Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Az újonnan megjelölt helyek még nem lesznek bejelölve, tehát ott még nem voltál (fehér alapon fekete). Ahol meg voltál az fekete alapon fehér.
Vagy ha van még mentésed a perk elõttrõl, megpróbálhatod ezt is, konzolba: tmm 2

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Fpocok
Kiraktam azt a talentot, hogy a térképen mindent bejelöl... /sigh. Igazából már így is a fõküldi végéig vártam, hogy kirakhassam... és most az a problémám akadt. Persze manuálisan végigmehetnék, de inkább megkérdem: Van e valami addon, ami segít megkülönböztetni a térképen hol voltam és hol nem?

Parasite Eve 2, best game EVER!

hali!olyan problémám van,hogy beakad a küldetés,,,éppen moira elsõ fejezetét csinálom,az utolsó nálam a 3 questböl a sugárzás küldetés..megvan minden feltétel hogy átlépjek a második fejezethez,de nem lép tovább,beakad a küldetés.feltétel ugye hogy térjek vissza moirához,de mikor a közelébe érek nem jön fel az üzenet hogy a közelében vagyok...és igy nem tudom folytatni a küldetés s sorozatot.beadja az ellenszert és itt megáll az élet..hozzá értõ emberke válaszát várom,aki tudna segiteni beakadó questekkel mit kezdjek,,van e valami kód amivel betudom inditani a további 2 ik fejezetet
válaszokat elõre is köszönöm,,hali
<#puszi>

Fpocok
steam fórumról:

"Open up the fallout.ini file in: My Documents\My Games\Fallout3
Find the line:

bUseThreadedAI=0

change it to:

bUseThreadedAI=1

Add another line after it and insert:

iNumHWThreads=2

This will limit the game to 2 cores and prevent the engine bug from causing the game to freeze.

*If the game still crashes write this iNumHWThreads=1

EnJoY!!!"

Miután beírtam az új sort, fagyott, ezért ahogy írja is, átírtam a 2-est 1-esre. AZÓTA NEM FAGYOTT EGYSZER SEM.

megosztod velünk is a tapasztalataidat ? 😊

Ha jól emlékszem, az egy külön küldetéssé alakul, ha ott tudod meg elõször a szökött rabszolgák történetét. A Pusztaságban van egy épület, amiben ezek a rabszolgák vannak és el akarnak menni onnan. Biztosan tudod mirõl beszélek, mert a Lincoln emlékmûnél kell kipucolni a területet, mert oda akarnak költözni. A lényeg, hogy ettõl a csajtól is meg lehet tudni ezt az infót(a szökött rabszolgákról), ha nem futottál velük össze a Pusztaságban. Meg azt hiszem jó karma is kell hozzá, hogy a csaj el merje mondani.
Már nem rémlik valami tisztán, de azt tudom, hogy kétféleképpen is fel tudtam venni azt a küldit, az egyik ez.

Van ott egy harmadik ilyen sztori is de annál nem tudom hogy ez ilyen rövid vagy mi van vele, egy nõvel beszéltem és kiderült hogy rabszolga volt de megszökött és van egy fószer a hajón aki szerinte rabszolgakereskedõ és fél, de lehet neki adni egy pisztolyt. De ezután nem volt semmi instrukció vagy folytatás.
A részvétel az esküvõn +karmát ad
Fpocok
Köszi srácok!

Bazz... pont az ágy alá nem néztem be. 😄 Értettem, hogy mit kell csinálni, de nem találtam semmi olyat. Tehát akkor ott. Kössz 😄

eszenciát asszem árul a vegyesboltban a nõ ott a szomszédos standnál
Boltosnál be kell menni a másik boltos lakására a lakórészen és egy feljegyzést kell keresni ha jól emlékszem valahol az ágya alatt találtam meg, a paposnál meg szerezni kell egy hangyakirálynõ eszenciát amit parfümként használva elcsábíthatja a papot, majd késõbb még az esküvõjükre is elmehetsz.
Fpocok
És merre kell menni? Mert igazából semmi támpontot nem kaptam, csak hogy szerezzek olyan cuccot.

