Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem egyszer ezt eljátszotta 9-es szinten, anchorage közepén.
Örültem mint majom a farkának annak a plusz skillnek. 😊

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Na emberek! Ilyet még nem láttam, és szerintem ti se...
4-es XP szinten voltam, még messze volt az 5-ös szint. Aztán egyszer csak egy gyilok után Level Up-ot kaptam! Csak úgy! A 4-es szint kellõs közepén (Darn Ui-n jól látható a mércén az XP státusz, mint a töltés képernyõn)! Mondom jó, kiválasztottam ahogy kell, látom írja fönt hogy "Welcome to level 5", rákattintok a Done-ra, kiválasztok egy S.P.E.C.I.A.L. képességet (+1 Strenght...), utánna Done. Erre mit látok? Az XP mérce még mindig a 4. és 5. szint közt a kellõss közepén van. Mondom lehet csak beakadt, erre megnézem a Pip-Boy-ban, és ott is még csak 4-es szint van. Most akkor mi ez? Jah, és éppen ahogy eltünt a Level Up ablak kaptam vmi olyan oldal üzentet (tudjátok, amikor Xp-t kaptok), hogy + 1350 XP. Mondom mi van? Szóval most kaptam ajándék "tuningot", de a szintem még mindig 4. Kiváncsi vagyok, hogyha igazából elérem, akkor 6. szintet fog mutatni? Vagy mi? Milyen bug ez öcsém?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

MerlinW
Patchek nélkül nem mennek a DLC-k.

Operation Anchorage: patch 1.2+ requied
The Pitt: patch 1.4+ requied
Broken Steel: patch 1.5+ requied
Point Lookout : patch 1.6+ requied
Mothership Zeta: patch 1.7+ requied

[merlinw.org]

Sziasztok!

Tudom, hogy volt már egy lista az ajánlott modokból. Pl: jobb térkép a pip-boyban, szebb textúrák. Ha nem gond, valaki tudna mondani pár tippet?

Elõre is köszönöm a segítséget!

Üdv! Coradiel
CptObvious
Nem tudom mi lehet nálad a hiba, nekem szerencsére mûködtek rendesen a dlc-k.

Amikor kijössz a tojásból,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
egy lázadásnak leszel a szemtanúja. Ugyanis az Outcast-ok közül néhánynak nem tetszik, hogy te is kapsz a megszerzett tudásból. Nyírd ki õket és ezzel le van tudva.

Ha fényesebb pip-boy lámpát szeretnél, van rá egy mod.
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=450
Letöltöd, bemásolod a "Magic Pip-Light (90 Brightness).esp"-t a Fallout 3\Data mappába.
Mod manager-ben bepipálod
Játék betölt
és lõn világosság 😄

MerlinW
Broken Steel ugye csak a fõszál után elérhetõ?

[merlinw.org]

xblades
Igen de úgy látom nem honosítva jelenek meg.<#levele>

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

RoyalPredator
Most már müxik, megjött mind2. a Patch hiáyna volt a hiba.
Persze mostis összevissza szarakodik a querst, h megcsinálom de semmi, meg nemtduok a szakaszommal beszélni, etc.
3szor kellett megcsinálnom h kijöhessek a tojásból... Hosszú sztori.
Azok a csókák kijövet a tojásból megfognak támadni? Vagy a CHinese Stealth Suit tette aminek nemtudom hol a helmje, és ráadásul a pitboy lámpa totál nem müxik. XBoxos vidiken marhaerõs pedig.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Piedon
Na most lesz aztán még kavarodás:
Kaphatóak lesznek elvileg itthon a DLC-k:
Op. Anchorage és a Pitt
Broken Steel és Point Lookout

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

xblades
RoyalPredator

A Pipboy lámpa elég gyenge, elég sötétnek kell lennie hogy érezhetõ legyen.

A játék DLC-inek müködéséhez kellenek a patchek is Itt megnézheted melyikhez melyik kell.

Megfogni, és utána mozgatni a Y billentyûvel tudod a ledobott tárgyakat.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ron Ragm
Dehogynem, lévén hogy baromi könnyû (sõt ha jól emlékszem súlytalan) és elég értékes lõszerhez hasonlóan második pénznek lehet használni.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

RoyalPredator
Igazából semmire. Ha jól emlékszem, kupakokat se kapsz érte.
De dekorációnak én kifogom rkani a Tempeny Tower-be, amint megtudom h hogy lehet PC-n pakolni a dolgokat, és nemcsak ledobni összevissza.

