19179
![]() |
-
ntex #18619 sztem videót rögzíteni belőle egyszerűbb lenne -
Ma délután próbálok majd lőni screenshotot bár nem lesz könnyű eltalálni pont azt a 0,05 mp-et amikor felvillan egy ilyen "négyzet".
Kompatibilitási módot átraktam win7-be XP SP3-ból, most eddig még nem jelentkezett.. pedig SP3-ban érdemes indítani, régen is így ment hiba nélkül..
-
Képet! így nehéz megmondani. -
Négyzetes alakúak. -
Grafikai bug Megaton körül: felvillódznak fehéren részek a sziklákon, szines szélekkel (kromatikus aberráció jellegű) mintha villámlana.
Mi a megoldása? -
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1059230320&no=18357]#18357[/URL]
Igaz, ezek csak grafikai modok. -
Hali!
Fallout 3 GOTY-hoz milyen modokat ajánlotok ? Lehetőleg olyanokat amik új szövegeket nem hoznak be.. magyarul játszom...
Grafika stb modokra gondolok.. vagy hasznos dolgokra
Előre is kösz -
ntex #18612 OMG... Most találtam rá az Underground Hideout modra és van hozzá compatibility patch FWE-hez :O Miért nem találtam ezt meg előbb... Most megint kezdhetem elölről a játékot hogy minden szirszart odahordhassak
-
ntex #18611 Nekem FWE-ben nem kell túl sűrűn aludni (napi 6 óra kell a mod beállítás alapján) meg a Timescale 1:3 -be van beállítva daily respawn-al (1 in-game perc: 3 real time perc). Hát én vittem vagy 200 kilónyi súlyt át PL-be (Inferno Power Armor páncél, plasma pisztoly - A3-21 (vagy mi) plasma puska - Minigun - meg a lőszerek hozzájuk :D a súlyhatárom olyan 500kg körül van, mert beállítottam a mod optionsban hogy a viselt páncél súlyát megkapom extra súlylimitnek, a páncél maga meg 110 kiló asszem -
Darun #18610 Én PL-ba kb 40 kiló felszereléssel mentem. Oda vinni cuccot nem érdemes. Játékstílustól függően javaslom hogy vedd fel a kedvenc páncélod meg fegyvered és ami súlyt foglal az kb ennyi. Fegyvert fogsz találni eleget, egyéb cuccot meg többet is mint az egész pusztaságban. (ha jól emlékszem pl hasadóanyag aksiból többet szedtem össze PL-n mint a fél Betonpusztán) Ha van nálad 10 milis lőszer akkor nem lehet gond. ha jól emlékszem akkor elsőre egy sima vadászpuskával, Ranger páncélban mentem, másodikra kínai álcázó páncél meg O'Painless. Amikor visszatértem a Betonpusztába (kb 99%-ig kipucoltam PL-t) akkor annyi fegyver volt nálam, hogy két fordulóból tudtam csak hazavinni. Tehát valahol 400 kiló felett volt az össz súly. És ez csak a fegyver volt. A többit azóta se volt kedvem elhurcolni. Egyébként a gonosz karimmal én is minden vackot haza viszek. Az összes égett könyvet meg konzerves dobozt (PL-n ebből is több száz volt a végére) és dobáltam be a szekrénybe. Egyébként ha felmész a hajóra, ott úgy tudsz utazni hogy lefekszel aludni. Az ágy előtt van egy utazó láda. Abba pakolj, mivel a benne lévő cuccokat viszed magaddal. PL-n is ha tele vagy, menj oda nyugodtan és pakolj bele. Én pl talán egyszer vagy kétszer aludtam az egész DLC-ben, értelme nincs, mert nem találtam egy ágyat se amitől kipihent lettem volna. -
ntex #18609 Nem kell túlzásba vinni... :) (mondom én ezt mikor már másfél hete ezzel játszok állandóan :D) Néha tolok egy kis NFS-t de utána mindig visszahúz a F3 :) Egyszerűen nem lehet megunni :D Nemrég voltam lepakolni a megatoni házamba (minden szart összeszedek amerre megfordulok és odahordok a szekrényekbe :D), elindultam a Point Lookout kikötő felé, erre pont a tricikligyárnál mentem el, mondom akkor benézek. Hát sikerült vagy 1 órát elidőzni bent és annyi limlomot összeszedtem ott is hogy vissza kellett mennem újra lepakolni a megatoni házba :D Point Lookoutban meg hordom a cumókat a kikötőnél lévő szekrénybe, onnan meg majd viszem át a vanilla területre, öröm lesz majd csigatempóban visszacammogni megatonba a kikötőtől :D És még bele sem merek gondolni mennyi mindent fel kell fedeznem úgy hogy már megint benne van vagy 35 órám mióta a modok fent vannak. Még jó hogy a DCInteriorst már nem tettem fel mert akkor tényleg kiborulnék a sok futkosástól a cuccokkal :) -
