19179
-
#18819 sziasztok, gondoltam beírom, hogy a steamen akciós a Fallout 3 és a New Vegas is (alapjátékok 2.5 euró, a GOTY ill. Ultimate Edition 5-5 euró). -
marcellalex #18818 C: meghajtó 46,1 gb szabad hely van D. meghajtó 339 gb szabad hely van cd galaxis.hu-ról rendeltem a játékot és itt a link http://static.fmcgmaster.hu/images/thumbs-item-end-page/112504-884-1146-1-1-2012-07-13-2012-07-19-25-255.jpeg ahogy-an kinéz a játék doboza és amilyen hibát ír ki a telepítésnél azt majd holnap ki írom pontosan. -
#18817 Én is valami ilyenre tippelek. Nincs elég helyed, vagy rossz a dvd. -
totya4 #18816 Összátvitel... ez olyan mintha azt írta volna hogy hullaléáztatta goblinbogyó miatt a telepítés megszakadt.. :)
Nade komolyan, például van elég hely a vinyón ahova telepíted? A hibaüzenetről azért egy képernyőmásolatot készíthetnél, és feldobhatnád valamelyik képtárhelyre... Nekem nem volt gond az eredeti telepítésével, a GOTY verzió van meg, és neked? -
marcellalex #18815 Telepítés közben ki írta azt ,hogy az összátvitel nem elérhető van és meg szakadt a telepítés és elnézést ,hogy érthetetlenül írtam. -
#18814 Na ennek rugaszkodj neki még egyszer (lehetőleg pontos hibaüzenettel), mert ez kicsit összekavarodott és így értelmezhetetlen. -
marcellalex #18813 Helló
Nem rég megvettem a játékot és mikor telepítettem úgy lassan a vége felenél ki írta azt ,hogy összátvételi mikor magyar feliratos és angol feliratosan is probáltam telepíteni a játékot. Aki tudja erre a megoldást azt kérem írja meg előre is köszönöm. -
kemenyadam #18812 Helló,
lenne egy problémám: nemrég megvettem a játékot, de amikor el akarok kezdeni egy új játékot a program leáll. Erre nincs valakinek valamilyen ötlete?
Üdv, Ádám -
#18811 Konzollal igen.
Hozzáadás: player.addperk <variable>
Elvétel: player.removeperk <variable>
Úgy osztod újra ahogy akarod, az csak rajtad múlik, hogy ugyanannyit ossz újra, mint amennyit visszaveszel.
Kódok; 'Code' sort nézd, azt kell beírni a <variable> helyére.
-
xFreex #18810 "Visszafejlődni" alap játékban és kiegészítőiben nincs lehetőség.
Maximum konzol parancs segítségével.
Nexuson találtam rá ezt a módot, aminek a segítségével elvileg lehet. Leírása szerint 4 perk kivételt képez, mert bonyolult, vagy lehetetlen lett volna a scriptelése.
Ezek a következők:
Felfedező
Itt és most
Intenziv tréning
Új alapképesség
A többire elviekben jó. Nem tudom, mert én nem próbáltam.
-
Toroco #18809 megoldódott, mindjárt léptem is két szintet.