Semmire

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jim Morrison
Hali!
A Pre-War Money mire jó?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

RoyalPredator
Mien meglepõ, az se müxik ^^
Basszus ellenem van a basszheadA.

Lámpa: Tartsd a TAB-ot, és a Pip-Boy világítani kezd.

RoyalPredator
Offlineben kezdtem, nem ezzel van a gond. És maguktól törlõdtek az 1. végigjátszáskor. My Games-ban van.

PATCH NICNS FENT ! lehet az a gond akkor? Fölrakom.

És 2 kérdés: Hol a halálban van a lámpa a játékban.
Miért van az h megint kijutok a 87es waultbol és nem updatelödik a quest. ugyanez volt régebben is.

CptObvious
A mentések maguktól nem tûnnek el.
Valószínûleg nálad is az a gond, hogy Games4Windows kezeli ugye a mentéseket, és lehet, hogy online módba kezdted, most meg offline vagy. Így viszont az offline nem látja az online mentéseket. Vagy épp fordítva.
Ha nem a Dokumentumok\My Games\Fallout3\Saves mappába vannak a mentéseid, akkor elvileg valahol a
C:\Documents and Settings\felhasználónév\Local Settings\Application Data
mappába kell lennie. (rejtett mappa)

Ha nagyon nem megy, csinálj másolatot a mentéseidrõl, töröld le teljesen a játékot. Aztán telepítsd újra, tedd föl 1.7-es patch-et, dlc-ket, pipáld be õket, és indítsd el a játékot.

sevendoor
A Pipboyban a "hatások" pontnál talán, nézd meg mi okozza. Sugárfertõzés, vmilyen függõség, ruha okozhat ilyet.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

RoyalPredator
Save Game list -ben nincs rendes mentés, csak angyon régrõl.
Amúgy simán a játékban nemcsinál semmit. 20 percig rohangáltam de nuku, cska az a buta Nuka COla Quantium challange...

CptObvious
Örm

Páncél, drog vagy egyéb tényezõk miatt lehet.
Nézd meg a Stats - Status menüben, hogy mik vannak az EFF rész alatt.
Ott ki fogja írni, hogy minek milyen pozitív ill. negatív hatásai vannak.

RoyalPredator
Megfelelõen telepítve lettek a kiegészítõk? Ha igen, akkor a Fallout 3\Data mappában kell hogy legyenek a következõ fájlok:
Anchorage - Main.bsa
Anchorage - Sounds.bsa
Anchorage.esm

ThePitt - Main.bsa
ThePitt - Sounds.bsa
ThePitt.esm

Töltsd le ezt:
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=640
fomm_0_9_15 verziót
Letöltöd, telepíted, Start Menu -> Fallout Mod Manager-rel indítod.
Elindítod ez legyen a sorrend:
Fallout3.esm
Anchorage.esm
ThePitt.esm
Bepipálod, indítod, mentést betöltöd, rohangálsz néhány percig és figyeled, megjelenik-e a figyelmeztetés és kaptál-e új küldetéseket.
Ha 5-10 perc alatt ez nem történik meg, akkor gond van.

RoyalPredator
Nos, a fõmappában a FalloutLauncher-t megnyitottam, ott DATA FILES, kipipálva minden, vagy csak az anchorage, és Ennyi. OK gomb.
Nem mûködik, akkorse ha a Load loose files ki van xelve.
Nem jön semmijen quest.

RoyalPredator
Köszi. Launcher az alapbol bennevan azthiszem, kipróbálom. De ha nem, akk linket plz.

Örm
Hello!
A Big Gun, small gun, sneak, és az unarmed képességeknél van egy - jelem. Ezt, hogy tudom megszûntetni? Kösz a segítséget!

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Ez ilyen bethesda dolog, a fõszál az Oblivion-ban is volt kb. 15 óra. Mindegy egyéb meg több száz. 😊 Maximum szint alapesetben 20, a Broken Steel ezt felviszi 30ra.

Why so serious?

