Sugar Refinery 3

And this gets you TWO deeds.

But this, this is the labor hours per structure for 8 Lineship structural bundles for ONE recipe for ONE Mastercraft Pommern. At this point, the other material for making a Mastercraft Pommern might as well be considered "odds and ends", as Garbad put it in his excellent thread about shipcraft, since 3 of the 10 other items are also ingredients for lineship structural bundles, and the other 7 are needed in very low amounts and relatively easy to obtain.

Structure Labor Hours Total
    Shipyard (Large) 192
    Forge 4160 (almost 3000 just from smelting out copper and brass)
    Mine (Iron) 448
    Quarry (Limestone) 896
    Mine (Copper) 640
    Mine (Zinc) 160
    Lumber Mill 232
    Logging Camp (Oak) 992
    Logging Camp (Ironwood) 80
    Logging Camp (Teak) 160
    Logging Camp (Fir) 157
    Carpenter 384
    Textile Mill 448
    Plantation (General) 1344
    Tar Distillery 180

The grand total of labor hours of the ENTIRE basic recipe is just a tad over a thousand labor hours. This is far less than the labor hours of the forge ALONE, and almost as many as the oak logging camp. The sum of the eight structural bundles is over ten times the labor of the basic recipe. That means that one could crank out basic 'Pommern's at a rate of literally twenty to one Mastercraft. I like the Mastercraft Pommern, I really do, but no way in hell is it worth passing up 20 ships of only slightly lesser quality for. 5, maybe 10. Perhaps increase the output to 2 uncertified deeds per recipe? That way it still costs a lot (a helluva lot) to make, but lessens the intense sting.

És hol van a Pommerntől egy Invincible?
  • a.carkey
    Vannak a tények. Ami szar, az szar, ami el lett rontva, az el lett rontva, ami pedig müködik, az muködik.

Ha nincsenek nagy elvárásaid, megelégszel, hogy lassan, évekig fejlodve, szinte semmi céllal a játékban csak játsz, akkor ez nem az a játék, mert csak a pénzt öli bele az ember hónapokig, és minimális pozitívumot kap csak, ráadásul köze van a SOEhoz, ami jót játék esetében hosszú távon még nem jelentett.

Ha RPGt keresel, messzirol kerüld el. Ha nem jó a turoképességed és nem vagy kiváncsi 10 percenként a "Where is our capital?" kérdésre, akkor messzirol kerüld el. Ha lassan fejlodve akarsz pvpzni, akkor szintén messzirol kerüld el, mert aki alacsony szinten van és gyengébb mint te, az elmenekül, aki magas szinten van, az meg szétüt (ezek ált. még falkában is járnak). Ha van másik MMO amit jobbnak találsz és sokat értél el ott, véleményed szerint muködik, plusz még a WOWot is jobbnak találod/WOWoztál és az volt a csúcs, akkor kerüld el messzire.

Ha viszont gyorsan tudsz fejlodni, vagy van idod sokat játszani, szereted a player versus playert, korábban DAOCoztál, imádod a kifejlett economy játékokat, a player driven economyt, a kihívást, egy SOL megépítését fél év alatt, és nincs jobb játék a piacon jelenleg számodra, akkor ez a TE JÁTÉKOD!

Ha bétáztál és a tököd tele van az állandó wipeal, szeretnél 1 hónapnál tovább játszani a maxra gyúrt karakteredel legalább egy fél évig szeretnéd kipróbálni mit is tud max szinten hosszútávon a class mondjuk pvpben, nincs számodra új a piacon, vagy nem érdekel a jelenlegi MMO-d, akkor ez szintén a te játékod, legalábbis egy ideig biztos (fél év).

Ha mazhohista vagy, imádsz szenvedni, imádod ha 720 cink ércel a fedélzeten naponta elsüllyeszthet pvp zónában egy senki kalóz mert éppen a 6os csoportja elé kerültél, ha imádod, hogy a frissen grindelt, 10 millát éro SOLodat 6 kalóz bármikor lveheti toled, ha egy bug miatt a társaid nem tudnak segíteni, vagy jön egy sokszor eloforduló connection lost, ha imádod, hogy mint loot, itt egy házilag barkácsolt rpg szinvonalát sem üti meg, ha imádod, hogy a játékosok szerint 351 db egy jó money loot a legerosebb hajókból, ha imádod, hogy liveon a napokig barkácsolt, iszonyat munkával, napi több óra kínlódással összerakott hajóidat esetleg majd anyagár +2%ért tudod csak eladni, ha egyáltalán el tudod, akkor ez a te játékod.

HA EZT A JÁTÉKOT a B27 STÁDIUMBAN KIADJÁK, ÉS SZIMPLÁN KIJAVÍTJÁK, ISMÉTLEM, CSAK KIJAVÍTJÁK AZ ÖSSZES BENT LÉVO BUGOT (GRAFIKAI, HARC, INSTANCE, STB.), MAJD OPTIMALIZÁLJÁK A MEGJELENÉSIG, AKKOR EZ A JÁTÉK EGY HATALMAS JÁTÉK LETT VOLNA!

