Fű, joint, marihuana, zöldike...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te tudsz, úgy érzem én is hogy tudok. De hidd el, nagyon sokan nem tudnának.
Te dobálnál égõ petárdával embereket? Nyilván nem, mert tudod, hogy a szemet is kiviheti egy-két repesz. Én sem. De voltál tavaly szilveszterkor Budapest valamelyik forgalmasabb utcáján? Láttad hogy ott mi folyik? Mert akkor tudod hogy mirõl beszélek.

A korhatározás alap dolog, ami a fû legalizásával együtt járna. De 18 éves kor alatt a cigi is illegális, mégsem érdekel senkit sem.

Valahol egyébként ezeket a sodrófásokat is meg tudom érteni. Én sem örülnék ha a 14 éves öcsém - aki mellesleg már dohányzik, masszív marcsafogyasztó lenne. Mert mindannyian tudjuk, ha nem is mondjuk ki amikor vitázunk a legalizálásról, hogy vannak negatív hatásai a szernek. A pozitívak mellett természetesen. 😊

-the invisible-

GregSB
Jó, ezt magyarázd be azoknak az embereknek(leginkább öregeknek), akik nyújtófával, síppal, meg heroinos transzparensekkel mennek ki tüntetni az országos fûnapon... És sajnos csak egy kis része megy ki ezeknek az embereknek, el sem tudod képzelni hánynak egyenrangú a fû a heroinnal.

I.C.ram
De ha soha nem kezdjük el, akkor soha nem alakul ki a kultúra a mûvelet köré. Mikor feloldották a szesztilalmat, akkor sem lepték el a városokat részegtömegek.
Crokin
Én akkor is úgy érzem, hogy tudok magamra vigyázni. Nekem ne modják meg, hogy mi a jó meg rossz, azt én tudom. Legyen mondjuk korhatárhoz kötve a vásárlása.

Repatarurgyán

GregSB
Hogy engedélyezni mint gógyszert? Én nem, ahogy Szando írta nem vagyunk mi még erre felkészülve.

Egyébként van fájdalomcsillapító hatása is, Hollandiában ezért ha jól tudom lehet kapni patikákban is.

GregSB
Hirtelen ennyit találtam róla:

"A kender, mint gyógyszer. A növény több, mint 60 gyógyhatású anyagot tartalmaz, füvészkönyvekben gyakran említették, mint "minden bajra enyhülést adó gyógyírt". Az USA gyógyszertáraiban 1937-ig legálisan lehetett kapni cannabiskivonatot, mint idegnyugtató szert. Mostanában is zajlik a vita a drog gyógyászati célú alkalmazása körül, a cannabis több orvos véleménye szerint alkalmas (többek között) a rákos betegek kemoterápiás kezelése során fellépõ táplálkozási nehézségek kezelésére, illetve a glaukómás betegek szemében az intraokuláris nyomás csökkentésére. A cannabis gyógyászati felhasználása mellett érvelõ oldal nyomására ma az orvosok az USA több államában kísérleti jelleggel írhatnak fel cannabist a betegeiknek."

Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy mi a véleményetek a marihuana orvosi felhasználásairól? Ti engedélyeznétek e gyógyszerként való bevezetését? Hallottatok már róla hogy milyen betegségek gyógyítására használják?
RIZLA
szerinted......

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

Punker
kész vége a topic zárható, tömören 1 mondatban megfogalmaztad az egészet, ez van 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

GregSB
A magok birtoklása szerintem nem lehet illegal. Különben tényleg mi a fenéért szállítana a sensiseeds hazánkba? <#fejvakaras>

Crokin
Hollandiából érkezõ vékony kis borítéknak esetleg csomagnak nem sok esélye van szvsz. Lehet hogy rendõr kézbesíti 😄 (asszem a daath.hu-n már próbálkoztam vele, nézd meg a fórumukat ha érdekel)

Repatarurgyán

I.C.ram
Hollandok is kultúráltan tudják ezt csinálni. Bár ott jóval kevesebb autó van, lehet pont ezért 😄
bonyolultabb kérdés ez sajnos.
én is a legalizálás mellett voltam egészen addig, ameddig nem láttam hogy a mit csinál a sok hülye, ha a petárda legális. egyszerûen éretlenek vagyunk még, felelõtlenek, nem tudnánk magunkra vigyázni. ez van sajnos

#1961: valszeg a behozatal ill. a mag birtoklása nem bûncselekmény, csak palánta birtoklása az. de nem ismerem a jogszabályt sajnos szal ez nem biztos

