Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A wikinek nem a tulaja szerkeszti hanem az emberek akik beregelnek 😄

Természetesen nem csak annyi mellék küldi van. Szerintem a wiki oldal szerkesztõje is belátta hogy reménytelen vállalkozás az összeset sorba szedni. A wiki oldalon csupán azok szerepelnek amikhez a szerzõ tudott is megoldást mellékelni. Egyébként épp a napokban gondolkoztam azon hogy ha ez tényleg wiki, akkor elvileg bele lehet szerkeszteni. Más kérdé hogy ha a wikhez tartozó de személyes weblap akkor a tulaj engedélye kell...

Közben megnéztem. Jól sejtem hogy erre gondoltál? Ez nem wiki. Ez magyar mindenkilapja. A wikit én is néztem, vannak oda mutató hivatkozások. Én sajnos még csak angol nyelvû wikit találtam, de ott részletesen le vannak írva a melléküldetések, meg minden más is. (épp a hétvégén olvasgattam a HangyÁsz és MûszerÉsz melléküldinél választható megoldások következményeit, mivel egy neves fegyót is onnan lehet beszerezni.
Én is csak néztem hogy 6-7 mellékküldetés van össz vissz? Bár ez a játék inkább a felfedezésrõl szól nem? Mondjuk biztos hogy több van mert pl. északon volt egy falu ahol rá kellett beszélni bizonyos embereket hogy szavazzanak a helyi vezetõre, pl. az sem jelenik meg a quest listában.
Napestig(a jövõ hetiig) lehetne sorolni a mellékeket, csak gondolj bele Megatonba, ott legalább 3-4 mellék van, ha nem több, de csak tippeltem.

Ja, meg a Harold-os. (az élõ fa)

A Nuka Cola challenge nincs is benne a listában. Szóval biztos hogy több van, de most nekem se nagyon jut eszembe más ezeken kívül.

a fallout wikin a mellékküldetés fül alatt csak ennyi volt.. nem lehetett lapozni se <#zavart1>

A valósággal aza gáz hogy nincsen hozzá háttérzene...

Van egy sandírozott gyanúm, hogy ennek legalább a tizenötszörösét találtad<#hehe>

<#nyes> bocs megtaláltam...

Megatoni atombomba
Agatha hegedûje
Wasteland túlélõ kézikönyv
Mesterséges ember
A Függetlenségi nyilatkozat
A fallout wiki szerint ennyi mellékküldi van a pusztába'
Higgyek neki?

Kereken 12GB a Fallout 3 mappám most de már azóta feltettem még egy közvilágítást visszaállító modot ami kicsit ellensúlyozza a sötétebb éjszakákat meg az NMC Performance textúra pakkot. Utóbbi egymaga 900MB körül van, elõbbi kicsi mod, pár megás.
Összesen mennyi helyet foglalnak ezek a modok?
FWE-ben kicsit durva ez a végtag sebzõdés megfejelve a Triage feature-el...

Sokkal gyorsabban lesérülnek a testrészek, ráadásul ha be van kapcsolva a Triage (alapból be van) akkor csak speciális orvosi cuccokkal hozhatóak helyre. Plusz a Stimpakok így nem healelik a testrészeket csak HP-t ad... így folyamatosan lesérülnek a végtagjaim... Ez a mod alapfelállásban tényleg csak mazochistáknak ajánlott 😄 Meg a kaja meg víz sem ad HP-t csak a Stimpakk, amibõl meg baromi kevés lett a modnak hála meg drága is vendornál. Asszem ki fogom kapcsolni, még jó hogy teljesen testre szabható a mod...
kérdésem lenne modokkal kapcsolatban...

Feltettem az az alábbi modokat a játékra. FOMM-ot használtam a telepítésükhöz.

