Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Értem, sejtettem hogy így végül is így lesz. De még így is van két dolog amit nem értek. Mielõtt visszamentem a 101-be én voltam A pusztaság legvégsõ reménye de most újra csak Menedéklakó vagyok. Miért vesztettem el azt a rangot amit eddig megszereztem?
Illetve eddig tudtam fogni a Galaxis rádiót az Enclave-t és Aghata adóját.
De most már csak a Vault rádiója van semmi más. Ezek miért tûntek el?
Visszajönnek vagy ez már így is marad?
Nagyon nem hallgattam õket csak érdekelne, hogy ez most egy újabb bug az eddigi rangom elvesztésével együtt vagy így normális?
Fantusz
Amata szerintem sem hajlandó elhagyni a menedéket, miután az apja lemond a trónról az új királynõ mindössze annyit igér meg, hogy kinyitja a mendék ajtaját, aki akar szabadon mehet - a karalter meg finoman szóva takarodjon a szeme elõl.
Ez egy értelmetlen küldetés, szerintem kidolgozatlan, a menedéklakók többségének a VAULT elhagyása ekkor még majdnem a biztos halált, de mindenképpen az állandó sugárfertõzést jelenti, az alapjátékba ez a quest ebben a formában nem hiányzott, talán a Broken Steel-ben már lett volna értelme.

A fõküldetés után, ha fent van a Broken Steel DLC, s mûködik is rendesen érdemes körülnézni a tisztítónál (ha ide mutat a küldetés az a bug), egy új világ van születõben.
A tisztítóból ömlik a sugármentes tiszta víz, Testvériség harcosok, Rivet város õrei vigyáznak a polgárokra, de messzebb még szupermutánsok portyáznak, mocsári leselkedõk ólálkodnak, a sugárzás sem csökkent - egy ilyen változó világ kellene ahhoz hogy egy épeszû menedéklakó elhagyja a VAULT-ot.

Persze, ha tudnák a többi menedék "történelmét" Amata királynõ is futna ki betonpusztába halálkarmokkal cselgáncsozni <#crazya>

Tudtommal ez nem lehetséges, mint írtam ennyire elõre nem gondoltak a készítõk, csak azt akarták, hogy még egyszer visszatérhess a menedékbe. Egyszer találkoztam kint az utazásaim során egy 101-es biztonsági ruhában flangáló csajjal, beszéltem vele, és mondta, hogy Amata kiküldte õt felderíteni a környéket, de rajta kívül más menedéklakóval nem találkoztam.

Fantusz! Így már értem, köszi! Viszont most megint megakadtam kicsit.
Nem mintha sokat számítana de hogyan lehet a Menedéknél a harmadik megoldást elérni? AEz elsõ két megoldás simán ment. A Vigyázót is rátudtam venni, hogy nyissa ki a Menedéket és Amatát is hogy maradjanak.
De hogyan kell azt elérni hogy a Menedék kinyitása után el is menjenek?
Én úgy tudom, lehet hogy rosszul, hogy nem csak úgy ha szabotálom a karbantartást. Hiszen az után a túlélõk ellenségesek lesznek velem szemben.
Én szívem szerint rávennék mindenkit hogy kimenjen csak nem akar összejönni!<#help>
<#mf2><#mf1>
osszad be õket
<#vigyor2>
csináltam pár képet, némelyik egész jó. Igaz hogy a felbontás, meg az effektek nem maxok, de hát örülök ha fut a játék 😊

"Asszem mára végeztem a melóval. Szarakodsz még azzal a kamerával, vagy jössz az ágyba?"

"Én vagyok Megaton hõse, úgyhogy mindenki húzza meg magát!"

"Ez az élet, hehehe! Ha tudnák mennyi tiszta víz van nálam..."

"Ideje megetetnem a halakat. No nézd csak, eddig azt hittem lány vagy!"

"Francba! Vágja a seggem ez a kurva bugyi!"

"Ne stíröld a popóm, mert lenyomom a torkodon ezt a babát!"

