13279
  • solo
    Na is monnd bazd...
    Kb fél éve történt a dolog.
    Ilyen magvas szart szerezett haver valahonnan, végig pattogott az egész.
    Na mind1.Egyszer akkorát pukkant, hogy a hamu is kiesett majdnem:C

Onnan halál félelmem volt ha hozzámkerült a cigi XXD

Bátmán.te szerintemrohadj meg XXD
    Valamikor tal ni kéne.Most emgyek kocsmába(Nem buktam meg).Este rádírok MSN-en: D
  • Lacee
    nincs benne semennyi, ráadásul többnyire pukkan is egyet ha hő éri, szóval inkább ne.
  • southboy92
    Ti a magot belerakjátok a cigibe?Úgy olvastam a mag körüli levélben van a legtöbb THC, de arról fogalmam sincs hogy a magban van e.
  • D00M
    lefekvős:))))
  • fixon
    te inkább ropd mcdcre :)
  • solo
    És engem nem is hívsz?:D
  • RaZoK
    állat XD
  • fixon
    Csak ennyit szólnék hozzá:
    Most tekertem be, egyétek meg!
  • D00M
    Erről ez jutott eszembe:

• varax
    gatya........
  • RaZoK
    szumma-szummárom

ezzel kapcsolatban is mindenkinek más az álláspontja, elfogadott érvek nincsenek és nem is lesznek, kinek a pap, kinek a paplan alapon

valaki megveti, valaki elfogadja - de aki leszólja az leszophatja!

ennyit erről, kápútó
  • D00M
    Roll én ebből tanultam meg.
  • varax
    a fiók és az asztal közé teszed a fejed, és megkéred egy kollegádat, hogy rúgjon bele egyet :D
  • gamby
    hy! valaki segítsen már nekem h hogyan lehetne fejfájásom szédülésem hányingerem stb.....
  • szurop
    Hozzánk is jöttek még általánosban a rendőrök előadásokat tartani. Csak éppenséggel felkeltették az érdeklődésemet, mert már akkor sem voltam hülyegyerek. Ilyen sokoldalas füzetecskéket osztogattak, és a marihuána alatt az állt, hogy HATÁSAI: Fejfájás, szédülés, rosszullét, hányinger, időzavar.... Csupa rossz dolgok. Nem ám mellékhatásai, vagy valami hasonló, hanem ezekre számíthatsz ha kipróbálod. Aham, mondom biztos ezért a sok rossz dologért szívják. Akkor eldöntöttem hogy biztos ki fogom próbálni. Ki is próbáltam 18 évesen, majdnem 19 voltam. Ez volt 1,5 éve, és azóta sem szívtam. Pedig biztos fogok még.
  • dronkZero
    Most akkor tényleg jöjjön az, hogy "menj a jó kurva anyádba"?
  • Lacee
    öö, akkor most vagy én értelmezem rosszul, vagy te:)

szerintem alkohol: 1.5 (physical harm koordináta) + 2.0 (dependence koordináta) /2 (átlag) = 1.75
    kokain: 2.2 + 2.2 /2 = 2.2
  • dronkZero
    Teljesen egyértelműen nem ugyanaz van ábrázolva, vagy elkúrták. A koordináta-rendszerben az alkohol ~1.2, a kokain olyan ~2.3 körül van, a grafikonon meg azok az értékek, amiket te írtál.
  • varax
    Mellesleg valaki tudna linkelni egy youtube linket, ami alapján meg lehet tanulni normálisan tekerni?
  • varax
    "Akkor szívjátok nyugodtan, abban a tudatban, hogy egészséges."

