8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • Hunor1
    Hola !
    [ Apa kezdőőőőőődiik....kezdőőőőődiik...kezdőődik..]
    Mármint a final Party.
    Mindenki kap a pénze mellé 1 millát.Az AH kat feltöltötték az összes frigatéval, SOL lal...Anulu az Invinciblék 700K ért mennek sajna.. igaz freetraderként úgysem használhatjuk..
  • Rushmachine
    Hola

Srácok,hányan leszünk idulásnál és melyik szerveren,mert összekéne hozni egy komoly magyar csapatot.Érdekelne ,hogy kit melyik náció érdekel stb..stb..Csak mert jó lenne egy komoly épített csapattal indulni.Most a cimbikkel az EU szerveren ismerkedünk a gémmel a spanyol odalon,elég kellemes a játék,főleg a tengeri csaták nagyon élvezetesek,pláne partyban.
    R
  • a.carkey
    Cirka 15 dolcsi, de szemét módon EU tagságunk miatt ez több lesz nagyon úgy néz ki ...

Amúgy:
    North American Servers
    Blackbeard
    Rackham
    Morgan
    Kidd
    Antigua
    Guadeloupe
    Bonny
    Read
    Hispaniola
    Dominica
    Martinique
    Barbados

European Servers
    Roberts
    Bellamy
    Hornigold
    Bonnet
    Myngs
    Sharp
  • Beni521
    Hi all! az elmúlt X hónapban nem nagyon néztem a fórumot merthogy ez a játék úgyse futna nálam, de azért puiszta kíváncsiságból lehet már pontosan tudni h mennyi lesz havonta??
  • Fritz Von...
    Lag, vagy szaggatás? Nem ugyanaz.
  • Hunor1
  • Hunor1
  • Hunor1
    Hello.
    Végre tegnap résztvehettem egy portbattlében. Tetszett hogy előtte volt gyülekező, megbeszélés egy palotában.Kijelöltük az admirálist, pár cuccot lehetett még egymásközt cserélni, aztán kilépve a kapun a tengeren volt mindenki. Furcsa volt azért hogy meghívtak mivel nem volt Yucatánban 1 pontom sem, de talán nem volt elég high level player fennt .Tehát elindultunk először egybolyba, majd amikor feltűntek a britek akkor sikerült vonalba rendeződni és így közelítettük meg a csatát. Mivel elég izgatott voltam nem számoltam meg az elején hogy mennyien vagyunk, de feltűnt hogy a brittek teljes létszámban vannak (24 en)Nekem úgy tűnt hogy mi max 20 an lehettünk.OK, tehát vonalban haladtunk de elég távol , szinte lőtávon kívül volt az "armadánk" ,így nem sok haszna lett a vonalban hajózásnak.Az angolok eccerűen csak vonalban lezárták a szoros bejáratát .De látszott rajtuk hogy összeszedettebbek voltak mint mi.(nálunk sokaknak ez volt az első portbattléjuk)Nagyon jól csinálták azt hogy azok a hajóik amik nahyon sérültek voltak. igyekeztek visszahúzódni , elbújni a többiek mögé, azok meg határozottan összezártak hogy legyen idelye javítani.Tényleg jól csinálták .Bár azt hiszem hogy védekezni(angolok)könnyebb taktikailag. Tehát a két hajóhad picit ék alakban találkozott a szoros északi végénél.Gondoltam rá hogy ha 4-5 hátul lévő hajónk hirtelen visszafelé fordulva mögéjük kerülhetett volna( mivel az angolok is lassan húzódtak utánunk a szoros északi részéhez) de nem akartam osztani az észt, és kevesebben is voltunk. ekkor feltűnt 3-4 kissebb angol hajó hogy az északi első hajónkat oldalba kapja. ez sajna megzavarta szintén a rendet , mert 2 izgága elkezde ezeket üldözni, de ezzel a főerőinket kissé elhagyták.Ráadásul nagyobb fregattokkal is voltak..AZ angolok felismervén hogy kevesebben vagyunk( közben pár hajó elsüllyedt + a 2 kivált fregatt) elkezdtek kifelé hajtani minket a szorosból, + 4-5 fregattjuk a szorost lezáró sziget mögül a másik irányból is betámadtak. Tehát volt TAKTIKÁJUK ( ez a legfontosabb) Mi a könnyebb ellenállás felé mozova ezt a 4-5 fregattot támadtuk ( megpróbálván utat nyitni a szoros felé ahol az erődök voltak)Csak közben a nagyobb angol raj meg mögöttünk nyomult.Nem sok esélyünk volt:-( Elég " jól" sikerült hajókáznom, többszöri javításokkal szerintem a csata 2/3 részéig bírtam. Bár akit kipécéznek( targetet ki lehet jelölni a groupleadereknek)annak nem sok esélye van. Tehát én is sorra kerültem egyszer és nem volt menekvés a sorozatos sortüzektől. Addig is mi 7 hajót lőttünk ki.

