Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xblades
Azért egy szem mod-ot is feltehetnél hogy ne legyen ilyen fakó a tekintette :)

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Tfc majd Tm kód is megteszi.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ryder62
Ugye külsõ nézetre váltasz és utána nyomva tartva az egérgörgõ gombját mozgatod az egeret.

Hecker007: Problem? :D

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Hecker007
ez most komoly? <#nevetes1><#nevetes1>

morcosqtya
Hogyan lehet magamat külsõ nézetbõl szembõl is megtekinteni?
Külsõ nézet megvan de nem fordul felém..

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Ryder62
Nesze. Röhögj :DD

<#vigyor0>

RoyalPredator
Lehet. De jobb kezdeni vele, mert lehetsz alapból más, mint "Vault Dweller".

KÜLdDJETEK MÁR KÉPEKET A KARAKTEREITEKTÕL OMFG... Hagy röhögjek.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

FWE modot fel lehet tenni már megkezdett játékra? megmaradnak a mentések?
Ha elég jó a karmád, akkor bemegy Fawkes, de ugyanaz a vége(ha nincs fent a Broken Steel).

Mégis csak befogadta a mentésem :D Az a ghoul aki cukorbombákat vásárolna tõlem az melyik metróalagútban is található?

xblades
Nem az valóban "külsõ" programmal csinálták, alapból a Geck-el is egész jól el lehet boldogulni arc formálással.

Köszöntem a tanácsodat. Hát akkor úgy látszik Fawkes nem kedvelte a stílusomat, mert én csekély sérülésekkel megúsztam a két pottyanást, õ viszont belehalt :D (Gaz elég magas sziklák voltak azok, de nem látta hasznát a gyógyinjekcióknak sem, pedig én próbálkoztam :D)

Fantusz
Fawkesst nálam még megsebezni sem tudták komolyabban egyik jétékomnál sem.
Olyat meg végképp nem csinált, hogy leeesen egy szikláról, legfeljebb eltûnt hosszû idõre "kereste az utat", s lehet csak a következõ automentéskor került elõ, ha valamilyen akadály miatt nem tudott követni.

Az alapjátékban is benne van a lehetõségek között, hogy Fawkess menjen be a kódot beütni, de ha beszélsz vele, visszautasít "ez a te harcod".
A használt mod, és a Broken Steel minden bizonnyal összeakadna, ha a fõküldetés után telepíted a DLC-t, hisz annak pontosan az a lényege, hogy a tisztítónál zajló eseményeket némileg átírja.
A 20. szint meglépése elõtt, és a fõküldetés befejezése elõtt érdemes felrakni a Brokken Steel-t, ajánlott persze már a DLC-kel kezdeni, de nem kötelezõ.

csak attól félek hogy akkor úszik a mentésem pont a kóborlások miatt. de egy próbát megér végülis

én feltenném a goty t, nincs babrálva, nekem soha nem fagyott, és ha 30 óra után térdel le, mert pl a mod nem szereti a dlc ket nagyon morcos leszel..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Hmm. Érdekes. Ennek utána fogok járni. Még egy kérdésem lenne, ami kissé bonyolult. Én használok egy olyan modot, ami engedi, hogy az utolsó küldetés után tovább kalandozzunk. Már felhúztam a karakteremet 20-as szintre. Az a kérdésem, hogy ha felrakom a DLC-ket, akkor hibamentesen fog vajon mûködni a játék? Eredetileg nem GOTY verzió van fenn, hanem a magyar kiadás 1.7-es patchel.

Gondolom DLC-ben, mert már kivégeztem az alapjátékot. Jaj igen, a végjátékkal kapcsolatosan lenne egy kérdésem még. Ugye bár amikor kiszabadítjuk Fawkes-t, felajánlhatjuk neki, hogy tartson velünk. Természetesn kivel én árkon/bokron keresztül vándoroltam szerencsétlen 2 esés után összecsuklott, mint egy rongybaba. Nos a kérdés: a játék legvégén van-e olyan opció, hogy õt küldjük be a kamrába a kód beütéséhez? Mivel õ ellenáll a magas sugárzásnak és szvsz logikus lenne, csak már lusta voltam emiatt újrakezdeni egy mentéstõl.

van egy küldetés amikor vissza kell menned

A 101-es menedékbe nem lehet visszamenni sehogy sem?

