5849
* A magyarítás készítőjének (IMYke)honlapja *
* A magyarítás letölthetősége *
* Dungeon Siege 2 MOD-ok *
* Dungeon Siege 2 WIKI *
* Dungeon Siege 2 Multiplayer program (Működik!) *
* Dungeon Siege 2 Patch 2.1 *
* Dungeon Siege 2 Patch 2.2 *
* Dungeon Siege 2 Angol FAQ *
-
#5409 [url=http://www.4shared.com/file/126047480/45ec3ab9/DS2_Deluxe_Patch_v1.html]Dungeon Siege 2 MM v2.0 - Patch 1
A DS2MM v2.0 első javítása!
Az "Aranna Lelke" című Másodlagos Küldetés végigjátszhatóságát biztosítja!
Nélküle a szellemek nem beszélnek veled akkor sem, ha a "Holtak Szava" éneket elénekelted!
[Kivétel, ha az általam a játékba csempészett különleges, "A Holtak Szava" képességgel is ellátott tárgyak valamelyikét viseled...!]
Tehát, a javítás telepítése ajánlott minden maximalistának!
A teljes, 700 MB-os magyarítás fennléte szükséges!
-
Tanus #5408 Sziasztok!
Vki tudna segíteni? Technikai gondom lenne. A kiegészítő megvan, és mikor feltettem, először nem tudtam régi karakteremet az alapból DS II-ből áthozni a közel 40-es mage-emet, majd újat akartam létrehozni, de nem engedte az alapszinttől való játékot sem, mert azt írja h elsőnek toljam végig az alap játékot kezdő színten.. Na már most ez meg volt.. Elkezdtem egy beépített, már megkreált karaktert, és mikor újra beléptem volna a játékba nem volt sehol a "félbehagyott" és persze elmentett karakterem..... Aztán próba képpen elkezdtem egy újat, és ugyan ez történt, mikor még ki sem léptem az egész játékból....! Reinstall meg volt már sajnos...:( -
#5407 Meg,sajnos :( :) -
Noodlee #5406 Relaxálj koma :) -
#5405 Már félek benézni ide, amikor látok egy "x új üzenet"-et...
Amúgy is rossz a hangulatom, és akkor látom, pikk-pakk nem megy ez-az. :(
-
Noodlee #5404 Ez megvan?
"keresel a közelben egy Varázs Szentélyt, ráállsz, és a segítségével elénekled (vagy kiválasztod az Énekek közül, és/vagy ha fejbõl tudod az énekek szövegét, akkor enter után begépeled) a Holtak Énekét, majd visszalépsz a kísértethez és elbeszélgetsz vele, hogy végsõ nyugalmat nyerhessen." -
#5403 De mondom,hogy megoldottam,megkaptam az éneket,s nem tudok igy se beszélni velük,itt a gond :\ -
#5402 Kézikönyv...:
"2. küldetés - Egy Sötét Ohm
Háttér
Lyssanore Mágus kér fel a feladatra Aman'lu Mágus boltjában (Aman'lu, 1).
A Mágus szerint, amennyiben szem és fültanúja leszel egy Vai'kesh szertartásnak, képes lehet lefordítani a szükséges írásokat ahhoz, hogy a szellemeket meg lehessen szólítani.
Egy ilyen szertartást a Vai'kesh Erdõben figyelhetsz majd meg (1).
A kihallgatást követõen nem kötelezõ megharcolnod az ott lévõkkel, de ártani nem árt :)
Ezután térj vissza Lyssanore-hoz és megtanít a Holtan Énekére (25-ös ének), és a küldetés ezzel teljesítettnek tekinthetõ."
"3. küldetés - Aranna Lelke
Háttér
A játékban számos helyen pillanthatsz majd meg helyhez kötött szellemeket.
[Az Iránytû Térkép zöld ponttal jelöli õket.]
Amikor megszólítod õket, ezt az üzenetet kapod:
(Jelenleg nem értheted ennek a léleknek a szavait. Talán Lyssanore Mágus Aman'lu városában tud segíteni abban, hogy miként társalogj a holttal...)
A Mágust a 2. felvonás városában, Aman'lu-ban találhatod meg (Aman'lu, 1).
Az "Egy Sötét Ohm" küldetés teljesítését követõen, megtanulod a Holtak Énekét (25. ének), mely révén már társaloghatsz a szellemekkel. Bármikor is állsz szóba egy ilyen szellemmel, a hozzájuk tartozó Másodlagos küldetés aktiválódik.
