Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hasonló jelenségekbe futottam már bele, néha elkallódnak az npc-k. Oblivionban szintén, úgyhogy nem annyira új ez se. Ez akkor zavaró, ha valakit keresel és nincs a helyén.

EMBEREK! Most segítsetek.... <#falbav> Modolom a gémt. Az a helyzet hogy minden második letöltött mod kipipálva azt eredményezi hogy a játék betöltés után azonnal kifagy windowsba.
Mit csinálok rosszul?
Fennt van a FOMM, a FOOK2 és az FWE valamint az MMM...
Az fontos hogy milyen sorrendbe telepítem a modokat?

A valósággal aza gáz hogy nincsen hozzá háttérzene...

Ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy nekem elsõ végigjátszásra a Fellegvár mögött volt. Fogalmam sincs hogy került oda.
Dogmeat kutyának számít? <#vigyor4>

Sziasztok! Ha valakit érdekel hogy lehet kutyád a játékba itt a link:
http://www.youtube.com/watch?v=cfBmcaW_138&feature=plcp
Ööö... mint azt írtam, én a lopakodva leütõs metódust 2 ellenfél ellen is simán nyomom. Sõt! Már többször volt olyan hogy két ellenséges npc beszélgetett (mutáns, fosztogató, stb) és egymás után levertem õket VATS-ban. Sõt volt olyan is hogy egy kari VATS, aztán meg a másikhoz is odamentem és õt is. (tehát 2 ellenfél 2 VATS) Mivel lopakodó páncél van rajtam, gyakorlatilag olyan mintha permanens Stealth Boy-t használnék. Ráadásul lopakodásból támadok. VATS-ban ez úgy néz ki, hogy lopakodásba benyomom a VATS-t, feláll, eltûnik róla a láthatatlanság, üt, öl, visszaguggol, láthatatlanná válik, kilép VATS-ból. Tehát a mûvelet végén ismét lopakodóba vagyok. Persze ez sem mûködik 100%-ban. Bár az vicces hogy a Bethesda romoknál ez úgy nem jött össze, hogy a második fosztogató aludt. És a társa megölésére felébredt. Máskor meg ha két NPC beszélget és az egyiket kiütöm a szeme láttára, nem csinál semmit. Még csak azt sem írja ki hogy "óvatosan", tehát gyanút sem fog. Az is érdekes hogy alvó fosztogatót nem tudok megölni Álommanó gyilkosságban, mert közben vagy õ ébred fel, vagy ha õt sikerül is megölnöm, a társai felébrednek. Egyébként hogy ki mikor szúr ki, az függ az ellenféltõl is. Egy mutánshoz/fosztogatóhoz/ghoulhoz simán odalopakodok. Ugye lopakodásból is van két féle, a "futva" lopakodás és a "sétálva" lopakodás. Mutáns mesterhez pl csak "sétálva" lehet odalopakodni. A kutyák meg pár egyéb ellenfél meg ütéstávolságra még úgy is kiszúr. Az is érdekes volt hogy pl. a Nemzeti Gárda Raktárában bekapcsolt lámpával/rádióval lopakodtam :D És a robotok nem vettek észre, csak mikor már nagyon közel voltam.

A fejlõdésben igazad lehet. Nekem a sima alapjátékkal (tehát 20-as max szinttel) a játékidõ fele elég volt a szintlimit eléréséhez, mivel a melléküldik kb 66%-t megcsináltam. Ha találtam egy melléküldit akkor azt ált meg is oldottam. Viszont én se úgy fejlesztettem a karit hogy 100-asra. Pl a mellékküldik meg egyebek miatt a zártörést/tudományt már a játék elején fel kellett nyomnom 100-ra.