komolyan... idézz már nekem egy olyan hozzászólást ahol azt mondta volna valaki, hogy egészséges.
  • Lacee
    én meg neurológussal és addiktológussal beszélgettem a fűről, nem rendőrökkel, akiknek amúgy biztos marha nagy rálátása van az egészségügyi és mentálhigiénés vonatkozásokra... ja, és mielőtt lefüveseznél, marha ritkán élek vele, csak nem szeretm a mellébeszélést. na ilyenkor mi van? :)
  • Banano
    Szerintem nézd meg a The Union c. filmet,youtube-on is fent van,és akkor legalább felvilágosodnál.
  • Lacee
    igazad van, de nem is jelzi egyik skála sem kétszer veszélyesebbnek a kokaint az alkoholnál :)
    az összesített lista 1,8 vs 2,2 körül helyezi el őket, a koordinátarendszeres pedig ugyanaz a rangsor, csak szétbontva a két dimenziót. A tanulmányban le van vezetve rendesen, a pontos érték is, és hogy mi alapján jött ki, csak lusta vagyok most megkeresni a neten.
  • oliwwer
    Hogy nekem ugrott a sok füves :D. Akkor szívjátok nyugodtan, abban a tudatban, hogy egészséges.

Uwu te meg vicces vagy, mert először leírod, hogy hülye vagyok, aztán meg mellettem érvelsz, hogy a fű tényleg káros. Én egy 17 éves gyerekről beszéltem. Olvass vissza, mielőtt beleszólsz. Azt meg nem értem hogy miért az alkoholhoz hasonlítjátok, szóba nem hoztam az alkoholt.
    Ez pedig, hogy azért vannak a drogellenes előadások, hogy elköltsék a pénzt.. hát megnevettettél öreg. Hozzánk nem pap, vagy szektás tagok jártak előadást tartani a fűről, hanem rendőrök, nyomozók. Van különbség. Részemről lezárva, hirdesd, buzdítsad a tiniket, hogy a fű egészséges.. lehet hogy agyadra ment már.
  • dronkZero
    Eheh, ja, bocs. :)
  • varax
    olvasd el mire válaszoltam.
  • dronkZero
    Ez most mi volt? Ezek talán drogok?

Egyébként meg élni káros, minden egyes perc, amit élettel töltesz, csökkenti a túlélési esélyeidet, és ez tény. Az, meg, hogy ki hogyan tölti el az idejét, szerintem magánügy kéne, hogy legyen.
  • Banano
    Nem igaz ,mert a jobbak anyatejjel kezdték és pálinkával végezték!Ebből az következik hogy az anyatej rossz, és be kell tiltani.
  • varax
    LSD sem okoz függőséget, se semmilyen elváltozást az agyban. Az is csak azért volt betiltva szerintem mert a hippik egész nap trippeltek
  • dronkZero
    Egyébként ez sem szentírás, a kokain, mint kétszer károsabb az alkoholnál... Hát, nem feltétlen.

"No question about the fact is there that frequent use of cocaine can result into a distorted heartbeat, heart attack, chest pain, respiration issues, stroke, seizures, headaches, nausea, and abdominal pain. This drug is also capable of significantly decreasing one's appetite. A case of malnutrition may also evolve concerning this. The effects of in taking cocaine also create an impact on the outcomes."

Szívritmuszavar, szívroham, mellkasi fájdalom, légzési nehézségek, sztrók(asszem agyérgörcs), rohamok, fejfájás, émelygés, hasi fájdalom. Ezek a hosszú távú hatásai.

Alkoholnak?
    Halálos kimenetelű májzsugor, szívelégtelenség, magas vérnyomás, sztrók, száj- torok- gégerák, veseelégtelenség. Erős függőségnél a hirtelen megvonás halállal járhat.

Nem érzem úgy, hogy a kokain kétszer veszélyesebb lenne.

forrás1: kokain
    forrás2: alkohol
  • varax
    +aszpartám, gumiarabikum, nátriumbenzoát, glutamát stb.

gyümilé azért egészségesebb sztem :D
  • Lacee
    egyébként a kapu-érvelés már ott bukik, hogy ezzel a logikával az alkohol a legnagyobb kapudrog, elég nagy fogadásom lenne hogy a világ drogfogyasztóinak elsöprő többsége egy korty pezsgővel vagy sörrel-borral kezdte a pályafutását, nem mással :)

Azt viszont minden irónia nélkül mondom, hogy tök jó, ha Oliwwernek nincs szüksége semmilyen külső szerre, bár így lenne mindenki! Ám (sajnos vagy nem sajnos) nincs így, a tudatmódosításra való vágy még csak nem is kizárólag az ember tulajdonsága, a legtöbb állatfaj is keresi a "butulást", legékesebb példája a macskák és a macskamenta esete (aki nem hiszi, keressen rá youtube-on a catnip szóra :)).
  • uwu
    Ha nem vágod a témát miért szólsz bele?
    Nemtán ideküldött valaki, hogy sötétbe tartsad a népet?