Az az igazság hogy a Fallout 3 jó, meg a környezet is de ha az ember túl sokat játszik vele akkor depissé teszi a játék :D
A New Vegasnak is van egy külön hangulata. Igen, a sivatagos környezet nem adja vissza a post apok életérzést ráadásul vegas és környéke sértetlen. Így ezért ez egy lájtosabb post apok környezet.
Nekem tetszik mert végülis látszik hogy post apok játék de pl a környezet nem kihalt, vannak élő növények, csiripelnek a madarak stb. Így vegassal sokáig lehet játszani anélkül hogy az ember depissé válna a játéktól :D
Vegas környezete kihalt, kevés npc van, kevés felfedezni való. És ahogy írtad a f3-al ellentétben itt nem igazán látszik hogy harcolnának az ellenfelek. F3-ban számtalanszor láttam robbanást a háttérben, lövöldözést ahogy a szuper mutánsok harcolnak a raiderekkel stb. Itt nincs ilyen vagy csak nagy ritkán.
New Vegast modokkal kell játszani. Azért írom hogy kell, mert szinte kötelező :D Pl rögtön itt van a random encounter mod ami spawn pontokat tesz szerte szét new vegas térképén. Így volt hogy barangoltam és megjelent egy enclave (új ellenfél alapból nincs a játékban) helikopter és kiugranak 4-en talpig páncélban. Vagy volt hogy szuper mutánsokat tett le a fiendek mellé így arra lettem figyelmes hogy ott harcolnak egymással. És még egy rakás mod van ami a játék hibáit kijavítja.
Így hogy mindkét játék teljesen más környezetben játszódik, mindkettőnek más a hangulata. -
Darun #18607 Erre a részre pontosan nem emlékszem, csak arra hogy A Brotherhood egy osztagának erre vezetett át az útja és egy nap alatt felégették a egész várost. A csávó akinek a gyerekét kellett volna elrabolnod, ott maradt. A jelek szerint összeszedte a túlélőket illetve a környék fosztogatóit és saját kis "királyságot" alapított. Valóban elég feudális jellegű volt a társadalmi tagozódás.
Egyébként jó volt hogy leírtad ezeket, mert most elgondolkoztam azon hogy mi az oka annak hogy a F3 jobban tetszik mint a NV. Biztos sokat számít az is hogy az NV nincs magyarosítva, így a történet egy részéből kimaradok. A cowboy stílus nekem bejön, NV-ben az első ruhám amit azóta is hordok az a seriff' duster meg a kalapja. Pedig semmi védelmet nem adnak. Tetszik hogy ennyiféle stílust lehet benne kialakítani amikhez még külön perk is van. Viszont ami annyira nem tetszett: a F3-ban tényleg minden pillanatban azt érezted hogy egy atomháború utáni világban játszol. Ráadásul a környezet élt körülötted. A távolban nem csak hallatszottak a robbanások/lövések hanem tényleg ment a harc. Igaz hogy a NV-ban is volt egy eset amikor egy karaván csapat lemészárolt egy Legion egységet, viszont amikor pár órával előtte elindultam a Legiosok után és mentem velük, a bark skorpiók rájuk se hederítettek, csak engem támadtak. A légiósok se zavartatták magukat különösebben, mentek tovább. Az ilyen és ehhez hasonló "apróságok" nagyon tudják rontani a játékélményt. Nekem legalább is. Ráadásul ez egy sivatag, eleve nehéz visszaadni egy poszt-apokaliptikus érzést, hiszen a sivatagok kihaltak. Attól is kicsit hátrahőköltem amikor meggyógyítottam a bányászfaluban a földikutyát, erre megjelent egy Halálkarom és megölte az őrt meg a földikutyát is. Ezektől függetlenül nem adom fel.
