8959
WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép
HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
-
#2638 Én a részemről akkor historical szerver és spanyol oldal. :)
-
#2637 Gyerekek, még van szerver! :)
PvP aki online? -
#2636 Historical szerverek közül menjünk akkor az egyikre.
Spanyol oldal jó lenne, már csak az elhelyezkedése miatt is.
DE!
De hidd el, mi "eldöntjük", hogy hová, eltellik 1 hónap, lejön az első cikk vmelyik magyar pc újságban, megjelenik 20-30 ember aki mindig is erre vágyott (csak fogalma sem volt, hogy eddig ez létezett), és elmegy kalóznak, persze más szerveren, aztán csinál egy honlapot, aztán még jön másik 30, az brit lesz és kalóz, mert mindig is erre vágyott, aztán még 100 aki megnézi a szerveren ki éppen akkor nagyonerős és az lesz. Aztán jön egy másik ember aki elcipeli a jónép felét és az újakat más szerverre, mert a Náncsi nénikéje Új-Zélandon ott játszik, stb, stb.
Szerintem ami szeretnél lenni, válaszd azt, mert ez a végéig úgyis változni fog, és sok magyar lesz, aki ki fogja próbálni. Ha te kalóz akarsz lenni, azzal azonosulsz, ne légy spanyol vagy francia csak azért mert más is az és hív. Magyarok vagyunk, a fent említettek mindig így voltak, így lesznek az MMOkban.
A szervert valóban historicalnak javaslom én is, de tuti telített lesz, stb. erre készüljetek fel. És az ilyen EU szervereken sok a brit és a kalóz, ami szerintem nem rossz ha más magyar is jön játszani.
Aki megszerette a spanyolokat ingame, az jöjjön oda, aki nem, az ne. De a szerverben tényleg megállapodhatánk.
Ja és van diplomacy skill. Localba vagy Areaba beírsz valamit magyarul, aztán ha valaki ugrik rá, elirányíthatod az sg.hu ezen topicjába.
Előbb-utóbb úgyis lesz hivatalos magyar oldal, szóval még csak most kezdődik.
A bétás gárdával jó lenne együtt nyomni, de kérdés, hogy ki mit akar. -
#2635 Ahogy látom, itt szinte mindenki spanyol oldalon szeretne lenni, tehát ez nagyjából el is dőlt.
A szerver ügyében meg vagy EU, vagy US szerver. US szerverre tuti odafigyelnek, EU szerverre nem biztos. Viszont ha lesznek eventek, akkor jobb lenne saját idő szerint. Szóval ez egy kicsit zsákbamacska.
-
Rushmachine #2634 srácok ,akkor most itt a fórum keretein belül megkéne dumcsizni melyik szerveren leszünk és melyik oldalon ,nekünk cimbivel mindegy,de szeretnénk egy massive magyar klánba tartozni.Mi benne vagyunk a 4-5 fős portyázós kalóz megoldásban is,+ az épített 20-30 fős nagyguildben is,csak szeretnénk jövöképet látni a gémben,mert az a pléjerektől függ,a gémet meg ugy is fejlesztik újabb dolgokkal,amivel ott tartják az embert,szóval az mindegy.De ez így ebben a felállásban alapjátéknak perfect.Nagyon komoly hardvore PVP ... :D
R
-
#2633 Nem Hunorral, sorry, Fritzel ... -
#2632 Engem 6an (britek)támadtak meg az előbb, mikor kitettem a lábam Havannából, pedig nem is akartam. Röhej, de ez az egyetlen port talán, ahol "pont" nem tudsz visszamenni. Persze 6 vs 1. 1 Prince és 5 Pommern. A Princet kezdtem el bontogatni, de felértek a Pommernek, és szétszedtek.
Megjegyzem ez a 84 mp ami alatt az Invincible betölti a main ágyúit, kicsit sok ...