SAjnos baromi lagg volt, ezt szerintem nem tudják majd javítani a livéra sem..:-(( A stralsundom durabilityja is 1 el csökkent.
    Lehet hogy a túl nagy létszám miatt + a lagg nekem nem tűnt annyira élvezetesnek a battle mint vártam előtte. Majdnem hogy jobb 3-4 en konvojokat támadni mint ezt a nagy falkát....

Hali (capt.Zappa )
  • warbar
    Sziasztok! van valami magyar infó oldal a karakterekről skillekről hajókról? Találtam itt egyet de azt nem tudom megnyitni alöre is köszi a helpet
  • Fritz Von...
    Én három hajót buktam emiatt. Ez jóü lenne, ha megoldódna.
  • a.carkey
    Nem ver le, de tény, hogy nem egy Invincible ár. Mondjuk érdemes-e writ nélküli Alexander kivételével bármilyen nem 1st Rate SOLt építeni?

(Szerintem nem, de majd elválik.)
  • karesz115
    Tiltakozom! Nem rinyálni akarok! Nem azért számoltam ki, hogy mennyibe kerül a cucc, hogy panaszkodhassak, hanem mert érdekelt. Nekem is tetszik, hogy a legjobb hajók ilyen nehezen elérhetőek, és csak a legleleményesebb gazdálkodók juthatnak hozzá, és ők is csak kemény meló árán. És az is tetszik, hogy így legalább nagyon kevés ilyen hajó lesz, és nem mindenki ilyennel furikázik föl-alá (a történelmi adalékodhoz mérten).

Amitől én inkább félek az az, ha mondjuk például csata közben ledob a szerver, és emiatt veszted el a hetek/hónapok kemény munkájával megszerzett hajód. Engem átlagosan 2-3 óránként egyszer ledobott a szerver. Kábé 3-4 hajóm vesztettem el emiatt. Ha suta vagyok, és emiatt lövik ki a hajóm, akkor spongyát rá, megérdemlem. De ha így önhibámon kívül vesztenék el pl egy invincible-t vagy bármi mást, amit azért nem egyszerű összehozni, elég igazságtalan lenne. Nelson-t nem fenyegette az a veszély, hogy elszáll a nete...
  • Kurfürst

Oké, de mennyibe kerül a klasszikus 74-ágyús Third Rate? Ami azért úgyanúgy lever bármely más Class hajóját szvsz..
  • a.carkey
    Még a Lambada is csak most kerül majd be, player destroyerek sincsenek bent, szóval a Halálcsillag majd az SWG2ben várható, ha várható ...
  • a.carkey
    *Kalóz Pirate Pommernen lazán elveri ...
  • a.carkey
    Az oké, de ennek a játéknak kb. annyi a történelemhűsége, mint a Gladiátornak. Volt ilyen, meg volt olyan ami itt is van, de mégis teljesen más volt az egész, mert ugye itt a "balance"-ra törekedtek ...

Elég, ha az ember megnézi a mexikói városokat, vagy az erőviszonyokat a térségben (1.Kalóz, 2. Brit, 3. Francia, 4. Spanyol LOL - majdnem pont fordítva volt még 1720 környékén is!)