Igazából maga a Fallout 3 egy nagyon jó alapjáték. Azért mert szinte minden benne van aminek egy ilyen jellegû játékban lennie kell. Viszont a modokból is látszik hogy mi az az irány amerre még lehet fejlõdni. Ebbõl a szempontból ez egy nagyon jó húzás volt a Bethesda részérõl. Hiszen így a gyakorlatban látják hogy a játékosoknak mire van igényük, mik azok a fejlesztések amik a folytatás sikeréhez kellenek.
Na hát ezt FWE +MMM modban szerintem biztos nem csinálnád meg, mert egyrészt a lopakodás nehezebb lett, másrészt nem igen találsz olyat hogy egy mutáns/npc egyedül lófrál, alapból 1-3 a spawn rate, tehát a legtöbb csoportban minimum 2-en vannak így nehéz becserkészni a célpontokat úgy hogy odamész és leütöd mert a másik tuti kiszúr elõtte. Másrészt nem gyors a fejlõdés ha nem nagyon fedezel fel. Nekem elsõ végigjátszásom során mindenféle mod nélkül (csak a DLC-k voltak fent) level 28 lettem mire a Broken Steel DLC végére értem, a többi DLC-t el sem kezdtem, csak a fõszálat + amit találtam mellékküldiket ezalatt csináltam meg, meg kb a terület 40%-át jártam be.

Ha alapból úgy játszol hogy mindent be akarsz járni/felfedezni biztos hogy gyors lesz a karakterfejlõdés, és mivel könnyen lehet alapból olyan karit csinálni aminek minden skillje 100 lesz nem lesz kihívás a játék kb. felétõl még Very Hardon sem. Viszont így ezekkel a modokkal nagyon fasza lett az egész. Egy teljesen más Fallout 3-al játszok.
Egész este/éjjel toltam a gémet, ma már ezzel álmodtam :D Ez egyrészt a videód hatása, mivel az Falloutom nincs moddolva. Mondjuk mikor elkezdtem nézni, már akkor bejött a távcsöves AK, más kérdés hogy kicsit furán néz ki.
Én is szeretek optimalizálni (más kérdés hogy ált nem szokott menni) de még mindig nem sikerült összeraknom hogy lenne érdemes kimaxolni a karit. Elsõre kihagytam pár helyszínt, a bólogatós figurákkal is úgy voltam hogy ha beleakadok egybe akkor jó, de nem az volt az elsõdleges hogy mindent megszerezzek.
Azzal nem feltétlen értek egyet veletek hogy gyors fejlõdés, mivel egy mutáns hadúrért/halálkaromért az 50 TP nem olyan sok. A mezei fosztogatok/ghoulok és egyéb pór népek meg ilyen 5 körül adnak, tehát aki össze akarja lõni a 30 szintet annak sokat kell mászkálnia. Az igazán sok TP-t a küldetések adjak, azok meg olyanok akkor zárod le õket amikor akarod. Nagyjából.
Aki kihívást keres, az semmi esetre se vegyen fel kínai lopakodó páncélt. Ilyen 70-80-as lopakodás mellett kb 50-es ökölharccal a mutáns/fosztogató/Kiváltak/ghoulok egy ütés. Puszta kézzel, tehát még boxer sincs nálam. A yao gui-kat VATS-ban meg tudom ölni, szintén kézzel. (tiszta Csák Norrisznk érzem magam) Az is vicc hogy ha beállok két mutáns/fosztogató/pusztaságlakó/Kiváltak közé, VATS-ban két ütés és mindketten halottak, úgy hogy a másodikra is megkapom a lopakodó kritikust.
Itt egy saját Outdoor videó is :)

