Dungeon Siege 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem pl a ds1 jobban bejött.

Deer
Na még az elsõ fejezetben vagyok, de már összefutottam 5-7 szinttel erõsebb lényekkel, amelyek közül a kisebbek még falkában is jönnek. Én azonban beléjük kötöttem. Így kezdõdött: "Mi van? Mi van? Mi van?"
Akkor elindultak felénk, hogy majd lezúznak. Na de elõvettem a jó öreg õsmagyarosch módszert. Még a böhöm félóriás is elõvette minden tudását és eltette a harci kalapácsot, hogy tûzlabdákat tudjon lõni. A többiek is lövõszerszámra/varázslatra váltottak (a skorpió megint csak jól jött) és beléjük eresztettünk néhányat, majd futásnak eredtünk. Idõnként megálltunk is hátralõttünk. Így futkároztunk a katakombákban, míg el nem fogytak. Utána néztünk egy újabb csoportot magunknak. A nagyon erõsek elõl sokat kellett futni, de utána õk sem bírták tovább (szívroham).

Amúgy kipróbáltam a Dungeon Siege elsõ részét is, de az nincs ilyen jól összerakva.

Örülök hogy segíthettem.
Én is nagyon sok segítséget kaptam a fórum olvasása közben más problémákra, úgyhogy természetes volt, hogy próbálok ebbõl visszaadni valamit.
IMYke2.0.0.0
Ennek kifejezetten örülök, õszintén.
<#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Rash87
Nem végigjátszás alapján játszok . Hanem így,ööö saját magam próbálok eljutni,max. ha nem találok valamit,akkor nézek bele 😊

Glory, Glory Man. United!

Én írtam még régen hogy a kézikönyv nekem rakoncátlankodik, azóta nem is ment. Úgyhogy ezer köszönet neked amiért megoldottad a problémámat!!!<#worship> Nekem Internet Explorer 8 volt, eltávolítottam és felraktam a 7-et és egybõl jó. A bal oldali sáv, minen képet betölt/látható úgyhogy minden megfelelõen mûködik. Mégegyszer nagyon köszönöm neked <#integet2>

IMYke2.0.0.0
Elárulom:

A Kézikönyv bal oldali menüjében, a "Dungeon Siege 2" menüpont alatt, a "Másodlagos küldetések" - "Aranna Lelke"

De, hogy tovább bonyolítsam a dolgot: a Kézikönyv a Játék alapján "dolgozik" - azaz: a játék Naplójában megnézed, melyik küldetéssel van gondod és megnézed ugyanazt a Kézikönyvben...
Ennél egyszerûbben nem lehet egy végigjátszást nagyközönség elé tárni.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Rash87
Hülyeségbõl nem szoktam kérdezni <#vigyor5>
De igazad van,egyiket megtaláltam,mármint a szellemeset,de azt is csak itt fórumon,azt is pont Te írtad 😉 Elsõ kérdésemre akk meg gondolom azokra késõbb lesz szükség, v. lehet "aktiválni" 😊
Kézikönyvben is próbáltam a Search funkciót használni,de vhogy mindig mást dobott ki😄

IMYke2.0.0.0
Kézikönyv, kézikönyv, kézikönyv...
😊

Rash87
Lenne pár kérdésem.
1., Vannak ilyen ajtók,amiken nem tudok bemenni,pl. kiírja pirossal,hogy zárva,s ajtón egy piros X olvasható. Vagy hogy az ajtóból egy darab hiányzik,meg ilyenek 😊 Pontosan már nem tudom hogy hol,de ezek késõbb nyithatóak lesznek?
2., Meg elvétve találok ilyen szellemeket,akikkel nem tudok egyenlõre beszélni,õk mi célt szolgálnak ?😊

Rash87
Mikor kritikus a helyzet,akkor szerintem jobb elmenekülni 😊
Vagy elteleportálni magunkat,sokszor így menekültem meg 😄

Deer
Most már fióka nagyságú. Íjakat "eszik".

Deer
Hú, ne tudd meg most milyen jól jött nekem. Megint elõfordult az a malõr, hogy mindenki meghalt, viszont nem akartam elõrõl kezdeni a barlangot. Tudvalevõ, hogy ilyenkor csupasz seggel kell visszamenni. Szerencsére azonban a skorpiótól nincs mit elvenni, így harcképes maradt, így szépen visszaverekedtük magunkat a sírkövekig.

