13279
  • dronkZero
    Ezt csak te gondolod, hogy azt akarjuk neked bemagyarázni, hogy "egészséges". Ez mondjuk egy elég gerinctelen és ostoba "vitakultúra", hogy olyan dolgokra reagálsz, amit nem mondtunk egy szájbabaszott szóval sem.

De a "kifejezetten egészséges" és az "agyilag leépít" közt van egy-két fokozat még.

Egyébként úgy sejtem, hogy vaporizerről még az életedben nem hallottál, pl azzal 100% kiküszöbölhetőek a káros légúti hatások. Vagy pl ha süteménybe sütöd, és megeszed, akkor sem igen bántja a tüdőt. Magának a pszichoaktív vegyületnek nincsenek, vagy nagyon enyhék a káros hatásai, a fogyasztási módozatok a károsak. Ezeknek meg a legfőbb oka a tiltás. Ha nagy mennyiségben lenne olcsón elérhető, akkor senki nem keverne hozzá sokkal károsabb és rákkeltőbb dohányt, hanem tisztán szívnák. És nem foglalkozna vele az átlag fogyasztó, hogy mennyi füst száll el a szélbe.
    Példának hozhatnám az alkoholtilalmat az USA-ban, ott sem a sör lett a legkelendőbb illegális alkohol, hanem a whiskey. Mert ha kockázatos és drága, akkor az emberek a tömények fogyasztása felé tolódnak(tehát a károsabb fogyasztási mód felé). Na ez fűnél nem a töménység, hanem az (olcsó, elérhető) dohány hozzákeverése, meg a spangli. Ilyenek játszanak bele, hogy a vaporizert nehéz eldugni, pl.

17 évesen szerintem sem szerencsés. De ez az ő élete, az ő döntése, ne akard már neki megmondani, hogy hogyan éljen! Te hogyan viselnéd, ha belepofáznék abba, hogy hogyan élsz?
  • oliwwer
    Nekem mindegy, ha jól esik szívjátok. De szeirntem nem kéne egy 17 éves gyereket azzal bíztatni, hogy rengeteg haszna van a fűnek, mikor már azt írja az adatlapjára hogy szakács leszek ha nem basznak ki.

érdekes:
    a fű használatát 12 évesen kezdtem mondván azt, csak kipróbálom. majd a heti egy-két alkalomból napi 1-2 alkalom lett, amit rövid idő elteltével felváltott a "e nélkül nem tudok meglenni, de bármikor abba tudom hagyni" szindróma. ezt azzal próbáltam magyarázni, hogy szar napjaim vannak és kell valami ami feldob. az első 8 sikerült, a középsuliban sorra megbuktam, végül kicsaptak. majd estisuli maradt. abban az időben már reggeltől ahogy felébredtem csak szívtam és szívtam és szívtam és szívtam majd suliba mentem és szívtam és szívtam és szívtam és szívtam majd hazafelé és szívtam és szívtam és szívtam és szívtam majd elaludtam. ez ment minden nap. minden egyes nap éveken keresztül. mire elértem a húszas éveimet már biztosan láttam h nagy bajban vagyok. voltak idők mikor egyszerűen nem bírtam különbséget tenni a valóság és az álom között. néha nagyon élveztem:) és volt amikor egy rémálomba csöppentem. a hosszú idők során rengeteg emberrel megismerkedtem, fiatalokkal és idősebbekkel és vannak olyanok is akik már nem élnek túladagolás, gyilkosság, öngyilkosság miatt, vagy csak egyszerűen nem bírta a szivük. van akik még mindig élnek és van olyan is akivel együtt kezdtem a pályát csak nem bírtak kiszállni a pörgésből. nekik mostanra már elég az egyik kezük is hogy meg bírják számolni az agysejtjeiket. a hígítóval hasonó eredményeket lehet elérni az idő töredéke alatt:) sokan belépő drognak tartják. sokan ártalmatlannak. azonban rengetegen figyelmen kívül hagyják azokat a TÉNYEKET amit jómagam is megerősítek. így tehát mondhatni ez nem jelent semmit, ez még nem bizonyított, csak a körülmények áldozatai kerülnek bajba, bla-bla-bla... meg ehhez hasonlók. DE!!! szumma szummárum-> próbáld ki nyugodtan viszont tartsd észben -amíg rendelkezel a szó mögött meghúzódó tartalommal(!)- nem tudod megakadályozni hogy a szer hatással ne legyen a testedre, agyadra, tudatodra, az életedre, a kapcsolataidra. tehetsz bármit, magyarázhatod, oszthatod az észt vödörszámra mentségeket keresve, de csak egy lúúúzer maradsz ha folytatod. személy szerint átkozom a napot amikor kipróbáltam.
    jelenleg 30éves vagyok, paranoid skizofrén, mély depresszióm van és szorongok. folyamatos pszihiátriai és orvosi kezelésem van. 8 éve tiszta vagyok. sok sikert.
  • Hegi90
    Ez is füst, az állóképességedre biztos nincs túl jó hatással. De emelett nagyon sok jó tulajdonsággal is bír, amik sok embernek fontosabbak, mint az, hogy nehézkesen tud lefutni egy cooper tesztet.
  • oliwwer
    Ne akarjátok már nekem bemagyarázni hogy a fű egészséges :D