http://www.youtube.com/v/BuDKYbx4XPY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Ennek az az oka hogy a kritikus találatot a szerencse befolyásolja, és ugye 9-es szerencsével ez az esély eléggé megnõ. Én azért pl a Mothership Zeta-n még így is megszenvedtem, az alienek elég jól bírták az ólmot. Az is igaz hogy kb a pálya felénél vettem észre hogy bekapcsolva hagytam a lámpát. <#whatever> Az is igaz hogy a kapitányi hidat a végén asszem 4 lövéssel tisztítottam meg. A kapitány is csak egy lövés volt, valami nagy bossra számítottam, de annyira nem zavart hogy nem kaptam meg, mert annyira nem vagyok oda a bossfightokért. Poin Lookout-nál is van pár ellenfél akik elég húzósak. A radioaktív testrészeket dobáló ghoul pl elég kemény. Tegnap eltalált kritikusba. Egybõl lebénult a teljes bal oldalam meg a jobb lábam. Ha jól számoltam, 4 lopakodás kritikus meg 3 sima lövés kellett neki hogy megfeküdjön. Az elsõ végigjátszásnál még bevállaltam hogy berohanok (Halálos vágtában 2 lövés bele egy lövés valamelyik sima ghoulba, így folyamatosan sebeztem õt is meg az akciópontjaim is töltõdtek) de ált épp csak kikerültem élve. Az is érdekes hogy még a szervópáncélos katonákat is egy lövéssel le lehet szedni.
És ha jól emlékszem pl szupermutáns mestert is sikerült Tartalékos puskájával egy lövéssel leszednem. Mondjuk engem annyira nem zavar, mert nekem ez a játék elsõsorban a felderítésrõl és a világ megismerésérõl szól és csak másodsorban FPS.
Ryder62
2014 elõtt biztosan nem.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Tudom hogy ez nem ide tartozik de lehet tudni hogy sac\kb mikor jön ki a Fallout 4?

Köszi a gyors választ. Egyébként zsír lett a videó. (szegény ghoulok elég esélytelenek voltak) <#nevetes1>

Én is ezért hagytam abba még a Broken Steel közben... Ha túl könnyû javaslom tedd fel ezeket:

FWE + MMM (vagy nézd meg az alábbi videóm descriptionjában van a teljes mod lista.)

Szinte teljesen új játékot kapsz utána. Ebben alapból van XP lassítás is, meg sok más, szinte minden elemén változtat a játéknak
Áh gyerekek... 30-as lettem, felvettem a majdnem tökéletes perket, és mindeni egy fejlövés. <#violent> Azér az tré hogy a helyek felét se fedeztem fel, de igazi ellenfél már nem lesz. <#gonosz3> Lehet újra is kezdem egybõl, csak még levadászom az XP lassítós modot.

Jó kis vidi <#pias>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledõ vonatot, a mozdonyvezetõ pedig a három idiótát a síneken.\"

A Bullet Time effect az AP-t fogyasztja, perk nélkül elég gyorsan de az volt az elsõ perk amit választottam, +50%-al megnõtt a hossza és +50% plusz lassítás effect is.
FWE mod rakta bele, be van bindelve a Q-ra, célzásnál mindig benyomom, így nem kell állandóan VATS-ba lépni :) Nem azért mert nem tetszik csak így látványosabb, tetszik ahogy szétrepülnek a fejek real time :D Jah a kari 4. szintû még csak, sokkal lassabb lett a fejlõdés is.

HUD: DarnUI :)
Tetszik ez a célzásnál belassulós mod. Meg ahogy nézem, a HUD-on is szerepel pár hasznos infó, bár én éppen azon gondolkoztam hogy lehet inkább ki kéne kapcsolni az alapot is. Jól láttam hogy 4. szintû a kari?
Kis ghoul vadászat :) (saját videó)

