8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • a.carkey
    Reméljük, reméljük!
  • Torzonborz
    pöpec kis ladik . :)

egyébként emlékezz vissza swgben sem volt benne kapásból player city meg space content szóval valószínű hogy itt is később várható még bővítés . ha meg nem akkor tényelg hamar rá lehet majd unni de ennyire csak nem hülyék.
  • a.carkey
    De persze ez is szép, és pl. az ilyenek miatt IS legalább kipróbálja az ember a liveot:
  • a.carkey
    Igen, mert nem látom a contentet az alagút végén.
    Mert egy jó játékba ugye inkább az kell, az dobja fel hosszú ideig az embert, és nem is annyira a végcél. De ugye innen leginkább az RPG rész hiányzik - tisztelet a kivétlenek, akik ugye kurválkodnak a mólón -, de igazából azon kívül, hogy kihívás LEHET megépíteni egy SOLt, nos azon kívül mi is van még? Nehéz lenne elmondani, mert ugye minden a hajóépítés körül forog és minden szakma tulajdonképpen azt szolgálja.

Ha lehetne egy haciendám, betennék a player városokat/erődöket/szigeteket, berendezhetném a házam, lenne kincskeresési rész, role play elemek, magyarul a harcon és a crafton kívül is lenne más elfoglaltságom is ingame (mondjuk egy szakma ami bútorokat gyárt, vagy antikos, vagy anyámkínja, csak nem a hajóépítéshez kapcsolódik, szóval ami még egy fél év után IS leköt, na akkor tényleg jó lenne. Külön vágyam még, hogy a nation chatet, vagy a classok chatjeit a 10k player nem hülye csevegésre vagy idióta 10 percenként megválaszolandó kérdésekre használná, na az is nagy előrelépés lenne.

És szerintem fél év alatt ha ez nem következik be, akkor kérem azon kívül, hogy az ember el-el pévépézget, nos egy idő után már már sok kihívás nincs/nem lesz benne, hisz sok új bétázó máris Players of the Boring Sea-nek csúfolja a játékot. Nevetséges az is, hogy harc nélkül nem lehet fejlődni, a carrier respec az nem igazi respec, hogy új carriert választasz magadnak ha pl. megunod ez vagy azt, és az is, hogy pl. hajó craftért (1 SOLért) 5 XP jár ...

Amúgy itt az a bizonyos Invincible First Rate, amiről már olyan sokat regéltem:

• Fritz Von...
    Ja, még valami. Azt én kiérzem a szavaidból, hogy azokat akarod figyelmeztetni, akik túl sokat várnak a játéktól, illetve, hogy ne költsünk el fölösleges pénzt, ha nem muszáj. Ezt köszi mindenképp. :)
  • Fritz Von...
    Igen, ezt én speciel mind megértem, és többé-kevésbé igazat is adok ebben neked. Ha megnézek egy akármilyen másik MMO-t, ott mi is van? Alapjáték lvl 50. Eléred, raidelsz, jó cuccokat összeszeded, fasza vagy. Jön a kieg, lvl 60. Mindent kidobhatsz, indul minden elölről. Majd lvl 60 után 70, és 80. És eltelt 3 év, ami alatt gyakorlatilag mindig ugyanazt csináltad. Grindeltél (az, hogy faction, quest, raid, vagy akármi más, az most mellékes), majd a következő kieggel, amiért megint fizetsz, indulhatott ismét. A másik oldalon ülve pont ez a lényeg. Hogy ott tartsák az embert, és az tejeljen.

DE!

