13279
-
Zero 7th #12678 Umm, izé, ez úgy hangzik, mintha direkte sértésnek szántam volna. Nem ez a helyzet. A maradandó agyi/szellemi leépülésről beszéltünk, és erre kérdeztem rá, hogy ezt vetted észre magadon?
Tehát most úgy gondolod, hogy szerényebbek a szellemi képességeid, mint x évvel ezelőtt, mielőtt először szívtál? -
Zero 7th #12677 Mármint mit is vettél észre magadon? Hogy meghülyültél és úgy maradtál? -
Zero 7th #12676 Nem, nem felesleges a vita, mert ez ténykérdés, és tévedsz. Itt nem arról van szó, hogy mit veszel észre magadon vagy a haverjaidon. Rengeteg orvosi tanulmányt találhatsz neten, ahol nem ilyen "van egy füves haverom, meg én is szívok néha" szinten megy a vizsgálat, hanem akár évtizedeken keresztül követve a fogyasztókat, helyenként több ezret is. És ezek a vizsgálatok nem mutattak ki tartós hatást. Ha a fogyasztás megszűnik, az agyműködés is visszatér a rendes kerékvágásba, nincs maradandó károsodás. Egyéb szervi elváltozások sincsenek, a füst tüdőre gyakorolt hatásán túl, az viszont a fogyasztási módtól függően vagy előfordul, vagy nem. Süti esetében pl nem.
David Nutt kutatásait ajánlom figyelmedbe. Relatíve újak.
Ja, én nem fogok magamra terhelő vallomást tenni nyilvános fórumon, gondoljatok amit akartok, de a hivatalos álláspontom az, hogy sosem szegtem meg a mindenkor hatályos törvényeket, és nem is áll szándékomban. Bármi, ami ezen állításnak ellentmondani látszik, az csak a fantázia szüleménye. :) -
#12675 Úgy látom felesleges ebből vitát csinálni. Gondolom te se veszed magadon észre a zavarokat, ahogy én sem, pedig én is csak ritkán szívok. Ennek ellenére mások megmondják, hogy valaki nem oké... -
#12674 30 elmúltam, és magamon is éreztem pedig heti 2-3 szálnál nem szívtam többet.
1 éve lassan, hogy nem élek vele, csak alkalom szerűen. -
Zero 7th #12673 Ja, elnézést, nem mondtam, hogy felnőttekről beszélek. 15 éves korban kezdett masszív füvezés valóban okozhat káros elváltozásokat. -
Zero 7th #12672 És? Ez most akkor bizonyít valamit azon túl, hogy van egy füves ismerősöd?
Anekdota nem számít bizonyítéknak sehol.
Mert én meg ismerek embert, aki masszívan rákattant, olyan volt, mint a te ismerősöd, aztán egyik napról másikra lerakta, és nincs semmi baja. Nem lassú, nem hülye, nem épült le, "visszaállt" normálisba.
Na, akkor most? 1-1?
Vagy esetleg maradjunk annyiban, hogy így nem lehet objektív következtetéseket levonni?
Azt, hogy függőséget okoz, nem vitatom. Még fizikai elvonási tünetek is vannak...úgy két napig. A többi része meg lelki függőség, ami bármivel kapcsolatban előfordulhat. -
#12671 Én örülnék, ha igazad lenne, de saját szememmel látom egy ismerősömön, hogy mit művel vele a fű. Rendesen függő lett már. Ha nincs meg a napi 4-5 cigije, rosszul van, kattog, stb. Nem is bírja már nélküle. -
#12670 sztem meg ez nem igaz. csak olvass utána... -
Zero 7th #12669 Ez mondjuk konkrétan nem igaz.
Amikor látsz egy masszív füvest, és azt gondolod róla, hogy "bazzeg, ez az ember most nincs is betépve, mégis mekkora baromságokat mond és mennyire hülye", akkor bizony az az illető be van tépve. Nem hosszú távon elbutult, hanem éppen hatás alatt van.
Ha kitisztul, elmúlik, visszatérnek a szellemi képességei.
