8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • Hamilton
    A boltokban ott ácsorognak a XY Trade Union képviselői, akik ellenörzött árú szállítására adnak megbízást. Az első feladat, hogy x mennyiségü nyersanyagot vigyél el neki, ő leellenörzi, és ládába rakja. A második feladat, hogy ezt a ládát át kell szállítani másik városba, egy ugyan ilyen képviselőhöz. Pl. Campeche-Tampico azért ad 1060 dublont, 500Xp-t, és 5 Spanish Trade Union pontot. Ez a móka ismételhető.

Valóban jó a freedtrader a harcra, csak sajna harci -50% xp negatívval indul.
  • a.carkey
    Jó skilljei vannak harcra is, sőt ...

L21 jelenleg a max, de már azzal is szólózhatsz mindent, kivétel talán SOL, de az is mehet ha ügyes vagy.

Ha jó akarsz lenni, ezeknek a skilleknek mindenképpen meg kell lennie:
    Az összes karrier skill, de jelenleg az expert sailmaster és mercenaryt tudod megszerezni.
    Az összes desperation skill, de jelenleg az első három.
    Az escape skillek, de jelenleg ez mind felesleges, mert köze nincs az xp szerzéshez.
    Ha craftolni nem akarsz, akkor a Logistics skillek nem kellenek, de ha igen, gondolom igen mert ezt a class választottad, akkor az első három már most is kell, különösen a 3. és ha nem lesz limit, akkor a 4. is. Az 5. felesleges.
    A Ship Mastery Skillekből végig kell, sőt ott az egyik legjobb lövésed legvégén.
    A trade skillek közül végig kell majd mind, de jelenleg egy sem.
    A travel skillek közül max a travel, az első.
  • a.carkey
    Nem én kezdtem! :)
  • finaltrekker
    Alig várom, hogy letölthessem. Kíváncsi vagyok milyen, főleg a pvp-re:)
  • Kurfürst
    Carkey = Tápmester :) ;)
  • Since
    Megtudjátok mondani hogy freetraderrel hogyan lehet questelgetni? Ugyanis nem harcra találták ki a freetradert de akkor hogyan lehet expet szerezni? :)
  • a.carkey
    Amúgy milyen 12 kalózról beszélsz mikor csak 6v6 van csatában, port battleben meg szarrá lesztek lőve, mert zéró pénzetek lesz arra, hogy megépítsetek akár 1 Pommern Pirate Frigateot?

6vs6 ellen meg másról sem fog szólni az életetek, mint jöttök a spanyolokhoz vagy a franciákhoz outfittingért, amit az újabb és újabb captured, 1 dbs hajóitokra feltesztek, amivel az ö gazdagságukat növelitek ... :D

Annyian vagytok, hogy egymás elöl veszitek el a hasznot, és ha meg akartok építeni egy Pommernt majd a végén, hogy valaki szétlőhesse közülünk egy vagy két sorozattal, akkor miből építitek meg újra?

Mert nektek hajó sem kell, lootolni lóvét szart sem lootol a kalóz, akkor miből? A már most 600 dbért kapható medium nimble 3 rig eladásból, ami még az anyagköltséget sem igazán fedezi?

Abból 8333t kell eladnotok, hogy egyáltalán előteremtsétek a pénzt egy Pommernre ...
  • a.carkey
    Melyik szerveren ...
  • Torzonborz
    egészségedre
  • karesz115
    Én is sajnálom a dolgot, de még nem voltam kalóz, úgyhogy nem tudom tutira, de szerintem csak olyan hajókat lehet elfoglalni, aminek van captured deed-je, és a SOL-oknál nem láttam. Gondolom a kalózok megcsákjázhatják a SOL-okat, de nem vagyok biztos benne, hogy el is tudnák foglalni. Max legyőzni tudják így a loot-ért, de a SOL-ok legénysége a legmagasabb, így alapból hátránnyal indulnak a csákjázók, mert kevesebb erősítést tudnak hívni. Kivéve persze ha előtte megritkítják a legénységet, de ehhez közel kell menni, ami eléggé veszélyes. És hiába irtják ki a legénységet, még meg is kell tudni állítani a hajót, különben nem lehet megcsákjázni, de ehhez a vitorlákat is szét kell lőni. Szóval SOL-t csak mázlival vagy komoly túlerővel lehet így elfogni. Így is csak a loot marad, ha nem tévedek. Akkor már egyszerűbb elsüllyeszteni. Én ha kalózzal nyomnám, csak azért kockáztatnám a csáklyázást egy ilyen behemót esetében, hogy elfolgaljam, de ha nem lehet, akkor értelmetlen. Javítsatok ki, ha tévedek, metr nem vagyok ebben biztos.