A NV egyébként nem igényel olyan hű de nagy angol tudást. A számomra ismeretlen szavakat (akad azért néha) én is játék közben gúgli fordítóban nézem. És még nem volt olyan küldetésem amit azért nem tudtam megcsinálni mert nem értettem hogy mi a feladat. -
totya4 #18606 Nem :) A nexusmodon ha rákattintasz ennél a modnál a fórumra (ami minden modnál az első kéne legyen ha gondod adódik és az instrukciós oldal el lett olvasva 2x és nem segít) azt írják hogy a windows startup-ba teszi bele magát, amit valamilyen window startup manager programmal tudsz leszedni, ha mással nem az msconfig-al mert az minden gépen ott van, amin windows fut. Újraindítás után, mivel nem indul többé, nyilván törölni is lehet majd minden további nélkül.
mod
Majd "Comments"...
2 May 2012 a hozzászólás dátuma
Ez a legtisztább, de amúgy meg emlékeim szerint a tray-re teszi magát tehát ha ott bezárod, akkor is törölni kéne tudni mivel már nem fog futni, ha ez mégsem zárná be teljesen, akkor még mindig ott van hogy a feladatkezelőből kilőni, és ismét törölhető lesz... ebből a 3 módszerből szerintem mindegyik működik, de az első a legtisztább... -
seraph27 #18605 Hát érdekes paradoxon hogy pont te segítesz rajtam 3 oldallal arréb...
Szóval van ez a program amit belinkeltél, a Game Companion. Azt sehogy nem tudom revakarni a gépemről. Állítólag egy olyan program használja, ami nem is létezik...
Neked nem adódtak hasonló gondjaid? -
Ilyen az élet. Úgy tudom Pittsburgh lakosságát (a bombák ledobása után) a vezetők, tehetősebb emberek szép lassan rabszolga munkákra fogták be. Így kialakult egy rabszolga város.
A Fallout 3 jól bemutatja hogy korcsosul el egy civilizált társadalom egy katasztrófa után. Kb sötét középkori szintre süllyed vissza a társadalom.
New Vegas már nem ennyire sötét hangulatú, az már inkább a western korszakot idézi, és nem csak a helyszín miatt. Alapvetően nem a túlélésért küzdesz (mint a középkorban) de ha nem vigyázol vagy direkt keresed a bajt rosszul járhatsz (vadnyugat)
Pletykák szerint a Fallout 4 Bostonban játszódna, ahol a The Commonwealth is található. A 3-ban Zimmer onnan jött, meg a driod is onnan szökött el. Zimmer még fikázta a Capital Wastelandban található robotokat, hogy náluk nem ilyen ócskavasak vannak.
Minden rész máshol játszódik, a társadalom meg a környezethez igazodott, így míg DC környékén a túlélésért kell küzdeni addig Mojaveban kaszinóznak az emberek.
Kíváncsi vagyok ha tényleg Boston és környéke lenne a F4 helyszíne, akkor milyen állapotban lehet a város (gondolom mint DC) és milyen lehet a társadalmi berendezkedése. Gyanítom hogy annak ellenére hogy ugyan olyan lepusztult helyszín lenne mint Capital, sokkal fejlettebb lenne a technológia, meg előrehaladottabbak lennének a túlélők.
