8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • Paladin
    Nem új a bug sajnos.
    A patch notes-ban is benne van a known issues között.
  • a.carkey
    Új bug. Hajót váltok, véget nem érő loading kezdődik ...
  • Fritz Von...
    Kijavították a szerver nevét. Mostantól Roberts (EU-EN).
  • Fritz Von...
    Tölt a launchpad. Elvileg felment a patch.
  • Forolto
    Ma este egy raid?
    Elmehetnék San Juan környékére 45-ös hajókat vadászni.

• Fritz Von...
    Bazz, az a class trainered volt. :P
  • warbar
    nekem valami sötétcsuklyás ürge beszélt a sötét oldalról de bevágtam a cápák közé
  • Fritz Von...
    Bizony, most vettem szoba deedet. Jedi draughtsman office készíti. :D
  • warbar
    ne4ked annyi pénzed van hogy már másik szobába is át tudsz menni?
  • Forolto
    Semmi. :)

Mivel felépítettem a Zinc bányámat jó messzi, elment minden pénzem a raktárra.

Kell a kölköknek (klántársak) a bronz skuló. :)
  • Fritz Von...
    Átmentem másik szobába...
  • Fritz Von...
    Azért kurva jó lenne, ha nem mi lennénk a ventrin a tesztalanyok... :P
  • Fritz Von...
    Inkább beszéljünk arról, hogy kinek mennyi pénze van. :D
  • warbar
    jaja
  • Forolto
    Tényleg próbáld ki.Én kitapasztaltam.Lehet kezdetleges stratégiával próbálkoztunk (egy magára huzza a hajót és addig a másik szétlövi a vitorlákat) ,de egy sorozatra eltünt az oldalpáncélom fele.Az volt a mákom,hogy jó messze voltam és nagyobb ivben jobban fordultam és utána kevés lövés talált el.Az én hajóm full upgrade-el többet sebeztem,mit warbar a vitorlákkal és végig rajtam maradt.Ezzel a taktikával a nehéz szakaszon átpaszírozva már könnyebb volt a sebzett hajót szétlőni.
    Ha egy picit is közelebb vagyok,vagy jobban célozva lő,akkor én max 4 sorozat vagyok,nem több.Hála ég ez npc és nem player.A játékos tuti,hogy szétszed mindkettőnket egy ekkora hajóval.
  • a.carkey
    Csinálhatnák ezt máskor is. Legalább a patch részét.
  • a.carkey
    Most nézem, hogy L21-en a defense skillem sincs még meg. :) Szóval még az sem volt ...
  • a.carkey
    Megnézem ezt az Alexandert a Postival, de kell, hogy menjen, mert ha a Stralsunddal nekem megmaradt a fele hullom a 3/4 páncélom, akkor a postival is meg kell, hogy maradjon, mert annak még az armorja is jobb jelenleg, mint a dán hajónak akkor volt (nem volt rajta pl. armor outfitting). Plusz medium outfittingel a postin a lövéseim is erősebbek. Ha látok Alexet, megnézem.
  • Lyan Kyj
    "The client patch failed. SOE have restarted the process. In theory, it won’t be much longer"
  • Forolto
    Értem,köszi a leírást.
    Az én hajóm full outfittenges volt,+damage,+hull,+sebesség vitorlákra + fordulás.A skilleket megpróbáltam helyes ütemekben ellőni,de van egy kis bibi.
    Állni kell a lövéseket.Tehát lvl21-en egy lvl21-es hajóval állni a 30 ágyú lövéseit+te is lövöd,fordulsz...hát nemtom.
    Mikor vége volt a csatának ott löttük még közvetlen közelről és beleeresztettünk még 3 lövést és megkarcoltuk...

Én azt mondom,hogy lvl21-en egy lvl 21-es hajóval egyedül egy 4th rate-es hajó bevehetettlen!Még egy L40+ se!Teljesen mind1 milyen a szél,az Alex ugy fordult vitorla nélkül,hogy csak néztem és ez tapasztalat a játékból.
    Nekünk mákunk volt,hogy az Alex small ágyúkkal voltak felszerelve,de ha egy medium vagy neadjisten Large Huge-al lőnek rád,oda az isten hullja nem elég.
  • Lyan Kyj
    senki nem látja, de amíg nem peccseli fel, addig belépni is felesleges.
  • a.carkey
    13.10 van. Látja vki a szervereket?
  • Lyan Kyj
    Csak most fedeztem fel, de nagyon tetszik! Igen jól megcsinálták! (Történelem résznek örülök)
  • Forolto
    De jó az,akik estig dolgoznak azok nem maradnak le.
  • a.carkey
    Szar ez így. :(
  • Lyan Kyj
    Az indulást átírták 13:00-ra, aztán ki tudja utána még meddig kell várni.
  • a.carkey
    Hmmm. Nem látom a szervereket ...
  • a.carkey
    Én a lehet szólózni alatt mindig azt értettem, hogy max. 5 perc, nem több és nem gyógyítasz. A képen az ugyan Stralsund volt, de anno civil mediátorral is lehetett ölni jó outfittingel felszerelve L50 hajót, mégha nem is 4th Rate-et ...