Ja mókás story. Végére lehet jutni. Attól függ kit támogatsz.

Fpocok
MEgcsináltam az ini átírását... azt írták, hogy ha fagy, akkor még egy dolgot írjunk át. Megtettem. Azóta kb 5 órát játszottam és EGYSZER SEM FAGYTAM!

Rivet Cityben kaptam ilyen noteokat, mint pl a csaj bele van zúgva a papba, meg a boltos le akarja buktatni a másikat... de ezek nem qst formájában vannak, hanem csak a note részen. Gondolom ezeket is meglehet csinálni, nem? Pl a csajnak viszek hangya fenomo... feromont?

üdv,ezt a magyarosítást használjam, vagy másikat ajánlotok?

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Ryder62
Hát azért a New Vegas már támogatja a Win7-t és még is úgy fagy hogy idegrohamot kaptam már tõle. Jó oké sok modot pakoltam fel rá de mikor egy darab sem volt fent, és fel volt peccselve ugyan úgy fagyott. Sokkal többet mint a F3.

Meg még akad is. Fallout 3-ban rengeteg tárgy, object van a pályán és szinte rezzenéstelenül betölti a játék mikor mászkálok. New Vegasban meg állandóan beakad mikor betölti a pályarészeket, még a sivatagban is, ahol aztán alig van valami object.

Egyszerûen ez a motor sajnos egy hulladék.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Fagyás sajnos mindig elõfordulhat, bármit csinálsz vele, max. csökkenteni lehet az elõfordulását azzal az ini tweakkel. Nekem is úgy megy, de mégis van mikor fél óra után crashel, de van hogy órákig semmi baja. Ez a korai Gamebyro motor átka. Meg az hogy a mai napig nem tudtak készíteni egy Win7 support fixet a játékhoz. XP-n állítólag nem fagy, legalábbis nem ennyiszer mint Win7 alatt
Fpocok
Pár napja kisebb idegrohamot kaptam, mert idõnként random kifagyott. Letöröltem mindent. Most felraktam újra... olvastam, hogy két sort kell módosítani az ini ben, meg az egyik ini-t kitörölni a dokumentumokból és akkor nem fog kifagyni többmagoson. Majd ma megyek pár órát, és ha nem fagy ki, akkor felrakom megint modokat.

Néztem, hogy elsõ játszáskor kb az acsik felét csináltam meg... és valahogy érdekese módon kimaradt a "fõsztori"? Csak mert amikor mentem megkeresni Liam Neesont... eljutottam a rádióállomásig, ahol megcsináltam küldit three dognak. És jött az acsivment. És ez most tök fura, hogy elvileg fõsztori és nem volt megcsinálva? WTF? Persze tudom, hogy nincs kiemelve, mint fõsztori, de lényegében ebbõl indult ki az egész történet.

genndy
B.U.É.K!
Igen.

Hecker007
köszi, megvannak a fájlok, eredeti magyar goty-m van, de volt néhány mod ami kegyetlenül összeakadt vele és fagyott folyamatosan 😞 :/

Fpocok
Megint én vagyok:
Ha háromszor kirakom a swift learnert, akkor az háromszor +10%?

Fpocok
Shiftwindowwal már majdnem sikerült belõni borderlessre... csak alul van egy kis fehér csík és nem tudom miért.

genndy
Ablakban futtatod a játékot...<#idiota>
Tudtommal nincs, a játék nem szereti az Alt+Tabot. Vagy használd a Steam layoutot ha valamit közben netezni akarsz.

Fpocok
Még annyi kéne, hogy vane valami orvosság alttabra? 😄

Fpocok
Közben megvan... ha megeszem a cuccot, nõ az a skillem. Mondjuk qst nem pipálódik ki, ez megzavart.