A fű tényleg káros, főleg amiatt, hogy füstöt kell a tüdődbe juttatni... eléggé hazavágja, ez tény. És fiatal korban lehetnek káros hatásai, ezért célszerű felnőttkorra halasztani a fogyasztást, akármennyire faszagyereknek érzi magát a hülyegyerek. A többi viszont kamu.

A a nem tudom lerakni-duma viszont szánalmas, és legfőképp hazugság. Én 10 évig szívtam rendszeresen elég sokat, voltak olyan évek, hogy folyamatosan, reggeltől estig, és olyan is, hogy csak naponta 1-et. Csak meguntam és abbahagytam. Ha nagyon sokat szívsz egy idő után semmi különös élményszerű dolog nincs benne, macerás utána járni, drága is, úgyhogy értelmét veszti egy idő után. Mivel sokkal kevesebb alkalommal gyújtasz rá mint pl dohányra, sokkal könnyebb abbahagyni. Nálam ez úgy nézett ki, hogy egy gonddal kevesebb, és egy kicsit se hiányzott.
  • dronkZero
    Hogy miért?

1. 12 éves korában kezdte. Ez nem általános, nem tipikus eset. Ez egy barom volt, vagy a családja volt barom, vagy mindkettő. Ebből minden esetre vonatkozó következtetés nem vonható le. Emellett egy seggfej elbaszott élete NEM a drog műve, hanem magáé a seggfejé. Elég olcsó kifogás a drogra fogni a saját faszságait, meg tönkrekúrt életét.

2. "voltak idők mikor egyszerűen nem bírtam különbséget tenni a valóság és az álom között. " A fű ilyet nem csinál. Nincs "álom", egész egyszerűen. A valóság van, csak másképp. A fű nem hallucinogén, az az LSD, a gomba, vagy a salvia.

3. "és vannak olyanok is akik már nem élnek túladagolás, gyilkosság, öngyilkosság miatt, vagy csak egyszerűen nem bírta a szivük" Szintén olcsó és fasz dolog összemosni a különböző drogokat a fűvel. Tipikus propagandahúzás. A heroin nem fű, a szipuzás nem fű, a kokain sem fű, az LSD sem fű, az alkohol sem fű. Ha egy írásban összemossák, akkor hazudnak. A füvet ugyanis nem lehet túladagolni, a gyilkosság no comment, az öngyilkosság sem a fű hatása, hanem az elbaszott ember hülyesége, és a szívroham sem tipikus tünete a fűszívásnak.

4. "csak nem bírtak kiszállni a pörgésből" Itt már teljesen egyértelmű, hogy nem a fűről beszél, ugyanis a fű mindent csinál, csak nem "pörget". Otromba csúsztatás már megint.

5. "sokan belépő drognak tartják." A kapudrog elmélet nettó hülyeség, 20 éve magára valamit is adó addiktológus nem beszél ilyenről. Egyetlen dologban lehet igaz: ha a fű illegális, és az az első illegális drog az illető életében, akkor az valóban egy morális határ, az első tudatosan, szándékosan elkövetett bűncselekmény lehet egy ember életében. Ha a fű legális lenne, akkor nem kellene átlépni az embernek a törvényt.
    Illetve még egy dologban lehet kapudrog, hogy a dílernél nem csak fű van, és bekínálja a füvest kokóval is, hernyóval is, bélyeggel is... De ez pl Magyarországra nem annyira jellemző.

A vége meg nagyon megindító, de mindez nem a drog hibája, csak és kizárólag az emberé. Ha ez a fű hatása lenne, akkor MINDENKINEK, aki valaha füvet szívott, így kéne kinéznie, 30 évesen emberi roncsként. Nos, ez nyilvánvalóan nem így van, innentől kezdve fingszeletelés az egész. Felhozhatsz akár száz ilyen elbaszott életet, akkor is több ellenpélda marad, tehát se nem általános, se nem tipikus, nem a fű hatásait írja le, hanem csak egy szomorú történet egy elcseszett baromról.

