Fű, joint, marihuana, zöldike...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

criminal law
Tudod azt, hogy az, ha te termeszted és fogyasztod el, az súlyosabban ítélendõ meg, mintha vetted volna?
Tudod, hogy mikor az növekszik, milyen erõs illata van? Valaki elmegy a kert mellett, megérzi..
Azt pedig hidd el, hogy nem gazdaságosabb.

Magok: ha annyira akarsz, nézz szét a kendermag.hu-n, ott, vagy aaz ott megadott linkeken találsz infót biztosan.

<#ejnye1>

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

Crokin
Épp mondani akartam én is...

Repatarurgyán

reaper4
ezt ne naon hangoztasd!!!!

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Scholes18
Figy, hely van, lámpával is tudnám világítani egész nap csak rohadt magok kellenének.
amúgy márcsak a kertészkedés a termesztés öröme miatt is belefognék, hogy milyen fasza hogy én termesztettem. <#vigyor>

Glory Glory Man United!!

Punkerwork
"mer gazdaságosabb." bazzzee menynit akarsz te tartani? üvegházat már csináltál? lámpák stb? mert amúgy 1 növényt nevelgetni qrvára nem gazdaságos 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

RIZLA
én adót szeretnék fizetni utána...mer az gazdaságosabb....

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

criminal law
"itthon szeretném termeszteni mer gazdaságosabb....."

Óvatosan ezzel.

PResident Evil
sztem a dílereknek sincs 😊

Scholes18
a dílerek nem adnak magokat érdekbõl ugye. itthon szeretném termeszteni mer gazdaságosabb.

Glory Glory Man United!!

criminal law
<#falbav>

PResident Evil
szóval erre visszatérve, vmelyik ismerõsödtõl kérsz !

RIZLA
lehet kapni készen is kötelet, ne baszakodj a magokkal...<#hehe><#hehe>

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

PResident Evil
😄DDDDDDDDDD

Scholes18
Kérdés: Hol lehet kendermagot beszerezni? Szükségem lenne rá...

Glory Glory Man United!!

reaper4
<#buck>

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

PResident Evil
"...make a joint and fly !"

teljesen 😉

Punkerwork

Cujo01
valahogy úgy... 😄 -_-

PResident Evil
ez a topic nem az alkalmakról szól <#buck> az egy másik topic <#ravasz1>

Punkerwork
na mi van 2 hete nem tisztultok ki vagy mi ez a nagy csend? 😊

criminal law
Hm, igen, ez elsõre igaznak tûnhet, de nem biztos, hogy igy van. Olyan sokfélék a drogot használó fiatalok, minden szempontból, hogy én meg sem próbálok okot mondani arra, hogy ki miért jut el oda, ahová.

Ezt a kapudrog elméletet inkább társadalmi színten kell értelmezni. A fiatal belekerülhet(persze ez sem törvényszerû) egy olyan közegbe ahonnan már csak egy ugrás kell a keményebb drogok felé. Tehát nem maga a fû az, ami arra készteti a fiatalt, hogy heroinista legyen hanem a környezet.

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

criminal law
Általánosítasz, már megint. Nem törvényszerû, hogy igy legyen, igy ne is irjunk le ilyet. Ahogy az 1647-es hozzászólásban is szerepel, van olyan heroinista, aki utálja. És ez igy igaz. Nem kellene a füvet okolni mindenért.

Tehát biztos, hogy nem...

Az lehet, de az sem igaz , hogy, aki heroinista az sohasem volt füves.

criminal law
Ez igaz, a kapudrog elmélet ugy ahogy van hibás, és hogy kicsit reklámozzam magunkat, ezt az általunk irt és használt tankönyvekbe is beleirtuk, mármint magát az elméletét, és a cáfolatát. Sajnos ha kategorizálnánk, hogy az elmélet helyes, akkor a kedves hallgatóink fejecskéjében megmaradna az, hogy füves= késõbb heroinista, és ez bizony távolról sem igaz.

Tikal
ez mind nagyon szép, de a fuvezok nagyon kis száma tér át keménydrogokra... és az ilyen kapudrog elméletekbõl jonnek a tévképzetek, mert ilyen alapon azt is mondhatnánk hogy a kapudrog a cigi mert ugye mindenki azzal kezdi a huncutkodást a suli háta mögött... Akibõl keménydrogos lesz abbol fû és cigi nélkul is az lesz, mert egyszeruen arra van "szuksége"... ismerek olyan "keméyndrogosokat" akik pl utálják a fuvet.
Aki fuvezni akar az ugyis fog, akit meg most sem érdekel azt akkor sem fogja ha legális lesz, ez annyira egyszeru.

Ja és hollandiában kibaszott sok bringát elllopnak, szomszéd bácsinak mákja volt 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

criminal law
Most mi nem arról a párbeszédrõl beszélünk :-) , egyébként meg ha nem tûnt még fel, én már jó pár hete arról beszélek, hogy a kenderesek nem jó módszert vélasztottak. Van akiket provokálnak, ebben egyet értünk.

