Fű, joint, marihuana, zöldike...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

solo
A francot!
Ha az ember 14 éves kora tól legálisan baszhat, akk miért ne szÍvhasson.
MOnnyuk azért más kategória, de ugyan az lenne mint a cigivel.

Bár, engem gy se érintene nagyon, mert mire talán legalizálják bitti 18 leszek: D (még 2 év.)

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Cigit,alkoholt sem vehetnél 18-alatt pedig mégis "kiadják" a boltosok
szerintem a zölddel sem lenne ez másképp (és nem feltétlenül a fiatalok a probléma okozoi)
az ittas vezetésröl meg annyit hogy hiába veszik el a jógositványt az ittasan vezetõ személytöl azt kéne megakadályozni hogy egyátalán vezesenek (ha már valami balesetet okozott akkor már késö elvenni a jógsit)

Üdv. \\Charlie Barkin
szigorúan kéne venni a 18-as határt, és ha 18 alatt valakit elkapnak, akkor megbaszni rendesen.

hunbasser
azért is jó egyébként,mert akkor sok ilyen 14-15 éves is venne,akik még életükben nem szívtak,csak huudejóó,vettünk,és akkor úgy tekernének,hogy szórnák el a cuccot mindenhol,meg kb úgy adnák a zelkót mint egy szál cigit 😄 "kérsz egy gubacsot?" 😄

ReaL MaDRid x siempre

Képzeljétek el hogy ha legalizálnák a Zöldet azt követö napokban Mindenki rohanna a Coffeshopokba kiprobálni és mindenütt jointozó emberek szaladgálnának(mint amikor leárazás van valameik márka boltba <#buck>) Hiszen ezt hozná az ujdonság ereje ! Persze késöbb persze normalizálodna a helyzet
(talán az ettöl való félelem is oka lehet annak hogy a politikai berkeken belül nem eröltetik anyira ezt a kérdést)

Szerintem azért okozna némi felfordulást az országban

\\Charlie Barkin

N1ggA
hát én bizony elkövettem azt a hibát, hogy elkezdtem rendesen dohányozni, azóta meg folyamatosan csinálom (napi kb. 20 szál tekerõs cigi), és akkor indult be igazán, amikor elmondtam szüleimnek, akik aztán engedték, így már otthon is csináltam. (ez volt kb. 2 éve)

Spread De Love!

hunbasser
én kb két éve cigizgetek úgy,hogy néha veszek 1-1 dobozzal,meg ha kint vagyok a városban akkor spanok megkínálnak meg ilyesmi,de azóta sem sikerült rászoknom,és nem is akarok,és büszke is vagyok rá,hogy semmiféle vágyat nem érzek arra,hogy rászokjak 😄 minden az emberen múlik,ha valamire nem akar valaki rászokni és van tartása,és azt mondja,hogy neki ez bizony nem kell,akkor nem fog rászokni,ilyen egyszerû. egyénfüggõ. ugyanez van a drogokkal is,aki nem akar rászokni,az úgysem fog,mert van tartása,és tudja,hogy neki az nem lételeme,elvan nélküle is.

ReaL MaDRid x siempre

N1ggA
a dohányzásnak is vannak pozitív hatásai, például jó hatással van az emésztésre és az anyagcserére
viszont nagyon nagyon könnyû rászokni, és úgy már nagyon káros

Spread De Love!

Lacee
az utolsó mondatodra külön is: nem a szerek ellen kell harcolni, hanem kellõ felvilágosítással, tájékoztatással az ártalmakat csökkenteni. Sokkal szegényebb lenne a világ, ha nem létezne például a bor, a sör: attól még miért kéne betiltani MINDEN alkoholt, hogy az emberek egy bizonyos százaléka annyira buta, hogy nem tud normálisan, mértékkel élni vele?
több kutatás is boznyítja, hogy az alkohol kis mennyiségekben nagyon pozitív hatással van az emberi szervezetre, az infarktus, a visszér kialakulását nagyban csökkenti, stb. A fû kiváló fájdalomcsillapító, étvágynövelõ, nem véletlenül használják fejlettebb országokban gyógyászati célokra. Akkor ezekkel mi legyen, azért is tiltsuk be? 😊

félreértés ne essék, a túlhasználat szerintem is nagyon komoly probléma, a fû esetében is. MEg a cigi, a kávé/energiaital, az alkohol... Viszont a rendeltetésszerû használatban semmi kivetnivaló nincsen, sõt, pozitív hatásai is lehetnek. Bár a nikotinnak talán nem...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

hunbasser
meg igazából ez mindig divatfüggõ is kicsit 😊 ugye most vannak ezek a straight edgesek vagy micsodák,akik nem isznak,nem drogoznak,nem cigiznek,tiszta életet élnek,ebbõl is akkora divat lett,és ezt sokan követik is,gondolom az ilyen irányzatok is hozzájárultak a dologhoz.

egyébként amit mondasz,az teljesen egyértelmû,amit tiltanak,az mindig vonzóbb 😊 erre a legjobb példa gyerekek. ha egy gyereknek valamit megtiltasz,csak azért is csinálja. hasonlóképpen mûködik ez itt is.

