134
  • lipovics
    Nem sebzodsz ha atmesz a hataron, csak adott orszagoknal (Pl oroszok). Ez azert jo, mert ha az ellenfel rusher nepet valaszt (pl mongolok) akkor benyomsz egy ilyet, es mar nem nagyon tud mit kezdeni veled, mert mire akciokozelbe er a serege mar nincs meg a fel hpja. Ilyenkor vedokent csak a hatarokat kell tolni (templom es konyvtar, csodak, etc)
    A meghatarozott szamu dolog meg szerintem azert jo, mert nagyon nehez ketszer ugyanolyan csatat lenyomni. Itt meg nem lattam olyan embert, akinek van egy betanult taktikaja (mint pl war3ba az orkrush), mert ez sokkal osszetetebb, sokkal tobb mindenre kell figyelni.
  • N.E.O.!!!
    Ha annyira isteníted az aoe-t akkor írjál ide a fórumba: http://www.supergamez.hu/cikk.php?cid=10088 (ez az aoe 2 bemutatója)itt majd nyugodtan szidhatod a GTA-tól kezdve az NfS-en keresztül a W3-ig az összes játékot mert itt úgysem fogja elolvasni senki.
  • N.E.O.!!!
    Age of Empires???
    Én nem igazán szoktam a Microsoft gagyi termékeivel játszani bár a Train Simulator nekem nagyon bejött.

Amúgy sem szeretem nagyon a stratégiát, de a Warcraft 3 megfogott: napi 3-4 órát játszom vele és ez a kiegészítővel sem lessz másképp.

