8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • alexklein1966
    2ik kalóz is bugyborékol. Egyenlőre még nem értem hogy a térképen hol is vagyok úgy értem nem jelzi az adott helyzetet.
  • yossarianHUN
  • alexklein1966
    Köszönöm a segítséget a következő csatát megnyertem kalóz hajó már bugyborékol.
  • yossarianHUN
    Na ja, csak ha neki még az első, alap hajója van, az egy árbócos, így sok értelme sincs a manuális vitorlának:)
  • gstup
    Gép által vezérelt egység.Non-Player Character
  • alexklein1966
    Mi is az az NPC?
  • gstup
    Mint kezdő egy másik kezdőnek. :) manuális vitorla használata kötelező! :) NPC-k ellen kell begyakorolni és gyakorolni és gyakorolni! :)

Erre ment: " hogy sose kerülj homlokegyenest szembe szélbe" :)
    Utoljára szerkesztette: gstup, 2016.03.18. 14:10:04
  • alexklein1966
    Köszönöm az infót. Sokat játszottam anno a Sea Legends-el a Sea Dogs-al Port Royall-al így többé-kevésbé értem mi a teendő
    de az első csatánál még azt sem tudtam mit kell csinálnom. Lőttem a hajó oldalát találataim is voltak később jobb lesz. Ezen a pici
    hajón kevés az ágyú és egy idő után már nem is töltötték be a golyókat. Az tiszta hogy jobb és bal oldal az is hogy milyen lövedéket
    használhatok és mi milyen célt szolgál stb... Valóban gyakorolgatni kell mert ez a játék is más. :)
  • yossarianHUN
    Csatákkal kapcsolatban, mint kezdő a kezdőnek: egyrészt figyelj arra, hogy sose kerülj homlokegyenest szembe szélbe (bal oldalt a kis hajó piktogramnál mutatja a nyíl, merre fúj épp a szél), mert egyből megül a hajó, és rohadt nehéz kibillenteni a holtpontról.

Másrészt ne a bal egérgombbal lőj teljes oldalsortüzeket, csak ha nagyon közel van az ellenséges hajó, és képtelenség hogy elhibázd. Inkább a space-t használva eressz el rá egy ágyúgolyót, majd azonnal less bele a távcsőbe a shift-tel, és nézd meg, hogy eltaláltad-e. Ha nem, mert fölé, vagy alá ment, akkor korrigálj a magasságon, és ereszd el a következőt, majd ezt is sasold meg, hogy hova ment. Előbb-utóbb be fogod lőni a megfelelő magasságot, és akkor szépen beledurranthatod a többit.

Próbáld meg a hajó oldalát lőni, abból is a legalsó harmadot, ami a legközelebb van a vízvonalhoz, de azért vigyázz, hogy ne vidd túlzásba, mert a vizet érő ágyúgolyók azonnal eltűnnek. Épp ezért az időzítés is fontos, ne lőj akkor, mikor látod, hogy egy nagyobb hullám kitakarja a célpontot, mert csak a tengerfelszínt fogod kapálni.

Ha az ellenség a seggét mutatja neked, akkor nehezebb eltalálni, mert kisebb célpont, de azért mindenképp érdemes rá elereszteni egy-két lövést, mert ha sikerül betalálnod a tatba, durva pusztítást végez a hajó teljes hosszában végigpattogó ágyúgolyó.

Ha minden lövést eleresztettél, és töltik az ágyúkat, de az ellenséges hajó már fordul rád, és készül a tüzelésre, próbálj szembefordulni vele, HA ez nem jelenti azt, hogy széllel szembe kerülnél. Így kisebb célpontot nyújtasz, és az áramvonalas hajóorról hajlamosak is lepattanni az ágyúgolyók.

