Naval Action

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

What are Historical European Servers?
Historical European Servers will be running live events in a combination of Spanish, French and German and English languages. There is a lot more to be said regarding our live event plans, so expect a Devlog with more information in the near future.

Számomra ez oldalankent más nyelvet jelent.

Lera,Dynn,Zulgron

a.carkey
*több fajta classt lehet majd választani nem csak ez a három

értsd: több swashbuckling lehetõség, nem csak a három class (dirty fighting, florentine, fencer)

*Hollandia, mint nemzet bekerülése (2009)

értsd: ha bekerül a távol keleti kieg, utána (tudjátok, a tüskés hajók 😊)

A medve nem játék.

a.carkey
Még nincs.

A medve nem játék.

a.carkey
Az osztrákoknál csak a preorder van raktáron.

A medve nem játék.

a.carkey
Van digitális download. Az a leggyorsabb. A hivatalos oldalon a "buy the game" opciónál van pár lehetõség. A Stationos a legegyszerûbb, a direct2drive-os picit bonyolultabb, de ott azonnal jön mail, info, a stationösnél valamikor péntek körül már lesz mail. Kb.

Dobozost Ausztriából (Innsbruck) leírta hunnen az mmogames.hu-n. Én pl. onnan rendeltem 1et, de még semmi sem jött ...

A medve nem játék.

a.carkey
Az pont nem a historical, nem?

A medve nem játék.

Szép és jó ez a historical serveres dolog de spanyol oldalon nem sokat fogok erteni a spanyolul zajlo eventbol....

Lera,Dynn,Zulgron

Torzonborz
hmm soe féle station accesben ez is benne van ? ha igen lehet meggondolom magam 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Kata
ezek azért reményteli ígéretek

Na akkor pre-orderelek én is. Aki tudja hol és hogyan kell, tisztelettel megkérném, hogy legyen olyan kedves és írja meg nekem pü-ben, ha ráér. Elõre is köszi!

[/cserf][/fülünyúl]

a.carkey
Amúgy délután pévépéztem, és a vége felé nem egy gm, hanem Misha volt fent systemben 😊 és megköszönt mindent, de lehetett kérdezni és ilyen dolgokat árult el a jövõrõl, kb. idõpontokkal:

-Ázsiai!!! kiegészítõ õsszel!
-Francia és Spanyol capital art update (március, május sorrendben)
-Player házak, berendezhetõ, nem dbt vesztõ hajók - egy ilyened lesz L50 carrier küldik után -, ami nem fog sérülni, nem tudják elvenni, de minden év után kapsz egyet! (május)
-új hajók pack I. (február)
-új hajók pack II. (május) - innentõl vsz átalakul a SOL rendszer (errõl nem szólt mi)
-kicsit átalkul majd a hajózás is (kaja, pia, rum, stb kell minél több ideig leszel OSen - ezzel akarják még inkább csökkenteni az OS fejlõdést, szóval aki teheti minél gyorsabban próbálja meg elérni az a kedvenc karijával az L50t, nem nehéz, mert utána még nehezebb lesz - kb. õsztõl)
-Company rendszer update (május-június) - fax se tudja mi ez, de role playesebb lesz az egész game (ráfér!)
-átalakulnak a városok, fontos szerepet kap majd a kocsma, boltok (õsz)
-átalakul az OS (õsztõl)
-lesz buff system amint bekerül a szárazföldi felfedezés (kincskeresés pl.) (nincs idõpont), szóval még inkább lesz harc (több fajta classt lehet majd választani nem csak ez a három)
-Hollandia, mint nemzet bekerülése (2009)
-átalakuló craft (2009)
-player erõdvárosok - vsz csak 100nál nagyobb guildeknek, ill. lehet, hogy azon belül is kalózoknak, de a national side is kap majd extrát(2009)

ennyi.
Levágták a szervereket ...

Hivatalos Update majd valamikor februárban, a commercial launch kezdetekor!

A medve nem játék.

