458
vinyós topik
-
virs lee #138 Meg kell formázni. -
Storung #137 Hali!
SCSI vagy SATA? Nézd meg itt:Vezérlőpult>Felügyeleti eszközök>Számítógép kezelés>Lemezkezelés. Ha esetleg itt megtalálod akkor csak nincs leformázva... -
#136 SCSI winyót wettem és nem látja a sajátgépben vagy a tc-ben....
Viszont kint meg látja a bios.... -
Kovsebi #135 Ez a Samsung SP2004C 200Gb szeria mekkora egy .... . Hangosabb mint a régi 10Gigás Quantumom. Az egész lakásban lehet hallani, hogy tölt...
És még lassunak is tűnik. Bár a tesztek nem ezt bizonyítják. De van mikor 3Dmark05 közben el kezd töltigélni,, addig megáll a kép. Most futtatok egy töredezésmentesítést. De kétlem, hogy érne valamit.
Milyen winchestert vegyek helyette? Ami nem kerreg, megbízható... Nem baj ha melegszik. Inkább telepakolom hűtéssel. Csak ne kerregjen. Mert valahogy egy kicsit nosztalgiának tűnik a dolog. Lehet, hogy a Samsung valami jubilemra készítette ezt a csodálatos masinát? -
Titi14 #134 a 40 gb-s is ide. -
Titi14 #133 Helló!
Van egy 3 GB-s régi IDE-s winyóm, és a gépembe egy 40 GB-s.
De amikor beraktam a 3GB-s winyót, nem akart elindulni a boot,
amikor pedig kivettem, gond nélkül bootolt a 40-es winyó. -
virs lee #132 Tökmindegy. Amelyik olcsóbb. -
virs lee #131 Ó je, megúszta a 300-as vinyóm! ~~ Már a 2. szar _noname_ külsős SATA házam megy tönkre úgy hogy magával rántja a benne levő vinyót. Érdekes mód a Thermaltake még sose akarta szétkúrni ami benne van, pedig az a legrégebbi. Most csak egy 120-as HDD füstölt el (izzott a chip rajta mint a lámpa), az előtte benne levő 300-as inkább leállt minthogy tönkremenjen (belső kábelen utána tökéletesen megy).
Tanulság: noname cuccot nem szabad venni! -
VTomi75 #130 Sziasztok! Az alaplapomon van Intel ICH8 meg JMicron 361 SATA vezérlő. Lecseréltem az optikai meghajtókat SATA csatolósra, elvileg már nem kell a JMicron (ami pl. Linux alatt problémás), viszont nem tudom, hogy érdemes lenne-e a winchestert is áttenni az ICH8-ra a DVD-k mellé, vagy hagyjam a JMicron-on. Melyik lehet gyorsabb? A JMicron tudja az NCQ-t, de nem tudom, mennyi valós teljesítménynövekedést produkál. Szóval ti mit javasoltok? Ha mindhárom meghajtót (1HDD+2ODD) az ICH8-ra teszem, jobb lesz? -
Bmx01 #129 Meiket vegyem:
Maxtor 200GB SATA-s
Samsung 200GB SATA-s
???
HELP
-
#128 Hali!!!
Az normális ha a HDD Life mind 3 winyómra azt írja, hogy 47-48 fokos?
Pedig vettem rájuk ventit is... -
Kenyér001 #127 Igen ez volt a probléma. Köszi a választ. -
Storung #126 Hali
Itt sem látszik:Vezérlőpult>Felügyeleti eszközök>Számítógép kezelés>Lemezkezelés? Ha esetleg itt megtalálod akkor csak nincs leformázva... -
Kenyér001 #125 Hello!
Segítségre lenne szükségem! A probléma a következő:
alaplap: régi 6 éves Asus a7s333 2003-as legfrisebb biossal. Satát nem, csak ide csatlakozást tud.
winchester: új, most vásárolt 250G-s Samsung Sata
Sata raid kártya: Via vt6421A chipsettel.
A kártyát az xp felismeri, állítólag jól működik. Adott egy Via raid tool nevezetű program, ő felismerti a winchestert, xp-ben kiírja az adatait, azonban ezenkívül semmi sem látja.
Winchesterben 1.5G/s-re korlátozó jumper berakva.
A kérdésem: Biosban miért nem látható a winchester? Hogy lehet megoldani a problémát, hogy Xp-ben is látható legyen.
Előre is köszi a választ és bocs a hosszúságért.
üdv -
DecenS #124 van egy 200gb seagate és egy 80gb samsung vinyóm eladó... (eide mindkettő)
érdekel vkit? -
#123 Nah, az előbbi kérdéseim már nem érvéyesek :D
1. Ha egy alaplap tudja a Sata-t, akkor még a Sata II.-t nem tudja, de megy a Sata II-es winyó is, csak nem használja ki a sebességét.
2. IDE-s és Sata-s winyó megfér egymás mellett...
De ha vki tud, akkor erre válaszolhatna:
Jó vétel sztetek a Western Digital 320GB 7200rpm 16MB SATA-II (Caviar SE) 22e Ft-ért? -
#122 Ja még bocsi, csak annyit, hogy ha megtartom a mostani Seagate Barracuda IDE-s winyómat, akkor egy Sata-s winyó simán mehet mellé? Csak gondolom lassabb lesz a másolás winyóról-winyóra, mint ha pl 2db Sata-s winyó esetében lenne. -
#121 Hali!!!
