Fallout 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem a pitt es a Point Lookout volt a ket kedvencem.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
A 2. a The Pitt, a Broken Steel emeli fel a level capot 30-ra és bõvíti közvetlenül a sztorit tudtommal.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az 5 DLC lassú, kiélvezõs tempóban simán 10 óra/db.
100+ óra gametime garantált, persze csak ha nem vagy speedrunner.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha "megmented" õket, vagyis örökké a virtuális valóság foglyaivá teszed õket, akkor az szerinted etikusabb, mint véget vetni szenvedéseiknek?
Nem ez volt az elsõ virtuális valóság, amit a doktor kitalált nekik... kénye, kedve szerint kínozta õket hosszú, hosszú évtizedek óta!
"Fasza lézerfegyver"
Nincs annak értelme. Elég hamar megszerezhetõ Lincoln fegyvere, annál kevés durvább cucc van.
Ráadásul a plazmafegyver még 70%-ra leharcolva is többet sebez, mint egy jobb lézerpuska. Plazmafegyvvert hamar tudsz szerezni, nem kell az Enclave-re várni... ha a Replicated Man küldit megcsinálod (cyborgos téma, Rivet City, etc.) azért kaphatsz egy elég jó plazmafegyvert, amit az Enclave plazmáival tudsz javítani is... de mondom Lincoln papa vadászpuskája erõsen jó kategória.
Mielott vegignyomod az alapot tedd fel a dlc-ket mert a fosztori csak a masodik dlc-vel viheto igazabol vegig.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
http://fallout.bethsoft.com/eng/downloads/updates.html
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
Negatív karma már hatással van a békés NPC-k reakcióira.
Jellemzõen csak a beszólogatásaikkal, morgolódásaikkal van jelezve, hogy nem bíznak a hõsben, de ez szélsõséges esetben valóban kiválthat támadást is.
A negatív karma nagyon könnyen módosítható pozitív irányba: minden város bejáratánál ül egy koldus, aki vizet kér, s minden egyes átadott tisztított víz +karma.
20-as szint fölött van lehetõség perkkel is karmát módosítani, de ennek én nem látom értelmét, szerintem értelmesebb perket is lehet választani.
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Így hirtelen egy olyan esetre emlékszem amikor csak
Sajnálom, mert mindig diplomata jellegû karaktereket indítottam Fallout 1-2-ben de a 3-ban gyakorlatilag nincs haszna a magas Karizmának.
Szeretem a cicákat
Teljesen logikus, hogy magas karizmával jó a meggyõzõképesség.
Tehát nekem ne mondja senki, hogy egy "jó dumás" karakternek nem fontos a magad karizma.
A lentebb más által említett példáról nem is beszélve...
Visszanéztem, jó pár oldalt a fórumba nem találtam megoldást a problémámra. Ha esetleg a kimaradt részekben volt már róla szó elnézést 😊 és sem szeretem az ismétlõdõ kérdéseket. A problémám a következõ. GOTY kiadással játszom. (magyar) ezért nézzétek ha nem tudom az angol neveket. Tavaszvölgyben találtam 1 kulcsra zárt pincét. Alap játékban nem volt ott csak a GOTY -ban találkoztam vele. Már szinte végigértem a játékon de a kulcsról sehol sem találtam utalást. A pince a menedéktõl nézve út jobb oldalán utolsó épületben van. Akit tud róla valamit kérem jelezze. Elõre is köszönöm a segítséget!
PL. Megatonba érve, a sheriff 100 kupakot ajánl az atombomba hatástalanításáért, magas karizmával alkudva ad 500 kupakot, alacsony karizmával pedig nem...
Néhány küldetést megnehezíthet az alacsony karizma, kevés meggyõzõképesség, de a játékot nem lehetetleníti el.
Ellenséges lények viselkedésre nem hat ki a karizma.
A játékot lehet játszani átlagos értéken hagyott képességekkel, vagy a kevésbé fontosakról a pontokat lehúzva, a fontosabbakra átrakva azokat - mindkét út járható.
Én fölöslegesnek tartottam lövészemnek az erõt, nem viselt szervopáncélt sem, 2 erõvel is lehet játszani.
