Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
a vad ghoulok ellen nagyon jó az a maszk amit akkor lehet megszerezni amikor a Tempeny toronyba beengedi az ember a Ghoulokat, akkor adja a fõnök ajándékba, utána nincs többet gond velük, csak fel kell venni 😊

Ryder62
A overlordokat könnyû elintézni. A játék elejétõl gyûjtögetni kell a mini atomokat. Mire megjelennek a játékban addigra tuti lesz vagy 20-25 miniatom. Ha meg elfogy ott a captain alien laser.

Egyébként nem ajánlom senkinek ezeket a megoldásokat (hogy nagyon hamar beszerezzen egy fullos fegyvert ami tényleg mindenkit visz) mert sztem így teljesen elvész a kihívás a játékból. Így is kilehet maxolni a karaktert. Ha meg már a 15. szinten félisten valaki hamar unalmassá válhat a játék. Én is úgy gondoltam hogy az a 25 miniatom hamar elfogy mert elvégre csak az overlordokra tartogattam. De sajna a játék végéig nem futottam össze csak max 30 overlorddal.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Fantusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az Anchorage küldetés végén jól jön az idegen fegyver hatalmas sebzése, ami 10 lövetû, míg a gauss puskát minden lõvés után újra kell tölteni, s az jelentõs idõveszteség a csata közben.
A nõre érdemes rázárni a raktár ajtaját, így õ kimarad a harcból, de a gaussal elég nehéz megvédeni a fõnököt a lázadóktól, az "idegen csúzli" viszont gyors, egy lövés egy ember...
Nagy jelentõsége ugyan nincs, hogy meghal-e a lovag, vagy életben marad, õ sem sokra becsüli a kívülállókat, de mivel nem engedett lemészárolni, lehetõleg maradjon életben
Nyugodtan fel lehet cserélni a két DLC sorrendjét, sõt nem is muszáj ezekkel kezdeni, a lényeg, hogy ez a két kiegészító jelentõs könnyítés a játékban, de a másik oldalon ott lesz az a néhány lény, amelyek ellen szükség lesz az erõs fegyverekre.
Az örjöngõ vad ghoulok, szupermutáns owerlordok rettenetesen strapabíró lények, hatalmas sebzéssel (szupermutáns nagyurak sokszor háromfázisú lézerpuskával cirkálnak, az örjöngõ vad ghoulok pedig lendületbõl osztják a halálos pofonokat), s ezeken kívül ott vannak a halálkarmok, albínó skorpiók és még néhány DLC-s jövevény

Fantusz
Két bólogatós figura lapul a fõküldetéssel összeláncolva, az egyik az orvostan, amit vagy felvesz a játékos a játék elején, vagy majd jó sokára vehet magához, amikor ismét beléphet a menedékbe (ha ekkor is ott felejti, nincs mód a megszerzésére.)
Az energiafegyverek babácskája az Enklávé bázisán lapul, ide viszont csak egyetlen alkalommal léphet be a játékos (pontosabban viszik akarata ellenére, s a távozása után megsemmisül a bunker)
A képességnövelõ babák is szépen mutatnak a gyûjteményben, de nem tudom mennyire éri meg ezek megszerzésére szigorúan spekulálni.
Spekulálva egyetlen képességet sem lenne érdemes 100-ra fejleszteni, hisz akkor haszontalanná válhatnak a késõbb talált képességnövelõ könyvek, de véleményem szerint nem ez a követendõ út - a fontosabb képességeket kell fejleszteni, képességnövelõ könyvekkel, bólogatós figurákkal, vagy azok nélkül - azért a babákat lehetõleg kalkuláljuk be

Calver
de vissza lehet tudtommal, amikor visszahívnak a Vaultba.

"The trees move. Do you not see it?"