Van arra valami lehetőség, hogy a perkeket újra lehessen osztani? Jó pár olyat is kiválasztottam az elején ami nem is lenne fontos, de nem kezdeném újra az egészet 85 óra játék után. -
Toroco #18808 valami mod lehet a gond, mert visszatöltöttem 12es szintre és ahok11000 xpm van és 31000 kell a 13as szinthez, lehet, hogy a legjobb lesz újra telepíteni a játékot -
Toroco #18807 Akkor itt valami komoly baj van. Megnézek valami régi mentést, ahol még 21es voltam és nem voltak modok aktiválva. Hátha akkor kiderül mi a baj, és a modokat is deaktiválom. Az a baj, hogy már elég sokat haladtam azóta mióta. Így sok óra játékot bukok, és már nem is emlékszem, hogy merre jártam. -
xFreex #18806 Ez alapján nem. A Fallout 3-as részből:
Szint 21 szükséges 32,500 XP
Szint 22 szükséges 35,700 XP
Szint 23 szükséges 39,050 XP
Szint 24 szükséges 42,550 XP
Szint 25 szükséges 46,200 XP
Szint 26 szükséges 50,000 XP
Szint 27 szükséges 53,950 XP
Szint 28 szükséges 58,050 XP
Szint 29 szükséges 62,300 XP
Szint 30 szükséges 66,700 XP
Nem tudom milyen nehézségi szinten játszod, de a nehézség emelésével növelheted a kapott xp/ellenfél arányt. (halálkarom nagyon könnyűn 25 xp, normálon 50 xp, a legnehezebben meg már 75 xp)
Ja és ne feledjük a Jól kipihent perk kínálta +10% xp-t. Ezt akkor kapod, ha a saját ágyadban alszol. Ekkor a játékban egy meghatározott ideig, asszem 8 óra ingame, minden kapott xp-re rájön ez a +10%. Érdemes vele taktikázni, mondjuk küldetések befejezése előtt kialszod magad, befejezed a küldit és 200xp helyett 220-at kapsz.
-
Toroco #18805 Feltettem ezt a broken steelt, és kérdésem, hogy tényleg 60000xp kell, hogy 21ről 22es szinre lépjek, vagy valami mod ezt megvariálta nekem? Azért is fura, mert a 21est hamar elértem, de a 22 kb olyan hogy sosem lépek többé szintet. -
#18804 Pedig szépen le van írva a mod lapján mit kell csinálni hogy társad lehessen.
És hogy hogyan kell telepíteni.
Figyelni kell más olyan mod ne legyen ami módosítja Amatát bármilyen modon. -
Sanosuke #18803 csókolom.
én a follower Amata modot szeretném megcsinálni.
pontosan mit kell tenni hozzá ?
nem akar összejönni. -
#18802 Nem, mivel nem is neked szól a hozászolásom. Ő leírta a véleményét én pedig leírtam rá az észrevételem. -
totya4 #18801 Pont fordítva van, egy kezdő/amatőr hiszi azt, hogy segédprogram nélkül sok modot könnyen kordában tud tartani, ha csak a megszokottakat dobálja fel egy friss telepítésre, akkor eltávolításra nincs szükség, de ha sokat kipróbál, majd töröl, nincs épeszű indok arra, miért kézzel tegye azt meg, fölöslegesen bonyolítva az életét, mikor ezt egy kifejezetten erre a célra tervezett program másodpercek alatt elvégzi. Az operációs rendszerekben sem véletlenül van programok telepítése és eltávolítása... A játék az operációs rendszernek felel meg, a modok pedig az alkalmazásoknak.
Arról nem beszélve, hogy sok mod scriptet tartalmaz arra hogy installálja magát az igényeknek megfelelően, manuális telepítésnél a script értelemszerűen nem futhat le. Az az érzésem hogy nem olvastad el a #18797-es írásomat, vagy csak nem értetted meg. -
#18800 Ez igaz, csak a kezdő vagy amatőr ragaszkodik mindenképp a Mod Managerhez.
Bár igaz egyszerűbb és hasznos, de akkor is csak egy program.
Az elején még nem is volt és mégis könnyedén telepítettük és töröltük a modokat, csak előre kellet egy kicsit gondolni. Esetleg egy biztonsági mentés a fájlokról. Semmi idő alatt megvolt megvan egy törlés mindenféle probléma nélkül.
Persze ehhez már egy kis ész kell. -
Toroco #18799 Igen, ezt is tapasztaltam, az egyik moddal rögtön indulás után ki is lépett. Viszont sikerült aktiválni a broken steelt, meg a max level modot, meg még 1-2t, ki is írta játék közben egy kis idő után. -
Toroco #18798 Aha, így már működnek. Mondjuk ezt is kerestem egy darabig, mire rájöttem, hogy valamikor még egy évvel ezelőtt láttam, hogy van lunchere is a játéknak és megnéztem, na ott meg is lett ez a menüpont. Köszi -
totya4 #18797 Nem sértődöm meg, csak hülyeség ami írsz :)
Mond manager nélkül hogy távolítasz el egyszerűen egy modot?
