5849
* A magyarítás készítőjének (IMYke)honlapja *
* A magyarítás letölthetősége *
* Dungeon Siege 2 MOD-ok *
* Dungeon Siege 2 WIKI *
* Dungeon Siege 2 Multiplayer program (Működik!) *
* Dungeon Siege 2 Patch 2.1 *
* Dungeon Siege 2 Patch 2.2 *
* Dungeon Siege 2 Angol FAQ *
-
#5089 Ez a borító, és a hozzávaló "inlay" azoknak jön majd jól, akik a "Sötét Oldalt" erősítik, és nem eredeti változatuk van.
Majd készítek - később - egy CD-tok verziót a "Világos Oldalon" harcolóknak :)
-
#5088 Nem rossz. -
#5087 Elkészítettem egy MAGYAR MOD borítótervet:
-
dgolyo #5086 Köszi a gyors választ. -
#5085 Mivel csak most kapcsolódtál a magyar DS2 világába, így nem tudhatod, hogy ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a SIMA Dungeon Siege 2-re telepítetted az amúgy Dungeon Siege 2 DELUXE változatra készült magyarítást.
Jelen pillanatban azt teheted, hogy
1 - vagy beszerzed a Broken World kiegészítőt (1 CD) vagy a Deluxe csomagot (DS2+BW = ~6.000 Ft)
2 - vagy megvárod a hamarosan debütáló, JAVÍTOTT MAGYAR MOD-ot, ami már simán működik a csak alapjátékkal rendelkező emberkék gépén is.
-
dgolyo #5084 Szeva, mostkeztem ujra a DS2. Magyarositással akarnám játszani de feltelepités után tul nagy a képfelbontás ás nem érem el a menű jobb oldalát, és sehol nem tudom kissebre állitani, lehet ezzel valamit kezdeni? Köszönöm. -
#5083 Rendben, köszi. -
#5082 Még egyszer leírom: ez a játék immáron 5 éves fejlesztés...
Már a megjelenésekor egy kicsit avittas játék motor (a Dungeon Siege '1') dohogott alatta, kicsit tuningolva - Vertex Shader 2.0.
Ráadásul, a játék nem MOD barát, nem lehet mindent *.ini fájlban módosítgatni [hál' istennek].
A tárgy/személy aurákat eltűntetni lehet, javítani nem. A neten MOD-ot is találsz rá.
-
#5081 Arra nincs valami megoldás, hogy a tárgyak aurája ne legyen olyan pixeles? Látszanak a pontok körülötte.
Ati kártyám van.
Mass effecnél is ez volt, de át kellett írni az ini-ben
"DepthOfField=False"-ra, utána jó volt.
Itt nincs valami hasonló megoldás?
-
#5080 Sejtettem, azért köszi a gyors választ. -
#5079 A magyarázat rendkívül egyszerű: 2003-ben [ekkor kezdték fejleszteni a játékot] a natív felbontása egy nem túl széleskörben [elsősorban gazdagéknál] kapható LCD-nek 1280*1024 volt.
Ezért láthatod ezt a beállítható felbontást a játékban is.
A betűméreten NEM lehet úgy változtatni - próbálkoztam -, hogy az ne okozza a játékélmény halálát: menükben/ablakokban kilógó szövegek [nem, nem csak a MAGYAR, hanem az ANGOL verzió alatt is.]
-
#5078 Arra nincs valami mód, hogy a szövegek (küldetés leírás, tárgyak leírása stb.) betűnagyságát meglehessen növelni?
Ugyani maximális felbontásban játszok, mert a TFT monitoron csak ezen a felbontáson szép a környezet, alacsonyabbon elmosódottnak látszik, így viszont nagyon aprók a betűk, 30 cm--ről kell néznem a monitort, hogy el tudjam olvasni őket. -
artur003 #5077 Köszi Imike!
Akkor még várok! -
#5076 Ezt a MAGYAR MOD okozza.
Az újabb - jelenleg a komplett magyar kézikönyv miatt késő - változatban mindez, és az eddig jelzett hibák együtt, javítva lesznek.
Egy kis türelmedet kérem hát, de cserébe egy nagyon részletes Kézikönyvet, és lehetőleg hibamentes MAGYAR MOD-ot kapsz.
-
artur003 #5075 Sziasztok!
Lenne egy problémám. Megint.
Elkezdtem a Broken World kiegészítőt játszani. Viszont az árusok nem árulnak semmit valamilyen oknál fogva.
A gyári deluxe edition van meg, magyar mod, patc-ek fel vannak téve és nem értem mi a hiba. -
#5074 Nem tudok beleimplantálni keresőt - php-s vagy javascript -, hanem az E-book beépített keresőjével lehet megtalálni bármit a dokumentumon belül.
[pl. Beírod "Taar" és szépen kilistázza.] -
#5073 Az jó, minél több térkép.:D A keresés milyen szempontok szerint lesz?