Így viszont csak szépen legombolják majd a pénztárcádról a lóvét havonta, és közben lehet szenvedni. Pedig pont L50 után kéne jönnie contentnek, új questek amikért jó a reward jár, aztán kincskeresés, kincsestérképek, player hacienda, player fort, player sziget/város, player politika, európai anyaország, qualitys shipwrightság (te tudd meghatározni mit hogyan akarsz egy hajón, guild warehouse, szintednek megfelo rewardok, stb. (Ezekkel indultak anno, és mi lett meg csak belole? Szánalom ...)

De még a B28 elotti állapotában is fun lehetett volna, különösen annak számára aki minden nap területfoglalós pvpre vágyik. Sok nagyhajó, ha elsüllyed a 2DB miatt, akkor újra kell grindelni a royalt a writhez, és az is minimum másfél hónap. Nem az, ami most lett, hogy mivel nincs se rpg se content, szar a chatsystem, még akkor is csak azt eröltetik végcélnak, hogy mindenki építsen meg egy SOLt, ami legalább 1 év. Ezzel akarják a hiányosságokat megszüntetni. Ezért fizessen a player, és miven nincs kész, úgy béta teszteljen, hogy o fizet érte (ls. 2003, SWG).

Amikor minket Rev-ék tulajdonképpen kinyírtak a legutolsó eventen, nos akkor igazán elgondolkodtam, és szarul is esett, mert EGY DEV - tulképpen - CSALT. Hogy fejleszthet ilyen játékot? Úgy, hogy abból akar minél többet profitálni. Erre összeáll egy "jóhíru" céggel, aki arról híres hogy húzzon le minél többet a playerekrol. És mikor dobja be a legszemetebb "újítást"? Akkor, amikor alig van régi bétatesztelo és a cap január végéig nem vált L50re. Az újak nem látják át, sot nem is fogják fel, hogy korábban is 2 hónap volt egy 3-4 DBs SOL megépítése, így nem érdekli oket jelenleg a megépítése. De aki már kipróbálta, harcolt vele, építette, ÖSSZEGRINDELTE HOZZÁ A ROYALT, na az tudja mit jelent egy ilyen hajó. Ha meg is épül, mindenki félteni fogja VAGY!!! E-bayen árulni a deedet kemény dollárezrekért (bár inkább euroért).
  • Torzonborz
    volt...de Te is nagyon jól tudod , hogy miért volt olyan amilyen .
  • pedrohsi
    2. hehehe, valami ilyesmit akartam én is beírni...

najah, a bétáknak megvan ez a hátránya, aki korán kezdi az utána azért visítozik, mert 5x helyett már csak 2y-t kap z idő alatt és az már nem jó neki :)

mondjuk én sem veszem meg, de kizárólag azért nem, mert hiányozna a rendes világ, nincs szárazföld, anélkül pedig nincs exploration és funoration sem :)
  • Burca
    Mikor van vege a betanak? Illetve megint lesz olyan event mint elozo wipeokkor?
  • cain
    visszamondtam a rendelést. 2 oka van:
    1, az eq2 leköti a feles szabadidőmet;
    2, anulu fikázása után nem hinném, hogy még élvezni tudnám. pláne hogy szerinte hasonló vinnyogásra lehet számítani ingame is a "veterán" bétázóktól.
  • a.carkey
    Legrosszabb esetben visszamegyek Roma Victorozni, vagy az SWGbe, vagy megvárom a Frontier 1859-et, ha kiadják. A Gods and Heroesról lemondtam. A Star Trekről meg ezután szintén ...
  • Fritz Von...
    Én most felemás állapotban vagyok a SOEval. :) Az Everquest 2 nagyon bejött, az új kieg szintén. Összekapták magukat. Cserébe a Vanguard az eddigi legelbaszottabb valami, amihez "szerencsém" volt. Bár az nem SOE termék. SWG-t nem próbáltam.
    Meglátjuk. :)
  • Jammer
    Én is nagy valószínűséggel jövök bár én még csak az open beta kezdete óta játszom... Jelenleg 15 -ös Navy vagyok Campecheben.
  • a.carkey
    Én is ... csak kérdés, hogy nem pénzkidobás-e, mint anno az SWG volt ...
    (Powered by SOE)
  • Cepheus
    Ketten (Snipa és Én) tuti játszunk....
  • Torzonborz
    aha értem köcce. újabb hajót mikor lehet szerválni ? most 7es vagyok és már kezd kicsit zsenge lenni a mostani bár azért elbohóckodok vele.
    a tengeri csata teccik azt nagyon élvezem de a játék többi része vhogy még mindíg nem tud megfogni.
  • Fritz Von...
    Hát akkor nem tudom. Változatlanul fenntartom azt, hogy nem egy hajó miatt akarom megítélni a játékot.
    Össze kéne valahol írni, hogy kik és hányan akarják elkezdeni, illetve játszani. És ha senki nem marad, akkor majd én is átgondolom.
  • Hmuda
    Hát azt a javított szót vagy kihagynám vagy idézőjelbe raktam volna. :-(
  • a.carkey
    1. kép: amit tud alapból a legjobb SOL.
    2. kép: amibe kerül a legyártása.
    3. kép: a új "Lineship Structure Bundle" alkatrész anyagköltségei, és ebből kell 20 ...