ReaL MaDRid x siempre

Lacee
ez korént sincs így: Európában épp Hollandiában a legkisebb a fûfogyasztók lakosságra vetített aránya.
Éppen azért linkeltem a szesztilalmas összefoglalót, mert az egy való életbõl vett példa hogy a tiltás milyen negatív következményekkel jár, még a fogyasztás növekedésével is. A tiltott gyümölcs eleve vonzóbb sokaknak, fõleg a fiatalabb korosztálynak, plusz hozzájön a kockázati tényezõ: ez egyrészrõl felveri az árakat (a lebukás veszélyét is meg kell fizetni, és mivel nincs konkurencia, vagy megveszed amennyiért ajánlják, vagy nincs, nem mehetsz át a konkurens boltba), más részrõl amit az egyszeri fogyasztó megvesz, azt igyekszik minél hamarabb elfogyasztani, ezzel a saját kockázatát csökkentve. NEhezebben osztja be az adott mennyiséget.

Pl a Corvinus szociológia tanszékén végeztek tavaly egy kutatást, hogy a mostani középiskolás korosztály körében azért esett vissza némileg a fû elterjedtsége, mert pl a tíz évvel ezelõtti állapothoz képest elterjedtebb lett a felnõtt korosztály körében is, így kevésbé fejezi ki a tinédzserkori "lázadást", ezáltal sokan ki sem próbálják, vagy csak nagyon ritkán. Ez is éppen ellentmond a tiltás logikájának.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

hunbasser
ember,nem vagy magadnál,egy kövér joint után egy hideg sör a legjobb 😄

ReaL MaDRid x siempre

Én itt az állam azon kötelességérõl beszéltem hogy meg kell védenie az állampolgárokat,úgy értem szerinted talán kötelessége biztosítani a társadalom számára önkárosító lehetõségeket?Szerintem erre semmi szükség.Mondjuk a legalizálás olyan lenne mint egy paktum az ördöggel igaz hogy lehet az alkohol fogyasztás talán visszaesne de ahogy ismerem az embereket mindkettõnek hódolnának,ráadásul utána már olyan természetesnek vennék mint az alkoholt ez még nehezebbé tenné az ellene való küzdelmet.

N1ggA
Az államnak legyen joga megmondani a véleményét, de hogy én mivel károsítom magam, ahhoz semmi köze. Fizetem a TB-t, szóval még ha bajom is lesz tõle, lesz mibõl finanszírozni.

Van egy ilyen feltételezés, ami elég népszerû, hogy ha legalizálnák, nagyon elterjedne. Sajnos nem tudjuk, mi történne, mert nem próbáltuk ki.
Hollandiában az történt a legalizáláskor, hogy hirtelen megugrott a fogyasztók száma, aztán elkezdett csökkenni, most pedig arányaiban KEVESEBBEN SZÍVNAK, mint a tiltáskor.

Amúgy ha legaláizálnák, sok embernek talán alternatívát nyújtana az alkohollal szemben, ami szintén egy jó dolog lenne.

Spread De Love!

Az a gond hogy a legalizálás még erõ teljesebb terjedést jelentene a társaság még több embert bele vinne az önsosrs rontásba illetve akkor már nem csak õk hanem a legalizálás is,szerintem az államnak kötelessége lenne hogy vigyázzon az állampolgárok egészségére,illetve legalább minden lehetõséget korlátozza annak hogy ostoba befolyásolható emberek holmi élvezet kedvéért tönkre tegyék életüket....

N1ggA
így van: maguknak
ezért nincs joga hozzá senkinek, még az államnak se, hogy tiltsa

nem csak a két véglet létezik. az, hogy legalizálnák, nem jelentené azt, hogy az utcán szétszívott emberek randalíroznának. simán meg lehetne oldani, hogy megveszed a boltban, és csak otthon szívhatod, ott viszont tényleg senkinek sem ártasz. ez simán megoldható szerintem

Spread De Love!

Oké, tegyük fel hogy tényleg nagyon ártanak maguknak vele, bár lehet jobban járnál, ha utánaolvasnál a témának és nem csak drogprevenciós posztereket nézegetnél. szóval: ha valaki csak magának árt és neked egyáltalán nem, akkor miért akarod a sajátos igazságszolgáltatásod rájuk erõltetni?
Végülis nagyrészt egyetértek,füvessel gondom még sosem volt de csak a tényt rögzítettem hogy nem kicsit ártanak maguknak vele.

