458
vinyós topik
  • Nyugis
    köszönömö szépen az infot, meg is találta!!! köszi!!
  • mycso
    Alaplapi driver cd-n vagy az alaplap honlapján a driverek-nél.
  • mycso
    Nemtok róla, hogy létezne ilyen winyó.

Ezt a 2 gép közötti adatcsere dolgot nem teljesen értem.....

• Nyugis
    sziasztok!

kialakult egy probléma amit nem értek.. basszakadot a win XP- és JAvitottam, eredeti az op rendszerem, szóval lehetett.. nos miuátn szépen feltelepült, minden okés minden megy kivéve egyetlen dolgot mégpdig a:

SCSI/RAID állomás vezérlő és HOST controller!
    Ezeket hiányolja! honnan tudom ezeket feltelepiteni? mert a win cd-n nem találja..
  • CzGobe
    Azt szeretném megkérdezni, h kapható-e olyan winyó, amin ide és sata csati is van? (2 gép között leggyorsabb adatcsere mégis csak egy winyó lenne :P, mert sajnos nincs giga/gigás netünk^^) vagy vmi más megoldás?
    (PMben örülnék a válasznak leginkább, de itt is jó :P)
  • Vogel
    500 gigás samut vennék, sata2 16mb. Belemegy asus A8N-SLIbe? Vagy SATA1 és 2 kompatibilis? vagy hogy is van ez? :) (Egyébként jókat olvastam PH!-n 500as samuról. Van tapasztalat? nem kötelező válaszolni :))
  • Tibor
    750GB vagy 1TB winchestereknél WD vagy Seagate a jobb?
  • willigair
    Üdv!
    Problémám a következő.... pár napja vettem egy 500 gigás 16 Mb cache-es Seagate winyót. Éppen wowoztam amikor bejött egy kékhalál minden szöveg nélkül. Ezek után változó hogy meddig képes bootolni... de van hogy a bios menüjébe sem tud belépni... de volt hogy egészen a windowst is betöltötte és ott halt meg... Kissé idegbeted vagyok ugyanis mindenemet átmásoltam a winyóra és semmiképpen sem szabadna elvesznie... a másik samsung winyómmal megy a gép... próbáltam hogy arról bootolok de ha bent van a Seagate mellette akkor ugy is meghal... Ha gariban visszaviszem nem köbetelhetem hogy mentsék meg a rajta lévő adatot???? ha valaki tudna segíteni léci írjon mert fontos... nagyon fontos.... Előrre is köszönöm
  • djtrial
    maxtor kéne, csak nehéz itt szerezni nálunk, de wd-t veszek ha nemlessz maxtor.
  • Küldönc
    Szia
    Samsungot ne, sokan viszik vissza, Maxtor ,WD, vagy Seagate. Inkább maxtor és seagate között vacilálj.Seagate gyorsabb a többinél a 250gb-és kiszerelésben.
  • djtrial
    hali
    most készülök venni még egy sata vinyót a jelenlegi 200gb-os maxtor mellé.
    160, 2-250 GB-osra gondoltam, de márkát még nem döntöttem el. melyik a jó?
    wd-t szeretnék, de ha sztetek jobb pl a samsung vagy a maxtor. várom a véleményeket.
  • kozak171
    Hello!

A következő a problémám. Az egyik kedves ismerősömnek oda adtam a 120 Maxtor vinyóm de nem is az a lényeg milyen. Mikor visszahozta észrevettem, hogy az adat csatlakozóból hiányzik az a kis műanyag darabka mi az adat kábelt és a drótokat egymáshoz szorítja (winyón van rajta). a kábelben megtaláltam, tehát csak letörött és nem veszett el. Remélem tudtok mondani valami használható trükköt.
  • Banyapapa
    az alsó az IDE
  • Tipsz
    Helló!
    Vki eltudná magyarázni az IDE ill. a SATA különbségeitt illentve h lehet felismerni őket.
    Lécci segítsetek!Előre is Kössz
  • zoliapu
    Adat lemezre szerintem kiválóak a jelenlegi hdd -k.
    Viszont ami a virtuális memória és az oprendszert illeti inkább gyors érdemes legalább CF memóriakártyára telepíteni a Sandisk termékeknél ma 40 MB/sec már nem rossz, az elérési idő meg zéró, 4 GB -ra a Linux vagy XP -nek elég is, a 2 GB -os 15 000 a 4 GB -os 25 000 Ft, de csökken. Van egyoldalas és dual IDE-CF átalakító támogatja a slave/master -t és az udma módokat is.
  • mycso
    No, bedobom ide is, hátha jár erre valaki hozzáértő:

