Naval Action
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
eu szerveren amúgy fullra 700k az összes SOL, az exp bookokból meg van dögivel.
bocsi,h ilyen lelkes vagyok,de viszonylag késõn kezdtem el tolni,a maxos hajóm meg egy 'van Hoorn' Snow volt eddig😉
A medve nem játék.
Ne ft karikat csináljatok, navy.
1 SOL, 700k körül van. Max. 750, nem tudom. Van elég outfitting is.
Most járom végig a bányáimat, a Couronne-nal már egyszerûbb begyûjteni az árut (2000es raktér), szóval amint végeztem, még talán én is tudok majd outfittinget gyártani.
Hemp és ingot iron vagy nails kell majd akinek van, mert szerintem abból nincs elég. A gun portokhoz és a speed és nimble rigekhez. Az armor menni fog.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
mert én ma beléptem,és igaz az ah-k tele vannak nyomva hajókkal,meg több 50es karit láttam vera cruzban,mint eddig az egész nyamvadt game-ban,de nekem nem nagyon van sem 1 millám,sem exp bookot nem tudok venni😊
[ Apa kezdõõõõõõdiik....kezdõõõõõdiik...kezdõõdik..]
Mármint a final Party.
Mindenki kap a pénze mellé 1 millát.Az AH kat feltöltötték az összes frigatéval, SOL lal...Anulu az Invinciblék 700K ért mennek sajna.. igaz freetraderként úgysem használhatjuk..
Srácok,hányan leszünk idulásnál és melyik szerveren,mert összekéne hozni egy komoly magyar csapatot.Érdekelne ,hogy kit melyik náció érdekel stb..stb..Csak mert jó lenne egy komoly épített csapattal indulni.Most a cimbikkel az EU szerveren ismerkedünk a gémmel a spanyol odalon,elég kellemes a játék,fõleg a tengeri csaták nagyon élvezetesek,pláne partyban.
R
- Spatalos server : Elyos oldal Chichizachi - Templar \"...Faith and arms...\"
Amúgy:
North American Servers
Blackbeard
Rackham
Morgan
Kidd
Antigua
Guadeloupe
Bonny
Read
Hispaniola
Dominica
Martinique
Barbados
European Servers
Roberts
Bellamy
Hornigold
Bonnet
Myngs
Sharp
A medve nem játék.
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
Végre tegnap résztvehettem egy portbattlében. Tetszett hogy elõtte volt gyülekezõ, megbeszélés egy palotában.Kijelöltük az admirálist, pár cuccot lehetett még egymásközt cserélni, aztán kilépve a kapun a tengeren volt mindenki. Furcsa volt azért hogy meghívtak mivel nem volt Yucatánban 1 pontom sem, de talán nem volt elég high level player fennt .Tehát elindultunk elõször egybolyba, majd amikor feltûntek a britek akkor sikerült vonalba rendezõdni és így közelítettük meg a csatát. Mivel elég izgatott voltam nem számoltam meg az elején hogy mennyien vagyunk, de feltûnt hogy a brittek teljes létszámban vannak (24 en)Nekem úgy tûnt hogy mi max 20 an lehettünk.OK, tehát vonalban haladtunk de elég távol , szinte lõtávon kívül volt az "armadánk" ,így nem sok haszna lett a vonalban hajózásnak.Az angolok eccerûen csak vonalban lezárták a szoros bejáratát .De látszott rajtuk hogy összeszedettebbek voltak mint mi.(nálunk sokaknak ez volt az elsõ portbattléjuk)Nagyon jól csinálták azt hogy azok a hajóik amik nahyon sérültek voltak. igyekeztek visszahúzódni , elbújni a többiek mögé, azok meg határozottan összezártak hogy legyen idelye javítani.Tényleg jól csinálták .Bár azt hiszem hogy védekezni(angolok)könnyebb taktikailag. Tehát a két hajóhad picit ék alakban találkozott a szoros északi végénél.Gondoltam rá hogy ha 4-5 hátul lévõ hajónk hirtelen visszafelé fordulva mögéjük kerülhetett volna( mivel az angolok is lassan húzódtak utánunk a szoros északi részéhez) de nem akartam osztani az észt, és kevesebben is voltunk. ekkor feltûnt 3-4 kissebb angol hajó hogy az északi elsõ hajónkat oldalba kapja. ez sajna megzavarta szintén a rendet , mert 2 izgága elkezde ezeket üldözni, de ezzel a fõerõinket kissé elhagyták.Ráadásul nagyobb fregattokkal is voltak..AZ angolok felismervén hogy kevesebben vagyunk( közben pár hajó elsüllyedt + a 2 kivált fregatt) elkezdtek kifelé hajtani minket a szorosból, + 4-5 fregattjuk a szorost lezáró sziget mögül a másik irányból is betámadtak. Tehát volt TAKTIKÁJUK ( ez a legfontosabb) Mi a könnyebb ellenállás felé mozova ezt a 4-5 fregattot támadtuk ( megpróbálván utat nyitni a szoros felé ahol az erõdök voltak)Csak közben a nagyobb angol raj meg mögöttünk nyomult.Nem sok esélyünk volt:-( Elég " jól" sikerült hajókáznom, többszöri javításokkal szerintem a csata 2/3 részéig bírtam. Bár akit kipécéznek( targetet ki lehet jelölni a groupleadereknek)annak nem sok esélye van. Tehát én is sorra kerültem egyszer és nem volt menekvés a sorozatos sortüzektõl. Addig is mi 7 hajót lõttünk ki.