N1ggA
egyáltalán nem kártékonyabb
ez egy olyan dolog, amit te csak úgy kitaláltál, semmi forrást nem olvastál, csak gondoltál egyet, és kitaláltad, hogy károsabb

elõször is sokkal nehezebb rászokni
másodszor is nem lehet túladagolni
harmadszor nézzél már rá egy alkoholistára, aztán meg egy füvesre, és egybõl látszik a különbség

az alkohol tönkreteszi a májadat (néhány év alatt akár), megöli az agysejtjeidet. Gondolom láttál már alkoholistákat az utcán.

A füvesek meg ugyanúgy néznek ki, mint a rendes emberek, talán kicsit tompábbak, de az meg az õ dolguk.

Ha nem tetszik, ne szívd, de akkor meg ne akarjál beleszólni, hogy ki mit csinál

Spread De Love!

a fû sokkal kártékonyabb?
a terjesztõt egy életre?
omg nem tudsz te semmit. menj és mûvelõdj elõtte egy kicsit.
Nem tudom hogy jött ez ide,de voltak elõnyei és hátrányai is mint minden rendszernek.De ez off.

Plussz manapság nagyon gyenge az igazságszolgáltatás fõként azon a téren....

te meg kapnál 5-10 évet a gumiszobában, hogy újra átgondolt a kommunizmus csodáit.
A fû sokkal kártékonyabb a terjesztõt egy életre le kellene csukni,a fogyasztókat meg hatalmas pénzzel megbüntetni,ha már arra van pénze hogy fûre elszarja akkor legalább áldozhatna az államkaszába is értelmes célokra.

ha valaki ittasan vezet, azonnal elveszik a jogosítványát, akármennyit ivott, és ez így helyes.

N1ggA
hidd el hogy kurvára nem az. Ugyanez van most a fû és az egyéb drogok esetén, mégis kurvára folyik a biznisz.

Spread De Love!

A terjesztõ meg kapna olyan 5-10 évet.Elrettentõ lenne hidd el.

N1ggA
mégegyszer mondom: a börtön se elrettentõ!

Spread De Love!

Nem pár ezret értek alatta,hanem legalább 100 ezret.Visszaesõk meg jóval többet,szerintem egy átlag ember meggondolná hogy igya újra azt a szart.

N1ggA
pénzbüntetés az elrettentõ szerinted? még a börtön se az

Spread De Love!

érdekes kis olvasnivaló😄

Bár nem feltétlenül kell betiltani,szerintem egy nagy áremelés jót tenne,vagy kombinálni a tiltást hatalmas pénzbüntetéssel az azt megszegõknek,terjesztõknek meg sok év börtön.Probléma egy szál sem,illetve a fûre is keményebben kellene lecsapni hihetetlen hogy mennyire nõ a népszerûsége évrõl évre.

Lacee
és milyen sok pozitív hatása is volt a szesztilalomnak 😄

a szervezett bûnözés valódi kiépülése, az alkoholmérgezések számának és általánosabban a fejenkénti fogyasztás mértékének drasztikus megugrása (mivel ha minden fajtája tiltott, akkor senki nem fog sörrel kockáztatni, töményet iszunk, illetve kockázatos megtartani, amit vettem azt meg is kell inni, hiszen bûnjel lehet)... nem tudom, érzitek-e a párhuzamot 😊

(érdeklõdõknek, egy jó kis összefoglaló angolul a témáról)

N1ggA
nemkicsit bebukott ott az a tilalom. tanultak is belõle

Spread De Love!

Amerikában már volt alkohol tilalom,ki tudja lehet még itt is lesz<#vigyor>

A tiltás meg amugysem megoldás a problémára...Legyen szó bármiröl is
Hmm<#shakehead>... Kérem mellözük az ilyen értelmetlen hozzászólásokat hiszen csak felesleges vitát robbant ki!(Ergo:Magyarázd meg a véleményed értelmesen Lásd: #8690 By:Lacee)
Izlés kérdése hogy ki mit használ ... Csak felelöséggel használjuk Enny

Üdv.\\Charlie Barkin
az ember egy saját magát átverõ és saját magának szart csináló faj, ezt el kell fogadni.
Úgysem valósul meg soha, amit az okosak akarnak.
Lacee
Akkor lenne valami más, a "mindent tiltunk" szintén nem megoldás. Tudatmódosítókat már az õsember használt, pont annyira része az életnek mint a sport vagy a játék. A gond akkor van, amikor valaki visszaél a lehetõségeivel, és túlzásba viszi a használatát az adott szernek. Komolyan megfosztanátok Magyarországon 6-8 millió embert az alkohol alkalmi élvezetétõl azért, mert sajnálatos módon van kb egymillió alkoholproblémás az országban? Ugyanez a fûre is igaz, csak mert bizonyos emberekre rossz hatással van - rájuk is amikor állandóan szívnak -, miért kell megofsztani az élménytõl a teljes lakosságot?