RoyalPredator
Jah és Butch is tud hajat vágni, a házadban a droid is, meg egy ghoul az Underworldben.
Arcot csak a Rivet City leszakadt részében élõ tudós-remete tud szabni. Illetve neki van kütyüje hozzá.
A waterplant felõl egyszerûen be lehet jutni, bár az ajtó magas szinten van zárva.
(FWE-vel kirobbanthatod :D)

Mindenki mutassa meg a karakterét! :)

Royal Predator:

RoyalPredator
Konzolba:

ShowBarberMenu
ShowRaceMenu

Igen ezt tudom, Rivet egyik alapítója tudja megcsinálni.
Bár lehet félreérted, hogy mit szeretnék.Olyanra gondoltam, hogy több és jobb választási lehetõség legyen a karakter arc megformálásánál már az elején.Szóval valamilyen csinosító mod.Láttam pár videót, ahol egész normálisan néznek ki a karakterek, de szerintem azt nem azzal csinálták, ami a játékban alapból van.

xblades
A játékban alapból van ilyen lehetõség az anyahajón.

RoyalPredator
Van ilyen.

Mondjuk egy arcberendezés-átalakító modnak én is örülnék...Vagy le vagyok maradva és már van ilyen.

ha valaminek megjelenése után jelennek meg olyan cuccai, amik jobbá, teljesebbé, szebbé teszik, akkor elkezdjük felteszegetni azokat..,

RoyalPredator
Ha vmi nem tetszik, elkezdünk MODolni. :)

tökéletesen egyetértek....

Ryder62
A víllódzások leginkább a LODra jellemzõ (kis felbontású távoli textúrák) az ellen nem tudsz semmit tenni. A textúrák mérete olyan amilyen. Vannak olyan komplett modok amik lecserélik a textúrákat nagyobb felbontásúakra de ahhoz jó gép kell és mint az ilyen modokkal lenni szokott, kicsit instabilak.

morcosqtya
Egy kérdésem lenne azért:
Néha villódzanak a távoli házak falai illetve a textúrák sem túl szépek alapból.
A textúrabetöltés távolra van állítva, a textúraminõség nagyra.
A GOTY verzió van fent.
Kérdés: van-e hozzá megbízható grafikai patch ami kihasználja a kártyámat (Giga GTX560 Ti SOC) és stabil marad vele a játék?

morcosqtya
Megmondom mi ennek az oka.
Nem vagyok már 20 éves.
Régebben én is maximalista módon játszottam minden RPG-vel (még 386-oson régi Might & Magic, Wizardry, Eye of The Beholder, DOS alól még a windows elõtt stb), illetve papíron D&D-t angol nyelven, majd amikor bejött a M.A.G.U.S akkor azt magyarul, késõbb egy csomó szerepjátékot baráti körben (RIFTS, GURPS, SW, AD&D /D&D, sõt sajátokat csináltam, többféle harci szabályrendszert, skillfát, világot, stb stb). A két dolog (számítógépes illetve a papír alapú asztali szerepjáték) ugyanazzal a céllal készül, mégis az egyikben van save/load a másikban nincs, az egyikben a képernyõn ott a szörny amit a tervezõk és a grafikusok megálmodtak, a másikban a fantázia nagy szerepet kap a vizualitás terén (illetve jó KM kell, aki szemléltetõanyagokat hoz (sokszor én terveztem a saját szörnyeket a kalandokhoz, ki is dolgoztam, lerajzoltam, kifestettem, lefénymásoltam a hétvégi anyagot mindenkinek mintegy jegyzetként, háttereket és helyszíneket terveztem, hajóstérképeket csináltam, antikoltam, hangokat vettem fel vagy szereztem be, hogy játék közben lejátszam a társaságnak, harci indulónak játékzenéket töltöttem le vagy szereztem be CD-n 14. századi várzenéket, ólomfigurákat vettem és festettem, hexarácson megcsináltam a helyszíneket stb..)