Az a nem mindegy, hogy eközben hogy érezted magad. Tudtál-e jókat szórakozni a haverokkal, vagy épp külföldiekkel, tehát tudtál-e JÁTSZANI és kikapcsolódni.
    Nem is igazán látnám értelmét annak, ha minden jöttment a legerősebb hajókkal rohangálna, mert akkor tényleg unalmas lenne mindig a SOL vs SOL csata. Az igazi életben sem csak ilyen hajók készültek, és ennek ellenére tudott mégis mindenki más is érvényesülni. Pláne egy ilyen hajó megépítése az igazi életben is évekbe, vagy hosszú hónapokba tellett. Az meg, hogy egy guild dolgozik érte, hajrá. Pont itt lesz a kérdés, hogy egy guild képes-e a közösségért tenni, és kiemelni valakit, aki végül megkaphatja ezt a hajót. Utána meg a másik, aki megérdemli.
    Ha csak ez a hajó, és a megalománia lenne a játék célja, akkor mindenki csakis naval officert indítana, hogy SOLja lehessen. Én, ha minden más fasza lesz, simán elleszek egy lvl 40es, jól felszerelt hajóval, mert a lényeg az, hogy szórakozzak.

Itt egy a lényeg. Az, hogy a játék és a fejlesztők tudnak-e majd olyan contenteket beletenni, ami lvl 50-en is hosszan itt tartja az embereket, illetve, hogy lesz-e olyan erős ez a játékosok által vezérelt világ és pvp, hogy lekössön. Mire ez az idő eljön, az minimum február vége. Addig meg fejleszthetnek is sokmindent.

És ne keverjük már bele a SOE-t a fejlesztők közé, mert egyelőre semmi közük sincsen hozzá. Ráadásul pedig, ez még mindig csak egy béta.

Pozitívumként én mondjuk kiemelném, hogy az 1.25ös verzió egészen jó lett. Ami nekem, mint játékosnak fontos, az stabilabb lett. Értem ez alatt a lagot, illetve a teljes sebességét a játéknak, valamint a random kifagyásokat is.
    Erről is kéne beszélni, nem csak a SOL-ról szerintem. :)
    Basszus ez olyan, mintha mágusként azért rinyálnék, hogy milyen erős az a plate armor, amit a main tank kilootolt raiden, holott fel sem vehetem. :)
  • Tyreelo
    Sziasztok! Valaki nem tud egy programot, amivel meg tudom nyitni a *.pig fájlokat? Találtam egy ősrégi programot, valahol a neten, de az nem működik. A zenéje miatt keresem.
  • a.carkey
    Mert a SOL az navy only hajó ...
  • Bucser
    Most erre mit mondjak? így járt. a faszért ment navynak.
  • a.carkey
    Nem győzködöm senkit, csak leírtam mire számítson aki nem bétázik, ha megjelenik.

A másik részét látom még mindiog nem érted. Először is tuti nem minden majom rohangál majd egy 2 DBs SOLlal, amit 6 kalóz soloban kiüt 6 Pommern irate frigattal, hanem mondjuk lesz 10.

Aztán ha mondjuk Józsi, aki teszem azt 18 éves, és belép 2008 májusában egy magyar guildbe, és csinál egy navy karit, - és csak a guildnek termel a hajók miatt, akkor Józsi - ha még 49en vannak rajta kívül a guildben - kb. 42 éves lesz, mire megkapja a maga első osztályú hajóját ...

Remélem érthető voltam?!
  • Kurfürst
    Jó kis hangulatos egy videó, fasza Port Battle ahogy csatarendbe állva lövik egymást. Milyen hajó ez az elején?

Ja igen, a károgást meg tényleg be lehetne fejezni, mert minden oldalon ezt olvasom és őszintén szólva tényleg kib. unalmas.

Nem lesz SoL, csak pattanásos 24/7 gyerekeknek, v amíg az FLS meg nem változtatja. NA ÉS, LEXAROM.
  • Bucser
    Beta teszt vagy beta teszt?

Próbálgatnak hülyeségeket is meg hasznos dolgokat. Majd a végén látod, hogy mi lesz belőle. CSAK a FASZÉRT játszol vele, ha UTÁLOD? És győzködöd azokat akiknek kedvük van vele játszani, hogy hülyeség ahogy most van?

