5849
  • Wreck86
    akkor nemtudom.elírhatták talán.ha van vmi support email cím,sztem írj oda.
  • cenobite
    Nem, abszolút jól olvasható a kis cetlin a serial, de nem fogadja el. A JF282-..... serial van hozzá, és már máshol is olvastam, hogy van akinek nem megy vele a játék, csak választ nem találtam még sehol, hogy miért is nem megy?
  • Wreck86
    biztos jól írtad be? a 0-át nem nézted "O"-nak,vagy fordítva?nagybetű-kisbetű?
  • cenobite
    Sziasztok!
    Megvettem a játékot és a füzetecskén található product key-t nem fogadja el a játék. Mi ilyenkor a teendő? Hívni a support-ot? Elég ciki, hogy eredeti játék és nem jó a benne lévő key... :(

Valakinek volt már hasonló "élménye"?
    Előre is köszi a választ!
  • tysaboy
    Srácok nekem olyan Problémám lenne hogy mindentmegcsináltam ami le van írva. Feltelepítetem a DS2-t Utána a 2.20-as patch-t, utána rá a DS2 BW ugyanoda mint ahova a DS2-t, Elindulna aGame, nagy fekete képernyő, és azt írja ki h Fatal Error:S Meg még 1 csomó ango, szöveget 1 hibaüzenetben :S Tudnátok nkem HELPelni? előre is köszi!
  • koppim
    Csatlakozok az előttem szólókhoz.
    Nálam is ez a probléma.
  • Flocky
    Igen én is a videók miatt nem játszottam merthát igazad van Grebber az a sava-borsa És tényleg érdekes de nálam is ilyen "hol lejátsza hol nem" helyzet volt. Pl. Az elején amikor bemegyünk a templomba és ott a szobrok ölnek mindenkit azt simán lejátszotta meg az ezelöttieket is de már az öregembernél akit meg kellett menteni már nem. Érthetetlen az egész.
    Egyébként mi okozhatja ezeket? Írtad hogy codec meg rendszerben körbenézés de pontosabban?
  • grebber
    Videók végett álltam le én is hiszem azok tartalmazzák a jó dolgokat!
    Ezért repesve várom továbbra is a következő tapaszt!
  • IMYke2.0.0.0
    Az árut nem árulós problémát már én is tapasztaltam a végleges megjavítása előtt...
    Magyarázatképp álljon itt, hogy a karakteremmel - mellyel teszteltem az elmúlt években - már 3x nyomtam le a játékot, még a fordítás kezdete óta. S bizony, ahogy haladtam a fordítással és a teszteléssel, egyre kevesebbet vásároltam és beszélgettem az NPC-kkel...
    Így nem derült ki pl. hogy a boltosok nem árulnak bizonyos cuccokat.
    Lejjebb írtam, hogy a játékban helyből be tudsz szinte mindent szerezni, ha rendesen játszol vele.
    Ettől még, a probléma az probléma, és mint azt már jeleztem is, a véglegesnek kikiáltott verzióban mindez javítva is lett.

A videókat mindvégig lejátszotta nekem a játék.
    Azoknak, akiknek nem mennek, érdemes lenne körülnéznie a codec-ei és a rendszere környékén.
    Ugyanis, a MAGYAR MOD 1.0 letöltői közül csak kevesen jeleztek vissza video-le-nem-játszást... vagy csak némelyik nem ment nekik [ez mondjuk rejtély, hiszen, akkor az egésznek nem kellett volan mennie] a feliratozottak közül.

• Flocky
    Még azt megszeretném kérdezni tőled hogy ugyebár neked eredeti Deluxe Edition van. Nálad minden hiba és probléma nélkül futott vagyis fut most is a magyar MOD? Tehát nincsenek ilyen árusnemárulós, videónemlejátszós problémáid?
  • IMYke2.0.0.0
    Dungeon Siege 2 Deluxe Edition MAGYAR MOD - Gyakran Feltett Kérdések
    ======================================================================
    Írta: .:i2k:.009

1. Mi az a Dungeon Siege 2 DELUXE EDITION?
    ============================================
    A 2005-ben megjelent alapjáték, a Dungeon Siege 2 és az azt követő kiegészítő lemez, a Broken World együttes, egy dobozban, extrákkal kiadott változata.