Hecker007
ez jó kis leírás 😊

én annyival csinálom másképp az elejét hogy nem az ufós küldit csinálom elsõnek hanem Anchorge-ot, de ez végül is mindegy, ezek után a 15.ös szint garantált, jah a játék legelején érdemes figyelni a fater asztalán is figurát azt is érdemes begyûjteni mert késõbb nem lehet érte visszamenni!

Fantusz
Jobb késõn, mint soha
Így legalább közdöttél a fejlõdésért, a DLC-k nagyon megkönnyíthetik a karakter életét.

Megatonban gyorsan el lehet érni a 3. szintet (atombomba hatástalanítása, csövek megjavítása, Moira sugárbetegség-kisérlete).
Lehet még tenni egy kitérõt a Hiper-Super marketbe (Moira élelmiszer, és gyógyszer küldetése), de ha van elegendõ felszerelés, akkor inkább Rivet legyen a cél, ahol fel kell venni a bólogatós figurát (Intelligencia)
Nem könnyû az út, szupermutánsok ellen is kell harcolni, de az intelligencia befolyással van a szintlépéskor szétosztható pontokra (érdemes 9-el kezdeni).
Rivetben a piacon el lehet adni a fölösleges kacatokat, s feltölteni a felszerelést.
Teleport vissza Megatonba, s aktiválni a Mothership Zeta DLC-t.
Az ûrhajó messze kint van a pusztában, az sem baj, ha nem áll le a karakter mindenféle lényekkel harcolni, a cél a szonda elérése, s ha minden jól megy már az 5.szintet a hajón lépi meg.
A hajón 75 tudomány képességgel tudja javítani a gyógyító íveket, minden konzolt kinyitni, de ha nincs meg, a küldetést akkor is végig lehet csinálni.
Fontos, hogy a hajóról csak a küldetés teljesítése után szabadulhat, de rengeteg a loot, s az értékes felszereléssel a továbbiakban nem lesznek anyagi gondjai, sõt lõszerrel is el lesz látva a hõsünk.
Mivel a küldetés befejezése után a hajó egyes részei elérhetetlenek lesznek, a szajrét érdemes a mûszaki központban gyûjteni (ahol a többiek várakoznak), ide vissza lehet majd térni.
Az idegen epoxi 100%-ra javítja a használt fegyvert, így a javítás képesség némileg leértékelõdik, s az idegenektõl beszerezhetõ fegyverek a játék legerõsebb fegyveri közé tartoznak (ne felejtsd el megkeresni a küldetés végén, a pusztában fekvõ alien fegyverét)
Kb 10-es szinten szabadul a hõs a hajóról, fegyverekkel, lõszerekkel ellátva, s a lootból azonnal meg is gazdagodhat.
Némi szusszanás után érdemes indulni a kiváltak õrhelye felé (Operation Anchorage).
A bunkerbe lépés elõtt érdemes vissza teleportálni Megatonba, s lepakolni a cuccokat, kizárólag az Idegen fegyvert vinni (amelyik a pusztában fekvõ lénynél volt).
A szimulációból csak elõre van menekvés, nem lehet kiszállni, a cél a szervópáncél viselés elsajátítása, no meg az extra cuccok sem jönnek rosszul (T51B szervopáncél, kínai álcázó páncél, gauss puska).
kb 15-ös szinten a karakter cuccokkal terhelten elhagyhatja a bunkert, s immár képes szervopáncélt magára venni.

Grat <#taps>
De jó most látom hogy ezt külön fel kell rakni a 2 lemezrõl!!
Annó telepítésnél kérte a 2. lemezt, én meg azt hittem hogy arról fel is rakja a dlc-ket, de hát nem. Jó hogy akkor tudom meg mikor vagy 2 hónapja játszom vele..

Megvan eredetiben a Fallout 3 goty, és játék közben azt vettem észre hogy a 20. szintnél megállt, de a dlc miatt 30. szintûig lehetne fejlõdnöm.
Most akkor mi van? Nem települtek fel a dlc-ék??