• lipovics
    Nekem meg a Rise on nations jon be, ugyhogy bekaphatjatok mind :D
  • Lynx_TWL
    lehet hogy meglepő de rohadt sokat jáccottam aoe-vel, és ezután mondom neked, hogy aoe semmi war3hoz képest... ezért war3azok most és nem aoezek
    a lényeg, hogy idejössz szídni a gámát aztán meg felháborodsz rajta, hogy vkinke ez nem tetszik...
    én nem járok aoe vagy sims fórumba osztani az áldást, hogy megkkora szarok pedig tehetném...
  • Lynx_TWL
    ha nem szereti akkor nem játszik vele, ha te nem szeretd war3-at te sem játszol vele.
    ez volt a mondandóm lényege bár látszik nem értettétek meg...
  • Lynx_TWL
    mondom nézdahátam:)
  • Ferro_TwL
    A starcraft ghost nem fps hanem ilyen tomb raider szeru 3rd person game, de mind1 mert csak konzolra jon ki (amit nagyon nem ertek mert en nem csipem a 3rd person gamekat de a starcraft univerzium miatt jaccanek vele nagyon szivesen).
  • Lynx_TWL
    na nem így írják, hanem draenai:).......asszem
  • Lynx_TWL
    az a harmadik faj vagyis Draneanai:)
    az ugyanolyan messze áll a valós jácható fajtól, mint bármelyik más creep családfa...
    enniy erővel a forest trollok is lehetnének jáccható faj
    ha a naga bekerülne az viszont frankós lenne:)
    kedvenc unit a royal guard:P
  • Lynx_TWL
    és megvan benne az a blizzardos fíling, úgyhogy nem egy szokványos fps/nézdahátam lesz
  • Lynx_TWL
    az nézdahátam:D
  • JHetfield
    csak halgan megjegyezem hogy blizzard mar belecsapott egy masik lecsoba... ami ugye fps ha jol vagom... Starcraft: Ghost, de anno kiraly volt a Black Thorne ha vki osmeri:]
  • Pöty
    ja és még ott van az a harmadik faj az outland pályán akik segítenek. Többel még nem találkoztam mert csak kb 65%-nál járok, meg nyomok mellette 4 másik gamét is. :)
  • Pöty
    Hát nem tudom. Az egy egyértelműen jó volt, a kettő szerintem übergagyi lett. Ugyanazok a képességű egységek mindkét oldalon csak más néven meg más grafikával (max 10% eltérés fejlesztésben esetleg más varázslatok, szánalmas). Szerintem okádék volt, de azért végignyomtam. A 3 egyértelműen király, multiban, LAN-on marhajó szerintem. Ez a kiegészítő is király, egy dolog nem tetszik: van a játékban legalább két olyan faj (naga, elf) amit simán játszhatóvá tehettek volna. Persze hősöket kellett volna csinálni, meg kibővíteni ultrasokra az egységeket... annak idején a master of magicben se volt ekkora egységesítés, azóta se csináltak jobbat...
  • Lynx_TWL
    a blizzard csak csinálja azt amit eddig is csinált, ne kezdejen bele semmi szarba, csak azért mert a nép úgy akarja:)
    ez a jó a blzzben, hogy nem dobott ki semmiféle fpst, hanem csinálja a frankót..:)
    a másik meg ha néznétek a képeket már az sc ghotból akkor látnátok, hogy hoppá ennek is megvan ez az elnagyolt stílus stb stb, ami ebe a gémbe elmegy, de egy fpsben ilyen hl2, meg stalker mellett, sztem a sok láma egyből eltolná magától, ha már nem azt a graf szintet nyujtaná mint a másik 2...
    szóval fpst csináljon az a cég ami eddig is azt csinálta rtst meg a blizzard:)
    és a ló tök frankón néz ki.
  • Ferro_TwL
    A Blizzard maradjon az RTS-nel amig el nem keszul a STARCRAFT 2:)
  • Kandurex
    Sztem a Blizzard -nak ideje volna áttérni a sok RTS-ről más játék kategóriákra. Pl: FPS (Diablo or Warcraft, esetleg Starcraft (bár SCI-FI FPS-ből van dögivel) vagy TPS (nézdahátam) stilussal valami Drakan or Blade of Darkness-be vágni. A World of Warcraft dicséretes kezdeményezés ugyan, csak sajnos a piac már nagyon telített a különböző MOMRPG-kel. (pluszba unalmas már a sok multi, nem hiába beszél mindenki a HALF-LIFE2+DOOM3+STALKER triumvirátusról.) Szal, Blizzard amit idáig műveltetek az fantasztikus munkák voltak a javából...ideje váltani.
  • Cat #23
    egyébként valahol érdekes hogy 2003 közepén vitatkozunk arról, amit a blizzardosok már 2000 elején kiagyaltak
  • Cat #22
    szerinted a warcraft 3 single csapnivalo??? anyám, ugye ezt nem gondoltad komolyan?! A legbrutálisabb sztori van benne, ennyi sima és engine-el renderelt videót SEHOL máshol nem látsz, olyan hangulata van ezáltal a játéknak, ami össze sem hasonlíthato egy age vagy dune rtssel!
  • Cat #21
    látom nem olvastad az alapkoncepciójuk lényegét
    A fejlesztők szándékosan ilyet akartak, lásd ezt a nyilatkozatot:

GameSpot: Kifejtenéd bővebben a játékbeli erőforráskezelés szerepét?
    Rob Pardo: Rengeteget kísérleteztünk az erőforrásokkal. Továbbra is az arany marad az elsődleges ásványkincs. Begyűjtését egyszerűsítjük, a játékosnak nem kell sok időt töltenie vele. Továbbra is megmarad többféle fejlődési fa. A városban kevesebb épületet akarunk, egy burjánzó 30 épületes város helyett egy kis falut szeretnénk. Ismétlem, csak a szerepük fog csökkenni, de nem tűnnek el. Csak kicsit lefaragjuk a játékbeli szerepüket. Minden egységnek speciális képességeket adunk, így a csata még izgalmasabb lesz.
    ...
    GameSpot: Általánosságban véve a játékosok által felépíteni kívánt épületek számát le akarjátok csökkenteni?
    Rob Pardo: Igen. Azt akarjuk, hogy az emberek inkább a harcolással törődjenek. Amikor Starcraftot játszottunk, féltem attól, hogy csatákat vesztek. Sok olyan ember van - mint pl. a velem sokat játszó Allen Adham - aki sokat törödik a csatával, az egységek irányításával, és így hatékonyabban is harcol; kevesebb egységet veszít mint én. De csapataim következő hullámával már nem tud mit kezdeni, mivel én az összes időt egységek gyártásával, a peonok irányításával, a technológiai fejlődéssel és új erőforrások elfoglalásával töltöttem. Én ilyenekkel foglalkoztam, míg ő varázsolgatott és a harc taktikai részével foglalkozott. Mi valójában ezt akarjuk megváltoztatni, el akarjuk érni, hogy az emberek a harcolással törődjenek. Látod a különbséget?

