Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Piedon
Egyébként a Mothership Zeta szövegeinek terjedelme a The Pitt szövegeinek kb húszszorosa.

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

CptObvious
Szvsz, se a The Pitt, se az Operation Anchorage nem igazán tartalmazott mélyenszántó sorokat, olyanokat meg aztán végképp nem, ahol komoly döntés elé kerül a játékos és majd megörül az izgalomtól, hogy most vajon helyesen döntött-e vagy sem.

Persze ennél a játéknál pont a háttér történet megértése a fontos, amihez nem árt, ha érti az ember a szöveget, de amúgy a waypointok alapján is simán végig lehet vinni az említett dlc-ket. 😛

A maradék, most már 3 dlc-hez meg még nem volt szerencsém.

Nagyon szépen köszönöm. remélem valamelyik segíteni fog.

CptObvious
© empie

<*> Codec probléma, pontosabban ffdshow. Szóval, ha van a gépeden ffdshow, a játékot hozzá kell adni a kivételekhez.
Elindítod ffdshow config-ot, (audio és video) És mindkét esetben hozzáadod a játékot a kivételekhez.
Direct Show control -> "don't use ffdshow in" (ide pipa, ha még nem lenne) -> edit -> add -> és betallózód a fallout 3.exe-t. Mented, bezárod, kész.
Bár ahogy olvastam, alapvetõen ffdshow okozhat problémát, az egyéb "csoda" codec pack-ok, mint pl. AceMega, K-lite eleve problémás lehet, mert felraknak minden sz*rt. Ha esetleg ilyen lenne a gépeden, jobb megoldás hiányában, törölni kell.

<*>Ha van fent .NET Framework 3.0 a gépeden, akkor töröld le, majd telepítsd újra.

<*>Grafikai beállításokkal lehet próbálkozni. Tudom, nincs telepítve a The Pitt dlc, de ott pl ha HDR be van kapcsolva, kifagy a játék.
Aztán, árnyékok csökkentése, kikapcsolása. Látótávolság csökkentése, stb.

<*>Bethesda fórumon volt olyan, hogy CreativeSoundBlaster kártya esetén valami külön driver kellett hozzá, hogy normálisan mûködjön.

Itt a Bethesda Fallout 3 PC problémák témája. link
Érdemes átolvasni, fõleg azokat a témákat, ami "crash" vagy "freez" címû. Még minimális angol tudással is össze lehet szedni némi információt.

<*>Windows reinstall. Itt kettõn áll a vásár, megoldja a problémát vagy nem 😛😄
Kimondottan játék miatt még nem húztam újra windows-t, bár néha már komolyan fontolgattam. Viszont az idõszakos újratelepítések után volt, hogy újra feltettem egy-egy játékot, ami korábban problémás volt és lám, ment rendesen, hiba nélkül.
Szóval lehetséges, hogy egy windows újrahúzás megoldhatja a problémáidat, de az is lehet, hogy nem. Legrosszabb esetben megoldja õket, viszont generál helyettük újakat 😄

<*>Videó kártya drive frissítést is javasolnám, ha nem olvastam volna arról is, hogy pont a frissebb driver-ekkel lehet probléma.

Na, ennyi volna. Lehet próbálkozni, hátha segít valamelyik.
Meg olvasgasd a fórumokat.

Lammer
Csitt! hagyjatok abba moZSt a szardobalaZSt, kuloMbeM repulMi fog par buMti poMt!44

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

davidka003
Én a magyarítást várók helyébe már rég végigvittem volna angolul az összes DLC-t. Vártok egy DLC magyarítására több hónapot és kaptok 1-2 órás játékot. Tényleg megéri várni? Egyik DLC-ben sincs annyira sok szöveg. Ki lehet bírni azt a kevés angol szöveget.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Piedon
Igen, mi továbbra is ügyködünk a The Pitt fordításán, csak személyes okokból kicsit lelassult a munkafolyamat.

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Sziasztok ismét.

Megvettem a játékot,nem raktam fel egyetlen egy dlcét sem,csak a magyar Patchet és ugyan úgy kifagy sajnos,néha. Most gondolkodom,hogy lehet hogy az ultra high graf miatt vagy,esetleg windows reinstall kéne. Nem tudom,de minden 5letett szívesen várok.

Jaaj a kiképzés...azt hittem lesz valami,de csak elsötétült a kép és ennyi.Szánalom.
Majd ahogy megy a történetfolyamat bemehetsz a Fellegvárba s ott kapsz majd kiképzést !!

Valaki megtudja mondani, hogy mikor lehet felvenni a szervóruhákat mert valami szervó tréninget ír az meg nem tudom, hogy micsida mi kell hozzá, hogy felvegyem?

