Fű, joint, marihuana, zöldike...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miért kellene egy nemzeti érzésû embernek automatikusan hülyének lennie?
Idióták a feltételezéseid.
kõolaj, mûanyaggyártás, textilgyártás, papírgyártás, gyógyszeripar.
Elég lesz?

Fárasztó vagy.
Peace <#worship>

Remélem nem baj, hogy újra bemásolom az irományom:

Mindenekelõtt tisztázni kell, hogy a drog szó jelentése: olyan anyag, amely hatással van az emberi szervezetre, az idegrendszerre. Drog a kávé, a cigaretta, a csokoládé(boldogsághormon). Nem összekeverendõ a kábítószer szóval, mert általában mindenki, még a média is a kábítószer szinonimájaként használja a drog szót.

Az alkoholtól agresszív lesz az ember, a fûtõl nyugodt és békés. Rengeteg sikeres, vagy kevésbé sikeres átlagos emberek is szívnak. A füvezõ felnõttek nem verik össze családjukat és a házat, mint sok részeg. És ez a fiataloknál is így van, nem igazán fog elindulni a városban randalírozni, még inkább nem vandálkodni.

Mindig azt mondják hogy kapudrog, tehát út a lejtõn lefelé, utána ki próbál „adrogos” keményebb szereket. Igaz, hogy a heroinisták 99 százaléka életében füvet is szívott, de az is biztos hogy 99 százalékuk a fû elõtt ivott alkoholt vagy cigizett. Tehát mondhatni hogy ez a két szer vezetHET a heroinhoz, és nem a marihuána vezetHET a keményebb kábítószerekhez.
Tudni kell ésszel használni mindent. Ha valakinek annyi esze van, akkor meghal heroin túladagolásban, de ha annyi esze van, akkor elszív hetente egy füves cigit a haverjaival, ahelyett hogy berúgna. Én például jó ideje, háromnegyed éve bulikban szívok cigit, olyankor mikor már ittam is, és ez jó pár doboznyi cigi már, de egy sima hétköznap még sosem kívántam, sosem jutott eszembe hogy rá kéne gyújtatom. És nem hiszi el nekem senki „magasabb rendû”(kábítószer ellenzõ), hogy nem kattannék rá a fûre, vagy, hogy nem próbálnék ki semmilyen mesterséges szart. És hiába mond bármit „adrogos”, nem tágít a „magasabb rendû” amellõl, hogy a fû a sátán teremtménye, ha kipróbálod tuti hogy heroin túladagolás után a pokolra jutsz.

Számos ország, köztük Görögország, Hollandia, féligmeddig Anglia, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Svájc, Csehország a drogok "dekriminalizációja" mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy az alkohol, dohány stb. mellett több, drogminõségében kevésbé közismert anyagot szigorúan ellenõrzött keretek között, felnõttek számára legalizált, vagy legalábbis használata, átadása, eladása nem büntetendõ.

USA 13 tagállamában orvos írja fel mindenféle bajokra.

Az osztrák példa:
Bécs és Graz belvárosában szívhatsz az utcán, amíg ezzel senkit nem zavarsz.
Ausztriában az orvos idült hátfájásra például fél évente 30 gramm füvet ír fel. Orvosi marihónaja, meg lehet tõle tekeredni, de csak 30g/félév!

A svájci példa:
Svájc drogpolitikája számomra a legegyszerûbb, legliberálisabb, és legtoleránsabb.
Bemész a boltba, mondod, hogy molyriasztó tasak kell, kapsz egy gramm füvet FULL LEGÁLISAN.
Itt jön a csavar: zacsin felirat!
Használat módja: bökje ki a zacskót többször tûvel és akassza a szekrénybe. (Tényleg mûködik a molyok ellen).
FELBONTÁSA ILLEGÁLIS!
Ennyi...

Csehország:
Ott 3növény és 20 cigi (?) "legális".

Na most kérem, most azt hogy megöld azt akire haragszol, azt nem fogják soha engedni, mert az veszélyes a társadalomra, de a zöldet mégis engedik, mert az nem veszélyes.

A skizofréniát paranoiát és hasonló pszichés bajokat sokszor összekötik a fûvel. Ez annyiban igaz, hogy ha valakiben lappang a hajlam az ilyenekre, akkor az elõhozhatja az ilyen elmebajokat, ezért kell egy családtag, vagy egy közeli személy, akiben megbízik az ember, és aki figyelmezteti, ha úgy látja, hogy a fû rossz hatással van az emberre.