Senki nem játszik olyannal amiben túl lassú a fejlődés. Vagy puskát nyomnak a tarkódhoz, hogy csináld? kit érdekel, hogy fél év egy Ship of the line? Ha ilyen hosszú idő akkor legalább nem fog minden majom azzal rohangálni. Egyébként poén ha fél év alatt elérhető, hogy a legtáposabb hajókat hajthasd... úgy lenne normális mint eve-ben. Ott sem rohangál minden putris a legnagyobb hajókkal már az elején. Egy jól felépített karit megcsinálni 1 év kb. de ezt úgyis tudod.

És a játék értelme a játék maga és nem az, hogy nekem legyen a "legnagyobb faszom a játékban" érzés. Én csak azért játszom, hogy haverokkal vagy ismerősökkel együtt játszak. legyen az Pvp vagy PvE. Segytünk egymásnak meg mindenkinek. Remélhetőleg nem lesz egy tápos kaszt és nem lesz mindenki az.

Na szal csak ennyit akartam mondani. engem nem érdekel, hogy mekkora hajóm van vagy mekkora kardom vagy mennyi bónusz tápot ad amíg használható.
  • Kurfürst

Mivel én már úgy néz ki nemigen fogom tolni, ha kell vkinek a bétában az összes cuccom, 1 doublonért eladó.
  • a.carkey
    A tegnapi patch óta a kalózok már captured hajókat is tudnak gyártani! LOL!
  • a.carkey
    Ja, és akkor még a hajókat gyártó SW magának meg sem próbálta legyártani a Couronnet, mert csak a guildtagoknak gyártja a SOLokat ...
  • a.carkey
    Akkor még egyszer a lényeg.

Szóval örülj neki, hogy esetleg csak pénzed szedik el, vagy az időd, örülj, hogy ha lesz egy összeszedett guild, akkor is egy ember MINIMUM FÉL ÉVET FOG VÁRNI egy olyan hajóra, ami magában szart sem ér, örülj neki, hogy ahelyett, hogy a contentet pakolnák bele, úgy próbálják nyújtani, hogy a játékosok minél többet fizessenek, hogy elérjék maguknak ami jelenleg ebben a játékban a végcél, vagyis egy hajót FÉL ÉV MUNKÁJA ÁRÁN TUD EGY GUILD (1 darab hajót, egy guild, aminek 50-100 tagja is lehet) összeszedni. Érted? Érted a lényeget? Akkora összeveszések lesznek ...

Eddig is nehéz volt megépíteni, de megvolt az kurva szemét mindenenki által elfogadott balance, hogy egyszer tényleg sikerül, persze tudva, hogy bármikor elveszhet, és bár folyamatosan szétcseszték a játékot, hogy később minél több lóvét szedhessenek ki az ember zsebéből, még működhetett volna a dolog, de ezzel pont egy guild lényegét, ahol elvileg mindenki egyenlő, mindenki ugyanakkora eséllyel indul, és kell lenni végcélnek, mert ugye mindenki pénzt öl a játéba, na pont ez nem fog működni! Mert ugye mi a faszért pakoljon bárki is bármiféle anyagot egy guildbe, ha egy hajó megépítése fél év MINIMUM. És lehet, hogy azt sem ő kapja. Na ez itt a bökkenő. Erről próbálok itt ugatni már pár napja.

És lehet a linken lévő playereket hülyegyereknek beállítani, vagy amit leírok rinyának, állandó SOE szidásnak, SWG pofázásnak, de UGYANAZ TÖRTÉNIK, mint anno már jópárszor, ha ez a cg megjelent ...

Remélem te, pedro, cain meg mindenki aki nem érti, mert nem tudja még megérteni, mert vsz nem csinálta, annak eljut a tudatáig, hogy mi készül itt. Én semmi másért nem akarom kipróbálni, mint hogy végre ne wipeolják a karim, és tényleg tudjak vele foglalkozni, mászkálni, egyebek. És ha ez fél év múlva nem hoz contentet, és minden marad így, akkor lépek, még időmben, mert hiába öl bele egy player százezreket is akár a játékba, SEMMI ÉRTELME NEM LESZ, mert semmivel nem hoz és nyújt többet, mintha megvennél egy sima, nem fizetős multiplayer vagy bármilyen player vs player elleni harcra szakosodott gamét, párezrekért ami még évekig is leköthet, és naponta csak harcolni feljársz.