Ez a stílust talán egy közelharcosnál lehetne legjobban lemérni, Megatonban felszedve a bólogatós figurát, 9-10 erõvel kezdhetné a bóklászást a vadonban
"Kerüld az olyan tárgyak viselését mint az Enklávé Erõpáncél vagy sisak mert csökkentik 1-el a Karizmát."
Csak a sisak csökkenti a karizmát, a páncél NEM csökkenti.
A wikit lelkes emberek írják és sajnos elég gyakran nem figyelnek és tényként írnak le olyasmit ami nem igaz.
- módosítja az NPC-k reakcióit,
Ezt egyedül a wikin olvastam eddig illetve fórumokon de ott is csak akkor amikor vki a wikire hivatkozott, senki nem tudott még számszerû értéket meghatározni hozzá és én sem láttam semmi különbséget az alacsony vagy a magas karizmás végigjátszásaim alatt, ha van is valami hatása (személy szerint kétlem) az teljesen elhanyagolható.
- hatással van a beszélgetésekre
speech skill, a karizma a kezdõ értéket befolyásolja, alacsony karizmával is ugyan úgy fel lehet nyomni 100-ra csak 1-2 szinttel késõbb
- és a cserekereskedelem áraira,
barter skill, a karizma a kezdõ értéket befolyásolja, alacsony karizmával is ugyan úgy fel lehet nyomni 100-ra csak 1-2 szinttel késõbb
- sõt még a csapatlétszám limit-et is módosítja.
...a Fallout 2-ben.
"Semmi baj, ha nem értesz hozzá, csak ne terjeszd."
Aha...
Én lövésszel az erõt, s bármily furcsa, a szerencsét húztam le 1-re, de ha valaki a karizmát tartja hanyagolhatónak azt is megteheti.
mindenesetre kétszer toltam végig Fallout 3-at, mindkétszer alapból 1-es karizmával (Bobblehead adott +1-et) rendelkezõ karakterrel, egyszer sem volt semmi gondom más karakterek meggyõzésével.
"The trees move. Do you not see it?"
Fallout 3
A Karizma megváltoztatja az NJK-k hozzáállását. A hozzáállást szintén befolyásolja a karma, (néhány NJK jobban szereti a jó karaktereket), küldetéseket (a küldetés végrehajtásának módja drámaian megváltoztathatja az NJK hozzáállását), és a párbeszéd opciókat (ha balfácánként viselkedünk, egy kicsit csökkentheti a hozzáállást). A Karizma szintén hatással van a Cserekereskedelem és a Beszéd készségekre. Azok a karakterek, akik használni akarják a beszédkészséget, megfelelõ karizmára van szükségük, azok akik viszont nem használják, nem nagy hasznát veszik ennek a SPECIAL pontnak.
Minden Karizma pont +2-t ad a Beszéd és a Cserekereskedelem készségekhez, a viselhetõ tárgyak akár +5-öt is (pl. Roving Trader Outfit +5 Cserekereskedelemmel vagy Pre-war Businesswear +5 beszéddel) amelyek sokkal hasznosabbak, mint azok a Karizmanövelõ viselhetõ dolgok, melyek csak +1-et adnak. Van néhány eset, amikor csak a magas Karizma szükséges a beszéd opciókhoz, ahogyan a Moira's Survival Expert küldetésénél; mindazonáltal összességében a +1 Karizma a viselhetõ tárgyaknál csak egy különálló perk, ha a megfelelõ beszéd/kereskedelemre ható viselhetõ tárgyak elérhetõek. A Karizma fontos szerepet játszik a küldetésekben, könnyebbé téve a végrehajtásukat. Kerüld az olyan tárgyak viselését mint az Enklávé Erõpáncél vagy sisak mert csökkentik 1-el a Karizmát.
"The trees move. Do you not see it?"
Hint:
- módosítja az NPC-k reakcióit,
- hatással van a beszélgetésekre
- és a cserekereskedelem áraira,
- sõt még a csapatlétszám limit-et is módosítja.
Szeretem a cicákat
Alacsony karizmával meggyõzés, rábeszélés nehezebb, ami miatt esetleg küldetéseknél lehet gondod, de ellenséges lények karizmától függetlenül agresszívan viselkednek, metroalagutakban, romokban kóborló vad ghoulokkal nem lehet társalogni.
Szeretem a cicákat
😊