Mi ketten voltunk Hunorral, és rámentünk egy solo kalózra, de otthagytuk, persze miután szétlőttük, de nem süllyesztettük el. Bezzeg a britek ... -
Hunor1 #2631 Tegnap sajna csak éjjel értem vissza pvp-re. Már nem volt fenn senki a mieink közül. Kénytelen voltam másokkal gruppolni, vagy szólóztam . Most láttam mi az amiről Carkey "pofázott" itt (sorry Diego)annyit..hogy lehet 1 szinte elérhetetlen (liveon) Invinciblét 1 percen !!! belül elveszíteni... Valamit majd ki kelleni találni a deveknek erre.Pl ha valaki szólóban van, nincs gruppéban akkor NE ugorhasson rá 4-5 patkány..minimum csak gruppe harcolhasson gruppéval.( mondom, invincible seperc alatt elvérzett 3-4 pommerntől..)
/ ANulu, csináltam képeket a nagy navy hajókról, solokról, Wenden, Prince, Triumphant, Trinity, Invincible , Vailant, és defiant , Pommern kissebb fregattok . Csak én nem vagyok itt fizetős tag, nem tudok nagy képeket feltenni . ha küldenél valami privi címet akkor elküldenék képeket Neked, majd te feldobhatnád ide /
Hali -
#2630 jaja bujjék a valagatokba egy SOL :D na megyek is lassan piálni. -
Hunor1 #2629 BUÉK MINDEN MAGYARNAK ! :-))
-
#2628 BUÉK! -
#2627 BÚÉK mindenkinek! :) -
#2626 Jaj. :P -
#2625 *csatákba - instance! -
#2624 Ez a 20-30 fő most kevésnek (soknak) tűnik, de lesz ennyi magyar, kérdés melyik szerveren?
Szerintem ha van 6-8 aktív, legalább hétvégenként játszó tagja a guildnek, már nincs gond. Ha 12, az a legjobb. Annyi lesz. Sajna a csatákba max. 6 mehet be. Ez van. Ha nincs legalább két groupnyi emberke, már rossz ha pl. 8an vagyunk.
Kb. tudom, kiszámoltam mit-hogy kéne egy SOLhoz, de a megépítése úgyis fél év múlva (20 milliós bank számlával) lesz elkezdhető, addig szépen gyűjteni kell a pénzt.
VISZONT, ha durván egy player a fejlődése során, legyen az egy sima, lassabban fejlődő átlagplayer, kb. 700kt tud küldikből, OS lootból jelenleg kitermelni (szerintem emelnifogják az OS moneyt ...), szóval 700kval számítva, HA másra nem költ a player, akkor cirka 160 1st 2nd rate SOLt tud építeni a szerver populáció, tehát a mindenki SOLlal jár dolog nem fog megvalósulni. Ebből szerintem a legkifejlettebb szerveren lesz MAX. 100, de inkább (a sok alt miatt) 50 SOL ... És ez vsz úgy fog megoszlani, hogy Francia 20, Spanyol 20, Brit 10 (ők vannak a legszarabb helyzetben, de ők is vannak a legtöbben national sideról ...). Ez a végére max. úgy módosulhat, hogy 25 Francia, 25 Spanyol, 13 Brit, és 4 kalóz SOL (ismerve a nemzeteket). A legtöbb Trinityből lesz, aztán Invincible és Prince. Mást nem fognak építeni. (De ezt a tapasztalat mondatja vele csak, nem tények, szóval meglátjuk. -
siedrenn #2623 igen,elég valószínű,ha neked a halifax sol,akkor sok sikert vele...
kthxbye -
#2622 Jaja, a lvl1-es Halifax SOL a legélvezetesebb. -
#2621 A privateernek a legjobb hajó perpill a Pommern MC frigate. A sleek gyorsabb és fordulékonyabb valamivel, de egyúttal jóval gyengébb is.