Kata
jah sokan az egész vitorlát kitöltik, pedig jobban mutat rajta egy kisebb címer

[/cserf][/fülünyúl]

Torzonborz
10 kitartó , lojális és profi játékos többet ér mint 50 tinglitanli. szóva l szvsz lényegtelen hogy a tömeg hová megy ha Ti együtt maradtok egy helyen és pöpecül nyomjátok a témát. sok sikert mindenkinek. esetleg ha késõbb a szárazfölddel is kezdenek vmit akkor lehet hogy csatlakozok majd.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Fritz Von...
Egy picit túl tarkabarka, de egyébként nagyon fasza. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

a.carkey
Vége a bétának, tali 7én! 😊

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

Én nevem : Funny Tick kapitány a kollégák még vacilálnak ,TS van + Ventri is!
Akko légyen a Roberts 😛
R

- Spatalos server : Elyos oldal Chichizachi - Templar \"...Faith and arms...\"

Snipa /KeMa/ : Don Hernando Jose
Én : Raul Barbero
Ventri van

Fritz Von...
Mindegyik EU szervernek brites neve van. 😊
Egyébként részemrõl is OK. Roberts szerver, Spain, historical. 😊

Oksa akkor legyen historical és spanyol
Mi már megvettük a pre order-t,ha elindul mindeki gépelje be a nevét sg re,felveszi mindenki egymást és szerzünk egy saját TS-t vagy ventrit asztán gyia.
R

Kata
nekem mind1, én oda megyek ahol a "tömeg" lesz

[/cserf][/fülünyúl]

a.carkey
Roberts. Ok.

(Megj.: Ritka fasz neve van a szervereknek - az összesnek -, úgy tudom amikor ezeket kitalálták, az agytröszt ittas állapotban volt.)

Roberts néven futó szerveren tuti brit dominancia lesz. 😊

A medve nem játék.

BUÉK mindenkinek!!

A mi javaslatunk : spanyol - historical - Roberts

megvót<#eljen>

Nefürgyé le!

legyen historical és spanyol oldal részemrõl is
"...A bétás gárdával jó lenne együtt nyomni, de kérdés, hogy ki mit akar...."
Na pont erre gondoltunk mi is,én azért mondtam,hogy nekünk mindegy,mert tényleg mindegy.A játék jó,és szerintem ez a lényeg,kalózkodni + tudunk mindegyik oldalon.Persze nem ugy és nem olyan szinten mint a normál kalózokkal,de az is fun.
R

innen is boldog újévet mindenkinek
Kata
boldog új évet és extra adag rumot mindenkinek!

[/cserf][/fülünyúl]

Fritz Von...
Én a részemrõl akkor historical szerver és spanyol oldal. 😊

a.carkey
Gyerekek, még van szerver! 😊

PvP aki online?

A medve nem játék.

a.carkey
Historical szerverek közül menjünk akkor az egyikre.
Spanyol oldal jó lenne, már csak az elhelyezkedése miatt is.

DE!

De hidd el, mi "eldöntjük", hogy hová, eltellik 1 hónap, lejön az elsõ cikk vmelyik magyar pc újságban, megjelenik 20-30 ember aki mindig is erre vágyott (csak fogalma sem volt, hogy eddig ez létezett), és elmegy kalóznak, persze más szerveren, aztán csinál egy honlapot, aztán még jön másik 30, az brit lesz és kalóz, mert mindig is erre vágyott, aztán még 100 aki megnézi a szerveren ki éppen akkor nagyonerõs és az lesz. Aztán jön egy másik ember aki elcipeli a jónép felét és az újakat más szerverre, mert a Náncsi nénikéje Új-Zélandon ott játszik, stb, stb.

Szerintem ami szeretnél lenni, válaszd azt, mert ez a végéig úgyis változni fog, és sok magyar lesz, aki ki fogja próbálni. Ha te kalóz akarsz lenni, azzal azonosulsz, ne légy spanyol vagy francia csak azért mert más is az és hív. Magyarok vagyunk, a fent említettek mindig így voltak, így lesznek az MMOkban.

A szervert valóban historicalnak javaslom én is, de tuti telített lesz, stb. erre készüljetek fel. És az ilyen EU szervereken sok a brit és a kalóz, ami szerintem nem rossz ha más magyar is jön játszani.