Várom már hogy hivatalosan is bejelentsék, és remélem Boston lesz mert azért nem sok játék játszódik ott, és egy retro futurisztikus porig rombolt Boston remek látvány lehet :) New York és társaiból már dögivel van. -
Darun #18603 Engem is azzal fogadott Pitt hogy amikor beléptem, három rab térdelt a kerítésnél és mind kaptak egy golyót a tarkójukba. Már nem vagyok benne 100%-ig biztos, de utána rögtön visszatöltöttem, rejtett pisztoly elő, a csávó már kapta is a fejest. Kb mindenkivel így bántam el akitől láttam hogy rabokat bánt. Egy a lényeg, senki ne lássa hogy megölöd őket, akkor békén hagynak. A lekezelő stílusuk am nekem se tetszett, de én azzal a tudattal hagytam ott őket, hogy ha nagyon akarnám, végigsétálhatnék az egész városon és feltrancsírozhatnám az összeset, nem rúgnának labdába ellenem.
Ami igazából most tűnt fel a Vegasban és nagyon tetszik, ha megölsz egy frakcióhoz tartozó embert, a frakciónál rögtön csökken a reputációd. Egy faluban sikerült úgy leszednem az összes Légióst, hogy nem vették észre egymás hulláit, így semmit nem veszettem a frakciós megítélésemből. (mondjuk az azért kicsit fura volt mikor a kutya előtt lelőttem az őrt és egyből levette a reputációm) -
ntex #18602 Na szóval leírom a nézetemet erről az egészről. Miközben járkáltam a területen nem egyszer belebotlottam egy egy incidensbe ahol is a rabszolgák szaladtak majd kaptak egy golyót a hátukba/fejükbe vagy épp halálra verte őket két három rabszolgahajcsár. A másik meg hogy miután szabotáltam a lázadók terveit a raiderek ugyanolyan flegmán beszéltek velem meg sz*rba se néztek úgymond ami picit irritáló, ez is ellentmond annak hogy az ő oldalukat erősítsem... Egyszerűen nem érdemlik meg :D Meg amúgy is olyan beállítottságú vagyok hogy nem szeretem az erőszakot :) Így Pitt utcáin látott dolgok után inkább elrabolom a gyereket, ezzel véget vetve az erőszaknak ami Pitts-et uralja :D -
ntex #18601 Miután kilépsz az épületből már nem lehet visszamenni mert bezáródik. Amúgy szerintem sem etikus de kíváncsi vagyok arra a kimenetelre is :) -
Darun #18600 Az tényleg szívás. Én egyébként ezt úgy szoktam megoldani hogy mielőtt neves NPC-vel beszélek, nyomok egy qs-t. Ha rákkattintassz valamire és visszakérdez hogy "Biztos ezt akarod csinálni?" az választási pont. De sokszor a beszélgetésből is kiderül hogy két teljesen eltérő válasz/választási lehetőség van. Ilyenkor azonnal ql, aztán rendes save game, majd szépen végigzongorázom a lehetőségeket, ha van hozzá türelmem. Egyébként ha kimész az épületből is visszamész, akkor nem engedi elrabolni? Nekem pl jó karakterem volt. Én nem raboltam el, mert nem éreztem etikusnak elrabolni egy csecsemőt a szüleitől. Ráadásul engem az ex-BoS csávó meggyőzött hogy ezt egy nagyobb jó érdekében teszi. A játék végén is nagyobb jó érdekében hagytam életben a mutánsokat/ghoulokat, És még az sem igazán zavart hogy ezzel lecsúsztam a legjobb power armor-ról. Egyébként írták is hogy a Pitt az ilyen gondolkodós illetve nem egyértelműen jó/rossz felállású DLC. -
ntex #18599 Na ezt jól megszívtam... -.-
SPOILER!