Dronkzero, akkor érvelj nekem mellette légyszives, ha ennyire képben vagy. Szerintem egy 17 éves gyerek még bőven tini.
    Akkor ne azért szívd mert az agyadat nyírja ki, hanem mert a tüdődet, stb..
  • Hegi90
    Legalább tudnád miről beszélsz. De csak fröcsögsz össze-vissza a médiából összelapátolt közhelyes 0 valóságalapú "érveidből".
  • dronkZero
    Ha már a tudománnyal takarózol, akkor talán nem a legostobább, legelcsépeltebb, és legkevésbé igaz közhelyes faszságot kellene felhoznod. Pl pont ezért van itt, hogy az ilyen ostobaságok ne terjedjenek.

Nem okoz az agyban kóros elváltozást, még a napi rendszerességű masszív használat sem. Homloklebenyben találtak _enyhe_ visszamaradottságot, de azt is csak tiniként kezdő használóknál.
  • RaZoK
    Persze én csak rá világítottam, ha okosan csinálja akkor nem lehet gigszer.

Még annyit megjegyeznék ha szigorúan saját fogyasztásra growerkedik, akkor valószínuleg nem is lesz.
  • solo
    Figyelj.
    Ennek a "szarnak" van orvosi felhasználása is.Többekközt ezért van itt.

Próbáltad már mondjuk az alkohollal-kávéval összehasonlítani?
    Tedd egymás mellé a 3 mat, és sorolj fel annyi rosszat, és annyi jót mind 3 ról amenynit csak tudsz.
    Nemrégiben az angolok csináltak egy kimutatást, ahol még a kávé is előrébb volt a kártékonysági listán mint a fű..

Az addig rendben van, hogy vannak olyan emebrek akikre rossz hatással van a dolog.bebutul, skizofrén lesz ...nagoyn kicsi az esély.0,001%.

Te hallottál már olyanról, hogy valaki a fű be halt bele?Nem.Mert ez kb lehetetlen.15 kiló-t kéne elszívnod fél óra alatt, hogy thc mérgezés szintjére juss.

És akkor arról tényleg pár szó, hogy mi a rossz..1-2 érv, illetve jótulajdonság a zöld mellett.

-Értágító hatás: ha havi rendszerességgel eltolsz 2-t jópár éven át a világ életben nem lesz érszűkületed, ér elmeszesedésed.
    -Erős fájdalomcsillapító.Alkalmazzák is végstádiumban lévő rákosok egyéb betegek számára
    -Akárhiszed, akárnem táplálék kiegészítő.

Lehetne még sorolni.ha érdekel a dolog olvass utánna.
    Ezek utánn lehet még valaki ki fogja egészíteni a post omat, szóval olvasgassad:]
  • dronkZero
    Az ember szervezete és idegrendszere úgy 20-22 éves koráig fejlődik, addig minden kémiai behatás csak káros lehet. Nem mindegy ám, hogy a fejlődésbe baszkurálsz bele, vagy egy már kialakult rendszert sokkolsz.
  • dronkZero
    Az önkormányzati bírság nem büntetőeljárás, nem jó a párhuzam.

Azt én sem hiszem, hogy ilyen pitiáner dologért utána mennének külföldre.

