Fű, joint, marihuana, zöldike...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Télleg nem basztatásból Criminal, de a prizonizáció a börtönélet kedvezõtlen hatása a lefülelt cannabis-szívókra (tudomásom szerint)

pl.: kikopik a tenyerük nõ híjján a sok recskázástól <#banplz>

Ja, errõl a trendrõl olvastam, USAban van a legtöbb bebörtönzött ember a népességhez viszonyítva. (6 szor annyi mint nálunk)

pikk8
én régen keményen narkóztam(kokó, hernyó). Ma nem, de akkor is azt mondom a fû az nem vészes. Most inkább megiszom egy sört este a haverokkal.

\"Bármit megtehetsz, mindent megnyerhetsz, mindent eljáthatsz, játszva meghalhatsz!\"

Tikal
Csak annyit kéne megérteni hogy a fû ugyanolyan kikapcsolodási eszköz mint egy uveg sor melo után, este a haverokkal... ezt olyan nehéz felfogni?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

criminal law
Így van, így van.

criminal law
De ez nem kapcsolódik ide. Illetve ez nem jó példa. Amerikában az utóbbi idõben uj stratégiát vezettek be, gyakorlatilag mindenért börtön jár az utóbbi pár évben, prizonizációnak nevezik. Míg itt a kontinentális jogban egyre inkább terjed a pénzbüntetések alkalmazása, ott a szabadságelvonás. De ennek nem sok köze van a kabítószerekhez, mert ismétlem, gyakorlatilag mindent így büntetnek.

Tikal
Alaszka: pontosan nem tudom de több uncia fû lehet Lkásodon
kalifornia: orvosi célu felhasználás és még egy két államban szintén....

és valoban van egy két faszszopo állam fõleg délen ahol szigoruak a törvények, de hát mint tudjuk a dél nem éppen a toleranciárol volt hires sohasem...

Most hadd ne mondjam Anglia és Svájc, a többin kivul, azt hiszem Svájc nem éppen az elmaradottságárol hires... Egyébként hiába a szigoritás Fro-ban, az emberek ott már felvilágosodottabak a témában mint errefelé, és a rendõr sem ugy áll a dologhoz mintha köztörvényes bünözõ lennél...

A cigi és a pia után szerinted mennyi lové megy el az egészségügyben? szerintem nagyságrendekkel több mint a fû után menne el... 1.000.000 rendszeres alkohol fogyaszto él az országunkban, szerintem ez undorito!

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Példák:
USA:
Arkansas szövetségi államban például a marihuána birtoklása 28 gramm alatt 1 év börtönt ér és 1000 dolláros büntetést. Oklahoma szövetségi államban nagyjából ugyanennyit. Arizona szövetségi államban akár egyetlen gramm marihuána birtoklásáért hat hónap és másfél év közötti börtön vár. E mellett még százötvenezer dollár, ismétlem, százötven ezer dollár pénzbüntetés is kiszabható. Tennessee államban hasonló a helyzet.

Franciaországban Nicolas Sarkozy drasztikusan szigorította a marihuána szívásért járó büntetési tételeket. A marihuána ugyanis károsan hat az egészségre és a személyiségre. Ahogyan a bukósisak nélküli baleset is elõnytelenül formálja a koponyát. Az egészségre károsodás gyógykezeléssel is jár, ami erõforrásokat von el a költségvetésbõl.

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

Tikal
Mi vaaa? Épphogy minden évben egyre nagyobb a szabadság a témában... Még az USA-ban is, egyre több állam engedélyezi az otthoni fogyasztást és az orvosi célu felhasználást... egyébként elég csak a szomszédba menin, még a cseheknél is jobb a helyzet mint idehaza, persze mintha ott az emberek éretteben állnának témához.

Crokin
Mellébeszélés rulz. Nem sírok.

Repatarurgyán

Figyelni kell a politikai eseményeket Európában. Záródnak a kapuk a liberális politika elõtt, szerte Európában így Hollandiában is. Tehát a népeknek elege lett ebbõl a mérhetetlen züllésbõl, ami Európát jellemezte az elmúlt évtizedekben. És ezzel a fû legalizáció hívei is nagy érvágást szenvednek.

Ne sírjatok még mindig jobb itt a helyzet mint Szingapúrban vagy Malajziában, ahol fél kiló vagy azon mennyiség fölötti marihuána birtoklása automatikus halálbüntetést von maga után. 😊)

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

Crokin
"Hibás gondolkozás. Már Hollandiában is kezdenek rájönni, hogy hiba volt a legalizáció."

Errõl van valami konkrét infód? Esetleg link?

Repatarurgyán

"A marihuána legalizálása szerintem semmi hatást nem gyakorolna a társadalomra. Talán csak kevesebb lenne az erõszakos bûncselekmény - és a kábítószerrel visszaélés."

Hibás gondolkozás. Már Hollandiában is kezdenek rájönni, hogy hiba volt a legalizáció.

"...Szóval ha választhatnék, hogy a gyermekem (büntetlenül) füvet szívjon vagy kocsmába járjon... nem sokat haboznék..."

