Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valami itt nem stimmel.. épp az alvilágban kapod a küldetést, legalábbis nekem ott indult, amikor Riley-t feléleszted te magad, vagy rábeszéled az "orvost". Õ adja a küldetést. 1. mentsd ki a rangereket, 2. találd meg a társuk holttestét, és annál a muníciós ládát.
A hotel és a kórház területe összefügg, elég nagy terek vannak, ott mindent meg lehet találni. a holttest és a láda egy lépcsõfordulóban lesz, míg a tetõre feljutás után (vagy még elõtte) egy takarítókamrában egy protectronban van egy aksi. Ezt egyébként beszélgetés közben a rangerek el is mondják a tetõn.
Nem tudom miért lettek ellenségesek, sztem valamelyikbe belelõttél a tetõn harc közben. Nekem örültek mint majom a farkának, hát még amikor muníciót is kaptak. A liftet az egyik megjavította, utána elindultak, még egy kis szkriptelt harc, és utána mehetsz a rejtekhelyükre a jutalmadért. Én mondjuk kinyírtam õket a cuccaikért, miutá befejezõdött a küldetés és megjött az XP; mert nem szeretem ha beszólogatnak, miután kimentettem a sejhajukat.

Ryder62
Hát igen, igen... a jó öreg Gamebryo engine. A repkedõ Protection és Radscorpion meg már mindennapos esemény a pusztaságban.
Legemlékezetesebb esemény az volt mikor egy állást visszatöltve látom hogy balról jobbra átszeli az eget egy robot. Ezen már nem is lepõdtem meg de mikor visszafele meg egy óriás skorpió repült azon már igen. Tehát elég forgalmas a légtér... <#vigyor>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Rájöttem, hogy valójában az akksi nem elég mert vittem egyet megatonból és megcsináltam a liftet. Erre közli, hogy Riley rangereivel ellenséges a viszonyom.
Be kéne fognom a ranger vészfrekvenciát de a wiki ahol írja ott még eddig nem jött be. Ezután mehetek az alvilágba és elvileg mehet a küldetés.

Én eddig csak pattogó hullákkal meg csontvázakkal találkoztam amik pattogtak a tereptárgyak között meg pörögtek össze-vissza.
McFrost
Ez sem rossz 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

xblades
Halott szellemek bosszúja <#vigyor>

Nekem Dogmeat is csinált ilyesmit:

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Valahol az epuletben van egy akkumulator, ha jol emlekszem...

Ezek UFO jelensegek...<#vigyor4>

McFrost
Aztán volt még a levegõben lógó rejtélyes pisztoly esete:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
<#hehe>

Szombaton a Dr. Zimmer féle android eltûnést nyomoztam, de már sok cucc volt nálam, hát vissza ugrottam Rivetbe, hogy eladjam õket. Megyek Flakhoz, adok-veszek, elbúcsúzom, el kezd követni, megyek Repeszhez, szintén és így tovább a piacon, ott tornyosul mögöttem mindenki, ha futok futnak, ha sétálok sétálnak. Néztem mint a moziban, hogy vajon most mi lesz, mire egyikük elkiabálja magát: ATTACK!!! Lõttek mint az õrült! Kénytelen voltam F9et nyomni......

Vagy megyek egy küldetésben a könyvtárba, leszáll mellém egy Enklávé csapat szállító, harcolunk nagyot, egy roncsautót felrobbantok ami a kerítés mellett volt, erre a kerítésbõl is kiszakad egy darab, ami az égen pörögve követ engem, ha guggolok semmi gáz, de ha felállok akkor ledarál!!

Ha nem lennének csalások a játékban most hagytam volna abba.
Felmentem egy hotel tetejére ahol valami rangerek vannak de isten tudja miért ellenségek. Lejönni viszont csak liftel lehetne de nem volt nálam hasadóanyag akkumulátor ami nélkül nem indul el. Muszály volt beírnom a konzolba a játékosáthelyezést mert nem tudtam mihez kezdeni.
Kicsit körül kell néznem arra mit lehet ott csinálni a szíváson kívül.
Carlos
Megoldva. Elmentem a Galaxy news radio-hoz, behekkeltem magam az épületbe és így tudom onnan fojtatni.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Lenne egy kérdésem.

