Dungeon Siege 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Az egyszerûbbnek ez elég.

Þór vígi þessi rúnar

Nem kell egymásnak esni😊Nem, nem számológéppel a kezemben tolom a gamét, de attól még tudhatom hogy mûködik alapjaiban😊 Azért diónál egy fokkal többet raktak bele szerencsére (de amúgy persze hentrõl szól az egész😊, egész érdekes kis küldik is kerültek be, meg a karakterek dumái se rosszak, fõleg amikor egymással vitatkoznak.

Mindenki játssza a saját maga ízlése szerint, nem kell senkit piszkálni senkit se azért, ha le***ja mellékküldiket, se azért ha mindent meg akar csinálni, ha gondolkozni akar, vagy esetleg épp azért tolja, mert itt piheni ki a hétköznapok fáradalmait, és nem akar gondolkozni😊

btw attól, hogy csak menni kell és gyakni, attól még összerakhatsz durva karit, sõt, pont azért.)
McFrost
Köszönöm! De ez így kicsit izé, mert addigra már nem biztos hogy fogok emlékezni merre is kell menni, aztán megen átverekedni a az ellnség tömegén....

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

j0nNyKa
ezt en ugy fogalmaznam meg, hogy siralmas latni, hogy mennyi embernek van piti problemaja meg 1 diablo stilusu jatekkal is, es jo, hogy nehanyak meg 1 diablo stilusu jatekot is kepesek behatobban jatszani 😛

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Van akinek ennyi is elég...
wedge31
Azért jó látni,hogy egy ilyen diablo stilusu játékot is mennyire tul lehet magyarázni,miközbe csak menni kell azt gyakni.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

jazzy
Pontosabban hosszu ido utan latok valakit es nem hosszu ido utan fogja fel 😛
jazzy
Vegre latok valakit aki teljes mertekben felfogja a jatekot (hosszu ido utan). Ezert jar 1 taps ;]
Gombából a 2. (vmi enchanted forestrõl gagyog az melyik lenne?)
Aham. És ha mondjuk felveszek 5 ranger szintet, mer kell nekem a revive (magic res), de utána már nem rangerkedek, akkor már nem osztja ide tovább az xp-t ugye, csak arra megy amivel épp foglalkozok (mondjuk cm)?
A gombás részhez Amran, az alagutashoz Finala fog kelleni, velük a 2. részben fogsz összefutni, ha beveszed õket (akár csak ideiglenesen is), velük tudod megcsinálni ezeket.
Valószínûleg azért nem tudtál harcosra pakolni, mert azokhoz kellene legalább 1 melee skill😊 Ilyen jellegû követelmények vannak, de ha ezek megvannak, akkor rakhatod akárhová. Én is 3fele pakoltam😊

Nincs megkötés osztályok szintösszegére. Az összesen elért xpd oszlik meg az osztályok között. Olyan az egész, hogy ha pl egy osztályból akarsz fejlõdni, akkor pont annyi xp kell a fejlõdéséhez, amennyi egy akkora szintû karakter fejlõdéséhez kellene. Pl egy nature skill 4-rõl 5re növeléséhez pont annyi xp kell, amennyi egy 4es szintû kari 5-ösre lépéséhez. Magas szintû karinál ez lehet akár egyetlen monc😊 Gyakorlatilag mind a 4 osztályhoz tartozik egy xp, és ezek összege adja ki a tényleges karixpt, és a szintet. Ha elég nagy a különbség a szintek között, akkor a legmagasabb osztály szintje majdnem megegyezik a karakter szintjével (lásd nálam 89es kari, 89 melee 47 nature). Ha pl mind a 4re egyformán mentem volna, kijöhetett volna valami 79-79 mind a 4re, ugyanannyi xpbõl.
McFrost
Hail! Van az 1. részben a 6-7 . pálya környékén egy rész ahol van agy lift de nem tok odamenni, mert óriás gombák vannak körülötte, s még itt egy alagútban egy törött felvono amit meg kellene javítattni?