SAjnos baromi lagg volt, ezt szerintem nem tudják majd javítani a livéra sem..:-(( A stralsundom durabilityja is 1 el csökkent.
Lehet hogy a túl nagy létszám miatt + a lagg nekem nem tûnt annyira élvezetesnek a battle mint vártam elõtte. Majdnem hogy jobb 3-4 en konvojokat támadni mint ezt a nagy falkát....
Hali (capt.Zappa )
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
(Szerintem nem, de majd elválik.)
A medve nem játék.
Amitõl én inkább félek az az, ha mondjuk például csata közben ledob a szerver, és emiatt veszted el a hetek/hónapok kemény munkájával megszerzett hajód. Engem átlagosan 2-3 óránként egyszer ledobott a szerver. Kábé 3-4 hajóm vesztettem el emiatt. Ha suta vagyok, és emiatt lövik ki a hajóm, akkor spongyát rá, megérdemlem. De ha így önhibámon kívül vesztenék el pl egy invincible-t vagy bármi mást, amit azért nem egyszerû összehozni, elég igazságtalan lenne. Nelson-t nem fenyegette az a veszély, hogy elszáll a nete... <#vigyor3>#vigyor3>
Oké, de mennyibe kerül a klasszikus 74-ágyús Third Rate? Ami azért úgyanúgy lever bármely más Class hajóját szvsz..
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A medve nem játék.
Elég, ha az ember megnézi a mexikói városokat, vagy az erõviszonyokat a térségben (1.Kalóz, 2. Brit, 3. Francia, 4. Spanyol LOL - majdnem pont fordítva volt még 1720 környékén is!)
Ha tényleg úgy gondoljátok, hogy azért fél év egy SOL, hogy minél történelemhûbb legyen a game, és nem azért, hogy minél több lóvét gomboljanak le az emberrõl minél rövidebb idõ alatt, mert hiányzik a tartalom hosszútávon, akkor gondoljátok ezt ...
Mellesleg egy Invincible First Rate korábban sem 2 hét volt, mert ugye le kellett gyártani, rare volt a recept hozzá, kellett hozzá 80 royal, el kellett érni hozzá a szintet, mert a navyk, akik megvehették L30 után tudtak csak royalt lootolni és csak L40 után elõször beváltani.
Ráadásul egy navyvel L40ig fejlõdni a legnehezebb és talán a legdrágább, mert egyszerûen irtó szarok a sima hagyományos skilljei.
Fejlõdésben amúgy a privateer, olcsó fejlõdésben a kalóz, viszonylag olcsón és korán megtanulható lövések minõségében a FT a legjobb, és bezony, sajna SOL nélkül irtó gáz a navy, sõt, amíg nincs Valiantja minimum, egy kalóz is lazán elveri ...
A medve nem játék.
Jó, akkor most egy kis történelmi adalék. A HMS Victory (100 ágyús first rate, Nelson zászlóshajója Trafalgarnál) 6 évig készült, és valami 65 000 fontot kóstált - mostani pénzben mérve olyan 20 milliárd forint.. Az angolok az egész 18 században valami tíz elsõ osztályú sorhajót építettek.
Ehhez tessék mérni... Ez a "miért nem lesz First Rate-m 2 héten belül" dolog kicsit arra emlékeztet mintha a SWG vki azon rinyálna hogy miért nincs Halálcsillaga, meg milyen könnyen szétlövik a Lázadók..