Postival most már MINDEN lehetséges, de alapból nem megyek a következőkre (max. próbaképpen, mint tegnap, de lehetséges, csak veszélyes és időpocsékolás, és ha hibázik az ember, akkor már veszteséges is mert gyógyítani IS kell):
    Pl. Conquistador fajták, 1900nál magasabb hullal rendelkező hajók. Ágyú és páncél nem számít nálam, csak a hull. Ha az közelít az 1900hoz, már nem lehet gyors a kill, különösen nem egy Postival! És mivel L50ig L21 től kb. 2100 hajót még meg kell ölni ami minimum L45+, ez számomra pl. fontos.

De nincs trükk. Jó hajó sem igazán kell, csak tudja azt, ami a classod extrája (pl. turning vagy reload), de azért minimum legyen posti. Fontos még a széljárás. Ilyen nagy hajónál mint egy SOL, mindig hátszeled legyen. (Bár anno ugyanúgy lehetett szólózni nagyobb hajókat, csak még random is volt az instance, bár akkor volt surrender is ... :) Ált. 10 sec volt a harc és 3-4 perc, míg eljutottál az ellenfeledhez.)

Annyi a lényeg, hogy jókor kell jó skilleket használni és jó outfittinget kell feltenni már alapból. Outfitting nélkül aki nekivág, hát, az rákefélhet. Nem úgy kell gondolkodni, hogy szétlövöm a vitorláját mert az jó, és eddig bevállt, és aztán csáklya vagy akármi. Nem. Ez időpocsékolás, meg veszélyes, sokszor drága, mert gyógyítani kell, stb, stb.!

Itt keményen armorra és hullra kell lőni és használni kell a skilljeidet (sokszor még azt sem). Nekem jelenleg a wind skillek kivételével, ill. a hasty fire és rum ration skillek nélkül is megvan az a két fő lövésem FTvel, ami kell a fejlődséhez, de már L5ön megvolt a legfontosabb. De így is csak akkor használom ami 30 mpig ad 40% damaget, ha nagyon kezd forró lenni a hangulat. A lényeg, hogy a hullod legyen sok, de azért nem árt az armor sem.

A navy sajna lövésből pl. szarul áll az Fthez képest, de jobbak a hajói. A privik jobban állnak lövésben, de igazán másban jók, és a cooldown is nagyon fontos, mert hiába van egy jó lövésed, ha kilövöd és 2-5 percig nincs újabb löket, akkor az már nem a legjobb.
  • Fritz Von...
    Idős házaspár, 50. házassági évfordulója, gyertyafény, miegymás...
    - Papa, emlékszel, hogy pont 50 évvel ezelőtt mire gondoltál?
    - Emlékszem bizony.
    - És mi volt az???
    - Az, hogy hülyére b....lak, és löttyedtre szopom a csöcsöd.
    - És most mire gondolsz?
    - Hát, hogy sikerült...

• Fritz Von...
    Egy néger bölcs írása egy dél-afrikai szomszédja ajtajára:

Mikor megszületek :fekete vagyok
    Mikor felébredek: fekete vagyok
    Mikor lesülök a napon : fekete vagyok
    Mikor fázom:fekete vagyok
    Mikor meghalok:fekete vagyok

DE TE!!!