- Fallout Wanderers Edition Master Release 6.0 + 6.03a hotfix patch
- Martigen's Mutants Mod 6.1 + 6.2 Update
- Weapons Mod Kits 1.1.9
- Fallout 3 Redesigned - Formerly Project Beauty HD
- Weather Overhauled
- Darn UI

az elsõ 4-hez ugye kellenek a FOIP patchek hogy menjenek együtt.
Felraktam õket, megcsináltam a load ordert, MasterUpdate és FO3Edit merge is megvolt.

így néz ki most a load orderem:

Fallout3.esm
Anchorage.esm
ThePitt.esm
BrokenSteel.esm
PointLookout.esm
Zeta.esm
CRAFT.esm
CALIBR.esm
Project Beauty.esm
FO3 Wanderers Edition - Main File.esm
Mart's Mutant Mod.esm
Xepha's Dynamic Weather.esm
DarNifiedUIF3.esp
Project Beauty- Broken Steel.esp
Project Beauty- Point Lookout.esp
FO3 Wanderers Edition - Main File.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC Anchorage.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC The Pitt.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC Broken Steel.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC Point Lookout.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC Mothership Zeta.esp
FO3 Wanderers Edition - Followers Enhanced (BrokenSteel).esp
FO3 Wanderers Edition - Optional Restore Tracers.esp
FO3 Wanderers Edition - Optional Restore Tracers (automatics only).esp
FO3 Wanderers Edition - Project Beauty.esp
FO3 Wanderers Edition - Project Beauty (Followers Enhanced).esp
FO3 Wanderers Edition - Alternate Travel.esp
WeaponModKits.esp
WeaponModKits - FWE Master Release.esp
WeaponModKits - OperationAnchorage.esp
WeaponModKits - ThePitt.esp
WeaponModKits - BrokenSteel.esp
WeaponModKits - PointLookout.esp
WeaponModKits - Zeta.esp
Mart's Mutant Mod.esp
Mart's Mutant Mod - DLC Anchorage.esp
Mart's Mutant Mod - DLC The Pitt.esp
Mart's Mutant Mod - DLC Broken Steel.esp
Mart's Mutant Mod - DLC Point Lookout.esp
Mart's Mutant Mod - DLC Zeta.esp
Mart's Mutant Mod - Project Beauty.esp
Mart's Mutant Mod - FWE Master Release.esp
Mart's Mutant Mod - FWE Master Release + DLCs.esp
Mart's Mutant Mod - Project Beauty + FWE.esp
Mart's Mutant Mod - FWE Master Release + Project Beauty.esp
Mart's Mutant Mod - Master Menu Module.esp
Xepha's Dynamic Weather - Main + DLC Merged.esp
Xepha's Dynamic Weather - Main.esp
my_merged_patch.esp

Total active plugins: 49
Total plugins: 52

Na most itt a kérdés a FOIP patchekre vonatkozik, mert itt úgy nézem valamelyik felesleges a kettõ közül, nézzétek a descriptiont. Az elsõt ha kiveszem az gond lenne? Vagy nem ütközhet a kettõ ha így hagyom és a load order is így marad?

Ha nem jönne be a kép: KÉP
Én is próbáltam a STALKER-t, de nekem nagyon nem jött be. Fõleg a Fallout mellett.

Én direkt nem raktam INT-re, mert így is kapok elég skill pontot, viszont én inkább a perkekre gyúrtam, ezért ha jól emlékszem max 1 pontokat raktam a tulajdonságokra. Én is próbálom maxolni az Xp-t (elõször feltöröm a zárat, aztán a számítógépet, bár igazán jelentõsége nincs, hiszen ha nem nyitod ki a terminállal a zárat, utána is feltörheted) de nekem elsõre tuti nem sikerült maxolni mindent. Igaz hogy én elõször végig vittem az alapjátékot és csak utólag raktam fel a DLC-ket, tehát én elsõre lvl 20-ig vittem. Ráadásul nem tudtam hogy van szintlimit és felvettem a +10% xp perket, így én már a történet felénél lvl 20 voltam. Egy kicsit zavart, de ennyi.