Aki megszerette a spanyolokat ingame, az jöjjön oda, aki nem, az ne. De a szerverben tényleg megállapodhatánk.

Ja és van diplomacy skill. Localba vagy Areaba beírsz valamit magyarul, aztán ha valaki ugrik rá, elirányíthatod az sg.hu ezen topicjába.

Elõbb-utóbb úgyis lesz hivatalos magyar oldal, szóval még csak most kezdõdik.

A bétás gárdával jó lenne együtt nyomni, de kérdés, hogy ki mit akar.

A medve nem játék.

Fritz Von...
Ahogy látom, itt szinte mindenki spanyol oldalon szeretne lenni, tehát ez nagyjából el is dõlt.
A szerver ügyében meg vagy EU, vagy US szerver. US szerverre tuti odafigyelnek, EU szerverre nem biztos. Viszont ha lesznek eventek, akkor jobb lenne saját idõ szerint. Szóval ez egy kicsit zsákbamacska.

srácok ,akkor most itt a fórum keretein belül megkéne dumcsizni melyik szerveren leszünk és melyik oldalon ,nekünk cimbivel mindegy,de szeretnénk egy massive magyar klánba tartozni.Mi benne vagyunk a 4-5 fõs portyázós kalóz megoldásban is,+ az épített 20-30 fõs nagyguildben is,csak szeretnénk jövöképet látni a gémben,mert az a pléjerektõl függ,a gémet meg ugy is fejlesztik újabb dolgokkal,amivel ott tartják az embert,szóval az mindegy.De ez így ebben a felállásban alapjátéknak perfect.Nagyon komoly hardvore PVP ... 😄
R

a.carkey
Nem Hunorral, sorry, Fritzel ...

A medve nem játék.

a.carkey
Engem 6an (britek)támadtak meg az elõbb, mikor kitettem a lábam Havannából, pedig nem is akartam. Röhej, de ez az egyetlen port talán, ahol "pont" nem tudsz visszamenni. Persze 6 vs 1. 1 Prince és 5 Pommern. A Princet kezdtem el bontogatni, de felértek a Pommernek, és szétszedtek.

Megjegyzem ez a 84 mp ami alatt az Invincible betölti a main ágyúit, kicsit sok ...

Mi ketten voltunk Hunorral, és rámentünk egy solo kalózra, de otthagytuk, persze miután szétlõttük, de nem süllyesztettük el. Bezzeg a britek ...

A medve nem játék.

Tegnap sajna csak éjjel értem vissza pvp-re. Már nem volt fenn senki a mieink közül. Kénytelen voltam másokkal gruppolni, vagy szólóztam . Most láttam mi az amirõl Carkey "pofázott" itt (sorry Diego)annyit..hogy lehet 1 szinte elérhetetlen (liveon) Invinciblét 1 percen !!! belül elveszíteni... Valamit majd ki kelleni találni a deveknek erre.Pl ha valaki szólóban van, nincs gruppéban akkor NE ugorhasson rá 4-5 patkány..minimum csak gruppe harcolhasson gruppéval.( mondom, invincible seperc alatt elvérzett 3-4 pommerntõl..)

/ ANulu, csináltam képeket a nagy navy hajókról, solokról, Wenden, Prince, Triumphant, Trinity, Invincible , Vailant, és defiant , Pommern kissebb fregattok . Csak én nem vagyok itt fizetõs tag, nem tudok nagy képeket feltenni . ha küldenél valami privi címet akkor elküldenék képeket Neked, majd te feldobhatnád ide /
Hali
Torzonborz
jaja bujjék a valagatokba egy SOL 😄 na megyek is lassan piálni.

BUÉK MINDEN MAGYARNAK ! :-))
a.carkey
BUÉK!

A medve nem játék.

Fritz Von...
BÚÉK mindenkinek! 😊

Fritz Von...
Jaj. 😛

a.carkey
*csatákba - instance!

A medve nem játék.

a.carkey
Ez a 20-30 fõ most kevésnek (soknak) tûnik, de lesz ennyi magyar, kérdés melyik szerveren?

