Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Különleges fegyverek terén annyit szeretnék mondani, hogy érdemes megkeresned a Lincoln Ismétlõfegyvert a D.C romoknál található múzeumban. Nagyon erõs fegyver, sajnos lõszert nehéz találni hozzá.

A Megatoni házhoz csak annyit, hogy ha A Sheriff meghal és hatástalanítod a bombát, akkor a fiát kell megkeresned, õ odaadja a házad kulcsát. Ellenkezõ esetben meg a Tempenny toronyban kapod meg a kulcsot Mr. Tempenny-tõl. Én jó karakter esetében nem tudtam bejutni, csak úgy, hogy kicsit "babráltam" a konzolban.

4. Valószínûleg véletlen volt, de ki is nyírták. Visszatöltöttem és úgy védtem meg. Persze utána már halott volt a sátrában, de ez van.
6. Én is a teraszról nyíló ajtóról beszélek, sehogy sem tudtam kinyitni soha. 100-as zárnyitás sem ért semmit, kulcs kell neki és onnan sehová.
7. Az lesz az, a híd alatt kellett átmenni. Gonosz karmával be is engednek, bent meg adnak pár feladatot. Én is mindig jótét lélek voltam, így állandóan ki kellett irtanom õket. Egyszercsak bepirulnak és lõnak rád, amivel csak lehet. Ha figyeltem volna erre a részletre, lehet észreveszem mi váltja ki belõlük pontosan, de a jó karmát nem szeretik, az biztos(hüvelykujj is van a hullájuknál, ha jól emlékszem, tehát gonosz karmások).

Ismerem ezeket az oldalakat, de itt sincsenek fegyver leírások. Arra emlékszem, hogy egyszer én is keresgéltem ilyen ritka csúzlikat és rábukkantam egy magyar oldalra is, ahol írtak a fellelhetõségükrõl, csak már nem tudom mi volt az. Nincs kizárva, hogy a wikia oldal volt. Aztán megállapodtam az angol wikia-nál.

Nem tudom miért dark gun-t olvastam :D Úgy hogy dart pisztoly már ismerem.

Találkoztam már albínó sugorpióval is, bár lehet hogy nem én kûzdöttem meg vele. Egyébként igen, csak a DLC után jön elõ, ahogy az új enklávé katona is.

4. Én elsõre nem kísértem el. De mivel a hullája a sátorban volt, gondolom az út közbeni támadás véletlen volt, nem script.

6. A bejárati ajtó zárva is van. Azt nem fogod tudni kinyitni. De menj be Tenpenny szobájába, ugorj fel a korlátra és indulj el körbe. Ott egy újabb teraszra érsz ami a te szobádra nyílik. Az az ajtó vagy niytva van, vagy sima zártöréssel ki lehet nyitni. Én ott másztam be. Sajnos a bejárat belülrõl sem nyitható, tehát mindig körbe kell menni. Az is igaz hogy már fél éve nem jártam ott, majd még egyszer el kell ugranom oda a cuccaimért (ott is hagytam egy kisebb arzenált)

7. Én messiás vagyok, tehát abszolút jó kari, még sem jönnek nekem. Egyébként hol van erõdjük? Mert én sztem azt se találtam meg. Volt egy város széli épület, a bejárat egy híd alatt volt tornyokkal meg õrökkel. A kertben valami tiszt ajánlotta hogy szervópáncélért ad lõszert. Arra gondolsz?

help
help 2

Én ezeket találtam. Plusz amit te linkeltél (a wikis) volt az ami magyar volt, aztán regisztrálás után átváltott angolra és csak lengyelre tudtam cserélni.
Tévedtem, Moiránál nincs. Itt van leírva hol lehet találni a leírást hozzá, de az se baj, ha nem tudsz angolul, a nevek ismerõsek lehetnek.

