Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Broken Steelre gondoltam. Has a harmadik volt akkor a harmadikra gondoltam.
Nekem a pitt es a Point Lookout volt a ket kedvencem.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Shortstop
Annyira jó a játék, hogy úgyis kevesleni fogod 😊

Tinman
Nem a 3.-ra gondolsz?

A 2. a The Pitt, a Broken Steel emeli fel a level capot 30-ra és bõvíti közvetlenül a sztorit tudtommal.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Az alapjáték kb. 60%-nál tartok és több, mint 70 óránál tartok.
Az 5 DLC lassú, kiélvezõs tempóban simán 10 óra/db.

100+ óra gametime garantált, persze csak ha nem vagy speedrunner.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
112-es menedék lakói "megmenthetõk", de eszerint nem figyeled a sztorit.

Ha "megmented" õket, vagyis örökké a virtuális valóság foglyaivá teszed õket, akkor az szerinted etikusabb, mint véget vetni szenvedéseiknek?

Nem ez volt az elsõ virtuális valóság, amit a doktor kitalált nekik... kénye, kedve szerint kínozta õket hosszú, hosszú évtizedek óta!

"Fasza lézerfegyver"

Nincs annak értelme. Elég hamar megszerezhetõ Lincoln fegyvere, annál kevés durvább cucc van.

Ráadásul a plazmafegyver még 70%-ra leharcolva is többet sebez, mint egy jobb lézerpuska. Plazmafegyvvert hamar tudsz szerezni, nem kell az Enclave-re várni... ha a Replicated Man küldit megcsinálod (cyborgos téma, Rivet City, etc.) azért kaphatsz egy elég jó plazmafegyvert, amit az Enclave plazmáival tudsz javítani is... de mondom Lincoln papa vadászpuskája erõsen jó kategória.

köszi mike😊

En az alapjatekkal es az 5 dlc-vel tobb mint 100 orat jatszottam.
Mielott vegignyomod az alapot tedd fel a dlc-ket mert a fosztori csak a masodik dlc-vel viheto igazabol vegig.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Még annyit kérdeznék hogy kb milyen hosszú a játékideje az összes kieg-el együtt?Gondolom csak az alapjáték is hosszabb mint a Mass Effect 2.

Shortstop
Köszi szépen!

Nemrég kezdtem el a faloout 3-at tudtok 1-2 tippet adni az itteni fórum eléggé kihalt.Tudom nem mostani játék de csak most álltam neki.Pl meg lehet menteni valahogy a 112-es menedék lakóit mert ha lekapcsolom a gépet meghal az összes, meg hogy hol lehet fasza lézerfegyvereket szerezni csak lézerpisztolyt meg lézerpuskát tudtam de biztos van még több is.Pl az a zöld amivel egy lebegõ robot szokott lõdözni.

Tinman
Maximizedwindow és minden gondod megoldódik.

Shortstop
Ohh. Akkor nem értem mivel nálam ALT+TAB-ozásra kifagy a játék, pedig azt még nagyon az elsõ patchekben sikerült kijavítaniuk azt írják a hivatalos oldalon. :/

Tinman
Annyit tudok, hogy a Fallout 3 GOTY magyar kiadás alapból 1.7-es patch-el települ.

Shortstop
Magyar Fallout 3-ra fel lehet rakni ezen patchek közül valamelyiket?

http://fallout.bethsoft.com/eng/downloads/updates.html

Shortstop
Fel lehet majd venni a majdnem tökéletes tulajdonságot ami azt hiszem mindent 9-re emel. Persze ez sem akkora segítség mint amekkorának elsõre tûnik. Pláne, hogy mire eléred gyakorlatilag végeztél a játékkal egy-két mellékküldetés maradt csak.