Szerintem ha van 6-8 aktív, legalább hétvégenként játszó tagja a guildnek, már nincs gond. Ha 12, az a legjobb. Annyi lesz. Sajna a csatákba max. 6 mehet be. Ez van. Ha nincs legalább két groupnyi emberke, már rossz ha pl. 8an vagyunk.

Kb. tudom, kiszámoltam mit-hogy kéne egy SOLhoz, de a megépítése úgyis fél év múlva (20 milliós bank számlával) lesz elkezdhetõ, addig szépen gyûjteni kell a pénzt.

VISZONT, ha durván egy player a fejlõdése során, legyen az egy sima, lassabban fejlõdõ átlagplayer, kb. 700kt tud küldikbõl, OS lootból jelenleg kitermelni (szerintem emelnifogják az OS moneyt ...), szóval 700kval számítva, HA másra nem költ a player, akkor cirka 160 1st 2nd rate SOLt tud építeni a szerver populáció, tehát a mindenki SOLlal jár dolog nem fog megvalósulni. Ebbõl szerintem a legkifejlettebb szerveren lesz MAX. 100, de inkább (a sok alt miatt) 50 SOL ... És ez vsz úgy fog megoszlani, hogy Francia 20, Spanyol 20, Brit 10 (õk vannak a legszarabb helyzetben, de õk is vannak a legtöbben national sideról ...). Ez a végére max. úgy módosulhat, hogy 25 Francia, 25 Spanyol, 13 Brit, és 4 kalóz SOL (ismerve a nemzeteket). A legtöbb Trinitybõl lesz, aztán Invincible és Prince. Mást nem fognak építeni. (De ezt a tapasztalat mondatja vele csak, nem tények, szóval meglátjuk.

A medve nem játék.

igen,elég valószínû,ha neked a halifax sol,akkor sok sikert vele...
kthxbye
Fritz Von...
Jaja, a lvl1-es Halifax SOL a legélvezetesebb. <#idiota>

Fritz Von...
A privateernek a legjobb hajó perpill a Pommern MC frigate. A sleek gyorsabb és fordulékonyabb valamivel, de egyúttal jóval gyengébb is.
Az MC Pommern ágyúi elég erõsek, itt is kb 3-4 sortûzzel vége egy ellenséges 40+os hajónak. És nagyon mozgékony. Igaz, hogy ez writes, de kemény azért. 😊

Ez a SOL kb ugyanolyan,mint EVE-ben a capital hajók. Bazinagyok,bazidrágák és bazira nem érnek semmit 1edül😊
amúgy délelõtt megvolt az elsõ frankó kis pvp-m, 'Prince' 1st rate-el elpáholtam nagyon keményen egy Invi-t😊 büszke is voltam magamra😊
amúgy minél kisebb a SOL annál élvezetesebb vele pvp-zni,bár ez csak szvsz.
a.carkey
Ha két SOL van, nem feltétlenül. Ha 6an mennek rád, és nincs kedved elmenekülni, na akkor ugyanúgy kinyírnak, mint bárki más bármilyen hajón.

A medve nem játék.

a.carkey
Conquest.
Pontokat kell termelned, hogy egy-egy várost betegyél pirate pvp, majd pvp területbe és csata legyen (civil dolgokkal is lehet contentet generálni, de nem érdemes).

2nd Rate hajók.
Reménytelenek! El kell felejteni õket. Bár mozgékonyabbak, és a Trinity jó lehetõségnek tûnik - szerintem nem éri meg pénzt pocsékolni rájuk.

1st Rate hajók.
Jelenleg NEM ÉRI MEG GYÁRTANI ÕKET, mert 2DB-jük van és ezért szinte csak mutogatni jó õket, mert nagyon jó pvp csapatnak kell lenni, hogy az ember ki merjen vele mozdulni. Pozitív irányba változtak páncélzatban, tûzerõben, pontosságban, bár pont a speedjük szar volt. De turbózni lehet õket, és ha nem láma az ember, a büdös életben nem lövik szét azt, max. boardolják.

Nation.
A legtöbben kalózok lesznek, ez bizti, aztán jönnek majd a britek. Végül a franciák-spanyolok.