De eltelt egy kis idõ. Visszavonultam, a társaság szétesett, már nem játszom. Marad a videojáték.

Dolgozom, háztartást tartok fent, a munka megköveteli, hogy figyeljek, maximalizmust várnak el tõlem, hazajövök fáradtan, és itthon ledögölve a gép elé este már nem szeretnék számolgatni, azon aggódni kimaxolom-e a karaktert vagy a térképet.. tettem ezt eleget kb huszonX éven keresztül, most már kötetlen szórakozásra vágyom ha hazaérek.
Ez az oka. :-)

Idõvel gyanítom mindenki eljut egy hasonló szemlélethez, ha ebben nem akkor másban.
Természetesen akad amiben a mai napig maximalista vagyok, de az RPG úgy érzem tényleg "játék" már..

Akarja a fene ráerõltetni másra a stílusomat.Elmondtam a véleményem, hogy én hogyan szoktam és nem tudnám úgy csinálni, mint morcosqtya.Hol itt a probléma?
Nem tartozok senkinek beszámolóval róla, de ez egy fórum, ahol meg lehet osztani a véleményeket.Nem olyan véresen komoly ám<#wave>

Shortstop
Azért mert egy lehetõség nyitva van hagyva nem kell kihasználni. Pont ez a jó, hogy sok módozat van és te azt használod amelyik a legközelebb áll hozzád és nem tartozol beszámolóval senkinek róla, fõleg nem kel ráerõltetni a másikra a te stílusodat.

Mondjuk olyat sosem csináltam, inkább nyitottam a zárat.Általában azért töltöttem vissza, ha túl sok kapcsot csesztem el egy zárral.Magyarul mindenképpen kinyitom, de nem akarok annyit veszteni a bénaságom miatt.

Shortstop
Aki viszont szereti annak jó nem?

Fpocok
Na pont ezért szar a qucik load/save egy ilyen játékban. Mekkora hülyeség, hogy nyomogathatod a 10%os force open gombot, és addig quick loadolsz, amíg be nem jön a 10%. Nagy hiba volt berakni egy ilyen játékba.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Eszemben sincs leszólni, csak ezt én nem tudnám csinálni, mert iszonyat kíváncsi természetem van.Az is igaz, hogy a legtöbbször ott görcsölök egy zárral és jutalomként kapok néhány lõszert<#hehe>

Ryder62
Én azért 5 percenként mentek hisz a játék azért szeret fagyni. És Murphy törvénye alapján: Mindig akkor dob ki exe hibával mikor már jó ideje nem mentettem <#rolleyes>

morcosqtya
Nos tölteni azért töltök én is (halál esetén ill amikor kifagy), csak párszor már elõfordult, hogy hosszú ideje nem mentettem, majd kinyitottam 2 lõszeresládát, a harmadik beragadt, és ott már nem töltök vissza egy fél órával korábbi állást 10 lõszer miatt.
Széfeknél és dialógusnál igyekszem menteni..

sztem ez a helyes játékmenet. csak soxor nem bírom megállni én se hogy ne tölsrem vissza ha hibázok. de amúgy ha nagyon beleélem magam, akkor én se mentek csak ritkán. úgy az igzaán izgi, amikor van tétje egy egy váratlan rajtaütésnek vagy balül sikerült támadásnak, és izzik az ember feje-szeme hogy ne hulljon el az ütközetben.

felmodolom, és kezdek egy teljesen újat... :)

Ryder62
Mindenki úgy játszik vele ahogy akar hisz RPG! Nem kell leszólni mást csak azért mert ha valamit elbaltáz akkor nem load-ol azonnal. És ha pont a való világ érzést akarja elõhozni?
Máskülönben max pár darab lõszert bukik, hisz a ládák nagy részében az van. A széfekben vannak komolyabb cuccok mint pl mini atom, rakéta, stealth boy vagy egy komolyabb csúzli stb.

morcosqtya
Az életet mindenki hardcore-ban nyomja.. nagyrészt.