"Azt hiszem elugrok Megatonba vacsizni"

"Úgy hallottam ma ingyen van a kaja. Jól tudom?"
offkorzreg
ez de igénytelen :S

Fantusz
Gatling laserrel, golyószóróval nem is érdemes használni a VATS-modot.
Példát lehet venni a kiváltakról, vagy a Testvériség harcosairól.
Szervópáncélban, mint egy tank mennek elõre, s darálnak a nehézfegyverekkel, meg sem próbálnak lopakodni.
Ezekkel a fegyverekkel különben sem lehet lesbõl hatékonyan harcolni, több lövedék megy mellé, mint amennyi célt talál - igazi lõszerzabálók.
Kiváltakat láttam halálkarom elõl hátrálva golyószórózni, jellemzõ, hogy nekem kellett lelõni a bestiát a rohampuskámmal (4-es szinten).

köszi, ezt se tudtam 😊
Fantusz
Nem írom spoilerbe, mert szerintem már rég nem titok: ha bemész a 87-es menedékbe, ott kell keresned az ÉTEK-et, s némi megdöbbenést követõen meg is szerezheted, igaz kell hozzá egy segítõ.
Fawkes-t itt találod, de miután átadja az ÉTEL-et magadra maradsz, s a menedékbõl nem jutsz ki, elfognak az Enklávésok (ez elõl nem tudsz kitérni).
Az Enklávétól kijutva a bejáratnál újdoinsült barátod fogad egy gatling lézerrel a kezében, mehettek tovább együtt, de ha az ÉTEK-ek vissza viszed a Citadellába, a következõ feladat a tisztító visszafoglalása (Szabadság1-es óriásrobot látványosan takarít), a fõküldetés utolsó feladata - ha minden jól megy nem meghalsz, hanem a Broken Steel-el folytatódik a feladatsor (amit nem feltétlenül kell rögtön bevállalni).

Morci1001! Az a Keller családi menedék.
Egy igen hosszú küldi még én sem álltam neki. A Pusztaságban kell összeszedni az elszórt holokazettáikat és abból áll majd össze a jelszó amivel bemehetsz.
Hotomi! Köszi akkor tovább megyek Paradise Falls már úgy is érdekelt.
A helfire páncél kiken lesz?
Fantusz! Elvesztettem a fonalat. Mi elõl nem tudok kitérni?
Úgy tudom, lehet egy jó fej mutáns haverunk.
Vele mikor és hol lehet találkozni és a csapatba venni?
Gauss puskát kinél fogok találni? Illetve mivel lehet javítani?
Legközelebb majd pucéran fotózok, hátha úgy megfelel 😄
Min grafon van, sztem amúgy nem lenne baj vele. Ad egy perceptiont, nem veszem le, míg a babát nem találtam meg.<#crazya>
A hátizsák tök jó, +70 egységnyit elbír.
Hát szó mi szó ez a "maszk" vagy kendõ eléggé gányul néz ki. Vagy talán csak paintel lett bele piszkálva.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Rambonak sem volt ilyen arzenálja 😄

használsz modokat? csakmert olvasom hogy már harmadjára tolod. Az alapjáték már hardon is "megcsinálható", de velem megtörtént ma, ami eddig még sosem. 10 muti egyszerre akarta kipréselni belõlem a szart, és sikerrel jártak. 😄 Akárhányszor töltöttem vissza, mindig bekrepáltam, annak meg nincs értelme hogy 10 mutánsra elszarjak 80 stimpakkot. Fõl eg mert nincs annyi 😄 A viccc hogy az akkor viselt páncélom megadta a 80 defet, álltam is a sarat rendesen, de volt köztük 2 overlord vagy mi a frász, nem az a nagy, egyel kisebb erõsségû. Így aztán visszavedlettem az egyszerûbb páncélba, tök mindegy mi van rajtam, ha nem bocsátkozok nyílt ütközetbe. Egy moddal raktam be, kár hogy csak NPC javíthatja. Nem probléma annyiban, hogy valamelyik mod miatt, gondolom fook2, az npc-k joban javítanak mint 50%.
A gattlinget fura használni, azt hiinné az ember, hogy szétdarál mindent, de míg egy mezei pisztollyal célzottan ledurrantom az ellenség fejét, addig ez összevissza lõ. Bár kétségtelen hogy jól néz ki 😄
Mike at home
így van, ha a tisztító után megállsz, akkor lesznek enclave katonák, na õk legalább jelentenek már vmiféle kihívást hard-on, egyszer meg is fektetett egy 3 enclve katona + 1 tiszt + 2 robot + 1 deathclaw kombó

