Fallout 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez az egyik pont, ahol a New Vegas már újat mutat! Minden segítõ karakternek saját története van, amit el is mondanak, ha növeled a befolyásod felettük (különbözõ dolgokkal), illetve egy adott pont után adnak 1-1 személyre szabott questet is (jó kis loottal az egyes questek végén)!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Robotot én sem próbáltam, de mivel távolra plazmát lõdöz, közelre meg lángszórózik nem lehet rossz!
Fegyvercsere banálisan egyszerû: Odaadod a kiszemelet golyóvetõ eszközt és adsz mellé lõszert is, mivel nem levegõvel mûködnek (csak a gyárilag karaktereknél lévõ fegyverekhez nem kell nekik lõszer, minden máshoz igen).
Követési távolságot én sem teszteltem, de bevállhat, valamint a várj itt opció is hasznos lehet, míg te elmész portyázni a sniperrel pár méterrel odébb.
Vagy ezt rosszul tudom és egy idõ után van valami ilyesmi?
Mindig azt használják, ami jobb állapotban van, többet sebez, több a töltény hozzá.
Amúgy klikk a base npc-kre, és konzolba "OpenTeammateContainer 1"
Valaki össze tud nekem vágni base fegyverekbõl egy újat?
Sniper stock, Chinese Assault Rifle, suppressor, nem használható rövid céltávcsõ.
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Gonosz fõhõshöz csatlakozik 1000 kupakért.
Randa modora van (milyen lenne?), de nálam õ volt az egyik legjobban használható segítõ.
Jól bánik a kínai rohampuskával, soha nem halt meg, pedig elvileg halandó."
lol. Legutóbb mikor felvettem kb a super duper markt környékéig jutottam vele és a seggét szétlõtte egy sentry bot. Cak úgy repült keze, lába.
Dogmeathez meg annyit hogy lvl 25 környékén jött velem és 3 deathclaw nem tudta megölni. Úgy szét kapta õket hogy csak pislogtam. kb 3-4 csíknyi sebzést szedett be.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
1: Dogmeat.
Lopakodó orvlövésznek elég gáz, hogy a kutya már messzirõl morog, rohan be az ellenfél sûrûjébe.
Strapabíró jószág, de nem halhatatlan, kezdõ karakternek komoly segítség lehet, harcokon kívül élelemet, lõszert, fegyvert keres.
Mindíg vissza küldtem a menedékhez, vagy fel sem vettem.
2: Jericho.
Gonosz fõhõshöz csatlakozik 1000 kupakért.
Randa modora van (milyen lenne?), de nálam õ volt az egyik legjobban használható segítõ.
Jól bánik a kínai rohampuskával, soha nem halt meg, pedig elvileg halandó.
3: Star Paladin Cross.
Tõle sokkal többet vártam, a legidiótább kisérõ volt, rendre agyonverette magát.
Jó karma kell a csapatba vételéhez, de jobb a Fellegvárban hagyni.
4: Fawkes.
Õ az igazi tank, a gatling lézerével tarol, s nem láttam, hogy valaha is komoly sérüléseket szedett volna össze, gyakorlatilag halhatatlan volt.
5:Clover.
Gonosz karma, 1000 kupak, s Eulogy nekünk adja kedvenc testõrét.
Tetszik a csaj stílusa, de õ is a könnyen halódók közé tartozik.
Lefûrészelt csövû puskával puffogtat, amit az utasítás ellenére is rendre lecserél kínai tiszti kardra, s rohan a csata közepébe.
RL-3, Butch, Charon még nem volt a csapat tagja, az õ harcmodorukról, halandóságukról nem tudok nyilatkozni.
Ami kérdés:
A társak a neki adott páncélt automatikusan felveszik, nem lehet valahogy elérni, hogy fegyvert is cseréljenek? (pl Clover a lefûrészelt csövû, kéttöltényes vacak helyett használjon dobtáras sörétes puskát, a kardot pedig felejtse el)
Van-e arra lehetõség, hogy a harcból nem kivonva, de nem kamikaze stílusban kövessenek?
(nem kisérleteztem a követési távolság "megbeszélésével")
Holmesnek van sötét folt a múltjában, de mégis tisztességesebb, mint Bannon (visszautasította a rabszolgakereskedõket).
A küldetésért szerintem nem jár, szimpátia alapján eldöntheted, hogy Holmessal beszélsz, s visszaadod neki a levelet, vagy sem.
A végeredmény annyi lesz, hogy valamelyik kereskedõ nem fog kedvelni, de mindkettõ játékban marad.
nem is tudtam össze vannak így szedve a küldik egy oldalon, jó kis leírással együtt
Elakadtam egy mellék küldetésben Rivet City-ben, Bannon-nal mikor beszélgettem kaptam tõle egy feljegyzést Bannon kérése címmel, el is mentem meg szereztem neki a levelet Holmes szobájából, beszéltem Bannon-nal megint, de most nem tudom hogy kinek kéne oda adnom a levelet, nem figyeltem eléggé a beszélgetésnél és elfelejtettem a nevet.