Voltaképp nem kell komoly energiát fektetned a küldetés teljesítésébe, mindössze annyi a feladatod, hogy amikor megpillantasz egy fehér leples alakot, keresel a közelben egy Varázs Szentélyt, ráállsz, és a segítségével elénekled (vagy kiválasztod az Énekek közül, és/vagy ha fejbõl tudod az énekek szövegét, akkor enter után begépeled) a Holtak Énekét, majd visszalépsz a kísértethez és elbeszélgetsz vele, hogy végsõ nyugalmat nyerhessen.
Az alapjáték három felvonásában összesen 18 szellemet találsz, a Broken World-ben (Megtört világ) értelemszerûen már nem lesznek."
Ha a Sötét Ohm küldetést végrehajtottad, beszéltél a mágussal, megkaptad a képességet, akkor a megtalált szellem közelében lévő Varázs Szentélybe lépsz és elénekled a Holtak Énekét... majd visszarohansz a szellemhez és beszélsz vele.
-
#5401 Pls help!
Megcsináltam azt a küldetést,ami segítségével tudok beszélni a szellemekkel,megkaptam az éneket is a mágustól,küldetéseknél is ez a mellékküldetés ki van pipálva.
Oda megyek oda az oltárhoz,s rámegyek erre az énekre,s így se tudok velük beszélni,akkor is ugyan azt írja ki... hogy keressem fel azt a mágust... Most ez micsoda? :O
Meglátogattam ismét a mágust,s még a feje fölött ott virít a narancs kérdőjel,ha beszélek vele,akkor a eladó cuccait mutatja csak :\ Tipp? -
Baludec #5400 nos Imyke hogy áll a Sima DS 2 probléma megoldása? :) -
Noodlee #5399 Nekem pl a ds1 jobban bejött. -
#5398 Na még az első fejezetben vagyok, de már összefutottam 5-7 szinttel erősebb lényekkel, amelyek közül a kisebbek még falkában is jönnek. Én azonban beléjük kötöttem. Így kezdődött: "Mi van? Mi van? Mi van?"
Akkor elindultak felénk, hogy majd lezúznak. Na de elővettem a jó öreg ősmagyarosch módszert. Még a böhöm félóriás is elővette minden tudását és eltette a harci kalapácsot, hogy tűzlabdákat tudjon lőni. A többiek is lövőszerszámra/varázslatra váltottak (a skorpió megint csak jól jött) és beléjük eresztettünk néhányat, majd futásnak eredtünk. Időnként megálltunk is hátralőttünk. Így futkároztunk a katakombákban, míg el nem fogytak. Utána néztünk egy újabb csoportot magunknak. A nagyon erősek elől sokat kellett futni, de utána ők sem bírták tovább (szívroham).
Amúgy kipróbáltam a Dungeon Siege első részét is, de az nincs ilyen jól összerakva. -
kt66 #5397 Örülök hogy segíthettem.
Én is nagyon sok segítséget kaptam a fórum olvasása közben más problémákra, úgyhogy természetes volt, hogy próbálok ebből visszaadni valamit.
-
#5396 Ennek kifejezetten örülök, őszintén.
-
#5395 Nem végigjátszás alapján játszok . Hanem így,ööö saját magam próbálok eljutni,max. ha nem találok valamit,akkor nézek bele :) -
Flocky #5394 Én írtam még régen hogy a kézikönyv nekem rakoncátlankodik, azóta nem is ment. Úgyhogy ezer köszönet neked amiért megoldottad a problémámat!!! Nekem Internet Explorer 8 volt, eltávolítottam és felraktam a 7-et és egyből jó. A bal oldali sáv, minen képet betölt/látható úgyhogy minden megfelelően működik. Mégegyszer nagyon köszönöm neked -
#5393 Elárulom:
A Kézikönyv bal oldali menüjében, a "Dungeon Siege 2" menüpont alatt, a "Másodlagos küldetések" - "Aranna Lelke"
De, hogy tovább bonyolítsam a dolgot: a Kézikönyv a Játék alapján "dolgozik" - azaz: a játék Naplójában megnézed, melyik küldetéssel van gondod [ott is elsődleges ill. másodlagos küldetésekre van bontva, ugye] és megnézed ugyanazt a Kézikönyvben...
Ennél egyszerűbben nem lehet egy végigjátszást nagyközönség elé tárni.
-
#5392 Hülyeségből nem szoktam kérdezni
De igazad van,egyiket megtaláltam,mármint a szellemeset,de azt is csak itt fórumon,azt is pont Te írtad ;) Első kérdésemre akk meg gondolom azokra később lesz szükség, v. lehet "aktiválni" :)
Kézikönyvben is próbáltam a Search funkciót használni,de vhogy mindig mást dobott ki:D -
#5391 Kézikönyv, kézikönyv, kézikönyv...