Én most inkább arra gyúrok hogy minden tulajdonságom 10 legyen. De mellé a 100-as skillek nem biztos hogy összejönnek. Így jár az aki már a játék elején be akar jutni a 100-ra zárt helyekre.
Én most játszom végig másodjára, és azt mondom hogy legalább annyi újdonsággal találkozok mint elsõre, tehát nem érzem unalmasnak. 250 kiló cucc lehet nálam, de nekem az induló súlyom 50 kiló. Ebbe van a páncél (kínai álcázó + valamilyen fejfedõ) a fegyver (2 különbözõ, max 3) 1 db repeszgránát, a többi az sztem "súlyos" quest item. És akkor így vihetek magammal 200 kiló lootot. Egyébként tényleg az infero a legjobb szervó páncél. Talán a The Pitt-ben van egy jobb.
És érdemes a DLC-ket is megcsinálni. Lehet érezni ugyan némi minõségbeli különbséget közöttük, de elég változatosra sikeredtek (van amelyik új bejárható mappot ad, van amelyik csak egy "folyosó") nekem tetszett mindegyik.
Elsõre nekem meg pont az nem tetszett hogy nem lehet maxolni benne a dolgokat, de igazából ezen csak a BoS DLC változtatott. Eredetileg a max lvl 20 miatt esélytelen volt a fullos kari.
Tényleg nem érzem úgy hogy lenne kihívás már, very hardra nincs kedvem feltenni mert az csak a sebzéseken módosít, minden más ugyanaz marad. Inferno páncélban megyek, van nálam vagy 6 féle fegyver (az android plazma puskája, rakétavetõ, Eugenie vagy mi a neve a minigunnak, Big Daddy, Gatling Laser, az erõsebbik lángszóró, meg egy plazma pisztoly is, de a plazma puskán kívül nem nagyon használok mást mert a többi túl ritka és túl gyorsan amortizálódik.

szó mi szó kezdem érezni a balansz hiányát 😊
Ezt gondold el még a dlc-k elõtt, hogy csak 20-as szintig lehetett menni...
Még akkoriban kérdeztem ezt én is, hogy nem lehet -e valahogy lassítani és ajánlottak hozzá egy modot, amivel lassabban megy az xp, de sose próbáltam(lehet éppen felsoroltad te is, majd valaki elmondja).
Szóval igen, ez egy piszok nagy hibája a játéknak. Én mindig úgy mentem, hogy az összes létezõ melléküldetést megcsináltam, amit találtam és így elég hamar kimaxoltam a karaktert. Úgysem bírnám megállni, hogy ne vállaljak be pár küldetést a fõvonal mellett 😄
Azért állítólag New Vegasban már javítottak ezen némileg.

Elsõ játékomban járok, bõ 1 hétnyi játék után de kezd lankadni a lelkesedésem a következõ miatt: Végeztem a fõszállal, a Broken Steeles küldiket csinálom (a többi DLC-t még el se kezdtem), rengeteg mindent fel sem fedeztem még de már most kettõ kivételével minden skillem 100-as, level 28-on, bólogatós figurákból meg sincs csak 5-6, intellectest olyan level 10 környékén szereztem meg amivel 10 lett.

Véleményem szerint túl gyorsan lehet fejleszteni a karaktert, fõleg hogy szinte mindig úgy csináltam hogy a számítógépek feltörése után még a géphez kapcsolódó zárat is kinyitottam ha volt olyan 😄 Meg ez sem tetszik hogy mindent ki lehet maxolni. Így minden karakterem ugyanoda jut végül ha még fogok vele játszani majd újra, all skill 100 isten lesz. Hardon játszottam az elejétõl fogva mert gondoltam miért ne, de ahhoz képest nem izzadtam meg sehol.

Szvsz hülyeség magas intellectel kezdeni a karit mert így tuti ez lesz a vége.

