19179
-
Man19 #18659 Oké, megtaláltam és kipipáltam, ha kérdez modoknál, hogy felülírjam-e az archiveinvalidation.txt-t, akkor igen/nem? :D -
Man19 #18658 Még egy ilyet találtam, amit elfelejtettem írni, csak nem tudom, hogy én használom szarul, vagy nem ennek a dolognak a megoldására találták ki:
FOSE Detect - Mod Resource
http://fallout3.nexusmods.com/mods/7063 -
Man19 #18657 Enyém is eredeti: akkor ezek szerint "sokat" gondoltak a FOSE készítők az eredeti játékot használokra... :D XDDDDD
Ezt a két dolgot találtam a dologgal kapcsolatban, hátha valaki perfektebbül tud angolul, aztán tud valami megoldást a crack-en kívül:
http://forums.nexusmods.com/index.php?/topic/128966-fose-11-beta-6-and-geck-15-patch/
http://geck.bethsoft.com/index.php/Fallout_Script_Extender -
Man19 #18656 Na erről nem tudtam, de sokat segít, 1000xTHX... :D
"van egy opció hogy tools/archive invalidation" -
Man19 #18655 Amire kíváncsi voltam, most írtad... ;) :D
"Kieg.: a modokban mellékelt arch.txt-ket szépen bele kell írni a FO3 könyvtárban lévőhöz (felülírni nem jó, mert akkor a régebbi mod fájljait nem fogja látni)." -
totya4 #18654 Ne bonyolítsd ennyire. Nexus Mod Managert felrakod, abban van egy opció hogy tools/archive invalidation, bekapcsolod és csók. Nincs vele több dolgod. Gondolom a Wrye Flash-ban is be lehet ezt kapcsolni, de az most nincs nekem felrakva, és nem is hiányzott hogy fel legyen. NMM (Nexus Mod Manager) végülis jó, csak nem minden mod NMM kompatibilis, hanem általában a modok többféle verziót tartalmaznak. Ezért először is elő kell állítani egy általad preferált összeállítást a kívánt modból, becsomagolni, ezt megetetni az NMM-el, és kész! Persze a modok leírását mindig érdemes elolvasni :) -
totya4 #18653 Nyugi, nekem az eredetit sem ismeri fel, szóval marad egy másik crack :) -
totya4 #18652 Nekem működött, bár nem használtam igazán, csak megnéztem.
Wrye Flash amúgy az FO3 megfelelője, tehát ezt telepítsd. És amit mellékeltem hozzá a python futtatókörnyezet is valószínű kell, anélkül nem fut. Ha használtad egy változatát, lehet a futtatókörnyezet fent van, de lehet régebbi mint kell, esetleg uninstall, majd ennek az újnak a felrakása. -
#18651 Válaszoltam a prividre, olvasd el...
Tudod mit, egyszerűbb:
Röviden: a Fallout.ini fájlban meg van adva, hogy az egyes tartalmakat (hangok, textúrák, stb.) melyik .bsa fájlból töltse be. Ezek csomagolt fájlok, amiken belül mappákban van a tartalom. Ha valamelyik textúrát le akarod cserélni, akkor vagy újra kellene csomagolni a .bsa-t az új tartalommal (ami hosszú és bonyolult), vagy bemásolni útvonallal együtt a /Data mappába, és megadni a proginak, hogy az adott fájlt hol keresse. Ez csinálja az archiveinvalidation.txt fájl, megmondja, hogy ne a .bsa-ból, hanem a mappából töltse be az adott textúrát (ehhez viszont stimmelnie kell az útvonalnak és a fájl nevének is, de a modkészítők ezt megoldják).
Tehát: ha az NMM megcsinálja az archiveinvalidation.txt-t, akkor hagyd neki nyugodtan.
Az archiveinvalidationinvalidated.bsa beállít valamit (a pontos részleteket én se tudom), amivel a program rögtön a /Data mappába bemásolt fájlokat tölti be a .bsa-ban lévők helyett. Ehhez viszont az archiveinvalidationinvalidated.bsa-t hozzá kell írni a Fallout.ini-ben lévő listához, méghozzá az első helyre.
Kieg.: a modokban mellékelt arch.txt-ket szépen bele kell írni a FO3 könyvtárban lévőhöz (felülírni nem jó, mert akkor a régebbi mod fájljait nem fogja látni). -
#18650 Nem is fogja, mert sajnos a mi verziónk nem támogatott:
'FOSE does not support: Polish DVD version of Fallout 3' - ez bizony egyben a magyar is. Én pont ezért nem is próbálkoztam semmilyen FOSE-t igénylő moddal.
crack... -
Man19 #18649 Ami még fontos lenne nekem: egy csomó high-texture modot raktam fel, elmagyarázná nekem valaki, hogy az ArchiveInvalidation.txt miért akarja egy csomó mód felülírni??? És, hogy egyáltalán mik ezek az ArchiveInvalidation.txt-k a modokban? És hogy mit kéne csinálni hogy rendesen működjenek, mert úgy tudom az új textúrák betöltéséhez ezzel kell buherálni valamit... -
Man19 #18648 Viszont egy nagyobb problémába ütköztem: egy teljesen magyarosított Fallout3 GOTY-m van 1.07-es patchel, de akármelyik FOSE-t másolom bele semelyik se ismeri fel (v 1.0, v1.1b9,v1.2b2)... -
Man19 #18647 Na igen, ezt próbáltam legelőször, de hogyan bírjam működésre???
