8959
WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép
HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
-
#3718 Ne feledd, hogy a SOL-ba is lehet tölteni antipersonel skulókat, és kicsit többet, és ha navy akkor még direkt skillje is van legénységet aprítani vele. Szal lehet, a végén mégiscsak a kalózhajón maradna kevesebb legénység (főleg hogy a SOL-okon eleve több van). Azzal meg boardoljon ha akar. :) -
leskin #3717 Hát robertsen meg mindenki brit vagy spanyol... :) Amugy neztem a kalozt , ha kozel kerul egy sol-hoz akkor van eselye, 2x 30% crew-t leszed egy pillanat alatt, csak a kozelkerulest nehez megoldani :) -
#3716 Nézd, SOL persze ki tudtok nyírni, 6an 1et, de ha nem atomhülye egy játékos, a valósában lövésetek sem lenne ellene egy szutyok fregattal.
Ezért kérdeztem a szervert, mert a Blackbeard jelenleg a pirate játszótér, mivel szinte csak ti vagytok, ráadásul US szerver, vagyis a csaták éjjel lesznek, szóval sok közöd az esetek 80%-ában nem lesz hozzájuk. Szar lehet egy olyan szerveren lenni, ahol szitne mindenki kalóz vagy brit. :) -
#3715 semmi. ne is erőltest mert MI nem engedünk a sötét oldal csábításának :P
najóóó talán egy másik serveren egy próba erejéig :D
-
leskin #3714 Nah, pirate oldalon meg mindig semmi mozgolodas magyar reszrol ?:) -
#3713 Épp San Juan felé hajózok szembeszéllel, úgyhogy van időm fórumozni is... -
#3712 Ha arra az igen gondosan megválasztott ruházatú, szépen designolt, női szívek tiprója, sárga-fekete freetraderre gondolsz, akkor az én vagyok. :) -
#3711 Most melyikőtök a rosszvénbuzis karakteres Fritz? -
#3710 Te meg álFritz vagy. :DD -
#3709 Nyugodtan, mintha itt sem lennék. :)
Tisztelt alFritz-segéd helyettes. -
#3708 Viszont érdekelne, hogy Diego hova tűnt.. -
#3707 :DDD Az nem látszik a képen! -
#3706 Ne tévesszen meg, hogy két Fritz is van már. :) A másik egy gyenge utánzat! :) -
#3705 Nekem van egy halom olyan képem, ahol a csajok fingorásznak a dokkban! :) -
#3704 Jó, majd én is nyomok pár screenshotot. Volt egy bugról képem, amikor egy npc katona a háta mögé tette mindkét kezét, a puskát meg a tusnál fogva tartotta, és kiállt hátrafelé, mint valami antenna. De ez a kép má elúszott, nem tudom hova másoltam át. [hülye szőke]
Most viszont egész gyűjteményem van olyan karakterekről, amik úgy néznek ki, mint egy rossz buzi. :DDD -
#3703 2500 fős szerverek lesznek. -
#3702 1,5 óra?lassultok.:P
Ez olyan játék,hogy leülsz és nem állsz fel addig,amig elfog az álmosság.
Ha nem az építményeid kitermelését figyeled,akkor elmész questelni a fejlődésért vagy simán kimész hajózni és üldözöd az ellent vagy a másik játékost.
Levered az ellen városát,hogy terjeszkedj vagy éppen védd a saját városod,nehogy a gazdaságodat csúnyán megadóztassák.
Szal nem lesz egyszerű és mivel hetente resetelik a városokat hetente kezdheted elölről.