Sajna már nem találom a magyar megfelelõjét az oldalnak, pedig egyszer rábukkantam(lehet egyrõl beszélünk).
4. A csajt késõbb otthon ölik meg, ha rákeresel. A ház elõtt az úton is megtámadják, de én bevédtem és úgy ment haza.
5. Ott van az, csak távcsövessel figyeld.
6. Na az az ajtó nekem mindig zárva volt. Jó karit vittem csak, és amikor felmentem Tenpennyhez, megtaláltam a bizonyos ajtót és még késõbb se tudtam bemenni(amit akkor adna, ha gonosz lenne a karmám és felrobbantanám Megatont).
7. Engem egy idõ után gátlástalanul betámadtak, nekik a gonosz karma a menõ. Ekkor fogtam magam és kipucoltam az erõdüket, ne érezzék jól magukat.
9. Akkor az Albínókkal lesz még bajod <#hehe> Azt hiszem azok DLC-vel jönnek, legalábbis GOTY verzióval. Sokkal erõsebbek és jobban bírják, mint a sima óriások, ezeket utáltam a legjobban a játékban(Halálkarom kutyaf@sza hozzájuk képest). Na majd összefutsz velük biztos...

A Dart Gun meg egy összetákolható fegyver, leírás kell hozzá. Moiránál a szemétvetõ tervrajz van, de lehet ez is ott lapul, már nem emlékszem rá.

Néztem már olyan wiki oldalt ahol volt részletes leírás. Érdekes volt hogy magyar nyelvû volt, regisztráltam, utána csak angolul vagy lengyelül volt hajlandó megjelnni, mindent végigbogarásztam nyelvválasztási lehetõség után, hiába. A fegyvereket ott még esetle megtalálnám, a kérdéseimre a válaszokat azonban tuti nem, mivel soha nem tanultam angolul, annyit tudok amennyi it a gép elõtt userként rám ragadt.

4. A csajnak sztem nem lehet adni a könyvet, mert a zsoldosok mindenképpen kinyírják. Egyébként én is azt csináltam hogy odaadtam az öregnek, aztán kapott tõlem egy fejest. A könyv így most ismét nálam van, viszont a kalandot ugye lezárta, tehát sok értelme nincs elvinni a másik helyre. De azért érdekelne hogy mik a lehetõségek.

5. Én nem láttam ott senkit, bár az is igaz hogy nem nagyon néztem körül, azt hittem lesz majd valami pince vagy ajtó amin keresztül be lehet jutni az épületbe. Majd megnézem akkor.

6. Igazából én nem akartam hagyni (az elsõ karim jó volt és mindenképpen meg akartam menteni a várost) Mivel õ adja a kulcsot/papírt, arra gondoltam hogy a hullájától elveszem, de nem volt nála. Most egy rossz karit indítottam, megmentettem megint a várost, de érdekelne a másik alternatíva is. Az igazi problémám az hogy nem tudom hog hol tárolhatnám átmenetileg a felszerelésem, amíg fel nem robban az atom. Mert ugye Megaton polgárai elég sok küldit adnak, azokat mindenképpen szeretném elõtte megcsinálni. Viszont akkor az lesz hogy betörök valahová és valakinél tárolom majd a cuccaimat. Egyébként a Tenpenny toronyban lévõ lakás akkor is elérhetõ ha nem robban a bomba. Annyi a trükk hogy a balkonon körbe kell menni, mert a szoba ajtaja sajnos zárva van. Megatonban viszont nincs hátsó bejárat.

7. Mindenben segítettem a BoS-t, de nem vettem észre hogy a Kiváltak jobban utáltak volna. Lekezelõen bántak velem (ahogy a BoS is) de meg nem támadtak soha.

8. Én a játék 95%-t VATS-ban lõttem végig, tehát nekem minden +akciópont sokat számított. A perkeket is ezekre vettem fel. Plussz a játék nagy részében a ranger páncélt hordtam.

9. Nem. A sima Óriás skorpióra gondoltam. Az alapjátékban nekem a legjobb fegyver a vadászpuska volt, az ellenfelek legtöbbjét egy lövéssel megölte (talán a szupermutáns mester és az attól keményebb ellenfelek voltak a kivétel, de azok ellen meg távcsövest/Tartalékos puskáját használtam) A DLC-k sztem legjobb fegyvere a Backwater puska, de még azzal sem sikerült lemennem 5 lövés alá.