És akkor miért illegális? Több féle teória is létezik:

1.: Volt a nagy gazdasági világválság (1929-1932), ekkor rengeteg déli vendégmunkás (fõleg mexikói) élt az USA területén, és õket szerették volna eltávolítani az egyesült államokból. Nagyon nagy részük füvezett, vagy használt valamilyen ópiát alapú szert, ezeket kinyilvánították illegálissá, hogy lehessen ûzni a vendégmunkásokat. Majd látták hogy ebben kábítószer üldözésben nagy pénz van, így megmaradt, és átvette a többi ország is. Csakhogy mára az értelmesebb államok és országok kezdenek észhez kapni, és a legalizáció felé hajlanak, csak ez a begyepesedett gondolkodású magyar állam nem tartozik közéjük.

2.:Van egy másik teória is, ami a következõ idézetben olvasható.

Nem lenne illegális, nem termesztené senki üvegházban, mert nem tudna vele kereskedni. Mindenkinek lenne 1-2 töve a kertben. Inkább nevelni kellene az embereket, hogy termesszék, és használják fel a házi orvoslásban. De ezt sajnos a gyógyszeripar monopóliuma miatt nem lehet a köztudatba visszaültetni.

100 évvel ezelõtt még mindenki tudta, hogy:

-a kenderolaj külsõleg a melanomát gyógyítja, szájon át a szervi daganatokat, a sclerosis multiplexet.
-Drasztikusan csökkenti az epilepsziás rohamok számát.
-Fájdalomcsillapításra hatékonyabb a thc mint az algopirin, és nem kell vegyszerrel mérgezned magad.
-A kender magja (ez még legálisan beszerezhetõ) olyan jótékony zsírsavakat tartalmaz, ami a természetben sehol máshol nem található meg.
-Egy hektár kenderültetvénybõl 4.1-szer nagyobb mennyiségû papírt lehet elõállítani, mint egy hektár fából. Ráadásul évszázadok elteltével sem romlik a minõsége, nem bomlik le (lásd: USA alkotmánya kenderpapíron) Arról nem is beszélve, hogy a fák évtizedek alatt, a kender 1 év alatt nõ meg.
-Kenderbõl régen olyan minõségû ruhák készültek, hogy a fiú gond nélkül elhordhatta a dédnagyapja gyermekkori ruháit. Manapság jó, ha egy pólót két nyáron is el tudok hordani.
-Kenderolajból tartós, de mégis lebomló mûanyagot lehet elõállítani, amellett, hogy jó minõségû üzemanyagként is szolgál, ami jóval kisebb mértékben szennyezi a környezetet. És ebbõl biztosan nem merülnének ki a tartalékaink.

Kérdés tehát: miért vágjuk ki a fákat, miért használunk kõolajat, és miért szedünk mindenre gyógyszereket. Pénz, pénz, pénz, gazdasági érdekek. A kender sajnos nagyon igénytelen növény, így ezeket az iparcikkeket rohadt olcsón elõ lehet állítani, ugye egyértelmû, hogy a verseny miatt nem lehetne drágán eladni, és így nagy profitot termelni.
A sok naiv droid meg elhiszi, hogy azért tiltották be a kendert, mert az állam tiszta szíve a lakosság egészségét és jólétét tartja szem elõtt.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

azért szerettem volna, gyerek koromban ha a fatter inkább a zöldet szíívott volna, max jókat nevettünk volna.de nem,õ kõkemény alkoholista lévén, késsel hajkurászott bennünket.
Mirõl beszélünk ???????

Bandew
Csakhogy nem az állam és a kormány dönt ezekrõl a dolgokról, hanem CÉGEK! A cégek érdekei pedig úgy akarják, hogy maradjon illegális.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Tõled nagy magyarkodótól, gárdafantól ez furán hangzik.....

Oké tételezzük fel hogy a fû nem is káros sõt itt egyes cikkek szerint még egészséges is......Akkor mégis mivel magyarázzátok hogy tiltva van,ha olyan ártalmatlan,sõt még jó is bizonyos esetekben?Ráadásul úgy hogyha engedélyezve lenne sok pénzt jelentene az államnak is....

FlyHigh
Olyan dologról beszélsz amirõl fogalmad sincs, magad alá gyújtasz csak a tudatlanságoddal.