Költésgek: durván 10 milla, plusz időben vagy fél év ...

A DBje 2re csökkent 4ről, páncélzatán, tulajdonságain nemhogy pozítívan, negatívan változtattak (17.50 speedre, 100 lement a structureből, 200 az oldalsó armorból, 220 a sternből, és durván 80 a hull spaceből ...)
  • a.carkey
    Na, szóval ezek a SOL változások:

• a.carkey
    Egyszerűen a B28 óta ROSSZ IRÁNYBA KEZDTEK EL FEJLESZTENI, DOLGOZNI!
  • a.carkey
    Csak tudod sokan vagyunk akik már régóta bétáznak, és korábban tényleg élvezetes volt ez a game. Aztán jött a mi CU-nk - B1 -, majd az NGE-nk -1.0.25 és nézd meg a fórumot, iszonyat sok player dobta a játékot, max. ha már megrendelte egy ingyen hónapot ad neki ...
  • Fritz Von...
    Még valami. Akit érdekel ez a game (engem igen), az induljon neki úgy, hogy egy valóban újszerű rendszer, és szórakozás. Ha úgy kezdi el valaki, hogy a hibákat látja, meg hogy mi mikor lesz, az inkább ne is vegye meg.
    Én speciel alig várom, hogy együtt, csapatban elbohóckodjunk. :)
  • a.carkey
    Be kell kapcsolni. Bug ...
  • Fritz Von...
    1. Nem hiszem, hogy ebben a játékban csak SOL-lal lehet eredményt elérni. A sok lúd disznót győz esete simán fennáll. De ennek ellenére ha összejön egy társaság, akkor felnőtt emberek módjára meg lehet mindent beszélni. Akár úgy is, hogy megszavazzuk, hogy kié legyen az első. Nem látok ebben problémát a részemről.

2. Lehet fejlődni. De ahogy elnézem, lvl 40-ről jó sok idő kell, míg 50 lesz valaki a SOL miatt. Addig bármi történhet. Nem hiszem, hogy csak ezen múlik a siker, és addig is lehet faszán csatázni. Miért az a cél, hogy meglegyen a legüberebb hajó? Persze, jó ha megvan, de anélkül már nem is lehet jókat szórakozni? :)

3. A port battle dolgot sajnos nem tudom összehasonlítani, sajnos csak open beta helyet kaptam. De így sem tűnik olyan rossznak. Azért egy nap alatt most is elbukta Spanyolhon Gibarát. Én nem szeretném, ha egy város naponta 19x cserélne gazdát, az túlzás.

4. Pvpzni csak csapatban szabad. Ezt már megtanultam. :)

5. Grind, mani: most lvl 30as vagyok. Egy szinten levő küldiért kapok kb. 800-1000 db-t, illetve 250 XPt. Ez folyamatosan nő. Persze ha az ember kinti hajókkal akar grindelni, akkor ráfizetés, mert fogy a muníció. Jelenleg egy olyan csapatban vagyok (Bastados Del Mar), ahol minden nap van 3-4 emberke, akik szívesen küldiznek csapatban. Ennél jobb pénzszerzési forrás nincs is. Egy questet lenyomunk 4-5 perc alatt, mindent megcsinálunk ami van, leadjuk és hopp, 10k mani és kb 10-15% xp.
    Arról nem is beszélve, hogy csapatban csinálni a küldit sokkal poénosabb. Az xp ugyanannyi, minden ugyanaz, mintha egyedül csinálnád. Csak épp sokkal gyorsabb.
    Persze, lehetne egy hangyányival jobb loot a hajókból, de így is ömlik a lóvé. Gyakorlatilag már naponta meg tudok venni egy 40-50k-s hajót, ha akarok. Akkor hova kellene még több pénz? Az ültetvények/bányák/akármik simán hozzák a pénzt, ne szorítkozzunk csak a lootra.

Ti már voltatok closed bétában is, ami nyilván másabb volt. Én itt nem látok nagy problémát. Abban sem, ha nagy létszámú a guild. Meg lehet szervezni mindent, ki lehet alakítani nagyjából fix csapatokat, akik összeszoknak. Az irigység meg olyan dolog, amit kezeljen le mindenki saját magában. Én nem fogom sajnálni, ha összejön az első SOL, és megkapja valaki, akit megszavaztunk és megérdemli.
    Borzasztó lenne megint azt látni, hogy magyarok egymás között a szokásos irigykedést, meg széthúzást csinálják. Itt a példa, hogy csak úgy behívtak egy régóta együtt játszó ausztrál csapatba (egyébként WW2online: ANZAC), és olyan simán működik minden velem szemben is, mintha régóta velük lennék. Ha kell nekem valami adnak, ha nekik kell tőlem, én adok. :)