Véletlenül eljutottam oda, amikor be kell ülni a szimulátorba és gyerek leszek. Viszont a fõküldi eddig a Galaxy news radio volt. Namost észrevettem, hogy ez lecserélõdött a szimulátorosra. Vissza lehet hozni valahogy, vagy manuálisan kell hogy megcsináljam ezeket a main-eket?

Þór vígi þessi rúnar

Ryder62
LOL<#nevetes2> Volt egy másik eset is. Bandukoltam a pusztaságban és kiírta a képernyõ aljára hogy deathclaw. Körbenézek sehol senki. A hud se jelzett semmi élõlényt a közelben. Erre pár másodperc múlva megjelenik a pofámban. Biztos Stealth Boyt használt csak elhasználódott. <#buck>

A Broken Steel-ben az a rész hülyén van megoldva mert ha beszélsz a számítógéppel meg lehet kérni hogy a biztonsági robotok rád ne tüzeljenek. És mikor eljutottam ahhoz a részhez fogalmam se volt hogy azokat a fogantyúkat egyáltalán hol kell keresni. Minden szekrényt, fiókot, dobozt átnéztem. Persze majd pont a barátságos robotban fogok utána kutakodni. <#szomoru2>

Az komoly! 😄 Engem Yao Guaik fosattak meg legtöbbször, mindig késõn veszem észre õket.

Lunki88
Pár napja én is ezzel a küldivel szenvedtem. Aztán unalmamban szétlõttem az egyik õrrobotot amelyik ott járkált a közelben, és csodák csodájára ki lehetett szedni belõle egy vezetõt, amivel be tudod izzítani az áramellátást.
skyman14
A Broken Steel kiegben elakadtam az egyik küldiben ("Aki mer, az nyer")
bent vagyo ka Kapitoliumban csak az ajtó amin át kellene mennem nem nyílik mert áram szükséges a kinyitásához. Csak egy gond van az egész épületet bejártam és sehol sincs egy kapcsoló amivel tudnék áramot vezetni abba a szutyokba, így most ott álldogálok. Valaki tudna segíteni?

McFrost
Egyik nap megyek Arefuban, a Vér kötelez küldiben, kinyírtam vámpír vezért, ezért mindenki utál.....erre a faluban a hídon mindenkit legyaktam, de a pipboy még mindig ellenséget jelez... megyek jobbra, semmi, megyek balra semmi......mondom már miaF@szom van, mire felnézek az égre és egy Halálkarom hullik alá, és lendületbõl úgy pofán vert, hogy a karakterem egybõl halt én meg majdnem befostam ilyettemben!!!

Akkor nem vagyok hülye... Köszi!
(nem volt idõm a feljegyzésekre, asszony menni akart bevásárolni, nélkülem meg nem szeret - a hajlékony lejmolósok miatt.)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ryder62
A metrós pályák nekem tetszenek. <#vigyor2> Jó kis hangulata van. Ráadásul szépen ki is van dolgozva.
Errõl jut eszembe mikor egyszer mentem a metroban, egy olyan helyen amit már kipucoltam és hallok valami hörgést a hátam mögül. Megfordulok erre egy deathclaw ugrott felém. <#wow2> Az hogy hogyan került oda, fogalmam sincs, hiszen a deathclawok csak a pusztaságban vannak.

xblades
A 106-os Vault -ban egy bizonyos tudat modosító gázzal kisérleteztek, ami balul sült el. Ha olvasnád a feljegyzéseket tudnád. A gáz még most is hat, így neked is hallucinációid vannak. Általában lilás színt vesz fel a környezet és olyan embereket látsz akik valójában nincsenek is ott.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Carlos
Egyetértek!
A hideg kiráz tõle!