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Az osztályok szintjének összege (cm + nm + fighter + ranger) mennyi lehet max? Van egyáltalán korlát, vagy lehet akár 100/100/100/100 is?
Az osztályok szintjének összege (cm + nm + fighter + ranger) mennyi lehet max? Van egyáltalán korlát, vagy lehet akár 100/100/100/100 is?
Én úgy vettem észre hogy a skillpont csak abban az osztályban jön amit használsz. Pl. a cm-nek szintlépéskor combatra adja, nem tudsz rajta harcos skillt vásárolni.
De, használtam lovat mercenaryn és veteránon is, csak eliten mentem egyedül. Igazából azért álltam neki szólózni, mert partival megcsináltam egyszer mercenaryt, és a végén már annyira unalmas darálás volt, hogy kellett egy kis kihívás. (Aztán idõvel durvábban ment egyedül, mint elõtte az egész parti, de ez más kérdés.) Pacit azért vittem, hogy cipelje a cuccokat, meg etettem, hogy ereje és armorja legyen, ne haljon meg útközben. Csak közben kiderült, hogy nem is annyira gyenge jószág, pl a stunnolós körrúgása elég szépen lerendezte a terepet. Eliten ezért is raktam ki, mert túl nagy segítség lett😊

9 vagy 10 skillpontot lehet szerezni küldikbõl egy játék során. Késõn kezdtem multit, elõször valamikor veteránon toltam pár szintet, aztán még 1-2 alkalommal fejlesztettem. A fõclasshoz képest mindig nagyon kicsi volt a nature, ezért nem is nõtt tõle az int (2vel több csak mint a dex). Nem ölésre, hanem sebzésre adja az xpt apró részletekben, és folyamatosan növeli azt az osztályskilledet, amilyen "fegyver"-t éppen használsz. Nem is kell csinálnod vele semmmit, elég ha pl íj van kiválasztva, és közben a csapat gyilkol, akkor nõ a ranged-ed. A skillpontokat bármire elkölheted.
jazzy
Fogod magad nyomod a melee skillt fogsz 1 bowot 3 masodperc alatt 900as lesz a ranged skilled fogsz 1 magicet 3 masodperc alatt 900as lesz az is es kesz ennyi.
Azt viszont en sem ertem hogy jott ossze 100+ skill.. lvl ?
Srácok elõrõl kezdtem az egészet emiatt! De a sárga és a zõld runa még mindig nem megy. Segitsen valaki elõre is kõszi.
Petet se használtál?

Ha csak az alap skilljeidet számolom, az is 100 felett van, azt hogy csináltad? Kari szintenként ad 1-et, küldetésekbõl, vagy mibõl jött össze a többi?

Hogy multiclassoltál? Felnyomtad elõször az egyiket, majd másikat, vagy felváltva 1 szint ide, 1 oda? Ha fegyverrel harcolok, meg közben mágiázom is, akkor szintlépéskor mire adja a skillpontot, amit az elõzõ szint óta a legtöbbet használtam?

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Sipocz
Ja!
Nehézségi fokozatokról kérdések:
Ha letúrtam mercenary-ban a jelenlegi csapatom az elõzõ fokozaton kialakított skill struktúrában a rendelkezésemre fog állni a veteránban vagy minden kezd elõlrõl?
Eddig a jelelenleg is alkalmazásban lévõ karikon kívül 4 taggal találkoztam a bõvítéshez (Vix, Sartan, Amren, Finala) és ezek közül igazán Finala volt CM (Lothar szvsz. nem lenne szerencsés erre a posztra azzal együtt hogy van benne sansza😊)). Az Act I-ben létezik valahol felvehetõ csatamágus?