Thrash \'Till Death

szard le, ez már több topikban bebizonyította hogy idióta, és nem tud sokmindenrõl...

"Az erre érzékenyeknél, meg pszihotikus betegségeket idézhet elõ."

csak úgy kíváncsiságból, volt valamelyikõtöknek olyan ismerõse, akinél ilyesmi jelentkezett?
fook
vegyük az alapokat 😄 fû thc-t termel (ha jól tudom ) ami van amúgyis , így éri el a hatását 😄 alkohol agysejtjeidet rombolja le , így éri el a hatást. 😊

fook
hmm. olvasgass kicsit vissza a milyen autót láttál topikban egy kicsit 😊😉 és figyeld weed hozzászólásait , példának okán ;D

Bandew
Ez fura egyébként, mert én durván intenzíveket szoktam álmodni.
Valószínû, hogy ez inkább pszichés alapú, aminél bekavar a fû.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Tyûûû!
Te aztán alulinformált (vagy félreinformált) vagy!
Mármint ne haragudj ezért a kijelentésért, nem bántásból mondom!
A lényeg, hogy amit ideírtál, az egyáltalán nem igaz.

Ha meg politikához akarod kötni a dolgot, akkor gondolkodj el azon, hogy ez egy sima növény! A Föld ajándéka! Ami RENGETEG dologra használható, köztük arra is, hogy jól beszívj, aminek aztán csak annyi fizikai következménye lesz max, hogy sokat eszel.
Azt, hogy elszívjam ezt a növényt, SENKINEK nem áll módjában felülbírálni! Tudom, hogy vannak "törvények", amik tiltják a cannabist. És? Nekem aztán senki ne mondja meg, hogy mi a "jó" meg mi a "rossz", ez egy baromság!
Talán beképzeltségnek tûnhet, de elég felvilágosultnak tartom magam ahhoz, hogy tudjam, mivel ártok másoknak. Amikor a spanglit benyomom a számba, és leszívom azt az édes füstöt, SENKINEK nem ártok az univerzumban! Roncsolom a tüdõmet? Oké! Belenyomom a cuccot vajba, aztán sütök sütit!
Minél többet agyalsz ezen a dolgon, annál egyértelmûbb a TÉNY -> a fû tiltása MINDEN LOGIKÁT NÉLKÜLÖZ!

az álmokról jut eszembe,erre én is felfigyeltem ,így egy év intenzív zöldezés után MEGINT van álmom,pedig megy az esti cigi.Lehet hogy a zöldbe van valami???
errõl a" széleskörû legális szeröl"meg annyit,aki ivott már rendszeresen az tudja csak igazán hogy mikre képes a pia,én arra voltam képes hogy berúgtam mint az állat és le feküdtem a sínek közé aludni,persze hogy jött a vonat,csak a fentiek attak még egy esélyt, ezért vagyok itt.Na innen ez a nagy ALKOHOL gyûlöletem,össze sem lehet hasonlítani azt az életemet a mostanival.

Lacee
ne törõdj vele, random módon néhányhavonta idetéved és kb ugyanezt beírja, szerintem a reakciókat sem olvassa el... most nincs kedvem visszanézni, de konkrétan emlékszem, hogy nem egyszer volt már ugyanez a duma. Minimális ismeretekkel belátható hogy baromság egyébként, nincs is értelme igazán vitázni, akit érdekel az majd utánaolvas a neten.

de akkor is: a fû nemhogy nem rövidebb idõ alatt, hanem egyáltalán nem okoz szervi elváltozásokat, ellentétben az alkohollal, amibõl ha a napi ajánlott bevitelnél (ami kb 1,5-2 dl bor, egyáltalán nem komoly mennyiség) többet iszol naponta, már pár hét alatt jelentõsen romlik a máj mûködése, vérképbõl simán kimuatatható (got, gpt értékek például)... bakker, ilyet még a drogellenes demagógabb kampányokban sem állítanak, honnan szedted? A rászokásról nem is beszélve: saját tapasztalatom tudom mondani, ha már a tanulmányokra nem adsz, másfél évnyi szívás után az egyetlen negatív következmény, amit észrevettem magamon, hogy néha megkívánom (és egyáltalán, el tudom szívni) a sima cigarettát. Ennyit arról, hogy melyik szer az addiktívabb, a nikotin vagy a thc...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Mondjuk az még hozzátartozik, hogy 10 évig nem álmodtam ,és csak akkor vettem észre miután abbahagytam, hogy megint vannak álmaim.
Az erre érzékenyeknél, meg pszihotikus betegségeket idézhet elõ.
Szóval az nem vitás hogy egészségtelen, de nem olyan súlyos gond mint az alkohol.