Most csak úgy nagy vonalakban..... -
#5072 A játék - bocsánat a vulgaritásért: - kinyalja a segged, ha most még egy olyan térképet is betenne / lenne, amin MINDEN rajta lenne...
Akkor gyakorlatilag a térképet néznéd és úgy vezetnéd a csapatodat.
[Van ilyen játék. Ilyen a DS része is: katasztrófa.]
-
#5071 Számomra a játék egyetlen igazi negatívuma a térkép, ami valójában nem is nevezhető annak, hisz semmit nem jelöl névlegesen - bár meglehet bennem van a hiba, nem tudok egy sematikus rajzon megfelelően tájékozódni -
#5070 Melyik küldetésnél?
-
#5069 HTML alapú E-Book lesz.
Kereső funkcióval.
A térképeket külön nyomtatni lehet majd - sokkal több térkép van, mint amit küldtél.
-
#5068 A "MAGYAR KÉZIKÖNYV"-et kifogom nyomtatni. Ezt bizony igen sokszor forgatni kell.:D -
genory #5067 Az elsőt és a harmadikat nem találom!! -
#5066 Hoppá, látok pár elgépelési hibát - véglegesben korrigálva lesz. -
#5065 1. FELVONÁS - MÁSODLAGOS KÜLDETÉS
Lelani bánata
2009.01.13.
Háttér
A küldetés akkor kapható meg, ha szóba elegyedsz Lelani-val a házában (14).
Lelani arra kér majd, hogy találj neki valami különleges tárgyat Aman'lu-ban, és addig is, míg nem hozod el neki azt a tárgyat, ad neked egy Babát.
Annak ellenére, hogy ez a másodlagos küldetés az 1. felvonásban aktiválódik, voltaképp átível az egész játékon, így a sorszáma sem mérvadó. Egy füst alatt nem tudod teljesíteni.
Olyan bartell üzleteket kell majd lefolytatnod, melyre a valós életben is találhatsz példát (Kyle MacDonald egyetlen vörös gemkapocsból - 14 cserével - egy házig jutott el).
A játék babától neked egy Aman'lu Orchideáig kell eljutnod.
Játék baba - Elf Sör
Add a babát Fenallának a Vízesés Teraszon (6) - gyermeke felvidítására -, cserébe majd kapsz egy flaskányi Elf Sört.
Elf Sör - Skath Macska borda
Add az Elf Sört egy Balamar nevű katonának az Azunita sivatagban - az Eloorsben, a megérkezésedet követően -, és cserébe majd Skath Macska bordát kapsz.
Skath Macska borda - Xeria Szerencseszobor
A bordát add a Jordhan nevu katonának, aki majd meg vesz' valami értelmes ennivalóért, az Eirulan Fogadóban (5). Cserébe egy Xeria Szerencseszobor a jutalmad.
Xeria Szerencseszobor - Morden fej lándzsán
A Hócsermely Menedék ebédlőjében található Kiernan őr a szoborért cserébe egy ládzsára szúrt fejet ad.
Morden fej lándzsán - Elv Víz
Az Aman'lu város déli szélén élő Alar'Ithil a fejért cserébe majd egy üvegnyi Elf Vizet ad.
Elv Víz - Kopott Agallán Ereklye
A Könnyek Síkságának északi részén, a Teleport közelében lévő, Omladozó Romok között kutogató Gareth a vízért cserébe egy kopottas Agallán Ereklyét ad.
Kopott Agallán Ereklye - Hárpia toll
Kalrathiában, az északi fal közelében keresd meg Nalus-t, beszélgess el vele és passzold át neki az ereklyét. Hálából ritka Hárpia tollakat ad neked.
Hárpia toll - Aman'lu Orchidea
A nyílkészítő Ithir'renne nagyon örülne a Hárpia tollaknak Aman'luban. Legendás nyilaihoz elengedhetetlen egy ilyen ritka, nemes toll.
S cserébe, átadja neked a még ritkább Aman'lu Orchideát.
Amikor átadod az Aman'lu Orchideát Lelani-nak, hálás lesz fáradozásodért és néhány tárgyat ad. Esély van rá, hogy szett vagy egyedi tárgyak is lesznek köztük.
-
#5064 Részlet az általam készített MAGYAR KÉZIKÖNYVBŐL.
[Ez miatt késik az újabb verzió a MOD-ból]:
[Megjegyzés: a zárójelben a térkép nevét és a rajta lévő helyet láthatod, amit majd a kézikönyvben nézhetsz meg]
2. FELVONÁS - MÁSODLAGOS KÜLDETÉS
5. küldetés - Arinth legendás botja
2009.01.13.
Háttér
Eolanda, a Harci Mágus adja ezt a küldetést, amennyiben ellátogatsz a lakásába és meghallgatod a történetét (Aman'lu, 10).
Eolanda Arinth varázslóról mesél, és megkér, hogy találd meg a varázsló botjának három darabját, hogy az újra összeállítható legyen.
Mindegyik darab egy Õsi Elf Ereklyetartóban található, s mindegyikhez beszélned kell egy szellemmel, s utána az általa õrzött ládából kiveted az adott darabot.