Ha összehozok majd egy SOL-t, max PVP-zni használnom group-ban. 6 vs 6 ellen ha ott a SOL, és a többiek ismerősek, akikkel össze lehet dolgozni, akkor nincs túl sok félnivaló az elvesztésével kapcsolatban. Minden más esetben igen.
  • Baliquez
    Yarrr! A négy nagy dög hajód összesen négy toon-nyi bónuszt tud tolni skillekből, a 12 kalóz konkrétan egy kategóriával kisebb hajóval szétkap mint floki a lábtörlőt, egyenként, úgy hogy el sem találod őket. Mekkora sírások lesznek mikor a csilivili drága pénzen felszerelt és megépített hajóitokat elbukjátok, miközben engem ha kilőnek az mc korvettemből még van nyolc másik. Meg tíz apraja, meg hat fregatt. Amiben meg ültök, azt meg elveszem és röhögök mikor visítoztok lokálon mint a fürdőskurva. Sírni fogtok gecók, királyok kutyái. :)

(UI: már most jobb a kalózok piaca mint az angoloké meg a spanyoloké együttvéve - nem kissé számít ám be a loot a piac felfejlesztésébe. Csörgessétek csak a dublonjaitokat, sokat ér.)
  • Snipa
    szerintem meg szopni fognak kalózok!

4 nagy dög hajóval 8-12 kalózt simán szétkaptunk! Annyi a trükk, hogy segíteni kell egymásnak... ;-)

• a.carkey
    A legdurvább szerintem az, hogy a kalózok CAPTURED hajókat tudnak KRAFOTLNI! :D

Ez olyan, mintha én lootot kraftolnék.
  • Fritz Von...
    Nem nehéz. Copypaste. :D
  • Kata
    Azért ez szerintem baromság volt, hogy a kalózok sírásának engedtek. Most gondolj bele, valaki hónapokig játszik, hogy legyen SOL-ja, aztán laza két perc alatt egy kalóz elveszi tőle pvp-ben. Azért ez valahol röhej. Ha már 10 milla a SOL, ám legyen, de akkor a kalózok számára legyen tabu. Azaz max elsüllyeszthetik, de el nem foglalhatják. Ez így valahol nem lett fair.
    A kalózok meg nyugodjanak bele, hogy számukra is van veszélyforrás, a valóságban is nagy ívben elkerülték a nagy hadihajókat. Ennyi.

(ezt meg kéne írni hivatalos fórumra is)
  • 0Fritz0
    Köszi, akkor még várnom kell pár napot. :)

a.carkey: Én a biztonság kedvéért angolul és németül is leírtam nekik a célországot. :)

Fritz drusza: Lehet, hogy onnan is megrendelem és a másikat meg továbbadom valakinek.
  • Paladin
    Igazad van, bár iron Campeche-ben is van, aki vasas, szerintem inkább ott termeli ki, mert sisalban van limestone hozzá.

A kénbánya egyébként tényleg fontos, mert bár van más resource is, amiből csak egy lelőhely van, (pl. cink, ironwood, silver) - de azok nem annyira fontosak, mint a kén.
    Esetleg campeche lehet még jó célpont, réz is fontos, és csak ott van, ráadásul sok a környéken a kezdő - könnyű gank. Arról nem is beszélve, hogy legalábbis az első hónapokban sisal-campeche a legfejettebb piac.

(Ajánlom mindnekink az atlaszt )
  • Hamilton
    Igazad van. Ez az eshetőség nemfordult meg a fejemben. Mint freetrader nekem nincs kit "megvámolnom". A piratokból nem igazán esik ilyesmi. Ennek ellnére állítom hogy gyilkolja a gazdaságot.De majd meglátjuk.
  • Fritz Von...
    Csakhogy a kalózok nem ott kezdenek, ezért nekik messze van. Ők bent vannak a kupiban, Marsh Harbour a start helyük ha jól emlékszem.
  • Lyan Kyj
    Szerintem Tampico is a veszélyeztetettebbek közt van, a legnyugatabbi spanyol város, és kapásból mellette a kalóztanya. Egyetlen sulfur (és iron) lelőhely alap-spanyol területen, úgyhogy elég fontos lesz a megtartása.
  • Fritz Von...
    Nem, ez a lehető legjobb. Ha bármilyen módon beleavatkoznak a készítők a gazdaságba, az katasztrófa lenne egy ilyen összetett rendszernél.
  • Paladin
    Gondolom lootolt.
  • Hamilton
    Én is tőlük rendeltem. Már feladtam a reményt, meg írtam is nekik...Erre hétfőn megérkezett. 6 munkanap telt el a megrendelés, és a kézhezvétel között....Az más kérdés, hogy közte volt 2 hétvége is:)
    Viszont az e-mailemre a mai napig nem válaszoltak.
  • Hamilton
    Óvatosan az ilyen kijelentésekkel. Az SWG-re is ezt mondták pár évvel ezelőtt, még is tudott a SOE olyat tenni, hogy készülnek a tört szerverek.:)

Még egy dolog. Miért éri meg valakinek 70 Dublonért adni valamit, aminek az előállítási kölétsége 150 dublon. Én túl hülye vagyok, hogy megértsem.