Ha tényleg úgy gondoljátok, hogy azért fél év egy SOL, hogy minél történelemhűbb legyen a game, és nem azért, hogy minél több lóvét gomboljanak le az emberről minél rövidebb idő alatt, mert hiányzik a tartalom hosszútávon, akkor gondoljátok ezt ...

Mellesleg egy Invincible First Rate korábban sem 2 hét volt, mert ugye le kellett gyártani, rare volt a recept hozzá, kellett hozzá 80 royal, el kellett érni hozzá a szintet, mert a navyk, akik megvehették L30 után tudtak csak royalt lootolni és csak L40 után először beváltani.

Ráadásul egy navyvel L40ig fejlődni a legnehezebb és talán a legdrágább, mert egyszerűen irtó szarok a sima hagyományos skilljei.

Fejlődésben amúgy a privateer, olcsó fejlődésben a kalóz, viszonylag olcsón és korán megtanulható lövések minőségében a FT a legjobb, és bezony, sajna SOL nélkül irtó gáz a navy, sőt, amíg nincs Valiantja minimum, egy kalóz is lazán elveri ...
  • Fritz Von...
    De jó, hogy ezt leírtad, pont erre gondoltam én is korábban. Egy ilyen hajó egy egész nemzet összefogásának és termelésének eredménye. :)
  • Kurfürst

Jó, akkor most egy kis történelmi adalék. A HMS Victory (100 ágyús first rate, Nelson zászlóshajója Trafalgarnál) 6 évig készült, és valami 65 000 fontot kóstált - mostani pénzben mérve olyan 20 milliárd forint.. Az angolok az egész 18 században valami tíz első osztályú sorhajót építettek.

Ehhez tessék mérni... Ez a "miért nem lesz First Rate-m 2 héten belül" dolog kicsit arra emlékeztet mintha a SWG vki azon rinyálna hogy miért nincs Halálcsillaga, meg milyen könnyen szétlövik a Lázadók..
  • cain
    amik tuti nem lesznek.
  • karesz115
    Lehet, hogy bármikor elfoglalhatják, de azért ennek szerintem elég csekély az esélye. Hogy meg lehessen csáklyázni egy hajót, az függ a hajó szintjétől, sebességétől, páncélzatától, csáklyázás ellen bónuszt adó tápoktól és a legénység számától (ahogy én észrevettem). Tegyük fel, hogy sikerül a kalózoknak szétlőni egy invincible vitorláit, és jócskán megbontani a páncélzatát (már ugye ennek sincs túl sok esélye:D). Akkor jön a vívás. Az incincible-nek 825-ös a legénysége. Az eddigi legnagyobb legénységű kalózhajónak (legalábbis amit láttam) így is csak kábé a fele. Tehát ha egy kalóz neaggyisten megcsáklyáz egy Incicible-t, még mindig el kell bánnia egy 50es navy-val, és kétszeres túlerőben lévő legénységgel. L50 alatt egy kalóznak szrintem esélye sincs elfoglalni egy ilyen monstrumot, és L50-nel is csak csekély.

Egyszerűen aki nem akarja így elveszteni az Invicible-jét, az max csak csapatban járjon PvP-zni, vagy inkább használjon erre a célra másod, vagy harmadosztályú csatahajót.

Egyébként a kalózok bármilyen hajót használni tudnak, amit elfoglalnak? Ez durva! Épp nézegettem a skilljeiket. Még olyan is van, amivel -60% az adó ellenséges kikötőkben. Ez még a freetradernél is jobb :S.
    Ja és port battle-ben tényleg nem csökken a durability, ha csobbansz? Ez jó!
  • a.carkey
    Ha nem lehetne a kalózoknak elfoglalnia, na akkor azt mondom korrekt a dolog, de legyártod, és a kis dögök meg akármikor elfoglalhatják, na az elég nagy szemétség. Anno úgy volt, hogy mindennel hajózhatnak, kivétel a SOL, aztán még sem így lett, mert jött a sírás, hogy azt miért nem tudják elfoglalni ...