Ha valaki tudja írja le pls.
Elõre is köszi!!
Benne korlátozhatod az XP-t minimumra, ugyanígy beállíthatod a kapott skillpontokat és a perkeket (pl minden 2. 3. stb - szinten kapsz 1-et.)
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Muddy Rubber-hez v Rivet City-hez nincs mod, h többen legyenek ?
Én inkább azt tartanám jó ötletnek, ha magasabb szintre lehetne eljutni.Amikor kitalálták, hogy patch(vagy DLC?) formájában 20-as helyett 30-as szintre lehet vinni a fejlõdést, akkor megörültem, de az sem sokáig tartott.Sosem értettem, hogy ezzel miért spóroltak ennyire.Inkább legyen gyengébb a karakter, de magasabb szintre, több tulajdonsággal lehessen eljutni.New Vegas-al még nem toltam, de remélem abban így van nagyjából...
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Az xp csökkentõ meg 20%-on van.
Melyikre érdemes rakni?
30as szinten még elõtted lehet a küldetések harmada"
Velem mindig ez történt. Már lvl 30 voltam és még egy rakás küldi, felfedezhetõ hely hátra volt (vagy dlc). Ezért is használok xp csökkentõ modot. Több xp-t kell szerezni a köv szintig. És tetszõlegesen állítható 10%-tól 600%-ig. <#smile>#smile>
Akkor egy újabb szempont ami alapján egyedülálló játék ez. 😊
A játékban többször elõfordulhat, hogy nem tudsz kinyitni ajtókat, széfeket, terminálokhoz nincs meg a jelszó.
Elõször bosszantott a dolog, de aztán rájöttem, hogy végülis realisztikus :-)
Jó példa erre a Nemzeti Fegyverraktár (ott találod a kézifegyverek bólogatós babáját), ahol a pálya végén egy termonállal lehet(ne) kinyitni egy páncélajtót.
Sok végigjátszással még egyszer sem tudtam kinyitni az ajtót, a jelszóhoz meg kellene találni a Keller család minden holo-kazettáját (5db), amelyek szét vannak szórva a világban.
Egy-egy nehezen nyitható ajtó mögött sincsenek olyan cuccok, amelyek nélkül ne lehetne végigjátszani a játékot.
A hûtõben pl. a mocsári leselkedõ sütemény receptje található, plusz kupakok (300)
Az elmartadó XP-t sem kell sajnálni, a játék talán egyetlen komoly hibája(?), hogy sokkal hamarabb lesz max szinten a fõhõs, mint azt a küldetések megkívánnák.
30as szinten még elõtted lehet a küldetések harmada
Erre a javítandó ajtóra én sem emlékszem, az biztos ott van, ahol mondod?
Legalább van értelme újra nekifogni!
- van bent egy kulcsos hütö, amihez nem találom a kulcsot
- meg lehet javítani valami ajtót egy klinikai padlószéf tartalmával, a széf megvan, de a javítandó ajtó merre van?
- át lehet jutni innen valami alagutakba is és egy betonépületbe is. Fent van az Anchorage DLC amibe NEM akarok most belevágni. Hová NE menjek?
(Mellesleg legközelebb beállítom az árakat átbaszósra, mert túl könnyû így.)
Meg hiába állítok minden lootot minimálra, marhára televannak a városi épületek dupla stimpackal.
Meg nagynehezen megszereztem a Blackhawk-ot, ami nálam a fekete Deagle, és nem lehet ironsightozni vele.
Fasza hogy "opcionális"...
Szóval, akkor nem csak a különbözõ egyedi cuccokkal lesz "szegényebb" a kari, ha spórol Moira-n :-)
esetleg kiirtod elõre a dögöket, akkor nem fog siránkozni értük.
"The trees move. Do you not see it?"
Komoly jelentõsége nincs, de általában nem olyan nehéz teljesíteni az opcionális részt.
A mocsári leselkedõs kaland talán ,a legmoslékabb küldetés, amit Moira ad, verszélyesek azok a páncélozott férgek.
Az opcionális feladatért, ha jól tudom egy kaqlapot ad (árnyékoló kalap), ami érzékelésre, és lopakodásra ad némi bonuszt, de mivel egyedi sajátkezûleg nem javítható.
Hülye küldetés, mert van bent néhány dolog, aminek jó lenne utána járni (szmámítógépterminál, holoszalag, megbuherált hûtõ), de ha szigorúan a küldetés miatt van ott a fõhõs, akkor két Stealth boy minimum kell, s beosonnni, kiosonni, küldetést leadni, aztán visszamenni mocsári leselkedõket trancsírozni.
"The trees move. Do you not see it?"
Anchorage emlékmûnél a mocsári leselkedõknél: "opcionális", hogy ne nyírjak ki egyet sem.
Kösz. 20-an jönnek folyamatosan utánam, bent meg eltévedtem.. 😊
Ezek az "opcionális" küldetés túlteljesítések (10 földikutya a 3 helyett, 600 rad a 200 helyett) mennyi plusz jutalékkal járnak? Mert eddig egyiket sem csináltam meg.