Köszi mindenkinek az infókat 😄 Így már sztem bátran nekiállok <#worship>
Papa01
Én ilyen OS-el játszottam végig,a DLC-éket is, nem emlékszem, hogy játék közben fagyott volna egyszer is.. amire allergiás az a task váltás.. 😊 Ott hajlamos a fagyásra.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nekem meg 7-es alatt XP Sp 3-as kompatibilitással ragyogóan fut.Ezt a tippet is itt olvastam, holott ezt régebben is így nyomattam.

Nekem is GOTY lenne csak elég sok embernek fagyott ahogy olvastam. De akkor majd ezzel kipróbálom ha nálam is ezt csinálja. Köszi az infót <#worship>
Nekem a Goty verzió egy programnak (és Tinmannak -aki rátalált erre a progira) köszönhetõen mûködik csak, különben kb 4-5 percenként fagyna.
A progi neve MaximizedWindow.

Van valaki akinek problémamentesen ment a játék Win7 x64-en? 😄 Játszanék én is a játékkal de az olvasottak alapján nem sok értelmét látom nekiállni
Papa01
Sajnos az angolom nem az igazi, úgyhogy meg kell várom a fordítást... addig is a mellékküldetések foglalkozom.. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Wanax
Akkor most jöhet neked a New Vegas 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Papa01
Köszönöm megnéztem! 😊 Eddig 104 óra és 19 perc!

Ryder62
A mentésnél megtudod nézni, kiírja hány órát és hány percet játszottál eddig.

Papa01
Sziasztok!
Végig játszottam az összes kiegészítõt is, nagyon kár, hogy vége, tényleg jó kis játék volt! Most a mellék küldikre vadászom! 😊

Nem tudjátok, a játékidõt tárolja valahol a program? 😊

Hecker007
directx9-et meg a videó kártyád driverét frissítsd, ha ez nem oldja meg akkor nem támogatja a játék a videó kártyádat

Hello! Segítenék egy problémában? A fallout 3 indításánál a következõ hibaüzenetet kapom: Failed to initialize renderer. Hardware T&L required but not supported by Adaptor Légyszives ha tudtok segítsetek mert már nagyon szeretném kipróbálni a többit már végig vittem. Elõre is köszönöm
Köszi,sejtettem csak ennek is lehetett volna hasonló vége mint az alapjátéknak valamilyen videóval,de ez van.
Ryder62
Meg is válaszoltad a kérdésedet. 😄 Az a vége.

Üdv mindenki.
Nem tudja valaki,hogy a játék végét feloldó kiegészítõnek a BrokenSteel-nek mi a vége?Mert az Adams légibázison végeztem,vissztértem a Testvériséggel a Citadellbe,de ott már nincs több küldi.
New vegas az független teljesen a fallout 3-tól.

Sajna nem jött be semmi :-( megpróbálok valami másik verziót, esetleg tudtok valami helyet ahonnan ezt le lehet szedni? Még egyszer nem szeretném megvenni ezek után...

Amúgy ha frissítem valamelyik új progival new vegas...stb akkor azzal v.szinû, hogy fogok tudni játszani, vagy nem?
Hecker007
én azt vettem észre hogy win7 alatt nem bírja az 5.1-et a játék, ha a hangkártya driverben bekapcsolom az 5.1-et plusz a GX módot amivel a direct audio-s játékok futnak 5.1 meg eax meg minden ilyennel együtt win7 alatt, akkor fagy az egész, ha se 5.1 se GX akkor nem fagy, más hangkártyánál is érdemes lenne ezt megnézni, lehet megpróbálom majd az alaplapival, meg az audigy4-el is

xblades
Nekem is Win 7-em van fent és néha fagy csak ki de volt olyan amikor fél óránként. Úgy látszik van olyan rendszer vagy program amit nem szeret.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Hecker007
nekem 4 magos procival semmi gond nem volt eddig, kb 40 óra játékidõ van most benne úgy hogy egyszer se fagyott ki, ill mégis de az az én hibám volt, tudom hogy nem szereti ha a xonar-on be van kapcsolva a direct audiós fjúcsör ill 5.1-re van állítva, jah és win7 alatt

xblades
Én azt irtam amit több forumon is jeleztek jobban szereti az Xp-ét mint a Win 7-et, kevésbé a 4 magos procit. Saját tapasztalat hogy a Nexus féle modokból ha több is van fent azt sem szereti.