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Hello Népek!
Mizujs?
Köszi a válaszokat, ilyesmire gondoltam😊.
Az embrace-kel kapcsolatban én is váltottam spirit és earth az új koncepció a wrath-okat még megnézegetem újra. Tehát a 2 sk.buff mellé még mehet egy chant (ugye jól értettem?).
A karik nem igazán dualkasztosak (én sem látom ennek értelmét!), inkább csak az van hogy a közelharcos önszorgalomból átkozódik 25 melee/5 cm, a ranger meg gyógyítgat 25 rang/5 nm, tehát õk igazán kétkezi népek maradtak a spellek csak az auton vannak beállítva és nem sok manát nyúlnak le.
A személyre szóló questeknél meg megmaradok a fix csapattagok feladatainál (2 már megvan a hak'o szörny meg a Lothar nem tolvaj cimü) ha ezek mind csupán secondary. Az jó hír, hogy nem szükségesek a teljes gyûjtemények a fõszálhoz!
Mondjuk én magam roppant "tökölõsen" nyomom és a természetmágus nem csupán a healer, de zúdítja a jeget is rendesen, a summonokra nem áldozok skillt - jönnek alapértéken, betömni a Lothar melletti réseket nagyon jók.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Nem ad több armort, csak mást ir a páncélon (ott többet ír😊, és mást ad ténylegesen (kevesebbet, de annyit, amennyit kell adnia😊
Egyedül volt😊

nature: 18 absorption, és 1-1 a 4 hozzá kellõ skillen
ranged: 17 dodge
melee: 1 forti (10 cuccokkal), 5 toughness (15), 0 armor (10), 16 crit (20), 13 deadly (19), 16 dual (20), 16 alarcity (20), 12 fierce (18)

A többi lényegi dolog az rajta van az elõzõ shoton és a kommentben😊

Ha tudtam volna, hogy mennyi melee-skill növelõ cucc lesz (pl crit, dualwield, alarcity 13-mal nõhetne cuccból), akkor máshogy osztogatom, de így is sétagalopp volt (eliten egy heal potit se ittam😊.
jazzy
Orulj hogy tobb armort kapsz😛 Van nehany bug, de skillekkel sok magyarazhato.. amren ha tudsz angolul olvass vissza, ha nem akkor szivtal.
"páncélnál ez úgy nézett ki, hogy ha pl volt rajta két +40%, akkor a páncélon alap*1.4*1.4-et írt hibásan, míg felvételkor rendesen alap*1.8-cal növelte az armorod
A +%armor az összpáncélzat értékét növeli, nem csak az adott páncéldarabét."

Nem igy van, a pancelon a +% csak az adott pancel armorjat novelte meg. Ha kiszamolja az ember, az armorra irt act megszorozva az armorskilledbol jovo bonusszal, szepen annyival no az acd felvetelkor. De ha tobb +% van rajta, akkor hibasan szamol. Volt egy alap kb 128as pancelom, rajta +115% és +90%, és 522-õt írt a páncél (128*2,15*1,9), míg ha felvettem, akkor 390-et adott (128*(100%+115%+90%)). Szóval láthatóan máshogy számol a tényleges armorszámításkor, és máshogy, amikor a páncél adatlapjára kiírja a számot.

A fegyveren az elemi sebzéses dolog azoké, csak megjegyeztem, hogy feltûnt😊
Nyomjál már az embereidrõl vmi skilles shotot, kíváncsi vagyok mire mennyit pakoltál.

Kéne valami nyerõ taktika az amanlu aréna 7. fordulójához. Jönnek azok a fireboltos spidermanek, 1. lövésre lehal a cm + nm, aztán gyógyítás nélkül már a harcos meg az íjász se ér semmit. 37-es szintû a banda, én 35 vagyok, az nem olyan nagy különbség hogy ne lehessen nekifutni. Próbáltam a bosst brutal attackozni + íjász criticalos powerral, alig vett le valamit, esélyem se volt. Mi a nyerõ taktika?