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

kicsit unatkoztam így nekiálltam a játéknak 4-edszer is. most a célom a 10 és 100-as statok elérése volt: ha valakit érdekel letöltheti. (magyar F3 GOTY alatt csinálva)

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Fantusz
Karma más: a karizma értéktõl függetlenül lehet pozitív és negatív karmája a karakternek, jó-gonosz cselekedetek függvényében a karma állandó mozgásban van.
Negatív karma már hatással van a békés NPC-k reakcióira.
Jellemzõen csak a beszólogatásaikkal, morgolódásaikkal van jelezve, hogy nem bíznak a hõsben, de ez szélsõséges esetben valóban kiválthat támadást is.

A negatív karma nagyon könnyen módosítható pozitív irányba: minden város bejáratánál ül egy koldus, aki vizet kér, s minden egyes átadott tisztított víz +karma.
20-as szint fölött van lehetõség perkkel is karmát módosítani, de ennek én nem látom értelmét, szerintem értelmesebb perket is lehet választani.

Shortstop

Köszönöm szépen!

Fantusz
C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Dokumentumok\My Games\Fallout3

Shortstop
Hello!

A játék hova teszi a mentéseket?

azt tudom, végigtoltam párszor, csak gondoltam hátha van még mellékküldi v ilyesmi..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Semmit nem lehet vele kezdeni, ez egy érdekes találkozás de csak ennyi, ha túl közel mész hozzá és észrevesz akkor egy szkript felrobbant mindent.

azzal a dilis csávóval lehet valamit kezdeni, vagy csak az aknákat meg bombákat érdemes felszedni?

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Nem, én angolul játszottam és ott is Charisma van.

Márpedig sajnos nem fontos, a opciók mellett szinte mindig ott van a is, A fejlesztõk ezt elnézték.

Így hirtelen egy olyan esetre emlékszem amikor csak opció volt Speech nélkül, amikor lehetõségem volt beküldeni egy Wastelandert az õrült prédikátor aknamezõjére hogy beszéljen vele, a srác berohant és felrobbant, ennyi ...ha viszont lelõttem a prédikátort az aknamezõrõl 4-5 mini-nukeot tudtam begyûjteni, még a magas Karizmás karakteremmel is inkább az utóbbit választottam.

Sajnálom, mert mindig diplomata jellegû karaktereket indítottam Fallout 1-2-ben de a 3-ban gyakorlatilag nincs haszna a magas Karizmának.

Lehet hogy naiv vagyok de ez nem a zsenialis felreforditas eredmenye ? Tehat hogy `(KARMA) szovegszoveg` helyett lenne ez ?

Szeretem a cicákat

Tinman
Eddig nem figyeltem oda rá ennyire, most már jobban és azt kell mondjam sok beszélgetésben megjelenik ez az opció:

szövegszövegszöveg

Teljesen logikus, hogy magas karizmával jó a meggyõzõképesség.

Tehát nekem ne mondja senki, hogy egy "jó dumás" karakternek nem fontos a magad karizma.
A lentebb más által említett példáról nem is beszélve...

nekem is goty van, csak ez volt meg. én is megtaláltam, de nincs ott kulcs a közelben. sztem ha kihagyod te is, akkor se fox lemaradni semmirõl....

Üdv mindenki!
Visszanéztem, jó pár oldalt a fórumba nem találtam megoldást a problémámra. Ha esetleg a kimaradt részekben volt már róla szó elnézést 😊 és sem szeretem az ismétlõdõ kérdéseket. A problémám a következõ. GOTY kiadással játszom. (magyar) ezért nézzétek ha nem tudom az angol neveket. Tavaszvölgyben találtam 1 kulcsra zárt pincét. Alap játékban nem volt ott csak a GOTY -ban találkoztam vele. Már szinte végigértem a játékon de a kulcsról sehol sem találtam utalást. A pince a menedéktõl nézve út jobb oldalán utolsó épületben van. Akit tud róla valamit kérem jelezze. Elõre is köszönöm a segítséget!
Fantusz
Karizmának NPC-kel folytatott beszélgetésekben, kereskedésnél lehet jelentõsége.
PL. Megatonba érve, a sheriff 100 kupakot ajánl az atombomba hatástalanításáért, magas karizmával alkudva ad 500 kupakot, alacsony karizmával pedig nem...
Néhány küldetést megnehezíthet az alacsony karizma, kevés meggyõzõképesség, de a játékot nem lehetetleníti el.
Ellenséges lények viselkedésre nem hat ki a karizma.