Vsz: Hiba volt ennyire a játékosok kezébe adni a gazdaságot.
  • Fritz Von...
    Ja és jó lenne a Sisal mellett két kis kalóztanyát elfoglalni, mert nagyon utálom, amikor a város előtt 10 mérfölddel beránt csatába egy-egy kalóz. :)
  • Fritz Von...
    Spanyol oldal már-már menetrendszerűen elveszíti Port of Spaint, ez közel van az angolok indulóhelyéhez. Ezen kívül Puerta la Plata is hamar el szokott esni.
    Emellett viszont Belize általában hamar esik spanyol kézre. A franciák és a kalózok is el szokták egymást szórakoztatni. Aztán meg már mindenki mindenkit. :)
  • Fritz Von...
    www.store.station.sony.com

Rendeld meg online, az minden letöltéssel együtt meglesz egy nap alatt. Maximum nem lesz papagájod, de az úgyis elfoglal egy helyet az inventoryban. :)
  • Forolto
    Igazat beszélsz.Mondjuk azért a 10Milla viszont mérhetettlenül drága,lesz a navy oldaláról is egy kis pityergés.
    Kiváncsi vagyok,szerintetek hol lesz a legnagyobb PvP terület?
    Melyik nemzet "szivja meg" a legjobban?

S ha már spanyolok vagyunk,mit gondoltok kikkel kellene hadakozni,melyik városunk van veszélyben,illetve kellene támadni?
  • a.carkey
    Azok akkora balfékek!

Minden adatom jól adtam meg, cím, irányító szám, még a H is ott volt, erre lehagyták az utolsó számot az irányítószámból. De megérkezett.
  • 0Fritz0
    Szép
  • 0Fritz0
    Még múlt héten megrendeltem ezt a csodát a gameware.at-től, de még nem jött meg.
    Dobtam nekik mélt, de még arra sem válaszoltak.
    Ha péntekig érkezik meg, akkor tudtok ajánlani egy másik céget?
  • Torzonborz
    lehet gyönyörködni :)
  • Fritz Von...
    LOL!
  • a.carkey
    :)
  • Fritz Von...
    Sajnos magyar boltokban nincs, valszeg nem is lesz. A Sony Online Entertainment oldalain lehet előfizetni rá (és letölteni) digitálisan. Ez a leggyorsabb és legstabilabb módja.
  • Rushmachine
    Nem ,ez nem ingyenes,és nem is lesz ...
  • Fritz Von...
    Megveszed, havidíjat fizetsz. Ennyi. Ha tetszik, ezt csinálod, ha nem tetszik, nem játszol vele.

Az ilyen színvonalú hozzászólóknak azt kívánom teljes szívemből, hogy a munkátokért majd egy fillér fizetséget se kapjatok, mint ahogy ti akarjátok a suttyó ingyenszerveres megoldásaitokat.
  • melindax
    sziasztok! látom van már beta kliens, az lenne a kérdésem h. ha azt letöltöm meddig tudok játszani vele ingyen? amúgy ez is úgy működik mint pár mmo h. csak a játékot kell megvenni, vagy ingyen tölthető !+ havidíj? nem nézegettem még. bár jónak tűnik. legjobb lenne megfújni és magyar szerverre vinni:) kár h. ezeket nem lehet...

valaki dobjon meg egy kis infoval... ingyen sehogy nem lehet megúxni?
    köszi
  • Lyan Kyj
    Nekem semmi grafikai bugom nem volt még, csak néha fordul elő, hogy options video részlegéből kijövet az npc feje fölül eltűnnek a felkiáltó és egyéb jelek:)
  • Hamilton
    Nekem a béta óta szórakozik a gamma a játékban. Időnként olyan szinten elsötétül a kép, hogy alig látok valamit. Kipróbáltam 2 monitoron is, de ugyan az volt a baj. A driverem nem egy új darab (Ezzel az SWG is jobban megy). A játékban van valami para a gamma állítással.
    Mellékesen nekem a kikötők villognak, mikor a tengeren vagyok, és megközelítem őket.
    A másik dolog amit észre vettem, hogy a papagályom színváltós. Ahogy belépek egy helyiségbe, a papgályom tolla elzöldül.Ha kimegyek, újra kék...