5849
* A magyarítás készítőjének (IMYke)honlapja *
* A magyarítás letölthetősége *
* Dungeon Siege 2 MOD-ok *
* Dungeon Siege 2 WIKI *
* Dungeon Siege 2 Multiplayer program (Működik!) *
* Dungeon Siege 2 Patch 2.1 *
* Dungeon Siege 2 Patch 2.2 *
* Dungeon Siege 2 Angol FAQ *
-
totya4 #4929 Kösz, de ez csak sima 5:4 arányú. Az imageshack-on található kép pedig nem jön be. -
totya4 #4928 Értelmetlen hozzászólásodra nincs mit reagálni. esetleg jótanács, mielőtt felböfögöd az értelmedet, előtte nézd meg az előzményeket, a hivatkozásokat, aztán okoskodj. -
totya4 #4927 Az MP-n már valszoltam, de mivel itt is válaszoltál, ezért itt is reagálok.
Ha kicsit is olvasgatsz rájössz, hogy MÁR NAPOKKAL EZELŐTT meg lett válaszolva az alant vázolt helyzet
Látom a gondolkodás az mindig is gondot fog neked okozni. Nem fogok 200 fórumot böngészni csak azért, mert azon portál fórumára, ami a terjedelmes magyarításod terjesztését vállalta, képtelen vagy érdemben felelni a felmerült kérdésekre.
S most pedig nekem fogyott el a türelmem - ha neked értelmes hozzászólások, válaszok sem kielégítőek, arról nem tehetek.
Ilyenek nem voltak, és lásd feljebb.
Gyengébbek kedvéért - az új, javított magyarítással mindez már a múltté - a telepítési eljárás:
Pofátlanság az divat nálad úgy látom. A "gyengébbek" az rád vonatkozik, hiszen te adtál rossz telepítési leírást, aztán nem reagálsz, letagadod, hazudozol. Mai világban így megy ez.
Mindenesetre kösz a fordítást, az hogy milyennek születtél arról meg nem tehetsz. -
#4926 Jó lett,ahogy olvasgatom,nemsokára fel is rakom és kipróbálom.
csak az nem tiszta még,mivel nem két külön cd-n van ds2+bw,hoyg felrako ma ds2-őt,rá patch és a bw-t hogyan kell feltennem?kell neki könyvtár ds2-őn belül avagy nem,csak szimplán bele? -
#4925 Örülök, hogy segítettem, s annak is, hogy tetszik a munkám. :) -
kimenet #4924 1000 hála. RAD Tools segített!
Köszönet mégegyszer a negyszerű munkádért! -
#4923 Sárga béka látszik helyette.
De a link bemásolása után látható volt: a bink232.dll-el van problémája.
A megoldások:
- Dungeon Siege 2 újratelepítése
vagy
- RAD Game Tools letöltése és telepítése
Nem codec és nem crack hiba - codec abban az értelemben, hogy ezen *.dll hiányában a játék nem indul, ill. nem tudja lejátszani az archívumaiban lévő *.bik filmeket.
-
kimenet #4922 totya!
ha widescreen a monitorod akkor:
http://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/Essential_Games_List -
kimenet #4921 #4900 erre valaki? -
#4920 totya4:
1. Akkor kezdjük azzal, hogy te sem álltál a sor elején amikor az észt osztogatták, pláne nem amikor a kultúrát. Ha nem lennél balf@sz akkor az egy mappába telepített vagy külön mappában telepített játékot is magyarítani tudnád. Ha "normális" TFT-d van akkor nincs számottevő különbség a natív és a kisebb beállítás között.
2. Ha ideges vagy akkor ne ide gyere, hanem "ráncs rá", vagy beveheted a nyeles andaxint (remélem érted). -
#4919 Ha kicsit is olvasgatsz rájössz, hogy MÁR NAPOKKAL EZELŐTT meg lett válaszolva az alant vázolt helyzet.
A MAGYAR MOD-ba csomagolt "OlvassEl" akkro készült, amikor mág nem hittem, hogy gond lesz másokéval.
A fórumokban és a honlapomon írtak pedig úgy alakultak, ahogy kiderült, miféle gondok vannak másoknál.
S most pedig nekem fogyott el a türelmem - ha neked értelmes hozzászólások, válaszok sem kielégítőek, arról nem tehetek.
Az észosztásról pedig inkább nem nyitnák vitát - nézz előbb tükörbe, mileőtt ilyesmivel vádaskodsz!
Gyengébbek kedvéért - az új, javított magyarítással mindez már a múltté - a telepítési eljárás:
1. Dungeon Siege 2
2. v2.20 Patch
3. Broken World a Dungeon Siege 2 könyvtárába
4. MAGYAR MOD
5. Patch v1.
6. Patch v2.
7. Ha nem indulna egy korábbi mentésed: DS2BW_AllSaves v2 (Segedanyagok alkönyvtárba felteszi a MAGYAR MOD.)
Így eljárva a játék hibátlanul indul, játszható.