Szerintem inkáb az alkoholt kéne betiltani, az sokkal brutálisabb anyag.
Cserébe meg legalizálni a füvet. Legalább csendesebb lenne a fiatalság, ha szórakozni megy, és nem lennének olyan eggresszívak.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Hazugság, hogy a fû károsabb mint az alkohol.
Ha ha rendesen iszol, egy napig beteg vagy.
A fûtõl semmi bajod nincs másnap.
Ha sokat iszol meghalhatsz alkoholmérgezésben.
Ha sokat szívsz legrosszabb esetben alszol egy jót.

A függõség meg egyenesen röhelyes. Kb annyira lehet rászokni, meint arra, hogy az utca melyik oldalán sétálsz ha dolgozni mész.
Én 10 évifóg szívtam napi rendszeresen, ebbõl 4-5 évig mindennap. Volt olyan egybefüggõ 3 hónap, hogy egyetlen percig sem volta mnem betépve.
Csak egy idõ után hozzászoksz, szinte semmi hatása nem lesz, és megunod.
Bár lehet, hogy csak az volt az ok, hogy annyira lusta lettem, hogy inkéb nem jártam utána, és tekerni se volt kedvem 😄
Ezért nem is szívok már, csak nagyon ritkán társaságba.

Igazából kurvára veszélytelen az alkoholhoz képest.
Természetesen nem egészséges, de inkább a dohányzással összevethetõ, mint egy olyan szokással amivel mérgezési tüneteket produkálsz.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

gfreak
micsoda okos gyerek vagy te is, látszik hogy egyetlen belinkelt cikket sem olvastál el, és ugyanazt a demagóg szarságot nyomatod mint azok akiket évekig kondicionáltak a 'tudományos tényeket' tartalmazó kis röplapokkal..gratulálok

Racism is a weapon of mass destruction!

Az alkohol lassabban teszi tönkre az egészségét az állampolgárnak mint a fû,ergo a füvet tiltani kell mert évek alatt már jelentõs elváltozásokat okozhat még minimális fogyasztás esetén is.
Az alkohol nem vitás az sem egészséges,de a függõség kialakulása egyrészt lassabb másrészt jelentõs károkat csak évtizedek alatt okoz.Kb 35-40 es évekre alakul ki az alkoholizmus és a máját is akkora issza el,persze ez sem kivánatos de mivel már régóta elterjedt és széleskörü legális szer ezért elfogadató.A füvesen meg már pár év után meglátszik szokása(legjobb esetben csak lassúvá vállik),szóval semmi szükség még egy ilyen legalizált szarra

Bandew
Ez emberfüggõ, nem pedig szerfüggõ.
Az ilyen lehet, hogy "rossz példát" mutat, de ez nem valós,innentõl kezdve pedig nem érdekel.
Az meg a másik, hogy ha az õrült fûellenesek kapudrogot keresnek, akkor egyértelmû, hogy alkohol!
Ki az aki elõbb tépett be, mint amikor berúgott? És ha elõbb tépett be, az jelent-e valamit? Az ember sok mindent beleláttat dolgokba, nehogy már emiatt én szívjak!

Na,akkor ennyi erõvel lehetne az alkoholt is okolni,egy jó kiinduló pont a drogok irányába.!!!!!tapasztalatból mondom,

fook
ha tiedbe nem is , de azért jó hogy pár embernek beleszólnak az életébe 😊 lásd a fûtõl indult herkásokat , aki hátráltatja a legalizációt 😊 az ilyen jobb ha nem nyúl fûhöz 😊

Kinek legyek én hálás?????????????

: D_A:S_A?D:as,d.s,a-d
Bandew
Hálás lennék, ha nem szólnának bele az életembe...

az egészséged akarja megvédeni,nemhogy inkább hálás lennél

Nekem az életem lett,reggae+természet gyümölcse.!!!!!!!

<#circling>
http://www.youtube.com/watch?v=e28MdKi20XU

már pedig az én tudomásom szerint a fidesz szigorítani akar,elég gáz lesz azért börtönbe menni mert veszek egy pakkot,hol ott, ha legalizálnák profitálna az ország belõle,de, Magyarországon ilyen a büdös életben nem lesz.

