19179
  • tigeroo
    steamen 2,5euró az alap fallout 3,
    6 euró a goty edition.

érdemes megvenni a fullos pakkot, vagy elsőre elég az alapjáték? kb. hány óra játékmenet van az alapjátékban, mennyire "spájzoljak" be? heti 5-10órát tudok játszani, azért kérdezem. az első két részt rongyosra játszottam, a 3-hoz anno már nem volt elég jó konfigurációm.
  • zorrobomber
    Hát a Mothership-es dlc speciel már-már az élettől is elvette a kedvem, nem hogy a játéktól :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.05.14. 15:03:00
  • Although
    Emiatt mindenképp szerezzétek be a gotyt vagy az angolt vagy a magyart.
    Nem érdemes csak az alapjátékkal játszani! Persze a Point Lookout is nagyon jó :)
    Nekem hiányzik ez a Beth ez is tömegjátékokat készített de ez még nekem is élvezhető volt.
    nem is akárhogy, napokig lestem ki az ablakon mikor kezdődik az atomháború :)

• genndy
    Mert az alapjáték nem volt felkészítve a DLC-kre. Magyar GOTY már jó.
  • Anonymusxx
    Tényleg a magyarítással volt a gond, de érdekes hogy a hivatalos magyar nyelv okozta a hibát..
  • genndy
    Asszem ez a magyarítás hibája. .esp-k hibásak. Ezt nézd meg, Bugs rész:
    http://fallout.wikia.com/wiki/Death_From_Above
  • Anonymusxx
    Végeztem az alapjátékkal, de nem indul el a Broken Steel dlc küldetése, elvileg beszélnem kellene Rothchild -al, de nem tudok..
    A küldetésem megmaradt az az alapjátékból hogy indítsam el a víztiszttót..

Próbáltam ezeket a konzolparancsokat is, de el se fogadta:

"SetObjectiveCompleted DLC03BS1 10 1"

"SetObjectiveDisplayed DLC03BS1 15 1",

Steames játék, amire felmásoltam a hivatalos magyar nyelvi fájlokat
  • BenderM
    Sorry mert valóban nem hivatalos és ezt ráadásul úgy állítottam, h meg sem néztem az oldalt, csak a nagy Steam feliratra (rosszul)emlékezve vágtam rá :D
    Régebben viszont végigrágtam magam ezen a sok szaron és már egy ideje van egy külön mappám a fájlokkal. Am itt van valaki akinek pont d3d kell a fo3-hoz:

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=3240005

még egy:
    https://www.youtube.com/watch?v=4iuTE8-4lNU
    Drag the d3d9.dll file into your Fallout 3 directory (Where the game launcher is) 10. Launch the game and ...
    Meg még egy pár...
    A binkw32 hiányát pedig konkrét hibaüzenetben kaptam meg. Szóval:
    Szerencsés Vagy :)

Utoljára szerkesztette: BenderM, 2015.03.11. 01:09:29
  • genndy
    "hivatalos Steam download" - a frászt. A Steam egyik közösségi fórumán beszélgetnek a hibáról, a srác meg megosztott egy saját dropbox linket. Semmi köze se a hivatalossághoz, se a Steamhoz, semmivel sem több mint amit itt csinálunk. Az lehet hogy éppen a Steames változathoz is jó, de nekem azzal semmi ilyen gondom nem volt.
    d3d9-et meg leginkább a DirectX teszi föl, ami egy játékos gépen eléggé alap dolog... de mindig mindenhez mellékelik ami igényli, és telepítésnél föl is pakolja magának (nekem legalábbis soha nem volt olyan hogyne csinálta volna meg magának bármelyik játék). Nekem pl. ott sincs a Fallout mappában a d3d9, mégis jó. A binkw32 éppen igen, de azt meg fölrakta magának.
  • BenderM
    d3d9-et egyáltalán nem telepít!
    binkw32 fent van, az vagy alapból nem jó, vagy a crackeléssel cseszed el , ami viszont muszáj is lehet! kissé láncreakció. ha jó lesz a netem, veszek még egy példányt és csinálok videot. már egyszer megvolt a játék 2009be de elajándékoztam haverom gyűjteményébe. Abban nem volt d3d9 hiba. Am meg ha megnézed a linkjét, látod, hogy hivatalos Steam download a Fallosz 3- ezen hibájához.
  • genndy
    A proci magszámára az is biztos hogy allergiás lesz.
    A többit nem tudom, de csodálkoznék hogy ilyen alap dolgokat mint d3d9.dll meg bink32 ne tenne föl magától... viszont az is igaz hogy a dobozost régen néztem, Steames GOTYval játszottam legutoljára (2014 közepén, amikor még ment a Live, hogy meglegyenek az achik). Az mondjuk simán megy a dobozosos GOTYmból rápakolt magyar fájlokkal, DLC-kkel együtt, a procis átírást kellett csak megcsinálnom.
  • Gyuszopapa
    Ezt kell elszenvedni egy eredeti játékkal?
    Nekem az angol GOTY változat van még soha nem telepítettem fel,akkor azzal is ennyi szopás lesz?
  • BenderM
    Ja még valami:

A gyári magyar nyelvűt verziót ne patcheljétek mert sokszor meghülyül tőle és kezdhetsz mindent elölről. A GOTY-s problémák pedig megint más kérdés. Jobban jártok ha LETÖLTITEK KALÓZBA (igen ez egy bűncselekményre való felbújtás)neem dehogyis:)) lemagyarítjátok és külön hozzácsapjátok a dlc-ket. Gyári angol nyelvű GOTY-t megint csak egy művészet lemagyarítani (elindítani is) és sajnos a sok patch miatt ígyis az 1/5-e angol lesz. Az eleve magyar dlc nekem sose volt jó..
    Kapd bethesda!
  • BenderM
    NA MEGOLDOTTAM! Annak esetleg akinek hasonló problémái vannak (szerintem nálam az összes lehetséges hiba előjött) leírom a saját tapasztalataim:
    Tényleg mindenféle módon próbálkoztam és így sikerült egyedül:
    Először is, aminél kell, ott csinálj biztonsági másolatot!
    (D:) Meghajtóra telepítettem. Kiikszeltem az azonnali indítást, és egyből átírtam a Dokumentumok/My Games/ Fallout 3/FALLOUT.INI fájlt, így:

Jegyzettömbbel megnyitod és megkeresed (Control + F) ezeket a sorokat:
    bUseThreadedAI=0
    és írja át erre:
    bUseThreadedAI=1
    a sor alá pedig írja be a következőt:
    iNumHWThreads=2
    Mentsd el.
    "Amennyiben nem jársz sikerrel, az iNumHWThreads=2 sort javítsd erre iNumHWThreads=1" (erre sohasem volt szükségem)

Egyébként senkit se zavarjon meg, hogy a játék főkönyvtárában (Program Files(x86)/Bethesda Softworks/Fallout3 van egy fallout.defeault.ini ami teljesen ugyanazt tartalmazza mint a My Games mappabeli társa. (engem egyébként megzavart, de Ti ne írjátok át)

Ezután!
    Letöltöd innen:
    http://steamcommunity.com/app/22370/discussions/0/846940249218587374/?l=hungarian

a link-hez tartozó d3d9.dll fájlt, majd bemásolod a telepített mappa/Program Files(x86)/Bethesda Softworks/Fallout 3 mappába. Nem ír felül semmit.

UUUTÁNA: Letöltesz egy binkw32.dll fájlt onnan, ahonnan tudsz,(2009 körül szedtem le egyet de már fogalmam sincs honnan)
    ezzel a keresőparaméterrel:
    "binkw32.dll windows 7 32bit download" <---- (nekem win8.1-em van de ezzel is tökéletesen működik, sőt: jobbklikk, kompatibilitási beállításoknál hiába is állítom át win7-re, onnanstól ablakban fogja futtatni és mellesleg ugyanúgy kidobál asztalra)

Majd mindezek után, elmész a legközelebbi templomba és dobsz egy imát, hogy tényleg csak ennyi legyen!
    Nem tudom számít-e, de sorrendben csináld! Ha még mindig kéri az eredeti lemezt, akkor crackeld meg, de úgy azt hiszem nem fogsz tudni új játékot indítani, csak egy meglévő mentést tölt be amivel pedig az outrot bukod a végén ("FALLOUT 3 MŰKÖDÉSE LEÁLLT" hibával)

Ha a hibakód Sajátgép/jobbklikk/Kezelés-en belül ez:
    "\AppCrash_Fallout3.exe_3d2fa25eb83c6bdcc29e8e4d42814a4b84b2c68c_f4c2765d_cab_3b9603ff\memory.hdmp"

akkor másold vissza az eredeti binkw.32-t, indítsd el a gamet (ki fog dobni asztalra:D) ÉS EZUTÁN BAZDMEG tedd vissza megint a letöltöttet! Komolyan.. Kik ezek hát nyílvános keretek között ereszteném rá a székletem, ha nem érné meg ezt a sok szart végigcsinálni...