A fű nem roncsol, nem okoz hosszú távú elváltozást az agyban. Az alkohollal ellentétben. -
djemberke #12668 Ott a pont.!és ezt "mindenki" jó szemmel nézi.! Alkoholista egy ország,tele sok-sok buta emberrel..Tisztelet a kivételnek. -
djemberke #12667 igen,de sokan mértéktelenül csinálják -
djemberke #12666 csak Okosan -
Fidolorous #12665 Ezt nem tudom minnél jobban hangsúlyozni/alátámasztani. Én kb. fillérekért eladtam minden valamit is érő műszaki eszközömet, a tartozások miatt. És ez bizony csak és kizárólag a kis mariska mértéktelen fogyasztásának eredménye(meg a saját hülyeségemé ofcourse). Persze ez teljesen személy függő, de mióta hetente csak kétszer engedek a dolognak, azóta így sokkal több értelme van, és többet is érzek belőle mint amikor csak füstöltek el a feles cigik a semmibe (pár óránként).
Szóval ha valakinek nem lenne egyértelmű, mint mindent ebből is Mértékkel ! Különben elveszik a varázsa egy idő után.. -
truckengine #12664 Jó duma baszki nincs elég lóvéd a zözire????ezért vesztek mindenféle fost???ha 6-an toljátok akkor 400 huf/fő a fincsi eredeti KB UGYE!!!ENNEK ELLENÉRE veszitek a mérget mert az az olcsó!most erre mit lehet mondani??? tanulni kéne még ezt az életformát talán mielőtt kábulatra vágytok. -
kamionosjoe #12663 Sőt a rövidtávú memóriának se tesz jót. Volt olyan hogy lementem a lépcsőn, mert valamit fel akartam hozni, de 2x vissza kellett mennem megnézni mit akarok, mert út közben elfelejtettem. XD -
#12662 Azt azért tegyük hozzá, hogy a marihuána hosszútávú, mindennapos használata is legalább hasonló elbutulást okoz, mint az alkoholo. -
#12661 A mondanivaló az volt szerintem, hogy míg az alkohol legális és sokan túlzásba viszik (Tisztelet a kevés kivételnek) és gyakran véres disco balesetekbe torkollik addig a marihuana illegális holott ha túlzásba viszi az ember max alszik egy vidámat :) -
#12660 A mértéktelen alkoholfogyasztás okoz ilyeneket. Az, hogy valaki szereti a pálinkát és néha iszik pár felest, még nem lesz gyilkos. -
djemberke #12659 az alkohol,öl, butít,a nyomorba dönt,...nézz végig egy híradót,mit látsz mit hallasz ? az alkoholtól ölnek gyilkolnak,de a lényeg az hogy nem Drogoznak.! -
djemberke #12658 igen, erre fele "herbának" hívják.. a hülye gyerek meg nem tudja mitől van rosszul -
Fidolorous #12657 A Pálinka az jó. -
#12656 ooo shit...Te a szarról beszélsz amit BIO-nak hvnak. Akkor stim vissza minden -
#12655 Kísérleti patkányok?? Most ugye viccelsz? -
djemberke #12654 ......hogy a többi szintetikus szart ne is említsem,egyenesen Méreg -
djemberke #12653 elég szomorú hogy a fiatalság ezen a szaron nő fel,közben meg nem veszik észre hogy kísérleti patkányok is egyben..na meg ott van ami hungarikumunk is, a Pálinka..baszameg..de ha füvet szívsz, az ördöggel cimborálsz..bár nekem a gyógyszerészem is egyben -
D00M #12652 Inkább a fogam szívnám, mint azt a szart. -
djemberke #12651 a jó "sütitől" nem kell jobb -
#12650 Na látod.. Az a baj, hogy van rá igény is... -
JLlompi #12649 Ha tehetem akkor én is inkább marihuanat szívok de hidd el ha nincs pénz akkor ez is jó -
Zero 7th #12648 Arra várhatsz, hamarabb lesz legális a természetes cucc, mint ez a szar elterjedjen. Nem mindenki olyan hülye, mint ti, hogy minden szart magába tol, csak üssön, az a lényeg... -
#12647 Hát azért erősen kétlem, hogy le fogja váltani... -
JLlompi #12646 Azért el lett nekünk magyarázva hogy óvatosan vele mert egy pakett hajlamos kiütni 8 embert is dehát olcsóbb mint a fű és erősebb is, idővel le fogja is fogja váltani csak várni kell hogy jobban elterjedjen -
Zero 7th #12645 Mert ezeknek a MŰANYAG, NEM BIO szaroknak is van ám megszámlálhatatlan fajtája, különböző fantázianeveken. Van, aminek a hatása maximum fél órát tart, meg van, ami nyolc órára földhöz csap.