Cujo01
látod, csak ennyi kell és máris szót értünk 😉

RIZLA
😊 mi van veled...?! 😄 rágyujtottál..?! xD

Punker
na végre 1 értelmes gondolat

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Szerintem az nem párbeszéd. Sok értelme nincs. Csak provokálják a társadalmat a Kenderesek. Más módon kellene a problémát megközelíteni.

reaper4
messze is van + én nem vok 1 nagy bulizós "gyerek". inkább vmi jó hbuli rappel + d&b-zel.

reaper4
én nem

criminal law
Palotaiból most csütörtökön elég volt :-)

Miért, nálad hogy sül el egy ilyen párbeszéd?? :-)

PResident Evil
huhh, Palotai és ASS... zeneileg kitûnõ, csak ugyebár a távolság 😞

Mentek a Margitszigetre?

PResident Evil
kérdésm, hogyan sül el a párbeszéd 😊

criminal law
De azért nem lehet mindig elkerülni az egyet nem értõ embereket, ezekkel szükségképpen kapcsolatba kerül mindeki.

PResident Evil
áhh annyira nem... de az ember is azt a baráti kört keresi, ahol hasonló gondolkodásuak vannak, egyetértenek vele ezügyben. De viszont új kapcsoalt kialakításánál okosan kell rávilágítani az ilyen dolgokra, mert a 'tudatlan' emberek képesek egybõl elítélni... voltam már ilyen helyzetben... megmagyaráztam 😉

PResident Evil

criminal law
Akkor ebben teljesen egyet értünk. Egyébként meg is kell mondani az ilyennek, helyetekben ha valaki egyszer rám sértõ dolgot mondana ezzel kapcsolatban, még talán be is perelném :-)

PResident Evil
én detto utálom az elítélõ dumát. Általában meg is mondom annak a véleményem aki hangosan osztja az elítélõ dumát.

Nagyon nagy!!! nol. nline szavazas:
onnek mi a kedvenc "drogja"
alkohol kave konnyudrog stb...
mar csak azt a franya idezojelet kellene levenni onnan.
bele kell epulnie a kozvelemenybe hogy mit jelent igazabola drog szo es a fuggoseg. enelkul sajat magukat csapjak be az emberek.

És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?

criminal law
50 -60 ezer forint, igen. Öt éve végzek ambuláns munkát, találkozok heroinista fiatalokkal, és nekem a tapasztalat az, hogy ezek mind jómódú fiatal, kevésbé fiatal gyerekek, az indulásnál szó nincs bûncselekményekrõl. Késõbb, mikor emiatt megromlanak a családi kapcsolatok, akkor persze már más a helyzet, mert a szülõk nem finanszirozzák a dolgot. De kezdetben ezt a szülõ teszi, persze akaratán meg tudatán kívül.

criminal law
Látod, te is leirtad, hogy miért nem kéne ezt a kategóriát használni. A világ embereinek szerintem több mint fele függ valamitõl. Én pl nem birom ki két napnál tovább kávé nélkül, ha nem jutok hozzá, minden bajom van. Akkor ez is függõség. Ezáltal miért csak azokra mondjuk ezt az iszonyat lealacsonyító szót, akik pl a fûtûl függenek? Engem fõleg ez zavar.

Azért vegyük észre, hogy aki kemény drogokkal él (és itt most nem a fûre gondolok), annak a napi rezsije 50-60 ezer forint. Ahhoz, hogy ezt az összeget elõteremtse gyakran súlyos bûncselekményeket követ el.

Nem tudom ismeritek-e Denise Kandel kapudrog elméletét. A lényege, hogy a fiatalok elõször az alkoholt és a cigarettát próbálják ki, hiszen ezek a legkönnyebben hozzáférhetõ, legális drogok. Aztán következik a kannabisz, amely illegális szer, mégis viszonylag egyszerûen beszerezhetõ. A következõ lépcsõfokot az amfetaminszármazékok jelentik, végül pedig jön a heroin és a kokain.
Persze nem minden füvet szívó nyúl késõbb kemény drogokhoz, de ha a heroinistákat megkérdezik, hogyan kezdõdött a függõségük, akkor a döntõ többségük azt fogja válaszolni, hogy elõször a marihuánát próbálták ki.

Gut. Besser. Presser.

szerintem meg nagyon is kell hasznalni ezeket a szavakat azokra akikre illik. csak a kozvelemenyben a fuggo szo azt a kepet juttatja az emberek szemebe hogy bunozo aki valmi intravenas szarert lop csal hazudik. a vilag tobb mint fele fuggo. az aki ragyujt ugyanolyan fuggo mint aki beszurja reggel az egyseg hernyojat. es igy is kellene mondani. drogfuggo majdnem mindenki.

És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?

criminal law
Legalizálni kéne, bár én más okból szeretném ezt mint ti. Amiket ide irtatok, az mind igaz. De szerintem nagyon jo lenne, ha a legalizálás következtében nem ugy tekintenének rátok, mint bûnözõkre (a legtöbben ezt gondolják), drogosokra, föggõ személyekre, ez mind-mind nagyon megalázó kategória, szerintem. Haragszom is érte, ha valaki ezeket a szavakat használja.