Mikor megszületsz:rózsaszín vagy
    Mikor felébredsz: fehér vagy
    Mikor rosszul vagy :zöld vagy
    Mikor lesülsz a napon: piros vagy
    Mikor fázol : kék vagy
    Mikor meghalsz: lila vagy

És még van pofád engem színesbőrűnek nevezni?
  • Fritz Von...
    Egy férfi betér egy fehérnemű üzletbe, ahol a feleségének melltartót szeretne venni. Kiválaszt egy fazont fehér színben. Megkérdezi az eladótól az árát.
    - 24 dollár.
    - Rendben, akkor ebből kérek egyet. - mondja a férfi.
    - És milyen méretben? - kérdezi az eladó.
    - Arról fogalmam sincs.
    - Mégis kb. mekkora melle van a feleségének? Mint két dinnye, vagy kókuszdió, vagy narancs? Mihez tudná hasonlítani?
    - Ööö, nem is tudom - tűnődik a vevő -, inkább olyan.....Látott már tacskófület?
  • Fritz Von...
    LOL!!
  • Fritz Von...
    Aztakurva, ez nagyon komoly! :D
  • Forolto
    Ha nem titkos a tapasztalatod,akkor leírnád,hogyan ütközöl meg egy 20 ágyús fregattal egy 64 ágyús negyed osztályossal?
    Mondjuk egy jó szélben és egy rossz szélben?

Még kezdő vagyok a harcban azért kérdezem.
  • a.carkey
    Jól el vagytok látom! :)

Egy pasi Las Vegasban sétál az utcán. Meglát egy gyönyörű szép kurvát, elkezd vele beszélgetni. Egy idő után megkérdezi:
    - Mennyi?
    - 500 $ kézzel.
    - MICSODA??? 500$???? az életben nem fizettem még ennyit!!!
    - Gyere csak. Látod ott azt a házat? És onnan jobbra azt a másikat? És mögötte azt az emeletes házat? Ezek mind az enyémek, ezt mind abból vettem, hogy 500$-ért kézzel csinálom, mert én csinálom a világon a legjobban kézzel, ami megér 500$-t!
    A pasi kiváncsi lesz, eldönti, hogy ezt ki kell próbálnia. Elmennek egy közeli szállodába. Miután végeztek, ül az ágy szélén és gondolkodik: "húúú ez tényleg a világ legjobb kézi kielégülése volt. Megérte az 500$-t"
    - És szájjal mennyibe kerül? 1000$? - kérdezi.
    - Nem! 1500 $!- válaszolja a kurva.
    - Micsoda? 1500 $ ? Az nemlétezik!
    - Gyere csak az ablakhoz! Látod ott azt kaszinót? Azt abból vettem, hogy 1500 $-ért szopok, mert én csinálom a legjobban a világon!
    A pasi elgondolkodik és úgy dönt, hogy ezt is kipróbálja. miután végeztek, teljesen el van ragadtatva, mert tényleg ez volt neki a legjobb, megérte az 1500 $.
    - És punciba mennyibe kerül???
    Erre a kurva:
    - Gyere csak az ablakhoz! Látod azokat a szállodákat, színházakat, kaszinókat?
    - Igen - mondja pasi - Ez mind a tied? Egész Las Vegas?
    - Nem! De az enyém lenne, ha lenne puncim!
  • Lyan Kyj
    Tökmindegy, hogy egy ilyen élmény hajók, vagy ronda, hörgő raidboss-ok ellen megy:)

Mindkettőben volt már részem, ezért mertem leírni én hogy vélekedek.
  • Snipa
    hehe ha már viccelődünk mert nincs server:

1 székelynek, 1 oláhnak és 1 négernek egyszerre születik gyereke Kolozsváron...

Másnap egyszerre érkezik a 3om apuka megnézi a csecsemőjét, kinyitják a szobát nekik a székely berohan felkapja a fekete gyereket! Mindenki csodálkozik... Hát maga micsinál? Az a gyerek biztos nem a magááé!

székely: nem érdekel, de míg nem derül ki melyik az oláh gyerek addig ez nálam marad!!!

:)))
  • warbar
    amég valamit nem próbálsz ki addig nemtudod izgalmasabb e mint egy másik hasonló élménnyel szolgáló dolog :)
  • Lyan Kyj
    úgy értettem, hogy abban a küzdelemben nem volt annyira biztos a győzelem, mint a másikban, és ilyenkor általában gyorsabban dobog az ember szíve, vajon mi történik majd, és emiatt találnám izgalmasabbnak.
  • a.carkey
    Sokszor van az, hogy az L46 Myrmidonból L43 Triton vagy L43 Capri Heavy lesz, de legtöbbször az L43 Tritonból valami brutál hullos Caprit tesz be, és ugye nem az armor meg az ágyúk itt a gond, hanem a hull. Vigyázni kell az L50 hajókkal is, mert volt nálam, hogy L50 Capri helyett, L50 Conqustador Sleek jött, és ez ugye nem mindegy ...
    A legdurvább csere az L45-os Privateer 2-es sima Oliphant csoportból lett egy L50 MC Oli és L45 Conquistador. Na akkor futottam ...