Þór vígi þessi rúnar

A metros csamborgast vedd szinesito elemnek.. Igazsag szerint megcsinalhattak volna azt is, hogy belepsz, animacio/toltes, es kidob a celallomasnal.. Helyette raktak be egy kis fold alatti horrort... Igazsag szerint sokszor jobb is, hogy nem kell ott lent a sotetben boklaszni annyit.. <#ijedt><#csodalk><#buck>

Most mi a problemad.. Elcsavargott kicsit korulnezni... Aztan rajott, hogy rossz helyen van, es hazateleportalt valami UFO cuccal...<#vigyor2><#vigyor4>

Nem tudom, hogy valaki találkozott-e már ezzel:
A 106-os menedékben kóboroltam, amikor õrült túlélõk támadtak rám. (Eddig OK.)
De: köztük volt Amata is, zölddel volt jelölve, és feldobta a játék az opciót, hogy beszéljek vele.
Amikor ezt meg akartam tenni, egyszerûen eltûnt.

<#fejvakaras><#conf>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ryder62
"Szerintem zseniálisan kitalált világ ez, bár apróbb, hol jobban hol kevésbé zavaró hibái vannak. Little Lamplight ellentmondásai, 200 év után is ehetõ kaják, és még hosszan sorolhatnánk."

Nekem egy bajom van a játékkal. Az is inkább technikai: A belsõ és külsõ távolságok nem egyeznek meg. Ez leginkább DC romjainál érzékelhetõ. A legjobb példa: Ha Rivet City mellett lévõ metróba bemegyünk és kimegyünk a másik kijáraton (két kijárata van az állomásnak) akkor láthatjuk: bent megteszünk 100 métert és ahogy kiérünk olyan mintha több kilométert mentünk volna mert a város belsejében találjuk magunkat. Emlékszem hogy mikor elõször játszottam vele és el akartam jutni a Mall-ig alig találtam oda. Össze-vissza koboroltam a városban. <#zavart2>

"mert mint oly sok embert, a játék készítõit is megragadta, az 50-es, 60-as évek amerikai sci-fi ábrázolása, és ebbe a szürreális jövõbe álmodták bele a játékukat, kicsit steampunkból lopott retrohightech. "

Ja ja, vmi ilyesmi. Az ötvenes Amerikájának két jövõképét mixelték össze:
1. az akkori szemmel elképzelt iránya a technikai fejlõdésnek: atommeghajtású minden, robotok, stb. A szép jövõ.
2. ebbe a szép jövõbe belerondít az, hogy megtörténik amitõl az ötvenes évek embere a legjobban félt: világméretû nukleáris konfliktus, támadnak a vörösök.

Szerintem zseniálisan kitalált világ ez, bár apróbb, hol jobban hol kevésbé zavaró hibái vannak. Little Lamplight ellentmondásai, 200 év után is ehetõ kaják, és még hosszan sorolhatnánk.

joceruza
Mégegyszer köszi!

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

xblades
Ezt az öt holokazettát kell összegyüjteni Keller Family. És leginkább a Experimental MIRV fegyver ami érték bent ami a Fat Man nagy tesója.

joceruza
Köszi szépen! Amúgy megéri?

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Ryder62
Ajaj. Az egy kicsit idõigényes lesz. A pusztaságban szét van szórva 5 holokazetta és azokat kell összegyûjteni. Mindegyik egy számot tartalmaz és ha megvan mind akkor tudsz csak bejutni.

joceruza
Helló Mindenkinek! Azt szeretném megtudni hogy honnan lehet megszerezni a Nemzeti Gárda Raktár legalsó szintjén a fegyverszobából nyíló vasajtó (bunker bejárata) belépési kódját. Köszi!

xblades
"És honnan ez a sok gyerek."

Ez a jó kérdés.<#wow3>

"A 87-es vault termeli õket vagy, mi?"

Nem, azt írják hogy nem nyitották ki az ajtót nekik.

Csak egy magyarázatot tudok elképzelni ilyen feltételekkel. Még az elõtt szülnek babát mielõtt annyira nagyok lenének hogy kirakják õket. Majd a kisbabát nem engedik elvinni az "anyának", hanem felnevelik az ott maradók.