Classok.
A kalóznak lenni olyan, hogy alig kell hozzá tulképpen bármi. Fejlõdni õ tud a leggyorsabban, hajóra sem kell sokat turbózni, hisz gyorsan tud captured hajókkal fejlõdni, csak outfittingre, coarse-ra és lõszerre kell költened, esetleg L50nél érdemes egy tényleg jó hajót venni, majd utána lenyomni az összes küldit a loot és a pénz miatt (ezt egyébként mindenkinek javaslom, mert L3tól CSAK OS-en érdemes fejlõdni!, a többi pénz és idõpocsékolás!). Aztán ha megvagy L50el, akkor érdemes venni egy writes hajót. Szarul jön neki a lóvé. (Neki a legszarabb!) Jók a refit-class hajói! Nagyon is, és olcsón kihozhatók, plusz a Pirate Pommern az elsõ komolyabb SOLok megjelenésig erõteljesen a tengerek ura lesz (legegyszerûbb összehozni!). L15tõl szólózhatja a szimpla L45-ös hajókat, amik 350 xpt adnak 3 perc alatt ... Bármilyen hajójuk lehet, ha elfoglalják, viszont azt használva állandó pvp iconjuk van, bármikor támadhatóak. Geciségnek érzem azonban, hogy egy akár évekig készített SOLt is elfoglalhatnak. Vsz belõlük lesz a legtöbb. Talán a legunszimpibb class az õk!

Navyként iszonyat szarok a harci skillek a többi classhoz képest. Van pár jó carrier skill, de nevetséges az az idõtartam ameddig adnak bármit is ... Baromi sokba nem kerül a fejlõdése a refit hajók miatt, és neki is csak felszerelést, puskaport, ágyúgolyót kell venni. Iszonyat lassan jön vele a pénz! Az L45 Reason-tól viszont már nagyon erõs, bár igazán csapatban eredményes és lesz õ a tengerek királya, különösen, hogy L45nél már hozzájut a szinthez tartozó refit-class hajójához ami egy tubózott Mordaunt. A Lancertõl (L15) már simán és gyorsan lehet az 1 (néha már a 2) hajóból álló L45+ hajókat is szólózni vele (3 perc egy hajó/3 perc 350XP). NEM ÉRDEMES VELE KEZDENI A JÁTÉKOT, mert jó SOL nem lesz egy ideig, a Privateer meg sokkal jobb pvpben. (Persze akinek az Alexander vagy a Mordaunt jó SOLnak számít, arra nem vonatkozik az elõzõ állításom ...)

A privateernek jobb skilljei vannak, mint a navynek, de gyengébbek, mint a kalóznak. Itt is refit+hajó elõny van, és érdekes, de talán a legjobb national class L50ig, mert utána kész, és veheti a normál hajókat õ is. De a legjobb lootokat és pénzt viszont õ hozza, szóval aki egyszer SOLt akar építeni, na annak kell egy pénz és lootkeresõ privateer toon is. Simán elintéz már az refit-classos L35-ös hajójától (Discovery) kezdve bármilyen 3-4 hajóból álló convoyt is soloban így iszonyat gyorsan tud fejlõdni, ehhez még a jó skilljei is segítik. Nationalként a legegyszerûbb vele a fejlõdés, viszont ritka szar a hajókinálata L50 után (kivették ahogy néztem tõle a destroyer frigateot).