Az előadás meg... Egyrészt megelőzés, csak éppen a ló túloldala, és kb 30 éve értelmesebb helyeken kiment a divatból a hazugságokkal ijesztgetés. Ugyanis kontraproduktív. Ha egy átlag tininek a pofájába hazudsz a fűről, mikor ő tökéletesen tisztában van vele, hogy ez nem igaz, akkor csak annyit érsz el, hogy az heroinról szóló ijesztgetést sem fogja neked elhinni. Az ilyen jellegű "megelőzés" többet árt, mint használ.
    Egyébként meg két oka van, hogy miért csinálják: 1. ideológia 2. pénz. Van valami 2 milliárd forint állami pénz, amit ilyen előadásokra van szánva évente, hát hülyék lennének kihasználatlanul hagyni.
    Másrészről meg főleg egyházak és szekták kurvára meg vannak győződve róla, hogy az egyetlen "helyes" és követendő életmód az, amit ők hirdetnek, úgyhogy csinálják az ilyet, akár ingyen is.
    Szcientológusok hírhedtek róla, hogy képesek a legnagyobb faszságokat összehordani megelőzés címen...

Egyébként meg ha az évente két iskolai előadásból akarsz ilyen geciokos lenni, akkor meg pláne maradj talán csendben, kevésbé fogsz akkor hülyét csinálni magadból.
  • Lacee
    nem tartozik a témához, de nem mintha a gyümölcslé jobb lenne a kólánál... kalóriatartalma ugyanaz, mindkettőben fruktóz van, max a szénsav- vagy foszfortartalma miatt lehet "károsabb".

visszatéve a fűre, pár szó az akut (azonnali) hatásokról:
    "A marihuána nagyon kevés akut fiziológiai hatást
    okoz: növeli az étvágyat, enyhén fokozza a kötőhártya
    vérbőségét és gyorsítja a szívverést. A szívfrekvencia
    növekedése 20-50% is lehet, ami szívbetegeknél eset-
    leg problémát okozhat. Mivel a marihuánát használók
    döntő többsége egészséges fiatal, így ennek a hatásnak
    klinikai jelentősége és veszélye nincsen, másrészt tole-
    rancia is gyorsan kialakul hozzá (6). A marihuána akut
    toxicitása más drogokkal és gyógyszerekkel összehason-
    lítva meglepően csekély. Nem ismer az orvosi irodalom
    olyan esetet, hogy valaki marihuána-mérgezésben meg-
    halt volna, ezért a halálos dózis csak állatkísérletes ada-
    tokból extrapolálható (6): a kísérleti állatcsoport felét
    elpusztító dózis (LD50) a marihuána esetében olyan
    magas, hogy emberben a hatékony és a halálos dózis kö-
    zötti arány körülbelül húszezerszeres." (tegyük hozzá, hogy az alkohol esetében az ld50 nagyjából 12-13x, a nikotinnak 45-50x)

krónikus, hosszútávú hatások:
    "Laboratóriumi körülmények között
    néhány neurofiziológiai vizsgálat intenzív marihuána-
    szívóknál ugyan kimutatott igen minimális eltéréseket
    a kognitív funkciókban (figyelem, memória, komplex
    feladatok megoldása), de minden jel szerint ezek nem
    befolyásolják az érintettek mindennapi életét (28,6).
    Régebbi kísérletek marihuánaszívóknál strukturális
    agyi károsodásokat is valószínûsítettek, de finomabb
    módszereket alkalmazó utánvizsgálatok ezeket az ered-
    ményeket nem erősítették meg (29).
    Többen úgy vélték, hogy a marihuánát igen gyakran
    használó fiatalok apátiássá, passzívvá válnak, ambíciói-
    kat vesztik, céltalanok és üresek lesznek, nagy eséllyel
    félbeszakítják tanulmányaikat és elkallódnak. Ezt az ál-
    lapotot amotivációs szindrómának nevezték el. Longi-
    tudinális vizsgálatok azonban nem igazolták azt, hogy
    ezeket a jelenségeket a marihuána okozná. Kétségtelen,
    hogy a marihuánát intenzíven szívó fiatal bajban lehet,
    de problémái részben személyiség-, részben szociokul-
    turális eredetûek. Az ilyen fiatalok életproblémáik or-
    voslására használják a szert – ami rossz megoldás –, de
    nem szakítják félbe tanulmányaikat és nem kallódnak
    el gyakrabban, mint hasonló helyzetben lévő, de mari-
    huánát nem szívó társaik (30)."