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ha akarsz magad mellé egy utánst, akkor az enclave végéig mehetsz, ha nem akkor Vault 87 elõtt állj meg
rengeteg mindent lehet csinálni, hatalmas a térkép, a mostani, és ez már a harmadik karakterem, plyan 150 óra körül járok

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
engem az zavart, hogy már nem mint senkiházi akárkicsoda mentem oda, szal legalább fossanak tõlem, mert ha úrikedvem úgy kivánja akár kinyírhatom az egész bandát, a legkisebb karcolás nélkül

ilyen szempontból jó volt a Gothic2 anno, mert figyelt arra is mi a státuszom, amikor visszamentem ugyanabba a fogadóba, ahol csóró senkiként 3 arany volt egy éjszaka, lovagként, óh nagyuram, a legjobb szobámat adom, ingyen! 😊

tehát vicces az, amikor amikor a 101-ben verik a nyálukat egy terminator elõtt. de mondjuk ugyanúgy a rabszolgavadászok is pucolhatnának amikor feltûnök, hiszen hallhattak volna a köpenyes igazságosztóról, aki nem szívlelei õket. nem, nekik hõsködniük kell egy szál puskával a kezükben

tehát lehetne valamiféle hírnév a programban, aszerint hogy mit csináltál eddig

Fantusz
Nekem nem jött be a 101-es menedék megmentésének története, igaz, hogy van némi választási lehetõség, de igazából mégsincs.
Van egy karakter-Butch, illetve a karakter-Amata-felvigyázó közötti döntés.
Ez volt az egyetlen küldetést, amit nagyon összecsapottnak, kidolgozatlannak találtam.

Az kiderült a játékból, hogy a mendeékekben a felvigyázók a mindenható urak, most azt is láthattuk, hogy a hatalom dinasztiálisan öröklõdik, ha jóságosan szeretné megoldani a játékos a VAULT-kérdést természetesen Amata lesz az új király, aki aztán azonnal ki is tilt, immár véglegesen a menedékbõl.
Az egész menedéklázadás története a levegõben lógva maradt, a megoldás se igen lett megnyugató (aki akar mehet, a karakter meg takarodjon)
Betonpusztában késõbb találkoztam 101-es menekülttel, ha minden igaz Butch semleges karmával még csapattag is lehet (már, ha valakinek kell).

A víztisztító után az ÉTEK-ért küldenek a 87-es menedékbe.
Ezt a küldetést még meg lehet csinálni, de arra számíts, hogy nagyon hosszú séta lesz, mert, a következõ elõl nem tudsz kitérni.
Az Enklávé bázisáról kijutva viszont állj le a fõküldetéssel, a finálé következne.
Persze azt is kipróbálhatod, hogy végigjátszod, a BS-el nincs vége a játéknak, csak ugye a bugtól tartasz.

A Tesla páncél is BS adalék, lesz még belõle - érdekes, hogy a kiváltak a Tesla páncélt figyelembe sem veszik ha csereberélni szeretnél velük.

"De attól félek, ha ezt a lehetõséget választom, esetleg kint kinyírják Amatát és a többieket."
Erre nincs esély, ennyire elõre nem gondoltak a készítõk, én hagytam, hogy Amata nyisson a külvilág felé, úgy is elzavarnak onnan.
Az a kód csak egy látványos effekt, remeg a szoba közben meg szól a riasztó de hatása nincs, lehet hogy valahova kínára lõsz ki egy atom rakétát.
Rengeteg Tesla páncélt találsz majd még, és ott lesz majd a hellfire páncél is.
Még nyugodtan mehetsz benne, ott van még a 87-es menedék, a végénél lesz amikor Liberty Prime (az óriás robot) bedarálja az enclave katonákat.