Tartalma:
    - DS alapjáték (3CD)
    - DS:BW kiegészítő lemez (1CD)
    - "The Making of Dungeon Siege II" werkfilm
    - hatalmas Aranna-térképet,
    - 6 nyomtatható Eva hercegnő kép,
    - DS2 rajzok és hátterek,
    - DS2:BW Katala Utazása (történet)

Megvásárolható: minden nagyobb PC játék boltban. A Magyar Mod "megjeleneésétől" figyelve az árakat azt vettem észre, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a MM és az 576 marketingesei kicsit emeltek a játék árán.
    Mostanában hallottam/olvastam a Tesco-s egybecsomagolás akcióról... Így meg lehet szerezni - extrák nélkül - a 2 játékot, nagyon olcsón.
    Online legolcsóbb:
    http://www.jszbazis.hu - 3900 Ft
    TESCO - 1800 Ft (???)

2. MAGYAR MOD... miért?
    =========================
    Azért MOD és nem magyarítás, mert a Dungeon Siege-sorozat rendkívül módosítás érzékeny és támogató.
    Gyakorlatilag BÁRMIT átszabhatsz bennük, ha rendelkezésedre állnak az eszközök, és van kedved, tudásod, időd rá.
    A MOD előnye, hogy nélküle visszakapod az EREDETI játékélményt - nem kell újratelepítened a játékot.
    A Dungeon Siege 2-höz ráadául készült egy olyan Mod Manager, mellyel ez a játék indításakor elemenként el is végezhető.

3. Melyik a működő MAGYAR MOD?
    ==============================
    A neten - www.magyaritasok.hu és 4shared könyvtáram - megtalálható állományok:
    - (1) 1.0-s MOD (683 MB)
    - (2) MOD Patch 1
    - (3) MOD Patch 2
    A sorrendben feltett (rendkívül ajánlott mind a 3 felrakása!) anyagokkal a Dungeon Siege 2 magyarul végigjátszható.
    A kiegészítővel kapcsolatos problémára lejjebb reagálok...

4. Mi a helyes telepítési sorrend akkor, mert mindenhol mást olvasok?
    ======================================================================
    Nem mindenhol, csak - az addig fel-nem-lépő problémák ismerete nélkül - a rosszul megírt telepítőben.
    A Magyarítások Portál és a Supergamez Fórum már a helyes telepítési sorrendet közli veled, ha utánaolvasol.
    De íme:

0. Dungeon Siege 2 teljes telepítés (alapverzió, 1.0)
    1. Dungeon Siege 2 v2.20 Patch telepítése (original patch)
    3. Dungeon Siege 2 Broken World telepítése (a Dungeon Siege 2 KÖNYVTÁRÁRA! Útvonal tehát a DS2 gyökere legyen
    Pl: D:\Dungeon Siege 2)
    4. DS2 MAGYAR MOD v1.0 telepítése
    5. MM Patch 1 telepítése
    6. MM Patch 2 telepítése

5. Miért nem indul helyesen a Dungeon Siege 2 a MAGYAR MOD telepítése után?
    ===========================================================================
    Én a Deluxe Edition-nel rendelkezem. Évek óta rá fordítottam.
    Tavaly, a MAGYAR MOD publikálásakor derült ki, mekkora a különbség a két változat között.
    A probléma, amit tapasztalsz abból adódik, hogy a Broken World archívumaiban a módosított Interface (kezelőfelület) nem egyezik az alapjátékéval.
    Szemléletesebben: a Broken World-ben megjelent egy új menüpont a Főmenü-höz kapcsolódan.
    Friss indításkor ezt láthatod is, a hírlevélre regisztrálás felajánlásakor...