Az MC Pommern ágyúi elég erősek, itt is kb 3-4 sortűzzel vége egy ellenséges 40+os hajónak. És nagyon mozgékony. Igaz, hogy ez writes, de kemény azért. :)
-
siedrenn #2620 Ez a SOL kb ugyanolyan,mint EVE-ben a capital hajók. Bazinagyok,bazidrágák és bazira nem érnek semmit 1edül:)
amúgy délelőtt megvolt az első frankó kis pvp-m, 'Prince' 1st rate-el elpáholtam nagyon keményen egy Invi-t:) büszke is voltam magamra:)
amúgy minél kisebb a SOL annál élvezetesebb vele pvp-zni,bár ez csak szvsz. -
#2619 Ha két SOL van, nem feltétlenül. Ha 6an mennek rád, és nincs kedved elmenekülni, na akkor ugyanúgy kinyírnak, mint bárki más bármilyen hajón. -
#2618 Conquest.
Pontokat kell termelned, hogy egy-egy várost betegyél pirate pvp, majd pvp területbe és csata legyen (civil dolgokkal is lehet contentet generálni, de nem érdemes).
2nd Rate hajók.
Reménytelenek! El kell felejteni őket. Bár mozgékonyabbak, és a Trinity jó lehetőségnek tűnik - szerintem nem éri meg pénzt pocsékolni rájuk.
1st Rate hajók.
Jelenleg NEM ÉRI MEG GYÁRTANI ŐKET, mert 2DB-jük van és ezért szinte csak mutogatni jó őket, mert nagyon jó pvp csapatnak kell lenni, hogy az ember ki merjen vele mozdulni. Pozitív irányba változtak páncélzatban, tűzerőben, pontosságban, bár pont a speedjük szar volt. De turbózni lehet őket, és ha nem láma az ember, a büdös életben nem lövik szét azt, max. boardolják.
Nation.
A legtöbben kalózok lesznek, ez bizti, aztán jönnek majd a britek. Végül a franciák-spanyolok.
Classok.
A kalóznak lenni olyan, hogy alig kell hozzá tulképpen bármi. Fejlődni ő tud a leggyorsabban, hajóra sem kell sokat turbózni, hisz gyorsan tud captured hajókkal fejlődni, csak outfittingre, coarse-ra és lőszerre kell költened, esetleg L50nél érdemes egy tényleg jó hajót venni, majd utána lenyomni az összes küldit a loot és a pénz miatt (ezt egyébként mindenkinek javaslom, mert L3tól CSAK OS-en érdemes fejlődni!, a többi pénz és időpocsékolás!). Aztán ha megvagy L50el, akkor érdemes venni egy writes hajót. Szarul jön neki a lóvé. (Neki a legszarabb!) Jók a refit-class hajói! Nagyon is, és olcsón kihozhatók, plusz a Pirate Pommern az első komolyabb SOLok megjelenésig erőteljesen a tengerek ura lesz (legegyszerűbb összehozni!). L15től szólózhatja a szimpla L45-ös hajókat, amik 350 xpt adnak 3 perc alatt ... Bármilyen hajójuk lehet, ha elfoglalják, viszont azt használva állandó pvp iconjuk van, bármikor támadhatóak. Geciségnek érzem azonban, hogy egy akár évekig készített SOLt is elfoglalhatnak. Vsz belőlük lesz a legtöbb. Talán a legunszimpibb class az ők!
Navyként iszonyat szarok a harci skillek a többi classhoz képest. Van pár jó carrier skill, de nevetséges az az időtartam ameddig adnak bármit is ... Baromi sokba nem kerül a fejlődése a refit hajók miatt, és neki is csak felszerelést, puskaport, ágyúgolyót kell venni. Iszonyat lassan jön vele a pénz! Az L45 Reason-tól viszont már nagyon erős, bár igazán csapatban eredményes és lesz ő a tengerek királya, különösen, hogy L45nél már hozzájut a szinthez tartozó refit-class hajójához ami egy tubózott Mordaunt. A Lancertől (L15) már simán és gyorsan lehet az 1 (néha már a 2) hajóból álló L45+ hajókat is szólózni vele (3 perc egy hajó/3 perc 350XP). NEM ÉRDEMES VELE KEZDENI A JÁTÉKOT, mert jó SOL nem lesz egy ideig, a Privateer meg sokkal jobb pvpben. (Persze akinek az Alexander vagy a Mordaunt jó SOLnak számít, arra nem vonatkozik az előző állításom ...)