Akkor te valahol hardcore módban nyomod.Soha nem tennék olyat, hogy nem nyitok ki egy ládát és nem tudom mi lehet benne(ha nem tudom kinyitni, az más, otthagyom).Lehet valami fontos infó, vagy egy érdekesség a világgal...Inkább load game és megnézem még egyszer.
Ez nem a való világ, édesegykomám<#gonosz3><#eljen>

morcosqtya
Ok, köszi!
Uhh, most látom, pl a Nuka Cola Plant is olyan, hogy meg lehet csinálni "csak úgy" is, vagy felvenni a hozzá tartozó küldetéseket (Nuka Cola challenge). Hát én már rengeteg Nuka Cola Quantum-ot elcsesztem, úgyhogy mindegy (ezzel a Sierrával meg nem is találkoztam, mert nem arra haladtam).
Úgy látszik elsõre ez a játék kiismerhetetlen, de remélhetõleg úgy van ahogy mondtad: rengeteg a lehetõség és végtelen a végigjátszási mód, valahogy mint maga az élet.
Így nem fogok ragaszkodni görcsösen egy elõírt recepthez ahol kimaxolható minden.
(csomó ládán összetörtem a zárat de nem töltöttem vissza az állást, hagytam veszni.. valahol az élet is ilyen. Nincs save game meg load game.. :-) )

Point Lookoutban van egy küldetés, ami a Dunwich-be vezet!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fantusz
Ha jól emlékszem, találsz ott néhány holo kazettát, amit egy zombivá váló szerencsétlen hagyott hátra.
Nem küldetés, csak néhány info morzsa, s lent a barlangban (vagyis inkább egy odú) megtalálod az átváltozottat.
Nem lehet vele beszélni, megtámad, megölöd - jó karma.
Szerintem ez is csak egy info morzsa a világról, nincs jelentõsége, legalábbis én nem tudtam semmit kezdeni ezzel sem :-)

Kb ahhoz hasonlítanám, mint Argyle esetét, de ott legalább van jutalom is :-)

morcosqtya
Dunwich Building-ben a "zombik" kiírtásán és a meelee babán kívül kívül van valami érdemleges? (az alsó szinteken van egy barlang egy kõszoborral középen de nem jön elõ semmilyen fõellenség vagy egyéb entitás..) ?

Ryder62
Ez egy jó kérdés.

Ha olyan a mod ami felülír eredeti fájlokat (abból kevés van) akkor sztem igen. De ha csak be kell másolni vagy csak szimpla esp fájl akkor nem hiszem.

Ryder62
Állandó bónuszt adó perkek sztem alap. Olyanokra gondolok mint: több AP, 20%-kal többet gyógyító injekció, 4. alap skill felvétele (+15 pont), +1 pont minden könyv elolvasásakor, plussz SPECIAL pontok adása, rad ellenállások, + 50 pound(kiló?) cipelése, + 3 pont minden szintlépéskor stb.
Soha nem választottam olyan perket ami egy bizonyos (max 2) skillt megtoldja 5 ponttal. Vagy ami egy-egy ellenség ellen hatásos csak (bogár gyilkos).
Így soha nem ütköztem problémákba. Igaz normalon tolom, de new vegast elkezdtem very hardon, hc moddal és ugyan ezt a taktikát alkalmazva ott is csak az elsõ 6-7 szint jelentett igazán kihívást.
Jah és a fallout 3-ban,ha minden dlc fönt van, 30-as szinten mindent skillt ki lehet maxolni + 8-as, 9-es SPECIAL értékek. Így már félistenként járkálok eme tájakon.