Most már megvan mind a 3, feltettem õket de nem történt semmi. Most hogyan tovább?
Ezért találták ki a szótárt. Ha nem érted a szavakat, megnézed ott, majd 10. olvasásra már magadtól tudni fogod mi mit jelent. Csak akarni kell tanulni.

Ha elemi sebzés van a fegyveren, akkor azt nem növeli a dual wield ill az overbear, míg a normál sebzést igen
Ez már a dioban is így volt, és érthetõ is. A harcos a fegyverek mestere, nem a mágiáé, jogos hogy csak a fizikai sebzést tudja növelni.

páncélnál ez úgy nézett ki, hogy ha pl volt rajta két +40%, akkor a páncélon alap*1.4*1.4-et írt hibásan, míg felvételkor rendesen alap*1.8-cal növelte az armorod
A +%armor az összpáncélzat értékét növeli, nem csak az adott páncéldarabét.

Engem leginkább az zavar hogy a boltokban mindig ugyanazokat az elõre genrált cuccokat árulják, változatosság nincs. Már a 2. partyval nyomulok, és pontosan ugyanazok a cuccok jönnek a boltban ami az elõzõ fordulóban is voltak.

penge25
Valahol a sivatagos részben találod az õrült mágust, egy lifttel kell lemenni hozzá! De pontosan nem tudom, hogy hol!

Lost valleyben egy titkos lejárón, titkos kapcsolókon át a föld alatt, amanluban kapcsolódik küldi a botjához, utána érdemes felkeresni😊

zsirfecske:
Páncélon ami rá van írva, azt kapnád elvileg, már a megnövelt értéket látni rajta, ezért más színû. Csak ha több növelõ is van rajta, akkor hibásan írhatja ki, tehát az a biztos, ha felpróbálod (pl volt a kezemben olyan, amin 3 armornövelõ tulajdonság is volt, kiirt 522 amort, közben pedig 400at se adott). Meg persze ha van armornövelõ skilled, akkor se látod egybõl, hogy ténylegesen mennyi armort ad a végén.

Igen, fegyvernél is a plusz már megjelenik a fegyver lapján a kiírt sebzésben (ezt persze módosíthatják a dualwield/overbear skillek, ez nem látszódik a fegyveren), viszont két fegyvernél egyes ilyen pluszokat (max/min/plusz sebzés) a másik fegyverre is hozzászámolja (érthetetlen okból), viszont ezt már nem írja ki rájuk.
Kösz, de merre van az örült mágus?
Nem tudom, hogy találkoztam vele.
zsirfecske
a +40% armor egy páncálon az nem csak az alap típushoz képest 40%-kal megnövelt armor-t jelenti? az semmi plusz armort nem ad sztem. ugyanígy a +10 armor a vérten az már benne van az összben, mint pl. fegyvereknél a +5 min damage meg +35% damage mind már bele van számolva a fegyver legfelül kiírt össz damage-ébe, nem?

zsirfecske
nemtom mért kell értelmetlenül vitatkozni. aki nem tud angolul és ennek ellenére elkezdi a játékot, azt mért ne lehetne segíteni? ebbõl is csak tanul. sõt, van hogy nagyon alap dolgot kérdez vki, de hát egyszerûbb válaszolni 10-edszer mint fikázni 4-5 post-ot, nem? ja, és nem mindenki tudja pl. a gamespot-os leírást vagy akár google-t használni ha elakad, ezért minden apró bajánál kérdez. sztem ezt is el kell fogadni, bár ez náha télleg idegesítõ.

ja és van olyan ember is (pl. én), akinek nem az a játék, hogy végigszalad a fõszálon, lehentel mindent ami mozog és 2 nap alatt kész a játék. közben meg a bonyolultabb/rejtettebb dolgok kimaradnak. mert úgy télleg könnyû, és nem is kell hozzá olyan sok ész, meg nehezebb elkavarodni, az igaz.

mind1, csak vélemény volt.

A vödör (az õrült mágus cellája környékén keresd).
Így utólagosan rendbe kellene kapnia magát a készítõ cégnek, mert tetemes számú alapvetõ gond van vele.