Klánokban tömörülve alakítjuk ki a gazdaságot,mert nincs lehetőséged egyedül megteremteni mindent. (1 account 10 épületet tud felhúzni,akármennyi karid is van rajta)és a termelés is a valós időben telik igy jó sok idődet elveszi a játék. -
Baliquez #3701 #3693: Bocs, nem állt szándékomban lekezelően viselkedni, elnézést kérek, kissé tólságosan beleéltem magam a kalózszerepembe. :)
Sajnos annak hogy nem a Roberts-en játszom prózai és földhözragadt okai vannak: Skandináviában élek, annak is a nagyon északi részén, és hiába fizetek elő a legnagyobb szolgáltatónál internetre jó drágán, nem tudnak stabil és folyamatos internetkapcsolatot biztosítani, igen gyakran leszakadok a netről néhány percre, sajnos általában pufogtatás közben.
Ettől aztán le is esek a szerverről, ami elég ahhoz hogy esetenként elbukjam a hajót önhibámon kívül, mert bő 5 perc mire visszajutok. Amúgy francia freetraderrel preboardoltam a Roberts-en, de a fenti probléma miatt sajnos seperc legatyásodtam + über stresszfaktor. Kalózként legalább kevésbé probléma ha olykor emiatt bukok egy hajót, így is elég bosszantó de nem vállalhatatlan. A BBeard-on meg amikor elkezdődik a lag akkor megyek aludni. :)
Szeretnék egy spanyol karaktercsapatot a Robertsen, N.O. mainnel meg FT és Privi altokkal, de hát így jártam, egyelőre nem tűnik megoldhatónak a problémám. Nem tudom miért szakad a net, szétfagy a vezeték a -20-30 fokban, vagy valami, fogalmam sincs, ISP meg már a szerződés megkötésénél jelezte hogy esélyes hogy olykor instabil a kapcsolat. Hát igaza volt, sajna. Külön mobil alapú netet meg nem akarok csak a PotBS miatt bevállalni.
Riszpekt mindenkinek, gyarapodjatok és sokasodjatok! -
#3700 Kösz az infót.
A cod4 még megy rendesen :).
De az más jellegű. Azt hamar ott lehet hagyni, egy war max 1,5 óra alatt lemegy.
Itt viszont beszippant a világ, ha jól van megcsinálva a game(a téma az biztos, hogy jó). Ezért még sosem mertem nekiállni ilyen játéknak, de talán ez lesz az első. :D -
#3699 A havidíj egy hónapra 15 dollár ollan 2500 ft. -
#3698 Szia Boron,
Mivan,kifulladt a CoD4? :P
A játékról:
Nem sok szerver van,EU asszem 4db,egyenként 2500 játékos lehet rajta.
A játék,igazán a gazdaság és a PvP köré épült.Ha játszottál a jó régi Sid-es Piratessel,akkor a téma nem lesz idegen.Sok hajó,rengeteg fejlesztési lehetőségek,harc a városokért a felépített gazdaságodért.Klánharcok és rengeteg lőporszag.:) Hetenként kialakított viktorypontok,amikért plus cuccokat kapsz.Harcolsz a királyért vagy a saját kaloz lelkedért. A grafika nagyon ütős.Vannak laggok,de nem fognak zavarni a lényegi játékban.
Ha szereted az 1720-as évek hangulatát,a vitorláshajókat és érdekel ezekkel való harc,akkor itt a helyed. :)
Ne várj wow-os nagyságokat,ez a réteg sose lesz akkora,de a hangulat mindenért kárpótol. -
Snipa #3697 Jó is volt kalózokat írtan open beta elötti pár napban! Kalóz flotta temető volt Tortuga környéke! ;-)Hullottak mint a legyek! És mindig túlerőben voltak... Aztán csak süllyedtek 1ik a másik után! ;-)
Azért jelezz ha roberts serverre feljösz, szerintem a guildünk bármikor benne van egy 6v6 kalóz elleni pvp flotta csatában! Pont ezmiatt választottuk spanyol oldalt, kevesebben vagyunk mint kalózok, britek és ellenük akarunk pvp-zni! ;-) -
#3696 Azt írják wikipedián, hogy 1-2 ezres szervereket akarnak, hogy egy-egy tettnek hamarabb híre menjen, előbb váljék ismertté néhány arra érdemes karakter(vagy nem bírna több embert egy átlagos szerver?).