A privateernek jobb skilljei vannak, mint a navynek, de gyengébbek, mint a kalóznak. Itt is refit+hajó előny van, és érdekes, de talán a legjobb national class L50ig, mert utána kész, és veheti a normál hajókat ő is. De a legjobb lootokat és pénzt viszont ő hozza, szóval aki egyszer SOLt akar építeni, na annak kell egy pénz és lootkereső privateer toon is. Simán elintéz már az refit-classos L35-ös hajójától (Discovery) kezdve bármilyen 3-4 hajóból álló convoyt is soloban így iszonyat gyorsan tud fejlődni, ehhez még a jó skilljei is segítik. Nationalként a legegyszerűbb vele a fejlődés, viszont ritka szar a hajókinálata L50 után (kivették ahogy néztem tőle a destroyer frigateot).
Freetrader. Ő csinálja a pénzt, vele érdemes gyártani, szállítani, viszont harci hajókban L50ig hiányt szenved, viszont!!! ő az egyetlenL50 class a navy mellett aki hozzájuthat nem writes überhajóhoz (MC Oliphant). Harci skillekben IS brutál! 1 perces cooldownja van a 40% plusz damage-t adó lövésére és van egy másik 1 percig 40%os damaget adó! lövése, ami egy fordulással tulajdonképpen két 40%os sortűznek felel meg. Ezenkívül rakat és nagyon jó modosítói vannak más harci skilljeire, és tényleg nem boring vele harcolni, bár boringabb a sok hülye ötlet miatt, amit kitalált neki az FLSes agytröszt (turninghez rum kell, szereléshez - ami másnak ingyen van - hemp canvas és oak plank ... ), mint volt és "elég" drága ... Viszont tényleg jók a carrier skilljei (sőt brutálak). Hajói viszont nincsenek harcra, mégha ezt el akarják velünk hitetni is ... A normál van hoorn már alkalmas L45+ hajó elleni szóló harcra, de nem érdemes venni, mert ahhoz képest drága és jobb nála a lexi 5 szinttel feljebb. A L21es Ppostillionen Frigate viszont már minden L45+ elleni hajó ellen jó, sőt, L50SOlt is ki lehet vele lőni ami IN MISSION feliratot visel. Természetesen csak OSen szabad vele IS fejlődni. Minden küldijét kerülni kell! Pre Launchnál neki kifejezetten jó lesz az L20 cap jópár hétig, mert akkor mindent szép lassan és rendesen el lehet vele végezni, lesz vele idő mindenre (gyártás, lepakolás, szállítás, stb.) Az L21 Postillionen után a következő hajó neki a Stralsund, ami már biztosabb védelmet ad, merészebbnek lehet vele lenni OSen (2 hajó, néha 3), de MC Stralsunddal már bármelyik L40+-tól L45-ig való 3as konvoj szólózható vele, az L37 Defianttal pedig már bármelyik L45+-os group is 4 hajóig. (A Defiantot viszont akár ki is lehet hagyni, mert inkább add el 110kért!) :) A Deliveranceot viszont azonnal - ha eléred az L43-t - meg kell építeni vele, vagy venni ha van olcsón, sőt érdemes többet csinálni belőle, mert nagyon jó hajó, és JELENLEG large hull és rig kell hozzá, pedig HUGE hajó!, szóval mint egy cerberus, csak 200kt ér ... :) A freetrader legjobb tulajdonsága, hogy nem kell venni hajót vele, ha meg is tudja építeni :). Alapvető elv: csapj le vele az elején a large ship construction, naval ship construction planekre, majd ha vannak akkor a többi hajóépítéssel kapcsolatos tervekre is. Ha ez megvan, menni fog a bolt, csak tartani kell az árakat, nem szabad hagyni, hogy más olcsón vegye meg a cuccaidat. Nagyon sokáig életben lehet vele maradni harcban! És ugye a Couronneal nagyon ütősen lehet Port Battleben használni a classt (nem SOL, de a legpáncélozottabb, legerősebb hajó a jelenlegi hajók között, 2000es a raktere és viszonylag! egyszerű megépíteni is a többihez képest). 72 ágyújával nagyon is erősnek számít, talán egy 3rd Ratenek felel meg kb ...