A játékot lehet játszani átlagos értéken hagyott képességekkel, vagy a kevésbé fontosakról a pontokat lehúzva, a fontosabbakra átrakva azokat - mindkét út járható.
Én fölöslegesnek tartottam lövészemnek az erõt, nem viselt szervopáncélt sem, 2 erõvel is lehet játszani.
Ez a stílust talán egy közelharcosnál lehetne legjobban lemérni, Megatonban felszedve a bólogatós figurát, 9-10 erõvel kezdhetné a bóklászást a vadonban

wiki?
"Kerüld az olyan tárgyak viselését mint az Enklávé Erõpáncél vagy sisak mert csökkentik 1-el a Karizmát."
Csak a sisak csökkenti a karizmát, a páncél NEM csökkenti.

A wikit lelkes emberek írják és sajnos elég gyakran nem figyelnek és tényként írnak le olyasmit ami nem igaz.

- módosítja az NPC-k reakcióit,
Ezt egyedül a wikin olvastam eddig illetve fórumokon de ott is csak akkor amikor vki a wikire hivatkozott, senki nem tudott még számszerû értéket meghatározni hozzá és én sem láttam semmi különbséget az alacsony vagy a magas karizmás végigjátszásaim alatt, ha van is valami hatása (személy szerint kétlem) az teljesen elhanyagolható.

- hatással van a beszélgetésekre
speech skill, a karizma a kezdõ értéket befolyásolja, alacsony karizmával is ugyan úgy fel lehet nyomni 100-ra csak 1-2 szinttel késõbb

- és a cserekereskedelem áraira,
barter skill, a karizma a kezdõ értéket befolyásolja, alacsony karizmával is ugyan úgy fel lehet nyomni 100-ra csak 1-2 szinttel késõbb

- sõt még a csapatlétszám limit-et is módosítja.
...a Fallout 2-ben.

"Semmi baj, ha nem értesz hozzá, csak ne terjeszd."
Aha...

én az univerzális karaktereket szeretem. minden +6. még így is gyenge, kevés eladni való cumót bír el a saját felszerelésen kívül. persze így reális, de azért jó lenne a páncélokat is felvenni és visszavinni eladni

Fantusz
A Menedék kijáratnál kell csinálni egy mentést, s új karaktert elég onnan indítani, a stat pontokat tetszés szerint el lehet osztani.

Én lövésszel az erõt, s bármily furcsa, a szerencsét húztam le 1-re, de ha valaki a karizmát tartja hanyagolhatónak azt is megteheti.

ahh, azt nem is prbóáltam, igaz csak 2x voltam csecsemõ, mert a kilépés elõtt csinál automatikusan mentést. klassz kis játék

nem csak hozzáadni lehet, hanem elvenni is és akkor azt a többire adhatod 😉

csecsemõkorban a mesekönyv elolvasásával +5 minden tulajdonság. te hogy csináltad hogy neked csak 1-es volt ?

Calver
hát nem pont ezt mondtam? <#hawaii> mondjuk kevésbé szépen kifejtve, az igaz.
mindenesetre kétszer toltam végig Fallout 3-at, mindkétszer alapból 1-es karizmával (Bobblehead adott +1-et) rendelkezõ karakterrel, egyszer sem volt semmi gondom más karakterek meggyõzésével.

"The trees move. Do you not see it?"

Tinman
Megkerestem nektek:

Fallout 3

A Karizma megváltoztatja az NJK-k hozzáállását. A hozzáállást szintén befolyásolja a karma, (néhány NJK jobban szereti a jó karaktereket), küldetéseket (a küldetés végrehajtásának módja drámaian megváltoztathatja az NJK hozzáállását), és a párbeszéd opciókat (ha balfácánként viselkedünk, egy kicsit csökkentheti a hozzáállást). A Karizma szintén hatással van a Cserekereskedelem és a Beszéd készségekre. Azok a karakterek, akik használni akarják a beszédkészséget, megfelelõ karizmára van szükségük, azok akik viszont nem használják, nem nagy hasznát veszik ennek a SPECIAL pontnak.