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
Egyszerûen aki nem akarja így elveszteni az Invicible-jét, az max csak csapatban járjon PvP-zni, vagy inkább használjon erre a célra másod, vagy harmadosztályú csatahajót.
Egyébként a kalózok bármilyen hajót használni tudnak, amit elfoglalnak? Ez durva! Épp nézegettem a skilljeiket. Még olyan is van, amivel -60% az adó ellenséges kikötõkben. Ez még a freetradernél is jobb :S.
Ja és port battle-ben tényleg nem csökken a durability, ha csobbansz? Ez jó!
Mert annyira hülye egy player sincs, hogy ha 3 dbje van a SOLnak, akkor 3x kilöveti (Port Battleben egy menetnél ugye nem vész el a D😎, max. csak PBre használja, de egy kalóz, szar sem csinál, 10 milla egy ship, és bármikor megszerezheti, ha pl. letámadja 6 másik kalózzal? Na ez a szemétség.
A medve nem játék.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
A medve nem játék.
ANCHOR, LARGE: 8 (32Ingot-iron, 960 db)
BALLAST: 38 (200granit, 4800 db)
CANNON, LARGE: 62 (62ingot-brass, 610ingot-iron, 62logs-commonwood, 7440 db)
CANNON, MEDIUM: 28 (112ingot-iron, 28logs-commonwood, 1680 db)
CANNON, SMALL: 16 (40ingot-iron, 20logs-commonwood, 600 db)
CANNON, SWIWEL GUN: 4 (4ingot-iron + 120 db)
SULFUR: 20
WOOD TAR: 18 (40logs-fir, 1200 db)
HUGE SQUARE RIG: 1 (480db)
Mast Section, Large: 4 (240v96 db, 96 logs-fir)
Mast Section, Medium: 6 (180db, 48logs-fir)
Mast Section, Small: 1 (15db, 2logs-fir)
Mast Hoops: 57 (324 db, 60ingot-iron)
Spar, Large: 4 (150db, 20logs-fir)
Spar, Medium: 6 (150db, 20logs-fir)
Spar, Small: 1 (38db, 5logs-fir)
Rigging: 25 (50hemprope, 25oak-block, 200db)
Sail, Large: 4 (1485db, 70hemp)
Sail, Medium: 6 (445db, 10hemp)
Sail, Small: 1 (105db, 10hemp)20
Lignum Vitae Blocks: 10 (360db + 10lignumvitae)
SHIP PROVISIONING: 80 (2400db)
Cheese, Common: 80 (1020db, 200maize)
Fish, Cured: 80 (240db, 80fish-fresh)
Hardtack: 400 (3000db, 1600wheat)
Meat, Cured: 160 (1120db, 80beef/80game-animals)
Rum: 320 (10320db,80oak-logs,80ingot-iron,800sugarcane)
Wine, Common: 480 (7200db, 960winegrapes, 96oak-logs, 96ingotiron)
Sack of Beans: 160
Sugar, Refined: 80
Wheat Flour: 400
32LINESHIP STRUCTURE BUNDLE: 20 (1.600.000 db)
beam large: 2000 (30.000db, 8000 oak-logs)
beam small 2800 (22400db, 5600 oak-logs)
brass ship fittings 2000 (1.734.000db, 16000 ore-copper, 4000 ore-zinc)
hemp canvas 2800 (42.000db, 5600hemp)
hemp rope 2800 (20720db, 2800 hemp, 1120logs-fir)
iron ship fittings 2800 (351120 db, 1120ore-iron, 560 limestone)
lignum vitae blocks 2000 (72000db, 2000lignum vitae)
logs, fir 2800
logs, oak 2800
logs, teak 2000
oak blocks 2800 (20160db, 5600 oak-logs)
planks-oak 2800 (12600db, 2800 oak-logs)
planks-teak 2000 (18000db, 2000logs-teak)
COLOSSAL HULL: 1 (450 db)
beam-large: 80 (1200db, 320 oak-logs)
beam-small: 10 (80db, 20 oak-logs)
brass-ship-fittings: 4 (4335db, 40ore-copper, 10ore-zinc)
filling-frame-large: 42 (1260db + 420 oak-logs)
filling-frame-small: 2 (45db, 10 oak-logs)
frame-timber-large: 12 (1800db, 144 oak-logs)
frame-timber-lignum-vitae: 3 (900db, 36lignumvitae)
frame-timber-small: 2 (224db, 16oak-logs)
iron-ship-fittings: 24 (3135db, 100 ore-iron, 100 limestone)
keel-large 2 (450db, 40 oak-logs)
Planks-oak: 110 (495db, 110 oak-logs)
planks-teak: 20 (180db, 20logs-teak)
Ship-stem: 2 (48db, 8 oak-logs)
strakes-oak: 60 (396db + 60 oak-logs)
strakes-teak: 15 (240db, 20logsteak)
transom-large: 10 (150db, 40 oak-logs)
transom, small: 4 (38db, 10 oak-logs)
Alapanyagok összesen:
ingot-iron 954 (51840 db)
granit 200 (1200 db)
ingot brass 62 (44268 db)
logs-commonwood 110 (264db)
sulfur 20 (?????)