Remélem ez nem megy az elterjedés rovására, mert ebbe a játékba még akár bele is vágnék. De kicsit kiábrándító lenne, ha fél év múlva a kutya sem játszana vele és megszűnne a támogatottsága is a fejlesztők részéről.
Havi díjakról van vmi infó?
KL -
#3695 preorderesek játszanak ( azaz játszunk :) ). január 22.-e a hivatalos megjelenés. mielött megkérdeznéd : nálunk nem lehet kapni. későbbiekben talán de most még nem .
Baliquez : ha egy SOL egyedül mászkál akkor meg is érdemli hogy elfoglald - már ha lehet - vagy csobbantsd de értelemes ember ilyet nem tesz. tuti lesz mellette pár fregatt s akkor már nem lesz könnyű falat.
-
#3694 Hi!
Nagyon bejövősnek tűnik ez a világ, a hajók a játék, abból amit írtok róla.
Ez már megjelent game, vagy bétateszt folyik?
Van esetleg valami magyar nyelvű leírás/játékteszt róla?
Kösz!
KL -
#3693 hehe tetszik a kis bicskanyitogatásos hozzáállásod, sajnálom, hogy nem egy szerveren vagyunk, gondolom némi aggodalom miatt regeltél pont egy pirate túlsúlyos szerverre, ha nem akkor sorry:-)
Mind szép és jó amit írsz, de mi pont azért lettünk spanyolok a robertsen, mert várhatóan angol és kalóz többletplayerrel számoltunk, így lesz lehetőség nonstop szétpicsázni a hosszúkabátos kalózkákat, akik azt hiszik a másik oldal csak a lövés gombot ismeri a játékból.
Sajnálom, hogy nem mi szerverünkön vagytok, mert egy olyan keménymag alakult ki, akik 5-6éve mmo-znak, nem ez az első játékunk, nektek ez lenne kihívás, nekünk meg ti...:)
Szal beszélni lehet a levegőbe, gyere is bizonyíts a mi szerverünkön, ahol egészségesebb a natiaon ballance:-)
egy dolg nem tetszik csak, a gyerkezés, azért mert itt a fórumon csevegünk, még ne legyél 100%ig biztos benne, hogy bátyád vagy apád lehetnénk itt páran.
Tisztellek, de ne hidd, hogy nem csak egy vagy azok közül, akiknek a kalapjai fogják tompítani a kikötőkbe a dokkolásom a hajó oldalán:-) -
#3692 Sajna én 2 hete ismerem a játékot,nem tudok mélyreható véleményeket tapasztalatokat mondani,de egy tuti:
Az összes MMO-ban nincs olyan,hogy ez sokkal jobb és a másik gyenge.Ha kiderül,hogy a kalózok elnyomják a többieket akkor nerfelni fogják.Mindig is ez volt,minden játékban,amit ismerek.
Lehet a SOL-ok árát leviszik és a kalózok számára csak láthatási joga lesz,vagy olyan + statookal látják el,amivel még karcolni se fogsz egy ilyen hajót.
A másik dolog,amig ilyen drága a cucc egyetlen ilyen hajót nem fogsz látni PvP területen az tuti.
A harmadik dolog.Szerinted az illen hajó egyedül fog témferegni a nyilt vizen?
Egy ilyen hajó építéséhez egy olyan klán kell,akik nem fogják hagyni elveszni,azaz lesz mellette 5 olyan kisebb hajó,ami nem nézi tétlenül a hajó elvesztését.
Nem lesz könnyű dolga itt a kalóznak hidd el,ha igen akkor ugy nerfelni fogják,hogy örülni fogsz,hogy élsz. -
Paladin #3691 Na, lesz mit olvasni ma, azt hiszem :)) -
Baliquez #3690 #3687: Nem verem a mellem, de süllyesztettem már el SOL-t pvp-ben középkategóriájú mastercraft heavy fregattal még a bétában. Meg nem mondom milyen hajóban ültem, de nem a legzsírabb volt annyi szent. Sajnos elfoglalni nem tudtam (jó, bevallom hogy fostam annyira közel menni).