6. Mit tegyek akkor, ha nem látom a Tovább gombot a Dungeon Siege 2-ben?
    A probléma oka: nincs meg / vagy nem tetted fel a Broken World kiegészítőt a játékra!
    Két megoldás létezik:
    1 - DS2 archívum kezelővel beleturkálsz (nem ajánlott, és nekem sem esne jól) a MAGYAR MOD-ba, és kitörölsz egy meghatározott fájlt,
    2 - Megvárod a legújabb (minden javítást és az extra Kézikönyvet tartalmazó) MAGYAR MOD-ot, ami lehetővé teszi a nem Deluxe (vagy az előállított) verzióval rendelkezőknek is a teljes magyarítás élvezetét.

7. Miért csináltad így akkor? Hogy ne működjön a magyarítás?
    Egyáltalán nem állt szándékomban. Nem azért fordítottam 3 éven keresztül, teljesen egyedül a játékot, hogy aztán csak a szidalmakat és az elégedettlen leveleket, hozzászólásokat kapjam. Oroszlán vagyok, szeretem, ha dícsérnek :)
    Szóval, rajtam kívül álló okok miatt alakult úgy, hogy az eredeti játékkal és/vagy a Deluxe verizóval nem rendelkezők íyg jártak.
    A problémák megoldására siettem kiadni a 2 javítást. Ezekkel sikerült elérni azt, hogy a Deluxe-osok simán végigjátszhatják a játékot...

8. Deluxe verzióm van, de miért nem tudok vásárolni Italokat a Driád Előőrsben (Megtört világ)?
    =================================================================================================
    Na, ezért kell az egész MAGYAR MOD-ot újra kiadni.
    A helyzet az, hogy az előzőekben emlegetett 2 db Patch csak az alapjátékon segített.
    Nálam hiába működik minden, ha nálatok nem. A visszajelzések alapján elkészült a javított magyarítás, melyben a kiegészítő lemez (Driád Előőrs) boltosai is mindent rendesen árulnak.
    A javított MOD mihamarabb a netre kerül. Csúzok, csúszok, tudom. De már lerágott csont a téma, nem magyarázkodom.

9. Akkor, ezek szerint, a javított MAGYAR MOD-ig nem is lehet játszani a játékkal?
    =================================================================================================
    Dehogynem!
    Italok/tárgyak nem csak a boltosoktól vásárolhatók, szerezhetők.
    Sőt, a küldetések alatt a Titkos Helyekről, a NJK-k (NPC = nem játékos karakterek) sokszor jobb tárgyakat adnak, mint a boltosok.
    Véleményem szerint, játssz a kiegészítővel is!

A játék alatt simán be tudsz szerezni Életerő és Mana italokat Életerő- és Mana bokrokról, polcokról, hordokból és hulláktól.
    Tárgyakat - sőt, jobbakat is - szerezhetsz az áldozataidtól és a megbízóidtól.
    A Bűbájolás működik a játékban így is.

Ráadásul: ha játszol vele, kiderülhet olyan probléma is, amit én vagy mások eddig nem vettek észre, és orvosolhatom.
    Ellenben, ha nem játszik senki a Küldetés Lemezzel, az újabb kiadott MAGYAR MOD után kell Patch-eket kiadni...

10. Azt mondod, használjak csalást?
    =====================================
    Soha! Ne rontsd el ezt a nagyszerű játékélményt!
    Persze, létezik sok Cheat (szöveges) és a Trainer (segédprogram) a játékhoz - Karakter Editor nem.
    A DS2 nem egyenlő a Diablo 2-vel. Igaz, majda kézikönyvben is olvashatod, rengeteg mindenben hasonlítanak...
    A Diablo 2-höz vagy félszáz karakter / savegame editor létezik. A DS2-höz csak 1.

11. Akkor mire is várunk?
    ==========================
    Pénzes fordításaim befejeztére és a tervezett 90%-ban teljes Magyar Mod Kézikönyv elkészültére.
    A javított MAGYAR MOD már kész.

12. Jó-jó, de mikor?
    ==========================
    Már nem mondok időpontot - figyeld a Supergamez és a Magyarítások Portál "Dungeon Siege 2" topikját - addig is: 9. pont.
    Jelezzétek, ha találtok hibákat!!!

