Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
De.
Abban a sorrendben vannak ahogy lent le volt írva.
De lehet, hogy ma felrakom megint a játékot és sorrendben felrakom. Szerintetek szórakozzak a patch-eléssel (mindet egymás után) vagy csak toljam fel az 1.7-est és kész?

Þór vígi þessi rúnar

Pretorian
Szerintem pont az, amit irtál: "az összevissza sorrend". Mod manager-el gondolom nem tetted õket sorrendbe...?

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Pretorian
Varrassál rá joggingot.

RoyalPredator
Valaki nemtudja h a fenébe eröltethetek Jerichora egy ruhát?
Nem akarja felvenni a baszott leather armorja miatt.

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

RoyalPredator
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/cityofemberambassador/coe_photo1.jpg

RoyalPredator
Szép. de.:
(Kemény kritika jön😊

Megint ott a hiba vele hogy néhol nagyon perfect akartál lenni, és prewar. Ez nem gond, csak egyszerûen ez randa falloutban.
Továbbá ahogy a kommentelõk is írják, nagyon kihalt és élettelen lesz ettõl az egész. - City Life - És akkor senkinek sincs kedve vele játszani, mert nincs semmi ami odakösse. Sokkal több egyedi NPC kéne.
Valamint megint szétszórtad az amúgyis kihalt kreációdat.
Ha az egésznek lenne egy egységes stílusa, akkor lenne igazán jó.
Pl a Full Metal Alchemist féle barlangban komplett város, vagy a fallout3at felidézõ City Of Ember (Szikraváros) c. film kiválló alapot adna ennek a modnak, dehát ez itt elveszett.

Maximalista vagyok, de azért nem követelem tõled a maximumot.
Mint letöltõd, csak arra kérlek hogy fenti szavaimat fontold meg, és ha igazán sikert akarsz, akkor valósítsd is meg.

Carlos
No, kijöttem a vault-ból és csak a 30 -as szintre emeltünk üzenet jött meg. Bóklászom már vagy 10 perce de semmi... Ilyenkor mivan? 😄

(összevissza sorrendben másoltam be a DLC-ket, kettõ között nem inditottam el a játékot)

Þór vígi þessi rúnar

xblades
Hát kösz de megoldotam másképp.

Elkészült a városom amit fel is raktam a Nexusra.

Akit érdekel nézze meg:<#vigyor3>

City Life

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ha jól sejtem te a határon kívül építkeztél azért nem enged a gém. Vagy építkezz beljebb vagy told ki a határokat ami kissé bonyolultabb. A Fallout iniben is kikapcsolhatod a határt a bBorderRegionsEnabled=1 átírod 0-ra, de akkor csak te tudsz ott kolbászolni, + a navmesh sincs arra elkészítve, azt is neked kell majd akkor megcsinálnod ami azért nem kis munka <#vigyor3>

Lobsterman
Hát én 3 nagyobbat használok, a FOOK2(Fallout 3 Overhaul Kit) ami most perpill RCben van, bátorság kérdése hogy felrakod e mert azért még kicsit bugos. De rengeteg mindent ad az alapjátékhoz. Úgy ... millió dolgot.
FWE(Fallout3 Wastelander Edition), ami szintén sok cuccot ad a játékhoz, és a beleélhetõséget és realizmust javítja. Karakterfejlõdés is jóval nehezebb, kevesebb skill pont fontosabb tag skillek, ilyesmik. Sokkal nehezebb de szerintem élvezetesebb is mint az alapjáték. Én ezt ajánlanám felrakásra mindenképp.
A harmadik pedig a MMM(Mart's Mutant Mod), ezt fõképp az AI módosítások miatt használom, de új ellenfeleket is ad a játékba(all fear the supermutant gargantuan 😊). Jóság ez is. Van magyar változat.

Pluszban én még javasolnék némi szépítõ modokat is. Mondjuk ezt és ezt. És természetesen a nem-hivatalos patchet is szerintem érdemes.