Bandew
Egyébként én sem látok olyan sok különbséget a kettõ között.
Mármint a fogyasztó a terjesztõtõl függ, a terjesztõ meg a fogyasztótól. Ezek egy párt alkotnak. Más kérdés, hogy a szememben nincs értelme büntetni egyiket sem. <#smile>

http://www.youtube.com/watch?v=3DzQ2ZeJ32U
<#nevetes1>

Bandew
Ahogy mondod!
Egy totál peace világban, valszeg nem is lenne rá semmi szükségünk!
Mármint nem ennyire... <#vigyor>

Legalább 10évet piáltam, az idegrendszeremet ,majdnem az életemet tette tönkre,fizikailag nagyon megviselt ,barát már a végén semmi.Abba hagytam,és rá zizzentem a zöldre,erre a rohadt"kábítószerre",és lám, nem ismernek rám az emberek,20kg+ és ember kinézetem lett. És ami a lényeg, ezt én érzem hogy jó,és elég is ennyi,nem akarok tovább menni.

Na majd a fidesz,õk még szigorítanák egy kicsit,terjesztõ,fogyasztó,egykutya.!!!!!!!
Akkor a fogyasztónak is börtön???????

„Az elnevezéstõl függetlenül ez egy hallucinogén drog – olyan anyag, amely eltorzítja azt, ahogyan az elménk a körülöttünk lévõ világot érzékeli.”
Mert lassan már ezt a világot csak így lehet elviselni,ennyi barom ember közt.!!!Tisztelet a kivételnek.
(imádom a torzítást)

gfreak
én azt hittem Lord Xenu szív 😄

Bandew
EZT nem tudom ismeritek-e?
A szcientológia irománya a fûrõl, amit itt szépen ki is veséznek, habár szvsz elég csak a szcientológia baromságait elolvasni, a többit úgyis tudjuk. 😊
Hihetetlen miket írnak, jópárszor csak fogtam a fejem!

Lacee
azt azért nem vonom kétségbe, hogy egy érzékenyebb embernek akár sokkal több is lehet (140-150), de ez sem igazán veszélyes (ahogy írtad, kardio-edzésen kb ennyi a céltartomány, szóval rövidtávon teljesen rendben van), csak olyannak akinek egyébként is van valamilyen keringési- vagy szívproblémája.
meg néha ijesztõ tud lenni hogy bekalimpál 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Daffit
Ezen ne lepõdj meg, a magyar társadalom nagyon elutasító, és a média nagyon is elbutítja az embereket. Sajnos ez van nálunk.

A cikk vége felé volt a pulzussal kapcsolatban, amirõl az jutott eszembe, hogy egyszer megmértem közvetlenül szívás után és 100-as volt (60-70 az egészéges, nyugalmi állapot). Ez az érték izgalmi állapotban vagy futásnál könnyen elérhetõ, sõt akár 120 fölé is mehet. A lényeg, hogy fél óra múlva megmértem és már normális volt. Szóval errõl ennyit.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

http://drogriporter.hu/mediamonitor/leallniaspanglival
de az nem zavar senkit, hogy sok emberkénél meg a féldecis nyaka már hajnalban letekeredik,mert nem bír nélküle semmit csinálni, annyira reszket szegénykém.Mirõl beszélünk emberek?a fû-töl van ilyen?sok agyon iskolázott [email protected]ért baj az hogy én este rá gyújtok egy cigire,és hallgatom a zenét,kinek ártok én evvel?vagy az kéne hogy hulla részegen fetrengéljek az utcán,a hányadékomban.áááááááááááá

gfreak
SoulSeek-et rakd fel 😉 a lehetõ legegyszerûbb...és ha mázlid van, este online leszek és töltheted tõlem is 😄

http://drogriporter.hu/bene2

regisztrálni..................

<#fejvakaras> Próbáld meg itt keresgélni a letöltésekben,sok jó zene van, ha nincs,ugyanitt az üzenõfalra írd ki mit keresel,hátha megvan valakinek.!!
http://reggaeland.extra.hu/index.php
<#nyes>

Aki ezt meg tudja szerezni mp3-ban az szóljon! A youtube-ról én is le tudom tölteni, de normális minõségben kéne.

<#action>

<#ejnye1>

90 másodpercenként csak 1