A napi feszültséget valahogy mindenképpen le kell vezetni, ezt egyéni ízlés szerint lehet sportolással, mértéktelen zabálással, napi 5-6 órákat a gép elõtt ücsörgéssel, vagy néha egy kis droggal. Hetnete egy kis sörözés a barátokkal elítélendõ? Ugye hogy nem...

Olcsóvér
vanjobbötled?

Acer Aspire one

Támogatom kiegészítve a dohányzás tilalmával és a fû tiltás ugyanúgy maradhat.

MR ME
helyette lesz drogos gecy, megoldás <#eljen>

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

solo
jajah.:C

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Olcsóvér
az alkoholt kéne betiltani amúgy is sok az iszákos kecy

Acer Aspire one

solo
Jajah, multkor 3 doboz cini minist nyomtam be száraz pofával.Másnapra nemmaradt nyálkahártyám xD

Én napközben alig eszek valamit szóval nekem nem árt(Sõt) a sok kaja
De az tény hogy színte ösze-visza töménytelen menyiségben képes vagyok enni 😄

Üdv.\\Charlie Barkin
igen szabályok kellenek ugyan úgy mint az alkohol esetében ,bár nem hiszem hogy a szabályok érnek valamit is.Hiszen minden rajtad áll megihatsz egy X sört és utána eldöntheted hogy beszálsz az autódba vagy sem.
Hogy ezt a problémát valaha sikerül megoldani ?... Nem tudom megoldás talán az lenne ha elvennék a jógosítványát az alkoholt(vagyha legalizálnák a zözit) vásárló személytöl a vételtõl számititott 8 óráig utána vissza mehet érte s élheti tovább az életét

Vélemény?

Üdv. Charlie Barkin

Lacee
nálam az elsõ néhány hétben volt hasonló, nyugisabb, kiegyensúlyozottabb lett a közérzetem.
Utána viszont feltûnt, hogy két-három nap kihagyás után sokkal hamarabb felcsattanok jelentéktelen dolgokon is, könnyen felkapom a vizet. Persze hamar el is múlik ez az állapot, de tény hogy lobbanékonyabbá váltam tõle. Azóta szándékosan ritkábban használom, figyelve az ilyesfajta "másnapossági tünetekre"... Nem rosszullét másnap délelõtt, mint az alkohollal, hanem érzelmi változások egy-két napig.
- Ez egyébként azzal magyarázható, hogy a kannabinoid-receptorok az agyban megszokják a folyamatos erõsebb ingerlést, kb úgy mint mikor a csípõs ízhez szoksz hozzá, ezért mikor megszûnik a mesterséges boldogságszint, akkor furcsa annak hiánya (a gyengébb szint, amit a test egyébként termel), vagyis a normális állapot. -

Ami viszont inkább zavaró mellékhatás (nekem), az a kajapara, töméntelen mennyiségeket képes az ember megenni beszívva, ha nem figyel oda 😊

-Én például alapvetöen nem voltam egy nyugodt tipus,de azóta amiota használom kevésbé tudnak kiakasztani bizonyos helyzetek amik régebben igen.
-kevésbé vagyok lobanékony és ne örölnek fel anyira a hétköznapi dogok
egyszóval kiegyensúlyozotnak érzem magam
- van hogy nincs s mégsem váltózik a hangulatom negatív irányba
(max az 3-4 napig kis konfort hiányom van de ez is inkább a megszokott rítus hiánya)

Üdv.\\Charlie Barkin
Áh Nem szó sincs róla(bár voltam az is kb.2 hétig😄)
Ezeket a kérdéseket azért teszem fel hogy az átlag hazsnáló is bele tudja helyezni magát egy bizonyos "fogyasztási sémába"

Solo:
-Nálam a "sporolás" azt jelenti hogy nem szívok el többet mint amenyit elfüstölök ha egyszeri adagot vennék(melóból hazaérve lazitásképpen 1-2 joint)
Bár megvalom öszintén ha a munkám nem korlátoz akkor hajlamos vagyok durván tulszárnyalni magamat.

gfreak:
- Sajnos a Magyar Drogprevenciós programok(iskolai vagy egyébb)szinte teljesen férevezetõ jelegüek!
Egyszerüen nem értem miért kell a hülyeséget Belenevelni az emberekbe?
-Deprevenció ez kell ahoz hogy megváltozon a emberek véleménye a Zöldröl
XD

Válaszaitokat köszönöm:\\Charlie Barkin