Válaszotokat köszönöm.
Nem tudja valaki ,hogy csak a The Pit forditása megy vagy a többin is ügyködnek ? (az elsöt kivéve)

Zan
Thx a gyors választ,már pakolom is fel Win 7-et😊!

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

nekem megy minden gond nélkül, összes dlc fent és 1.7ig patchelve
xp-rõl hozott mentések is gond nélkül mûködnek
fagyásokkal soha nem volt gond,pedig megjelenés óta nyomom kisebb-nagyobb megszakításokkal

How much can you take,before you snap?

Zan
Kérdés:

Win 7-en próbálta már valaki?Mentések?Fagyás?Patchelés?Megy hiba nélkül?

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

szucsy89
sem
Köszönöm a válaszokat. És Szücsy neked eredetid van vagy sem ?!

szucsy89
nekem semmi mod nincs mégis kifagyott már párszor szal jah ugyanúgy kifagy mod nélkül is
CptObvious
Nos, ebben az esetben az eredeti játék megvétele nem feltétlenül orvosolná a problémát. (Mivel a játék nem azért fagy ki, mert kalóz verziós)Szóval ez a "És természetesen nem fog fagyni a game." kijelentés kicsit talán túlzás. Lehet, hogy neked eredeti és nem fagy ki, de attól másnál még fenn állhat a probléma.

Amikor elõször vittem végig a játékot, semmi problémám nem volt vele. Se egy fagyás, se hiba üzenet, semmi. (*khm* itt jegyezném meg, hogy nekem se bolti verziós)Gond nélkül végig lehetett vinni.
Most újra felrakta, kicsit moddoltam és ment rendesen. Aztán valamiért megmakacsolta magát és azóta véletlenszerûen kifagy. Valószínû, hogy a modokkal való babrálás kavart be, de ezen még dolgozom.

És hangsúlyoznám, hogy elsõ alkalommal, modok nélkül tökéletesen futott. Ergo, ha empie esetén csak az alap játék van fent és úgy kifagy, semmi sem garantálja, hogy az eredeti nem fog.

A hivatalos bethesda fallout 3 fórum tele van olyan témákkal, melyek arról szólnak, hogy a játék különféle okok miatt kifagy. Van, amikor codec, van amikor a 4 magos proci a gond, hangkártya is volt, mod probléma, de volt, hogy csak az alap játék fagyott.
És ha nem is mindnek, de néhányuknak feltehetõleg eredeti játéka van, és lám, mégis van probléma vele.

Természetesen nem lebeszélni akarlak a játék megvásárlásáról, csak azért legyél tisztában azzal, hogy az eredeti verzió megvétele nem ad 100%-os garanciát a hiba és kifagyás mentes játékra.

Teppik Amon
Én a GOTY megjelenést várom, abban benne lesz az összes kieg! +remélem más stuff is.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

balee4
Igen egyelõre csak az elsõ DLC magyar. És igen kell hozzá az 1.1.0.35-s HU Patch. És természetesen nem fog fagyni a game.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Sziasztok ismét.

Úgy döntöttem,hogy megveszem a játékot. mert ez a nem eredeti dolog azért is nem fekszik,mert sajnos rengetegszer kifagy a játék. És remélem ez eredetivel megszûnik,de ha még sem,akkor kérlek jelezzétek azért. És a kérdésem az lenne,hogy ha megveszem akkor kizárólag az elsõ DLC-vel tudok magyarul játszani? és ha igen,ahhoz kell a magyar patch ? Elõre is köszönöm a segítségeteket.

balee4
Egész jó lett ez a Mothership Zeta, elég viccesek ezek az alienek, a látvány sem semmi, jók az új fegyók, alien tárgyak.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

xblades
F.A.Q.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Örm
Hello!
Mellékküdetéseket és tervrajzokat hol lehet találmi?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

xblades
Bizonyos modokhoz kell ez is : archiveinvalodation(ruhák,páncélok stb.)

Ha kóddal akarod behozni a mod tartalmát, írd ki hogy a ModManager milyen számmal(ill. betûvel) látta el azt a bizonyos modot. Majd azt ird be a x-ek helyére, az se baj ha csak kétjegyû.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Köc, közben megvan, de azt a teherautót már elõtte kifosztottam, mint beértem oldneyba<#vigyor3>Milyen jó, h órákig kerestem azt a qrva boltot<#idiota>

Visca El Barça!