Pitt DLC-be beleraktam több órányi játékot, fel akartam szabadítani a rabszolgákat, erre mikor eljutok addig a részig hogy meg kell szereznem a vírust el kellett volna rabolnom a kisbabát de nem tettem meg és azt hittem ennek nem lesz jelentősége, viszont azt nem gondoltam hogy ez egy választási pont a játékban és ezzel automatikusan átállok a rabszolgatartók oldalára... Mentésem meg persze nincs már mert kijöttem az épületből, egyből quicksave és csak a PITT legelejétől van mentésem... Szóval kezdhetem elölről az egész DLC-t... -
A nagyobb modok igényelhetnek más modokat, ezeket feltüntetik. De igényelhetnek egy alap programot ami másként futtatja a játékot. Ilyen a FOSE aminek van külön exe-je és azzal kell indítani a játékot ha olyan modokat akarsz futtatni amik ezt igénylik. A legnagyobb, legtöbb változtatást igénylő modoknál lehet összeakadás, ilyenkor compatibitlity patchre van szükség ami ezeket összefűzi. Ha ez hiányzik akkor a két vagy több mod összeakad és fagyás lesz az eredmény.
De még ha a compatibilis patchek is fentvannak akkor is is lehet fagyás. Ilyenkor jn képbe a Fallout edit amivel merged patchet lehet létrehozni. Ez megnézi hogy minden mod helyesen van e telepítve, ha valamelyiknek hiányzik egy szükséges mod a futáshoz azt jelzi a progi. Ha minden megvan, akkor létre kell hozni a merged patch.esp-t. Ez a fentlévő, aktív modokat összegzi, így ha csak kiveszel egyet, beraksz egy új modot akkor újra kell készíteni a merged patcht.
A load order is fontos.
Aki nagyobb modokat futtat egyszerre annak a FOIP kell. -
ntex #18597 Így van, load orderre is figyelni kell, FO3Edit erre is figyel, nekem a load order miatt szokott rinyálni. Amúgy nem tudom minek kell az általa generált merge patch, mikor a modok kompatibilitására is van külön merge patch, és akkor a végén erre rá kell húzni egy mindent átfogó merge patchet :D Nem értem a logikát, de mindegy nem is érdekel, lényeg hogy így működik minden faszán :D -
totya4 #18596 Nézegettem azt a merged patch féle dolgot, de úgy láttam hogy értelmetlen eredményt ad, legalábbis amikor megnéztem hogy miből mit akar csinálni az FO3Editben. A logikája érthető csak a végeredmény hülyeség. Ezek szerint te a gyakorlatban is tapasztaltad hogy bajok vannak vele.
Én még a BOSS-t szoktam használni, mert a modok betöltési sorrendje sem mindegy. Legalábbis amikor még nyomtam, most egy ideje pihentetem... -
Although #18595 Lehet azt is de ezt nem árt ha lefuttatod utána. Nem kell érteni hozzá ha végén ott van hogy finished akkor minden ok :) Ha meg megáll akkor az azt jelenti hogy valamelyik mod használ másikat és el tudod olvasni mit. Akkor felrakod és újra ha megjelenik a finished akkor minden ok :) Legalábbis olyan nem lesz hogy nem tölt be a játék. -
seraph27 #18594 Kösz. Mondjuk Totyának igazat adva, lehet hogy először mindent legyalulok, újratelepítek, mert amit én másoltam meg tömörítettem ide-oda elfordulhat hogy galibát okoz.
Egyébként tényleg zsír hogy vagytok mert nem érdekel hány órát vesz még el az életemből a modolás, a játékélmény úgyis kárpótolni fog mindenért
Szerintem többet is segítettetek mint eleget. Ha az agyam megint ledobja az ékszíjat úgyis felkeresem eme remek fórumot. -
Although #18593 Elvileg ez integrálná a sokféle modot hogy ne legyen crash a játékban de szerintem túl jól működik :) -
Although #18592 Ja a merged patch amit létrehoz. Na azt én törlöm az ellenőrzés után meg az fnveditet is. Lehet menni vele is, de úgy vettem észre ha benn hagyom eltűnnek objektumok. Tehát szigorúan csak a tesztelésre használom, inkább legyen később egy kicsit több crashem mint sem eltűnjenek dolgok a játékból :) -
Although #18591 FO3 edit.