Az új verzióval értelemszerűen a Patch-ek kimaradnak és a sima Dungeon Siege 2 tulajok is játszhatnak képernyő elcsúszás nélkül.
Emellett - köszönet a türelmes és visszajelző játékosoknak - a szöveg és egyéb hibák is javítva lettek.
A MAGYAR MOD v1.2 letölthető lesz a héten, a Magyarítások Portálról.
-
totya4 #4918 Szépen meg lett kérdezve előtte már 3x, idővel elfogy a türelem :-) -
#4917 nézd totya4. megértem amit írsz, de kicsit durván fogalmaztál.
szerintem legalább is.. Szerintem, nem érdemes elmenni ebbe az irányba, de persze ahogy gondolod... -
totya4 #4916 Döbbenet hogy olyanba szólsz bele amiről fogalmad sincs. -
totya4 #4915 A felbontás egy dolog, de tartozik hozzá egy képernyőátmérő is :)
A betűméret kevésbé zavar de egyúttal azt is megkérdeztem, engem főleg az zavar ha egy játékban egy inventory kicsi. -
totya4 #4914 Próbálok egyszerűen fogalmazni mert látom nem igazán álltál sorba mikor az észt osztogatták:
A magyarításhoz mellékelt telepítési útmutató
(eddig nem okozhat gondot)
illetve ami a honlapodon van infó
(kis levegővétel)
az a kettő különbözik, egymásnak ellentmond.
Pl. az egyik azt mondja hogy a kieget az alapjáték könyvtárába kell telepíteni, a másik meg azt mondja kifejezetten hogy külön könyvtárba. Vannak egyé eltérések is.
Az hogy csinálsz egy magyarítást (köszönjük tisztelettel) az nem azt jelenti, hogy hanyagságoddal szívathatod a népet. Ha már megkérdeztem a magyarítások portálon, és másnak is gondot okozott és az is megkérdezte ott, és a magyarítás ott lett publikálva, és ott még fórum is van ahol ezek meg lettek kérdezve, akkor mi a fenéért nem válaszolsz ott értelmesen? Az hogy beszólsz hogy lesz javított verzió az a kérdésekre nem volt válasz. -
#4913 tegyük fel, hogy annyira izgul a telepítésnél, hogy baszik az olvass el txt-re.. DE!! könyörgöm Ide és más fórumokra is NAPONTA KÉTSZER (ha nm többször), le lett írva, igen részletesen hogy mit hogyan merre mi után..
Döbbent, remélem, a jövőben sokkal figyelmesebbek lesznek az emberek, és innentől végre foglalkozhatunk a játékkal is.. ;) -
#4912 Melyik a helyes?!
Amikor készítettem a magyarítást - az ugye nem öt perces meló volt - fogalmam sem volt arról, hogy ennyire gondot fog okozni.
1. Nem mertem hinni, hogy egy kezemen fogom megszámolni azokat, akik megvették a játékot eredetiben - főleg a költséghatékony Deluxe Edition-t...
2. Nem tudtam, hogy a külön telepítés baj - nekem ugye Deluxe-om van, az helyből működik így is, úgy is.
3. Nem tudtam, hogy a leírások ellenére sokan nem hajlandók elolvasni az aktuálisan letöltött MOD, Patch "OlvassEl"-jét... Mert ha más nem, az mindenképp aktuális, arra vonatkozó!
Egyébiránt, a héten lesz elérhető a teljesen működő verzió - DS2 stand alone, DS2+BW, vagy DS2 Deluxe mellett is.
Remélem, mindenki el fogja olvasni a telepítő szövegeit... -
#4911 1680x1050-en tolom, engem nem zavar a betüméret, bőven jó! -
totya4 #4910 Ha minden túl kicsi, akkor a gyakorlatban nincsenek támogatva a nagyobb felbontások. Választható, de nincs támogatva. Nesze neked windows, ilyen igénytelenség mellett a program lehetne akkor dosos is.
Egyébként most készült el a magyarításod, amiről feltehetőleg tudsz :) ügye, nade akkor miért nem válaszolsz a népnek a hír topkjában? Most nem fogom harmadjára megkérdezni ugyanazt, bocs, végül is te irkáltál összevissza, válaszd ki melyik a helyes. Kösz. -
#4909 Bocs, 1024*768-ra... -
#4908 Ezt a játékot az LCD-k elterjedése előtt kezdték fejleszteni, s elsősorban 1280*1024-re, nem 16:9 és 16:10-es képernyőre.