A szellemekkel a Holtak Énekével tudsz beszélni (Az "Egy Sötét Ohm" küldetés teljesítése szükséges).
A 3 tárgy:
- Fókuszáló Kõ (Azunai sziklái, 1)
- Drágaköves Bot (Hócsermely Völgy, 3)
- Vésett Pálca (Vai'lutra Erdõ északi része, 1)
Miután begyûjtötted a darabokat, Eolanda összeállítja azokat Arinth Botjává, amit majd át is ad neked.
Eolanda figyelmeztet, nehogy átadd Arinth-nak, ugyanakkor hasznos lesz majd. Lásd az "Arinth, az Õrült" Másodlagos Küldetést!
Fókuszáló Kõ
Ezt a követ egy magát a Bot Õrzõjének nevezõ lélek melletti ládából szerezted.
Amikor Arinth-ot, az Õrültet bezárta az õsi Elf varázsló, Isteru, három darabra törte Arinth botját, és a darabjait titkos helyekre rejtette. Ez a Fókusz Kõ a darabok egyike.
Eolanda, a Harci Mágus Aman'lu-ban nagyon fog majd örülni, amikor meglátja, hogy ráleltél erre a régiségre.
Drágaköves Bot
Ezt a botot egy magát a Bot Õrzõjének nevezõ lélek melletti ládából szerezted.
Amikor Arinth-ot, az Õrültet bezárta az õsi Elf varázsló, Isteru, három darabra törte Arinth botját, és a darabjait titkos helyekre rejtette. Ez a Drágaköves Bot a darabok egyike.
Eolanda, a Harci Mágus Aman'lu-ban nagyon fog majd örülni, amikor meglátja, hogy ráleltél erre a régiségre.
Vésett Pálca
Ezt a pálcát egy magát a Bot Õrzõjének nevezõ lélek melletti ládából szerezted.
Amikor Arinthot, az Õrültet bezárta az õsi Elf varázsló, Isteru, három darabra törte Arinth botját, és a darabjait titkos helyekre rejtette. Ez a Vésett Pálca a darabok egyike.
Eolanda, a Harci Mágus Aman'lu-ban nagyon fog majd örülni, amikor meglátja, hogy ráleltél erre a régiségre. -
genory #5063 Na a Derus sikerült! Arinth Legendás botjával nemtom, hogy mit kell csinálni! A második rész az meg van, de az első és a harmadik még nincs. Valaki nem tudja, hogy hol találom? Meg van egy küldetés még az első részben, hogy egy nőnek ajándékot kell vinni Amanluból. Van egy fickó (Amnalu mellet, a hídnál) akinél víz van de nem cseréli ki nekem valamiért. -
genory #5062 Az utolsó Derus kincskeresés az hol van? -
#5061 Amrennel már jártam a gombakörnél, Deru kincsét nem találom, amit állítólag ott kell keresnem. -
#5060 A Gombakörökhöz Amren kell a csapatodba. -
#5059 A jeges barlangban Deru talált egy kulcsot, ami állítólag Amren látomásainak második helyszínén nyit valamit...
Aman'lu-tól délre van a gombakör, de nem találtam ott semmit, sem a felszínen sem lent... lehet nem is jó helyen keresgélek?
-
genory #5058 Most végeztem a 2.felvonással!Csak egy kicsit elcsúsztam mellék küldetésekkel!:) -
#5057 Azt hittem, még csak a 2. felvonásban jársz, amikor a Királyi Karaván kirablása után nyomzol és meg kell keresned Eva-t.
-
genory #5056 Most kezdtem el a 3. felvonást! Itt lesz majd valahol? Vagy? -
#5055 Azok csak akkor lesznek nyithatók, amikor a Vai'kesh Prófétát üldözöd. -
genory #5054 A Vai'keshi erdők barlangjaiban vannak olyan ajtók amit nem tudok kinyitni! Nem tudjátok, hogy mit kell csinálni? -
#5053 Szívesen. :) -
genory #5052 Köszi! -
#5051 Három tárgy kell Eumenidie-nek:
- Fûrészes Nyílhegy
- Griffmadár Toll
- Ónix Töredék
A játék folyamán mindezeket megtalálhatod a környezetedben (földön, hordókban stb.), vagy szörnyeknél, de meg is veheted boltban.
Azonban vannak fix helyek:
- Fûrészes Nyílhegy: Aman'lu Dombság - a víztõl délre
- Griffmadár Toll: Elen'lu sziget - az északnyugati kis szigetecskén
- Ónix Töredék: Vai'kesh Erdõ - egy kicsi barlangban
Miután átadod a három összetevõt, Eumenidie a próbpéldányt neked adja - így lesz egy Viperakrom reagensed (lõfegyverekre kiváló!). -
genory #5050 Viperclaw (lvl. 19) - Aman'lu - Ez a egy másodlagos küldetés az ACT 2-ben, de nem tudom megcsinálni! Valaki tuja, hogyan kell?