Ez lenne az. -
Although #18590 Ez külön is használható,nem függ atóól fomm or nexus, önalló dolog. Csak a FOMM integrálta. De ryder meg a többi modder többet tud segíteni benne. Én úgy használom hogy bemásolom a fájlt lefuttattom mindaddig míg hiba nélkül le nem fut, ha minden mod fenn van amit akarsz használni, utána kitörlöm amit létrehoz meg az fo3editet is. Tehát csak arra használom hogy biztos ne legyen fagyás durva ctd. Persze a finomabb későbbi fagyásoktól ez sem véd tökéletesen. Ez persze a saját eljárás :) -
seraph27 #18589 Hűha. Számomra most vált világossá hogy a FOMM és a NMM az nem ugyanaz..
Szóval nekem NMM-em van valszeg. Abban is van FO3EDIT? Bocs ha hülyét kérdezek.
-
Although #18588 *nem fnvedit hanem fo3edit, na -
Although #18587 Sőt van olyan amihez szép sorba négy öt modból álló egységet egyesével fel kell rakj mert ha valami kimarad legtöbbször a töltésnél elszáll. Mókás benne hogy ahogy olvasod a descriptiont mindig egyel előrébb kell menj a keresésben véletlenül se összegeznék valahol hogy egyhelyen meg legyenek. Egy ilyennel 1 órát elszórakoztam mire sikerült minden szükséges modot begyűjteni :D -
Although #18586 Vannak modok amik a leírásban leírják milyen egyéb modok szükségesek ha nem veszel észre ilyet mindentől függetlenül már legtöbbször betöltés során lefagy a játék. Amiennyire észrevettem jópár népszerű mod igényel más modokat is telepíteni amit lehet te nem raknál fel. -
Although #18585 Én továbbra is biztos vagyok benne az alapján amit írtál hogy vannak hiányzó modjaid és azt csak az fnvedit fogja megtalálni, teljesen mindegy nexus vagy fomm. Tény kezelhetőbb a nexus és talán jobban is integrál de ilyennel nem fog tudni mit kezdeni. Pesze az fnv edit külön is használható. -
Although #18584 Szerintem csak az időigényt mérjük másképp. De hogy érts mire gondolok a Dragon Age origins hasonló vagy kicsit több tartalommal 5 évig készült :) Nem tudom nekem ez egy meseszerű dolog megkaptam a Fallout 1,2-t 3d grafikával mai szerintem nem rosszabb a Fallout 3 grafikai szintjénél, legfeljebb nem annyi a mennyiség mint abba és nincs előrelépés technikai szinten. De azért számold ki az mennyi dő lenne. :) -
seraph27 #18583 Te vagy az én emberem!
Köszönöm szépen.
-
A new vegas térképe jóval kisebb mint a 3-mé. Ott amit láttál pipboyban térképet, azt mind bejárhattad. Egyedül DC volt kisebb interior régiókra osztva. New Vegas térképét ha nézed, ott 2/3-át járhatod be de úgy hogy egy rakás terület elvan zárva láthatatlan falakkal. Ha viszont így nézzük a tényleges térképnek csak a felét lehet felfedezni.
A külcsín igenis számít. Primm hogy nézz már ki könyörgöm. Vegas keleti része is egy hulladék.
Ha kicsi a térkép akkor legalább normálisan kidolgozott városok, terep lenne. De nem, csak oda hánytak mindent azt szevasz. Felőlem lehet akármilyen űber párbeszéd rendszer quest rendszer meg tudomis én ha a játék helyszínei, a világa amiben több 100 órát eltöltenék, úgy nézz ki mintha egy 5 éves rakta volna össze.
Sokan azt mondják hogy a NV a Fallout 1-re 2-re hajaz. Az lehet, de technikailag haladni kéne pl a pályadizájnal is. Ez már 3D-s játék. Egy bizonyos szintet meg kéne ütnie.
Egyébként félre értesz én nagy rpg-s vagyok. Most tervezem very hardon Hard Core modban végigvinni vegast. Egyszer már elkezdtem de valamiért abba hagytam. Anno élmény volt úgy játszani hogy minden lövés számít, minden egyes stimpak kincs volt. :) De mint írtam ha egy világban akár 100 órákat töltök akkor az legyen részletes és kidolgozott.