De itt kérlek fizeti a jónép majd a 10 vagy 15 dollárokat havonta és sehol a végcél. Olyan ez mint amikor leadózol, mert le kell, a képviselők meg simán elszámolják számla nélkül a költségtérítést, szirre-szarra elköltik az adófizetők pénzét, és ők kurvára jól megélnek, mi meg csak szopjuk a harcigfaszt.

Mondom, ha egy 40-50 tagú guild összefog, és elkezdik legyártani, megtermelni a hajókhoz a nyersanyagot és a lóvét rögtön a játék elején, még akkor is mire a másodikként belépett guild tag is megkapja a hajóját az egy év, mert ennyi labor time nincs (nézzétek meg a privateer Pommernhez tartozó időket, mind órában van ...). Az utolsó meg 25 évig kell hogy ezt nyomja, ha meg akarja ő is kapni a hajóját. Szép kilátások ... És egy navy még a pénzt sem tudja megtermelni ahhoz, hogy megvegyen egy playerek által legyártott, és AHba tett SOL hajót, mert ha egyszer lenyomta az összes küldit, az 400k db max. ami befolyik. Ha elkezd hajókat ölni a tengeren a pénzért, akkor cirka 72000 hajót kéne jelenleg megölnie ahhoz (100x kigyúrja a játékot), hogy összeszedjen 25 millát, amibe kb. tényleg kerülhet egy olyan hajó, amit AHból összevett cuccokból építenek meg, nem a guild maga termel ki.

És ne hidd azt, hogy ha jön egy játékot nem ismerő totál kezdő, és meglátja egy L50 kezében port battleben pl. az első Trinityt vagy Prince/Invincible hajót, az nem ezt fog akarni, nem ez lesz neki a végcél? De ezzel a csökkentett OSen összeszedhető money loottal NEM FOGJA TUDNI MEGVENI MAGÁNAK, magyarul nem éri meg neki játszani, guildben pedig max. 25 év múlva fogja megkapni, de az a guild akkor nem gyárt profitot, nem termel semmit piacra, csak SOLt gyárt kezdéstől mikulásig ...

És nem igaz, hogy egy MMO open ended. Persze, pl. mindenki L10 a WOWban, és csak azért játszik, hogy az maradjon, csak csetelni lép be havi háromezerért ...

Pl. Snipa is biztos csak azért szeretne vele játszani, hogy élete végéig egy által utált Gallanton, Conquistadoron vagy egy Alexander Fourth Raten nyomja, különösen, hogy már tudja mit tud egy jó SOL, míg egy kalóz lazán le tud gyártani magának egy olyan hajót, ami ellen bármit gyárthatsz, jöhetsz ami nem min 2nd rate, 6 ilyen, és szarrávernek vele bármivel jössz ellenük ... Ráadásul a nation side pénzt követel, míg egy kalóz lazán el van lóvé nélkül. Ráadásul annyian vannak, hogy nem tudsz később velük majd mit kezdeni ...
  • Fritz Von...
    Szerintem ez azt fejti ki, hogy mennyi retardált hülyegyerek van. :)
  • pedrohsi
    asszem ez a topik tökéletesen kifejti, hogy mi a probléma az ilyen "koránbekerültemüberfaszacsávóvoltamésmárnemvagyokannyira" emberkékkel:

linkecske
  • Fritz Von...
    Egyik helyen azt mondják a játékosok, hogy 24.-ig. Másik helyen azt mondják a GMek, hogy megjelenés előtt egy héttel lesz vége, ez dec 31. lenne.
    Szerintem valahol eközött a két időpont között lesz vége. :)
  • Torzonborz
    meddig lehet még tolni a bétát ?

egyébként meg amíg soe nem kaparintja meg teljesen addig van remény.
  • Bucser
    Én még mindig rohadtul nem értelek. Ha nem tetszik vagy utálod amilyen irányba halad akkor miért játszod?