Mert annyira hülye egy player sincs, hogy ha 3 dbje van a SOLnak, akkor 3x kilöveti (Port Battleben egy menetnél ugye nem vész el a DB), max. csak PBre használja, de egy kalóz, szar sem csinál, 10 milla egy ship, és bármikor megszerezheti, ha pl. letámadja 6 másik kalózzal? Na ez a szemétség.
  • a.carkey
    Tört szerverek.
  • cain
    már az is elég nagy pofátlanság, hogy ezt bétában megcsinálta, de ha liveban is meg fogja, lesz majd pár /report és /cancel subscription, valamint lehúzó cikk különböző netes fórumokon/portálokon a dologról. de legalább lesz majd egy saját szervere, amin a spanjaival hajókázhat. lesznek ők 10en, meg párezer npc...
  • a.carkey
    Aztán jön egy eventen Rev és a kalóz bandája, és nem tudsz rájuk lőni, elvész az Invincible ...
  • karesz115
    Az adatok többésge persze a potbswiki-ről származik, ami már sok esetben a mostani állapotokhoz mérten is elavult, de nagyjából megmutatja, mennyire durva egy ilyenbe belefogni. Ha kijön a játék, kiszámolom pontosan, hogy mennyibe kerül minden, mikor milyen épületeket kell felhúzni, és ott miből mennyit kell legyártani stb. Mostmár csakazértis navy leszek, és minl előbb megpróbálok egy invincible-t összehozni, és azzal fogom végigkergetni az összes dev-et a Karib-tengeren
  • karesz115
    I_N_C_I_N_C_I_B_L_E E_L_Ő_Á_L_L_Í_T_Á_S_A

ANCHOR, LARGE: 8 (32Ingot-iron, 960 db)

BALLAST: 38 (200granit, 4800 db)

CANNON, LARGE: 62 (62ingot-brass, 610ingot-iron, 62logs-commonwood, 7440 db)

CANNON, MEDIUM: 28 (112ingot-iron, 28logs-commonwood, 1680 db)

CANNON, SMALL: 16 (40ingot-iron, 20logs-commonwood, 600 db)

CANNON, SWIWEL GUN: 4 (4ingot-iron + 120 db)

SULFUR: 20

WOOD TAR: 18 (40logs-fir, 1200 db)

HUGE SQUARE RIG: 1 (480db)
    Mast Section, Large: 4 (240v96 db, 96 logs-fir)
    Mast Section, Medium: 6 (180db, 48logs-fir)
    Mast Section, Small: 1 (15db, 2logs-fir)
    Mast Hoops: 57 (324 db, 60ingot-iron)
    Spar, Large: 4 (150db, 20logs-fir)
    Spar, Medium: 6 (150db, 20logs-fir)
    Spar, Small: 1 (38db, 5logs-fir)
    Rigging: 25 (50hemprope, 25oak-block, 200db)
    Sail, Large: 4 (1485db, 70hemp)
    Sail, Medium: 6 (445db, 10hemp)
    Sail, Small: 1 (105db, 10hemp)20
    Lignum Vitae Blocks: 10 (360db + 10lignumvitae)

SHIP PROVISIONING: 80 (2400db)
    Cheese, Common: 80 (1020db, 200maize)
    Fish, Cured: 80 (240db, 80fish-fresh)
    Hardtack: 400 (3000db, 1600wheat)
    Meat, Cured: 160 (1120db, 80beef/80game-animals)
    Rum: 320 (10320db,80oak-logs,80ingot-iron,800sugarcane)
    Wine, Common: 480 (7200db, 960winegrapes, 96oak-logs, 96ingotiron)
    Sack of Beans: 160
    Sugar, Refined: 80
    Wheat Flour: 400