köszi, a figura meglett, meg a raktárat is megtaláltam. Ott viszont volt még egy ajtó, amit nem tudtam kinyitni, a raktárból visz tovább valamerre. Azt hogy lehet kinyitni?
A kézifegyver figura a Nemzeti Gárda fegyverraktárában van DC. jobb felsõ végében.
Ha megtalálod a Barátság Hegyet vagy a Rock Creek barlangokat akkor onnan már nincs messze. Pár fosztogató és szupermuti vár útközben. Bent viszont annál finomabb a helyzet. Rengeteg robot, jó pár õrrobot is. És radioaktív szinte az egész hely. Viszont nem csak a figura miatt éri meg. A raktár amiben megtalálod igazi kincses bánya. Van ott minden ami szem száj ingere!
Néhány újabb kérdésem lenne. Nem tudom, mikor fogyok ki belõle!<#papakacsint>
Ti hogy oldottátok meg a Baj hazai fronton küldit?
Nekem abszolút jó a karim és szívem szerint kiengedném õket.
De attól félek, ha ezt a lehetõséget választom, esetleg kint kinyírják Amatát és a többieket.
Nem tudom a legjobb választás mi lenne?
A megoldások jutalomban miben különbõzek?
Bár ettõl függetlenül nálam a menedék elpusztítása szóba sem jöhet.
Illetve amikor a Constantine erõdben jártam a szervo páncél miatt találtam egy úgynevezett nukleáris indítókódot. Ehhez van küldi, vagy van bármi jelentõsége?
Vagy csak robbantgathatok vele egyet?
Egyébként a víztisztítóból kifelé menet a leölt Encave katonák egyikén találtam egy Tesla páncél. Eléggé überbrutálul néz ki szerintem! Még lesz másokon is ilyen?
Ha nem szeretném túl hamar befejezni a játékot mostantól kell hanyagolni a fõküldit vagy még lehet továbbmenni benne és meddig?
elején szerintem nem is lehet mit kezdeni a közelharcossal, de miután megvan a lesbõl krit perk, meg az álcázó nagyon durva. Az õrrobotot is le lehet csapni, igaz hogy azt 4 ütésbõl csak, mert ugye az elsõ krit, utána meg alig sebzõdik, még kell 3 neki. Így nagyon gyûlik a lõszer 😄
Most elkezdtem összegyûjteni a bólogatós babákat, a smallgunt keresem épp, de csak bóklászok föl alá mert nem találom.
Fantusz
Elsõ nekifutásra egy közelharcos karaktersz szerettem volna kreálni, amelyik kiegészítésként nehezfegyverekkel muzsikált volna.
Arra jutottam, hogy így nem igen lehet hatékonyan kezdeni (8-9.-es erõ+kitartás), mert sokáig nem lesz hozzá megfelelõ felszerelés.
3-4 szupermutánsra azért nem egy szerelõvassal a kézben kell rátamadni, a halálkarmokról nem is szólva.
Persze a megszerzett tapasztalatok birtokában talán ki lehet húzni addig, amíg a meglesz a gázláng-pallos tervrajza, de ugyancsak az eddigi játékélmény hatására egyenlõre nincs hangulatom mocsári leselkedõkkel, halálkarmokkal, szupermutánsokkal tömegverekedésbe kezdeni - megoldható lenne, mert a Broken Steel bõven ad idõt bármelyik képesség kimaxolására, de még a nehézfegyvereket se nagyon veszem elõ, nemhogy kézifegyverrel kezdjek vagánykodni.

A játék elején a nehézfegyverek közül a rakétavetõ, lángszóró, golyószóró elérhetõ, bár ezeket is többnyire meg kellene venni, s a lõszer beszerzése sem egyszerû feladvány.
Kipróbáltam VATS módból a golyószórót, rögtön el is ment a kedvem tõle, ez a fegyver a szervópáncélos Testvérek kezébe való, mire a karakter meg szervópáncélt vehet magára inkább használ lézerfegyvert.