Ha telepítem a Wyre Bash-t a Fallout3 könyvtárába és felülírom az itt lévőekkel, úgy el se indul... Vagy valamilyen más módon kéne?
-
totya4 #18646 Ha azt ismered, használhatod azt is, itt van.
Az előző verzió forrás volt, valószínű ez is az lesz, tehát kellett hozzá a python futtató környezet is. Innen a Wrye Python. -
#18645 Wyre Bash-nak csak a nevét ismerem, sose használtam, nem tudom van-e FO3-hoz.
BOSS azt hiszem(!) benne van a NMM-ben. Ha nem, FO3-hoz is van.
ArchiveInvalidation Invalidated textúracserénél hasznos. Egy .bsa fájl, amit be kell írni a Fallout.ini-be, hogy kezdésnél betöltse, és textúracserénél nem kell frissíteni az ArchiveInvalidation.txt-t. -
Man19 #18644 Itt mi helyettesíti a Wyre Bash-t, meg a BOSS-t?
http://fallout3.mindenkilapja.hu/html/18997062/render/modolas
Én ezt találtam leírást hozzá, de ezekben nem szerepel a Skyrimnél használt 2 progi, meg az: "ArchiveInvalidation Invalidated"-ről sem írják, hogy mi az, és hogy kell használni... :D -
Man19 #18643 Skyrimnél is ki szokott lépni, akinek nem bírja a gépe, RAM-túlcsordulásnak hívják... ;) :) -
#18642 Nincs sok különbség: leszeded a Nexus Mod Managert, megadod neki hogy hová töltse le a modokat, meg a FO3 mappáját, és a Nexus oldaláról meg Managerrel leszeded és telepíted, ami kell.
Ha a Skyrimet sikerült modolni, akkor sikerülni fog ezt is. Esetleg a szépítőkkel vigyázz, nekem gyakran kilépett amikor nagyméretű textúrákkal próbálkoztam, ebben biztosan gyengébb mint a Skyrim. -
Man19 #18641 Sziasztok!
Kéne egy kicsit a segítségetek: hogyan kell moddolni a játékot? Ha valaki szokott játszani Skyrimmel is, megköszönném, ha írna, mert akkor el tudná magyarázni mennyivel megy másképpen a dolog itt... :) -
#18640 Y gomb nyomvatartása, egérrel pedig odahúzod, jó időben elengeded -
hargitomi #18639 őő most nem vagyok játékközelbe, de ugye lezártam a questet, ezért nincsen nyíl, csak elindul, majd eltűnik. Ha más ötlet nincs, max elmegyek a Fort Constantine-ba hátha ott lesz -
#18638 Tárgyakat hogy lehet a polcra elhelyezni? -
#18637 A klinikán volt! -
ntex #18636 Nekem beragadt az előcsarnokban lévő ajtóba, nem akart kijönni onnan csak pofázott ott :) -
#18635 Sziasztok. Eulogy-nak szállítottam a Kis Lámpásból rabszolgát, és nem találom sehol Paradise Falls-ban, akármennyi ideig várok. Nem tudom átvenni a jutalmam, és a testőrt se tudom megvenni.. Nektek volt ilyen? -
#18634 Szerintem elég ha követed a térképen a nyilat, arra a helyszínre visz ahová ő is megy. (ha jól emlékszem) -
hargitomi #18633 Sziasztok! A következő lenne a gondom: You gotta shoot them in head mellékküldi. Összes kulcs odaadva Crowley-nak, elindul ki az alvilágból. Amint viszont kilép az ajtón ugye a történelmi múzeumba, eltűnik, és ha ki megyek ha be, ha várok ha nem, nincs ott már. Majdnem összes DLC telepítve. Mi a teendő? -
Although #18632 És igen ezek valószínű azért tűntek el mert likvidáltad a kis bandát aki gyűjti a slaveket a Pith részére. -
Although #18631 Van ilyen igen. Mivel ezek resetes tárgyak pláne az F3-ba csak a megadott pakolóba lehet hagyni biztonsággal vagy a házadba, szobába levőbe. Nekem csak annyi ötletem van ha fejből tudod mik voltak nálad, az interneten található Id lista amiit felhasználva additem vagy mivel a consolba egyesével vissza tudod pakolni. Legalább a fontosabbakat így visszakapod. -
kisokka #18630 Az nincs kizárva, hogy a Pitt része, de nem értem benne a logikát, hogy miért tűnik el. Lehet valami bug. Mindenesetre így képekkel nézve, ez így jó nagy szívás. -
#18629 Igen, valóban én is így tudtam. Ezért is gondoltam, - nem kell visszamennem Megatonba a cuccomért. Amint látni lehet, eltűntek a dobozok, és még a matrac is. Arra gondoltam, - lehet, hogy ez az "előtér" is a DLC Pitt része, és talán azért változott meg. Másképpen nem értem...