logs-fir 231 (36960 db)
hemp-rope 50 (2450 db)
oak-blocks 25 (540 db)
hemp 8490 (25470 db)
lignum vitae 2046 (368280 db)
maize 200 (480 db)
fish-fresh 80 (120 db)
wheat 1600 (?????)
beaf/game animals 80 (1280 db)
oak-logs 23714 (170784 db)
sack of beans 160 (??????)
sugar-refined 80 (1440 db)
wheat-flour 400 (1200 db)
ore-copper 16040 (384960 db)
ore-zinc 4010 (577470 db)
logs-fir 3920 (62720 db)
ore-iron 1220 (292800 db)
limestone 660 (3960 db)
logs-teak 4040 (??????)
Alapanyagok elõállítása: 2.028.486 db
Hajó alkatrészeinek legyártása, összerakása: 7.184.548 db
Összesen 9.213.034 doublon + a gyártó skillek megszerzése, épületek felhúzása, fenntartási költsége, és a mérhetetlenül sok elõállítási idõ
És ezek után még a vaskos profit, hogy megérje végigcsinálni.
De erre még térjünk vissza!
A medve nem játék.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
A medve nem játék.
ezzel kapcsolatban : jól láttam hogyha az egyik oldalon indítasz karit akkor az össze többit is csak ott lehet ? csináltam volna kalózt de nem enged mást csak spanyolt mert már ott van 1 karim. ez kicsit fura bár vhol érthetõ is .
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Anno c64-en hónapokig itottam a spanyolokat a piratesben. Jött a pc-s Sid M. clon ott is igázni kellett a sapnyolokkal. Aztán Age of sail, etc. Állandóan spanyol volt a fõellenség. Ki a ráknak jut ezekután eszébe spanyol oldalt választani a POTBS-ben? Keveseknek 😉
BLONDYMISS - Band of the red hand (lvl33)
Ma az EU-s szerveren meghívtak egy society-ba. Ahogy látom, ez az erõs játékosokat igyekszik tömöríteni (kb 20-30 tagja van eddig, és mindenki L20 felett, ami már jó szint, lévén hogy a Black Bart késõbb indult el. Csak egy két L30 fölötti játékossal találkoztam, de õk valszeg éjjel-nappal játszanak.). Amúgy korai volt leírni a spanyolokat, mert nálunk mi vezetünk, utánunk jönnek a kalózok, és csak azután a britek (a létszámfölény ellenére). A britek eddig Port of Spain-t próbálták elfoglalni, de nem sikerült nekik. A kalózok Port de Paix-t, de nem sikerült nekik, viszont egy másik kikötõt sikerült (most nem emlékszem, hogy melyik). A spanyolok elfoglalták a britektõl Belize-t, és most valamelyik francia kikötõt ostromolják Louisiana-nál, ami valszeg meglesz. Írkáltak is a fórumba elég rendesen, hogy menjenek minél többen NPC-ket bezúzni. Szóval EU-s szerveren is kevesebben vannak a spanyolok, mint a kalózok meg a britek, de úgy látszik nagyon jól szervezett oldal a miénk, és ha nem érne véget idõ elõtt az open béta, akkor szerintem az elsõ gyõzelem is a spanyoloké lenne. Szóval ha kijön a játék, akkor érdemesebb lesz inkább EU-s szerveren tolni.
Boldog Karácsonyt mindenkinek !