:) -
#5390 Lenne pár kérdésem.
1., Vannak ilyen ajtók,amiken nem tudok bemenni,pl. kiírja pirossal,hogy zárva,s ajtón egy piros X olvasható. Vagy hogy az ajtóból egy darab hiányzik,meg ilyenek :) Pontosan már nem tudom hogy hol,de ezek később nyithatóak lesznek?
2., Meg elvétve találok ilyen szellemeket,akikkel nem tudok egyenlőre beszélni,ők mi célt szolgálnak ?:) -
#5389 Mikor kritikus a helyzet,akkor szerintem jobb elmenekülni :)
Vagy elteleportálni magunkat,sokszor így menekültem meg :D -
#5388 Most már fióka nagyságú. Íjakat "eszik". -
#5387 Hú, ne tudd meg most milyen jól jött nekem. Megint előfordult az a malőr, hogy mindenki meghalt, viszont nem akartam előről kezdeni a barlangot. Tudvalevő, hogy ilyenkor csupasz seggel kell visszamenni. Szerencsére azonban a skorpiótól nincs mit elvenni, így harcképes maradt, így szépen visszaverekedtük magunkat a sírkövekig. -
#5386 Természetesen, szíved joga a döntés :)
Nem is kérdőjelezem meg.
A játék elején - főképp Zsoldos szinten, új csapattal - a Szörnyfarkas a legjobb választás: iszonyatos erős, már "apró" korában.
Azt tudni kell vele kapcsolatban, hogy a mágus páncélokkal - azaz: a kék és sárga színnel kiemelt nevűek! - gyorsítható a fejlődése.
Italokat nem fogyaszt.
Xenia Templomában megeszi a Zöld/Bíbor stb. köveket is!
-
#5385 Ja és persze előtte olvastam át, nem utólag. Megfontoltam a leírtakat, utána döntöttem. -
#5384 Végigolvastam ám a kézikönyvet. De nekem most ez az állat a szimpatikus. -
#5383 Ajánlataim:
Harcos kísérők közül: a Lógószárnyú Sárkány, és a Jég Elementál
Cipelő kísérők közül: [b]Málhás Kos[/b] (Megtört Világ]
Amíg nem sikerül beszerezni valamelyiket: Szörnyfarkas.
-
#5382 A HTML formátumban pendrive-omon lévő, a gépeden is ott lévő Kézikönyvből idézek:
Szerintem, érdemes megfontolni a TIPP részt...
-
#5381 Amúgy ki hol tart a játékban? Én 15.sz. vagyok. Kétkezes harcmodor és némi harci mágia, ja és egy elf. Van egy skorpió királynőm is. Úgy gondoltam jól jöhet. -
#5380 Tény, hogy az E-Book Maker sokkal régebbi, mint az IE 7-8...
-
kt66 #5379 Sziasztok!
Egy tipp a kézikönyvhöz, talán segít.
Két gépemen fut a játék, semmi probléma, akadásmentes, magyar, hurrá.(warez, deluxe, ahogy Imyke írta, XP)
Az egyik gépen IE7 van fenn, ezen a kézikönyv is jó
A másikon IE8 van, ezen viszont nem megy, a korábban írt nem tudok csatlakozni szöveg jön. Ha beállítom az Operát vagy a firefoxot alapértelmezettre, akkor sem jó.
Az IE8 egyébként már más programnál is okozott kompatibilitási problémákat.
Szóval egy tipp, de talán érdemes megnézni másnak is.
-
#5378 A sima Dungeon Siege 2 problémán dolgozom - még a saját, eredeti változatommal is gondot okozott, amikor egy vélt megoldással kísérleteztem, ezért átdolgozom az egész MOD szerkezetét, és egységes szövegbe (*.gas) teszem a játék minden szöveges állományát, egy német Broken World MOD segítségével [Tom Evin segített a dologban].
A kézikönyvet, természetesen, fel tudom tenni külön is, a honlapra.
Utóbbit ráadásul, s remélem időm is lesz rá, a hétvégén kipofozni is szeretném. Hétfőn, innen, 4 Mbites netről fel is töltöm az egészet.
Köszönöm az elismerést :)
Az összefoglalásra:
"Csak az alapjáték installálása esetén nálad is hibát jelzett."
* Nálam helyből működött. Amikor az általam hitt hibaforrást korrigáltam, akkor lett minden bolt első oldalán rózsaszínű a tárgyak helye.
"Vannak olyan warez verziók, amiket a Magyar Mód v2 nem tud értelmezni, illetve a hozzá adott installálási utasítást használva nem lehet megcsinálni a Deluxe Edition-t."
* A Deluxe Edition-t minden warez verzióval meg lehet csinálni, mert voltaképpen a két játék egy helyre telepítéséről szól az egész.