Sok helyen olvastam, h a többmagos proci is gondot okoz. Nekem 4 + 8 logikai magom van, illetve win8.1,
    de mindezen kínszenvedés után, tökéletesen működik mert:
    Egyáltalán elindul.
    Nem fagy ki, csak néha és csak bizonyos scriptelt események előtt (pl: ha egy épületbe belépve az ott lévő NPC azonnal megszólít)
    Megnézhettem a csöves 2perces outrot 105 óra játék és még 4 óra telepítés-törlés-töltés-másolás-felülírás után......
    A 105 óra 130 is talán mert a sok visszatöltött és végigpróbált döntési lehetőséget nem számolja)

Jó játékot :) Ideírok pár kulcsszót, h ha van még egy szerencsétlen rajtam kívül aki emiatt szeretné elveszíteni a párkapcsolatát, az rátaláljon:

Fallout 3 appcrash, fallout 3 please insert a correct cd-dvd rom, fallout 3 d3d9.dll, fallout 3 binkw32. dll

Utoljára szerkesztette: BenderM, 2015.03.10. 19:37:46
  • BenderM
    Virtuális témát? Ammegmi?:S Most addig jutottam, h uninstall-install és már se crack-el, se sehogy nem tudom a Please Insert A Correct CD-DVD ROM problémát megszüntetni... Komolyan nem értem....
  • Ryder62
    Tilts minden windows virtuális témát a fallout3.exe-n.
  • Anonymusx
    a patcht feltetted?
  • BenderM
    KÖSZÖNÖM, HOGY VÁLASZOLTÁL!! Crack nélkül "Please insert the correct disk" volt.. Utána binkw32-t keresett, aztán d3d nélkül egyszerűen kilépett bármilyen mentett állás betöltése előtt és persze fallout.ini átírogatás nélkül pedig menet közben fagyott ki. Új játékot pedig egyáltalán nem tudtam indítani.. De akkor mi a teendő, h megkerüljem a cracket? Ismétlem: EREDETI :S
  • Anonymusx
    Akkor épp ez a baj, hogy crackelve van, a helyedbe újra felraknám, vagy visszamásolnám az eredeti exe-t..
  • BenderM
    Ha nekem szólt, akkor gyári magyar! Elindítani is kín volt, d3d fájl másolása, binkw32 külön letöltése, fallout.ini átírogatás és persze CRACKELTEM (AZ EREDETI JÁTÉKOT) de még így sem volt hajlandó Új Játékot kezdeni, csak egy elkért mentéssel tudtam ami pont a Vault 101 kijárata előtt rakott le, h már épp lemaradtam mindenről ami ott történt, de karaktert még generálhattam. Nem tudja valaki, h mi a vége ha: Fawkes nincs ott. Én indítom el a tisztítót és meg is fertőzöm a FEV-el. Ja és Edent sem beszéltem rá az önmegsemmisítésre pedig 100as "beszéd"-em van.
  • Anonymusx
    Használod ezt a magyarítást?:

http://www.c3.hu/~frc/fallout2/
    Utoljára szerkesztette: Anonymusx, 2015.03.09. 10:58:53
  • zorrobomber
    :D
  • BenderM
    104:52:24-t vett el az életemből!!!
  • BenderM
    Megcsináltam AZ ÖSSZES karaktertől felvehető ÖSSZES küldetést! Még azokat is, amiket csak más npc-k beszélgetéseiből lehetett kivenni (riveti esküvő összehozása, mr lopez, neveletlen kölyök stb) DE miután elindítom a tisztítót, "A PROGRAM MŰKÖDÉSE VÁRATLANUL LEÁLLT" Eredeti a játék!!! 105 ÓRÁM VAN BENNE!!!!!!! EREDETI EZ A SZAR!! Bemegyek a csöves bethesdához és olyan sátánista szertartást rendezek, h még aznap kiadják a 4. részt az összes dlcvel!!!!
  • Anonymusx
    A karakterem néha úgy mozog mintha jégen csúszkálna, főleg zárt helyeken, erre van valami megoldás?
  • BenderM
    Únió Templomán és a 3 gyereken már elég régen túl vagyok de nagyon köszönöm, nem hittem volna, hogy kapok választ!
  • Ryder62
    1, Csak tűzijáték, igazából nincs hatása semmire
    2, Tartsd meg, szvsz a menekülő rabszolgáknak lehet majd megmutatni a Temple of the Union-ál.
    3, Ha jól rémlik a gyerekeket lehet kiengedni a zárkából.
  • BenderM
    +1:D
    Paradise Fallsban van egy "kapcsolószekrény" amit megjavítottam és "Most már az előírásoknak megfelelően működik"
    Na de mit működtet?? Mindhárom kérdésnek, megpróbáltam utána járni de sehol sem találtam meg a választ...
  • BenderM
    Hali! Két kérdésem van:
    1: A Holló-Szikla közelében lévő szatelliten van egy terminál, ahonnan két égtáj felé is kilőhetünk nukleáris rakétákat! Elég jól mutat a vevőtányéron (vagy min) álldogálva és nézve, de van valami hatása a játéktérre? Nem mertem rámenteni, inkább visszatöltöttem az előzőt és úgy hagytam.
    2: Örökzöld malomnál az egyik fosztogatónál találtam egy "Rabszolga-Pendrive"-ot! Mit kell vele csinálni?
    A játékidőm ebben a pillanatban 95 óránál tart. Már tudom hol van a fatter de mindent meg akarok nézni mielőtt nekiülök a New Vegasnak, tehát semmiről sem szeretnék lemaradni mert valószínűleg úgy sem fogom még egyszer kipörgetni a játékot. Előre is köszönöm!
  • Shiwo
    nem tudom, hogy volt-e már linkelve..

van belőle több rész is
  • Anonymusx

• ToMM23
    A Nexus Mod Manager másoknak is borzalmasan lassan tölt le ? :S

nexus
    Ezt szerettem volna letölteni, 10.5 órája jön már ,sokszor a 30kb-ot sem éri el a sebesség :S

• lammaer
    Köszi és uppsz... akkor áttelepülők abba a topikba :)
  • Although
    Én nem raknám fel de amúgy nem rossz. Pár észrevétel.
    - Yuki patch önmagában elég nem kell a mission mojave is.
    -a repopulated az szerintem durván lelassítja majd
    -NVAC az gyógyír szinte mindenre és megszűnnek a fagyások. Bár mintha a Fallout NVnél lenne módszám korlát

Egyébként meg a Fallout NVnek saját topica van :)
  • lammaer
    Közben találtam ezt a modcsomag javaslatot Link

Amennyire átnyálaztam a nexuson a modokat, jó kiindulásnak tűnik - de nem túlságosan sok ennyi mod egyszerre? Nem lesz tőle instabil a játék?
  • lammaer
    Sziasztok,

Annó amikor kijöttek toltam az F3-at meg az NVt is, és egy ideje felmerült bennem hogy újrajátszanám őket. Vannak esetleg javasolt jól működő modok/modpakkok amelyek turbóznak a játékélményben akár extra sztoriszálakkal megspékelve a játékot? Grafikai tuning vagy a játékélményt bármilyen módon jó irányba vivő mod?

Csak ne béta/bugos cuccok legyenek, hanem jól kiforrott dolgok.
  • Pongyi
    Thx, sikerült:) Köszi szépen a segítséget!!
  • xFreex
    Azért mert a játék eredetileg angol nyelvezetre van és te meg magyarul van. A 9-es mellett jobra az első írja a 0-át.
  • genndy
    Num.lock legyen bekapcsolva a játék indításakor, akkor a nu.billentyűzeten is tudsz nullát írni. De lehet hogy az ö-t is annak veszi.
  • Pongyi
    Nnna elősször is köszi h fáradtál a megoldással:) Arra találtam megoldást h conzolba beírkálással lehet variálni. DE! Ugye nullával jön elő a konzol, vagyis ezzel a ~ jellel nekem nem jön elő.... Emiatt haq nullával előhívom, és elkezdem beírni a kód nevét ha a nulla számhoz érek a nulla lenyomására ugye bezárja a konzolt..... Megpaccseltem azóta am. Jah és a jobbkézre eső numerikus billentyűkre nem is reagál... Szóval muris.