Fpocok
Gyors kérdés... atombombás küldinél van egy opcionális, hogy találkozzak leoval mentats-ért... vettem tõle, és akkor most mivan? Nem pipálódik ki a küldetés.

genndy
A magyarításba bezavar, de egyébként ugyanúgy moddolható. Vagy mire gondolsz?

Miért is? Magyarral használtam jó pár moddal, igaz idõnként elszállt, de más baja nem volt...
Fpocok
A project realityt nem szereti, kifagy. A többivel elindul.

genndy
Akkor a legegyszerûbb ha megvan a magyar GOTY is. Az .esm, .esp, .bsa fájlokat kell kicserélni, illetve a Video mappában a .bik-eket.

Fpocok
Ömm... steamrõl vettem, és angol a nyelve 😄

Hecker007
Az angol GOTY-ra rá lehet valahogy varázsolni a magyar nyelvet?

Itt van tõlem is egy lista:

Fallout3.esm
Anchorage.esm
ThePitt.esm
BrokenSteel.esm
PointLookout.esm
Zeta.esm
CRAFT.esm
CALIBR.esm
Project Beauty.esm
FO3 Wanderers Edition - Main File.esm
DCInteriors_ComboEdition.esm
Mart's Mutant Mod.esm
StreetLights.esm
Xepha's Dynamic Weather.esm
DarNifiedUIF3.esp
UndergroundHideout.esp
Project Beauty- Broken Steel.esp
Project Beauty- Point Lookout.esp
FO3 Wanderers Edition - Main File.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC Anchorage.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC The Pitt.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC Broken Steel.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC Point Lookout.esp
FO3 Wanderers Edition - DLC Mothership Zeta.esp
FO3 Wanderers Edition - Followers Enhanced (BrokenSteel).esp
FO3 Wanderers Edition - Optional Restore Tracers.esp
FO3 Wanderers Edition - Optional Restore Tracers (automatics only).esp
FO3 Wanderers Edition - Project Beauty.esp
FO3 Wanderers Edition - Project Beauty (Followers Enhanced).esp
FO3 Wanderers Edition - Alternate Travel.esp
WeaponModKits.esp
WeaponModKits - FWE Master Release.esp
WeaponModKits - OperationAnchorage.esp
WeaponModKits - ThePitt.esp
WeaponModKits - BrokenSteel.esp
WeaponModKits - PointLookout.esp
WeaponModKits - Zeta.esp
UH-FWE-WMK-DLC.esp
Mart's Mutant Mod.esp
Mart's Mutant Mod - DLC Anchorage.esp
Mart's Mutant Mod - DLC The Pitt.esp
Mart's Mutant Mod - DLC Broken Steel.esp
Mart's Mutant Mod - DLC Point Lookout.esp
Mart's Mutant Mod - DLC Zeta.esp
Mart's Mutant Mod - FWE Master Release.esp
Mart's Mutant Mod - FWE Master Release + DLCs.esp
Mart's Mutant Mod - FWE Master Release + Project Beauty.esp
Xepha's Dynamic Weather - Main + DLC Merged.esp
Xepha's Dynamic Weather - Main.esp
UH-FWE Weapons and Workbench patch.esp
DCInteriors_DLC_Collectables.esp
PiPBoy Light Range x3.esp
PiPBoy White Light.esp
mergepatch.esp
Remélem nem a magyar GOTY-t vetted, mert azzal gondban leszel a modokkal 😊
uhh, nagyon köszi. vmikor tervezem hogy megint nekuigrok, de akkor ezekkel 😊

Fpocok
Köszönöm! Pontosan ilyenekre gondoltam!

Ryder62
A World of Pain - Új interiorokat tesz be a játékba ráadásul teletömve ellenfelekkel. Elég sok kihívást tartalmaz.

DC Interiors - Pár épületbe be lehet menni, mint pl bolt, bank, rendõrség stb.

EVE - Többnyire lézerfegyverekkel Critical strike esetében szebb effekteket, új halálozási animációkat lehet látni.