Adott egy gép (asus p5ld2-se), vagy 4 sata illetve 2 ide eszköz köthető rá.
    Van rajta egy Samsung 200-as sata2-es winyó, az ide vezértőn pedig egy 160-as wd és egy pio dvd-rw.
    A samsungon volt a rendszer, működött is minden szépen-gyorsan.
    Ám (lényegtelen most, hogy miért), megcseréltem a dolgot, azaz a 160-as wd-re került a rendszer, és a sata winyó maradt tároló eszköznek.
    Működni most is működik a dolog, csak nagyon belassult minden (win betöltés, win alatt ha akármit megnyitok-csinálok, stb....)
    Aztán egy TC alatti másolásnál meglett a hiba, a WD(ez most a rendszer) winyó max 20mb-al tud olvasni, másolni (ezt hdd tesztelő progival is megnéztem.) A samsung megy 54mb körül....
    Mielőtt a samsung volt a rendszer winya, mindkettő tudott 50MB-körül...
    Szerintetek mi a gond, mit lehet ezzel csinálni????
    (ha valami nem világos, kérdezzetek)
  • AtomHeart
    Koszi, nekem is a wd szimpibb, ugyhogy az lesz...
  • oroy_
    kb. ugyan az a tudas, nekem a WD-ek szimpatikusabak, enyi :)
  • AtomHeart
    Há vazze' nehogy ίrjatok valamit! Tán én tettem fel rossz helyen a kerdest..?
  • AtomHeart
    A masodik linket elszurtam, helyesen: link. Bocsi.
  • AtomHeart
    Halisztok! Szerintetek melyiket, es miert?

Western Digital

Seagate
  • Küldönc
    CSá . megvan a seagate 320as vinnyó, de nem tom leformázni. :S Az xp telepitőnél azt irja hogy nem lát vinyót, pedig a sata controllernél kiirja hogy a vinyót :S meg a sata controllernél nyomni kell egy ctrl+s-t és belép a sata kezelőbe. Ott rámentem hogy create--mitom én mi, és kirija hogy "not enough single..."meg ott rámentem a formatra, másfél óráig csinálta, és semmi.Ha egyedül kötöm be akkor se. De ha a 40 es rendszer vinyóm is bent van, és xp alatt nézem, akkor se irja ki a 320-as . A laphoz akartam felrakni sata driver, de telepitéskor ujraindul a gép :S plz segitsetek..
  • Punker
    WD winyót van értelme regisztrálni a gyártó oldalán?
  • MaSzKa
    Samsung No1
    a fórumot is olvassátok!
    http://prohardver.hu/cikkek/2007-08-29/merevlemezek_400_es_500_gb_tarhellyel/
  • MaSzKa
    Samsung No1
    http://www.storagereview.com/HD501LJ.sr?page=0%2C5
  • MaSzKa
    Samsung No1
    http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3031&p=5
  • Richard90
    ok köszi :]
  • Blekk Síp
    Igen, de "csak" Sata1-es sebességen fog menni.
  • Richard90
    Hali azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy sata2-es vinyót, akkor az működni fog, ha nekem csak sata1-et támogató alaplapom van?
  • alakulat
    Hi!

Milyen márkáju 2.5" 120Gb sata vinyot érdemes venni, melyik birja jobban a dolgokat?? van valahol vmi teszt? külsö házba menne.

elöre is köszi
  • Banyapapa
    gondolom csak a 132 (vagy mennyit is) látja az XP.
    De ha a XP telepitö cd-vel feldarabolod particiokra,akkor meglesz a vinyo teljesen (nálam müködött ugy)
  • Dzsofi
    Hello..az lenne a kérdésem h van egy 250 gb-s vinya...és csak 130t ismer fel belőle:S mi lehet ennek az oka?:S windows telepitő se látja...se semmi...:S pls segitsetek..
  • virs lee
    A régebbi SATA vinyókon van, amikor még nem volt biztos hogy mindenkinél lesz SATA tápkábel is, ráraktak egy mezeit is, az tuti akad.
  • Kovsebi
    Sziszeg a winyo..
  • Kovsebi
    És baj, ah mindkettőre rádugtam?
    Ne nézzetek hülyének. Mert megmondom, nekem olyat csinált ez a winchester, hogy mikor bekapcsolom a gépet, mintha darálna. Egyszerűen nem tud felpörögni. Mintha mindig ujraindulna. Lehet, hogy kevés a tápom??? Egy Codegen 400W-som van. Athlon 64 3500+ , 2Gb DDR400, WD 250Gb HDD. DVD-íro, és egy olvasó. 2 8cm-es venti.+ egy Inno3D 7600Gs egy kis ventivel-
  • Storung
    nem kell átalakító...
  • Kovsebi
    Miért van a WD-n kettő tápcsati? Egy Sata, és egy sima
  • virs lee
    =
  • Titi14
    Hello!

Szerintetek melyik jobb?
    ATA100 vagy ATA133?
  • virs lee
    Nekem az 500-as SATA WD 16 MB cache-el bejött.