Ezek azok a dolgok, amiket tapasztalatból, meg segédletekből eddig kimazsoláztam, bár még én is kezdő vagyok:) Ezeknél egy magasabb szintet képviselnek a profibb manőverek, vitorlaállításos fordulók és hasonlók, de ezeket még én is csak most kezdem puhatolni, és szerintem ezek olyasmik, amiket mindenki tapasztalatból tanul meg egy idő után.
  • alexklein1966
    Próbáltam kevés sikerrel. Egy kalóz hajót kellett volna lebírkóznom sajnos nem tudtam megcsinálni. A csatákat is szokni kell még. :)
  • Torzonborz
    Vegyél fel missiont a kezdő városban és csináld meg.
  • alexklein1966
    Sziasztok!
    Böngészgetem a játékot. A kereskedelem kezd megvilágosodni de azt látom hogy nincs aranyam. Kvázi vásárolni nem tudok
    ebből egyenesen következik hogy eladni sem. Pillanatnyilag nem tudom még hogyan tovább. Mikor is tudunk egy csónakban evezni? :
    Alex!
  • alexklein1966
    Értem. Akkor megpróbálom a Holland lobogót nagy bajom nem lehet. :)
  • Califa
    Szerintem még itt az elején gyere át Hollandnak,mert Britt lobogó alatt nehéz lesz fejlödnöd ha nincs olyan közösség akivel tudsz komunikálni normálisan. A teamspeak pedig jelentős elöny. Vagyunk egy páran akik néhány napja kezdték szóval egy "csónakba" evezünk.
  • alexklein1966
    Sziasztok!

Igyekszem megfelelően értelmezni amit angol nyelven írnak. Halkan jegyzem meg nem vagyok már 20 éves
    és a Piratesen nőttem fel (Sid Meier) Nem is játszom más játékkal csak és kizárólag hajós programjaim vannak.
    Ergo fogalmam van a dolgokról ugyanakkor ez számomra teljesen új és ezért gondoltam talán egy kis segítség
    jól jöhet minden kezdő számára. Angol lobogót választottam kvázi körülményes lehet a segítség nyújtás. :(
    A legfontosabb amit tudni szeretnék az a kereskedelem. Hogyan miként és hol tudok árukat felpakolni a hajóra
    a kikötőn belül. Ha van 1-2 kép mint illusztráció szintén hálás köszönet. :)

Alex!
  • yossarianHUN
    Itt egy link, amit esetleg érdemes lenne berakni a fejlécbe. Világosan és jól foglal össze több témát is. Alap dolgok, mint hajófajták, ágyúfajták, lövedékfajták, aztán irányítási/vitorlázási fejtágítás, manőverek, illetve harci tippek, meg leírások a legénységgel kapcsolatban.

Tips and tricks
  • Torzonborz
    Magyar nyelvű leírás nincs, bannerben vannak linkek+hivatalos fórumon van guides szekció+steamcommunity oldalon is vannak turorialok. Ezeket érdemes nézegetni.
    Ha valaki hollandusnak áll annak tudunk segíteni, ts-en vagyunk esténként.
  • alexklein1966
    Sziasztok!

Először is mindenkinek szép estét. Szeretnék Tőletek segítséget kérni. Megvásároltam a játékot de jelenleg még
    fogalmam sincs mit és hogyan kell csinálni. Gondolok itt elsősorban a kereskedésre valamint a későbbiekben a csatákra.
    Ha közvetlenül nem is kapnék beérném egy kis útmutatással is hol tudok szigorúan magyar nyelven utánanézni.
    Nagyon szépen megköszönöm a segítséget.

Alex!
  • yossarianHUN
    Ja és a botos misszióknál több szajrét hoznak a PvP csaták, vagy csak természetükben különböznek?
  • yossarianHUN
    Sziasztok, még újonc vagyok a játékban, így még csak most tapogatom ki többé-kevésbé, mit lehet és hogyan csinálni a játékban, de felmerült bennem pár kérdés.

Csinálgatom a portokban felvehető PvE missziókat az első, alap kis hajómmal (basic cutter), amikben egy botot kell levadászni. Ezek egész jól fizetnek, de tudtommal életképes taktika a rivális nemzetek NPC kereskedőhajóinak fosztogatása is. Ez hogy megy? Gondolom ellenséges felségterületre kell hajózni hozzá, de tartok tőle, hogy ilyenkor pillanatok alatt belebotlanék valami ellenséges playerbe, aki azon nyomban elkenné a számat.

Mik a szintkövetelmények a különböző osztályú hajókhoz? 6th rate-ekhez hányas szintűnek kell lenni?

Láttam, hogy a hajókat lehet sima, és permanent upgrade-ekkel fejleszteni. Ezek mit takarnak?

Csatában a kép jobb alsó részén található gunnery, survival és repair gombok mire valók? A nevükből tudok tippelni, de a gyakorlatban nem tudom, hogy működnek.