IMYke2.0.0.0
Természetesen, szíved joga a döntés 😊
Nem is kérdõjelezem meg.

A játék elején - fõképp Zsoldos szinten, új csapattal - a Szörnyfarkas a legjobb választás: iszonyatos erõs, már "apró" korában.
Azt tudni kell vele kapcsolatban, hogy a mágus páncélokkal - azaz: a kék és sárga színnel kiemelt nevûek! - gyorsítható a fejlõdése.
Italokat nem fogyaszt.
Xenia Templomában megeszi a Zöld/Bíbor stb. köveket is!

Deer
Ja és persze elõtte olvastam át, nem utólag. Megfontoltam a leírtakat, utána döntöttem.

Deer
Végigolvastam ám a kézikönyvet. De nekem most ez az állat a szimpatikus.

IMYke2.0.0.0
Ajánlataim:

Harcos kísérõk közül: a Lógószárnyú Sárkány, és a Jég Elementál
Cipelõ kísérõk közül: Málhás Kos (Megtört Világ]

Amíg nem sikerül beszerezni valamelyiket: Szörnyfarkas.

IMYke2.0.0.0
A HTML formátumban pendrive-omon lévõ, a gépeden is ott lévõ Kézikönyvbõl idézek:

Szerintem, érdemes megfontolni a TIPP részt...

Deer
Amúgy ki hol tart a játékban? Én 15.sz. vagyok. Kétkezes harcmodor és némi harci mágia, ja és egy elf. Van egy skorpió királynõm is. Úgy gondoltam jól jöhet.

IMYke2.0.0.0
Tény, hogy az E-Book Maker sokkal régebbi, mint az IE 7-8...

Sziasztok!

Egy tipp a kézikönyvhöz, talán segít.
Két gépemen fut a játék, semmi probléma, akadásmentes, magyar, hurrá.(warez, deluxe, ahogy Imyke írta, XP)
Az egyik gépen IE7 van fenn, ezen a kézikönyv is jó
A másikon IE8 van, ezen viszont nem megy, a korábban írt nem tudok csatlakozni szöveg jön. Ha beállítom az Operát vagy a firefoxot alapértelmezettre, akkor sem jó.
Az IE8 egyébként már más programnál is okozott kompatibilitási problémákat.
Szóval egy tipp, de talán érdemes megnézni másnak is.
IMYke2.0.0.0
A sima Dungeon Siege 2 problémán dolgozom - még a saját, eredeti változatommal is gondot okozott, amikor egy vélt megoldással kísérleteztem, ezért átdolgozom az egész MOD szerkezetét, és egységes szövegbe (*.gas) teszem a játék minden szöveges állományát, egy német Broken World MOD segítségével .

A kézikönyvet, természetesen, fel tudom tenni külön is, a honlapra.
Utóbbit ráadásul, s remélem idõm is lesz rá, a hétvégén kipofozni is szeretném. Hétfõn, innen, 4 Mbites netrõl fel is töltöm az egészet.

Köszönöm az elismerést 😊

Az összefoglalásra:
"Csak az alapjáték installálása esetén nálad is hibát jelzett."
* Nálam helybõl mûködött. Amikor az általam hitt hibaforrást korrigáltam, akkor lett minden bolt elsõ oldalán rózsaszínû a tárgyak helye.

"Vannak olyan warez verziók, amiket a Magyar Mód v2 nem tud értelmezni, illetve a hozzá adott installálási utasítást használva nem lehet megcsinálni a Deluxe Edition-t."
* A Deluxe Edition-t minden warez verzióval meg lehet csinálni, mert voltaképpen a két játék egy helyre telepítésérõl szól az egész.
A probléma forrás az operációs rendszer regisztrációs adatbázisa: ha a warez változat nem a valódi InstallWizard készlettel települ, akkor nem kerül regisztrációs bejegyzés a Registry-be... ekkor a v2.20 Patch még felmegy , de a Broken World 2 telepítõje nem találja meg a Dungeon Siege 2-t.

Ezért írtam le, hogy miként kell és lehet ezt a hibát orvosolni.