mondjuk lehet hogy ez csak nálam újdonság, akkor sry <#vigyor>
Valamelyik hozzászólásomban azt írtam, hogy a közelharci fegyverek max skorpiók, meg a hasonlók ellen jók. Ezt most erõsen megmásítom, a legdurvább dolog a láthatatlan közelharci kari, persze silent runninggal. Belerohantam vagy 20 ghoulba, 4-5öt még leszedtem a berettával, de utána szó szerint lerohantak, föltöltöttem stimpakkal, katana elõ, poénkodjunk egyet, úgyis quick load lesz belõle. Láthatatlanul elkezdtem kaszabolni õket, és egy idõ után abbba maraddt a rohamuk. Kicsit meglepõdtem, de aztán lekaszaboltam mind egyenként, úgy hogy álltak egyhelybe, guggolásztak, sétálgattak. Ezt az egyik raiderbázison is kipróbáltam, semmi reakció mikor egymás után hullottak el látótávolságon belül. Lehet hogy a modok miiatt?Akinek nincs komolyabb mod rajta, tegyen már egy próbát pls... Amúgy a sledgehammer is uyganígy mûködött, nem a kard volt a ludas. Bár sztem a katana ugyanaz, mint a kínai kard, más texturával. A huszason felvehetõ ninja izébizé még nincs is meg, érdekes.
xblades
Szabad a játék, csak a mellék küldik vanak még.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Fantusz
Ha fönt van a Broken Steel, elvétve lehet enklávésokkal találkozni bármikor, de az alapjátékban csak a tisztító lerohanásakor jelennek meg.
Végülis, ha sok enklávéssak szeretnel találkozni, a fõküldetésben érdemes addig elmenni, mert különben még a BS-el is csak egy-két enklavést találsz.

(Rivetbe indulva - kell a bólogatós figura minél hamarabb - a romok között összefutottam enklavé katonával, mindössze 4-es szintû voltam, szervópáncél, lézerpuska volt a loot, igaz sokra nem mentem a páncéllal, sõt lézerpuskához se sok MF cellám volt)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
BS dlc végén jön az égi áldás az enclave-ekre, majd a végén a citadellához repülünk, az Öreg örül és megkaptam az xp-t. Ezután van valami, vagy "szabad a játék"?

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Az enklave katonák csak bizonyos küldi után jelennek meg? Bejártam már tolnát-baranyát, meg az északnyugati sarkot is, de egy szem katonába se botlottam. Küldibe még csak 3dog következne.
Van az a hellfire lángszóró, azt szeretném megkaparintani
xblades
Kukk ide : (Ház, Power Armor fül alatt megtalálod)
link

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Én 32 bit-es Win 7-en használom a Nexuson lévõt, töltsd le a legújabbat (most a 17-es az)én ugyan a 15-öst használom még.

Én errõl a szerencse golyóról nem is tudtam. <#nemtudom>
De azért az megnyugtató, hogy nem csak én próbálok keverni ezzel! <#crazya>
Lehet, hogy nem is választom ezt a perket, inkább megvárom azt ami kilencre húz fel mindent. Én is egyes szerencsével kezdtem.
Mielõtt elindítottam a karimat sokat nézelõdtem ez ügyben, és úgy láttam nem erre érdemes a pontokat elkölteni. Én is inkább az intelligenciát és a karizmát preferáltam.
És azt hiszem nem bántam meg. Persze így vannak olyan perkek (kincskeresõ stb.) amiktõl elesik az ember. De szerintem a másik két tulajdonság kellõ szintje fontosabb.
És szerencse nélkül is van esélye az embernek a szépséges kínai álca páncéljában jó sok lopakodó kritikusra!<#vigyor1>
Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy van-e még ház a fallout 3-ban. Mint például Megatonban. Amit meg lehet venni/ kapni és aztán pedig be lehet rendezni.
Fantusz
Egyéni meglátás valóban, de az én véleményem, hogy a magas karizma többet ér, mint a magas szerencse.

Karizmán meghagytam az 5 pontot, de többet nem raktam rá, azok máshová kellettek, így a bólogatós fugurával lett 6 karizma (van olyan perk, ahol alapkövetelmény a 6 karizma).

Mindehhez hozzá tartozik, hogy gonosz karakternél nyugodtan le lehet venni a karizmáról a pontokat, de ha nem erõszakosan szeretnél küldetéseket teljesíteni, a kevés karizma miatt falakba ütközhetsz, ha nem adnak megfelelõ információt.
9.-10-es karizmának különösebben én se sok értelmét látom, fosztogatókat úgysem lehet kidumálni, az városlakókhoz meg elég a 6-7 pont, és a perkek (lélekben gyerek, fekete özvegy).