Nem konyítok sokat a vitorlázáshoz, de arra már korlátozott ismereteim mellett is rájöttem, hogy ha csata közben széllel szembe állsz, az totál "leülteti" a hajót, és baromi nehéz ismét mozgásra bírni (végül is logikus). Jól sejtem, hogy ezért a dogfightok közben érdemes elkerülni a széllel szembe fordulást, vagy ha mégis, akkor viszonylag nagy sebességnél, és egyből továbbfordulva érdemes megkockáztatni? Ha már mégis benéztük, hogy lehet a leggyorsabban ismét mozgásra bírni a hajót?
  • gezmo
    En is hezitaltam, de nem bantam meg.
  • Califa
    Én ugyan igy voltam 1 hónapot filoztam rajta, de igéretesnek tünik,(nem bántam meg hogy megvettem) Egy játékot a kezdéskor megvenni mindig nagy elöny.Ahogy tellik az idő már veterán leszel az akkor (hivatalosan kiadott) játék megvásárloival szemben.E mellett jó a csapat,segitőkészek .Minél többen vagyunk annál ütöképesebbek leszünk:) Szóval vedd meg mihamarabb.Pláne annak tükrébe hogy, amikor már nem fejlesztik, boritékolható a játék árának megemelése is.
  • Torzonborz
    Hajhó, sajnos nincs. :(
    Ha játszottál a Potbs-al és tetszett +szereted a pvp-t akkor érdemes megvenni bár szem előtt kell tartani, hogy még alfa a játék.
  • Ryleh
    hey,ebbol van trial verzio,vagy valami hasonlo mielott megvennem?
  • MarkBlade
    Beírtam ezt is a fejlécbe!
  • Hunor1
    turul.realhistory.hu
    pass: turul
  • Califa
    Milyen TS cimen (és jelszóval) tudnék csatlakozni a Magyar N.A. csapathoz ?
  • Hunor1
    ha ez így kijön akkor mindenkinek KÖTELEZŐ lesz feltenni az extra hammock-ot, mastercraftosat . sőt a marinest is.
  • Hunor1
    ezt olvassátok át, ebben a topicban van leírva hogyan akarják megcsinálni az új crew menedzsmentet (esetleg aki jó angolból idelökhetné a magyar változatát)

crew menedzsment
  • Califa
    köszi a gyors válaszokat !
  • Gilmoor
    Sajnos a gyakorlat az, hogy ritkán látogatott kikötőket kell felkeresni a nyereséggel kecsegtető alapanyagokért. Talán az egyik legpraktikusabb, ha trader lynx-el indul neki az ember, nehéz elkapni - játékosok feltételezhetően ritkán próbálkoznak az elfogásukkal, minek-után az egyik leggyorsabb hajó jelenleg.
  • gstup
    Egy példa:Willemstad alapból "generál" oak log-ot.Azt te megveszed a shopban és tudsz craftolni oak framet vagy ballastot stb. ami kell a hajógyártáshoz.Vagy utána eladhatod,mert nem mindenki csinálja azt hogy "összerkja" az iron ore-t a coal-al(vagy black stone-nal,már nem tudom hirtelen) hogy kapjon belőle ingot iront.