Most komolyan? nem a társaságért játszod? nem azért tolod, hogy másokkalegyütt még halomra halva is poén legyen a játék? Azlért tolod mert el akarsz érni benne valamit? egy MMO totál open ended. Mitől leszel több ha felhalmozol egy csomó pénzt? Mikor fogsz játszani ha állandóan csak grindelsz mintha ez lenne a munkád?

Miért több az a játékstílus amit te favorizálsz mint az amit más? Nem értem. De valszeg nem is fogom, de akárhányszor bejövök nagyritkán a topicba csak a SOE vs. SWG károgásodat látom. Meg hogy amihez hozzányúl a SOE az tönkremegy. Ne vedd meg és kész.
  • Bucser
    Na és a Warhammer: Age of Reckoning? (betaban vagyok és jó lesz az:)
  • Bucser
    Gods and Heroes-t rég polcolták...
  • Cepheus
    Pontosan.
    Snipa : nézd meg a videót 3:52nél, képernyő bal széle :P
  • karesz115
    Ezt a videót láttátok már?
    The Spanish Armada
    Amúgy nem baj, ha a kalózok erősek, az angolokkal meg sokan vannak. Legalább izgalmasabb lesz a játék nekünk. :D
  • a.carkey
    Remélem igazad lesz.

Nem tudom mennyi időm lesz szombaton, de ha elég, próbálok még elsütni pár defit 110kért, és akkor lesz kb. 3-4 Invinciblenk a vasárnap esti pvpre. Mert megint lesz event. Kb. 300k lesz az ára, tehát ha elmenne 2 defi - még le kell gyártani őket - akkor úgy 900k-1milla körüli összegből kijönne rá az outfitting és legalább 3 hajó ára. Ezzel a mai rollal azonban nagyon alátettek ennek a tervemnek, de mindegy.
  • a.carkey
    Ezt azért mondom, ha valaki még ki akarja próbálni a SOLt és megint csak 300k lesz.

Amúgy a kalózok iszonyat erősek lesznek. Nem elég, hogy nem kell nekik a fejlődéshez, pvphez hajó, már a captured deedeket is variálhatják egy új shipyarddal. :) Egy Pirate Pommern - ami kb egyenlő egy Triumphanttal, nos az szinte semmi lesz nekik legyártani ...

Szóval Brits and Rats of the Caribbean nagyon is helytálló név lenne ennek a játéknak, és tényleg csodálkozom, hogy bent van még a francia és spanyol oldal is. :)