Sehogy.
Max összehasonlítod a telepítést a telepítettel és az azonos fájlokat törlöd. Übergagyi módszer azoknak, akik a szabadidejükkel nem tudnak mit kezdeni ezért értelmetlen dolgokkal töltik ki (linux életérzés). Mod managerrel ez csupán egy kattintás.
Vagy pl. egy mod telepítése (kézzel felülírása) során ha a fájl már létezik, mod manager nélkül nem mondod meg egy pillanat alatt hogy az a fájl melyik modhoz tartozik. Ekkor megint nekiállhatsz keresni.
Mi van akkor pl. ha egy mod telepítő scriptet tartalmaz az opciók beállítására? Kézi telepítéskor akkor túrhatod a readme-t hogy mi mihez tartozik, komolyabb modnál (pl. 5000 fájl) eltökölhetsz egy órát is, mire összeválogatod azt, amire szükséged van, de ha pl más megvilágítást/színt szeretnél, akkor kezdheted elölről. A saját telepítésével ez max egy más opció kiválasztását jelenti, ami egy pillanat műve. Nem véletlenül írják komolyabb modoknál hogy a kézi telepítés egyáltalán nem ajánlott.
Alant már írtam, egy kivétel van, vannak nem szkriptelt (nem telepítős) modok, amik több verziót tartalmaznak egybe. Ezekből a mod manager előtt muszáj saját verziót készíteni a szükséges könyvtárak/fájlok kiválogatásával (erre figyelmeztet is egy értelmesebb mod manager), és ezt megetetni egy mod managerrel. Ezután viszont a telepítés/eltávolítás csak egy kattintás. Mivel egy mod manager megjegyzi mit hova rakott, hogy később le tudja szedni, tehát ez egy uninstall bejegyzés kreálásának felel meg.
Az NMM (Nexus Mod Manager) valójában egy hihetetlenül bugos, nagyon korai állapotban levő félkész trutymó, még arra se alkalmas, hogy letöltsön bármilyen modot anélkül hogy szarrá fagyna, és a szkrikptelt telepítős modok nagy részével sem tud mit kezdeni, max kussol mintha tudná mit csinál, így becsapva a felhasználóját, pedig a tényleges telepítés nem történt meg. Mondjuk pont most volt egy hibajegyem rá, amit meg is csináltak, és így már képes letölteni azokat a modokat is, amiket eddig nem, de csak a 44.7 verziótól kezdve. Talán két-három-öt év múlva a 300.5.6 használható lesz arra, amire tervezték, de ahhoz változtatni kéne a hozzáálláson és felfogni azt, hogy a programozás egy felkészültséget igénylő, komoly dolog, két sör között nem születik időtálló hasznos alkalmazás. -
#18796 Az első mondatod nem igaz, a második igen. Ne sértődj meg, megmagyarázom.
Aki kezdő a modolásban, annak nagyon ajánlott kezdésnek egy mod manager (Nexusos például nagyon jó, és folyamatosan csiszolják). DE azzal sem ész nélkül pakolni a modokat, hanem figyelni, readmeket elolvasni, megnézni hogy mit módosít, mit csinál. Tehát modolás közben tanulni a dolgot ezerrel. Nekem kb. két agyonvágott Oblivionomba telt, amíg rájöttem hogy mit hova, miért, milyen sorrendben, de azóta kézzel modolok, mert nekem gyorsabb és egyszerűbb, és biztosan tudom mit hova pakolok, mit módosítok.
Tehát elég gyakorlattal már nem kell manager (ezért nem igaz az első mondatod), de a gyakorlat megszerzéséhez igen.