A dark gunt-t nem ismerem. Nekem a DLC-k nem adtak új építhetõ fegyvert. Esetleg ezt valami küldetés adja? Mert kereskedõknél sem láttam.
Amennyiben tudsz valamennyire angolul, akkor lapozd át ezt a fegyverek után: http://planetfallout.gamespy.com/wiki/Fallout_3_Weapons
Ilyen leírásokat egyébként találni több külföldi oldalon is, bár egyszer mintha találtam volna magyarul is(most nem találtam).

építs dart gunt, ha lábon lövöd, lelassul, utána már agyon is verheted..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Mindre nem tudok válaszolni, mert nem emlékszem/nem tudom én se. Azért megpróbálok párat.
1. Régebben úgy emlékeztem, hogy ennek van valami célja(többször kivittem a játékot), de legutoljára amikor néztem, már nem találtam semmi különöset, csak azt, hogy a környékbeli fosztogatókat leaprítja(valahol felesleges is így, mert a te tp-det veszi így el, ha meg már maxon vagy, akkor meg fekszenek könnyen...).
2. Passz
3. A rádióadókat, ha bekapcsolod, megjelenik a Pipboyban egy adás, ami a környéken lévõ rejtett csatornát/barlangot célozza be(minél tisztább az adás, annál közelebb vagy)
4. Én a csajnak adtam a könyvet, mert ez összekapcsolódik azzal, amit mondtál. Viszont, ha jól emlékszem, sumákolni kell. Miután az öreg lement, te kinyírod az öreget és visszamész a Pusztasági épületbe, majd megint vissza(de inkább keress rá YouTube-on, én is ott láttam ezt a kis titkot:D)
5. Hatástalanítani nem tudod, az õrült állat robbantja fel mindig. Ezzel én is szenvedtem egy darabig...Aztán lelõttem távcsövessel(kb a játszótér közepén áll a második emeleten/vagy elsõn/). Van pár miniatom is bent, ezért pukkan ekkorát.
6. Ha hagyod megpusztulni a seriffet, amikor Tenpenny emberével harcol, akkor megkapod az õ kulcsát elvileg. Bár nekem a saját ház jobban bejön, mert lehet alakítani is Moirán keresztül(na az se egy nagy bumm, de mégis)
7. Én úgy tudom nincs. Minél jobban komálnak az Acélosok, annál inkább utálnak a Kitaszítottak.
8. Én is azt tettem, amit te és kicsivel többet vártam, mint amit kaptam, de ez van. Annyira nem nyom sokat a latba egy olyan maszk(bár attól függ mire osztod a pontokat).
9. Ha az Albínó sugorpióra gondolsz, na azt tényleg szar kinyírni. Én általában hátrálok elõle és dobálom az aknákat a földre, mert abból mindig tonnaszámra tudok összeszedni, így nem kár érte. Amikor már kevés van neki, akkor meg pár lövés és annyi(ha meg maxon vagyok, már nem érdekel, ha nem arra vezet az utam, akkor kikerülöm és kész).

Az év elején fejeztem be a játékot, pár hete megvettem az összes DLC-t is hozzá. A játékban viszont felmerült bennem pár kérdés. Rákerestem a játékra a google-ban, egy csomó oldalt átnyálaztam, de alig leltem rá a válaszokra. Pl sehol nem találtam leírást hogy a nevesített fegyverek hol találhatóak. Ezt nem lenne rossz tudni, bár ezek nélkül is el vagyok (azért így is sikerült párat megtalálnom) Ha valaki tudja a kérdéseimre a választ, örülök ha egy post erejéig szánna rám idõt! Köszönöm! A kérdések:

A Banister erõdben van egy terminál amirõl ki lehet lõni egy atomtöltetû rakétát. Ennek mi a célpontja? Van bármi jelentõsége hogy kilövöm e vagy nincs?