A másik amire nem gondoltok az az hogy NPC-k is vannak SOL-ban, bő négy napja láttam egy 4th-ot Irish Point-néál, lvl55-ös brit kalózvadász vezette, (még csak nem is nevesített NPC-volt) és egyedül vezette a szupercsónakot. Négy-öt sniperkorvett ellen esélye nem lett volna, és simán be mertem támadni egyedül, pedig utazófittes vanhoorn-al voltam. Aztán nyugiban, SB közben hívtam össze rá ganget. Végeredményt nem tudom mert a vH-val nem mertem ott maradni (érthető okokból) és nemsokára ki kellett lépnem, de esélyes hogy az a SOL már kagylótelep.
A fentiekből szerintem még egy kereskedőnek is lejön nem vagyunk rászorulva a SOL-jaitokra sem, grindeljetek csak bátran amíg a szemetek kifolyik meg leestek a székről a fáradságtól.
Ez a játék a PvP-ről fog szólni, és én a lehető legkevesebb grindeléssel szeretném elérni hogy elkámpicsorodjon a szátok, kufár népség. Ezért lettem kalóz.
Jól látod, általában npc-ket boardolok hajókért (van már jónéhány fregatt deedem meg galleonok is dögivel), de elegendő nyersanyagom és pénzem van olyan mastercraft hajót építeni amilyet nem szégyellek. Meg mondjuk vanhoorn-okat, a játék hivatalos kezdete után néhány nappal irtózatosan meg fogom tömni az eladott vanhoorn-deedekkel a számlámat. Olcsó ötlet kalózoknak: a három whorehouse-omnál egy-egy kereskedőhajót tartok parkolva, kizárólag tárolásra meg rövidebb utakra, menekülős speedfittel, jól jön az a plusz néhányszáz köbméter raktér.
Nem csak elfoglalásról szól ám, bétában MC xebec-eket építettem például, vitték mint a cukrot, hamarosan lehet hogy polacre-kat fogok gyártani. Vágod, 3-4 poli megindul a hőnszeretett SOL-od felé (majd, nagyon-nagyon sokára, ha egyáltalán lesz valaha olyanod), és mire az egyiket boldogan lelövöd, és épp kezdene felállni az icipici kereskedő e-peened, már boardoltak is, és végignézhetsz még egyszer utoljára a hajód fedélzetén. Aztán haslövés, gránát, fejlövés.
Már előre sajnálom azt az iszonyú sok időt amit ebbe a grandiózus bukásba beleöltök. Még van lehetőség átállnotok a sötét oldalra, tehetséges gyerekeknek látszotok, feleslegesen ne pazaroljátok az időtöket.
Milyen érzés hazaküldeni a tiednél kategóriákkal jobb hajókat egy nyert csata után, és tudni hogy talán soha nem lesz olyanod? Kapni érte cserébe egy cetlit, amit talán majd beválthatsz valami hasznosra a távoli jövőben? Kalózként esélyed van rá hogy deed pottyan belőle, vagy ha megfelelő szintű vagy akkor akár csata közben is átülhetsz.
Utóbbi is jó móka, boardolom a legerősebb hajót és azzal lövöm szét a társait.
A kalózok élete csupa móka és kacagás, álljatok át és ismerjétek meg a játék igazi természetét! Folyamatosan megy a sírás a kalózok nation-channeljén hogy pvp-zni akarunk.
Nemfokára. -
#3689 Szintén Roberts, español. :)
A karim "igen elmésen": Don Huan de Narko.
Az irányítással ezek szerint nem volt gondotok...
Az baj, mert akkor a hiba az én készülékemben van.