Sziasztok!
Most raktam fel a modmanager-t és leszedtem pár modot is de istennek sem akar mûködni. A txt-ben azt írja, csak át kell másolni az .esp fájlt és a mappákat a Data mappába. Ezt meg is tettem, ModManager-ben kipipáltam az esp fájlt, de játék közben hiába írom be az id kódokat, nem kapom meg a felszerelést. Ráadásul a kódok úgy néznek ki, hogy az elején három x van, nem tudom mit kellene annak a helyére írni. Példa: XXX0FE12 Ha valaki tud segíteni az legyen szíves írjon mert nagyon szeretnék kipróbálni pár mod-ot.
Zan
Nem.Nem kell a Fallout 3 - Patch 1.1.0.35 HU,csak az 1.6 os UK patch,elég az,az nem nyúl hozzá a magyarosított textúrákhoz.CSak az alapjáték lesz magyar.A kiegészítõk nem.Van magyarosítás külön az elsõ kiegészítõhöz,a többihez nincs(még).

Köszönöm szépen. Ha viszont meg veszem,akkor az alapból magyar és hozzá kell "Fallout 3 - Patch 1.1.0.35 HU" patch és ezzel elindul az összes kiegészítõ és magyar lesz ?

Zan
Van magyarosított textura a neten,ha nem magyar a verziód,arra keress rá valami "ismertebb magyar fájlmegosztón",töltsd le,írd felül az eredetit,utánna tedd fel az 1.6 os patchet és csak simán töltsd le a többi kiegészítõt,ugyebár most már 5 van és mindegyiket a játék könyvtárán belül a data mappába rakd be!Legalább is én úgy tudom,hogy mindegyiket oda kell.Nekem ott vannak és mûködnek!A kiegészítõk közül egyenlõre még csak az Operation Anchorage-nak van magyarosítása.
Amúgy egy mondatban a végén a kérdésedre a válasz:Mûködik a dolog,csak a kiegészítõk nem lesznek magyar nyelvûek,az OA-n kívül,az meg csak akkor ha magyarosítod azt is!😊

Sziasztok,

lenne egy pár kérdésem, remélem nem sértek meg vele senkit és semmilyen fórum szabályzatot. Az elsõ az lenne,hogy nem eredeti fallout 3 van,és azt szeretném ha magyar lenne,de ki szeretném próbálni a kiegészítõket is hozzá. A kérdésem pedig itt lenne,hogy van járható út arra hogy nem eredeti fallout 3-al, kiegészítõkel együtt, magyar felirattal játsszak,vagy kár erõlködnöm és irány egy bolt?! Elõre is köszönöm a normális válaszokat.

CptObvious
Ez igazából rajtad kéne, hogy múljon, elvégre te játszol. Neked kéne tudni, hogy a puszta megmentõje akarsz-e lenni, vagy éppen egy pokol fajzat, esetleg az egyszeri vándor, aki néha beleüti az orrát mások dolgába. Így a játék stílus alapján meg amúgy is kialakul majd a karma szinted.

Egyébként igen, van jelentõsége, bár annyira nem látványos.
-Néhány karakter esetleg nem áll szóba veled, vagy egybõl rád is támad.
-A felvehetõ segítõk közül nem vehetsz fel akárkit.
-Aztán, ha pozitív irányba haladsz, akkor a Talon Company zsoldosai fognak rád támadni utad során. Ha meg negatív a karmád, akkor a Regulátorok fognak idõnként rád támadni.
-Pozitív karma esetén Megaton-ban, negatív karma esetén Paradise Falls-ban fog oda rohanni hozzád egy npc és megajándékoz. (Sajnos általában elég használhatatlan dolgokat adnak)

Gonosz karakterként relatíve könnyebben juthatsz hozzá dolgokhoz, mivel nem probléma a lopás, gyilkolás. De jó karakterként is meglesznek ugyan azok a dolgok, bár azért lehet, hogy errõl-arról le kell mondanod.

szucsy89
és van valami jelentõsége hogy rossz vagy jó karakterek vagyunk?
CptObvious
A karmád a jó és rossz cselekedeteid alapján nõ vagy csökken. Szintlépés magától történik, attól függõen, hogy milyen irányba mozogsz. Szóval még visszalépés is lehetséges.

Csökkenteni nagyon egyszerû. Csak legyél egy szemét köcsög és csinálj sok rosszat. Lopni, törj fel olyan zárakat amiket nem kéne, hajts rabszolgasorba embereket, stb.

Ha meg pozitív irányba szeretnéd elmozdítani a karmádat, akkor cselekedj sok jót. Ez leginkább a mellék küldetések alakalmával lehetséges. Próbálj meg mindig segíteni, jól cselekedni. Az esetleges jutalmat visszautasítani, ilyenek.
Ha adsz tiszta vizet a kéregetõknek, pl Megaton vagy Rivet City elõtt, azzal is növelheted a karmád.