A Satelit állomásokat végiglátogatva a végén a mûhold ledob valamit. Mit? És hová esik?

Vannak rádióadók is. Mi történik ha mindegyiket bekapcsolom? Van erre is valami küldetés?

Point Lookoutnál van egy ház nyugaton amiben egy öreg úr lakik és egy könyv megszerzését bízza ránk. A könyv megvan. Van egy nõ is a sátortábornál aki megkér hogy ne adjam a könyvet az öregnek, õt megölik a fosztogatók/zsoldosok. Odaadtam a könyvet az öregnek, de nem kaptam negatív karmát (a nõ azt mondta az öregre hogy sátánista, gondoltam ha neki adom a könyvet az gonosz cselekedet) Az öreg lement egy titkos szobába a ház alá, ott leült meditálni és nem történt semmi (igaz hogy nem is vártam túl sokat) A másik lehetõség hogy el kell vinni Wasteland nyugati sarkába a kísértet járta házhoz. Mivel azt már rég kipucoltam, nem volt kedvem lemenni oda, fõleg hogy az öregnél sem történt igazából semmi. Ennek a melléküldetésnek semmi "poénja nincs"? Vagy van bármi hatása a játékra? Esetleg késleltetve történik valami?

DC romjainál valahol északon volt egy háztömb, északról lehetett bemenni egy játszótéren keresztül ami alá volt aknázva. A hangosbemondón egy õrült "próféta" prédikált. Az aknákat megpróbáltam hatástalanítani, de amint közel mentem, az egész mindenség a levegõbe repült. Valahogy biztos be lehet jutni oda is. Esetleg segít a dolgon az a perk (könnyû léptek) aminek az a hatása hogy nem robbannak fel az aknák a közelemben?

Jól sejtem hogy a Megatoni házat csak a bomba hatástalanításával lehet megszerezni? Tehát pl. a kulcsot nem lehet ellopni?

Van olyan melléküldetés hogy az Acél Testvériséget és a Kiváltakat össze lehet békíteni? Mert mind a két frakcióval kapcsolatba léptem. Gondolom nincs, de azért megkérdem, hátha.

Nemrég találkoztam egy "baseball" csapattal. A Nuka Cola receptjét keresték. Odaadom nekik és elfutnak. Az a feladat ennyibõl áll? (sztem érdemesebb megölni õket, mivel a + akciópontot adó hokimaszk elég tápos)

Sokféle ellenséggel találkoztam már, de a legkeményebb mind közül a nagyobb sugorpió volt. Baromi sok lövést kibírnak és elég csúnya sebzéseket visznek be. Egy lövéssel úgy tudom nem is lehet leszedni õket. Milyen fegyvert érdemes használni ellenük? Van hatásos kézi fegyver vagy tényleg a nehézfegyverek a legjobbak ellenük? (az érdemes használni alatt azt értem hogy VATS módban az összes akciópont felhasználásával 100%-ban elintézhetõk)

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Biztos van még néhány, de eleve van egy csomó hely amit nem tudtam bejárni, késõbb meg már nem emlékeztem hogy melyik helyet pucoltam ki és melyiket nem, ezért nem mentem oda vissza.
Van rá megoldás. Nekem is volt ilyen problémám és ez megoldotta:

infó
Attól függ milyen kifagyásra gondolsz? Simán leáll az .exe fájl?

Szevasztok! Megtudnátok mondani hogy miért szokott kifagyni a játék? Van E ellene valami orvosság?
Fail link, sajnálom, itt a jó:

http://www.youtube.com/v/z7BxLm0W8LI&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Sziasztok!
Itt egy újfajta (teamvieweres) Fallout 3 végigjátszás. Kérjük nézzétek el a hibákat, ha pedig tetszik, akkor lájkoljatok, kommnteljetek és iratkozzatok fel. :)

http://www.youtube.com/watch?v=z7BxLm0W8LI&feature=plcp

ui.: Minden dlc-vel együtt, szóval akiket azok érdeklik, azoknak is megéri nézni. :)
Köszi!

Calver
konzol le, jobb klikk Moira-n, additem f 100000.
ehhez nem kell mod.