A Rash87-nek alant, általad leírt megoldás is jó, csak ugye 2 fázissal késõbbre helyezõdik a rámásolás.

Az eredeti Deluxe Edition esetében nem is kell(ene) a két játékot egy helyre telepíteni - a MAGYAR MOD v2.00 totális mûködése végett írtam, mondtam mindig instrukcióként az egybemásolást.
Ha külön wannak helyezve a játékok, akkor 2x kellene telepíteni a MAGYAR MOD-ot, ami viszont technikailag lehetetlen, mert a telepítõ azonnal eltávolítaná a duplikált fájlokat. Ezért járhatóbb az egybemásolás.

Imyke,
Akkor foglaljuk össze a lényeget:
A magyar mód v2 megfelelõen mûködik ,ha a boltban vásárolt DS 2 Deluxe Edition lemezrõl felinstalláljuk
az alapjátékot + a kiegészítõ BW-t is.
Csak az alapjáték installálása esetén nálad is hibát jelzett.

A Magyar Mód v2 kompatibilis lehet bizonyos warez verziókkal is, ha sikerül felinstallálni az alapjáték mellé a kiegészítést is.

Vannak olyan warez verziók, amiket a Magyar Mód v2 nem tud értelmezni, illetve a hozzá adott installálási utasítást használva nem lehet megcsinálni a Deluxe Edition-t.

A kézikönyv és a végigjátszás profi munka!!!
Ha sikerül installálni…

Gondold meg, hogy nem kéne –e a telepítõtõl függetlenül elérhetõvé tenni.

IMYke2.0.0.0
Örülök, hogy végre megy a játék 😊

Rash87: a Segedanyagok alkönyvtárban ott van egy iszonyatosan részletes végigjátszást és minden más információt tartalmazó magyar nyelvû Kézikönyv - saját készítésû! -, érdemes olvasgatni!

Nagyon szívesen! Reméltem, hgy nálad is bejön.
Jó szórakozást!
Rash87
Ezt nem hiszem el!!! <#wow2>
S így mûködik! Vagyis nem kiabálom el, de a kereskedõnél nem jön elõ a hibaüzenet<#finom>,s semmi egyéb. Eddig nagyszerûen mûködik! 😄
Nagyon kössz!!!!!<#worship>

Rash87
És még egy ötlet:
A magyarítás felrakása elõtt indítsd el a játékot.
Ha látod a BW jellegzetes Menûjét (ami más, mint a DS 2) akkor szerintem sínen vagy! Mint szegény József Attila<#smile>
Rash87,
Elfelejtettem, de szerintem magától értetõdik, hogy amikor megtörtént a másolgatás és kicserélted az exe-t, azután rakod fel a DS2+BW magyarítást.
Rash87
Már ez az egy nem oszt,nem szoroz 😊 Szóval megpróbálom. Most megyek edzésre,de majd 8-9 felé írok,hogy sikerült-e ( bár nem fûzök hozzá sok reményt😊 )

Rash87,
Egy utolsó próbálkozás?
1./lepucolsz mindent.Regisztrit is!
2./Felrakod a DS 2-t + a v2.20patch-et.
Most jön a csavar:<#ejnye1>
Csinálsz egy "akármilyen" könyvtárt a vinyódon és ebbe az "akármilyen" könyvtárba installáld a BW-t!
3./Megnyitod mindkét felinstallált játék könyvtárát.A BW-ben talász azt hiszem 3db. alkönyvtárat, amik a DS 2-ben is megtalálhatók.Ezek TARTALMÁT másold be a DS2 megfelelõ könyvtárjaiba!Ha ez megvan, akkor a BW-ben lévõ összes többi egyedi fájlt másold be a DS 2 fõkönyvtárjába.
Mondom mindent!!! Ha kész vagy a másolgatással a BW-t akár ki is törölheted.
A DS 2 könyvtárban cseréld ki az installált exé-t a GameCopyWorldról letöltött "Broken World 1.0 crack".ra és Ezzel indítsd a játékot.
Légyszi' Próbáld meg!! Aztán Írjál.
de hogyha én csak az alap eredeti DS2 -vel akarok játszani akkor hogyan tovább? (merthogy nekem csak az van meg, és nincs kedvem töltögetni)
IMYke2.0.0.0
Utólag nehogy fel akard tenni a v2.20-ast!
Ha felment a DS2 + v2.20-ra a BW, akkor már más dolgod, mint a magyarítást telepíteni és játszani.
Minden információ a "Segedanyagok" könyvtárban!