© maniac001
Külön magyar patch-bõl az 1.1.0.35-ös volt a legfrissebb.
Kicsivel korábban írták itt, hogy felteheted az angol patch-eket is, de a verzió szám nem fog változni.
Szóval használd az angol verziót.

Eredeti magyar nyelvû játékhoz melyik a legfrissebb patch? Mert én hun patchet nem találok. Az 1.6 eng-et feltettem de a game verzió 1.1. valamennyi (nem emléxem pontosan). Létezik egyáltalán magyar patch vagy angol kell a magyar verzióhoz is?
Örm
Hello!
Karma szintet, hogy lehet lépni?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Haha én is ott tartok. De én nem löttem ki az Enclave meg a Brotherhood nem ugyan az 😊

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

szucsy89
ehh rájöttem. korábban megöltem egy ilyen fickót az alagútban véletlenül...visszatöltöttem az állás és már minden jó😊
szucsy89
lehet spoiler vkinek...

annál a küldinél akadtam el ahol meghal az apám, és ki kell juttatnom a többieket egy alagútrendszeren keresztül a citadellbe...namost el is jutok, ahogy felérek a felszínre a citadelhez az összes szervopáncélos nekemront. és hiába ölöm meg õket csak azt írja ki h eszméletlenek utána újra felélednek....nekik nem velem kéne lenniük? mit basztam el?😄 jah amgy nagyrészt jókat csiáltam szal a karizmának pozitívnak kell lenni
na,kipróbáltam a mothership zeta-t
kb 2 órát játszottam vele, de csak azért mert 5kor megyek el
szerintem elég jól sikerült,az összes dlc közül talán ez az eddigi legjobb történetben és hangulatban is
azért ez sem tökéletes,vannak kisebb hibák és hiányosságok...

How much can you take,before you snap?

Én apróbb anomáliákat tapasztaltam csak, és ezekért az 1.5-ös patch volt szerintem a felelõs.(eltünõ karaván kisérõ, magányosan rohangáló brahmin meg egy pár ilyen apró, ám de bosszantó dolog)
Az 1.6 kijövetelekor újra raktam a játékot és csak az 1.6-os patch ment fel, érdekes módon nálam megszüntek ezek a bakik.
Na majd meglátom miket csinál az 1.7. 😊 Mert az exe-t ez is átírja.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Zan
Oké,eddig semmi baj nem volt vele,az 1.35 ös patch nem is volt fent,egyböl asszem én amikor elkezdtem gamelni nem patcheltem,csak akkor amikor megjelent az 1.5.Utanna felraktam az 1.6 ot.És minden jól mûködött,míg fel nem lett rakva a The Pitt(bocs az elöbb nagyon siettem,ezért írtam szarul).Utána kattant be.Szóval tuti az zavart be valahogy neki,de hát ez van.Minden esetre az a baj,hogy nincs nalam az install..ugyhogy akkor most egy cseppet hanyagolva lesz...de köszönöm a választ!

Módosítok most már csak az 1.7-es patchet.

offkorzreg
amúgy The Pitt

",1.6 ig felpatchelve"
Ez lehet a hiba.
Mentsd el a mentéseidet, uninstall/reinstall és csak az útolsó 1.6-os parchet tedd fel. Szerintem feltetted a magyar 1.35-ös patchet is.

Zan
Sziasztok,felraktam a The Pettet.Eredmény:

Tulajdon képen ez a kieg elb*szta az egész gamet.....felraktam,mire megõrült a játék...!Körbe körbe forog a karakterem,eltünt az eger a menübõl és miközben körbe forog ha belépek a játékba a karakterem összevissza üt minden felé!Tabra iránybillekre,Esc-re(!!) nem reagál.Valaki találkozott hasonlóval?Magyarosított angol veza,1.6 ig felpatchelve,Broken steel,Archorage,Point Lockout bent.

xblades
Jó a magyarhoz is, csak tedd fel a patcheket is hozzá.

Teppik Amon
és holnap jön! Dejóóó lesz 😄

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

1 Google
2 Ott a F.A.Q.
3 beírod a fórum keresõjébe a szatócsboltot vagy valami hasonlót és kidobja mert már volt kérdés
4 Ez fog téged legjobban érdekelni :
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a SZATÓCSBOLT NINCS SEHOL DE AZ EGYIK LÉPCSÕN SZERINTEM A KAMION SOFÕRJÉNEK CSONTVÁZA VAN AMELLETT EGY CETLI HOGY MI TÖRTÉNT DE INNEN MÁR MENNI FOG 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."