"The trees move. Do you not see it?"

Valaki be tudja linkelni nekem azt a modot, amelyik Moria Brown-nak rengeteg kupakot ad? Régebben megtaláltam csak elfelejtettem lementeni és most sehol sem lelem a modot.

Köszönöm!

aaasdd
a kilences mellett található "ö" betûvel tudsz 0-t írni.
Calver
vagy használd a numpad varázserejét, vagy pedig pedig váltsd át billentyûzetkiosztást angolra. (bal shift + bal alt)
btw 0000000f lehet simán f is - a tárgyak elejérõl a nullák feleslegesek.

"The trees move. Do you not see it?"

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, ha 0-val megnyitom a consolt és adni akarok magamnak egy kis pénzt ( player.additem 0000000f és a pénz) akkor ha megnyomom a 0-át eltûnik a consol! mit tegyek?

xblades
Nem zavar, a video a lényeg ami nagyom jó:)

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Fpocok
Ne zavarjon, hogy fake az egész...

Parasite Eve 2, best game EVER!

xblades
Nem, a legenda szót õ érdemelte ki :
http://www.youtube.com/watch?v=HbjUMrrcjfY&feature=related

<#idiota><#ticking><#wilting><#wow2>

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Dehogy, ennél nekem szebb hangom van <#hehe>

Seth
Te voltál ? :D
Amúgy most néztem,hogy van még két Gran Turismo 5-ös videója,ott is síkhülye dumája van, de minek tölt fel ilyeneket,amiben semmi érdemleges nincs, az rejtély ,de legalább jókat röhög magán :D

PSN ID.: Beegabor

Túrót. Szerintem überfasza, hogy így kérdezi meg, mert nem érti mi van. Te leírtad neki, de nem kell szétfikázni :D
Mi van akkor, ha nem ért angolul? Cseszd már le ezért...
Legyél több, mint az SG-s felhasználók 90%-a és válaszolj neki úgy, hogy nem a magas lovon ülsz. Szégyen gyalázat, ami itt megy az oldalon, ha valaki nem tud angolul és nem ért valamihez, már egy szutyok.
Gondolkodjatok már el egy kicsit, mielõtt szitkozódtok!

*föltöltöttek..

*ez a gyerek

http://www.youtube.com/watch?v=czr-fo4LYqk&feature=related
Ez kb ez a szint, mondjuk ez szerintem már legenda az a gyerek :)

Ez kb olyan hülye mint a WOW-os csávó akit föltöltetek a netre anno :)

Ryder62
Ez de béna. Basszus ha csak egy picit tudna angolul. Ott mutatja a küldi leírást, még fel is olvassa. Na mi van oda írva? Igen, használni kéne azt a k*rva password holotape-t. Fogod, pipboy fel, data, notes, kikeresed a passwordot tartalmazó holokazettát, oda battyogsz a mikrofonhoz, és ott lejátszod.

Szóval ez egy hatalmas facepalm.

És ahelyett hogy megnézne youtube-n egy point lookout végigjátszást, inkább felveszi és égeti magát. Szerencsétlen.

Kipróbáltam kb fél perc volt megtalálni egy végigjátszást és abban ezt a részt.

Az ilyenek annyira életképtelenek hogy már fáj.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Seth
Mijafasz? Ez melyikõtök volt ? :)

http://www.youtube.com/v/g5vpFF6qClE&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

PSN ID.: Beegabor

xblades
Az a lényeg hogy most már jó:)

DVD olvasó cseréje oldotta meg a problémát, a régi nem bírta a kétrétegûeket.

A lemezt nem olvassa be, nem látom. Éjjel viszont vígan felment XP-s laptopunkra, csak a születés után már diavetítés volt (FuSi Amilo M3438G). Amúgy 1.7-es a verziója, peccselni se kell, veszek olcsó HDD-t XP-nek.

xblades
Próbáld rendszergazda jogokkal a lemezen lévõ setup.exe-t indítani.