Hát ezzel én nem fogok szenvedni az biztos, lelövöm én ezeket a p**ba ahogy vannak.. 😄
A ME1-ben volt Mako, akkor azon zsörtölõdtek egyesek, hogy mkiért kellett ezt a jármûvet a játékba berakni, a ME2-ben nem volt, akkor meg azon nyûgölõdtek jónéhányan, hogy miért nincs.
Nekem nem hiányzik a Fallout 3-ból a "gépesítés", de, ha Dukovnak, Eulogy Jones-nak lehet háreme, a fõhõst miért zárják ki a jóból? <#mf1>#mf1> - no jó ezt sem kell komolyan venni <#violent>#violent>
Fél perc alatt keresztül kasul lehetne rohanni a játékteret ami kissé nevetségessé tenné jelen formájában a játékot (technikailag).
ME1-el azért nem lehet összehasonlítani mivel ott a mako-zás a bolygón szinte kizárólagos viszonyítási alap volt (próbáljunk távolabb parkolni valamitõl, aztán gyalog visszacsattogni... meglepõen hosszú és unalmas lesz). Mass Effect-ben nyilván mako-ra tervezték a bolygófelszíni közlekedést, cirkálást.
Fallout: lehet érvelgetni szakmailag a jármûvek létjogosultságát vagy éppen irrealitását a játék világában vagy a sztoriban, de nem errõl van szó, valaki leírta már:
A Fallout egy alapvetõen gyalogos játék, így tervezték és írták meg ennyi.
Ha a 4-be betesznek jármûveket akkor ügyesen kell majd technikailag illeszteniük a gyalogos és a jármûves részeket a játékmenetbe.
Mindenképpen kihívás lesz nekik, mivel az már nem egy Mass Effect-es felderítõ minijáték..
Falloutban mindig is a Szupermutánsok, Bos-ok, Enclave, NCR, Cézár légiója voltak az igazán nehéz ellenfelek. Mind a szervezettségük, tûzerejük és technikájuk miatt, kivéve a Szupermutánsokat, akik egyszerûen ellenállóak és baromi erõsek! Jah és állatok közül a Deathclaw (nagy erõ, ellenállóképesség, gyorsaság) és a NEw Vegasban a Cazadore (csakis a baromi erõs mérge miatt!).
Készítõk részérõl ez nem lustaság, egyszerûen vagy nem akarták ezt a dolgot beépíteni vagy nem bírta a grafikus motor.
Nem realizmusról van itt szó, hanem Lore-ról (fallout játéktörténelemrõl, alapszituációról, miértekrõl). Capital Wasteland-en is több katonai támaszpont van, ahol ugye lehet lõszert találni dögivel.
Egyébként amiket itt hiányolsz azt a Rage-ben meg fogod találni (többé kevésbé valószínûleg). Semmi baj nincs a véleményeddel, nem ellened vagyok csak az ötleted szerintem nem illene Capital Wastelandre (FNV-ben már inkább kivitelezhetõ lenne, de szerintem oda se illene. VAn is a New Vegashoz egy mod melyben egy páncélozott busz-t kell elõször összerakni, majd lehet vele furikázni... na már most én azt sem töltöttem le, mert szerintem nem illik oda.)
De mint tudjuk ízlések és pofonok különbözõek és ez így is van jól!
Tehát feltételezzük, hogy nagyon jó acél ötvözetet használnak a Fallout világban.
Nem mellesleg elég sok a jármû, ami látszólag csak kifosztva van (érdekes mód nem látok pl autóülésbõl széket sehol...), de egyben van a talpán.
Mind1, megoldható. Ez megint egy olyan dolog, hogy a készítõk lusták voltak megoldani, meg talán az engine se bírja, mert nem is készültek rá csöppet sem. Ugyan ez van a STALKER-nél.
Azért, mert jópár lehetõség kimaradt, még nem jelenti, hogy hülyeség.
(SoC: Alvás, Iron Sight view, upgrade, nightvision, etc)
MadMax is nukleáris háborús apokalipszis, csak elõtte volt még jópár év belviszály.
Ugyanúgy radioaktív vizekkel zaklatják õket, de ott az Energia a legdrágább cucc, utána pedig a fegyver.
Ha kötitek az ebet a karóhoz (márpedig énis), akkor egy tény:
Mennyi realizmus van nektek abba, hogy BOS, Enclave, supermutant mind önti magából az ólmot minigunnal??
Szerintem két szem sörét legyen nagy kincs, egy maroknyiért érjen meg egy falut kiírtani.
Szóval én maximum úgy tudnám elképzelni, hogy pár nagyon tehetõs embernek lehetne mûködõképes jármûve. Például az Enclave-nek vagy valami nagyhatalmú embernek. És õk is csak akkor használnák ha feltétlen szükséges, mert ugye nem akarja kockára tenni a kincset érõ jármûvet. De semmiképp sem tartom ésszerûnek, hogy minden agyondrogozott Raider autókkal furikázzon. Egyszerûen nem lenne hiteles.
Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.