Nah végigvittem az Operation Anchorage-t. Hát nekem annyira nem jött be. Igen könnyû volt meg a fallout világa azért ütõsebb.
Bár jo volt látni a "nagy" háboru elötti idõszakot mikor még tömeggyártásba jöttek a power armorok ..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Seth
Alapban 20, Broken Steel-el kiegészítve 30

PSN ID.: Beegabor

szucsy89
csináltam is mellékküldetéseket, csak szerepjáték lévén gonodoltam majd ráérek késõbb mellékküldiket csinálni, még úgyse lehet vége hisz' ez egy szerepjáték! na mind1 kezdek egy új karaktert aztán a faqban lévõ oldalon megnézem a mellékküldetéseket és sorban megcisnálom mindet. mennyi
a maximum szint a játékban?
CptObvious
RoyalPredator

A The Pitt-hez és Operation Anchorage-hez is kapsz küldetéseket, ha a pip boy-ban kiválasztod õket, akkor a térképen jelezni fogja, hogy hová kell menned.
Teljesen mindegy, hogy tartasz a játékban. Telepítetted The Pitt-et és Operation Anchorage-et, bepipáltad õket a launcher-ben, akkor a mentés betöltése után néhány percen belül a játék kiírja, hogy elérhetõvé váltak. Ha ez nem történt meg, akkor rosszul csináltál valamit.

szucsy89
Sajnos a fõ küldetés iszonyatosan rövidre sikerült és ha nincs fent a Broken Steel dlc, akkor ott a víztisztítónál véget is ér a játék, nem lehet folytatni.
Ahogy Seth is írta, mellékküldetéseket kell csinálni. Vagy tedd fel Broken Steel-t, és akkor folytathatod tovább a játékot.

werkfilm
talán fel kellett volna fedezni a világot nem csak végigszaladni egy küldetés sorozaton, és akkor nem annyi lenne

Seth
Ha szigorúan a fõküldetésen mentél ,akkor elõfordulhat hogy a végére érsz 10 óra alatt. Miért nem csináltál mellékküldiket, nem járkáltál semerre?? Öreg hiba

PSN ID.: Beegabor

szucsy89
vége?😮 (spoiler alert!!)

na szal a rotundában van vége a sztorinak?? lézetik hogy végigvittem volna?(ugye amikor bemegyek a csajjal és dönteni kell hogy ki haljon meg)...na szal 14 körül vagyok, még egy csomó cuccot nem nyomtam ki, a banneres térképhez képest kb tized annyi van felfedezve, meg úgy általánosságban egy szerepjáték nem ennyi (kb. 10órát ha játszottam vele)
vajon ott lehetett a hiba hogy nem cisnáltam mellékküldiket? dehát ugyanógy elbántam a szupermutánsokkal, nem kellett annyira fejlõdnöm. szal nem értem, ennyi lenne a játéK?😄
RoyalPredator
Gyerekek, help.
Felraktam a Pitt-et és Operation Anchorage -t. Hogyan menjek át abba a sztoriba? Vigyem végig az alapjátékot? Aztán mivan ha elveszik megint mint ahogy a multkor minden mentés...

MerlinW
Ez de komoly... RTS mod 😊 Vannak videók is😊 Lehet építkezni védelmi állásokat felszerelni, katonákat elhelyezni és hajrá😊

[merlinw.org]

Az az érdekes, hogy a readmeben is vmi Enhanced Weather - Rain.esp meg .esm-rõl beszél, amikor az egyetlen letölthetõ rarban csak Enhanced Weather - Rain AND SNOW.esp meg .esm van. Na mindegy, lehet csak nem frissitette a readme-t. Próbáltam már úgy is ahogy mondtad, csináltam mindent, havazik is meg minden, de egyszerûen nem sugárzó a csapadék. Na mindegy...

balee4
Hát ilyen alapból a játék, erre sztem nincs megoldás, nem írhatjuk át a játékot. 😄

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

A fehérház kapuja mellett van 1 szerviz csatorna fedél, ott lehet bemenni.