Kár, hogy a mentések szerkesztéséhez nem értek, vagy valaki közülünk, mert, gondolom, egy ID-hez lehetnek a cuccaim csatolva, és lehet, hogy azt kellene visszabiggyeszteni egy a végén készült mentésbe...
Itt vannak a képek - a lőszeres dobozokat megmozdítani sem lehet - alapból.
-
kisokka #18628 Jól emlékeztél pedig, senki nem nyúlkál a ládákba a playeren kívül. Még a földön hagyott fegyverek sem vesznek el, csak abban az esetben kapja fel valaki, ha a sajátjából kifogy a lőszer. Más dolgokat(pl. páncél, vagy sisak) simán otthagynak.
Nem egyszer volt, hogy kidobtam valamit a puszta közepén, mert nehéz volt és amikor legközelebb arra jártam, még mindig ugyanott hevert.
Ezt meg, hogy a lőszeres doboz eltűnne, még sehol nem láttam, vagy sérült a telepítés(?), vagy te emlékszel rosszul a helyére. -
#18627 Sziasztok,
maga a lőszeres doboz tűnt el...
Nem tudom miért, de úgy emlékeztem, hogy megmaradnak a holmik, nem tűnnek el, akárhol rakom le. Jóooool pofára estem.
Egy plazma puskát átvittem a hídon, és azt a bejárat közelében a földön hagytam, a lőszerrel együtt. Az meg is lett. Az Arénában, a katonaládában megtaláltam azokat a kulcsokat stb, amikkel elfelejtettem "törődni". Lehet, hogy újra kezdem a DLC-ét. Végül is csak játék, és az egész Pitt egy hétvége alatt meg is volt.
Azért köszönöm a segítő szándékot... -
Darun #18626 De ő azt írta hogy a láda tűnt el. Ilyet még én se láttam. Velem is megesett hogy betettem cuccokat valamibe és vagy visszatöltöttem (ugye értelemszerűen akkor már nincs a ládában) vagy elfelejtettem hogy melyikbe pakoltam és rossz helyen kerestem. Én csak biztonságos helyen lévő ládákat próbáltam ki tárolóként, tehát nem tűnt el cuccom. Olyan szokott gyakran előfordulni hogy ha lelőttem egy ellenfelet, eltűnt a fegyvere. Ezt mondjuk egy travel meg szokta oldani (a NV-ban csak a hibát hagyták meg, a megoldást sikerült kivenniük :S ) Egyébként Pittbe nem nagyon érdemes vinni semmit, max valami alap páncélt meg esetleg egy vadászpuskát. Egyrészt ha belépsz a városba, úgy is elveszik és mire visszakapnád, úgy is szerzel annyi cuccot hogy ne legyen szükséged a Wastelandről hozottakra. -
#18625 "Elővarázsolni" csak kóddal lehet, ha tudod mik voltak ott. -
#18624 A külső ládák újraspawnolnak, de akár egy arra járó raider is kiemelhette a cuccot, annyi idő alatt amíg ott volt. Ehhez még a Geck sem kell.
Mindig csak a saját ládádba pakolj, a Fast travel-el ez nem is nagy bonyolultság és idő. -
#18623 Jobban jártál volna, ha hagyod elvenni a cuccaidat, mert akkor a végén biztosan visszakapod.
Meg tudod mondani, pontosan melyik ládába pakoltál? Jól körülírod, vagy egy képernyőmentéssel. Hátha meg tudom nézni neked, újraspawnol-e. Most kellene ide Ryder kolléga, ő CK-val egy pillanat alatt megmondaná ezt. -
kisokka #18622 Szerintem csak úgy tudod előhozni, ha betöltesz egy régebbi mentést és hazaviszed a cuccaid.
Bár ilyet még nem láttam, hogy lőszeres doboz eltűnt volna, nem lehet, hogy máshová tetted? Ha másért nem, de azért tölts vissza egy régebbi mentést, hogy megbizonyosodj a doboz hollétéről(már amennyiben mentettél a környékén). -
#18621 sziasztok,
most fejeztem be Pitt-et, és jól elvesztettem a felszerelésem.
Rosszul csináltam, - mielőtt bementem volna az alagútba, előtte beleraktam a cuccaimat egy lőszeres dobozba. Az volt az ötlet, hogy így nem tudják elvenni, - a lőszeres doboz viszont, amibe tettem a cuccaim, mire kijöttem frankón eltűnt.
Akkor most ilyenkor mi van? Tud erre valaki, valamilyen megoldást? - vagy ez már, ha innen folytatom, elveszett... Jó kis mesterlövész puskám, meg egyebek - nem látok a méregtől.
Esetleg, - azon kívül, hogy szokjam meg - valakinek, valamilyen megoldási javaslata? Nagyon meg köszönném, ha elő lehetne "varázsolni" (basszus) valahogy... -
ntex #18620 utána meg ki tudod vágni azt a részt ahol hibázik majd megosztod :)