Sziasztok, win7 alatt el se indul a dvd-olvasóban a frissen vásárolt eredeti lemez (minden mást visz), XP-n felismeri, gondolom nem a lemez a hibás.

Fallout elsõ része ingyenes a GOG.com-on 8-án éjfélig.Töltsétek!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

xblades
Hopp mi történt a képpel a bannerban?

Visszahozható vagy újat kell csinálni, vagy csak túl régi a topik?

The Pitt DLC-ben van.

http://pc.gamespy.com/dor/objects/568806/fallout-3/images/fallout-3-20090305065729358.html

ezt mikor és hogy lehet benne mexerezni ?

Megoldottam, köszi szépen nektek ! :))
Regcleaner el se indult, de a CCleaner végezte a dolgát :))

\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"

Köszi nektek megnézem, mert most egyelõre letöltöttem ugyanazt a verziót amit régebben, hogy felteszem majd letörlöm, de akkor lehet nem lesz erre szükség :)

És csak simán keressek rá a CCleaner, meg a Regcleaneren belül Fallout nevezetû fileokra, és töröljem ? :)

ahogy írták, ccleaner, ha továbbra sem engedi, regcleanerrel a bejegyzéseit is ki kell törölni.

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

wantonly
A CCleaner lehet a megoldás. Van benne uninstall funkció is, illetve minden felesleges DLL-t is le lehet vele töröltetni (biztonsági másolatot is csinál).
Sziasztok !

Nem tagadom nem rég letöltöttem teszt képpen a Fallout 3-at, hogyha jó akkor megveszem eredetiben, mert most le volt akciózva a Cd galaxisnál, hát így is tettem, most tettem volna fel az eredetit, de azt írja, hogy a korábbi verzió fent van, és nem tudja telepíteni, bementem a Programok telepítésébe, onnan törölni próbáltam a régebbit, de mivel shift- delete-vel töröltem, így most nem tudja teljesen, és valami gameuxinstallerhelper.dll hiányzik neki a letörléshez. Letöltöttem ezt a DLL-t, de még így se akarja letörölni ( pedig már nincs is fent ).

Most mit tegyek ? fel akarom tenni az eredetit, de nem engedi... : \

Ryder62
Modok, modok, modok
Sztem ez a recept new vegasra
Mert én úgy látom hogy eléggé elnagyolt, unalmas, kidolgozatlan lett.

Magam is készítek egy modot ami kicsit kiegészíti new vegas mapját. Pontosabban több minden lesz a pályán. Az autó pályán roncsok, primm, novac, boulder city feltúrbózva, kiegészítve új város részekkel, új map markerek stb.

Elkezdtem egy Better Lonesome road modot is mert amit abban a dlcben mûveltek, katasztrófa. A motor már öreg, vegas a HDR-t szarul kezeli + még jóval kevesebb mozgatható objektum van szétszórva mint F3-ban (konzervek, üvegek stb)
És nem hogy tettek volna ellene hogy ne tûnjön elavultnak nem, nem, néhány pályán alig van valami. Szinte üres. PL High Road

Szóval próbálom kicsit Fallout 3-asítani a vegast mert sztem maga a játék nem rossz de Mojave sivatag annyira üres és jelentéktelen hogy az egész játékot tönkre vágja.

2010-ben mikor megjelent, egy Fallout 3 után ez édes kevés, legalábbis ami a világot és felfedezhetõ helyszíneket illeti.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Én már csak azt várom, hogy NV-hoz megjelenjen a magyarítás, de...
Fo3 unalmas lenne? Ha úgy játszod, biztos az. Én nem véltem unalmasnak, sõt, jókat szórakoztam/szórakozok vele. Sztorit is ad, felfedeznivalót is, simán újrajátszom, hol itt a probléma? Nekem nagyon tetszett, hogy lényegében olyan világhírû dolgokat pusztítottak le, mint a Washington emlékmû. Mekkora már, hogy ezeken a területeken lehet mozogni és nem egy kitalált helyszínen? Hatalmas.
Las Vegasban mi van Andy Garcián kívül?<#hehe>