Mint ha Fodor Gábort hallanám...😊))

criminal law
Jól van, örüljél neki, de ex-szomszéd barátomnak igaza van, itt nem ez a téma, inkább a..szociológiai perspektívát kéne megfogni.

Ja, olcsó dolog volt.
De ez után:
"Te talán jogvégzett ember vagy hogy ennyire tudod?"
ennyi irónia asszem megengedett.

franco
mindenki tudja hogy az elejétõl fogva erre akartál kijukadni...
hatásvadászat...

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

Annak meg, hogy 10 éve vagyok, vagy 70, egyetemet végeztem vagy szakmunkásba járok, mi köze a hozzászólásom értékéhez / értéktelenségéhez? <#nemtudom>

1. Nem kell leakadni... lejjebb infót adott, nem jót, kijavítottam, értettük mindketten.
Vagy jobb, ha bennhagyom a fórumban a hülyeségeket?
2. Ez egy free fórum (azt írok, amit akarok). Amit írtam sztem témába vágó, te meg sz****meg
(szokd meg hogy elolvasod honnan ered a vita a fórumban)
<#nezze>

dehogynem <#action>

Amúgy megmondom neked, hogy öt éve végzett, és nem kéne annyira frenkizni, hogy te tudod mi az a kétszeres értékelés meg faszom tudja, mer a kutyát nem érdekli, meg a téma se ez.
Meg reggel 6:43-kor talán te se írsz mindig fasza dolgokat.
criminal law
Úgyvalahogy.

franco
a srác meg rég volt 10 éves 😉

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

criminal law
Rég voltam én már másodéves :-)

criminal law
Ez így van, és az olyan eseteket, amikor valaki pl 3-4 növényegyedet ültet, azokat hagyjuk is. Én a csekény mennyiséget meghaladó esetekrõl beszélek.

Gondolkodjunk viszont racionálisan egy kicsit. Aki termeszt, otthon, az nagy valószínûség szerint nem csak 4-5 tõt fog tartani, mert az nem éri meg ugyebár. A több, pedig büntetendõ, mint tudjuk. És kérdem én, ki hallott már olyan esetrõl, hogy aki otthon termelt, sokat, az nem adja aztán tovább?? Az üzletszerûség pedig szinte minden btk különös részi tényállásnál minõsítõ körülmény. Kb errõl beszélek. Ilyen BH van rengeteg. Ismertebb pl az a pár évvel ezelõtti birkózó vagy kinek az esete, emlékszel, ugye, kertben a 90 valahány tõ.

végzettség: aki jogvégzett, az tudja, hogy a nagy törvénykönyveket nem ugy értelmezik, hogy kiollóznak belõle egy részt, ahogy te is tetted, hanem egységes egészként.

És:
Nem "realizál több tényállást."
Egy tényállás vagylagosan felsorolt több elemét realizálja.

szerintem nyilvánvalóan nem büntetendõ külön, ha valaki saját fogyasztásra termel ÉS megtartja ÉS elszívja (Ez szerintem a többszörös értékelés tilalmába ütközne.)

Elkövetheti folytatólagosan, üzletszerûen, hirtelen felindulásból <#alien2> stb, de ettõl még nem több tényállás. Ebbõl nekem lejön, hogy te viszont valszeg nem vagy "jogvégzett" <#duhos2>
csak hogy a te szavaiddal élhessek (nehogy megsértõdj... valójában azt saccolom h. jogra jársz, mondjuk 2. évesként...
Nos, hanyadéves vagy?)

Az, hogy mit végeztem, milyen viszonyban van a tévedéseddel? (amúgy 10 éves vagyok, és 5.a - ba járok)

Mint te is tudod, 2004 decemberéig élt az a szabály, hogy aki saját fogyasztásra termesztett, tartott, megszerzett kábítószert, és ez a kábítószer csekély mennyiségû volt NEM VOLT BÜNTETHETÕ

A "csekély mennyiség" a hatóanyag alapján volt meghatározva, marihuána esetén THC tartalomtól függõen kb 5 cannabis cserjének felelt meg.

Úgy tudom, azóta nem születtek ilyen ítéletek.
Irnál pár BH-t amire hivatkozol?

Hátha mégis én tévedek....

criminal law
Te talán jogvégzett ember vagy hogy ennyire tudod?
1. a törvényszövegbõl is kiolvasható a súlyosító körülmény, mert több tényállást realizál az illetõ.
2. a bíróság is egyértelmûen igy fogja értékelni, mert ebben az esetben fenn áll az esélye annak, hogy a illetõ még üzletelésbe is kezd. Leglábbis a jelenlegi bírói gyakorlat ezt mutatja.

A marihuána legalizálása szerintem semmi hatást nem gyakorolna a társadalomra. Talán csak kevesebb lenne az erõszakos bûncselekmény - és a kábítószerrel visszaélés.