Kata: Lassan beindul a gém és így legalább az idetévedő flémertársaknak is lesz valami fogalmuk arról, hogy miként is néz ki a cucc. :)
(Én legalábbis egy új játéknál megnézem a játékosok által csinált képeket)
És mivel ez a natív felbontás, ezért sok választásom nincs a kép méretét tekintve. ;)
(Egyébként tényleg király ) -
#3688 Tudjuk, hogy csak az 1920*1200-as felbontásoddal akartál dicsekedni. -
#3687 Ott "kúrtátok el" a dolgot, kedves nagyarcú barátom, hogy kisírtátok, hogy a SOL-ok méregdrágák legyenek, hogy ne legyen olyan sok, ne kelljen annyival megküzdenetek, mert jaj egy kis kihívás csöppent a kényelmes kalózéletetekbe.
Ettől kezdve biztos az lesz, hogy mivel egy SOL-ra hónapokig fognak gyűjtögetni a játékosok, tőletek egyszerűen letiltják ezeket a hajókat. Se építeni, se elfoglalni (capture) nem tudjátok majd. Ti akartátok... :)
Másrészről meg hitte már kalóz azt, hogy majd ő odajön el se talál, meg még a hajóm is elszedi. Sőt, még erősítést is hívott, mindketten szintben is magasabbak voltak nálam. Aztán mégis ők kaptak gyöngyhalászkiképzést. Most mondhatnád, hogy persze mert béna kalózok voltak. De én még másmilyennel nem találkoztam. :D
Itt vered a mellkasod, hogy te is így meg annyit veszel el, aztán te is csak npc-ket boardolsz hajóért, le merném fogadni. Nem kell a hasbaakasztó duma, látjuk mi is mit csinál a kalóz nép. :) -
#3686 Melyik szerveren vagy? Mi a Roberts spanyol oldalán. Általában online vagyok, ha itt vagy dobj egy tellt.
Hernando de Soto,
Francisco Coronado,
Francisco Pizarro
a karijaim neve. :) -
Hamilton #3685 Bocsánat.Benéztem.Nem ismételhető ez a küldetés, csak minden városban másfajta anyagot kérnek. -
#3684 jahogy BB-n vagy. az jó mert akkor legalábbnem látunk. -
Snipa #3683 nagy tudású? ;-)
Én csak a tényeket mondom! 4 SOL hajóval levertünk 8 kalóz hajót úgy, hogy a vitorlát kellett csal foltozgatni! ;-)
Kérdezheted carkey-t ott volt ő is, és nem a kalóz oldalon! ;-)
-
Snipa #3682 ;-)
majd csodálkozni fogsz mikor buknak a kalózok a SOL ok ellen! ;-)
-
#3681 A hajó irányításánál van egy "kis" gondom.
Olyan mintha laggolna. Sokáig nem történik semmi, aztán hirtelen átdob egy másik helyre.
Irányítani gyakorlatilag nem tudom a ladikot, mivel nem gyorsul, fordul.
Másnál is előjön ez a hiba?
A kis Titanic: :)
-
Dant0r #3680 Még nincs időm játszani a játékkal, de nagyon élvezem ahogy kialakul ez az egészséges versengés:)
Nagyon tetszik h nem a wow-os kinyírlak buzi hordás stb-stb szapulás megy, hanem -úgymond- úrias stílusban külditek el egymást a fenébe:) -
Baliquez #3679 #3671.: Blackbeard-on.
#3672.: Nem én, hanem a #3667-en megnyilatkozó tanult kollégád említette a 12-es számot. Ami a zsebetek töméséről szóló álmokat illeti, teljes hull upgrade gyártósorom van, medium shipyard-al, baromira nem vagyunk rászorulva a nemzetek "nagy tudására".
Egyébként FYI még mindig 1400-1600-ért adom el a small 3-as hull rigeket, a mediumot meg 1600-1800-ért. Kávé mellett reggelente látom hogy újabb 30k csorgott be. El vagytok szerintem kicsit tévedve, kis kereskedő barátocskáim...
Nemfokára!