Lunki88
A gyerekek lelövésére létezik már mod ha jól emlékszem. 😊
Ryder62
Ezt a Little Lamplightot hülyeségnek tartom. Ott él egy rakás 8 évnél fiatalabb gyerek, akik gondoskodnak magukról, olyan értelmesek mint a felnöttek. És honnan ez a sok gyerek. A 87-es vault termeli õket vagy, mi? Mert ugye õk is öregszenek tehát azok a gyerekek nem lehetnek akik itt ragadtak a bombázások miatt. Ráadásul egy csomó beszól és viszonzásul még csak le sem lehet õket lõni. <#eplus2><#violent>

xblades
Ha már itt tartunk érdemes megnézni Little Lamplight történetét.
Az is érdekes. A háború elõtt egy 82 tagú gyerek csoport néhány felnõtt kíséretével ment a Lamplight-i barlangok felfedezésére. Majd lehullottak a bombák, a felnõttek kimentek megnézni mi van, aztán nem tértek vissza.

És aztán? Hogy vannak még 200 év után is gyerekek ott? És csak gyerekek, mivel ugye aki idõsebb lesz azt elküldik.

xblades
Igen.

Hello!
A GOTY Edition tartalmazza az 1.7-es frissítést?
Lunki88
Köszönöm mindenkinek a tartalmas válaszokat! 😊
Carlos
Igen.
Tart a hidegháború, majd a kínaiak legyakják alaszkát aztán egymásra szórják az atomot.

Þór vígi þessi rúnar

a shot
Tudtommal azert ilyen 60as evek filingje van az osszes Fallout resznek, mert annak az elkepzelesen alapszik a tortenet, hogy a hideghaboru egyenesen atomhaboruba torkollott, igy a technika bizonyos reszei is megrekettek a 60as evek szintjen. Legalabbis a legendas 1-2 resz introja mintha errol szolna.

Ryder62
Mert ez egy retro-futurisztikus világ. Az 50-es években így képzelték el a jövõt. Amúgy egy kis érdekesség: Ugye a fallout világában atom meghajtású kocsik vannak. A Ford Motor Company valóban tervezett egy nukleáris meghajtású autót 1958-ban. De állítólag még prototipus se készült belõle így az ötlet hamar feledésbe merült.

mert mint oly sok embert, a játék készítõit is megragadta, az 50-es, 60-as évek amerikai sci-fi ábrázolása, és ebbe a szürreális jövõbe álmodták bele a játékukat, kicsit steampunkból lopott retrohightech. Ha olvastál Asimovot, akkor megérted: ott minden atom volt, atom olló, atom mosógép és atom autó. Ha jól van összerakva, akkor ugye szépem megfér egymás mellett a katodsugárcsõ és fúziós cellával mûkõdõ robot. :-)

egyébként ezek csak játékok, szarnak a relitásra, csak egy fantasy sorozat vette a bátorságot, ahhoz, hogy belemenjen a részletekbe, ott aztán voltak mókák: késõ õsszel ki a vadonba kalandozni, ja, hogy csak vékony pokrócot vittél? szar ügy, mire rájöttél, hogy miért tüsszögnek a karakterek, már jött is a láz, dekoncentráció, halál. Vagy ha a városban nem a tolvaj ment elõl, akkor elmentél sok érdekes dolog mellett, ahogy erdõbe elf, dungeonbe törpe kellett csapat vezetõnek. Sokat harcoltál? semmi gond, bebóskolt az õr, a többek alig regenerálódtak, mert fáradtak voltak, jött az encouner és megevett. :-)
Csak sajan erre semmi igény, mert az a fontos, hogy ha fejbelõnek egy gatlinggal akkor kuporodj le egy sarokba, várjál 32mp-et és már maxHP-n szaladhatsz is tovább. :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Mert ez egy alternativ vilag, ahol igy van.. Passz...
Amugy egy jatekban ne akarjatok mindent megerteni.. Igazsag szerint, ha komolyan belegondoltok, akkor a menedekbol valo kilepes utan, az elso jott-ment, felszemu, fogatlan, mar lenyugdijazott raider, egy eletlen kessel siman elvagna a karakter torkat megeroltetes nelkul.. Megaton hatalmas vedorendszeret, a plehfalat, meg egy raketavetovel szet lehetne szedni 2 perc alatt, es egy profi harcos, kozepes felszerelessel le tudna meszarolni a lakokat gond nelkul.. Szoval felesleges elgondolkodni azon, hogy a szefekben miert orizgetnek kupakokat 200 evvel korabbrol, a jo kis zold hasuak helyett...<#papakacsint>