Leginkább attól omlik össze ha túl sok dologról kell feldolgozni információt. (sok Npc sok pixeles textúra stb.)

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Változó idõközönként fagy, volt hogy órákat elment és van hogy 5 percenként. De tényleg csak hirtelen mozdulatoknál - tehát gondolom, ha több pixelt kell betölteni, vagy nem tudom - nem tudok másra gondolni már

A modolás alatt mit értesz?

3 magos procim van egyébként :-) Windows 7 van telepítve, de kompatibilitással ugyanúgy lefagy xp, nt,... alatt is. Elvileg a Patcheket is próbáltam, de semmi pozitív.
nem egy hûha a gép, de az ajánlott követelményeknek megfelel.

AMD Phenom 8450 triple core proci 2,1 Ghz x 3
4 Gb ram
Geforce 8600Gt 512 mb kártya -friss driver, de semmi gond nincs a színekkel... szépen viszi akadás nélkül full grafikával is
Ryder62
Nekem most sikerült megfelelni a játék igényeinek

Intel E7500
Ati hd4670
3 gb ram
XP

Ezen a konfigon szépen szalad, most mikor legutóbb gémeltem 100 óra alatt kb 5X-6X fagyott le abból csak 1 volt reset a többinél csak hibaüzit dobott. Ja és fönt volt azért pár mod.

Elötte én is szenvedtem, ráadásul a vidikari driverét sem szerette mert sokszor volt olyan hogy szétesett a játék színkészlete (A falak szinesek lettek stb) de kilépés után is megmaradt ez a remek jó alacsony szín készlet így csak úgy virított a lila tálca XD
Úgyhogy megfogattam addig nem apdételem a vidikari drivert míg nagyon nem szükséges mert ezt imádja a játék 😊

Ellenben a vegassal ott én is szívok rendesen mikor a 8 órás honest hearts dlc alatt legalább 5X kifagyott :/

xblades
Hello

Nos alapból nem lehet beépiteni semmit. De a Nexuson sok mindent találsz köztük ezt a lehetõsséget is😊

xblades
Igen az az ajtó kint egy zsákutca😊

De három modja is van hogy bejuthass a 87-es Vault-ba:

1.)Ha elég magas a Beszéd skill (vagy megvan a "lélekben gyermek" adottság) ráveheted a kis vezért hogy beengedjen és elvezesen az átjárohoz
2.)Egy küldetést kapunk amit meg kell csinálnunk.
3.) De ha nem akarsz harcolni, van egy biztonságosabb út is: a srác elmondja neked, hogy van egy másik ajtó is, de az jelenleg nem használható. Megemlíti hogy Joseph talán segít, keresd meg! Õ elmondja hogy a másik ajtó mûködik csak, az azt irányító computer le van zárva, és a jelszót nem tudja senki. Kérd meg, hogy kapcsolja be neked a computert, amit így már fel is törhetsz és bemehetsz a Vault 87-be.

xblades
Az a kérdés milyen rendszereséggel fagy ki. Mert bizony ez a játék elég rendszeresen lefagy. Volt hogy fél óránként fagyott volt hogy ritkában.
Ha mod-olod akkor többet fagy.
De a négymagos processzort sem szereti igazán.