Minden Karizma pont +2-t ad a Beszéd és a Cserekereskedelem készségekhez, a viselhetõ tárgyak akár +5-öt is (pl. Roving Trader Outfit +5 Cserekereskedelemmel vagy Pre-war Businesswear +5 beszéddel) amelyek sokkal hasznosabbak, mint azok a Karizmanövelõ viselhetõ dolgok, melyek csak +1-et adnak. Van néhány eset, amikor csak a magas Karizma szükséges a beszéd opciókhoz, ahogyan a Moira's Survival Expert küldetésénél; mindazonáltal összességében a +1 Karizma a viselhetõ tárgyaknál csak egy különálló perk, ha a megfelelõ beszéd/kereskedelemre ható viselhetõ tárgyak elérhetõek. A Karizma fontos szerepet játszik a küldetésekben, könnyebbé téve a végrehajtásukat. Kerüld az olyan tárgyak viselését mint az Enklávé Erõpáncél vagy sisak mert csökkentik 1-el a Karizmát.

Calver
csapatlétszám limit Fallout 2-ben volt, nem itt. NPC-k alap "disposition"-jét (avagy h alapból mennyire kedvelnek) módosítja, de azt lehet változtatni annyival is h jó karmád van/nem vagy komplett seggfej hozzá. azon kívül speech és barter skillekhez ad, de ez utóbbi meg szimplán ellensúlyozható pontok ráköltésével, na meg ki a fenének kell barter skill? summázva, 1-es és 10-es karizma között a különbség jelentéktelen, és sokkal jobban jár az ember ha hasznosabb dolgokra költi azt a pár pontot.

"The trees move. Do you not see it?"

Tinman
Semmi baj, ha nem értesz hozzá, csak ne terjeszd.

Hint:

- módosítja az NPC-k reakcióit,
- hatással van a beszélgetésekre
- és a cserekereskedelem áraira,
- sõt még a csapatlétszám limit-et is módosítja.

Fallout 3-ban tökmindegy hogy mennyi a karizma, akár 1 is lehet, a speech skill számít.

Tinman
Egy szerepjátékban 4/10-es karizma nem egy jó ómen, de hát ugye lehet lõni is a játékban <#bohoc>

-.-

Szeretem a cicákat

hú bazmeg, még jó hogy viszonylag békés világban élünk. téged egybõl kinyírnának. felvidítottad a napomat, de tényleg. szóval a ghoul wastelanderek megtámadtak ? 😊 elképesztõ... 😊

Fantusz
Vad ghoulok mindenkire támadnak.
Alacsony karizmával meggyõzés, rábeszélés nehezebb, ami miatt esetleg küldetéseknél lehet gondod, de ellenséges lények karizmától függetlenül agresszívan viselkednek, metroalagutakban, romokban kóborló vad ghoulokkal nem lehet társalogni.

Sziasztok ! Lenne 1 kerdesem, hiszen ugy nez ki vmi nem stimmel a jatekkal kapcsolatban. Karakter krealaskor mivel a Bethesda ugyse a szepen megtervezett dinamikus parbeszedeirol ismert, a karizmamat 4/esre raktam. A bibi ott van hogy nehany Ghoul Wastlander minden ok nelkul ram tamad, pedig a sima Human Wastelanderek magasrol leszarnak, alapbol iis tudtommal ez egy bekes csoportosulas a jatekban. Szoval a karizmamnak lehet ehhez vmi koze, vagy azok igyis ugyis a veremet akarjak ?

Szeretem a cicákat

hihi, ez pusztán üzlet, semmi személyes. sok ott a loot....

😊

Hecker007
öcsémnek ilyen gépen simán megy: Athalon64 3000+ | 1.5GB DDR ram | x1950XTX még anno elsõnek én is azon toltam végig, medium-high beállítások között élvezhetõ volt