Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OFF

"igen vasutas vagyok"

Hmmm...sztrájkolós és utasszivatos vagy sima? 😊

ON

Es mit valaszolt a support?

Eddig barmilyen szamitogeppel termekkel kapcsolatos support (ertsd: videokartya, game) valasz kb kimerult egy copy/pastelt levelben, melyben felhivtak a figyelmemet hogy tegyem fel a legujabb drivereket, meg ne overclockoljam meg ilyesmi. Sok esetben a valasz koszono viszonyban sem volt a kerdessel - kb ilyen hogy

- Meg tudna mondani mennyi az ido?
- Hogyne, piros.

Az EULAk mindig azt irjak, hogy "nem garantalunk semmit, nem garantaljuk hogy ez egy jatek, nem garantaljuk hogy a jatek olyan mint aminek hirdetjuk, minden kar amit a termekunk okoz csak a vevot terheli, egyebkent is dogolj meg hogy megvetted".

Scouser
Így van mélységesen egyetértek!

Itt nem arról van szó, hogy a lelkem nyugodt, ha megveszem, hanem a játék megvételekor arra számítok, hogy elõnyöket fogok élvezni a warez-t használókkal szemben.

Pl: most hozza a postás nekem a Trainz nevû játékot (igen vasutas vagyok), én is letöltöttem, de rá kellett jönnöm, hogy az eredetivel kb 100000 olyan letölthetõ tartalomhoz férhetek hozzá ami fokozza, sõt alapjaiban változtatja meg a játékélményt. Enélkül egyszerûen nem lehet hozzáférni ezekhez, tehát megvettem. Vagy ott a WoW, amit 2 évig játszottam és nem sajnálok így utálag sem egyetlen fillért rá, mert akkor naponta adott olyan kikapcsolódást amiért megérte. Írtam még, hogy megvettem a World in Conflict-ot is, hát abban is remek multi móka van, amit szintén csak buherálással lehet nyomni warezolt verzión. Itt a lényeg azon van, olyan játékot vesz az ember, ami hosszú hosszú idõn keresztül leköti, és akkor nem sajnál rá akár 10k ft-ot sem. És ilyen a Fallout 3 is. Nagyon sokat játszottam vele és még fogok is!

És nehogymár olyan ideológiákat gyártsunk, hogy a warez jó, az eredeti meg szar, mert ezt minden jóérzésû ember tudja, hogy nem így van. És szerintem hagyjuk a warez témát, az egész abból indult ki, hogy tegnap nekem egy egész napba tellett, mire mûködésbe hoztam a DLC-t, addig a warezos kolléga már kora délután képeket rakott be róla.. Na...

You\'ll Never Walk Alone

Scouser
Nekem is válaszolt 5 perc alatt a support, de csak átirányított a te thread-re és ott meg azt írták, hogy a lengyeleknél érdeklõdjünk. Vagy te a lengyeleknek írtál?

You\'ll Never Walk Alone

koschwarz
nem hiszem, hogy vita van itt abban, hogy ha tetszik a játék, akkor az a becsületes, ha megveszed, többek között ezzel is elismerve a fejlesztõk munkáját. és abban sem lehet vita, hogy manapság - paradox módon pont a warez miatt - sokszor érzi úgy a becsületes, eredeti játékkal rendelkezõ vásárló, hogy rosszabbul jár így, mintha lewarezolta volna.

persze az is egy opció, hogy megveszed, ki sem csomagolod, viszont letöltöd, és azzal játszol. vagy legalábbis ilyen tört exéket szerzel az eredetidhez. na ez egy "skizofrén" helyzet.

ugyanakkor mostanában nem csak a fallout3-nál, hanem pl. a stalker clear sky-nál vagy az armed assault-nál is tapasztaltam, hogy a NEM eredeti az kifagy, kidob, "hibák" vannak benne, stb., míg az eredetivel nincs gond. ezért is idegesítõ az olyan fórumosok fikázása (akinek még csak eszébe sem jutna eredetit venni), akik a warez-verzióra alapozva gyalázzák a játékot, és így még kényelmes ideológiákat is találnak, hogy miért ne vegyék meg.

pedig köztudott(nak kellene lennie), hogy manapság még a legügyesebb warez-csapatoknak is sokáig nem sikerül egy jó törést csinálniuk, mert a fejlesztõk (szándékosan vagy akár véletlenül) apró kis finomságokat rejtenek el a kódokban, amik a warez esetén plusz (sokszor játszhatatlanná tévõ) hibákat generálnak. tipikus példa az arma.

(félreértés ne essék, szinte majdnem minden gammát én is leszedek megvétel elõtt, de igazából elõre tudom, hogy mi az amit meg is fogok venni, ami meg nem így sem jön be, azt általában max egy-két óra játék után törlök. igen, tudom, valamilyen szinten én is hozzájárulok a warez-hez, mégis tisztának érzem a lelkiismeretem, mert amivel ténylegesen játszom, azt meg is veszem).