Ebből adódik a betűméret is.
A betűmérettel lehet(ne) variálni, de az ára sok kellemetlenség - anno próbálkoztam vele. -
totya4 #4907 LCD... natívtól eltérő felbontás fos képet ad. Egyéb tipp? -
#4906 Vissza állítod 1024x768-ra, máris nagyobb lesz. -
totya4 #4905 A picurka inventory-t (1280x1024-es képernyőfelbontás ha számít) nem lehet valahogy megnövelni? A szövegek betűi is elég picik. -
genory #4904 Igazad van! Köszi csak figyelmetlen voltam!:) -
#4903 Simán vissza lehet menni Eirulan-ba.
[Nem hiszem, hogy a MAGYAR MOD ebbe beleszólna.] -
genory #4902 A 2.városból miért nem tudom magamat visszaportálni az elsőbe? Kell valamit venni az árusnál vagy egy küldetés után lesz aktív?Vagy? -
kimenet #4901 jah..!! és B.Ú.É.K!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
kimenet #4900 sziasztok!!
erre tudtok vmi megoldást??
visszaolvastam, de az ott leírtak nem segítettek. codek hiba lehet, vgy törés?? -
#4899 Már most is azt használom :D
Köszönöm! Akkor addig nem tolom tovább látni akarom a videókat!
A 3. videó mikor jön egyébként?
Már túl vagyok 2-ön.Most az Act I chapter 8ban járok miután leraktam a totemeket és megkaptam a térképet. -
#4898 Igen. Gond nélkül.
Sőt, a megkezdett karaktereddel sem lesz gond, főleg, ha a DS2BW_AllSave v2 nevezetű programot fogod használni.
[Segedanyagokban már most is ott van a Dungeon Siege 2 alkönyvtáraként.]
-
#4897 És ez a javított videókkal ellátott magyar mod simán feltelepül majd a régi magyar mod + v1 és v2 patch után is? -
borso #4896 OK. Köszi a segitséget. Ujra telepitem az egészet. Egyépként nekem is készitett Deluxe Edition van. Elköszönök Tőled. Boldog új évet kivánok. -
#4895 A Movies3.ds2res az nem más, mint a MAGYAR MOD által (tehát a nagy, 688 MB-os magyarítás) feltett Language.ds2res átnevezve.
Na, elmondom, miként működik a dolog.
A Dungeon Siege Deluxe Edition-re feltettem a MAGYAR MOD-ot.
Az sok egyéb mellett a Resources könyvtárba másolta a Language.ds2res-t!
Enélkül gyakorlatilag MINDEN angol.
A jelzett hibák miatt elkészítettem a Patch v1-et.
A javítás a telepítésekor a hatalmas Language-t átnevezi Movies3-ra (mert alapesetben csak Movies1-2 létezik), hogy a filmek megmaradjanak, és elhelyezi a javított szövegállományt ugyanúgy Language.ds2res fájlként a helyére.
A Patch v2 ezt az állapotot keresi. Ha nem találja, nem települ.
Tehát, ha nem települ:
1. telepítsd le a MAGYAR MOD-ot és a Patch v1-et.
2. Tedd fel mindkettőt rendesen, a helyükre
3. Tedd fel a Patch v2-őt.
4. Nem kell aggódnod többé az angolul maradt mondatok, szaavk és a CD miatt.
[Most már nem is jeleznek vissza angolul maradt dolgokat - amiket igen, azt már a végleges, működő filmekkel újrakészített MAGYAR MOD-ban javítom.]
[Most már tudom, hogy mik a különbségek az eredeti Deluxe - azaz a saját - és a "létrehozott" változat között...] -
borso #4894 Hoppá a xLogic.ds2res létezik. -
borso #4893 Sajnos egyik sem szerepel a megadott könyvtárban. Ezek után nem tudom, hogy hova települt az 1-es javitás. -
#4892 Szívesen tettem! :)
Segítségképp:
- Nézd meg, hogy a Dungeon Siege 2\Resources könyvtárban létezik-e Movies3.ds2res és xLogic.ds2res fájl... Ha ezek valamelyike hiányzik a 2. javítás nem települ.
[A Dungeon Siege 2.exe-t is keresi, de azt feltételezem nem törölted véletlenül sem...] -
borso #4891 Elfelejtettem megköszönni ezt a sok munkát amit ebbe a játékba fektettél.
Köszönöm. -
borso #4890 Sajnálom, hogy felmérgesitettelek, de pontosan igy csináltam mindent.
Javasolták, hogy tegyem fel mégegyszer az 1-es javitást. A telepitő észrevette, hogy már fenn van de ettől függetlenül felment másodszorra is. Ennek ellenére a 2-es javitás nem települ.