http://www.youtube.com/v/mJ47EVr2YCM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Azt azért érdemes megcsinálni, mert az adja a Backwater puskát. Nekem a kedvenc fegyóm eddig, igaz hogy most O'Painless-el nyomom és a Lincoln puskáját még nem próbáltam ki. Nekem nagyon bejöttek a PL-es küldik, meg maga az egész DLC is.
Én elõtte simán mentettem mindig. Aztán valamikor az elsõ végigjátszás vége felé rájöttem a quick save-re :D Vicces hogy ezt minden játékban fel kell fedeznem. (ME elsõ részében is folyamatosan normál mentettem és nem gyorsba)
Pont ennél a GangyÁsz vs MûszerÉsz küldinél néztem hogy azért elég sokféle választási lehetõség van. Ráadásul sokszor meg lehet oldani úgy is egy küldit hogy egymás után több módon zárod le.
Pl Point Lookout-ban egy öreg ürge, neki kell megszerezni egy könyvet. Két féle lezárása lehet, vagy odaadod neki, vagy elpusztítod. Ellenben úgy is meg lehet oldani hogy odaadod neki, átveszed a jutalmat (1000 kupak) aztán megölöd, elveszed tõle és vagy megtartod magadnak, vagy elpusztítod. De Betonpusztán is van egy ilyen, a tûzhangyás küldi. A kissrác megkér hogy irtsd ki a tûzhangyákat, a tudós viszont megkér hogy a királynõt hagyd életben. Miután leadtad a tudósnak a küldit, megölheted a királynõt, a kissrácnál meg folytathatod a küldetést hogy megölted.
Ja! Point Lookoutban van egy tengeralattjáró-felrobbantós kémküldetés. A motel valamelyik szobájában találsz egy feljegyzést...

Kösz. Ez hasznos kis táblázat. Újra fogom tölteni, érdekel a lézerstukker. <#gun> Kár hogy amióta nem fagy le 5percenként a játék, azóta sohase mentek. <#falbav>

Akkor igen. Pont fordítva kellett volna. A HangyÁsz cuccait kellett volna elvinni a MûszerÉsznek, õ adja Protectrons Gaze nevû egyedi lézerpisztolyt. Ezt. Szerencsére nem ez az egyetlen neves lézerpisztoly. Egyébként itt egy fegyverlista. Nem tudom mennyire teljes vagy hiányos. A névre kattintva bejön az adott fegyverre vonatkozó wiki lap, itt minden infó megtalálható róla, beleértve a megszerzés módja is. Sajnos angolul. Egyébként megnéztem a magyar wikit is. Elég sovány. Most vagyok Point Lookout-nál. Gondoltam megnézem mit tud róla a magyar wiki, mert érdekelt hogy van e olyan mellék küldi amit nem találtam meg. Az egész DLC-rõl két bekezdés van, az is csak általánosságban a "fõ" küldetésrõl, kb semmit konkrétum nincs benne. :/
Pont a hangyász kontra mûszerész küldit csinálom, de már ledumáltam a mûszerészt a jampiskodásról. <#ejnye1>
Most a hangyásznál vagyok már viszem neki a mûszerész kezeslábast.
Annyi a kérdésem, hogy már elbuktam a neves fegyót?
Egyébként milyen a szíj?

Köszönöm Uraim! <#smile>

D9

Rá kéne keresni google-n. Nekem is ez volt vele a bajom, a keresõ viszont elsõre kidobta a megoldást. És még egyszerû is! Katt ide! A fagyás nem a konfigod miatt van. Nekem is ment a Skyrim simán. Ez egy játékban elõforduló hiba, egyébként sztem a megoldás is többször szerepelt már itt. (legutóbb pl én raktam ki)
XP Sp3-as kompatibilitással, Asztal-összeállítás letiltással és az összes patchel nem dobál ki. Szívtam én is ezzel, a 7-est nem bírja(XP-n talán egyszer fagyott meg).

Nagyon jó lenne ez a játék, DE a Stalker három részében együtt nem volt annyi fagyás, mint ebben a játékban 2 órán belül.(Kár érte, nagyon tetszik, de nincs kedvem sz@rakodni vele.) <#nemtudom><#shakehead>
uninstall....
Pedig a configom ezt bõven bírja...