Lunki88
Mivel nem ismerem az elõzõ részeket, így lehet bután fog hangzani a kérdés. Ha már 2277-et írunk (asszem) akkor hogy a fenébe lehet az hogy minden kb. az 1960-as évekre emlékeztet? Értem ezalatt a fegyvereket, bútorokat a rádióban felcsendülõ zenéket stb.
Látszik nem voltatok még amerikai bevásárlóközpontban.. olyan kaják vannak, amiket tényleg el lehet tenni 8-10 évre.. <#bee1> ( más kérdés ki eszik ilyeneket) persze a 200 év az nyilván túlzás. A kóla meg ugye tipikus, amikor a kólás küldetést csináltam, ott voltak a gyárban feljegyzések, hogy valami radioaktív anyagokkal dúsították, hányan haltak bele a tesztekbe stb - bár nem emlékszem, ez csak a kvantumra vonatkozott-e. Tehát ki tudja milyen izotópokkal van dúsítva, így elállhat bármeddig. 😉
A fegyverek meg elszaparált környezetben ellehetnek ennyi idõt. Az persze jogos, ha utána elõveszik õket, mennyire fognak mûködni - a raktárak kifosztásakor mintha nem is lettek volna valami hú de jó állapotban.
Persze ez egy játék, sok köze nyilván nincs a realitáshoz. <#vigyor5> Talán egyszer csinál majd valaki olyan modot hozzá, amiben igazi túlélõknek kell lenni, figyelni mindenre, evésre, ivásra, alvásra, radioaktív szélre, esõre, stb.

Wanax
Tényleg a kaja a legkevésbé megmagyarázható. Nuka kólánál lehet hogy valami akció volt, mert pont aznap dobták piacra a quantumot amikor kezdõdött a nagy háború 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Ryder62
Igen, ezen már én is gondolkoztam. A fegyverekre legyen mentség hogy viszonylag gyorsan tönkre is mennek hiszen már több mint 200 évesek. A kajákban inkább az a fura hogy így 200 év után is milyen sok van belõlük. Ahogy a Kólákból is. Minden autómatában van 2-3 üveggel. Ja és amit még érdekesnek találtam hogy vannak olyan széfek amik egy olyan szobában vannak amit még nem törtek fel. Tehát a háború óta még senki nem jutott be oda. Feltörjük a széfet (is) és fegyverek meg lõszerek mellett találunk jó pár kupakot is. De erre is lehet magyarázat. Lehet hogy valami nyeremény játék volt a Nuka-Colánál 2077-ben. <#hehe>

Ha katonai létesítményekben, bunkerekben vannak, szerintem a mai fegyvereknek nem lenne sok baja.

Wanax
Érdekes kérdést vetettél fel a moddal kapcsolatban. Én már párszor belegondoltam, hogy igazából a fallout 3ban minden legalább 200 éves (ugye a háború az 2077. október 23-án kezdõdött), így én úgy érzem hogy kicsit fura 200 éves kajákat enni (Dandy Boy apples, stb), plusz a játékban lévõ fegyverek nagy része is ennyi idõs, nem hiszem hogy valaki ilyen puskákat gyártana ebben a világban (pl mint minigun).
Bonuszként ha belegondolsz, akkor a mostani 200 évvel ezelõtti fegyverelbõl se maradt meg túl sok, pedig nemis volt atomháború 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Calver
dehogy nincs. widescreen mod is van már hozzá, múltkor még talán valami fanmade feltápolás is jött ki Fallout 2-höz, és még mindig iszonyat hangulatos játékok.

"The trees move. Do you not see it?"