A küldetés az hogy szerezzem meg az É.T.E.K.-et
Ja amúgy sikerült eljutnom a 87es menedék bejáratához a sutárzás ellenére de az ajtó hozzáférhetetlen 😄
a fõküldiket csináltam utoljára 😊
már fullon vagyok nagyon sok mindennel megvan szinte a teljes fegyverarzenál is szinte minden mellék küldi, a gyerekek is a helyükön és a kibaszott kis vezetõjük bunkón azt kérdi mikor a menedékrõl faggatom hogy útbaigazítónak látom-e õt XD
Fantusz
Fõküldetéssel ott tartasz már?
A menedékbe azért kell majd ott belépned, mert a másik bejáratnál halálos szintû a sugárzás, de amíg a fõküldetéssel nem jutsz odáig, nem beszélnek a menedékbe vezetõ lehetõségrõl.
Másik feltétel, hogy meg kell mentened néhány gyereket a rabszolga kereskedõktõl, ha ezt még nem tetted meg.

Üdv mindenkinek! 😊
új vagyok és már egyszer végigvittem a játékot most viszont elakadtam sajna....
Kis lámpafény-ben vagyok és a menedékbe kellene bejutnom, viszont senki nem nyitja ki nekem a kaput 😞 Mindenkivel akivel lehetett végigbeszéltem mindent de senki nem nyitja ki....
Ilyenkor mit lehet tenni???
Fantusz
Tesla páncélt alkalmanként Enklávé katonáktól lootolhatsz, nem egyetlen darab van a játékban, de nincs is belõle sok ahhoz, hogy rendszeresen fullra javítsd.
Az ûrhajón a csaj kel tudja javítani 100%-ra, ha van elég kupakod.
A fõküldetés vonalát kijátszva annyival talán elõrébb juthatsz, hogy az Enklávé sokkal aktívabb lesz, s a lootban lesznek Tesla-k is.

Hecker007
Tesla páncélhoz hol találok alkatrészt? Valahol találtam egyett asszem pittben de nem biztos, nagyon le van harcolva szegény és szeretném megjavítani, van erre esetleg valami mód? Vagy a Zétát csináljam meg és ott a csaj azt is fullra tudja javítani?

Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni...
Tudom, már lerágott csont és higgyétek el én amit lehetett végig néztem, kipróbáltam, utána olvastam... de nincs meg a megoldás... A következõ a gondom: folyamatosan kifagy a játék az ini fájlban átírtam amit kell elvileg (legalábbis ami a fórumokon javasolva volt), új és legfrissebb video driver is fent van, újra telepítettem. A játék full grafikán akadás nélkül elmegy, minden gond nélkül, ha leveszem a grafikát akkor kevesebbet fagy, de fagy. Általában a "hirtelen" mozdulatoknál fagy ki, bár ez sem mindig igaz. Korábban minden ajtó nyitásnál fagyott, de az valami átírásával eltûnt. Egyébként még azt is észre vettem, hogy csak az épületekben fagy. ha a pusztán vagyok, ott nem fagy ki - vagy csak nagyon ritkán. Magyar verzió, ha ez lényeges.

Tudnátok segíteni, hogy mit csináljak?

Köszi!
Ryder62
Gauss állati jó fegyó, a páncélt meg átjárja az erõ mert nem kopik 😄

Sikerült megcsinálni. Többet kellett elmozogni, futni. Megvan a Gauss, meg a T-51b-s ruha is...most megyek mászkálok kicsit.😊
Fantusz
10mm-es géppisztoly pontatlan.
A kínai rohampuska sokkal hatásosabb fegyver, távolról pedig a mesterlövész puska a favorit.
Az Anchorage küldetés után megszerzett Gauss puska sebzése is jó, ráadásul kábításra is van esély, de lassú (1 lövedék), s a javítása körülményes.

Rivet City-ben a droidvadász küldetéssel is lehet szerezni egy jó fegyvert, ha nem árulod el a droid személyét.

Megyek, fegyvert cserélek 10mm géppisztoly nem nyerõ...full HP-ról lever, mint a xart😞(((
Papa01
Érdekes, nekem az viszonylag könnyen ment, jó kis DLC volt! 😊