Tud valaki mod managert Windows 7-hez ?
azért ennyire mazochista nem vagyok MMM és normál fokozat tökéletes <#vigyor2>
goondolod bakot lõttem a 10es Luckal? A mostani karim karizmáról idult 1el, és ennek az endurance-t meg str-t pakoltam fel. Az elején úgy gondoltam ,hogy ez majd ilyen közelharcos agyatlanka lesz, de a közelharc max a patkányok, meg skorpiók ellen értelmes, többit szigorúan lõni kell. Meg úgy vettem észre, hogy a magas karizma rontja a játékélményt😄 feljönnek olyan dumalehetõségek is, amik tök egyszerûen megoldják a problémát. Ez nem mindig jó. Mondjuk ez egyéni meglátás 😊
Fantusz
Ha normálon unod, hardon is játszhatod <#crazya>

Szerencse: növeli a kritikus találat esélyét (1pont=1%) - ezzel én is úgy vagyok, hogy inkább tudajk többet, mint szerencsés legyek, ezért a szerencsébõl levett 4 pontot ráteszem az intelligenciára (érdemes 9 intelligenciával kezdeni).
A szerencse elvileg hatással lenne a többi skillre (1szerencse +0,5pont minden képességre) de ezzel sem foglakozom különösebben, mire odaér a kari, hogy megkapja a No Weakness, vagy az Almost Perfect perket már minden lényeges képessége 100 lehet.

ha 10es a luck, az mennyiben jobb-rosszabb mint ha 1 lenne, van érdemi különbség? ha felveszem a krites perket az 15 lesz, vagy 10 a max, és totál értelmetlen ez a perk így?

meséltem hogy újrakezdtem a játékot. nem raktam föl az MMM modot a másodikra, és nézem hogy miért olyan baromi könnyû, és "uncsi" a játék. ez a mod volt a hibás (Marts_Mutant_Mod_)
Ha valaki még nem próbálta, nagyon ajánlott, sok változtatást csinál ami pozitív nagyon. pl: több ellenség lesz, vagy respawnolja a dungikban a mobokat, stb. Ez pl a supermarketnél baromi jó,
FOOk2vel együtt hatalmas
Sétáltam valami hülye csatornában, tele volt ghoulokal, gránát nélkül ugye öngyilkosság. Befordulok egy ajtón, és farkasszemet néztem kb 10 goullal. Hátborzongató érzés volt, fõleg hogy benyomtam a VATS-ot, és közelibe hozta az acsarkodó pofájukat. Nem mertem kilépni hirtelen VATSból, mert elég durvák a dögök. valahogy átbûvészkedtem magam az inventory képernyõre, szerencsére volt nálam 3 repeszgránát. Ezek, meg a beretta jól szolgáltak😄 A poén: mikor végig érek a csatornán, megvan a kijárat.. huh, hála az égnek, alig maradt stimpak, menni kéne boltba. Kilépek a szabadba, ez pontosan a broterhood bázis fölötti raider bázis bejárata. Mondanom se kell, 15 raider a nyakamba, lõttek mint a barom, épp hogy beugrottam a sziklák mögé, az élet csíkom 0-ra csökkent, 4/400 Hp-val éltem túl, fölpumpál stimpak... Ki az inventoryból, repül felém 2 gránát, 2 rakéta, jön a lángszórós, 3 másodperc, és tolhattam az újabb adag stimpakkot 😄 Normál szinten van, megfogadtam fantusz tanácsát, így azért tényleg élvezetesebb
Fantusz
No Weakness: sajnos nem lesz 6, sõt ha nálad van a szerencsehozó 8-as golyó (már nem tudom ki adja), s a szerencséd 5 alatti, igazából csak 4-re emeli fel az értéket, a billiárdgolyóval lesz 5. (nem kell magaddal hordani a kilós golyóbist, ha erre a perkre pályázol).

Ezen én speciel nagyon bosszankodtam, mert 1 szerencseponttal kezdtem a játékot, s az egyik kritikus találtra 50%-ot adó perkhez 6 szerencsepont az alapfeltétel.
Próbáltam kombinálni, szándékosan nem mentem a bólogatós figuráért, csak éppen a szintlépéskor nem voltam elég figyelmes.