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Piedon
Szerintetek a DLC-ket is lefordítják majd magyarra?

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Carlos
Mellélõttél koma.
Boldog CE tulajdonos vagyok.

Þór vígi þessi rúnar

avengir
Nyilván én vagyok az egyetlen kivétel akinek 30percen belül válaszolt a support a problémájára. Nekem ennyit megér az eredeti játék, álszenteskedni pedig nem kell, de amíg az általános mentalitás kimerül abban, hogy nem veszek meg, mert minek, addig semmiféle javulás nem lesz tapasztalható ebben az országban.

https://hotshu.wordpress.com/

Úgy tûnik, hogy a DLC olyan szinten nyúl a játékba, hogy a modokkal nem mûködik együtt. Egy eléggé szétmodolt (fejlõdés lassító, evés-ivás-alvás igénylõ és hasonló cuccok) FO3-ra tettem föl, de fél óra kóborlás után sem jött meg a rádióüzenet. Újratelepítés, és újrakezdés után, ahogy kiléptem a Vault 101-bõl, azonnal. Kicsit aggódtam, hogy 2 szinten milyen lesz, de semmi extra nehézség. A legnehezebbre van állítva a játék, de még így se nehéz a szimuláció...

Gondolom majd itt is lesznek DLC kompatibilis modok elõbb-utóbb...

PTW
Akinek a lengyel-angol CE (vagy sima) van meg és szenved a patch-dlc párossal, a megoldás: rakja fel a UK patch-t, ha az van mint nálam akkor a verziószám még mindíg vááltozatlan. Ezután pedig le kell cserélni az exét egy patchelt US/UK exére. Nálam ez bevállt és mûködik a DLC.

Scouser
1:nem
2:nem (ezt majd a 3. dlc teszi meg)
3:igen

You\'ll Never Walk Alone

Encore
A DLc küldetése úgy érhetõ el, hogy betöltesz egy állást és mászkálsz egy kicsit és hamarosan a rádió befog egy outcast adást, akkor fog megjelenni a küldetés a bip boyban...
Most olvastam errõl a dlc-õl a neten és lenne pár kérdésem. (nicsen kedvem ilyenkor végigolvasni a topikot)
1: Ez a DLC módosít valamit a játék végén.
2: Lehetõvé teszi hogy a fõküldetés végigvitele után (valami csodás módon) tovább lehessen barangolni a játékban?
3: Gondolom ha nem lehet tovább barangolni akkor kell egy korábbi mentés a dlc küldetéseinek elkezdéséhez.
Scouser
És akkor nekem is mûködik. De ez a Multimedia Holding egy mocsok. Az lenne a minimum, hogy az oldalukra kirakják a patchet... Undorító...

You\'ll Never Walk Alone

Carlos
Ez minden külföldi vásárlásnál igy van: Amazon, Ebay, etc.
Amúgy énsem bántam meg, hogy ezt kaptam szülinapomra (CE-t). <#ravasz1>
Névnapra Spore kieg lesz. <#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

Piedon
Én úgy vagyok vele, hogy azokat veszem meg, amikkel esetlegesen késõbb újra fogok játszani, mint pl. ezt. Nekem fent volt a warez kipróbálás erejéig na az fagyott, megvettem az eredetit, a játékot végigvittem fagyás nélkül. Egyelõre nem bántam meg, hogy megvettem. Az meg, hogy ilyen az egész, hogy mondjuk a Liveot nem lehet itthon normálisan használni, az sajnos azért is lehet, mert itthon még mindig elég nagy a warez aránya és ez a hozzáállásból is ered. Egy példa kis hazánkra: nemrég rendeltem Ausztriából elektronikai alkatrészeket nem volt nagy összeg (10ezer forint alatt), de elõre kellett utalnom a pénzt, nem volt utánvételes lehetõség mert a cég a rossz magyarországi tapasztalatok miatt nem hajlandó máshogy küldeni alkatrészt.

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Carlos
Ebben is látok igazságot!
Az a baj, hogy onnantól kezdve, hogy megveszed a játékot, le vagy szarva. Én tudom, ezt csináltuk mi is. <#hehe> (nincs erõforrás a patch-ekre vagy csak alig (1 kóder, 1-2 teszter és annyi). Kontentet gyártani meg nem éri meg, max ha valaki szabadidejében csinál egy pályát vagy valaki gyakorol és jól sikerül, akkor betesszük, satöbbi.