A writesek közül a legerősebb hajó az Invincible a navynek, a Pommern Pirate Frigate a kalózoknak, a privateernek szabadon választottan bármelyik a Pommernek közül (tökegyformák), a FTnek a Couronne.
A nem writesek közül a legerősebb a navynek a Reason vagy a Mordaunt ill az Alexander 4th Rate (ezek szinte egyformák), a privateernek az Interpid, a kalózoknak az Abaddon's Will Refit Galleon, a freetradernek az MC Oliphant.
A nem writes hajók közül extrákkal a legpáncélozottabbnak a Deliverance Heavy Frigateot lehet kihozni a mindenki által használtak közül és vannak 16 fontos ágyúi (iszonyat szép a hangjuk!), a nem writes classfüggők közül az Alexander a legjobb hajó! -
Rushmachine #2617 Természetesen a SOL + a barátai kizárólag csak kisérettel életképes,profi engerészek simán le tudják amortizálni,kisebb de gyorsabb mozgékonyabb hajókkal.Szerintem az ilyen nagy csatahajókat csak komoly guild szinten érdemes használni.4-5 playeres rambó csapatoknál hamar levadásszák.
R -
Rushmachine #2616 Blondy ezt én is tapasztaltam,hogy számít,hogy hol csatlakozól be a csatába,elöször mikor becsatlakoztam egy kaktív csatába,mindig túl korán nyomtam meg a gombot és a világ végére tett.Mostmár ha odafigyel az ember egész jól lehet vele taktikázni.
R -
#2615 SOl-t ma én is kipbáltam. van egy mondás ezzel kapcsolatban ami pont ide illik : "nem mindíg a legnagyobb a legjobb" s ez nagyon igaz. hiába überdúrva a sebzése ha 2 fregatt leszedi a vitorláit akkor utána lazán kivégzik. -
Rushmachine #2614 Azért jutott eszembe a 4-5 portyázós kalózosdi,mert szerintem nem lesz + a 20-30 fő aktív pléjer a komoly guild összerakáshoz.
A tengeri csatára visszatérve,ott + teljesen alap,hogy a líderre kell tapadni,de olyan helyzetekre gondoltam ,ahol van kihívás,sokkal magasabb szintüek ellen megy az ember és még ráadásúl túlerőben is vannak,ott nem nagyon lehet össze-vissza hajókázni,cimbikkel mi épített taktika alapján csináljuk,persze ez a szituáció során változhat ,attól függően,hogy mi történik a nyílt vizen.
R -
Blondy #2613 harcnál a spawn szerintem egész jó. Mentünk 5-en 1 elkapta feljött a két forgó hajó a körben (battle indicator). Ezután másik 3 haver nyil egyenesen oda és spawn a csatába. Na itt van az hogy tul mész a körön át az ellenkező oldalára és akkor klikkelsz bele a csatába. Nos ilyenkor pont a haverok ellenkező oldalán spanolsz be ergo ezzel elvágva a menekülési utvonalád az üldözött playernek. -
#2612 A harcoknál a "spawn" eléggé random, lehet befolyásolni, de azért volt már meglepetés... (2000 yard roxx).