Mart's Mutant Mod - Több ellenfél típus és új szörnyek.

FWE - New Vegashoz hasonló rendszert tesz a játékba, enni, inni és aludni kell. A stimpak, rad away használatakor idõre van szükség míg kifejti hatását.

Project Reality - Idõjárást tesz a játékba így lesz esõ, nukleáris tél, napos idõ vagy épp viharos.

Darnified UI - Szebb, jobb, átláthatóbb, kisebb hud.

Depth of Field - Arra a fókuszál a játék amire épp ránézel. A háttérben lévõ dolgok elhomályosodnak.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Fpocok
Üdv.
Megvettem GOTY kiadást, hogy újra végigtoljam. Kérdés, milyen modokat érdemes felrakni? Most nem olyanra gondolok, amitõl szebb lesz.... mit ajánlotok? A zöld filtert már leszedtem moddal.

sztem sincs nagyon értelme a súlykorlátozásnak, hiszen vallójában tökölõdés, mert úgyis lootol az ebmer az elején, késõbb meg ha sok pénze van - akármelyik játékban - csak a legjobb darabokat viszi magával.

kicsit fejlõdéslassítónak van ez beletéve, és amúgy bármelyik játékban izgalmas is lehet alacsonyabb szinten meggondolni hogy mit viszel magaddal és mit hagysz ott, de többedszerre vagy olyan játéknál, ami jó de azért inkább csak látni szeretnél benne minél többet de nem annyira éled bele magad, inkább idegesítõ. ezért jó hogy ezt is fel lehet modolni.

ami értelme még van hogy az "alap" leterheltség - ami cucc rajta van a karin az lassítsa le, mert úgy élethûbb azért ha egy nehézpáncélos nehézfegyveres karakter nem úgy sprintel mint egy bõrszerkóba öltözött pisztolyos

Én is oda hordtam, mert még a gonosz karimmal se volt szívem felrobbantani a helyet. Asszem láttam videót arról a bunkerrõl, de én nem moddolok. Egyébként nem hangzik rosszul, de felszerelés jó az is ami van (mint írtam, a cuccoknak kb 1%-t használtam) akicó is van elég a játékban és nekem megfelel hogy élesben tesztelek. Maxos erõvel meg a +50 kilós perkkel nekem is asszem 300 kiló a vihetõ cucc, plusz ott van még Fawkes aki még egyszer annyit elvisz.
Én Megatonba szoktam felhalmozni a lootot, oda hordtam mindent amíg fel nem raktam az Underground Hideout modot, ez egy komplett rejtekhelyet rak be Rivet City mellé, lõszer és fegyverraktártól kezdve a rejtett széfes hálószobáig, armor teremmel, önvédelmi rendszerrel meg istentudja mivel még, még cuccokat is lehet pénzért rendelni meg találtam benne valami "Virtual Reality" szimulátort, értsd: szimuláció a játékban, amiben lehet gyakorolni, szerintem ez valami tréning cucc.