32LINESHIP STRUCTURE BUNDLE: 20 (1.600.000 db)
    beam large: 2000 (30.000db, 8000 oak-logs)
    beam small 2800 (22400db, 5600 oak-logs)
    brass ship fittings 2000 (1.734.000db, 16000 ore-copper, 4000 ore-zinc)
    hemp canvas 2800 (42.000db, 5600hemp)
    hemp rope 2800 (20720db, 2800 hemp, 1120logs-fir)
    iron ship fittings 2800 (351120 db, 1120ore-iron, 560 limestone)
    lignum vitae blocks 2000 (72000db, 2000lignum vitae)
    logs, fir 2800
    logs, oak 2800
    logs, teak 2000
    oak blocks 2800 (20160db, 5600 oak-logs)
    planks-oak 2800 (12600db, 2800 oak-logs)
    planks-teak 2000 (18000db, 2000logs-teak)

COLOSSAL HULL: 1 (450 db)
    beam-large: 80 (1200db, 320 oak-logs)
    beam-small: 10 (80db, 20 oak-logs)
    brass-ship-fittings: 4 (4335db, 40ore-copper, 10ore-zinc)
    filling-frame-large: 42 (1260db + 420 oak-logs)
    filling-frame-small: 2 (45db, 10 oak-logs)
    frame-timber-large: 12 (1800db, 144 oak-logs)
    frame-timber-lignum-vitae: 3 (900db, 36lignumvitae)
    frame-timber-small: 2 (224db, 16oak-logs)
    iron-ship-fittings: 24 (3135db, 100 ore-iron, 100 limestone)
    keel-large 2 (450db, 40 oak-logs)
    Planks-oak: 110 (495db, 110 oak-logs)
    planks-teak: 20 (180db, 20logs-teak)
    Ship-stem: 2 (48db, 8 oak-logs)
    strakes-oak: 60 (396db + 60 oak-logs)
    strakes-teak: 15 (240db, 20logsteak)
    transom-large: 10 (150db, 40 oak-logs)
    transom, small: 4 (38db, 10 oak-logs)

Alapanyagok összesen:

ingot-iron 954 (51840 db)
    granit 200 (1200 db)
    ingot brass 62 (44268 db)
    logs-commonwood 110 (264db)
    sulfur 20 (?????)
    logs-fir 231 (36960 db)
    hemp-rope 50 (2450 db)
    oak-blocks 25 (540 db)
    hemp 8490 (25470 db)
    lignum vitae 2046 (368280 db)
    maize 200 (480 db)
    fish-fresh 80 (120 db)
    wheat 1600 (?????)
    beaf/game animals 80 (1280 db)
    oak-logs 23714 (170784 db)
    sack of beans 160 (??????)
    sugar-refined 80 (1440 db)
    wheat-flour 400 (1200 db)
    ore-copper 16040 (384960 db)
    ore-zinc 4010 (577470 db)
    logs-fir 3920 (62720 db)
    ore-iron 1220 (292800 db)
    limestone 660 (3960 db)
    logs-teak 4040 (??????)

Alapanyagok előállítása: 2.028.486 db
    Hajó alkatrészeinek legyártása, összerakása: 7.184.548 db

Összesen 9.213.034 doublon + a gyártó skillek megszerzése, épületek felhúzása, fenntartási költsége, és a mérhetetlenül sok előállítási idő
    És ezek után még a vaskos profit, hogy megérje végigcsinálni.
  • karesz115
    Kiszámoltam, és durván 10 millába fog kerülni egy invinvible legyártása ténylegesen. Ezzel azért tényleg túllőttek a célon.
  • Hunor1
    Anulu, én is be tudnék szállni kb 150K val...majd meglátjuk . De csinálhatnánk egy dilit is ! Mindenki venne 1 Yachtot és azt ki-ki feltápolná ahogy tudja, aztán indulhatna a kékszalag verseny --:-)) akár OS en, vagy belépve valami csatába , és ott rendezni egy versenyt ....
  • Kötéltáncos
    Engem simán beengedett a játék 10mp-cel ezelőtt.
  • a.carkey
    Nem tudom mi lesz a vasárnap, hétfőn, szilveszterkor bizti nem leszek fent, de ha vasárnap lesz buli, akkor vsz kb. 2-3 SOLt - ha marad a 300ks vételár - tudok venni, bár még egyszer kéne craftolni, amit szerintem holnap meg is teszek. Szóval ha lesz SOL, 300kért, akkor ha össze tudna jönni egy 6os SOL group az király lenne (ebbe szerintem 2 árával be tudok majd segíteni) mert egy fél évig nem fogjuk őket látni.