Mivel ezek THC mintára laborban vegyészkedett szarok, ilyen különbségek vannak, hogy itt egy extra kettős kötés, ott egy hiányzó -OH csoport, és hát emiatt a hatásuk is módosul a természetes THChez képest.
Szerintem épeszű ember inkább a börtönt kockáztatja, mint az egészségét... Azt célszerű végiggondolni, hogy ezek teszteletlen cuccok, biztos jó ötlet önként vállalni a kísérleti patkány szerepét? -
JLlompi #12644 Igen ez az amit a csávó tekert és rakott bele 1 pakett biot meg dohányt de nem működött pedig még régebben haveromékkal 1 pakettől teljesen beálltunk -
Zero 7th #12643 Egyébként urban dictionary, bullet:
2. bullet
a perfectly rolled, fat joint, shaped like a large bullet
"check out this bullet i rolled just now!"
4. bullet
Noun- Term often used to describe the remains of a blunt. That is, the unsmokable remnants of a cigar paper filled with marijuana.
Called simply a "roach" when describing a joint, a "bullet" more accurately describes the size and color of a smoked blunt.
"Hey man, this blunt is killin' me. It's almost out anyway, let's just call it a bullet and go to Taco Bell"
A kettes lehetett az alapja annak, ami később "puskagolyós módszer"-ré mutálódott. Nyilván senki nem tudta, hogy honnan jött a kifejezés, akkor történnek ilyenek... Szájhagyomány útján terjedés, balladai homály, meg ilyenek. Igazi népköltészet, gyönyörű! :P -
Fidolorous #12642 hát ezt így elsőre még mindig nem értem, kicsi fehér papírnál szoktuk ezt alkalmazni ha nincs más de miért puska golyó ? -
Zero 7th #12641 Én asszem láttam már ilyet, de hogy miért puskagolyó..? Megpróbálom én is leírni, hátha sikerül érthetőbben...
Fogsz egy papírt, mintha simán cigit csinálnál. A másik papírt merőlegesen ráteszed a csigától távolabbi végére, csinálsz egy L betűt. Az L egyik szárát normálisan megtekered, csigával, úgy, hogy a rátoldott másik szár lifegjen a végén.
Aztán miután megragasztottad az egyik szárát, ezt a lifegő másikat spirálban feltekered a már megragasztott rész végére, folytatásként, és megtöltöd belevalóval.
Igazából annyi a lényege, hogy nagyobb cigit tudsz belőle csinálni így.
A végeredmény egy irdatlan trombita lesz, nagyobb, mint amit a papírból alapból tekerni tudnál, mert a végén a cigi átmérőjét nem befolyásolja a papír szélessége.
Olyankor szoktam ilyet látni, ha extrémnagyot akar valaki tekerni hosszú papírból, vagy ha rövid papírból kell "normál" méretet csinálni. De irdatlan nagy szopás ez, ahhoz képest, hogy lehet kettőt is tekerni ám...
Erről van szó, JLlompi? -
kamionosjoe #12640 Erről nincs valami videó vagy kép?
Ezt most így nem tudom elképzelni. -
JLlompi #12639 Hát a én puskagolyóként ismerem de nem tom miért hívják így az a lényege hogy a két papírt egymásra teszed merőlegesen a papírok szélénél és beleöntöd a cuccot valamelyikbe és azt elkezded tekerni aztán a másikat is de abba is teszel cuccot, a fűnek semmi baja haverom is kapott belőle de ő külön szívta és állítólag hatott is