Nekem szerény a vegas, valjuk be a grafika elavult viszont ezt könnyen lehetett volna egyensúlyozni ha jóval több tereptárgy lett volna.
Egy képet mutatnék hogy sztem hogy kéne kinéznie vegasnak egy bizonyos helyen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Most nem villogni akarok, elég szégyen hogy mi moddereknek kell helyrerakni a játékot küllemileg.
Itt eredetileg pár roncson kívűl nem volt semmi. Lehet hogy téged nem zavarnak a pályadizájn hiányosságai de számomra annyira irritáló ez a minimál stílus hogy ajaj.
Egyébként vegas játékmeneti részével nincs bajom, az jó, csak a pálya kialakítás.
Szerencsére jön egy másik nagy szabású mod, valaki freeside-ot vette célba és olyan szinten átszabja hogy rá sem fogsz ismerni :)
Úgy fog kinézni tényleg mint vegas, casinókkal, kis fogadókkal, hotelekkel, neonokkal, keretes házakkal stb.
Remélem pc-n játszol és majd kipróbálva ezeket a modokat, észreveszed hogy mi a bajom vegassal :)
Itt a tag, nézd meg a képeit. Nagyon várom ezt a modot.
Igaz a zene miatt (metallic monks) jó volt freeside, az a kihaltság nagyon adta magát.
Jah ha már zene, rengeteg felhasználatlan fallout 1 és 2 zenéje ott pihen a játék mappájában de játékban nem hallani. A modomba mindet beleteszem úgyhogy minden zene hallható lesz, köztük a world map 2 is a f2-ből.
Remélem kipróbálod majd a modomat, örülnék neki :) Kiváncsi lennék a véleményedre. már 90%-os úgyhogy mindjárt kész van :) -
totya4 #18581 "Viszont még mindig kifagyok indításnál minden új moddal amit ki szeretnék próbálni."
A dolog egyszerű, mentéseket arhiválni, és mindent ami F3-al kapcsolatos legyalulni (adat/programkönyvtár/mod manager program/adat könyvtár stb). Ezután újrarakni, és a modokat/segédprogramokat egyesével(!) feltenni, mindegyik után indítani a játékot hogy melyiktől pusztul meg. Amelyiktől megpusztul, és nincs hozzá kompatibilitási patch/vagy nem javul tőle, azt a modot hanyagolni kell.
Mod managernek az FOMM nem nagyon vált be nálam (pedig a csoportos mod kezelés elég jó, és az még mindig nincs az NMM-be pedig mióta ígérik), folyton elokádta magát, az NMM egy fokkal jobb de az sem tökéletes. A mod managerekkel általában az a gond, hogy a fellelhető modok egy része (jó része) nem mod manager barát, tehát egy modban többféle variáció is szerepel, és másolgatással neked előállítani azt a kombinációt amire szükséged van. Az előállított "modot" pedig be kell zippelni, és azt megetetni a mod managerrel. De még így is jobb mint manuálisan másolgatni, aztán egy idő után kavarodás lesz. -
Although #18580 a fommodnak az fnveditjét használtad már? nem annyira szeretem mert az összegző fájból néha az lesz hogy eltűnnek dolgok. De erre kurva jó!! elindítod és meg fog állni ha valamelyik mod olyan elemet kér vagy nincs meg és kiírja mi a gond pótolod utána újra egész addig míg hiba nélkül lefut. Utána törlöd az experience vagy milyen fájlokat amit az fnvedit csinál. De Ryder meg a többi moder ebben jobban ott van az biztos komoly gond van ha indulásnál kifagy de az fnveditel tökéletesen megoldható. Vagy az fomm-ba egyesével végigmész a mod listán ahol írja milyen modokat igényel egy mod. De ez hosszabb mint az fnvedit és nem biztos hogy mindent észreveszel az FNV edit tökéletes megoldás indulási fagyások kiszűrésére!!!!!