Ellenben Banano csak egy "mi lenne, ha" esetet vázolt, és valószínűleg kishazánk területén belül nevelgeti a palántáit, kár foglalkozni kiadatással.
  • RaZoK
    minden káros, már mindenben megtalálják a rosszat

én azt mondom, csak módjával és akkor semmi gond nem lehet
  • oliwwer
    Végül is nekem mindegy, magadat teszed tönkre. Lehet hogy nem vagyok sokkal idősebb, de nem szívok füvet. Amúgy mi keresnivalója van ennek a topiknak a tudományok közt? Pont hogy szétkapja az agyadat ez a szar.
  • RaZoK
    tudom zavaró mi...de legalább az én hsz-met mindenképp elvolassák

amugy Daft Punk :D
  • solo
    Bazz, mindjárt epilepsziás rohamot kapok a logo-d tól .
  • RaZoK
    A kocka el van vetve
  • solo
    Szerintem még mindig jobb néha(havonta 2-3)ebből, minthogy azt csináljam amit a nállam 2-3 évvel fiatalabb menőgyerekek, hogy minden hétvégén hullarészegre isszák magukat.

De szerintem ez a topik nem azért van, hogy belekössünk egymásba.Vagy tévedek?

Amúgy te is max 5 évvel vagy nállam idősebb.Ha mondjuk 10-15 tel lennél akkor megnérteném.
  • RIZLA
    Az a legszebb dolog, mikor a hülyeség akaraterővel párosul...
  • RaZoK
    "Ha magyar állampolgár vagy, akkor mindegy, hol laksz, vonatkoznak rád a magyar törvények. Bár az tényleg valószínűtlen, hogy ezért külföldre utánad menjenek, de megtehetnék."

Tévedés, nem tehetnék meg maximum kérvényezhetik az aktuális országban a magyar nagykövetségen, de több mint valószínü, hogy figyelmen kívül haggyák.

Csak egy példa: Sopronban söröztünk az utcán a zsekák megbüntettek, és mivel nem Soproni vagyok ezért csak egy enyjebenyje levelet kaptam Sopronból, a városombol meg egy olyat, hogy nem tudnak foglalkozni az ügyemmel :D

A soproni haver meg egy 5000 forintos csekket.

Ez egy példa volt és még országon belül :D

Banano, egyébként én tényleg nem promoznám a dolgot ennyire...ha mégis akkor úgy postolj, hogy más IP-ről mindig, esetleg Wi-fi ről
  • oliwwer
    Büszke lehetsz magadra hogy 17 évesen füvezel. bocs de nem bírtam ki. mi értelme?
  • solo
    Nagoynfaszák:] Csak óvatosan azért:]
  • solo
    Hát.Ha egyedül vagy akkor okés.Bár én is a hosszú vékonyat szeretem...
    Hozzáfűzni valóm, hogy jobb mint az RS: D
  • dronkZero
    "Fórumon szerintem nincs gáz..." - aha, hát akkor ez a "nagyon hülye" kategória... :P

"és egyébként is lehet hogy hollandiában lakom nem?xD"

Ha magyar állampolgár vagy, akkor mindegy, hol laksz, vonatkoznak rád a magyar törvények. Bár az tényleg valószínűtlen, hogy ezért külföldre utánad menjenek, de megtehetnék.

"Plusz a másik dolog hogy ez csak 5 növény."

Hát a képen kapásból hat látszik.

"A másik dolog meg az hogy nem hinném hogy 9 növényért 5évet lehet kapni."

Szép dolog a hit, csak ha tényekkel megy szembe, akkor kissé érvényét veszti. Kurvára mindegy, hogy mi ésszerű, mi tűnik pitiánernek, vagy hogy te hogy gondolod. Le van írva törvényben, hogy a csekély mennyiség az ÖT DARAB, és hogy az alapeseti büntetési tétel (alapeset: nem csekély és nem jelentős mennyiség, hanem a kettő közt) meg öt év. Akár tetszik, akár nem, akár hiszed, akár nem.

Ja, és hatóságot az sem érdekli ám, hogy a növények fele hímnemű, és ki fogod dobni, amint ez meglátszik rajta.