Þór vígi þessi rúnar

Fido4life
De gyerekek... Anno azért húztam ki a favoritból az xbox topikot, mert már herótom teli volt ezzel az álszentséggel... Persze szép és becsületes dolog ha eredetiben veszed a játékokat, mert szépen mutat a polcon, több becsülettel vigyázol rá satöbbi satöbbi.. De ennek mind addig van értelme ha országunkat potenciális Vásárlónak tekintik (és nem utolsó sorban van rá a megfelelõ kereset.) Amíg minden fronton (legyen az konzol vagy PC) külömbözõ törvénybe ütközõ dolgokat kell véghez vinned hogy az eredeti játékoddal játszani tudjál, Mégis milyen alapon költenél 10+ ezret, amikor két kattintással és pár óra várással, ugyan ez ott van ingyen (sõt, sokszor jobb verzióban is)? "Mert a kenyeret se lopom a botlból" -.- Boltba bemegyek jobb esetben rámmosolyog az eladó csaj, és elfogyasztom azt amiért fizettem.. itt kurvára nem ez a helyzet.

Scouser
át tudod küldeni msn-en esetleg?

You\'ll Never Walk Alone

Piedon
Sajnos nyíltan itt warezzal nem szolgálhatok a kieg. ügyben, de szerintem találunk megoldást rá<#ravasz1>.
A patchek linkjeit már beraktam ide nemrég, igaz letölteni azokat kínszenvedés mert a szerver akadozik.

Carlos
Ok. Akkor egy uccsó kérés:
Kellenének linkek a patch-ekhez és a kieghez!
Elõre is köszi és sry.

Þór vígi þessi rúnar

Scouser
akkor adj légyszi egy normálisabb linket a patch-hez mert állandóan megszakad nekem.

You\'ll Never Walk Alone

Piedon
Fallout feltelepít, 1.0.0.15 patch felrak (lengyel-angol), 1.1.0.35 patch felrak (lengyel-angol), 3darab fájl bemásol a Data könyvtárba, játék elindít, Anchorage.esm kipipál (következõ indításkor nem lesz ott a pipa), játékállás betölt, rádióüzenetet megkap, ember örül<#hehe>

Scouser
gondolom a lengyel-angol patch-el?

You\'ll Never Walk Alone

MrDevil
nekem is mûködik! elég jópofa eddig 😊

nonicks
tiszta cod 4 feeling😄

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Carlos
Hogy csináltad?

Þór vígi þessi rúnar

Piedon
No, hát nekem mûködik a DLC (nem, nem a LIVEon keresztül lett meg...) az eredeti lengyel-angol verzióval.

David2
helló!

Régebben írtam, h a játék kilépeget exe hibával a külsõ területeken. Namost a swappot 3-4 bgre emelvén ez vhogy megoldódott. De már megint elõjött a probléma.

Megaton környékén kb 1-2 perc játék után a játék kilép exe hibával. Felraktam az 1,1 patchet, csináltam töredezettség mentesítést a vinyón( ami bad sector mentes), memtest sem mutatott ki memória hibát. A swappal is próbálkoztam 0-10 GBig, de nem szûnt meg, swap nélkül azonnal lép ki.
Ennél többet már én sem tudok kitalálni, akiknek hasonló gondjuk volt, s megoldódott leírni h mit csinált?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Seth
Na meg is csináltam a küldit, talán 1 óra lehetett,talán annyi sem. Ilyen szösszenetek jöhetnek dögivel, jópofa volt

PSN ID.: Beegabor

woy
Orosz-angol verzióhoz is jó a dlc ? Ahhoz melyik patch kell ?

PTW
na azthiszem ezen a ponton feladom a próbálkozást.. 3. újrainstall után sikerült megszabadulni a lengyel nyelvtõl, felraktam a UK patchet.. de a játék még mindíg 1.0.12-es veriószámot ír... A DLC nek pedig nyoma sincs ingame, hiába van csekkolva a data file... semmi

Seth
Charlie Angyalai <#idiota>

PSN ID.: Beegabor

Carlos
Nekem nem volt bajom vele, többet értettem belõle, mint esetleg egy angolból. Élveztem. Nem volt gondom a forditással.

Þór vígi þessi rúnar

robotnyk
hát, ha azt nem vesszük, hogy egy sci-fi játékban milyen esetlen a magyar fordítás, akkor ja.
Carlos
igaz...
bár abban is "csak" a DLC-k nem mennek, oder?

Þór vígi þessi rúnar

robotnyk
mint a magyar mass effect? nem lehet szarabb? muhaha 😄
Carlos
Én becserélem majd magyar-ra. Szarabb már nem lehet...
Reméljük abban már integráltan lesz a patch vagy valami.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Ez szép!
Remélem lesz válasz és be is tolod majd ide!

Þór vígi þessi rúnar

Scouser
Tisztelt MMHolding!

Decemberben megvásároltam a Fallout 3 nevû játékot és azon túl, hogy egy remek program és már rengeteg órát beleöltem, folyamatosan bosszankodnom kell vele kapcsolatban.