Türlemeteket kérem még.
  • IMYke2.0.0.0
    Kérdés:
    Dungeon Siege 2 alapjátékra telepítetted a Broken world-öt, vagy külön könyvtárba?

Utóbbi esetében jöhet elő ez a hiba ugyanis - nem találja a Dungeon Siege 2 telepített könyvtárát, mert mondjuk ilyen helyre telepítetted: D:\JÁTÉKOK\DS BW...

• T4sY
    Na még egyszer a kép:

http://kepfeltolto.hu/i/?376748&t=img
  • T4sY
    Sziasztok, a következő problémám áll fenn a BW elindítása után:

Esetleg valami tipp, hogy mi kúrodhatott el?

Köszi előre is a segítséget!
  • kokenybt
    Sajnos ez nekem nem jött be,hiába törlöm ki a .bak kiterjesztést akkor is ugyanúgy betölti azt az állapotot ami előtte volt.Van még ott olyan ,hogy "party" meg "radar" kiterjesztésű ha meg azt törlöm akkor nem lesz olyan hogy folytatás.
  • kokenybt
    Köszi a segítséget!Szép napot!
  • IMYke2.0.0.0
    Nem ment át a hozzászólásomon, de semmiféle harag vagy sértődés nem szólt belőle. Lakonikusan fogalmaztam, mert tényleg kilátástalan - még az átlagénál is - az életem az elmúlt időszakban. Munka, mint olyan, egyre messzebbre kerül...

Igen, nem szoktam dátumokat mondani, ismerhetsz. Amikor leírtam, ez év elején is, és a múltkor is, annyira biztos voltam benne, mint még soha...
    Persze, hogy ilyenkor dől össze minden.

Tényleg nem tehetek róla. Így is már két oldaláról égetem a gyertyámat.
    De gagyi minőséget sem akarok elkapkodva kiadni a kezemből.
    A decemberi kiadás ráébresztett, bármennyire biztos vagyok a dolgomban, a véletlen faktorral számolni kell.

Most, hogy olcsóbb lett a Deluxe Edition, talán nem lesz akkora galiba az újabb verzióval.

Addig a decemberi alap MAGYAR MOD + a 2 Patch segítségével simán játszhtó a játék a kiegészítő lemez történetéig.
    Azzal is az, csak a visszajelzések szerint a Broken World (Megtört világ) kiegben a boltosoknál nem lehet vásárolni - a magyar kódok szóltak bele abban a kiadásban.

• 19410122
    Imike!
    Én hálás vagyok neked az évtizedes fordítói tevékenységedért.
    Szeretem és becsülöm a munkádat.
    De...
    Te nem most jöttél le a falvédőröl! Tudhatnád, hogy
    NEM SZABAD IDŐPONTOT MONDANI!!!
    Egy fordítás akkor van kész, amikor kiadod. PONT!
    BÉKE LEGYEN! Nem akartalak bántani.
    19410122

• IMYke2.0.0.0
    2030.03.15. Jobb?
    Mindig akad ember, aki gépnek néz. Én lenni ember, nem lenni gép.

Az összes fordításom a magánéletem mellett született, ez sem másként.
    Bár nem tartozom beszámolási kötelezettséggel, de ahhoz, hogy ebben a kaki helyzetben megélni tudjak, minden adódó lehetőséget meg kell ragadjak a megélhetésem biztosítására - kénytelen vagyok a napi betevőmért olyan fordítással is foglalkozni, amivel nem úgy, mint a kedvencemmel.

Ez van. Ha főállásban tehetném, havi 100-150 ezerért, hidd el, nem 3 év alatt készült volna el ennek a nagyszerű játéknak a fordítása. Ráadásul, 80x végig lett volna tesztelve, 10 féle konfiggal, 3 féle warez és eredeti verzióval, és rögvest olyan oldalra lett volna feltéve, ahonnan egyben mindenki le tudja szedni INGYEN, saját élményének fogokozására.