Nem tudom ezek mennyire mûködnek jól az eredeti magyar verzióval, de ha nem jól ki lehet mindet kapcsolni ofkorsz. Egymással nagyjából jól mûködnek. Nekem az FWE-bõl ki kellett kapcsolnom az EVE modult mert nem indult miatta a játék és mindegyik nagy modhoz vannak egymással együttmûködtetõ(de csúnya szó) minimodok, azokkal kell trükközni néha hogy melyik kell és melyik nem. De ha nem használod együtt a FOOK+FWE+MMM-et akkor ilyenekkel nem kell nagyon foglalkoznod.

RoyalPredator
Broken steelt a többivel meg1ezõ módon aktiválod.
Utána szépen végigjátszod a játékot, és a broken steel DLCnek hála tovább folyik a történet. Egy picit legalábbis.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Köszi, de hogyan tudom elindítani a bronent, mi után ez a felírat megjelenik és leokézom??

RoyalPredator
Azt hogy 30as szitn lesz a max.
Utána lehet még húzni kóddal 52ig. annak van vmi hatása mellesleg?

A broken nekem is megjelenik, de mit jelent a +30 szint, hogyan tudom elindítani....<#conf>

RoyalPredator
Useable Cigarettes 😄
Ugyebár...

Carlos
Akkor egy kérdés.
Van valami egyéb mod ami nagyon javallot? Majdhogynem elengedhetetlen?

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
<#worship>
Köszi!

Þór vígi þessi rúnar

xblades
Ilyen kép jelenik meg:

Pl. The Pitt

+ 30 szint

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

RoyalPredator
Vagy Windóznál az egymás követõ packok egymást és a rendszert támadják meg.

Calver
általában az egymást követõ patchek az elõzõ által elrontott dolgokat javították ki <#nyes>

"The trees move. Do you not see it?"

RoyalPredator
Van ameik játéknál igne, van ahol nem. Látod a méretébõl pl.
Codnál pl nem tartalmazza.

RoyalPredator
Mondom, nekem nCoreról van az egész hóbelebanc, 1.7es patch semmi más, és fut fut fut mitn a gyalogkakukk.

CptObvious
Ezt igazából én se tudom, hogy az egymást követõ patch-ek itt tartalmazzák-e az elõzõ verziók hibajavításait vagy sem. Én amikor telepítettem, így csináltam, hogy egymás után felraktam a patch-eket.

Carlos
Ez egy igen korrekt válasz, köszönet érte.
Pont így csináltam énis, csak én nem egyesével patch-eltem, hanem leszedtem az 1.7-et és CSAK azt tettem fel (feltételezem, hogy az összes eddigi változást tartalmazza a legutolsó, ahogy kell).

Þór vígi þessi rúnar

CptObvious
Feltelepíted fallout 3-mat, utána 1.7-ig felpatch-eled. Semmi crack nem kell!!

http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=640
Letöltöd a Mod Manager legfrissebb verzióját (jelenleg fomm_0_9_15) és telepíted. Ezt követõen pedig ezzel is indítod a játékot az eredeti launcher-e helyett.

Jöhetnek a DLC-k. (Crack igazából itt se kell)
A lényeg, hogy a Broken Steelt leszámítva mindegyik dlc 3 fájlból áll.
xy.esm és 2 db xy.bsa
Ezek kerülnek be a Fallout 3\Data mappába. Ide kell telepíteni/másolni a fájlokat.
Egyedül broken steel esetén van 5 *.bik fájl. Ezeket a Fallout 3\Data\Video mappába kell másolni és felülírni az ott lévõket.
Szóval telepítés után simán lehet ellenõrizni, hogy a DLC-k a megfelelõ helyen vannak-e.

HA minden a helyén, akkor a mod manager-t elindítva látnod kell az esm fájlokat. Fallout3.esm a legelsõ, ez az alap. Ezt követi a többi. Sorrend néhány hozzászólással lejjebb látható.