Hali, nekem már rég fent van a DS2+BW, de csak most néztem h v2.30
akkor is kell a v2.20
IMYke2.0.0.0
Rash87 hibaüzenete a registry hibára utalt, azért írtam le a probléma megoldását.
Az jó, ha másnak ez nem fordul elõ 😊

Emlékeim már homályosak a kieg. ("biztonsági másolatom" van nekem is) telepítésével kapcsolatban, de én sem buzeráltam a registry-t, az biztos.

Deer
Én, mint nem eredeti Broken Sword tulaj sem szívtam vele. Nem kellett manipulálni a registryt sem, szóval passzolom, hogy másnál mi a gond.

Rash87
Nekem még mindig ugyan azt kiírja,de vhogy nem is lepõdök már meg 😊

IMYke2.0.0.0
Azok nem fognak annyit szívni a dologgal, de nekik is kell a registry-s cucc. Fõleg, ha NoCD-zni akarnak.

A Deluxe Edition eredetisek nem szívnak - lejjebb is olvasható, és nekem is az van 😊

és akiknek eredeti van?<#help>
IMYke2.0.0.0
Warez tulajoknak!

Tavaly leírtam, de idénre elfelejtettem, pedig VÉGIG ott volt a "Segedanyagok" könyvtárban a megoldás!

Azoknak, akiknek fagy, azért teszi, mert a warez DS2 telepítési útvonalát registry-ben módosítani kell!

Most beidézem ide a "Segedanyagok" könyvtárban lévõ "DS2_2.20 Reg.reg" fájl tartalmát!

====================================================

Windows Registry Editor Version 5.00

"Version"="2.20"
"InstallationDirectory"="H:\\Dungeon Siege 2"
"DistroID"=dword:0000047c
"AddApp2FirewallExclusion"=dword:00000001
"Launched"="1"
"PID"="77033-133-5335624-40335"
"DigitalProductID"=hex:a4,00,00,00,03,00,00,00,37,37,30,33,33,2d,31,33,33,2d,\
35,33,33,35,36,32,34,2d,34,30,33,33,35,00,50,00,00,00,47,36,36,2d,30,30,30,\
34,31,00,00,00,00,00,00,00,0a,61,4b,de,44,aa,f1,48,42,10,17,77,d1,94,01,00,\
00,00,00,00,98,c4,77,47,c7,8d,41,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,30,32,38,32,35,00,00,00,00,00,00,00,03,0f,\
00,00,5e,a7,f1,ac,00,02,00,00,88,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,31,64,66,83
"DoubleHash"=hex:70,4f,25,e4,d2,b1,f8,ea
"AppPath"="H:\\Dungeon Siege 2"
"CDPath"="I:\\"
"VersionType"="RetailVersion"
"InstalledGroup"="1"
"LangID"=dword:00000009

=====================================================

MEGOLDÁS:

Amikor feltelepíted a játékot (alapjáték!), akkor utána következik a v2.20 Patch.
A fagyás megelõzéseképp - s fõleg, ha warez Broken World-öd van, s azt rá is akarod telepíteni, hogy megkapd a MM v2.0-vel tökéletesen mûködõ Deluxe Edition-t - kénytelen vagy használni a fentebb beidézett *.reg fájt!

Az alapjáték, v2.20 Patch telepítése után a fenti szöveget egy *.txt-be helyezd, vagy ha már telepítetted korábban a gépedre a MAGYAR MOD-ot és valahol a gépeden méág ott van, nyisd meg (jobb klikk rajta és "Szerkesztés") a DS2_2.20 Reg fájlt!
[*.txt esetén a mentésekor, "Mentés másként" és a fájlnév végére írd be ezt: tetszés_szerinti_név.reg]

A fent látható tartalomban módosítsd ezeket:

"InstallationDirectory"="H:\\Dungeon Siege 2" és "AppPath"="H:\\Dungeon Siege 2"

arra, ahol neked van fenn a játék.