De mivel nem kapok érte egy büdös vasat sem, emellett, más megélhetési fordításom van, háttérbe kellett szorítanom az egész projektet mind az elmúlt 3 évben - több más projektemmel együtt, melyeket szabadidőmben foltozgattam -, és az elmúlt 2 hónapban is.

Lehet szapulni, utálni.
  • 19410122
    2009 március 15?
    2010 március 15?
    2020 március 15?

Senki nem sürget, akkor mi szükség van az alaptalan és felelőtlen ígérgetésekre?
    (#5091, "halkan")
  • IMYke2.0.0.0
    Addig - remélem - igen.
  • Flocky
    Mit gondolsz? Szerinted Március 15-ig kitudod adni az új verziót és a könyvet? (nem sürgetlek ez csak egy ártatlan kérdés :-) )
  • IMYke2.0.0.0
    Ami az újabb verzióban már kicsit finomítva is lett - tekintve, hogy a Broken World-ben újabb értelmet kapott. Így az új neve: Hócsermely Menedék - (Snowbrook Haven)
  • Wreck86
    "Hócsermely kikötő" wow :D találó név lett a magyarításban.
  • Fantusz
    Nem kell sokat visszaolvasni, a #5047 kérdés ugyanaz volt, rögtön utána ott a válasz.
  • kokenybt
    Helló!Valaki tudna-e segíteni?Hócsermely kikötő lakónegyedénél le kéne győzni a sárkányt egy ostromgéppel.El is kezdtem de közben kiléptem a játékból életerő és mana hiányában másnap akartam folytatni,ámde másnap mikor odaértem már a sárkány nem volt sehol.Viszont csak úgy lehet tovább haladni ha legyőzöm.Előző mentések nincsenek csak folytatás.Van-e valami megoldás vagy kezdhetem az egész játékot az elejéről.
  • Krezga
    Annyiért tényleg megéri!
  • MrTwister
    Iszonyat jó vétel! Ez akkor a Deluxe edition ezekszerint. Szuper!
  • IMYke2.0.0.0
    Ez akkor voltaképp a Deluxe Edition - félhivatalosan.
    Akkor MINDENKÉPP ajánlott a megvétele mindenkinek!!!
    Ennyiért, bagó.
  • MrTwister
    Egybe van csomagolva a DS2 és a Broken World(összecsomagolva külön-külön DVD tokban). Ez most akkor a Deluxe Edition vagy csak simán egybe csomagolva a 2 játék azt nem tudom. De így is úgy is nagyon megérte!
  • IMYke2.0.0.0
    Melyik verziót?
    A Deluxe Edition- vagy a sima Dungeon Siege 2-őt?
  • MrTwister
    Tescoban ma vettem 1990-ért! Na ez az igazi Bestbuy! Vegyétek-vigyétek még van belőle 3db a Nyíregyi Tesóban!
  • IMYke2.0.0.0
    Bestbuy!
  • IMYke2.0.0.0
    Mert Zsoldos szinten még végig kell játszanod a Broken World-öt is.
  • Dareius
    Hali felraktam ezt a magyar modot pachel meg minden...
    Végig vittem zsoldos szinten a játékot és nem enged veterán szintre lvl 43 mas karival... miért van ez?

Volt vég intró meg minden...
  • Nyugis
    6000 helyett 3000! ;)

http://cdgalaxis.hu/PC/9378/dungeon-siege-2-deluxe-alapkiegeszito.html
  • koppim
    Nálam se játssza le a játék közbeni videókat, csak a hangjukat hallani.
  • MrTwister
    Én már bele is éltem magam:-)
  • IMYke2.0.0.0
    :))) Úgy se rossz.

[Halkan, de tényleg nagyon halkan: ezen a héten - valamikor - kész lesz talán a Kézikönyv is. De kéretik nem nagyon beleélni magatokat, nehogy az legyen, hogy "bezzeg megint...", csak mivel 00%-okat nem tudok, így azt mondom, a HTML alapú könyvecske hamarosan csinos lesz.]
  • Noodlee
    Én "biztonsági másolatnak" hívom :)