Lesz egy nagyon hülye-láma kérdésem :D
Ha egy alaplap tudja a Sata-t, akkor a Sata II.-t már nem tudja ugye?
Most szeretnék Sata/Sata II. winyót venni. Asus P5P800 SE alaplapom van.
Egyébként milyen winyót ajánlanátok? -
DecenS #120 sziasztok,
van egy eladó sorba került 200gb seagate barracuda vinyóm. 1,5 éves, 3 év garancia van rá. pata, 7200, 8mb.
érdekel valakit? -
virs lee #119 Thermaltake Muse OTB2.5 N0002US házat hol lehet kapni Magyarországon?
-
Storung #118 Esetleg ezt vizualizáld meg:link -
Storung #117 Esetleg ezt vizualizád meg:link -
#116 sziasztok
egy pentium III-as 733-as, 256 MB memória, ati 3D rage videókártya, 20GB-os winchester
erre szeretnék Xp-t telepíteni
és az lenne a kérdésem, hogy a winyót fat32-be vagy NTFS-be formázzam meg? -
#115 okok köszi szépen -
#114 probáld ki a hdtune progit.
De elvileg ugy tudom minden vinyohoz van valami hivatalos progi amivel le leeht csekkolni öket,csak a weboldalon keresges. -
#113 plizzz IDE Winyohoz 1 teszt progi linket lécci. -
#112 sziasztok.
tudnátok ide winyohoz scenner proginevet adni??
defragmenter volt meg de szerintem mindig kikapcsol a gépem és lehet mechanikus hibája van mert mikor megvolt a defragmenter progi akkor is ki be kapcsolt a winyo. -
alakulat #111 Hi!
Van két vinyóm egyik Seagate ST3160811AS 160Gb-s ami 27fokos és
egy WDC WD2000JS-22MHB0 200Gb-s ami 50fokos ugy hogy van elöttük egy 8cm-s venti.A kérdésem az lenne h nem tul melegek? Mennyire lehetnek melegek?
-
#110 bocsánat P4i45E a típusa -
#109 heló, remélem tudtok segíteni. van egy alaplap amiről annyit tudok hogy Asrock P4i453 a típusa, ehhez kéne nekem vinyót venni. nem tudjátok hogy serial atas vinyót vegyek-e hozzá vagy a nélkül? úgyértem ha nem is lehet bele sata-sat rakni akkor nehogy megvegyem. köszi -
#108 Nekem most viszont egy olyan problémám lenne, hogy amikor telepíteni akarom a rendszert, elkezdi formázni a lemezt, el is megy 100%-ig, de kiírja, ho hiba, és hogy ellenőrizzem, hogy az SCSI lemezt, hogy megfelelően le-e van zárva. Ez mit jelent? Mit tegyek? PLS HELP! -
#107 Kell hozzá egy SATA II driver, nekem is az van, viszon hogy honnan azt nem tom, mert én is úgy kaptam... -
#106 Szia! Nem tudom mert nincs még prci a géphez:-D arra még várok, ezétz nem tudom megmondani, majd megnézem ha nem feljtem eé. -
susubaba #105 Szia!
Nekeed hány fokos ez a winyód?
Nekem 41 celsius
Ja vettem rá 1800ft-ért egy hűtőt!
Hűtő nélkül 46 fokos volt. -
#104 nekem is samsung 160 gigás vinyom van és ha leveszed a jumpert akkor látja teljesen a 160 gigát a masina.. (tehát szedd le a jumpert)
utána formázd, particionáld meg Partition Magic-el és már megy is -
Shaggy84 #103 Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy ki rendelkezik egy ASUS A8V-X alaplappal ?A másik hogy vettem egy SATA2 WD 250GB vincsit és nem tudok rá rendszert telepíteni mert maga a BIOS látja de mikor tenném fel a rendszert akkor azt írja ki hogy nincs merevelmez a gépbe amire föltehetném.
Plz Big Help.Azt mondták hogy vmi floppys megoldással kell de nem találok semmi olyan fájlt amivel megoldhatnám ezt mert még ez az első ilyen porblémám. -
#102 Sziasztok szerintetek jó ez a vinyó?
Seagate Barracuda 7200.10 (ST3250620AS)
250 GB, 16MB Cache, 7200rpm, SATA-II -
rat42 #101 Kicsit javult a helyzet!
A probléma egyik része megvan!
Kicsit hülye a jumperolása a vinyónak!
2 féleképpen lehet slave-re jumperolni, és az egyik féle lekorlátozza a vinyót 32Gigásra (hogy ennek mi érteleme!!!!)
Na mindegy, és én nem a jót választottam.
Most már 160Gigásnak látja a BIOS, de a sajátgépben, még mindig nem látszik a vinyó. Pedig WinXP SP2-ről van szó! MIÉRT???
-
Barthezz2 #100 Sziasztok! olvasgatom a beírásokat és most felmerült bennem a kérdés hogy az Asrock k8nf6g-vsta alaplaphoz akkor ne vegyek 160-as samsung sataII vinyót? A választ előre is kösz! -
Inquisitor #99 Tök más vezérlőn megy, a Bios is máshol kezeli ...