-
totya4 #18795 A modokat mindig valamilyen mod managerrel kell telepíteni, különben pár mod után vége van mindennek... Ha nem érted pontosan hogy kell az adott modot telepíteni, mit igényel, mire kell ügyelni, akkor sok esélyed nincs a hibamentes játékhoz és a működő modokhoz. -
#18794 .esp-t tartalmazó modokat engedélyezni is kell. Menüben DATA pont, pipa (vagy X). -
Toroco #18793 Felraktam a patchet, feltette a broken steelt, de így sem fejlődök.
Olvastam, hogy valami fájlokat be kell másolni a localapps mappából a játék data mappájába de nincs ott semmi. néztem a FAQ-t de az angol leírásokból nem sokat értek.
Hogy lehet ezeket működésre bírni? -
Toroco #18792 Próbáltam egy max level 99 modot, de valamiért nem működik. Leirásából annyit tudtam kivenni, hogy be kell másolni a data mappába és működnie kéne, de még sem. Mi lehet a gond? -
badsco #18791 Ncore. -
Toroco #18790 köszi az infót -
Toroco #18789 Kerestem, csak nem jól akkor. az xp-re próbáltam keresni, de akkor a szintre kellett volna. Akkor felteszem a DLC-t mielőtt tovább haladok. -
ntex #18788 moddal meg bármeddig lehet még ha értelme nincs is :) -
totya4 #18787 Kis kereséssel megtalálhattad volna azt az infót, hogy 20-as szint a maximum a játékban. A Broken Steel DLC oldja fel ezt 30-ra. -
Toroco #18786 Meg még pár kérdés:
Dave köztársaságában sem jutok a szavazás végére, ott állnak a szavazó láda előtt de nem akar vége lenni a szavazásnak. Ezt hogy kell?
Meg a találjak otthon brian wikinsnek küldi sem jött össze. Elmentem Rivetbe, de nem találtam megoldást a dologra.
Szervo páncélt hogy tudom felhúzni?
Mennyire érdemes magammal vinni embereket mint Fawkes akiről beszéltetek? Kapok xp-t ha ők ölik meg az ellent, és mennyire életképesek, mert Dogmeetre nagyon kell vigyázni, mert könnyen meghal amikor neki ront egykét nagyobb ellenségnek. az óriás skorpiók szeretik legyilkolni -
Toroco #18785 Ezzel a lootolással én is így vagyok. Mindent megatonba hordok vissza, több fordulóval is. Még így 20as szinten is minden apróságot felszedek és elviszek, akár milyen idegesítő is tud lenni. A szekrényem már rogyásig van cuccal. Több mint 4000 kupakom van és 22500 felett van a cuccok száma a szekrényben. Eddig még semmilyen cuccot nem adtam el :)
Csak most ez a nem kapok xpt kérdés aggaszt, mert ha netán valami bug, és vissza kéne tölteni a játékot mielött szintet léptem akkor nemtom milesz. elég sokat haladtam azóta szerintem.
-
Toroco #18784 Hali!
Van egy problémám. Elértem a 20as szintet, és ez után már nem kapok xp-t. Akármit ölök meg sosem. Először azt hittem azért, mert gyengék az ellenfelek, mert régebbi küldikhez tértem vissza, aztán már kezdett gyanus lenni, hogy amikor óriás skorpiókat meg halálkarmokat ölök, hogy akkor sem, pedig azok elég szívósak...
találkoztatok már ilyennel? -
jocika #18783 Megkérdezhetem, hogy honnan? Nekem is kéne, bár eredeti van, kímélném a lemezt. -
badsco #18782 Nos, leszedtem a hun cracket hozzá és tökéletesen működik, köszi az ötletet. -
derboy #18781 ha sikerül feltelepítened (majd az 1.7-patchet)akkor keres egy crack-et hozzá.
nekem is eredeti van és csak igy hajlandó elindulni.
ha dupla magos a procit akkor az feladatkezelöből lődd ki az egyiket.csak procit használjon a játék.kicsit lassabb lesz dde nem fog fagyni..
-
badsco #18780 Sajna így sem ment, de azért köszönöm a segítségetek. Majd próbálkozok még. :)
Végülis: sok kellemes órát adott anno a játék, szóval nem érzem kidobott pénznek. Legalább meg van a polcon ez is. :)