Példa:

Gépemen D:\Games\Dungeon Siege 2, akkor:

"InstallationDirectory"="D:\\Games\\Dungeon Siege 2"
"AppPath"="H:\\Games\\Dungeon Siege 2"

Mentsd el, kilép.
Utána DUPLA KLIKK a *.reg fájlon és OK.

Ezután telepítsd a Broken World-öt!

Mûködni fog, nem lesz fagyás.

Deer
Na, gyerekek, én tegnap sokat káromkodtam. Hát meghalt a csapat és persze, hogy csupasz seggel kell nekiindulni, hogy újra visszavehessük a felszerelést, de az nem minden, még a sikeresen legyilkolt szörnyeket is újraéleszti a program. <#violent> Mindegy, azóta taktikát váltottam és már amúgy is 4-en vagyunk.

Látom, sokan szenvednek még a telepítéssel. Én így csináltam:
-4Cd-s verzió felinstallál,
-2.2 patch update
-Kieget a játék könyvtárába telepít
-magyarítást felrak
Utána 2.2 crack. Majd káromkodik, mert "Gathering Exception Data..." megjelenik.
Ezután kikeres Broken Sword crack. Azt feltesz és utána örül.<#vigyor2>

A magyarításban eddig 1 hibát találtam, valahol a szövegben egy "a" helyett "e" volt vagy fordítva, de nem jegyeztem meg a helyet.
<#nezze>

Rash87
Ezt is megcsináltam, itt már a töltésnél kiírja,hogy Gathering Exception Data...<#shakehead>

Rash87,
Próbáld meg egyesíteni a két játékot (DS 2+BW)-Megkapod a "Delux Edition-t"
Ha sikerül, töltsd le a GameCopyWorld-rõl a Broken World 1.0 crack-ot és ezzel índítsd az egyesített játékot.
(Deer#5329 hozzászólása)

Nekem ez bejött!!!

Lehetséges, hogy a Te warez ( kettõ darab képfájlodból?) nem lehet csak úgy megcsinálni a Deluxe Editiont, hogy egyszerûen beleinstallálod a BW-t a DS 2 fõkönyvtárjába<#ejnye1>
Erre is van ötletem!
Fog ez menni, meglátod!
Nekem is megy.
Rash87
Sokadig újratelepítésre nekem is sikerült ezt elérni 😄
Szóval már annyit telepítettem,hogy fejbõl nyomom a sorozatszámokat 😄

Esetleg bármi ötlet a problémámra ? =(
IMYke2.0.0.0
<#worship><#buck>

balee4
Na hogy jó visszajelzést is kapj Imyke, nálam tökéletesnek tûnik a magyarítás. Pár órácskát toltam, a videókat szépen lejátssza, nem fagy, és minden magyar lett. Eredeti Deluxe-m van, a játék mappájába raktam a BW-t, ahogy a leírásban is szerepelt. Op rendszerem: Win 7 RTM.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Hali ! Volna egy kis problémám .. ^^
Nekem a magyarítás szimplán nem csinál semmit oO
Torrentes Dungeon Siege 2-m van (csak alapjáték).. de mindent ugy csináltam ahogy le lett írva : Dungeon Siege telepítés ... 2.20 Patch ... Magyarítás
Annyi változást tapasztalok csak, h minimális szöveget lefordit a játékon belül ( a patch után a játék verzió ugyanugy csak 2.0 ... nemtom ez számít-e)
Ha van ötletetek segítsetek pls =)
nem, broken world is fent van (elõször sima ds2 2.2, aztán egy mappába vele a broken world).

utána már nem volt gondom, bár én valdisnak csak 90.000 hp-ra emlékeztem és nem 190.000-re, de bizton én emlékszem rosszul...
Sziasztok
Egy apró segítség azoknak,akiknek nem fut a kézikönyv.Ha a kézikönyv bal oldali keresõjébe beírod azt a helyet,szereplõt,tárgyat,stb.amirõl olvasni akarsz,és rákeresel,ill.rákattintasz,onnantól kezdve megjelenik az olvasni kívánt szöveg a jobb oldalon. Nekem legalábbis így már mûködik.....
Itt is szeretném megköszönni IMyke-nek a kiváló,igényes munkáját.Örök hála légyen Neki érte.<#worship><#vigyor2>