D9

Eulogy az a rabszolgások fõnöke nem? Az imént írtottam ki az egész bagázst :D Az öreget meg próbáltam kizsebelni, de nem volt nála, megölni is próbáltam de csak eszméletlen lett...inkább beadtam és nem bántam meg mert milyen jól néz már ki a házamban :D

Én is eladtam neki a Lincoln cuccokat, a kalap kivételével. Ellenben utána vissza lehet tõle lopni ha jól emlékszem (pont a múlt héten próbáltam, bár én nem láttam értelmét visszalopni, csak a puskája kellett volna) Esetleg ha megölöd, szintén el lehet venni a hullától. Én még mindig csak azt sajnálom hogy nem tudom felnyomni õket Eulogy-nál :D
tutituti
Fallout monopoly
ingyen persze.
hátha valaki másnak is tetszik

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Csak tudod nem vagyok egy csaló típus úgyhogy nem igazán használom a konzolokat, de most hogy így mondod megjegyeztem :)

Legtöbb játéknál így van ami angol kiosztást használ a billentyûzeten :) Arról ismered fel hogy a Z helyett Y jelenik meg, az Y helyett meg Z :)
Te vagy a megmentõm, kössz :D nem is tudtam hogy a ö betû 0-ként funkcionál xD

PiszkosFred
9-es gomb mellett jobbra mi van? :)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ja meg a másik, hogy megnyitom a konzolt és így elvan csúszva balra tehát nem látom mit írok bele... :D arra nincs valami megoldás hogy lássam?

Kellene egy kis segítség :D Na a probléma hogy az öreg csávónak eladtam Lincoln cuccait aztán rájöttem, hogy mégis kellenének nekem XD és be szeretném adni magamnak, de lehetetlen beírni a csítet mert ugye az id-ben bennevan a 0 is és ha megnyomom akkor bezárja a konzolt a num 0-ra meg nem reagál :D Valaki légyszi segítsen már, nem tudtok valami beaddoló progit?

Csak a saját példámból indulok ki, volt amikor én is meglepõdtem, hogy sorra "szarok a DVD-im".

Már másnak is volt gondja ezzel nem csak itt. Valamelyik emulátor szoftverrel akad össze úgy tudom. De nem 100%
De tárgytalan, mert nem is ebben a topicban írták. Ráadásul ahol téma volt, ott sem találtak rá választ. Úgyhogy passz, de szerintem, ha újonnan vetted, akkor mennie kéne. Próbálj ki még 1-2 DVD-t, hogy mûködik -e.

sajna csak egy meghajtó van a gépbe :)
Jól van hülyegyerek<#hehe>Másik játékra gondoltam hirtelen, kezdek már besokallni a dolgokkal...

Ne a CD-íróba rakd :,D
Amúgy nemrég valaki szintén emiatt sopánkodott, itt lesz 1-2 oldallal visszább. Sajna már nem emlékszem mi volt a megoldás.

emberek felrakom a most vett játékot pörgeti a DVD-t majd kirja hogy rakjam be a lemezt... Már a gyári cucchoz krekk kell vagy mi a szösz?
Azzal természetesen tisztában vagyok hogy a wikit nem a tulaj szerkeszti :D csak azt felejtettem el hogy amire én gondoltam az mindenkilapja-s, és ezt nem lehet szabadon szerkeszteni. Írás közben néztem meg és már nem volt kedvem visszatörölni az elejét.

A vicces az hogy én is láttam már magyar wikis lapot is, de csak úgy hogy valamelyik Fallout oldal mutatott rá hivatkozásként. Ha viszont konkrétan a Fallout.wiki-re kerestem akkor mindig angol nyelven dobta ki. Regisztráltam is az oldalra, de nyelvi beállítást ott se találtam (illetve volt valami ahol be lehetett állítani kb 4 nyelvet, de abból egyik se magyar volt)
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_quests

Innen is hiányzik valami? Itt fel vannak sorolva az unmarked questek is
Van magyar wiki is, csak szerkeszteni kéne. Aki unatkozik és van kedve hozzá, nosza rajta :)

wikit* :D (most keltem...)