Fantusz
Második, vagy sokadik végigjátszásnál, amikor már elõre tudod, hogy mire is kell figyelni persze, hogy egyszerû megtalálni a bõröndöket.
Ha benéz az ember minden zugba elég szembetûnõ a vörösen izzó téglatest látványa.
Szinte biztos, hogy a pálya elején hagytam ott a két hiányzó bõröndöt, s mivel a fõküldetés ment tovább, gond nélkül be is fejezõdött, a bõröndökért nem akartam az egész küldetést elõrõl kezdeni.
Jelentõsége nálam sem lett volna, 24-es szinten a Kriszta által említett képességek már 100asok voltak (de akkor még nem tudtam, hogy mi lett volna a jutalom, ha megvannak a bõröndök)

Az alapjátékban nekem úgy tûnt, hogy egy számítógépfeltörést, zárkinyitást sokkal többre tart a program, mint egy közepesen erõs ellenfél legyakását.
Ezen a DLC-k változtattak némileg, az ellenfelekért több XP-t ad, igaz ezt úgy érte el, hogy hozzáadott a játékhoz néhány izmosabb mobot - ettõl függetlenül a todomány és a zárnyitás alapképesség kell, hogy legyen.

Igazán nincs mit, ez a legkevesebb azok után hogy, na tudod!!!<#papakacsint>
Õszintén szólva nem néztem, hogy van-e hibaüzenet vagy nincs.
Csak azt láttam, hogy megjelentek, de akkor ezt még meglesem.
Köszi a leírásokat, közben már én is megszereztem.
Ez a minden felugrik ötre tényleg jónak tûnik csak az lenne az igazi ha figyelembe venné azt amibõl már megtaláltam a bólogatóst és azzal együtt hat lenne.
Jó elképzeléseim vannak ugye?!<#vigyor2>
A Rad Absorption és az Almost Perfect nálam is tuti, csak azok még elég messze vannak.
A többi tényleg elég gagyi, de még nekem is van amit az alapokból szeretnék felvenni.
Utoljára a Felfedezõt vettem fel még az OA-ban voltam. Aztán amikor kiléptem és elõször megnéztem azt hittem rám szakadt az ég!
Több mint kilencven óra játék után megdöbbentõ, hogy a játékban lévõ helyeknek még a felét sem fedeztem fel! Szóval van még mit csinálni!<#nevetes1>
Egyébként kár, hogy csak harmincas szint a limit, szerintem ha mindent bejárok akkor biztos ennél tovább is tudnék fejlõdni. Már ha lehetne!<#szomoru2>
Mindenhol kettõ van, egyszerû.

Fantusz
Kösz a bõröndös infot, én csak 8-at találtam meg, gondolom a pálya elején lehettem figyelmetlen, az egészet már nem akartam visszatölteni.

Ha a perkek neve mellett nincsen hibaüzenet, akkor azok is mûködnek.
Mondjuk szerintem 24-es szintig nem sok értelmeset láttam az új képességek között, inkább a régiekbõl mazsoláztam.

Ami hasznos:
- 24 lvl : No Weakness
Minden S.P.E.C.I.A.L. képességed, ami öt alatt van, felugrik ötre.

- 26 lvl : Nerves of Steel
A harcok során gyorsabban szerzed vissza az akciópontjaidat.

- 28 lvl : Party Boy
Nem lesz hatással rád az alkohol, vagyis Hp-t kapsz, de nem rúgsz be és nem lesszel függõ.

- 28 lvl : Rad Absorption
Automatikusan csökken a sugárszennyezettséged, nem kell külön szereket (Rad-Away) beszedned. (szerintem ezt mindenképpen érdemes)

- 30 lvl : Almost Perfect
Az összes S.P.E.C.I.A.L. képességed azonnal felugrik kilences szintre.
(ez a másik "kihagyhatatlan")

Ez persze csak az én véleményem, másnak bejövõs lehet a Dogmeat újászületése, vagy az összes tervrajz megtanulása (amit szerintem 20as szint körül amúgy is tud, legfeljebb több fegyvert tud készíteni).
Szerintem nem sok értelme van a karmával bûvészkedni, Nuca Cola Quantum nélkül is jól megvagyok, ilyenekre perket nem áldoznék.

Flora2: Az Enclave Soldier is Broken Steel-lény, fõküldetéstõl függetlenül megjelennek a játékban.
Alacsony szinten fõleg azért lehet veszélyes egy-egy Enclave tábor, mert egy ketrecben halálkarom lehet, amit veszély esetén kiengednek.
5.-6. szinten még lézer és plazma fegyverek ellen nem egyszerû a harc, bár megoldható, ha nem ugruk a karakter nyakába egy halálkarom.