Amúgy a játék nagyon jó, úgy is mondhatnám lebilincselõ. Tényleg nem hittem hogy nálam a STALKER elsõségét bármi meg tudja ingatni, de ez a játék sztem legalább van olyan jó. Dönteni nem szeretnék, mert mindkét játék nagyon tetszik. Nem is tudom miért húztam eddig a beszerzését.

Viszont lehetséges hogy a jelen karakteremet kukába teszem és felteszem valamelyik nagy overhaul modot, úgy hallottam hogy a FOOK2+MMM vagy FWE(+MMM?) a legjobbak. Úgy legalább lenne (?) kihívás és talán nem lenne a karakterem kimaxolt félisten már kb. a játék felénél... 😄
Egy négy éves játéknál nehéz (bár nem lehetetlen) spoilerezni.

Paradise Falls nem fõ küldetés. Jó karakterrel nyugodtan ölj meg mindenkit. Én is azt tettem. Esetleg arra figyelj hogy milyen egyéb küldetéseket kaphatsz közben, de ez is csak az xp miatt fontos.
Talán Spoiler:

Most járok a fõküldiben ott hogy ki kell szabadítanom a rabszolgákat Paradise Fallsban. Nagy gond lenne ha kiírtanám az összes rabszolgatartót? Jó karmás karakterrel vagyok így gondolom nem nagy ballépés igaz?
Elõlem úgy se tudták hogy életben hagytam õket. A Halálos vágta miatt végtelen akciópontom volt, ráadásul már elõtte is csak arra gyúrtam, egyedül a gyorsabb akciópont regeneráló perket nem vettem fel. Viszont Ranger páncélba nyomtam, volt +25 akciópontos perkem, késõbb beszereztem a hokimaszkot is és minden tulajdonságom 9 volt (azért nem 10 mert a játék vége elõtt raktam fel a DLC-ket és akkor már volt nálam pár bólogatós figura.) Ha jól emlékszem 3 lövésem volt VATS-ban a Backwaterrel. Egyébként az xp-t csak akkor tudják ellopni ha a felénél többet sebeznek az ellenfélbe.
Elsõ dolgom az volt hogy mindet agyonlõttem. Elõlem ne lopják el az XP-t 😄 Na meg a cuccuk és ér valamennyi kupakot 😄

Nem, nekem csak a végtelen páncél miatt kell, hogy eladhassam pénzért XD

Ebben a Vaultban lakni is lehet?

Ha van Halálos vágta perked akkor abban sincs semmi kihívás. Az elsõ kört pár karcolással megúsztuk. Mármint a társaim kaptak pár karclást 😄 A második kört csak én éltem túl, de úgy rémlik akkor sem tudtak megsebezni. A legkeményebb ghoul talán az Izzó volt, de mivel mellé jött egy csomó sima mocsári, így az sem jelentett gondot. Akkor már inkább pár szupermutáns hadúr vagy talon zsoldos.
Akkor az már a 3. végigjátszásom lenne 😄 na nem baj akkor marad a ghoul arena Point Lookout-ban 😄

Kezdj új karaktert 😛
Papa01
Nincs mit! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Sajna nem. De ha már itt tartunk engem egy olyan mod érdekelne ami egy olyan területet ad hozzá a játékhoz, ami dugig van ellenfelekkel és mindig újraspawnolja oda õket ha elmegyek onnan. Már végigvittema játékot és unom magam a világban.

Kössz

Papa01
Nem, ugyanúgy a társad marad, csak visszakerül arra a helyre ahol felszedted. (Ha oda elmész, akkor újra csatlakozni fog hozzád.)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Értem, de eltûnik? Vagy milesz? 😄 Boccs a hülye kérdésekért csak kiírtottam a fél várost csak hogy gonosz legyek és felvehessem a csávót és nem lenne jó ha eltûnne csak úgy 😄 Egyébként végre megtaláltam a módot 😄 Akit érdekel katt ide.