Egyébként felőlem azt csinálsz, amit akarsz, a te érdekedben szóltam, hogy ez adott esetben szopással is járhat. És esetleg azzal, hogy nem választhatod az elterelést. Akkor az viszont rossz esetben letöltendő, meg priusz, meg seggbedugás.
  • Banano
    Fórumon szerintem nincs gáz...pl kenderforum is erről szól,és egyébként is lehet hogy hollandiában lakom nem?xD
    Plusz a másik dolog hogy ez csak 5 növény.Mivel ha nagyobbak lesznek akkor mennek haveromhoz,vagyis hát nem az összes hanem 5-4 arányban.
    A másik dolog meg az hogy nem hinném hogy 9 növényért 5évet lehet kapni.
  • uwu
    Épp bővítik a büntetés végrehajtó intézeteket a szigorodó intézkedések miatt.
    Legalább kényelmesen el fog férni.
  • dronkZero
    http://drogriporter.hu/drogjog/faq

"Kannabisz növény esetén további kisegítő szabály, hogy a mennyiség akkor csekély, ha a növényegyedek száma legfeljebb 5 (öt) db, függetlenül azok méretétől és potenciáljától. A kettő közötti (csekély és jelentős közt) az ún. alapeseti mennyiség. A mennyiségnek a büntetési tétel nagysága miatt van jelentősége, illetve abból a szempontból, hogy alkalmazható-e az adott esetben elterelés."

Ezért a hét palántáért bevarrhatnak öt évre.

Továbbra is fenntartom, hogy csak a nagyon pofátlanok vagy a nagyon hülyék buknak csak meg fűvel, csak azt nem tudom eldönteni, hogy ez most a nagyon pofátlan, vagy a nagyon hülye eset..? Mert ha így folytatod, esetleg még máshol is eldicsekszel a kertésztudásoddal, akkor előbb-utóbb bele fogsz szaladni valakibe, aki nem csak röhög rajta...
  • Hegi90
    Majd szerintem ültess mellé pár erősebb fűszernövényt, mert ez így írtózatosan büdös lesz :D
  • simirizsa
    Hs meg kérhetlek heti 1 képet nyomassál már róluk érdekelne mennyire nőnek :D
  • Banano
    A csapat..:
  • felegyi
    Sok szerencsét a katonákhoz, én jöv. héten viszem ki őket a szabadba!
    Ezt vágjátok? Csigával adják, 280 volt darabja... strapabíró kemény papírból van, egyetlen problémám hogy szeretem a hosszú de karcsú jointokat, ez megy ügye nem roll...
  • kimister
    *nincs
  • kimister
    :) ezaz, hogy nekem nuncs lehetőségem bent termeszteni.. kint meg ezekben az időkben.. eccer hideg.. eccer meleg.. és mindig esik..
  • Banano
    Hol kint hol bent... most per pill kint vannak mert szépen süt a nap.Tegnap is kint voltak 12órán keresztül.A legjobb lámpa még mindig a napocska..:D,de azért majd még ma beszerzek egy pár cfl-t.Mert rossz idő lesz holnap meg holnapután,és nyúlni fognak.
  • kimister
    hehe :D hol tartod?
  • Banano
    Ijjj gyerekek már olyan növényem van...szinte látom rajta a termést pedig még csak 3centisek kb.
  • RaZoK
    hát akkor mindent tudsz...bár hetekbe telik mire mindent végigolvasol :D
  • kimister
    már nem tudom hány órát töltöttem annak az oldal olvasásának :D
  • Banano
    Olvass utána a dolgoznak egykalapalatt.xd
  • kimister
    Sok sikert hozzá, remélem hogy sikerül :)
    jövőre én is szeretnék valamit kertészkedni :D persze 2ok miatt:
    1.: ne keljen mindig eberek után szaladozni, azért hogy még ne is jól adjanak, mondjuk most van havernak, és jól is ad :D de akkor is, saját az saját lenne :)
    2.: az izgalomért, szeretnék vele törődni nemrég ültettem mentát is :D:D szépen kinőtt :)
    szerintetek majd hogyan kezdjek majd bele?
  • Banano
    Hát ha lesz rajta és végig tudom vinni akkor küldök.
  • solo
    Majd adom a címet hova lehet küldeni a mintát:DDDD