Kezdve a 100 fölé könnyedén tornászható mágiaresisttel, a pajzsokon/páncélokon szereplõ hibás értékekkel - páncélnál ez úgy nézett ki, hogy ha pl volt rajta két +40%, akkor a páncélon alap*1.4*1.4-et írt hibásan, míg felvételkor rendesen alap*1.8-cal növelte az armorod, ami ugye nem azonos😊 Pajzsnál kicsit bonyolultabb, nem is merültem el benne eléggé, de ott is valami hasonló gubanc volt.
Ha elemi sebzés van a fegyveren, akkor azt nem növeli a dual wield ill az overbear, míg a normál sebzést igen - ez eléggé lecsökkenti az elemi sebzéses fegyverek hatékonyságát.
Ha két fegyvered van, és van rajtuk +max/min/sebzés százalékos vagy fix formában, akkor mindkét fegyverre rárakja azokat (nem ez alapján csináltam a cuccokat, ez most utólag számolgatva jön ki😊 Tehát ha ráraksz mind2 fegyverre 100-100 sebzést, akkor igazából mindkettõn 200-200 lesz, még ha ezt a fegyveren nem is írja ki - ha ez nem ordító bug, akkor mi?

És egy eléggé zavaró dolog: boltokban hiába is keresünk olyan cuccot, amit az akár 10 szinttel kisebb szintû, vagy kisebb melee/ranged/combat/nature skilles társunk használni akar. Level 80-on az összes bolti áru legalább level 70-es (kevés kivételtõl eltekintve), persze a legtáposabb dolgokat leszámítva semmivel sem tudnak többit, mint a régiek, csak megakadályozzák hogy az esetleg többféle skillben fejlõdni próbáló kari vehessen magának valamit - ezért jóval korábban érdemes beszerezni a majdan szükséges dolgokat, enchantolni való vagy szimpla tárgyakat.
valaki tudja hogy mi kell a teljes mysterious sethez?
meg van az arénából a token
a tolvajtól a portál kõ
meg a könyv
és mi kell még?
shaba23
rajtam is ez a két buff volt😊
bármilyen sorrendben mentek az emberek mindíg a CM halt meg elsõnek, mert arra rohant minden mob 😞 érdemes nézni, hogy mit utálnak a mobok és a tank csinálja azt..pl protect treasure esetén kapj fel pár dropot a földrõl vele és máris rajtad van a környék flórája/faunája
2 legendary royal dagger, belerakva 4*25 sebzés😊 (152-187)

Van 17 pont dodgen (37% kitérés), 18 nature magenal absorption (83% magiaresist), 30-49% resistek elemi, halál és egyéb mágiákra (ez összeadódik az absorppal, így mindegyik 100 fölött, és gyógyít😊), 45%/35% melee/ranged resist, 22% health steal.

Van egy tartalék royal dagger 24% health steallal (52-87), hogy sebzéscsökkenés árán 46% healnyúlás legyen, de nem volt rá szükség a mysterious barlanban sem, pedig beálltam a tömegbe😊
1. 2 tuning lehet, ezen kívül lehet még chant, az nem számít a 2-be, de ha pl a petednek van valami spellje, az beleszámít a 2-be. Az egyik javasolt tuning mindenképpen a spirit, amely elemi resistet és immun curse-t ad, mivel fõleg késõbb egyfolytában tolják rád az átkokat. Én emellett wrath of the beart toltam sebzés növelés céljából, de ha fõleg a mágusaid sebeznek, akkor érdemesebb lehet egy mágikus sebzés növelés (fejbõl nem tudom a nevét), de persze szabad a vásár.