Felraktam a GOTY változatot a DLC-kkel, és új karaktert indítottam a nulláról; a fõküldetéssel még sehol sem tartok, de már kétszer is láttam a pusztában egyedül bóklászó Enclave soldier-eket, teljes power armorban. Az egyik meg is támadott (mi baja van velem? még nem csatlakoztam a Good Fight-hoz).

Most akkor egy kezdõ karakter, fõküldetés nélkül is találkozik az úton ellenséges Enclave-sokkal? Ez azért van, mert fent van a játékon a Broken Steel kieg?

Még egy kis változást vettem észre a GOTY-ban: módosultak a rádiómûsorok. A Galaxy sokszor már bemondja a zeneszámok elõtt, hogy melyik elõadó milyen címû száma következik (a sima, DLC nélküli alapjátékban ezt sose mondta be). És mintha az Enclave rádión az elnöknek is lenne egy új sztorija, amit elmesél, legalábbis nem emlékszem, hogy az alapverzióban benne lett volna a baseball-os szónoklat.

Végeztem az OA-val. És itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy még egyszer kifejezzem mélységes hálámat a két érintettnek, aki segítségemre volt!!!<#worship>
Nélkülük már rég feladtam volna!
Nekem nagyon tetszett a DLC, bár alapvetõen tényleg egy fps nuku rpg elem, de a hangulata hihetetlenül el van találva! Az elején, amikor egyedül mászkáltam a barlangokban már szinte Half-Life 2 utánérzésem volt!<#vigyor1>
Egy biztos a finálé után sajnáltam, hogy vége volt. És pláne hogy többször nem lehet belépni. A kínai álcapáncél valami brutál, bár a nõi karakteremen van némi dominás beütése, de lehet hogy ezt direkt így akarták!<#eplus2>
Na és persze a Gauss puska is megér egy misét. Nekem a szervo páncél is tetszik, de érdekes módon abban nem igazán lehet a játékos nemét megállapítani. Nem tudtam ellenállni és visszatérve Megatonba kipróbáltam az eddig elspájzolt orvosi páncélt is. Haláli volt, ahogy elõadta magát, amikor felhúztam. Én jól vigyázzak rá nehogy valami baja legyen és akkor cserébe ezt viszonozza.<#vigyor2>
Végül, amit ígértem. Az OA-ban lévõ tíz koffer, akarom mondani hírszerzõ jelentés titka.
Én külön is figyeltem rá, de úgy gondolom nagyon könnyû mindet összeszedni. Csak arra kell odafigyelni, hogy ki kell nyitni a zárt ajtókat. Néhány, talán az elsõ három azok mögött van. Egy kissé eldugottabb helyen csak egy volt, egy lépcsõ alatt.
Ha sikerült mindet összeszedni a jutalom egy új pert ami A kém névre hallgat. Három képességet növel meg véglegesen három ponttal. Nevezetesen a tudomány a zártörés és a kézifegyverek skilleket.
Mondjuk nálam már csak a tudomány volt érdekes. Ha már sokan tudtátok, bocsi érte.
Illetve még egy utolsó infó az említett két Úrnak.
Úgy tûnik, mûködik a BS is. Az xp-t kapom, overlorddal találkoztam. Viszont, hogy az új perkek is jók lesznek-e az még kérdéses.
Ezer hála és köszönet!!!<#worship>
próbáltad kikapcsolni az AntiAliasingot. Vista tulajdosnosoknál sok játéknál ajánlják.
Igen ezt írtam lentebb, hogy az új driver megfekteti a Fallout3-at, ezért használok régebbi drivert.

Csak tippeltem mert nálam nem nagyon fordult elõ ilyesmi, csak amikor a nod32 frissített.

Hotomi!

Találtam még pár próbálkozásra érdemes dolgot.

1.Töröld a Fallout3.ini-t és hagyd hogy defaultra újra csinálja a program.

Próbáld meg csontra leszedni az nvidia drivereit és restart után felrakni valami régebbit vagy más fajtát. Haveromnál dobtam egy hátast ez miatt, a kárijának a gyártói oldaláról leszedett driver pakkal meg sem mozdult a vga mintha nem is lett volna, az "általános" nvidia driver meg jó volt.

f3

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.