Ezért ilyen szinten ez nem vészes. Egy a lényeg, mindig mindenki SZOROSAN a csapat vezetőjét kell, hogy kövesse. Nem kórica erre-arra, meg hopp láttam valamit. Amerre a leader megy, arra megy mindenki és akkor nagy baj nem lehet. -
Rushmachine #2611 Meg a korábbi kérdesemre visszatérve ,elsörsorban az a fő kérdés,hogy hányan leszünk,mert egy komoly flotta összeépítéséhez,4-5 ember vajmi kevés,ahogy így lejött az open bétából,nagyon party orientált a játék,a másik + az,hogy ilyen összetett manőverezős hajócsatáknál nem nagyon tudom elképzelni a random group-os összeállítást.Nagyon oda kell figyelni ki merről,hogyan manőverezik,mivel lő,mit stb stb...
R -
#2610 Van egy kis EVE is benne, valamivel több WW2online. -
Rushmachine #2609 Csak ezért kérdem ezt a kolózosdi dolgot,mert nálam ennek a játéknak nagyon EVE szaga van,csak kalózos környezetben.Ez a termelünk,craftolunk,pvp-zünk szindróma. :D -
Rushmachine #2608 Szerintetek mennyire életképes a gémben hosszútávon a 4-5 kalózos portya,mert eléggé gondolkodom ezen a lehetőségen.Ez a conquestes elfoglalosdi nekem nem tiszta,tud valaki erről felvilágosítást nyújtani....
R -
#2607 ... Is szar. :) -
#2606 és mi van a 2nd ratekkel? -
#2605 Nekem tetszik, és az én kulcsom óta előre fejlődött. :) De ízlések és pofonok ugye. -
#2604 Egy tanulságot én is levontam a tegnapi napból. Nem leszek navy. :) Tudom, hogy már mondtam ingame, de itt is leírom, hogy okuljon mindenki. :D
A skilljei ócskák, legalábbis szólózáshoz mindenképp. Főleg csapatbuffjai vannak. A híres-hírhedt SOL hajó brutálisan erős, ez igaz. Egy sortűzzel leszedi a fél vitorlázatot, vagy lerombolja az armort. Két sortűzzel gyakorlatilag kivégez minden kisebb hajót. DE!
Olyan tetves lassan fordul és mozog, hogy ha rosszul "spawnolsz" egy csatába, akkor egy skilles privateer egy pommern fregattal ki tudja végezni. Kettő ellen meg szerintem alig-alig van esélye.
Csakis akkor érdemes SOL hajóra hajtani, ha lesz mellette kísérő, mert egyébként gyors és szomorú vége lesz. :) -
#2603 Na igen. Amúgy ti nem láttátok korábban milyen volt. Mikor carkey-ék kulcsot kaptak, már akkor volt két nagy update, amitől megindult a játék a lejtőn és visszafelé fejlődik. Azóta meg csak egyre rosszabb lett. De ha meglesz az új vas - amiben nem ati kártya lesz - akkor ránézek megint. -
#2602 Mondhatni igen, csak a héten fogom megvenni. :) -
#2601 Háttőőő nem tudom mit értesz szar alatt. :)
Ha a contentre gondolsz, akkor ugyanolyan. Ha a stabilitásra és gépigényre-lagra, akkor fejlődött sokat. Én ez alatt a pár hét alatt is azt tapasztaltam, hogy azért dolgoznak az FLS-es arcok.
Ha Carkey válaszára is kíváncsi vagy, akkor elmondom röviden:
"Buzi SOE, szar SOE, buziszar FLS, SOL kurvadrága, szar lett minden mióta SOE belépett." -
#2600 Elkezdtem egyedül Havana körül pvpzni és tul képpen jól ment, bár 1x majdnem szoptam, de jól jöttem ki a végén, és elpatkolt a francia. :) -
#2599 De legalább szép. :)
Jesszuska hozott gépet? :)