A probléma forrás az operációs rendszer regisztrációs adatbázisa: ha a warez változat nem a valódi InstallWizard készlettel települ, akkor nem kerül regisztrációs bejegyzés a Registry-be... ekkor a v2.20 Patch még felmegy [mert az csak a módosításra kerülő *.ds2res-eket és az Dungeon Siege 2.exe-t keresi meg], de a Broken World 2 telepítője [legyen az warez vagy eredeti] nem találja meg a Dungeon Siege 2-t.
Ezért írtam le, hogy miként kell és lehet ezt a hibát orvosolni.
A Rash87-nek alant, általad leírt megoldás is jó, csak ugye 2 fázissal későbbre helyeződik a rámásolás.
Az eredeti Deluxe Edition esetében nem is kell(ene) a két játékot egy helyre telepíteni - a MAGYAR MOD v2.00 totális működése végett írtam, mondtam mindig instrukcióként az egybemásolást.
Ha külön wannak helyezve a játékok, akkor 2x kellene telepíteni a MAGYAR MOD-ot, ami viszont technikailag lehetetlen, mert a telepítő azonnal eltávolítaná a duplikált fájlokat. Ezért járhatóbb az egybemásolás.
-
19410122 #5377 Imyke,
Akkor foglaljuk össze a lényeget:
A magyar mód v2 megfelelően működik ,ha a boltban vásárolt DS 2 Deluxe Edition lemezről felinstalláljuk
az alapjátékot + a kiegészítő BW-t is.
Csak az alapjáték installálása esetén nálad is hibát jelzett.
A Magyar Mód v2 kompatibilis lehet bizonyos warez verziókkal is, ha sikerül felinstallálni az alapjáték mellé a kiegészítést is.
Vannak olyan warez verziók, amiket a Magyar Mód v2 nem tud értelmezni, illetve a hozzá adott installálási utasítást használva nem lehet megcsinálni a Deluxe Edition-t.
A kézikönyv és a végigjátszás profi munka!!!
Ha sikerül installálni…
Gondold meg, hogy nem kéne –e a telepítőtől függetlenül elérhetővé tenni.
-
#5376 Örülök, hogy végre megy a játék :)
Rash87: a Segedanyagok alkönyvtárban ott van egy iszonyatosan részletes végigjátszást és minden más információt tartalmazó magyar nyelvű Kézikönyv - saját készítésű! -, érdemes olvasgatni!
-
19410122 #5375 Nagyon szívesen! Reméltem, hgy nálad is bejön.
Jó szórakozást! -
#5374 Ezt nem hiszem el!!!
S így működik! Vagyis nem kiabálom el, de a kereskedőnél nem jön elő a hibaüzenet,s semmi egyéb. Eddig nagyszerűen működik! :D
Nagyon kössz!!!!! -
19410122 #5373 Rash87
És még egy ötlet:
A magyarítás felrakása előtt indítsd el a játékot.
Ha látod a BW jellegzetes Menűjét (ami más, mint a DS 2) akkor szerintem sínen vagy! Mint szegény József Attila -
19410122 #5372 Rash87,
Elfelejtettem, de szerintem magától értetődik, hogy amikor megtörtént a másolgatás és kicserélted az exe-t, azután rakod fel a DS2+BW magyarítást. -
#5371 Már ez az egy nem oszt,nem szoroz :) Szóval megpróbálom. Most megyek edzésre,de majd 8-9 felé írok,hogy sikerült-e ( bár nem fűzök hozzá sok reményt:) ) -
19410122 #5370 Rash87,
Egy utolsó próbálkozás?
1./lepucolsz mindent.Regisztrit is!
2./Felrakod a DS 2-t + a v2.20patch-et.
Most jön a csavar:
Csinálsz egy "akármilyen" könyvtárt a vinyódon és ebbe az "akármilyen" könyvtárba installáld a BW-t!
3./Megnyitod mindkét felinstallált játék könyvtárát.A BW-ben talász azt hiszem 3db. alkönyvtárat, amik a DS 2-ben is megtalálhatók.Ezek TARTALMÁT másold be a DS2 megfelelő könyvtárjaiba!Ha ez megvan, akkor a BW-ben lévő összes többi egyedi fájlt másold be a DS 2 főkönyvtárjába.
Mondom mindent!!! Ha kész vagy a másolgatással a BW-t akár ki is törölheted.
A DS 2 könyvtárban cseréld ki az installált exé-t a GameCopyWorldról letöltött "Broken World 1.0 crack".ra és Ezzel indítsd a játékot.
Légyszi' Próbáld meg!! Aztán Írjál.