http://sg.hu/cikk.php?cid=11126
  • Lynx_TWL
    a hang pont nem unalmas:)
  • Lynx_TWL
    neked meg nagy lóf... való nem multi
    jáccol a gémmel 1 napot, rájössz, hogy ez miért warcraft3, és nem kezded a lerágott csont AoE sorozatokhoz hasonlítani...
    te 1 hetet írtál akkor főleg nem jönnél ezzel a szöveggel, hanem belátnád ez nem nagoyn egy ami RTS..
    én war3ban vagyok igencsak megszálott játékos, és sztem az összes többi strat gém kivéve blizzardosok, egy nagy rakás sz..
    megnézem én azt 1 hét múlve te mikor versz le bárkit is aki 2 hónapot szánt rá.
    én war2t 3 éven kersztül nyomtam, és war3mat istenítem mégis, tehát ez nem igaz...
    ja és tényleg nagy okosság 100 lovast +100 íjászt neki küldeni egy hasonló ellenséges csapatnak...
  • Ferro_TwL
    En wc3-aztam eleget bneten, ez a game nem a makromenedzsmentrol (epikezes, banyaszat, parasztok stb.) szol, hanem a mikromenedszmentrol (hogyan iranyitod az egysegeket, kepessegeit hogyan hasznalod azaz milyen gyorsan es milyen okosan kattintgatsz az egerrel).
    Es ez a jatek alapveto problemaja. Van akinek egyatalan nem jon be, van aki szereti.
    En a magam reszerol nagyon birom a gamet, de azert a wc3 nem olyan jo jatek mint a starcraft. (Multirol beszelek a single nem negyon erdekel egyszer vegigjaccom aztan jolvan.)
    De a blizzard jatekokat ha tehetem minidg megveszem eredetiben, nem felvagasbol, nem azert mert a fejlesztok megerdemlik a penzt, hanem a battle.net miatt, lenyegeben ennek az arat fizeted meg es a vilag legjobb online halozatan jacchatsz. (Sajnos a most kovetekezo blizzard game a world of warcraft mar fizetos online game lesz na az elhet hogy ki is fog maradni azert nem fizetek havi 10-15 dollart havonta).
  • lipovics
    Emlekeim szerint nekem is jobban bejott a warcraft 2, mint a harom.
    Egy ideig tokoltem en is, hogy megszeressem, de nem sikerult. Pedig igazan nem tudok mibe belekotni. Szep grafika, nagyon jo sztori, erdekes dialogusok, vegen szep renderelt muvi, de valahogy megse jott be.
    Nem azt mondom, hogy rossz jatek, csak nem az igazi. Lanon nyomtuk parat multiba, amikor mar nem tudtam megkulonboztetni az en egysegeimet az ellenfeltol a nagy effektkavalkadban, akkor adtam fel az egeszet.
    Kiegeszitot is leszedtem, ua a velemenyem. A Bonus campaign meg nalam a 3/4-el bebugosodott es nem tudtam tovabb lepni. Pedig az tetszett a legjobban :|
  • N.E.O.!!!
    Ideje lenne megszerezni ezt is de a pénztárcám nem engedi. Nekem W3 5 hónapja van meg, már 3x vittem végig de nem untam pedig nehéz szinten játszottam.A multi pedig maga a tökéj.

És a kiegészőtő valami nagyon jó lehet hiszen nemigazán láttam a bemutatók között kiegészítíséket.

A blizzard megint egy remekművet alkotott/hatott. Csak így tovább!
  • Mike
    Bárhogy erőlködtem, nekem a Warcraft III. nem jött be. Pedig a II-t imádtam anno.