A kalózok helyzete alapból speciális, de tény, hogy ritka szar helyeken vannak a városaik, viszont a port battle az nem olyan, hogy oda kell menni és védei (régen oda kellett, de azzal szórakoztak, hogy az odatartókat vadászták le ...), hanem ha arra grindeltél, és van legalább 1 pontod, ami másnak nincs, akkor lehetõséget kapsz a meghívásra, ha 24 másik embernek aki szintén arra grindelt nincs több pontja nálad. Minél több pontot szereztél az adott térségben, annál több esélyed van, hogy bekerülsz a 25 vs 25 be.
Franciák szar helyen vannak, de a leggázabb helyen a fõvárosuk van. És mivel oda kell menni kishajókkal is, mert az õ freetraderjeiknek is el kell szállítaniuk a rewadjaikat meg a lootot, így állandó veszélyben vannak, de ez azért lett így, mert national sidenak alapból pvpre gondoltak a franciáknál. LOL, de nekik van a legtöbb kezdõ pontjuk is. Mondjuk nekem sokszor nem tiszta, hogy Tampico kivételével miért nincs spanyol város az 1720ban full spanyol Mexicoban, és miért kalóz ott minden city ...
Ha a hódításhoz van Port Battleekhez úgy 100 fõ nemzetenként aki állandóan pévépézik, akkor mindegy lesz késõbb a balance.
A fraciák és a spanyolok között van egy egyezség, pont a brit-kalóz fölény miatt, hogy nem támadják egymás két közeli deep kikötõjét (Cayo és Havana) és kereskedelmi városait (Grenville, Tampa, Sisal, Campeche).
Ebbõl kifolyólag minden spanyol és francia ft simán ki tudja használni ha Havana a központ a kikötõk közelségét, és nagyon gyorsan el lehet New Orleansból is Campechebe hajózni és vissza, ha kell valami, mert szinte mindig jó a széljárás.
A karakterek nem törlõdnek liveon soha, ha csak fél évig nem játszol velük. Viszont ha amcsi szerveren játszol, ÓVATOSAN játszál, grindelj du5 után, hétvégén du3 után, mert lazán becsúszhat a egy-egy rollback. (Én 1 szintet és 10k xpt vesztettem pénteken plusz 210k lóvét mert eddig elõször este 7 után kezdtem el játszani ...)
1. PvP zónák: harcolj a város elõtti térségben (korábban ez 50 miles volt, szerintem 15 lett ...) Érjen el a nemzetek 7000 pontot, pirate pvp terület lesz, minden kalóz rádtámadhat, de te rájuk nem. Aztán még 3000 pont, lesz 10k pont, és 35 ? mérföldön belül full pvp zóna és 1 nap múlva rá port battle lesz, lehet gyûjtögetni a pontokat, hogy bekerülj, 35 mérföldön kívül pirate pvp zóna lesz.
Unrest. Ugyanúgy mûködik mintha grindelnél, de ha unrestrõl vált az elsõ piros körre, akkor neked szintén 10k xp kell, hogy csata legyen, de azt hiszem akkor azonnal az lesz, nem egy nap múlva. De eddig ez olyan ritka volt, mint a tisztességes politikus, úgyhogy nem tudom ezt a részt pontosan, de egy ilyet láttam, este betették, másnap reggel már azt olvastam, hogy nem tudta a spanyol side elfoglani.
2. Mindent vehet minden player ami az AHban van, amit meg tud fizetni, ill tud az adott nemzet AHjából vásárolni.
Az Európával való kereskedés azért volt anno koncepció, mert sok dolgot ami a BEINDÍTÁSHOZ KELL (pl Livestock) nem tudtál termelni sehogy 😊 csak vagy reward, vagy EU trader útján. Amúgy szerintem 1-2 dolog kivételével nem éri meg az egész.
A medve nem játék.
1: PvE meg PvP zónákat hogy is lehet egészen pontosan létrehozni? A PvP zónák mindenképp Port Battle-lel végzõdnek 2 nap után? Mik az Unrest Point-ok, és mire jók egészen pontosan?
2: A cucc, amit piacra dobsz, azt csak más játékosok tudják megvenni? Vagy esetleg a virtuális jónép is vásárolgat belõle? Vagy esetleg a luxuscikkeket (kakaó, kávé, stb) vásárolja csak a lakosság, a hajótápokat/alkatrészeket/nyersanyagot meg csak a játékosok? És mi a különbség a local meg a regional market között egész pontosan? És mi ez az Európával való kereskedés (ez az amit leginkább nem értek)?
Még egyszer bocsi a hülye kérdésekért, és elõre köszönöm a válaszokat.