Ugyanis teljes mértékben hiányzik a vásárló tájékoztatása arról, hogy amit a DVD tokban találok, az egy lengyel lokalizáció, amelyben az angol nyelv is megtalálható. Ebbõl kifolyólag a hivatalos frissítéseket, patcheket nem tudom telepíteni a játékhoz, ami jelen esetben azért is bosszantó, mert a tegnap megjelent kiegészítõ (DLC) csak a legfrissebb verzióval hajlandó mûködni, sõt a letöltéséhez és megvásárlásához elengedhetetlen Games for Windows Live szolgáltatás is le van tiltva benne! Mivel a játék megjelenésekor már tudva levõ volt, hogy 3 ilyen DLC várható januártól márciusig, ezért ez a tény döntõen befojásolta számomra a játék megvásárlását. Nem elhanyagolható az sem, hogy az ember arra számít, hogy a játék végigjátszása, vagy esetleg többszöri végigjátszása után havonta vásárolhat hozzájuthat egy kiegészítéshez is, amivel jelentõsen meghosszabbíthatja a játékidõt, illetve megnövelheti a játékélményt.

További bosszantó tényezõ, hogy a megvásárláskor (és jelenleg is) az volt olvasható az MMHolding weboldalán, hogy december elsõ felében várható egy magyar verzió amire be lehet majd cserélni a lengyel-angol változatot. Szerencsére ez engem nem érint, mert kifejezetten jól beszélek angolul, de rengeteg olyan ismerõsöm van, akik azért nem vették még meg a játékot, mert a magyar megjelenésre várnak. Természetesen mondhatjuk azt is, hogy nyugodtan vegyék meg az angol verziót, mert úgyis becserélhetik majd a magyarra, viszont tudomásom szerint ez csakis Budapesten az MMHoldingnál lehetséges. Aki vidéken lakik, hogyan merje megkockáztatni a játék megvásárlását, amikor az MMHolding oldalán semmi konkrétum nem található a játék átcserélésérõl! Kérdem én, hogy mi szükség van hitegetni az embereket és miért nem lehetett már az elején kiállni egy korrekt megjelenési dátummal?

Ezért kérem önöket, hogy konkrétan mondják meg, hogy mit kell tennem ahoz, hogy a játékra fel tudjam telepíteni az 1.1.0.35-ös patch-et, ahogyan egy forgalmazónak illene. Nem vagyok hajlandó lengyel oldalakat böngészni, azért, hogy a sok kusza szövegbõl ki tudjam bogarászni az amúgy már lehet, hogy létezõ lengyel patch letöltési linkjét. A legbosszantóbb az egészben az, hogy aki az internetrõl letöltötte, ellpota, warezolta a játékot, annak különféle crack-ek segítségével gond nélkül feltelepíthetó a patch, illetve a DLC is. Így kell ösztönözni a magyar népet arra, hogy boltban vásárolja meg a játékokat?

Mielõbbi válaszukat és az 1.1.0.35-ös patch linkjét várom!
K.R.

Na jó, ezt írtam nekik. Amit belinkeltetek lengyel oldalt, folyamatosan megszakad a letöltés...

You\'ll Never Walk Alone

Bordapapa
Gyerekek, szopás ez a lengyel-angol Fallout 3, amit nálunk kihánytak... Lengyel odlalon semmi hír patch-rõl, semmi support hozzá, én kénytelen voltam rendelni game.co.uk-ról egy normális UK english verziót, mert ez, amit nálunk adtak a Collectors-hoz meg a sima kiadásban, ez nem az igazi...

Pingwin powa... ...és 13 forint a kifle... -------

MrDevil
Még meglehet próbálni az us patchel! mert lehet hogy én azzal csináltam az a baj nem emlékszem már rá!

Scouser
Tökmindegy, nekem csak az UK patch telepítésével is maradt a 1.0.0.12-n, sõt így még az 1.0.0.15-ig sem húzta fel az exe-t😊 LOL ez már tényleg botrányos...

You\'ll Never Walk Alone

MrDevil
próbáld meg a dokumentumokból is kitörölni a fallout 3 as könyvtárat

Mike
hagyjuk a kenyeret meg az autót
mindkettõ marhaság

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

PTW
Custom installt nyomok mindíg és természetesen angolt választottam, egyszerûen nem értem az egészet

Scouser
Mindenképpen custom install-ra menjél rá!

You\'ll Never Walk Alone

koschwarz
installnál rákérdez a nyelvre. asszem alapból angolt választ, de ne nyomj automatikusan okét vagy továbbot.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

MrDevil
Kiválasztottad az installnál a nyelvet?

Scouser
ahová installáltad

You\'ll Never Walk Alone