Nem igaz nem jutok be a fehér házba:S PEdig már az interaktívtérképet is nézem. Végig néztem hogy a hotel melelti metró kijárattol felfelé kell menni. DE a a fehérhz kapujánál van és onnan em lehet továbmenni.
A kórház felõl se leht eljutni onnan. Esetleg a kórháznak van valami alagútja?
Nah igen, úgy más más. 😄

xblades
No én 1.5 nek néztem.<#vigyor>

Miért szerinted a 15 nem nagyobb mint a 7? 😄

xblades
Coradiel

Na én a számokból indultam ki hogy a 0.9.7 újabb mint a 0.9.15. De már cseréltem.

CptObvious

Azt se próbáltam még hogy át lehet rendezni a modok sorrendjét. Most megcsináltam ahogy írtad.

Type3BodyWear és a többi ruha is mûködik bár én ezt használom alapnak:
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=4280

A többit köszönöm, ki fogom próbálni.

CptObvious
Bizony, frissebb verzió kell.
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=640
fomm_0_9_15 - ezt töltsd le.

És nem árt, ha van némi sorrend a mod-ok között.
Legalább a fõ fájlok legyenek a helyükön, így:
Fallout3.esm
Anchorage.esm
ThePitt.esm
BrokenSteel.esm
PointLookout.esm
Zeta.esm
....
többi mod
....
DarNifiedUIF3.esp
DUIF3Extras.esp -- ez a kettõ mehet a legvégére

A többit meg nem ismerem.
Azért fontos a megfelelõ sorrend, hogy a mod-ok megfelelõen mûködjenek. Rossz sorrend esetén pl hibásan, esetleg hiányosan mûködhetnek az egyes mod-ok.

Érdekességképpen, a Type3BodyWear nem sokat ér, ha nincs hozzá a Type3Body. Mivel alapvetõen ezek a ruház ehhez a mod-hoz készültek:
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=4280

És neked is tudom ajánlani a következõket:
FO3Edit
http://fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=637
Ez jó mod ellenõrzésre. Ha fent van minden mod, amit használni akarsz. Meg ha új modot adsz a játékhoz, akkor is érdemes lefuttatni.
Át kell nevezni az FO3Edit.exe-t FO3MasterUpdate.exe-re és lefuttatni.
Ha hibát talál, akkor a végén kiírja, hogy melyik mod az. Azt helyre rakod, és újra lefuttatod. Ha nincs hiba, lehet játszani.

FOMS - Fallout Mod Sorter
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=3596
Ez meg magáért beszél.

A hibaüzenet alapján most az a baja a modnak, hogy FMM verziója csak 0.9.7 és nem 0.9.12 vagy magasabb. Vagyis egy régebbi FMM-et használsz mint a legújabb.

Üdv! Coradiel
xblades
Ezt írta a Package manager-re.

xblades
Hát lehet hogy a magyarosítás zavar be, de az egyéb változtatások miatt megéri.Azért kösz.

Hát ez nem akar az én gépemen mûködni:

CptObvious
A rádióaktív esõt nem próbáltam, szóval ezzel nincsenek tapasztalataim.

Csak egy tipp.
Az rádióaktív esõ esp-t együtt használod a rain in fallout esp-vel? Mert lehet akkor meg kéne próbálni, hogy a
Enhanced Weather - Rain in Fallout.esp nem aktiválod, és csak a
Enhanced Weather - Radioactive Rain and Snow Plugin.esp-t pipálod be. Na meg persze a Enhanced Weather - Rain.esm-et.

Az Enhanced Weatherrel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy neked radioaktív volt az esõ? Mert nekem mûködik az esõ is meg a havazás is tökéletesen, csak nem radioaktív az esõ. Érdekes, mivel kipipáltam a Enhanced Weather - Radioactiv rain and snow.esp-t is és semmi. Mindent úgy csináltam ahogy kellett, és mégis amikor szakad az esõ meg villámlik a Geiger-mérõ 0.0 rad/sec-et mutat, tehát nincs sugárveszély...

Én is angolul játszom, és nekem probléma nélkül mûködik minden. Ha csak a menüben nem látod az a + egy "gombot" (DUI F3) akkor szerintem azzal van a baj, hogy neked magyar a játék. Sajnálom.

xblades
CptObvious

Köszi tényleg elvolt csúszva így már jó.

Pares

Bemásoltam mindkettõt, és ki is pipáltam mégse jó.<#gonosz3>
Te magyar nyelven játszod?

Vagy lehet hogy az op. rendszer a hiba. (Win 7)