Papa01
Van olyan terület, ahová nem tudod elvinni. Ha jól emlékszem. 😊

És ha viszem magammal DLC terültre? Akkor gondolom nem tûnik el 😄 Am kössz. Esetleg nem tudod mi annak a módnak a neve ami az atombomba mellé egy lejáratot rak és ha lemegyek akkor egy nagy komplexum meg végtelen szervópáncél vagy miaz van ott? Véletlen töröltem és nem találom már a nexus-on se 😞

Csak ha elmész a DLC területekre. Minden más esetben ott fognak dekkolni.

Ha szerzek egy követõt, és azt beállítom a házamba, hogy várjon ott, akkor az ottmarad vagy megunja és "felmond"? Ezt úgy értem, hogy nem akarom, hogy baja essen és sok ideig ott hagyom.

Solid Snake
Béluska74
Én nekem az ENB series grafikai módosítót nem sikerült mûködésre bírni. Van valakinek ötlete,hogy mit csesztem el?

If you give a little love you can get a little love of your own

Annyit tényleg megér. Viszont szerintem a DLC-k elég sokat tesznek hozzá a játékélményhez, tehát érdemes azokat is beszerezni. Én nem sajnáltam érte az 5k-t sem.
Most csaptam le rá 990-ért a Tescoba igaz nem GOTY de occso és ennyit megér...
Kereskedõknél szokott lenni. Ezen kívül egyes szupermutánsoknál, Kiváltaknál vagy Acél Testvériség tagoknál fordulhat elõ. Illetve az Enklávé katonáinál.

Nyilván amelyik karival végigvittem a játékot, azzal nekem sincs anyagi problémám. Viszont a nemrég indított gonosz karim néha került már nehéz anyagi helyzetbe. igaz hogy ez csak kupak hiányt jelentett ami átlagosan 10 percig szokott nála tartani (és nem úgy oldom meg hogy cuccokat adok el).
Nekem neves fegyverem még nem tûnt el. Sõt! Legjobb tudomásom szerint semmilyen fegyverem, sem más felszerelési tárgyam.

Viszont nekem eltûnt Eulogy Jones 😄 Így most se fogom megtudni tõle hogy az Unió templománál tanyázó szökött rabszolgákat fel lehet e adni neki.
Hol lehet megkaparintani a gatling lézert? 100 óra után se találtam 1-et se <#wilting>

Nemtom égõ-e de még nem csaltam mit írjak a konzolba? <#nemtudom>

Ha a játék csal, csald vissza te is az eltûnt fegyvereidet. Használd a konzolt 😉

Asse hülyeség, de már annyi kupakom van hogy nem okoskodom a lóvékkal, egyébként meg oda szoktam figyelni hogy rendben legyenek a cuccom mikor elindulok valahova.Ettõl függetlenül szarul esik ha eltûnik egy yo fegyvered.
Nemde?

Attól hogy valaki beleszúrta a fájl nevébe az eng szót, attól az még orosz crack marad. Trivium egyedül az orosz verzióval foglalkozott, ez a gcw-n is látszik. Így tehát nem csoda ha a launcher orosz. Nem tudom a te Fallout 3 verziód milyen, nekem GOTY van, neked szerintem az alap, illene megnézni milyen verzió, és leszedni hozzá patch-et ha van. Mert magát ne szívassa az ember ha lehet. Ezután ha magától nem indul az eredeti játékod (bár újabb verzióval nagyobb eséllyel fog), akkor ahhoz a patchoz való cracket kell keresni, lehetõleg ne oroszt 😊
Papa01
Szia! Próbáld meg ezt: #16581

danny94
Fallout3v1.0NoDVDFixedexeEng-2
Ezt alkalmaztam és mégis orosz...

A launcher olyan nyelvû lesz, amilyen nyelvi verziójú az a fájl.
danny94
Köszönöm, most már nekem is megy full screenbe. (igaz még mindig orosz a launcher)
Ha valakinek még lenne ilyen gondja, EZ alapján csináltam meg.