Az alkoholnál addiktívabb, brutálisabb drog kevés van.... Szóval ha választhatnék, hogy a gyermekem (büntetlenül) füvet szívjon vagy kocsmába járjon... nem sokat haboznék...

Sehol nincs olyan hogy súlyosabb, ha magadnak termeszted...

Kedves Criminal Law... csak pontosan....

Amúgy meg a megszerzett tudás minõsége és a politikai nézetek (általában) nem az egyetemtõl függenek. Ez mondjuk már más topic <#banplz>

?282. § (1) Aki kábítószert termeszt, elõállít, megszerez, tart, az országba
behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bûntettet követ el, és
öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.?

282/C. § (1) Az a kábítószerfüggõ személy, aki kábítószert termeszt,
elõállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, az ország
területén átvisz, vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel
büntetendõ.

Tikal
a funek igen nagy kulturája van, bár tény hogy nem errefelé...

Az alkoholt ne keverd ide. Igen nagy kultúrája van itt Európában.(persze 20. századi találmány a selejtes és különösen káros alkoholok készítése. Ez is a globalizáció átka valamit a mértéktelenség ilyen nagy arányú térnyerése) Igazi gasztronómiai különlegességeknek számítnak például az országokra jellemzõ borok,pezsgõk, likõrök(pl imádom a francia 40% narancsos likõröket.) stb, amiket már évszázadok óta készítenek. És ezek valódi nemzeti kincsek.

A dohányzás visszaszorítása érdekében évek óta óriási erõfeszítéseket tesznek itt Európában, de a globalista gazdaságnak ez nem érdeke. Itt a környezetét is károsítja, aki szív. A mai kor emberének a szervezete sokkal kevésbe ellenálló, ezért a dohányzás fokozottan nagy veszélyt jelent mindenkire.

A marihunának elsõsorban társadalamra mért hatása lenne katasztrófális. És nem feltétlen az egyes egyedre.

Tikal
ja, persze, hiszen õ is azok közé a faszok közé tartozott akik megmondták a frankot: az embernek nem vele szuletett joga hogy azt használjon amit akar. Persze a cigi és az alkohol az kivételezett dolog, hiszen az jo biznisz, meg persze már régota rabja ezeknek sok ember.

Nem tudom, miért vannak sokan kiakadva a füvön. Én is csináltam egy idõben, s ráadásul most élem felsõoktatásbeli éveimet, szal...
Aki meg drogos lesz, az egyébként is az lesz, s nem a fû miatt. Lehet, hogy a fûvel kezdi, ugyanakkor nem ezen múlik, hogy rátér-e keményebb cuccokra. Egyébként nem tartom valószínûnek, hogy legalizálnák. A fû könnyûdrogként él a köztudatban, ha megtennék, az cca olyan, mintha engedményt tennének a drogokkal kapcsolatban. Úgyhogy sokaknak marad a házi, dugi termesztés, vagy éppen az utcai árustól való, más néven terjesztett kiszárított parlagfû megvásárlása, aztán meg nem tudják, miért vannak rosszul 😊).

criminal law
Ez se biztos, hogy igaz, de akkor is....olvasd már el a topic címét. thx.

PResident Evil

RIZLA
😊 maradunk "bûnözõk"...már kezdek +barátkozni a gondolattal...<#zavart2><#idiota>vidám, jokedvü, meloba járo, tanulo, stb., bünözök...<#nyes><#nyes>

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

Na látod, ebben nem kételkedem. 😊

PResident Evil
sztem meg semmin nem változtat, ugyanúgy jók lesznek az éjszakáink ! 😊

Lehet, hogy jogilag nincs, de nagy hatással van mindenre. Erkölcsileg jelentõs belszólása lesz ,ha esetleg újból felütné a fejét ez a veszély. 😊 Azért ne becsüljük le KE-i poziciót.

criminal law
Légyszives ne kezdjük elõrrõl...
Szólhattál volna, hogy te ppke-s vagy....igy már érthetõ. (amugy Sólyóm kinevezése semmit nem jelent szerintem ebbõl a szempontból, nincs beleszólása)

reaper4
te + biztos öregasszony vagy. azok szoktak ennyire a mások kárán röhögni.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

reaper4
nem. akkor majd növelik a benzin árat és kitalálnak más adó formákat. (értenek hozzá)

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Punkerwork
ha nem most akkor késõbb, majd ha csökkennek az adó bevételek a cigi-kávé-pia után akkor legalizálják úgyis.......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Most aztán elvárhatjátok, hogy legalizálják a füvet. 😊))
Szerencsére Sólyom László lett a köztársasági elnök. Jó irányt vett az ország csak így tovább... Elõre PPKE-sek. 😊))

PResident Evil
és flém megint 😄

beszarás...

criminal law
Milyenekkel?

(én nem vagyok paraszt, tehát foglalkozom vele. Erre gondoltál?)

Egy józan paraszt ilyenekkel nem foglalkozik. 😊))

criminal law
Milyen részleteket?
Amiket leírtam, az józan paraszti ésszel is kitalálható.

Honnan tudsz Te ilyen részleteket? <#ejnye1>