De legalább az árak magasak lesznek ha kevés az adott nationhoz tartozó playerek száma.
  • karesz115
    Én is valszeg tolni fogom a game-t a hibái ellenére is (bár nem biztos hogy preorderesen, mert le vagyok most gatyásodva, meg legalább meglátom, mik lesznek a preorderes tapasztalatok ;D). Az egy dolog, hogy a legfullosabb hajókat hosszú idő lesz összehozni, de ez a gazdasági rendszer magasra tette a mércét más hasonló játékok számára (Szerintem csúcs). Lehet hogy sok benne a hiba, de az alapok nagyon jól ki lettek találva. Egyébként nem feltétlenül grindeléssel és böhömnagy hajókkal lehet élvezni a játékot. Ha unom a küldetéseket meg az npc-k bezúzását, akkor elkezdek bizniszelni (ma betámadták szerény L20-as ft karim 4 L35-40es fregattos brit népség, de fél perc után feladták az üldözést, mert 17 csomóval repesztettem (azt hiszem) egy Locust Corvette-n a freetraderes skilleknek hála :D). Egyébként bosszant hogy az Eu-s szerveren a héten kezdett úgy igazán megindulni az élet, erre jön a wipe. Amúgy tényleg biztos nagy meló egyedül összeállítani pl egy invicible-t, de szerintem néhány hónap játék után beáll majd egy olyan rendszer a kereskedelemben, hogy a többség a hajó-gyártás csak egy vagy pár szakaszára összpontosít, és a termékek a piacon cserélnek gazdát, és csak kevesen lesznek olyanok, akik teljes egészében maguk gyártják le a hajókat. Persze így gondolom rohadt magas lesz ezeknek az ára, mert mindenki lefölözi a saját hasznát, de az invicible is meg az összes fullos hajó is ott virít majd a piacon, csak legyen aki meg tudja venni. Az invicible előállítását azért csinálták szerintem ilyen durvára, hogy mégse mindenki a legerősebb hajóval csónakázzon föl-alá. Akinek sikerül összehoznia, az nyilván vigyázni fog rá, és nem ezekkel fog egyedül kalózvadászatra indulni, csak max battle royal-nál veszi elő, vagy ha csoportosan mennek acsarkodni. Így ezeknek a hajóknak a feltűnése amolyan "nézdmán ott egy invicible"-féle jelenség lesz :). A kalózok capture-skillje szerintem is igazságtalan. Az első ilyen nagy hajók megjelenése, és a kalózok általi elfoglalása után a kalózokat nagyon meg fogja utálni a három nemzet, és elsődlegesen őket fogják irtani, és csak azután egymást. Amúgy (bár még nem volt szerencsém kipróbálni) ha meg is sikerül csáklyáznia valakinek egy ilyen brutáldrága hajót, azért egy 50-es navy-t, plusz még a legénységbeli fölényt nem egyszerű lezúzni. Lehet hogy sokat romlott a játékmenet-beli színvonal (én nem tudom mert friss vagyok), de nem hiszem, hogy bukás várna erre a játékra. Ilyen hosszú fejlesztést nem hagynának csak úgy a kukába dobni. Max ha tényleg nem hozza meg a várt sikert, gőzerővel folytatják a játék fejlesztését (akár patch-ek által). Sry a regényért:)
  • a.carkey
    Nem tudom Pluskat játszik-e majd ...

Viszont ha a liveon is rendszeres roll backet fog csinálni az fls, kicsit idegesítő lesz. Laza 10k xp és 210k db vált ma füstté, szóval max. két hajót leszek képes venni ha jönne a fun event vasárnap este.

De hát be kéne tartani, hogy ne játssz amcsi szerveren hétvégén délután 5 után ...
  • Fritz Von...
    Most gondolkozhatok megint! :P
  • Fritz Von...
    Basszátok meg Bastiano Comimbrát!!!! :D Azt találtam ki basszus.
  • a.carkey
    Bocs, 2404es ...
  • a.carkey
    Ls. 2004és bejegyzés! :)
  • a.carkey
    Nem Diego Alatriste, remélem.

Snipáéknal van Don Hernando Jose, Bastiano Coimbra és Raul Barbero.
  • Blondy
    Colombus Kristóf? LOL
  • Fritz Von...
    Neeeeeemmmm... ennél sokkal komolyabb, nem dedós F1 pilóta névválasztás. Annyit mondok, hogy oldschool egy kicsit, és a filmvilágból van. :)
  • Fritz Von...
    Őőőizééé.. Hát sok esemény behatárolhatta, hogy nem láttam. :)
    De ha megmondod ingame neved, akkor majd én tellezek. :)
  • a.carkey
    Nem voltam ma Tortugaban. Tegnap voltam ott. Akkor nyomtam le a L35 ft karrier küldit, mert két napja port de paix még egy gennyzsák kalóztanya volt és hatosával pályáztak a solo playerekre.
  • a.carkey
    Kétszer telleltem rád ingame, de nem válaszoltál, azt hittem mégsem jó névre emlékeztem ...
  • a.carkey
    Fernando Alonso? :)