Freetrader. Õ csinálja a pénzt, vele érdemes gyártani, szállítani, viszont harci hajókban L50ig hiányt szenved, viszont!!! õ az egyetlenL50 class a navy mellett aki hozzájuthat nem writes überhajóhoz (MC Oliphant). Harci skillekben IS brutál! 1 perces cooldownja van a 40% plusz damage-t adó lövésére és van egy másik 1 percig 40%os damaget adó! lövése, ami egy fordulással tulajdonképpen két 40%os sortûznek felel meg. Ezenkívül rakat és nagyon jó modosítói vannak más harci skilljeire, és tényleg nem boring vele harcolni, bár boringabb a sok hülye ötlet miatt, amit kitalált neki az FLSes agytröszt (turninghez rum kell, szereléshez - ami másnak ingyen van - hemp canvas és oak plank ... ), mint volt és "elég" drága ... Viszont tényleg jók a carrier skilljei (sõt brutálak). Hajói viszont nincsenek harcra, mégha ezt el akarják velünk hitetni is ... A normál van hoorn már alkalmas L45+ hajó elleni szóló harcra, de nem érdemes venni, mert ahhoz képest drága és jobb nála a lexi 5 szinttel feljebb. A L21es Ppostillionen Frigate viszont már minden L45+ elleni hajó ellen jó, sõt, L50SOlt is ki lehet vele lõni ami IN MISSION feliratot visel. Természetesen csak OSen szabad vele IS fejlõdni. Minden küldijét kerülni kell! Pre Launchnál neki kifejezetten jó lesz az L20 cap jópár hétig, mert akkor mindent szép lassan és rendesen el lehet vele végezni, lesz vele idõ mindenre (gyártás, lepakolás, szállítás, stb.) Az L21 Postillionen után a következõ hajó neki a Stralsund, ami már biztosabb védelmet ad, merészebbnek lehet vele lenni OSen (2 hajó, néha 3), de MC Stralsunddal már bármelyik L40+-tól L45-ig való 3as konvoj szólózható vele, az L37 Defianttal pedig már bármelyik L45+-os group is 4 hajóig. (A Defiantot viszont akár ki is lehet hagyni, mert inkább add el 110kért!) 😊 A Deliveranceot viszont azonnal - ha eléred az L43-t - meg kell építeni vele, vagy venni ha van olcsón, sõt érdemes többet csinálni belõle, mert nagyon jó hajó, és JELENLEG large hull és rig kell hozzá, pedig HUGE hajó!, szóval mint egy cerberus, csak 200kt ér ... 😊 A freetrader legjobb tulajdonsága, hogy nem kell venni hajót vele, ha meg is tudja építeni 😊. Alapvetõ elv: csapj le vele az elején a large ship construction, naval ship construction planekre, majd ha vannak akkor a többi hajóépítéssel kapcsolatos tervekre is. Ha ez megvan, menni fog a bolt, csak tartani kell az árakat, nem szabad hagyni, hogy más olcsón vegye meg a cuccaidat. Nagyon sokáig életben lehet vele maradni harcban! És ugye a Couronneal nagyon ütõsen lehet Port Battleben használni a classt (nem SOL, de a legpáncélozottabb, legerõsebb hajó a jelenlegi hajók között, 2000es a raktere és viszonylag! egyszerû megépíteni is a többihez képest). 72 ágyújával nagyon is erõsnek számít, talán egy 3rd Ratenek felel meg kb ...

A writesek közül a legerõsebb hajó az Invincible a navynek, a Pommern Pirate Frigate a kalózoknak, a privateernek szabadon választottan bármelyik a Pommernek közül (tökegyformák), a FTnek a Couronne.

A nem writesek közül a legerõsebb a navynek a Reason vagy a Mordaunt ill az Alexander 4th Rate (ezek szinte egyformák), a privateernek az Interpid, a kalózoknak az Abaddon's Will Refit Galleon, a freetradernek az MC Oliphant.

A nem writes hajók közül extrákkal a legpáncélozottabbnak a Deliverance Heavy Frigateot lehet kihozni a mindenki által használtak közül és vannak 16 fontos ágyúi (iszonyat szép a hangjuk!), a nem writes classfüggõk közül az Alexander a legjobb hajó!

A medve nem játék.

Természetesen a SOL + a barátai kizárólag csak kisérettel életképes,profi engerészek simán le tudják amortizálni,kisebb de gyorsabb mozgékonyabb hajókkal.Szerintem az ilyen nagy csatahajókat csak komoly guild szinten érdemes használni.4-5 playeres rambó csapatoknál hamar levadásszák.
R

Blondy ezt én is tapasztaltam,hogy számít,hogy hol csatlakozól be a csatába,elöször mikor becsatlakoztam egy kaktív csatába,mindig túl korán nyomtam meg a gombot és a világ végére tett.Mostmár ha odafigyel az ember egész jól lehet vele taktikázni.
R