A dlc-ket rádió adás formájában kapod meg, és megjelennek a küldetések között is. Ennek legkésõbb akkor kéne bekövetkeznie, amikor elmenekülsz az óvóhelyrõl. Egymás után ki fogja írni, hogy mik váltak elérhetõvé, hogy a szinthatár fel lett emelve. (Feltéve, hogy új játékot kezdtél)
Ha menet közben rakod be õket, akkor is max 5-10 perc rohangálását követõen meg kell jelenniük.

Ha nem jelennek meg, akkor gáz van :S

Carlos
Köszi.
Holnap kipróbálom asszem. (Ma este nem otthon töltöm az éjszakát)

Þór vígi þessi rúnar

Lobsterman
Onnan fogod tudni hogy amikor kiérsz a vaultból vagy betöltöd a régi savegame-t, elkezdi szépen kiirogatni hogy fogtál egy rádiójelet a brotherhood outcastektõl(anchorage), egy Werner nevû csókától(Pitt), Alien rádiójelet(Zeta), meg hogy egy hajó kötött ki a Potomac-on(Lookout). Plusz hogy a szintlimit 30ra emelkedett(Broken Steel). Minegyikhez kapsz küldit is a questlogba, kivéve a BS-t ami a fõküldi vége után megy ugye.
Ezeket szépen sorban kb 5 perc mászkálás során ki kell írnia. Ha addig nem csinál semmit, akkor valami nem jó.

Carlos
Akkor most konkrétan nem értem.
Honnan fogom tudni, hogy jól mûködi ahogy csináltam? Mikor kell megkapnom plö azt, hogy 30-as szintlimit van, mehetek a mindenféle bónusz küldikre?

Þór vígi þessi rúnar

Lazarus
Nekem se kellett crack reloaded verzióhoz
Lobsterman
Hát mondjuk nekem wrz van még, amíg GOTY meg nem jön, de felraktam az alapjátékot(UK), rá az 1.7es patchet(szintén UK), rá az összes DLC-t, meg egy tonna modot, és ment minden, szóval nekem nem kellett bûvészkednem semmit. Még crackelni sem.

Carlos
OMG. Nem vagyok biztos benne, hogy ennyit megér a dolog...
Elég fapad ez igy...

Þór vígi þessi rúnar

Pretorian
Jaja sajnos. Az 1.5-ös vitality crack az utolsó, 1.6-os és 1.7-es crack úgy tudom nincs is, nyilván azért, mert nincsen rájuk szükség.

Carlos
Most komolyan ha felteszem a friss játékra az 1.7-et majd feltolom a DLC-ket sorrendben és a cracket akkor nem fog menni? B***szakodni kell a patchekkel? LoL...nemár...

Þór vígi þessi rúnar

Pretorian
Igen, kell crackelni (mondjuk ez furcsa, mert pl. Oblivion-nál tök simán felment az eredeti játékra a kamu DLC, és nem kellett crackelni) sajnos.

Anchorage - fájlokat bemásolod ahova kell, 1.1 -et feldobod, crackeled.
The Pitt - fájlok másol, 1.4 -et felteszed, crackeled
Broken Steel - másol, 1.5 telepit, crackeled
Point Lookout -fájlokat bemásol, 1.6 telepit, nem crackel!
Zeta - másol, 1.7 telepit, megint csak nem kell crackelni!

Azt, hogy UK, vagy US patch kell-e neked, azt csak te tudod.
Ha ezt ebben a sorrendben csinálod frissen installált Fallout 3-al, akkor minden frankó lesz.

Carlos
Ójajj...akkor asszem nekem is újratelepítés lesz. Én csak az 1.7-es patchet tettem fel, semmi mást.
Viszont semmi crack-et nem találtam a DLC-k mellett csak a data file-okat.
Eredeti alapjátékom van, ekkor is kell crack-elni?

