40
-
#40 Ááá! Tényleg. Hogy lehettem ilyen gügye? -
#38 Az '50-es évek azért egy kicsit későn van. Itt elolvashatod az egészet :)) -
#37 A válasz könnyebb a "Válasz erre" opcióra kattintva :-> -
#36 menniségű = mennyiségű :-) -
#35 Biztosan lenne. A dohányból és üzemanyagból iszonyat menniségű adója származik az államnak, és biztos, hogy nem 2%-át forgatják vissza, hanem mondjuk három nagyságrenddel kevesebbet. -
Gabo #30 Valaki "okosan" megjegyezte, hogy a jó munkához idő kell. Ebben az esetben az idő pontosan a genetikai algoritmusokat használó proginak kedvezett volna, mivel az képes lett volna alkalmazkodni az orosz progi viselkedéséhez. Lehet, hogy az orosz progi fix kódja gyorsabb és a kommunikációt is jobban vezényelte, de egy önmagát megváltoztatni tudó programmal szemben hosszabb távon nem lett volna képes ellenállni. Ha nem 2500 hanem mondjuk kétszer ennyi procit kellett volna birtokba venniük a programoknak, akkor nagy eséllyel ismét fordult volna a helyzet.
Ez persze nem az orosz programozó tudásának lebecsülése akar lenni. -
#28 Lenne pénz finanszírozni, csak rossz helyre megy!
Mit gondolsz, miért húzott el innen (és most finoman fogalmaztam) Bíró, Teller, Szent-Györgyi? Azért, mert ahová mentek ott n nagyságrenddel több pénz jutott - és jut ma is - fejlesztésre, kísérletezésre. Kötve hiszem, hogy Neumann a mi kis hazánkban ki tudta volna fejleszteni a számítógépet, ha egyáltalán hagyták volna. Gondolkozz csak el Irinyi sorsán is: teljesen elszegényedve, elhagyatva, elfeledve halt meg.
Hasonló, bár talán nem ennyire kegyetlen sors vár azokra is, akik nem lépenek le innen időben.
Ebben az országban az értelmiségit jó egy évszázada nem becsülik meg. Ezt persze leírtam az Andy Grove-ot méltató cikkhez is, de kötözve hiszem, hogy bármi is változna az elkövetkező 40-50 évben.
Még mielőtt megbélyegezne valaki, hogy pesszimista vagyok, ki kell hogy ábrándítsam: mosolyogva (de álmosan) megyek reggel dolgozni -
Breki #27 A rubik kocka, az egy nagyon fontos találmány! :) -
CH4R1ie #26 Igazán megérdemlik a magyarok, hogy beengedjék Magyarországot az EU-ba. Ennyi kárpótlás csak jár. Már nagyon elegem van ebből az alacsony életszínvonalból! -
#22 Atombomba, Hidrogénbomba, Golyóstoll, Csapágy, Számítógép, Telefonközpont, Futószalag a gyárakban, stb. Hirtelen ennyi de soroljak még? -
#18 Jó. Vegyük ki a kőolajas bulikat. De ha összefognánk egy olyan országgal, melynek fejlett az ipara, de nincs érdekeltsége az olajüzletben akkor...
De előbb támogatni kellene a magyar felylesztést GŐZERŐVEL, nem pedig a focit, meg hasonlókat. -
#15 Viszont a találmányainkal uralhatnánk már a fél világot.
Mi feltaláljuk, japánok legyártyák, aztán az USA megveszi. Na ki jár a legjobban? -
#12 "Az utolsó néhány pillanatban az orosz versenyző, a Cobra mégis gyors vereséget mért a Rogue-ra."Na Ivan csak kézzel dolgozot.Jó munkához meg mindenki tudja,hogy idő kell!:-)
-
#8 Egy precizen összeszerelt amcsi hajón gondot okozhat de ott ahol a 30 centis csíkszélességet részesítik előnyben ott nem sok kárt okozhat a grafitpor -
#3 :))))