Szóval van craft meg kereskedelem.Aki ezt a részét szereti,szerintem el fog boldogulni vele és még tetszeni is fog neki! :)
    Utoljára szerkesztette: gstup, 2016.03.04. 14:24:16
  • Gilmoor
    Nincs lehetőség alapanyagok termelésére .. egyelőre. A kereskedelemről annyit érdemes tudni, hogy a városok egyes termékeket termelnek, más termékeket fogyasztanak. A megtermelt javakból óránként emelkedik a készlet, ami befolyásolja az aktuális árfolyamot. Megrendeléseket és ajánlatokat lehet elhelyezni (contract), ezeknek költségük van. Nem csak hajókat lehet felajánlani eladásra, hanem termékeket is. A termékek beszerzése vagy vásárlással, vagy "kalózkodással" szerezhető be. "Kalózkodás" alatt azt is értem, ha egy a nemzetedhez tartozó (NPC) kereskedő hajó neve alatt azt látod contraband goods, az csempész árut szállít. Az ilyen hajót, ha sikerül elfoglalnod (boarding) akkor a rakománya lefoglalható. Többen tudni vélik, hogy a hajó rakománya gyakran a közeli kikötő produktumával megegyezik. Ha egy hajó olyan kikötőből indul, ami például aranyat termel, nagy a valószínűsége annak, hogy találsz rajta aranyat, mint szállítmányt. Azt nem tudom, hogy ez mitől csempészáru. Ettől eltekintve jó móka és szórakozás, valamint jó bevételi forrás.
  • Califa
    A kereskedelemről az alapanyagokról,azok gyártásáról semmit nem találtam. Vagy nincs is,és csak a pvp-re van kihegyezve a game?
  • Lockheed
    Bocs, hogy ma ilyen sokat írkálok de volt egy kis időm melóban és próbáltam olyasmikről írkálni ami a játékkal most ismerkedőknek hasznos lehet. Sajnos ezek szinte csak angolul (és oroszul :D ) elérhetőek de sok helyen vannak ábrák is és azok segítségével, minimális nyelvtudással is ki lehet találni mi és hogyan működik.

Sajnos ez esetben ez nem igaz, mivel ez egy vidi itt azért nem árt érteni miről beszél a srác. Jópár ismertebb NA youtuber (Steelsandwich, Oleg, RamJB, SideStrafe) csinált hasonló vidit de Bismarck szépen artikulál így talán könnyebb érteni miről beszél . RamJB pl spanyolí igen erős akcentussal beszéli az angolt és ráadásul sejpít is. :D

Ágyúkról, célzásról, ranging shotról, heelingről, ágyúk típusairól, lövedékek típusairól rakingről van benne szó. Nagyon hasznos dolgokra világít rá. A video a Sea Trials idején készült ahol még nem volt rolling bradside (vagyis volt de csak a random) és nem mutatta melyik ágyú fog lőní így sokkal nehezebb volt a célzás. Viszont kiváló fightok voltak. :D De szép is volt mikor még a Surpriseon 12 és 9 fontos ágyúk voltak :)

o7
  • MarkBlade
    Beraktam a fejlécbe a linkeket az ágyúk és a vitorlák kezeléséről! Innen könnyeben elérhető és nem kell visszakeresni sokat.
  • Lockheed
    Nincs mit. Azt elfelejtettem mondani, hogy a távolság beállításánál (főleg fleet fightban ahol mindkét oldalt lehetnek hajók így más távolságra fogsz lőni) az "Unlocked Sector Focus Auto" beállítást érdemes használni. Ez gyakorlatilag az ágyúk összetartását állítja valamennyire. Tehát ha 100m-re lockolod az ágyúkat akkor olyan szögben fognak lőni, hogy egy ilyen távolságban lévő targetet eltaláljanak. Az unlocked ezzel ellentétben nem fix, próbál úgymond fókuszálni a célra. Ez extrém rövid és hosszú távra ugyanúgy nem az igazi, mint a fixed beállítás de minden más esetben sokkal használhatóbb... Pl. 150m-re tőled van egy kisebb hajó amire lőni akarsz. Ekkor egy nagyobb testű hajó elején és végén lévő ágyúk simán ellőnek a kisebb hajó előtt és mögött, viszont ha ez jól van beállítva akkor akkor elfordulnak úgymond "összetartanak" kicsit így képesek lesznek eltalálni a célt.

KÉP

Itt tudtok ilyesmiről kicsit bővebben olvasni. :)
  • Jockey
    szuper írás, köszi a linket is.
    carronade-l igazad van teljes mértékben, a frissen vett zöld cerberusomat így darálta be egy pirate snow.
    Megjegyzem én casigua környékén farmolok, ott sok enemy nincs, de tény egy forróbb zónában carronade hazárdjáték.
    Ha nem számít annyira a gold income, akkor nyilván jobb a medium vagy long, de pénzbe mindenképp szarabb a javítás miatt sztem
  • Gilmoor
    NPC nek nincs rangja tudtommal. Tehát nem látsz kapitány stb. feliratot a neve előtt.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2016.03.01. 11:49:13
  • Dagohun74
    Még egy kérdés. A rá klikkelek egy hajóra akkor kicsit kuszának tűnik hogy most játékos vagy npc. Miből lehet megtudni pontosan?