-the invisible-

I.C.ram
Simán legalizálhatnák a füvet... Ez a legõsibb múltú kábítószer Európában az alkohol után. Arról nem is beszélve, hogy az alkohol hatása alatt, sokkal durvább dolgokat lehet csinálni. Fûnek inkább nyugtató hatása van, és nem pörög tõle az ember, mint az állat, meg nem is lesz agreszívabb tõle, sõõõt! Jámbor lesz tõle a legnagyobb sorozatgyilkos is 😛

simán csinálhatná azt az ország, hogy megadóztatja, mint a hollandok. + bevétel államnak, rendõrségnek kevesebb dologga kéne foglalkozni, stb. Fûturizmus is fellendülne, ami valljuk be Amsterdamot élteti...
I.C.ram
De nem értem... Akkor hogy szállíthat Mora, ha tilos a termesztés?
de a termesztés is tilos sajnos 😞

viszont ha szállít mo.ra akkor szállít mo.ra 😉

-the invisible-

I.C.ram
vagy árúsítom.
I.C.ram
Most látom csak ,hogy sensiseed szállít Magyarországra is 😊 Bár nem tudom a jogi hátterét, de megfontolandó 😊

Gondolom az még nem törvénysértõ, ha van ilyen növeényem, csak az, ha elszívom, nem?
I.C.ram
Ja voltam én is ott. www.sensiseeds.com a múzeumban is reklámozták, meg ott is lehetett rendelni. Mõzeum passz... Egyik csatorna partján volt. Talán a Keisergrachton.

Egyébként nagyon hamar meguntam Amsterdamot. 2-3 napnál többet nem is nagyon lehet ott eltölteni. Összesen voltam Amsterdamban kb 20 napot.
sajna csak pár nap lesz (2 v 3) szal nem hiszem hogy olyan sok mindent meg tudnék nézni, de igyekszem 😊

-the invisible-

GregSB
omg

Crokin
És valóban <#falbav>

Repatarurgyán

prezi
<#wilting>

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

kösziiiiiiiii
ui.:bocsi, de elírtam az e-mailt: [email protected]
prezi
utóbbi -.-

GregSB
Most vagy rendõr vagy, vagy nagyonhülye. (Vagy mindkettõ 😊)

RIZLA

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

RIZLA
már keressük is a címeket, telefonszámokat..... te phasz! 😊

Sziasztok!

Nem tudnátok nekem segíteni, beszerzéssel kapcsolatban?!! (zöldrõl lenne szó)
S.O.S!!!!!!!
Köszike!
E-mail: [email protected]
GregSB
Én eddig 2x voltam Amsterdamban, de a fûmúzeumban nem voltam. Hol van pontosan?

És ha ajánlásról van szó (szandonak): Van egy Sensi Seeds nevû bolt, ahol csak magokat tudsz venni. Elég híres, közismert. Ennek keresd meg a hivatalos cofeeshopját, asszem csak simán Sensi a neve és nem ugyanott van ahol a magbolt. Ha bemész egy tök átlagos cofeeshop, ámbár van egy lépcsõ baloldalt felfelé, ami egy szalaggal le van zára. Kérd meg a pultost, hogy fel szeretnél menni. Meg fogja engedni, csak azért van lezárva, hogy ne tóduljon fel oda mindenki. Egy nem túl nagy szoba van ott berendezve, teli párnával, ülõ-fekvõ alkalmatosságokkal, füstölõkkel, kellemes zenével, nagyon hangulatos hely 😄

Crokin
Tudtam, de nem bírtam ki hogy ne ugassak <#zavart2>

Repatarurgyán

I.C.ram
Szandonak akartam 😄
köszi a tanácsot, de nem tennék olyat, nem szeretek utcán üzletelni (lehet pesti tapasztalatok miatt van 😊)

-the invisible-

Crokin
De mér' nekem? Én voltam ott, tudom mi a dörgés 😄

Repatarurgyán

I.C.ram
Jaé s készülj fel arra, hogy kurva szar idõ lesz ott 😄 Ott még nyáron is 7 napból legalább 3napon esik, nem hogy télen 😄
I.C.ram
Estefelé a piroslámpás negyedben tök alap dolog, hogy sétálnak melletted a feka árúsok, és csak ennyit súgnak a füledbe, hogy koka, hash, stasy, stb. Mindegyik átakarja baszni az embert. Barna szappant próbálnak hashishként eladni, meg ilyesmik vannak. Utcaiárústól tilos venni!