2. Beszélj mindig mindenkivel, járj be mindent. Ha találkozol olyanokkal, akik feje fölött zöld felkiáltójel van, és nem mondanak semmit, akkor ahhoz egy veled épp nem lévõ kari questje tartozik. Illetve van 1-2 hely, ahol a game írja, hogy kire lenne szükség. Akad küldetés és cucc szép számmal, amit csak késõbb visszatérve fogsz megtalálni, ne aggódj. A chantok nekem elit végére is foghíjasak maradtak (5-6 darab kimaradt), pedig bejártam mindig mindent. A fõküldit nem befolyásolja, ha kimarad valami, ahhoz elég végigszaladni az úton, begyûjteni a pajzsdarabokat, és leverni a fõelleneket😊

3. A summonok gyengék lesznek szerintem, ha nem az a fõkasztod, és a gyógyítást is hagyd meg csak Taarnak (legalábbis szerintem😊, mert hamar manna gondjai lesznek Derunak, és Taarhoz képest amúgy se lesz észrevehetõ amit gyógyít - ez igaz lesz a fõkaridra is, hacsak nem raksz pontokat a gyógyításra, amit egy combat magénál pazarlásnak érzek😊

4. Számít a sorrend,hiszen igaz, hogy ha már megy a csata, akkor úgyis elfoglalják a nekik való pozíciót, de nem mindegy, hogy kit kezdenek el ütni az elején a moncok. Ami viszont talán még többet számít, hogy kit irányítasz. Nem feltétlenül a saját karid legyen az, fõleg ha egy mágusról van szó, az talán még jobban elboldogul, ha a gép kezeli. Szépen eltolja autocast spelleket ill támad. Vagy a harcost érdemes, hogy magára vonja a figyelmet, és azt támadja egybõl minden, vagy pedig az íjászt, akivel könnyen egyszerûen lehet váltogatni a célpontok között, biztos távolságból, és ezzel irányítani a támadást (mirror módban) - ranged shotra érdemes specializálódni, nagyon kellemes tud lenni.
shaba23
kedves cucc😊 és mi a fegyver?
Na vége, szép volt, jó volt, de elég lesz a jóból😊 Egy shot a végére, egy kis settel megspékelve, a spolier miatt csak urlt adok: (Egy keveset lehetne rajta javítani más cuccokkal, fõleg a csizmán, de kár lenne megbontani😊
warlord set
Megvan.
A northern vai'akarmi forest az amanlu hills lenne? A tp lista szerint csak southern van, abból viszont northern és southern rész is, de elvileg mind2 southern akármi forest. A mittoménkinek a legendary staffjának 1ik része van ott elvileg.
j0nNyKa
OFF

en a kuldetes leirasat nem olvastam el, pedig rendelkezem nemi nyelvtudassal, mivel nem volt ra szukseg... ahol volt, ott csak a neveket olvastam el, ami pedig minden nyelven ugyanaz..

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

jazzy
Nem arrol van szo ki beszel angolt, ki beszel nemetet es ki hebert. Egyszeruen arrol van szo, hogy a foszal abbol all, hogy koveted az utat, ami teljesen egyertelmu, megolsz mindenkit akit latsz, utana koveted tovabb az utat. 1 hely van ahol talan el lehet akadni az pedig amikor a nyakadbol kell levetetni azt a szart, hogy beengedjenek az elf shrinehoz. Ha beszelsz a novel nem kell nyelvtudas, ki van emelve: FALU NEVE - EMBER NEVE. Ilyenkor egy ertelmes ember agya vadul elkezd forogni: kereses.. kereses.. falu.. ember.. beszel.. tovabbmegy.
OFF

már bocsi, de én középsuliban csak németet tanultam, és angolul sokkal jobban tudtam mint az otársaim, mert volt egy számítógépem ami angolul szövegelt hozzám. Nem szótáraztam külön, nem nézegettem mellé nyelvkönyveket, egyszerûen józan paraszti ésszel összeraktam magamban a dolgokat. Ilyen szimpla az egész.. persze van akinek ez sem megy.. nos, õk olvassanak végigjátszást =D

Ideje megtanulni. 😊