forrás

tovább nem ragoznám, a lényeg hogy természetesen a THC sem veszélytelen szer, de semmivel sem kockázatosabb a használata bármilyen más (legális) drognál, a fájdalomcsillapítóktól kezdve a koffeinen át az alkoholig. Zárásnak itt egy Nagy-Britanniai kutatócsoport által felállított rangsor a különfle kábítószerek veszélyességéről (a tanulmányt most hadd ne keressem meg), mely egyfelől a testi/egészségügyi kockázat szerint értékel, másfelől pedig a pszichológiai, mentális oldal felől (milyen könnyű rászokni, stb). A marihuána a gyenge középosztályban van, fizikai veszélye alig, a lelki függés kockázata nagyobb, de az sem éri el pl. az alkohol szintjét, amit talán mindenki ismer.

• dronkZero
    Nagyon dicséretes, ennek ellenére ettől még nem lesz jogod hozzá, hogy belepofázz más életébe, hacsak nem a saját gyerekedről van szó.

Emellett jellemzően nem a pozitív egészségügyi hatásai miatt fogyasztják az emberek, hanem a pszichoaktív hatása miatt. Elég baromság számon kérni a pozitív hatásait. Az alkoholt sem a pozitív élettani hatásai miatt fogyasztják, hanem mert be akarnak csiccsenteni/baszni az emberek. És az embereknek VAN igénye a tudatmódosításra, akkor is, ha ez neked nem tetszik.
  • oliwwer
    Miért lenne ez demagóg faszság? Tudom, hülye vagyok, de te, drogszakértő, aki igen gyakorlott, és elegendő szaktudással rendelkezik, majd elmagyarázod nekem, hogy miért tartanak évente kétszer előadást az iskolákban, hogy a fű meg az efféle szar, miért nem jó.
  • oliwwer
    Nem reagálok semmi olyanra, amit nem írtak ide, úgyhogy az általad említett "vitakultúra" máris érvényét veszti. Solo lejegyezte nekem szépen, hogy a marihuana mennyi pozitív hatással rendelkezik. Lehet éppenséggel, hogy érszűkületben szenved, vagy végstádiumban lévő rákos beteg, nem tudom, nem ismerem. Ez esetben elnézést kérek tőle.

Nekem nem szól bele senki abba hogy hogyan élek, mert nem teszek, fogyasztok olyat, amiről úgy tudom, hogy káros, éppen ezért nem iszom kólát, vagy bármilyen agyonízesített szart, csak rostos üdítőt, és messze elkerülöm a mc'donalds-okat. Egy slukkot nem szívtam még semmiből, sem fűből, sem dohányból, és nem is tervezem.
  • dronkZero
    Ez nem "érdekes", hanem nettó ostoba demagóg faszság. Ha ezt képes vagy benyalni, akkor inkább ne akarj drogokról beszélni, jó? Csak mert totál inkompetens és tudatlan vagy a témában, először még GECISOKAT kéne olvasnod, mielőtt akár egyetlen szót leírsz.
  • Banano
    Na beindult a topik.
    Tudom hogy 5 a csekély mennyiség,ezért is mondtam hogy úgy lesz hogy 4-et elviszek haveromhoz 5 meg marad nálam,persze most még az összes nálam van,mivel ilyen korban nem fogom őket cipelni,majd ha egy kicsit nagyobbak lesznek.
    De azért ha tegyük fel ezzel elkapnának akkor mért kapnék 2év-et?Nem dílerkedtem,és nem is az a célom vele,saját használatra van,plusz azért tegyük hozzá hogy 3centis szarokról van szó,és egy jó ideig ebből még nem lesz semmi.

Na de most akkor pl átmegyek kenderforumra,az miben lesz más?Ott olyan emberek is vannak akik 30-40palántát nevelgetnek,és büszkén mutogatják a képeket "magyar állampolgárként",ennyi szerintem itt is beleférne.