De erre még térjünk vissza!
  • Torzonborz
    kösz bár már mindegy mert tényleg nem enged be.
  • a.carkey
    Ugyanazon szerveren csak ugyanazzal a nemzettel indíthatsz karit. Más szerveren lehet más nemzetbélit is.
  • pedrohsi
    hehehe, SOE elkezdte lekapcsolni a bétát, nem is enged be, előfizetést kér lol
  • Torzonborz
    "talán a kalózokat leszámítva, amit egyszer úgyis ki kell próbálni"
    ezzel kapcsolatban : jól láttam hogyha az egyik oldalon indítasz karit akkor az össze többit is csak ott lehet ? csináltam volna kalózt de nem enged mást csak spanyolt mert már ott van 1 karim. ez kicsit fura bár vhol érthető is .
  • karesz115
    Az itt fórumozók többsége spanyol oldalon játszik, és szerintem az is marad. :) Az én Sid Meier effektusomat kompenzálja a spanyol zene és a foci. Először talán nekem is fura volt kicsit spanyol oldalon kezdeni pont a beidegződés miatt, de már annyira hozzászoktam, hogy képtelen lennék másik oldallal játszani (talán a kalózokat leszámítva, amit egyszer úgyis ki kell próbálni).
  • Fritz Von...
    RTL Klub: Kincses sziget!!! Tessék nézni, papagáj is van a kalóz vállán! :)
  • Blondy
    Szerintem ez valami rossz beidegződés lehet a spanyolokkal kapcsolatban. Nevezzük Sid Meier effektusnak :D

Anno c64-en hónapokig itottam a spanyolokat a piratesben. Jött a pc-s Sid M. clon ott is igázni kellett a sapnyolokkal. Aztán Age of sail, etc. Állandóan spanyol volt a főellenség. Ki a ráknak jut ezekután eszébe spanyol oldalt választani a POTBS-ben? Keveseknek ;)

BLONDYMISS - Band of the red hand (lvl33)
  • karesz115
    fórum helyett chat-et akartam írni:)
  • karesz115
    Boldog karácsonyt!

Ma az EU-s szerveren meghívtak egy society-ba. Ahogy látom, ez az erős játékosokat igyekszik tömöríteni (kb 20-30 tagja van eddig, és mindenki L20 felett, ami már jó szint, lévén hogy a Black Bart később indult el. Csak egy két L30 fölötti játékossal találkoztam, de ők valszeg éjjel-nappal játszanak.). Amúgy korai volt leírni a spanyolokat, mert nálunk mi vezetünk, utánunk jönnek a kalózok, és csak azután a britek (a létszámfölény ellenére). A britek eddig Port of Spain-t próbálták elfoglalni, de nem sikerült nekik. A kalózok Port de Paix-t, de nem sikerült nekik, viszont egy másik kikötőt sikerült (most nem emlékszem, hogy melyik). A spanyolok elfoglalták a britektől Belize-t, és most valamelyik francia kikötőt ostromolják Louisiana-nál, ami valszeg meglesz. Írkáltak is a fórumba elég rendesen, hogy menjenek minél többen NPC-ket bezúzni. Szóval EU-s szerveren is kevesebben vannak a spanyolok, mint a kalózok meg a britek, de úgy látszik nagyon jól szervezett oldal a miénk, és ha nem érne véget idő előtt az open béta, akkor szerintem az első győzelem is a spanyoloké lenne. Szóval ha kijön a játék, akkor érdemesebb lesz inkább EU-s szerveren tolni.
  • a.carkey
    Boldog Karácsonyt!