Bemész egy coffeeshopba, és ott vegyél, ha veszel, mert ott ellenõrzött, normális anyag van. Igaz kicsit drágább, de legalább nem vernek össze a fekák, és nem rabolnak ki.

Legelitebb hely a Kadinsky, én is ott jártam. Van belõle 2 is a városban. Nekünk csak azért megy magyarok voltunk adtak ingyen csigát meg hosszúpapírt is 😊 Meg volt ott egy tök helyes csajszi eladó, csak miatta naponta visszajártunk, néha csak egy teára 😄 Ha érdekel tudok címet is adni!

Egy a fontos! Nagyon durván lopják ott a túristákat, szal vigyázzatok! Tõlem a !hotel szobájából! kiloptak kb 110ezer forintnyi értéket! Szerencsére a biztosító fizetett 80ezret. Csak negyedórára hagytam ott a cuccaim, amíg lementem a sarki boltba. Vigyazni nagyon!

Van még egy nagyon jó szorakozó hely is, ahova benéztünk párszor. Nem olyan drága, viszont nagyon igényes. Ha érdekelnek a címek, szívesen leírom neked.
Crokin
Figyelj arra, hogy ha utcán akarnak valamit eladni vagy kóstoltatni, azt el ne fogadd, mert utána venni kell(!). Aztán lehet futni :-)

Repatarurgyán

vá megyek én is Amszterdamba jövõhéten 😊

-the invisible-

GregSB
Köszi, ez érdekes!

I.C.ram
Bocsi a második kép méretéért, de csak így olvasható 😞 Mert folyton kerülgetni kellett a lábatlankodó német túristákat.

I.C.ram
Egyébként nyáron jártam az amsterdami fûmúzeumban (igen van ott ilyen is), és fényképeztem egy képet, amin rajta vannak a gyógyhatásai a fûnek (hivatalos), majd megkeresem a képet. PErsze van rajta nehány negatív hatás, de csak akkor lépnek fel, ha túlzott használat van.

tudtátok egyébként, hogy az angol canvas (vászon) szó a cannabis szóból jött? 😊 Ezt is ott tudtam meg 😊
I.C.ram
Megint rátevedtem a hozzászolásdra...

Mivé lett ez a világ... Rühes drogosok.
nam beparázol butuska hanem ha szomorú vagy még depisebb leszel alkoholtól <#bee1>
állítólag fûvel is így van de én ezt még nem tapasztaltam <#buck>

-the invisible-

RIZLA
Fruity Juice 😊

alkoholistának én is azokat tartom, meg a büdös koszos csöveseket, akik azér lejmolnak, hogy meglegyen a kis pia adagjuk, amitõl jólérzik magukat egy rövid ideig. nekem is lett halálfélelmem, de asszem ez az ugynevezett para flash, ami akkor jelentkezik, ha tulszivod magadat, depis állapotban vagy stb...valaki azt mondta hogy az alkohol is felerõsíti a pillanatnyi érzéseket, az alkohol az nekem általában jókedvet hoz, sosem voltam tõle még parás, lehet azér mer csak eccer ittam magamat részegre😊 egyébként meg napi egy két pohár bor , egy pár üveg sör az nem számít alkoholizmusnak,Szerintem
prezi
pont errõl beszélek, nekem olyan mintha haverokkal ti söröznétek, csak mi nem sört iszunk hanem ice tea-t ^^

n1ght lehet, de 1-2 (3-4) korsó sörtõl még senki sem ájult el és nem lett halálféleme😊 (itt írta valaki, hogy neki 1 szál spangli így hatott, meg hasonlították a füvezést baráti sörözéshez... azért az kicsit túlzás, az alkohol sem hat egyformán az emberekre, de azért durvább hatáshoz mindenkinek komolyabb adag kell ennél)
GregSB
Az alkoholisták szerintem undorítóak 😊 Már ha egyre gondolunk. Az én értelmezésemben az az alkoholista, aki töményet iszik minden nap többször, és kevés olyan pillanata van amikor józan.

Ugyanúgy elítélem azokat az embreket, akik mindennap szívnak nagy mennyiségben.

Az a lényeg hogy az ember tudjon mértéket tartani SZVSZ.

ennyi erõvel az alkoholisták is undoritoak, az alkohol sokkal durvábban hat, legalábbis sztem. hát a törvényhozok meg azt sem tudják mirõl beszélnek, egyébként mér tiltanak be olyan dolgot, ami a föld ajándéka?😊