A súlyhatár nálam nem gond mert FWE modban meg lehet változtatni a súlylimit kalkuláció képletét, és kapok némi plusz súlylimitet (induláskor 325 vagy 350 kiló körül), az nekem elég mindenhez, így nem érzem úgy hogy csaltam, mert ez egy lehetõség a modban. Amúgy tudom milyen az mikor nincs szíved semmit sem hátrahagyni, én is majdnem minden limlomot össze szoktam szedni 😄
Valamilyen szinten jogos a súlyhatár, bár tényleg nem így. Csak azért nem panaszkodok (jobban) mert hihetetlenül harácsoló vagyok és úgy is van mindenem. És ennek jó ha az 5%-t használom is. Páncélból pl jó ha három volt rajtam huzamosabb ideig, fegyvereket is kb mindent kipróbáltam de abból is jó ha féltucatot használtam gyakran. Ráadásul vannak érdekes súlyelosztások is (pl kilós evõeszközök, üres konzervdobozok, feljegyzések, stb) Meg én ebben is a taktikázási lehetõséget látom, hiszen ha nem lenne súlykorlát, akkor mindig mindent magammal cipelnék. 😄
Nálam minden ilyen játéknál az az elsõ, hogy az ostoba súlykorlátot kilövöm. Nem szórakoztató 20x fordulni, márpedig egy játék elsõ sorban szórakoztatni hivatott. Amúgy sem életszerû még egy 50kg-os súlyhatár sem, mert ugyan mekkora hátizsák kellene 50kg összsúlyú fegyverekhez, mondjuk 8 távcsöves puskához? Meg ebben szaladni, guggolni, kúszni, ugyan már... 😊
Ez minden DLC-re igaz. Ahogy nézegettem, olyan 5 tonna cuccot mindenhol lazán össze lehet szedni (ez érvényes a Fallout 3-ra és a NV-ra is). Nálam sokszor az a baj hogy van egy melléküldetés vagy egy épület/épületrész ahonnan nem lehet visszamenni és kénytelen vagy erõsen szelektálni hogy mit viszel magaddal. Néha egy-egy ilyen hely teljes kirámolása is több forduló. A NV-ban erre jó a Long Haul,illetve a Courier Duster ami növelte a málházhatóságot (+25 kiló teherbírás). A Broken Steel DLC-bõl pl a mai napig nem tudtam kihozni az összes cuccot, mert hülye fejjel a platform és az irányítótorony közötti õrposzt alá gyûjtöttem a szintén több tonnányi vackot és baromira nem volt kedvem felsántikálni a platform tetejére. Végül azt csináltam hogy minden fegyvert és power armour-t feljavítottam 100%-ra, teleraktam magam meg Fawkes-t is, így sikerült az értékesebb részt kimenekíteni.
Mondjuk én az idegen fegyvereket csak az idegenek ellen próbáltam, de nekem úgy tûnt hogy a Backwater vagy egy vadászpuska hatásosabban leszedi õket. És mivel amúgy is ezeket favorizáltam jobban, az idegen fegyverek bekerültek a fegyverszekrénybe a többi fegyver közé.
nem rossz az idegen puska csak az újratöltése érdekes <#taps> Viszont a jó pont az volt hogy a raktárban annyi cuccot találtam hogy alig bírtam szabadulás után visszacammogni a házamba Megatonba 😄
Szerencsére az egy elég rövid rész. Nekem am ez valamiért fel se tûnt, sztem nem arra figyeltem hanem pásztáztam a teleport környékét, mert azt hittem hogy betámadnak majd az idegenek.
Tényleg kicsit egyhangú egy idõ után, meg sokszor bosszantó hogy a kritikus fejlövésbe nem halnak bele egybõl. A fényviszonyok meg annyira "viccesek" hogy én akkor vettem észre hogy az egész DLC-t bekapcsolt világítással csináltam meg, amikor visszatértem a pusztába. A hajón meg nem értettem hogy miért vesznek észre folyton lopakodás közbe. (megjegyzem, csak ahhoz képest vettek észre hamar hogy azt hittem simán lopakodok, így utólag hogy tudom, lámpával csináltam, inkább azt mondanám hogy ahhoz képest meg elég soká vettek észre) Am nekem valamiért az idegen fegyverek nem jöttek be. Persze az is lehet hogy az energia fegyverek skillem volt túl alacsony, de a vadászpuska, 10 milis ismétlõ és mesterlövész puska hármas sztem messze hatékonyabbak voltak.
Papa01
Azért miután elfoglaltam, jó volt néha oda vissza menni megpihenni egy kicsit. (No meg persze lõszert vételezni az idegen fegyverekhez.) 😊)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Én még csak a Mothership Zeta-t vittem ki, persze a Broken Steel után. 😊 Tetszett, csak egy idõ után a vége felé már unalmas lett a sok ûrlény meg a rohangászás. De a történet jól fel van építve😉