Þór vígi þessi rúnar

RoyalPredator
És a U.S. MISS WASTELAND díjat megkapja;
XBLADES
Elég perverz szálon tolod csinibaba.

xblades
Sajna nem igazán látszik de az ott a hátérben egy vízesés:

És a virágoskertem:

Pretorian
Ha mindent jól csináltál, és a peccseket is megfelelõ sorrendben tetted fel, majd -mivel a DLC-ket gondolom nem vetted meg- a telepitésük után crackeltél (a Lookout és a Zeta után nem kell), utána modmanagerrel a megfelelõ sorrendbe tetted a DLC-ket (lásd lejjebb) és a modokat (ha vannak), egymás után mind az 5 DLC-nek aktiválódnia kell. Jahh, ha nem eredeti DLC-k-rõl van szó, és nem sorrendben tetted fel õket, valamint nem crackeltél az elsõ 3 után, akkor kezdheted elölrõl az egészet, az alapjáték újratelepitésétõl.

Ja hát ezt nem értem az ufós dlc nagyon fasza volt kiváló, de csak az aktiválódott a többi nem ezért próbáltam segitséget kérni.....

xblades
És miközben barangoltál a pusztán nem jött semmi rádiójel?
De az 5-ik Dlc meg müködöt fel is jutottál az anyahajóra?

<#worship>Köszi, de igysem lehet énvok luzer de nem megy.....pedig csak ez van pipálva: Anchorage.esm

xblades
<#conf>

A kiegészitõk játék közben egy rádiójel formájában aktiválodnak majd a küldetések közt ott lesz mit kell csinálni.

A mod manager-el a betöltési sorrendet állithatod - fõleg a kompatibilitás miatt számít - és nem kell állandóan figyelni hogy be vanak-e pipálva a modok, kiegészitõk.

Általában a modok leírásában ott szokott lenni, hogy mire kell figyelni, mely modokkal mûködik együtt és mivel lehet probléma.
Az alap sorrend:
Fallout3.esm
Anchorage.esm
ThePitt.esm
BrokenSteel.esm
PointLookout.esm
Zeta.esm
...
összes többi mod

Carlos
Köszönöm szépen!!!

Þór vígi þessi rúnar

xblades
Ha azt kérded hogy betölteni érdemes-e akkor a harmadig Dlc-t igen mivel az adja a plusz 10 szintet a többi kedv kérdése melyikkel akarsz egyáltalán játszani.(nekem mindig betölti az összeset)

Ha azt mikor érdemes elkezdeni a Dlc játszását, akkor a hatmadik megint a különc mert csak a fõküldetés végigvitele útán aktiválodik.
A többi pedig amikor elég erõsnek érzed magad, az 1-2 Dlc 5-7 szinttõl már bármikor, a 4-5 már egy kicsit nehezebb azt inkább 10-es szint felet ajánlom.

Na és a mod man.-el tudom közvetlen inditani a kiegészítöt??

Köszi közben irtad, csak az 1.5 van fenn, az rajta volt a lemezen...

Nekem is segitsetek a dlc-el kapcslatban légyszi...
lásd:14528

xblades
Azt nem írtad hogy a pacthek fent vanak-e, kell az 1.7.
Azon kivül ajánlom a Mod manager telepitését és aztán azzal inditsd a játékot.
innen letöltheted

Carlos
Énis kérdezek:
Elölrõl kezdem a játékot. Érdemes betolni az összes DLC-t vagy csak akkor ha már végigjátszottam / táposabb vagyok?

Þór vígi þessi rúnar

xblades
Kösz

Hogyan tudtál külsö területet adni a városodnak?
Mert én ha a Westelandon lévõ olyan területre épitek ahol még nincs semmi és összekötöm egy ajtóval a pálya bármely részével, nem enged odautazni.
Azt írja: sajnos arra nem mehetsz tovább fordulj vissza.